🔻درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ انسان در قرآن
🔸 جلسۀ یازدهم: هدف از خلقت انسان(5)
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹خداوند به انسان خطاب کرده است: یک قدم بیا، من ده قدم میآیم. یک قدم بیا، هزارها قدم میآیم. تو مرا دوست داشته باش، من عاشق تو میشوم، من عاشق تو هستم.
🔹در سورۀ فجر میخوانیم: «يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ، ارْجِعي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً، فَادْخُلي في عِبادي، وَ ادْخُلي جَنَّتي»؛ ای بندهای که «نفس مطمئنه» هستی! بیا بیا، به سوی خودم بیا.
🔹انسان میتواند به آنجا برسد كه از خدا راضی باشد و خدا هم از او راضی باشد: «راضِيَةً مَرْضِيَّةً». آن وقت به مقامی میرسد که قرآن فرموده است: «فَادْخُلي في عِبادي». معنای این جمله چیست؟ یک معنایش اینست که در قیامت نزد چهارده معصوم«ع» است، وقتی هم به بهشت میرود، در خدمت ایشان است.
🔹معنای دیگرش هم اینست که در همین دنیا در حضور پیغمبر اکرم«ص» و اهل بیت ایشان است، در حضور امیرالمومنین«ع» و در حضور امام عصر«ارواحنافداه» است.
🔹باید توجه شود که ما در سلام نماز در حضور اهلبیت«ع» هستیم. سلام نماز، خطاب است و برای خطاب حضور لازم است و باید مواجهه باشد.
🔹ما خلق شدهایم برای اینکه خطاب کنیم: «السّلام علیكَ ایّها النّبیّ» و پیغمبر«ص» را ببینیم و پاسخ سلامشان را بشنویم.
🔹رسیدن به این مقامات، الزاماً سواد و تحصیلات نمیخواهد، دل میخواهد، رابطه با خدا میخواهد. چه بسیار از باسوادها که در اینگونه مسائل راه به جایی نمیبرند.
🔹باید توجه شود که در تحصیل مقامات معنوی، همه در یک صف قرار نمیگیرند، برخی تندتر و گروهی کندتر حرکت میکنند، تا اینکه همه برسند به آنجا که از خدا باشند، یعنی همۀ ما از خدا بشویم و صددرصد عبد خدا باشیم. خداوند هم خدای ما بشود و این افتخار بزرگی است.
🔹یافتن این حقایق خیلی لذّت دارد. لذّت حقیقی و لذّت انسانی، این لذّت است، نه لذّت خوردن و خوابیدن.
🔹انسان سه نوع لذت دارد؛ یک نوع لذت، لذت حیوانی است که بین انسان و حیوانات مشترک است، یعنی میخورد، میآشامد و استراحت میکند. حیوانها هم چنین لذّاتی دارند و خیلی راحتتر از انسان، از لذّات مادّی بهره میبرند. نوع دوّم لذّت انسان، لذّت تخیّلی و عاطفی است؛ مثل اینکه از ریاست لذّت میبرد یا محبّت به اولاد برایش دوستداشتنی است. این لذّت هم بین انسان و حیوان مشترک است. امتیاز انسان امّا، در برخورداری از نوع سوّم لذّت است که لذّت معنوی نام دارد. مثال این نوع لذّت، لذّت عبادت یا لذّت گرهگشایی و خدمت به خلق خداست.
🔹این قبیل لذّتها، مادّی نیست، معنوی است و نمیشود بفهمیم چقدر شیرین است، یعنی قابل وصف نیست و تنها کسی که از آن برخوردار شده، مزۀ آن را درک میکند.
🔹ما خلق شدهایم که این لذّتها را بچشیم، وگرنه اگر خلقت ما برای خورد و خوراک و پوشاک و نظایر آن باشد، هفتاد هشتاد سال زندگی در دنیا چه فایدهای دارد؟
🔹متن کامل در:
🌐 B2n.ir/q45357
#درس_اخلاق #انسان_در_قرآن
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 کاربرد معنوی ذکر و توسل
#استوری
🆔 @almazaheri
245 BAGHAREH-Ayeh 216.mp3
2.66M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 245: آیه 216 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#احکام شرعی
🔰#وصیت
مسأله 525:
🔹 وصیّت باید از روی عقل و با قصد و اختیار باشد. بنابراین اگر کسی را ولو با رودربایستی وادار به وصیّت کنند یا در حال هذیان گفتن وصیّت کند، وصیّت او الزام آور نیست.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
📝پيام تسليت حضرت آیتالله العظمى مظاهرى خطاب به حضرت آیتالله العظمى شبيرى زنجانى
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
حضور مبارك حضرت آيتالله آقاى شبيرى زنجانى«دامتبركاتهالشريف»
با اهداء سلام و تحيت؛
مصيبت درگذشت سركار مخدّرۀ علويّه، متعلّقۀ مكرّمۀ حضرتعالى را به حضور آنجناب و همۀ اصحاب مصيبت، خصوصاً آقازادگان معزّز، تسليت عرض مىكنم.
اميد است خداوند تعالى، تسلّا و آرامش بر قلب شريف جنابعالى نازل فرموده و آن علويّۀ فقيده را در كنف رحمت واسعۀ خود، با جدّۀ مطهرهاش، حضرت صديقۀ طاهره«سلاماللهعليها» محشور و همنشين فرمايد.
از خداوند سبحان طول عمر قرين به عافيت و دوام بركات وجود مبارك حضرتعالى و صبر جميل و اجر جزيل خاندان مصاب را مسألت مىكنم.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
حسين المظاهرى
۹ / صفر الخير / ۱۴۴۶
۲۴ / مرداد / ۱۴۰۳
#پیام
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1723138081Ce8fd358f85
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 پاداش عرفانی برای مراعات حال زائر امام حسین«سلاماللهعلیه»
#صوت #اربعین
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1723138081Ce8fd358f85
📸 ديدار آيتالله طباطبايى مدير محترم حوزۀ علميۀ اصفهان و معاونين مركز مديريت حوزه با حضرت آيتالله العظمی مظاهری
#دیدار
🆔 @almazaheri
246 BAGHAREH-Ayeh 216.mp3
3.86M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 246: آیه 216 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#برگی_از_کتاب
▪️اگر انسان در وجود خود صفت رذیله داشته باشد، حتّى به اینجا مىرسد كه جاذبۀ امام حسین«ع» نیز نمىتواند او را جذب كند. امام حسین«ع» خیلى جاذبه و محبّت دارند، به حدّى كه در روز عاشورا هم دلشان براى لشكر دشمن مىتپید. علىاكبر«ع» را كشتند، حضرت ابوالفضل«ع» را شهید كردند، امّا باز هم دلشان براى مردم مىتپید كه چگونه مىخواهند جهنّمى شوند. امام«ع» به فكر هدایت ایشان بودند، ولى آنان در اندیشۀ كار خود و كشتن امام! وقتى صفات رذیله بر دل كسانى حكمفرما باشد، مسلّماً چنین است.
📚 برگرفته از کتاب معرفت نفس(جلد دوم) اثر آیتالله العظمی مظاهری، ص 196.
#کتاب #معرفت_نفس جلد دوم
🆔 @almazaheri