#عرفه
✅ عرفه، «مسجد زمانی» است و بسیاری از فقهاء اهل سنت آنرا در کنار«مسجد مکانی و فضایی» و بنابر قول علماء شیعه، «مسجد ولایی» قرار داده اند که مراد خانه های ائمه و انبیاء علیهم السلام و بلکه وجود آن بزرگان است که «در هر منطقه و هر مکانی در حکم مسجد هستند».
💠 عده ای از فقهاء، صحرای عرفات را در روز عرفه در حکم مسجد می دانند «مسجد زمانی» و اینکه انجام هیچ عملی خاصی در آنجا الزام نشده است چنانچه تحیتی دارد به نام وقوف و در مسجد هم، فقط حضور شرط است و در عرفات هم فقط وقوف و بعید نیست که ما در مسجد هم قائل به وقوف شویم
ویژگی عرفه در روز عرفه است و بقیه ایام اعم از قدر و جمعه و غدیر و اعیاد دیگر، شب در آن افضل یا دخیل است.
✅ بعضی عرفه را «با اینکه در آستانه عید قربان قرار گرفته، ولی مستقلا بعنوان بزرگترین عید عالم اسلام» دانسته اند.
💠 کمیّت دعاهایی که در روز عرفه وارد شده از کل ماه رمضان بیشتر است و اذکار آن نیز بیش از اذکار روزهای بلند است، یعنی اگر کسی عند الطلوع شروع کند تا پایان روز قادر به اتمام آنها نیست.
💠🔹💠🔹💠
✅ با اینکه دعای امام سجاد و امام حسین علیهماالسلام از لحاظ حجم و عبارت برابرند ولی هر کدام در جای خود مضامین شریف و اعجازگونه دارند، چراکه دعاهای عرفه جامع همه علوم و فنون، از کهکشان ها گرفته تا ذرات زمین از علوم طبی گرفته تا ریاضی و فیزیک و شیمی و غیره میباشند.
💠 یکی از آداب عرفه، زیارت است که هر جا زیارت خدا مطرح است زیارت امام حسین علیه السلام هم مطرح است.
اکنون وظیفه ما که در عرفات نیستیم، چیست؟
دعا برای وقوف کنندگان در عرفات خصوصا حضرت حجت بن الحسن ارواحنافداه تا دعاهایش را خدا مستجاب کند.
✅ چون دعاها انفرادی است و با جماعت در متون دینی وارد نشده است چه زیباست مردم به جای پارکها و بیابانها، به #مساجد روی آورند چرا که عرفه روز خشوع و خضوع و فزع است و طبق حدیث « افزعوا الی #مساجدکم » یا طبق آیه شریفه « ففروا الی الله » بایستی در #مساجد جمع شوند و هر کسی کنج خلوتی برگزیند و در حال خضوع و خشوع و معنویت خود باشد و کسی، دیگری را با صوت بلند صدا نزند و سخنرانی و دعا اذیت «به خلوت» دیگران نداشته باشد:
💠 قال رسول الله صلی الله علیه وآله: فَلَا یُؤْذِیَنَّ بَعْضُکُمْ بَعْضًا وَلَا یَرْفَعْ بَعْضُکُمْ عَلَى بَعْضٍ فِی الْقِرَاءَهِ أَوْ قَالَ فِی الصَّلَاهِ.(۱)
(در #مسجد با صدای قرآن یا نماز مزاحم همدیگر نشوید)
✅ اینکه روزه گرفتن در عرفه جزء چهار روزی است «که از دهها سال عبادت برتر است » ولی بهقدری در این روز به تضرع و دعا سفارش شده که اگر بواسطه روزه گرفتن، ضعفی عارض شود بهتر است روزه ترک شود با اینکه در ماه مبارک رمضان که ماه خدا و دعا و قرآن است به هیچ وجه نمیتوان روزه را فدای دعا کرد و این جای تامل بسیار است.
—————————————————-
(۱) – سنن ابی داود ۱/۲۲۹
🆔 @almasjed
#احکام
#نماز_عید_قربان
💠 مستحب است نماز عيد را در صحرا بخوانند، ولي در #مكه مستحب است در #مسجدالحرام خوانده شود.
💠 کراهت دارد نماز عید را زیر سقف بخوانند.
