009 Tahzibe Nafs.mp3
11.99M
🎙درس اخلاق با موضوع تهذیب نفس
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹جلسۀ نهم: اهمیتِ توجه و دوری از غفلت در خودسازی
#درس_اخلاق #تهذیب_نفس
🆔 @almazaheri
امام صادق«سلاماللهعلیه» فرمودند:
از موارد تواضع آنست كه در جائى بنشینى كه بالاتر از آن هم جائى براى نشستن هست، و با هركس كه برخورد كردى به او سلام كنى، و جدال را هرچند كه برحق باشى رها نمائى، و دوست نداشته باشى كه تو را بخاطر تقوایت ستایش كنند
📚الکافی، جلد 2، صفحۀ 122.
#روایات
🆔 @almazaheri
184 BAGHAREH-Ayate 168-169.mp3
3.25M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸 جلسۀ 184: آیات 168و169 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#احکام شرعی
🔰#وضو
مسأله 44:
🔹 وضو عبارت است از شستن قرص صورت و دو دست راست و چپ تا آرنج و مسح نمودن جلوی سر و روی دو پا.
مسأله 45:
🔹 آبی که با آن وضو گرفته میشود باید پاک و غیر مضاف بوده و غصبی نیز نباشد.
مسأله 46:
🔹 مواضع وضو باید از بالا به پایین شسته شود. ولی دقّت لازم نیست و همین مقدار که گفته شود از بالا به پایین شسته شده است، کفایت میکند.
مسأله 47:
🔹 کارهای وضو باید پشت سر هم انجام شود و ترتیبی که ذکر شد نیز باید در آن مراعات گردد.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
🔻درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ انسان در قرآن
🔸 جلسۀ هشتم: هدف از خلقت انسان(2)
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹خداوند عالم را برای انسان خلق كرده و به او قدرت تسلط بر جهان را عطا فرموده، ولی متاسفانه بعضی از آدمیان در این دنیا مثل كرم ابریشم در خود میتنند تا خفه شوند.
🔹در روایتی از امام باقر«ع»، حكايت شخص حريص به دنيا، حكايت كرم ابريشم قلمداد شده كه هر چه بيشتر به دور خود میتند، راه رهایی خود را تنگتر و سختتر میکند تا آنكه از غم و غصه بميرد.
🔹خداوند سبحان به بندگان میفرماید: من شما را برای تنیدن و پیچیدن به دور خودتان خلق نکردم، من شما را خلق نكردم تا در شهوت غوطهور شوید، خلق نکردم که مثل پشه در این دنیا سرگردان باشید؛ بندگان من! شما برتر از آن هستید که به این مراتب پست سقوط کنید؛ عالم وجود مال شماست، بیدار شوید تا ببینید چه خبر است؟!
🔹انسان باید حرکت را آغاز کند و مسیر را ادامه دهد تا در صعود بهسمت ملکوت، به آسمان اول، آسمان دوم تا آسمان هفتم و بعد به جایگاهی نائل گردد كه به جز خدا را نبیند.
🔹افراد وارستهای در این دنیا هستند که بندها را پاره کرده، بر عالم وجود مسلط شدهاند. این افراد در دل شب، در محضر خداوند با او نجوا دارند و درد و دل میکنند.
🔹در دل شب خدا را مییابد، نه اینکه میداند خدا هست، بلکه او را مییابد. بیكس است، اما همه كس او خداست؛ بیپناه است، اما پناه او خداست؛ هیچ ندارد، اما همه چیز دارد و او خداست.
🔹امام صادق«ع» در بیان علّت مدهوشی در نماز میفرمایند: من در نماز، آیات قرآن را تکرار میکردم تا اینکه به حالتی رسیدم که گویا آن آیات را از کسی که قرآن را نازل فرموده، بهطور مستقیم شنيدم.
🔹آیا وقتی معشوق در حال سخن گفتن با عاشق است، عاشق میخواهد كلامش تمام شود؟ معلوم است که نمیخواهد.
🔹این بنده، با این نماز و با این ارتباط عاطفی که با خدا دارد، بر عالم وجود تسلط یافته است. راستی عالم وجود را مییابد. قطرهای از دریای ذات خداوند سبحان، قطرهای از دریای ربوبیّت پروردگار عالم را درک کرده است. مییابد که خودش و همۀ عالم وجود، ذرهای از ربوبیّت خداوند است.
🔹آن لذّتی که از نظر قرآن کریم مزه دارد، لذّت همین نماز و ارتباط با پروردگار است. لذّتی که هیچكس نمیتواند شیرینی آن را درک كند، مگر آنكه خودش هم آن را چشیده باشد، مگر آنکه خودش هم اینكاره باشد، آنگاه درک میكند كه معنای نماز و معاشقه در نماز یعنی چه؟ شیرینی و حلاوت مكالمه در نماز یعنی چه؟
🔹هر بندهای با پشت پا زدن به دنیا و آنچه در دنیاست، حتی با پشت پا زدن به عالم ملكوت و آنچه در عالم ملكوت است، با پشت پا زدن به عالم جبروت و آنچه در عالم جبروت است، به خدا میرسد، به همان مبدأ كه این عوالم را خلق كرده، خواهد رسید.