🆔 @almasjed
#عید_قربان
اَللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ وَ اللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، و للهِِ الْحَمْدُ، اَللهُ اَکْبَرُ عَلى ما هَدانا; اَللهُ اَکْبَرُ عَلى ما رَزَقَنا مِنْ بَهیمَةِ الاَْنعامِ; وَ الْحَمْدُ لِلّهِ عَلى ما أبْلانا
💠 عید قربان و #مسجد
✅ در متون روائی ما به احیاء شب عید قربان و شب عید فطر سفارش و تاکید شده، ولی شرط آن شب زنده داری، وقوف و بیتوته در #مسجد مطرح شده است.
❇️ نکته ای دیگر که باید به آن توجه داشت این است که اعتکاف هیچ زمانی بر زمان دیگر برتری و شرافت ندارد.
اگر بنا دارند ۱۲۰ نفر در یک شهری معتکف شوند بهتر است هر کدام ۳ روز معتکف شوند تا در تمام سال اعتکاف در #مسجد برقرار باشد و #مسجد خالی از خدمتگزار نباشد چرا که خالی بودن معبد از عابد، خلاف ادب است و نکته جالب اینجاست که چون شرط اعتکاف، روزه است و روزه در ایام عیدین باطل است فقط روز عید می شود معتکف نبود که شاید دلیل آن همین باشد که شب عید مردم در #مسجد حضور دارند و #مسجد معتکف نیاز ندارد و روز عید از لحظه نماز صبح تا بعد از نماز عید #مسجد خالی از عابد نیست پس بنابراین نیازی به معتکف نخواهد بود.
✅ نتیجه اینکه: منحصر بودن احیاء شب عید در #مسجد؛ پیام های متعدد دارد.
🔆 هر عملی از اعمال الهی به مباحث اقتصادی ختم می شود. مثلا: ۳۰ روز ماه رمضان با فطره تکمیل می شود ولی عید قربان و اعمال حج به قدری مهم هستند که با یک صاع تمام نمی شود و بلکه باید گوسفند کامل و سالم قربانی شود.
🆔 @almasjed
#خدمت_به_مسجد
#عید_قربان
✅ در ادیان گذشته برای خدمت به #مسجد کارهای گوناگونی انجام می شده است؛ از جمله خدماتی که حتی توسط انبیاء الهی علیهم السلام در جهت خدمت به #مسجد صورت گرفته: قربانی کردن فرزند در راه #مسجد است که حضرت ابراهیم علیه السلام مأمور به انجام آن شده است و در قرآن کریم نسبت به این عمل مذمت و نکوهشی صورت نگرفته است!
💠 همچنین در آیات دیگر قرآن کریم نذر کردن فرزند برای خدمت در #مسجد از جمله خدمات پسندیده و سنت حسنه ای است که مورد پذیرش و قبول خداوند نیز قرار گرفته است.
🔆 توصیه قرآن: نذر فرزند داخل رحم، برای خدمت به #مسجد
💠 إذْ قالَتِ امْرَأَتُ عِمْرانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنْتَ السَّميعُ الْعَليم - آل عمران/35
✳️ نکات:
✅ بنابر روایتی که از امام باقرو امام صادق (علیهم السلام) نقل شده است، محرر، کسی است که پیوسته در #مسجد است «1»
✅ محرر: تحریر فرزند برای خدمت گذاری #مسجد «2»
✅ خدمت به خانه خدا و #مسجد آنقدر شریف است که مادر مریم با اینکه ثمره وجودش را نذر می کند در عین حال از خداوند تقاضای قبول می کند (فتقبّل منّی)
✅ محرر وظیفه اش خدمت به #مسجد و زائران خدا است.
✅ محرر به كسي ميگويند كه از همه قيود حتی از کمک به پدر و مادر آزاد بوده و گویا از او هیچ توقعی ندارند تا در خدمت #معبد و عبادت باشد.
✅ مریم یعنی زنی که به #مسجد و #معبد خدمت می کند «3»
✅ بهترین نذر، نذر خدمت به #مسجد است و بالاترین نذر، نذر فرزند است.
—---------------------------—
1- (عروسی حویزی، تفسير نور الثقلين، ج1، ص332؛ محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج14، ص204.)
2- ابنمنظور، لسان العرب، ج4، ص181.
3- ترجمه الميزان، ج3، ص: 271)
🆔 @almasjed
23 مرداد - روز مقاومت اسلامی
#مسجد_محور_مقاومت
💠 جَعَلَ اللَّهُ الْكَعْبَةَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ قِيَامًا لِلنَّاسِ. مائده،/97
✅ خداوند #كعبه را كه خانه محترم است باعث قوام امر مردم قرار داد
✅ #مسجد در قیام و قوام انسانها نقش اساسي دارد.
✅ خداوند مقاومت را در سایه توجه به #مسجد و خانه خود جعل نموده است
✅ صرف فراهم آوردن امکانات نظامی و غیرنظامی اگر بدون قرارگاه و پشتوانه دینی ( #مسجد ) باشد سبب طغیان و استبداد می شود نه پیروزی!
🔹🔸🔹🔸🔹
💠 امام صادق علیه السلام: تا زمانى كه كعبه پابرجا و پايدار است و مردم به حج خانه خدا مى روند، هلاك نمى شوند، اما همين كه كعبه ويران گردد و مردم حج نگزارند، نابود مى شوند. [ مادامت الكعبه قائمه و يحج الناس اليها، لم يهلكوا، فاذا هدمت و تركوا الحج هلكوا. "تفسير قمى 194:1".
💠 امام صادق علیه السلام: لا یَزالُ الدّینُ قائِمًا ما قامَتِ #الکعبه
تا زمانى که #کعبه بر پاست، دین بر پاست
الکافی : ج ۴ ، ص ۲۷۱ ، ح ۴
💠 [ عن عبدالرحمن بن ابى عبدالله: قلت لابى جعفر عليه السلام: ان اناسا من هولاء القصاص يقولون اذا حج رجل حجه ثم تصدق و وصل كان خيرا له فقال عليه السلام: كذبوا، لو فعل هذا الناس لعطل هذا البيت. ان الله عز و جل جعل هذا البيت #قياما للناس. "بحارالانوار ج 96 ص 18". ]
عبدالرحمان بن ابى عبدالله مى گويد: به امام باقر علیه السلام عرض كردم: گروهى از قصه گويان و افسانه پردازان كه مردم را با سخنان خويش سرگرم مى سازند، مى گويند كه اگر كسى يك بار حج گزارد و ديگر بار به جاى حج، پول آن را صدقه دهد و به خويشاوندانش رسيدگى كند، برايش بهتر از حج دوباره است. امام عليه السلام فرمود: دروغ مى گويند و ياوه مى سرايند. اگر مردم چنين كنند، خانه ى خدا خالى مى ماند و حج تعطيل مى شود در حالى كه خداوند اين خانه را #موجب_پايدارى مردم قرار داده است.
🆔 @almasjed
#غدیر_و_مسجد
✅ مسجد سرزمین خاطره ها
💠 هر #مسجدی در هر نقطه ای از دنیا که بنا می شود بر اساس یک خاطره و واقعه ای است که در آنجا بوقوع پیوسته است.
💠 عن ابی عمیر ، عن بعض اصحابه قال: «قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِنِّي لَأَكْرَهُ الصَّلَاةَ فِي مَسَاجِدِهِمْ فَقَالَ لَا تَكْرَهْ فَمَا مِنْ مَسْجِدٍ بُنِيَ إِلَّا عَلَى قَبْرِ نَبِيٍّ أَوْ وَصِيِّ نَبِيٍّ قُتِلَ فَأَصَابَ تِلْكَ الْبُقْعَةَ رَشَّهٌ مِنْ دَمِهِ فَأَحَبَّ اللَّهُ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا فَأَد فِيهَا الْفَرِيضَةَ وَ النَّوَافِلَ وَ اقْضِ فِيهَا مَا فَاتَكَ».
ابن ابی عمیر نقل نموده که گفت: «به امام صادق (علیه السلام) گفتم : من اقامه ی نماز را در #مساجد ایشان (دیگر مذاهب و ادیان) مکروه می دارم. فرمود : چنین مکن، زیرا هیچ #مسجدی نیست مگر اینکه به روی قبر پبامبری یا وصی او که به قتل رسیده است ساخته شده باشد. و قطره ای از خون او بر آن نقطه از زمین ریخته شده باشد و خداوند دوست می دارد که در آن نماز خوانده شود. بنا بر این ، در آنهم نماز واجب و مستحب را ادا کن و هم نماز قضا شده است را بخوان» [1]
✅ از طرف دیگر با توجه به آیه 21 سوره کهف، موحدان و مومنان از هر فرصتی برای ساخت مسجد استفاده می کنند: إِذْ يَتَنازَعُونَ بَيْنَهُمْ أَمْرَهُمْ فَقالُوا ابْنُوا عَلَيْهِمْ بُنْياناً رَبُّهُمْ أَعْلَمُ بِهِمْ قالَ الَّذينَ غَلَبُوا عَلى أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَيْهِمْ مَسْجِدا)
❇️ ساخت #مسجد بر آثار و وقايع، آن آثار را جاودانه کرده و بهترین راه حفظ و نشر آن مي باشد.
🔆 اگر به جای مجسمه های بی هویت و بجای بازسازی حادثه غدیر اگر غدیر را در #مسجد احیا کنیم و در سرزمین خاطرات و یادمان ها، #مسجد بسازیم باعث ماندگاری خواهد بود.
✳️ توجه به #مسجد_غدیر با روایات ذیل اشاره به این نکته دارد که #مسجد_غدیر محل وقوع حادثه ای تاریخی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی است و از طرف دیگر احیا ءغدیر به احیاء #مسجد آن است.
✅ علاوه بر آن اهتمام سلفی ها بر محو ولایت و وجود موانع زیاد در زمینه غدیر شناسی این امکان را به ما می دهد که گرچه برای غدیر نمی توانیم برنامه هایی داشته باشیم اما اگر #مسجد را محور قرار دهیم، بخاطر ثبات #مسجد، مواضع ما نيز تثبیت می شود.
💠 عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا إِبْرَاهِيمَعَنِ الصَّلَاةِ فِي مَسْجِدِ غَدِيرِ خُمٍّ بِالنَّهَارِ وَ أَنَا مُسَافِرٌ فَقَالَ صَلِّ فِيهِ فَإِنَّ فِيهِ فَضْلًا وَ كَانَ أَبِي يَأْمُرُ بِذَلِكَ. [2]
عبدالرحمن بن حجاج می گوید: «روز بود و من مسافر بودم از حضرت موسی بن جعفر - علیه السلام - درباره خواندن نماز در #مسجد_غدیر_خم پرسیدم.در پاسخ فرمود: در آن #مسجد نماز بگزار، زیرا نماز در آن فضیلت بسیار دارد و پدرم همیشه به آن سفارش می کرد.»
💠 عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ يُسْتَحَبُّ الصَّلَاةُ فِي مَسْجِدِ الْغَدِيرِ لِأَنَّ النَّبِيَّأَقَامَ فِيهِ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَوَ هُوَ مَوْضِعٌ أَظْهَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهِ الْحَقَّ. [3]
ابان از امام صادق - علیه السلام - چنین روایت می کند: «نماز خواندن در #مسجد_غدیر مستحب است، زیرا که پیامبر صلی الله علیه و آله در آن مکان امیرالمؤمنان - علیه السلام - را به پا داشت (و او را به عنوان جانشینی خود به مردم معرفی کرد) و آن همان جایی است که خداوند حق را ظاهر ساخت.»
💠 وَ رَوَى حَسَّانُ الْجَمَّالُ قَالَ حَمَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ مِنَ الْمَدِينَةِ إِلَى مَكَّةَ فَلَمَّا انْتَهَيْنَا إِلَى مَسْجِدِ الْغَدِيرِ نَظَرَ إِلَى مَيْسَرَةِ الْمَسْجِدِ فَقَالَ ذَلِكَ مَوْضِعُ قَدَمِ رَسُولِ اللَّهِحَيْثُ قَالَ مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلَاهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالَاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ. [4]
حسان جمال می گوید: «امام صادق - علیه السلام - را از مدینه به مکه همراهی می کردم، وقتی به #مسجد_غدیر رسیدیم حضرت نگاهی به سمت چپ #مسجد کرد و فرمود: آنجا جای پای رسول خدا صلی الله علیه و آله است جایی که فرمود: من کنت مولاه فعلی مولاه ...»
✅ کلام آخر:
تمام فضایل حضرت امیرالمومنین علیه السلام را یا غصب کرده اند یا منکر شده اند، اما تنها فضیلت منحصر بفرد امیر المومنین علیه السلام که احدی نمی تواند به آن خدشه ای وارد کند عبارت است از:
💠 تولد امیرالمومنین در ماه رجب در #مسجد و خانه خدا و حضور چند روزه او در داخل کعبه و شهادت ایشان در ماه مبارک رمضان در ماه خدا در خانه خدا و #مسجد، ارزش ها و پیام های ویژه ای دارد که در جای خود مطرح خواهد شد.
💠 الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلیِّ بنِ أَبِی طالِب وَ الْأَئِمَّةِ عَلَیْهِمُ السَّلاَم
🆔 @almasjed
✅ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ
💠 امیر المومنین و #مسجد
✅ ولادت در #مسجد
✅ پرورش در #مسجد
✅ ازدواج در #مسجد
✅ زندگی در #مسجد
✅ زندگی در جوار #مسجد
✅ حکومت در #مسجد
✅ شهادت در #مسجد
و ...
شیعیانِ امیرالمومنین با #مسجد چه رابطه ای دارند؟؟؟
✅ جواب را خودتان بدهید...
🆔 @almasjed
📢 قابل توجه شیعیان و پیروان امیرالمومنین:
🔆 بخشی از فرمایشات امام امیرالمومنین علی علیه السلام پیرامون فضائل و آداب #مسجد:
✳️ امام علی - علیه السلام - فرمود: هر كس می خواهد به #مسجد داخل گردد، با آرامش و طمأنینه وارد شود، چون #مساجد خانه های خدا و محبوب ترین محل ها در نظر اوست. «من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 170»
✳️ امام علی - علیه السلام - (در جواب عده ای كه به حضرت گفتند: عده ای از همسایگان #مسجد در نماز جماعت حاضر نمی شوند)، فرمود: باید در نماز جماعت ما حضور یابند، یا این كه از ما دوری گزینند و همسایه ما نشوند و ما هم همسایه آن ها نباشیم. «وسائل الشیعه، ج 3، ص 479»
✳️ امام علی - علیه السلام - فرمود: حریم #مسجد، چهل ذرع و همسایه آن، چهل خانه از چهار طرف است. «وسائل الشیعه، ج 3، ص 484»
✳️ امام علی - علیه السلام - فرمود: هر كس حرمت #مسجد را حفظ كند، خدا را در روز قیامت با چهره ای خندان و شادمان ملاقات می كند و نامه اش را به دست راستش می دهد. «بحار الانوار، ج 84، ص 16»
✳️ امام على علیه السلام :هر گاه خداوند ـ تبارک و تعالى ـ بخواهد که زمینیان را عذاب کند ، مى فرماید : «اگر نبودند کسانى که به پاس بزرگى و عظمت من ، یکدیگر را دوست مى دارند و #مسجدهایم را آباد مى کنند و سحرگاهان آمرزش مى طلبند ، بى تردید ، عذابم را فرو مى فرستادم . ( بحار الانوار ، ج 69، ص 392 )
✳️ امام علی - علیه السلام - فرمود: پیامبر - صلی الله علیه و آله - به من تعلیم داد كه هنگام پوشیدن لباس نو بگویم: اَلْحَمْدُ لِله الَّذی كَسَانِی مِنَ اللِّبَاسِ مَا أَتَجَمَّلُ بِهِ فِی النَّاسِ اللَّهُمَّ اجْعَلْهَا ثِیَابَ بَرَكَةٍ أَسْعَى فِیهَا لِمَرْضَاتِكَ وَ أَعْمُرُ فِیهَا #مساجدک.
سپاس خدای را سزاست که از لباس آن چه در میان مردم زیبا جلوه کنم را بر من پوشانید، خدایا آن را لباس با برکت قرار ده که درآن برای خشنودی ات تلاش کرده و #مساجدت را آباد کنم. پیامبر فرمود : علی جان ! هر که این دعا را بخواند هیچ گاه آن را نپوشد مگر آنکه مورد بخشش و مغفرت الهی شود. الكافي (ط - دارالحديث)، ج13، ص: 59
✳️ امام على علیه السلام : #مسجد ، از ویرانى خود نزد پروردگارش زبان به شکایت مى گشاید و از دیدن آباد کننده اش که مدّتى از او دور بوده و اکنون باز گشته ، شاد مى شود ، همان گونه که هر یک از شما از رسیدن کسى که از او دور بوده ، شادمان مى گردد. (بحار الأنوار (ط - بيروت) ج80 ، 380
✳️ امام على علیه السلام : نشستن در #مسجد ، پس از سپیده دم تا برآمدن آفتاب براى پرداختن به یاد خداى سبحان ، بیش از جستجوى روزى در همه سوى زمین ، مایه گشایش روزى است . بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج82، ص: 318
✳️ امام على علیه السلام : هرگز کسى که #مساجد را آباد مى سازد و در آنها با رکوع و سجود ، شب را به سر مى آورد ، با کسى که به گونه اى ستیزه جویانه باز مى گردد و خود را از گَرد و غبار #مسجد ، دور نگه مى دارد ، برابر نیست . ( بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج9 ، 238
✳️ امام على علیه السلام :پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود : «هر گاه امّت من به پانزده ویژگى عمل کند ، بلا بر او فرود مى آید» . گفته شد : اى پیامبر خدا! آنها چیست ؟ فرمود : «هنگامى که . . . صداها در #مساجد ، بلند شوند» . بحارالأنوار ج6 ص304
✳️ امام علی علیه السلام: کسی که به #مسجد رفت وآمد می کند، یکی از منافع هشت گانه نصیب او می شود: برادری مفید و باارزش در راه خدا، یا علم و دانش نو، یا دلیل و برهان محکم، یا کلماتی که موجب هدایت شود [می شنود]، یا رحمت مورد انتظاری [شامل حال او می شود]، یا مواعظی که او را از فساد و گناه بازدارد، [می شنود،] یا به خاطر ترس یا حیا و آبروی خود گناهی را ترک می کند. وسائل الشیعه، ج٣ ص ۴۸۰
✳️ امیر المومنین علی علیه السلام فرمود: آخرین لحظه ای که از محبوب دلم، حضرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) جدا شدم، به من فرمود: یا علی! به هنگام نماز جماعت ، حال ضعیف ترین كسی را كه به تو اقتدا كرده است، رعایت كن. تهذيب الأحكام ج 2 ص 283
🆔 @almasjed
#روز_جهانی_مسجد
✅ بیست و یکم اوت مصادف با 30 مرداد، #روز_جهانی_مسجد نامگذاری شده است.
💠 در سال 1348 در چنین روزی #مسجدالاقصی که قبله اول مسلمین جهان است توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد.
🆔 @almasjed
✅ روز جهانی مسجد
💠 #مسجدالاقصی باید آزاد شود
#مسجد در طول تاریخ بشریت محور و مرز حق و باطل بوده - از آدم تا خاتم - لذا پیامبر صلی الله علیه وآله جنگ های زیادی داشت و سختی های زیادی کشید ولی وقتی مسجد الحرام را فتح کرد کأنّ به آرزوهایش رسید.
در جهان امروز #مسجدالحرام و #مسجدالاقصی چنین شرایطی دارد لذا اگر همه لبنان و سوریه و اردن و اسرائیل را بدهیم ولی #مسجدالاقصی را داشته باشیم پیروزی از آن ماست و اگر همه را به ما بدهند و #مسجدالاقصی را ندهند ما پیروز نخواهیم بودند. بی جهت نیست که حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف از #مسجدالاحرام شروع می کند و در #مسجدکوفه مستقر می شود لذا روز قدس روز #مسجد است (نه فلسطین) روز دفاع از #مسجد است و دفاع از #مسجد بر همه مسلمانان لازم است (َ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِيَعٌ وَ صَلَواتٌ وَ #مساجد يُذْكَرُ فيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثيراً) [1]
✅ فلسفه جهاد و دفاع: حفظ #مساجد و معابد
يكي از علل و فلسفههاي تشريع جهاد، دفاع از #مساجد و معابد می باشد: «و لولا دفع الله الناس…» اگر خداوند از مؤمنان دفاع نكند و از طريق اذن جهاد (تشريع جهاد) بعضي را به وسيله بعضي ديگر دفع ننمايد ديرها و صومعهها و معبدهاي يهود و نصارا و #مساجدي كه نام خدا در آن بسيار برده ميشود ويران ميگردد. [2]
ولولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهدمت صوامع وبیع وصلوات ومساجد یذکر فیها اسم الله کثیرا ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز)
(همان کسانی که از دیارشان بدون سبب حقی بیرون شده اند، جز آنکه می گفتند: پروردگار ما خدای یکتاست . و اگرخدا بعضی از مردم را بوسیله بعضی دیگر دفع نمی کرد، هر آینه صومعه ها و کلیساها وکنشتها و #مساجدی که نام خدا در آن فراوان ذکر می شود، ویران می شد، خداوند هرآینه کسانی را که او را یاری می کنند، یاری می نماید که همانا او توانا و قاهر است )
———————————————-
[1]– الحج / 40
[2] – المیزان – تفسیر آیه 40/حج
🆔 @almasjed
✅ به مناسبت ۳۰ مردادماه؛ سالروز بزرگداشت علامه مجلسی
✳️ محمدباقر مجلسی فرزند محمدتقی مجلسی، در سال ۱۰۳۷ (هجری قمری) در اصفهان زاده شد و در سال ۱۱۱۰، در همان شهر چشم از جهان فرو بست.
❇️ او به «مجلسی دوم» و پدرش به «مجلسی اول» مشهور است و هر دو در شمار دانشمندان بزرگ شیعه هستند
✅ محمدباقر پسر از بزرگترین روحانیون شیعه است که خدمات گوناگون و فراوانی به جهان اسلام و مذهب تشیع کرده است که نگارش کتابهای بسیاری در موضوعات مختلف دینی به دو زبان فارسی و عربی از جمله آنها است و در میان آثار گرانسنگ وی، مجموعه «بحارالانوار» که به حق دایرهالمعارف بزرگ شیعه است، بیش از دیگر آثار وی موجب شهرت او شده است.
💠 شاید بتوان نکته نخست درباره مفهوم و جایگاه #مسجد در منظومه فکری و رفتاری علامه مجلسی را از زبان خودش آورد، آنجا که میگوید در دوران کودکی، نماز شب را در « #مسجد صفا» اقامه میکرد «الحمدلله ربالعالمین که بنده در سن سه سالگی همه اینها را میدانستم، یعنی خدا و نماز و بهشت و دوزخ و نماز شب میکردم در #مسجد صفا و نماز صبح را به جماعت میکردم و اطفال را نصیحت میکردم»(مهدوی، ص 55).
💠 علامه مجلسی « #مسجد جامع اصفهان» را محل تدریس و دیدارهای عمومی خود قرار داده بود، همان مسجدی که پدرش، محمدتقی مجلسی در آن اقامه نماز جماعت و تدریس میکرد، مجلسی همچنین پس از درگذشت پدرش، در #مسجد جامع اصفهان اقامه نماز جمعه میکرد و به همین دلیل این #مسجد به #مسجد جمعه نیز معروف شده است
✅ پیکر علامه مجلسی در کنار #مسجد جامع اصفهان و جنب مدفن پدرش، به خاک سپرده شد.
🆔 @almasjed
#مباهله
#مسجدمباهله
🕌 #مسجد سرزمین خاطره ها
💠 #مسجد_مباهله
✅ یکی از آداب شهر مدینه زیارت #مساجد این شهرمی باشد و یکی از #مساجد مدینه، #مسجد مباهله است که زوّار و شیعیان، اهتمام به زیارت آن دارند.
✅ یکی از سیره های پیامبر و اهل بیت سلام الله علیهم و اصحاب پیغمبر، ساخت #مسجد در سرزمین خاطره هاست. هر جا واقعه ای رخ می داده یا حادثه ای برطرف می شده، برای ماندگار شدن آن خاطره، اقدام به ساخت #مسجد می کردند؛ چنانچه برغار اصحاب کهف هم پیشنهاد ساخت #مسجد داده شد.
✅ در صورت دفع حادثه و وجود واقعه، شکر لازم است و بهترین و راحت ترین شکر، سجده شکر است و #مسجد جای سجده است.
🆔 @almasjed
☑️ ما هم در یادمان ها و محل هایی که اتفاقات خاص و مهم به وقوع پیوسته، اقدام به ساخت #مسجد کنیم.
🆔 @almasjed
#حج
#مسجد
✅ آن کسانی که در دنیا حجّ کردنی نبودند، و لهذا لبّیک نگفتهاند بر دو قسم میباشند:
1⃣ آن طایفه است که با وجود استطاعت و استجماع شرایط حجّ، ترک آن نموده، شقاوت ابدی را بر خود قبول میکند.
2⃣ آن طایفهاند که بجهت عدم امکان و استطاعت، مقتدر از حجّ کردن نمیباشند، در خصوص این جور اشخاص، خداوند کریم عوض قرار داده؛ چنانچه از این حدیث شریف معلوم میشود که حضرت صادق علیه السلام فرموده که: بدرستی که حضرت ابراهیم علیه السلام همینکه #کعبه را بنا کرد و سنگهای آن را برای اصلاح تراشید، پس اخذ کرد جبرئیل علیه السلام تراشه و ریزه سنگ های آن را و پراکنده ساخت در روی زمین، پس به هر موضعی که یکی از آن سنگها در آنجا افتاده، بنا شده است آنجا #مسجد_جامع بجهت اینکه خداوند عالم میدانست که از بندههای خود چقدر ضعفا و مساکین هستند که قدرت حجّ نخواهند داشت، پس اراده فرمود که ایشان را از ثواب حجّ محروم نفرماید، پس #مسجدهای_جامع در خصوص فقرا، به منزله کعبه است در حقّ اغنیا.
📚 مصباح الحرمین ص 131
****************
💠 حج به معنی قصد به سوی مسجد و زیارت خانه خدا می باشد.