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/e76879
#درس_اخلاق #انسان_در_قرآن
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 برخورداری از بهشت، تنها با لطف و عفو الهی
#صوت
🆔 @almazaheri
185 BAGHAREH-Ayate 170-171.mp3
3M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸 جلسۀ 185: آیات 170و171 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
تبیین چهل مسألۀ #اعتقادی
💠 اصل اوّل: #توحید
مسأله 5: صفات ذات و صفات فعل
🔸صفات پروردگار متعال، از یك جهت به دو قسم تقسیم مىشود: «صفات ذات» و «صفات فعل».
🔸مقصود از صفات ذات، صفاتى است كه در توصیف خداوند به آنها، به چیز دیگرى نیاز نیست، مانند قدرت، علم و حیات. و مقصود از صفات فعل، صفاتى است كه در توصیف خداوند به آنها به چیز دیگرى نیاز است، مانند خالقیت و رازقیت، زیرا تا فعلى به نام «خلقت» و «روزى دادن» از خداوند صادر نشود، نمىتوان او را «خالق» و «رازق» نامید.
🔸البتّه همه صفات فعل نیز از ذات و كمالات ذاتى خداوند متعال سرچشمه مىگیرد. بنابراین همه صفات خداوند به طور عینیت و بساطت در ذات او موجود است و كلیۀ آنها صفات ذاتیهاند، ولى افعالى همانند رحمت، رزق، خلقت، مغفرت و... را که از خداوند صادر مىشود، در اصطلاح صفات فعل مىنامند.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کیفیت عمل به قانون مراقبه
#پادکست صوتی
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ابعاد ملکوتی شخصیت حضرت زهرا«سلاماللهعلیها»
◾️شهادت حضرت فاطمۀ زهرا«سلاماللهعلیها» تسلیت باد
#صوت #فاطمیه
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️ اگر مرد با انگشتر یا گردن بند طلا نماز بخواند، نماز او چه حکمی دارد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️ چون مصداق لباس نیست، نماز باطل نیست، ولی حرام بهجا آورده است.
آیتالله العظمی مظاهری
#استفتائات #نماز
🆔 @almazaheri
010 Tahzibe Nafs.mp3
9.13M
🎙درس اخلاق با موضوع تهذیب نفس
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹 جلسۀ دهم: تجسم اعمال
#درس_اخلاق #تهذیب_نفس
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 محبّ خدا مطیع اوست
#استوری
🆔 @almazaheri
186 BAGHAREH-Ayate 170-171.mp3
3.85M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸 جلسۀ 186: آیات 170و171 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#احکام شرعی
🔰#غسل
مسأله 54:
🔹 غسل را به یکی از دو صورت زیر میتوان انجام داد:
اوّل: غسل ترتیبی و آن عبارت است از شستن سر و گردن، بعد طرف راست بدن و بعد از آن طرف چپ بدن.
دوّم: غسل ارتماسی و آن عبارت است از اینکه در یک لحظه، آب تمام بدن انسان را فرا بگیرد. مثل اینکه در حوض یا استخر فرو رود.
مسأله 55:
🔹 آبی که با آن غسل انجام میشود باید پاک و غیر مضاف بوده و غصبی نیز نباشد.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 لزوم جلوگیری از تکرار گناه
#صوت
🆔 @almazaheri
📸 دیدار حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری با آیتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri
📝پيام مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری به همایش بزرگداشت حکیم متألّه و فیلسوف والامقام، حضرت میرفندرسکی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
🔹قال الله سُبحانه و تَعالی: «يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ»
🔹برگزاری همایش بزرگداشت حکیم متألّه و فرزانه جناب میر سیّد ابوالقاسم حسینی موسوی فندرسکی«اعلیاللهمقامهالشّریف» که با حضور شما اساتید گرانقدر و دانشپژوهان گرامیِ دانشگاهی و حوزوی برگزار میگردد، مایۀ مسرّت و موجب تحسین و قدردانی است.
🔹در این فرصت کوتاه سه نکته را به محضر شما میهمانان فرهیختۀ این همایش عرضه میدارم:
🔸نکتۀ نخست؛ تأکید بر ضرورت پاسداشت مقام فرزانگان و حکیمان بزرگی چون جناب میرفندرسکی«قدّسسرّه» است، چرا که نکوداشت و گرامیداشت یاد و نام آنان، زمینهسازِ تأثیرپذیری از شخصیّتِ آن بزرگان خواهد بود و خصوصاً نسل جوانِ تکاملخواه به این سرمشقگیری از فرزانگان که عمر مبارک خود را یکسره در مسیر دانش و خرد و ایمان سپری کردهاند، نیازمند است، بهویژه در دنیای معاصر که الگوهای گوناگونی در فضاهای مجازی و حقیقی به جوانان عرضه میشود که بسیاری از آن الگوها، نه تنها روح تکاملطلبی و حقیقتخواهی نسل جوان را ارضاء نمینماید، بلکه برای آیندۀ آنان و جامعۀ انسانی، زیانبار و شکننده است.