🆔 @almasjed
masjed.pdf
1.73M
✅ نوشتاری جهت آشنایی با #مسجد و جهت استفاده در منابر و محافل محرم
#فضائل_و_جایگاه_مسجد
#امامت_مسجد
#اهل_مسجد
#جوان_و_مسجد
#کودک_و_مسجد
#زن_و_مسجد
#اعتکاف
🆔 @almasjed
✅ #به_مناسبت_برگزاری_مراسم_شیر_خوارگان_حسینی
🔆 توصیه قرآن: نذر فرزند داخل رحم، برای خدمت به #مسجد
💠 إذْ قالَتِ امْرَأَتُ عِمْرانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنْتَ السَّميعُ الْعَليم - آل عمران/35
✳️ نکات:
✅ بنابر روایتی که از امام باقرو امام صادق (علیهم السلام) نقل شده است، محرر، کسی است که پیوسته در #مسجد است «1»
✅ محرر: تحریر فرزند برای خدمت گذاری #مسجد «2»
✅ خدمت به خانه خدا و #مسجد آنقدر شریف است که مادر مریم با اینکه ثمره وجودش را نذر می کند در عین حال از خداوند تقاضای قبول می کند (فتقبّل منّی)
✅ محرر وظیفه اش خدمت به #مسجد و زائران خدا است.
✅ محرر به كسي ميگويند كه از همه قيود حتی از کمک به پدر و مادر آزاد بوده و گویا از او هیچ توقعی ندارند تا در خدمت #معبد و عبادت باشد.
✅ مریم یعنی زنی که به #مسجد و #معبد خدمت می کند «3»
✅ بهترین نذر، نذر خدمت به #مسجد است و بالاترین نذر، نذر فرزند است.
—---------------------------—
1- (عروسی حویزی، تفسير نور الثقلين، ج1، ص332؛ محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج14، ص204.)
2- ابنمنظور، لسان العرب، ج4، ص181.
3- ترجمه الميزان، ج3، ص: 271)
🆔 @almasjed
✅ به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، آیتالله سید محمود طالقانی خواستار تشکیل مجلس در #مسجد بود و با استناد به مجلس مسلمانان در صدر اسلام که به شکل دایره روی زمین نشسته و مجلس آنها صدر و ذیل نداشت تا جایی که واردین و نمایندگان قبایل و کشورهای خارجی رسول خدا را چون هیچگونه امتیازی در جایگاه و لباس از دیگران نداشت نمیشناختند، خود نیز در جلسه افتتاحیه مجلس خبرگان (28 مرداد 1358) هنگامی که با کمی تاخیر وارد مجلس شد در میان تعجب حاضرین به جای نشستن روی صندلیهای مجلس روی زمین نشست و چند نفر از نمایندگان نیز به نشانه احترام با ترک صندلیهایشان روی زمین کنار وی نشستند.
✅ در فاصله تنفس جلسه اول و دوم، بسیاری از نمایندگان و علما و روحانیون عضو مجلس دور تا دور طالقانی روی زمین نشستند و به بحث پرداختند.
✅ در این حین وقتی آیتالله بهشتی از ایشان خواستند که در صورت امکان برای جلوگیری از سوء تعبیر طبق آییننامه بر جایگاه خود بنشینند، طالقانی جواب داد: «قبلا به من گفتند که این کار خلاف آییننامه است و من جواب دادم که جریمه آن را هر چه هست، میدهم. من دوست داشتم به جای این کاخ در #مسجد جلسات را برگزار میکردیم ... وقتی میگوییم که #مسجد جای همهگونه جلسات بحث و بررسی و تصمیمگیریهای سیاسی و نظامی است چرا خودمان رعایت نمیکنیم؟»
🆔 @almasjed
✅ آیت الله مدنی همانند تمام نماز جمعه ها، بعد از خطبهها شروع به نماز خواندن کرد که در آن لحظه یکی از حضار و نمازگزاران به ایشان نزدیک شد.
حجت الاسلام والمسلمین اترابی چهرگانی که این صحنه را شاهد بود در این باره میگوید:
«من در نماز جمعه بودم. شاید ده قدم با آیت الله مدنی فاصله داشتم ایشان پس از اتمام نمازهای جمعه، همیشه استحبابات نماز ظهر و عصر را هم میخواندند. وقتی که میخواستند شروع به نماز کنند، ناگهان یکی از افراد که به ظاهر قصد دادن وجوهات شرعیه به آیت الله مدنی را داشت، به ایشان نزدیک شد و در یک لحظه با انفجار خود سبب شد تا آیت الله مدنی همراه با سه شهید به ملکوت عشق عروج نموده و بیش از پنجاه نمازگزار مؤمن زخمی، مجروح گردیدند.
🆔 @almasjed
برخی از اقدامات شهید #مسجد_و_محراب آیت الله مدنی:
✅ ساخت #مسجد در روستای مرادبیگ.
✅ ساخت #مسجد در نورآباد ممسنی
✅ ساخت #مسجد چهلستون همدان
🆔 @almasjed