🔸نکتۀ دوم؛ تأکید بیشتر بر ضرورت و نیاز به ترویج و تحکیم فلسفهورزی، خصوصاً در مجامع علمیِ حوزوی و دانشگاهی است. جهانِ مدرن، علیرغم مزیّتهای مادّی، کارخانۀ تولید انبوه سؤالات و شبهاتِ الهیّاتی است و تنها راه صحیح مواجهه با این پرسشهای گریزناپذیرِ دنیای کنونی، از مسیر دانشِ فلسفه میگذرد و جز از راه استدلالهای عقلانی و خردپذیر، نمیتوان این سؤالات و شبهاتِ متکثّر و متنوّع را پاسخ گفت و نسلِ جوان حقیقتجو را در این عرصۀ خطیر، اقناع نمود.
به تعبیر دیگر، صیانت از ایمان و معنویّت و ارتقای دینداری و خداباوری در جهان امروز، سخت نیازمند فلسفه و خردورزی است. برگزاری اینگونه همایشها اگر بتواند گامی در این جهت و نیز در جهت آنچه در نکتۀ نخست بیان شد، بردارد، یقیناً به هدف خود دستیافته است. امید که با همّت شما اساتید معزّز و پژوهشگران فرهیخته، چنین شود.
🔸و نکتۀ سوم؛ در تکریم نام و یاد حکیم فرزانۀ متألّه و فیلسوف نامدار دانشمند و عارفِ وارستۀ واصل جناب میرفندرسکی«طابالله ثراه و جعل الجنّة مثواه» است که به حق از ارکان و اساطین عالیقدر مکتب فلسفی اصفهان و از زمرۀ مفاخر حکمت اسلامی و ایرانی است.
🔹این عالم عالیمقام، علاوه بر مرتبت والای علمی و حکمی و فلسفی که مایۀ تریبت اعاظمی نظیر حضرات آقا حسین خوانساری و ملّا رجبعلی تبریزی و میرزای رفیعای نایینی«قدسالله اسرارهم» بوده است، حائز مقام والای اخلاق و معنویّت و عرفان و سیر و سلوک بوده و وارستگی و شهرتگریزی و آزادمنشی و بیاعتنایی آن جناب به زخارف دنیوی و مطامع مادّی در همۀ نقلهای تاریخی، مشهور و متواتر است و این، همان جهتِ اسوه بودن و قدوه بودن این شخصیّت عالیقدر است که سوگمندانه باید گفت: گویی زمانۀ ما از پدید آوردن چنین فرزانگان و نامورانی عقیم گشته است. «انّ الزّمان بمثله لعقیمٌ».
🔹مجامع دانشگاهی و حوزوی ما باید نهایت جدّ و جهد خود را به کار گیرند تا به امید خداوند تعالی تاریخ ایران باز هم شاهد ظهور دانشمندان بزرگ و نامداری چون جناب میرفندرسکی«رضواناللهتعالیعلیه» باشد، حکیمی که نهتنها حیات و زندگی او سرشار از دانش و عقلانیّت و ایمان بوده، بلکه پس از مرگ نیز مزار و مقبرۀ او همواره از حرمت ویژه در نزد عام و خاص برخوردار بوده است. بیشک سرّ این احترام و آبروی کمنظیر در آن است که این عالِمِ عاملِ عاقل، در دریای عالَم، با کشتی عقل، که به بادبان دانش مجهّز بود، سیر آفاقی و انفسی نمود و از اینرو در گرداب آرزوهای فناپذیر این جهان، غرقه نشد بلکه به ساحل قرب حقتعالی واصل گشت، چنانکه خود آن جناب در یکی از ابیات قصیدۀ نغز و طرفهاش میفرماید:
عقل کشتی، آرزو گرداب و دانش بادبان
حقتعالی ساحل و عالَم همه دریاستی
همین بیت زیبا و بلند، حکایتگر نگاه حکیمانۀ این حکیم متألّهِ فرزانه است که رحمت و مغفرت واسعۀ حقّ متعال بر روح مطهّر وی باد.
🔹در خاتمه از حضور شما اساتید گرانقدر و میهمانان محترم در این همایش گرامی قدردانی میکنم و توفیقات روزافزون همۀ شما گرامیان را در تحکیم و ترویج دانش فلسفه و خردورزی و تثبیت ایمان و معنویّت، از خداوند حکیم تعالی مسألت مینمایم. والسّلامعلیکم و رحمةالله و برکاته.
حسين المظاهرى
۱۵ / جمادیالاولی / ۱۴۴۵
۸ / آذر / ۱۴۰۲
#پیام
🆔 @almazaheri
187 BAGHAREH-Ayate 170-171.mp3
3.53M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸 جلسۀ 187: آیات 170و171 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri