🖊فِي مَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ عَنِ الْبَاقِرِ ـ علیه السلام ـ قَالَ: «وَ لَا تُحَقِّرُوا صَغِيراً مِنْ حَوَائِجِكُمْ فَإِنَّ أَحَبَّ الْمُؤْمِنِينَ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى أَسْأَلُهُمْ. »
📌امام باقر فرمود :
« حاجت های کوچک و ناچیز را حقیر نشمارید (و آنها را هم از خدا بخواهید) که دوست داشتنی ترین مومنان در نزد خداوند ، کسی است که بیشتر از همه از خداوند درخواست می کند »
📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج90 ؛ ص346
🏴 سالروز #شهادت_امام_محمد_باقر علیه السلام تسلیت باد.
@almohkamat
🖊لطف و فضل الهی موجب به نتیجه رسیدن کارها
🔰#امام_خامنه_ای :
🔹روز عرفه را... قدر بدانید و با دعا و تضرّع و توجّه و مسئلت از خداوند متعال به معنای واقعی کلمه گرهگشایی کنید. اگر فضل الهی و لطف الهی نباشد، کوششهای ما، و زحماتی که میکشید و میکشیم، به جایی نمیرسد.
🔸 در دعای شریف کمیل [عرض میکند:] «لا یُنالُ ذلِکَ اِلّا بِفَضلِک»؛ یعنی همهی وظایف را انجام میدهیم، [امّا] آنچه به این تلاشهای ما و وظایف ما روح میدهد، جان میدهد، لطف الهی و فضل الهی و توجّه الهی است. البتّه در همهی آنات میشود با خدا ارتباط گرفت؛ رابطه گرفتن با خدا آسان است منتها بعضی از ساعات، بعضی از روزها یک اهمّیّت ویژهای دارد؛
📌 در رأس این روزها، یکی همین روز #عرفه است؛ عید قربان هم همینجور.
📆۱۴۰۲/۰۴/۰۶
@almohkamat
🖊عید قربان مبداء امامت ابراهیم پیامبر
✍به قلم#استاد_موالی_زاده:
🔹علامه در تفسیر آیه «وَ إِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَاماً »جریان «ذبح اسماعیل» را که در قرآن از آن به «بلاء» یاد می کند «إِنَّ هٰذَا لَهُوَ الْبَلاَءُ الْمُبِينُ» ، از واضح ترین موارد امتحان الهی می داند که ابراهیم پس از آن ، قابلیت پذیرش منصب امامت را یافت .
⁉️پرسش اینجاست که در ذبح فرزند چه ویژگی نهفته است که آمادگی برای انجام آن ، شرط واگذاری منصب امامت امت به حضرت ابراهیم می گردد ؟
در پاسخ باید از چیستی امامت گفت . امامت چه امانتی که انسان برای به دوش کشیدن آن به آمادگی برای هر گونه فداکاری و ایثار حتی ذبح فرزند نیاز دارد ؟
«إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَهَا وَ أَشْفَقْنَ مِنْهَا وَ حَمَلَهَا الْإِنْسَانُ»(احزاب/72) « آسمان بارِ امانت نتوانست کشید » اما قرعه ی کار را به نامِ کسی زدند که دیوانه وار عاشق است و حاضر است فرزندش را هم در راه معشوق ذبح کند .
🖊عنصر مبارزه با طاغوت در امامت
🔸امام باید جامعه را به سوی توحید راهبری کند و به راهنمایی بسنده نکند . تفاوت امام و پیامبر در این است که پیامبر مقصد را نشان می دهد اما امام به مقصد می رساند . پیامبر مردم را بیدار می کند اما امام مردم را حرکت می دهد . پیامبر مردم را می شوراند اما امام مردم را رشد می دهد . پیامبر مردم را می گدازد اما امام مردم را شکل می دهد .
📌اما بر اساس «لا اله الا الله» راهبری جامعه به سوی توحید بدون رهاندن از بند طاغوت و شرک میسر نیست لذا امام باید به مبارزه با نظام شرک بپردازد و در این مبارزه جامعه را با خود همراه کند و این بخش سخت امامت است که در نبوت نیست .(برخی از انبیاء امام هم بودند )
حضرت ابراهیم تا پیش از منصب امامت ، به مبارزه با دستگاه شرک می پرداخت و بت شکنی می کرد اما به تنهایی ، لکن پس از امام شدن باید جامعه ای را در کنار کعبه سامان دهد تا با طاغوت و شرک مبارزه کنند « وَ أَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ يَأْتُوكَ رِجَالاً »(حج/27)
🖊عاشقی شرط مبارزه با طاغوت
🔺حضرت ابراهیم پیامبر است و برای پذیرش مقام امامت باید آماده راه اندازی جبهه مبارزه با طاغوت شود . تاکنون به تنهایی بر علیه شرک و طاغوت فریاد می زد اما پس از امامت وظیفه همراه کردن مردم در مبارزه را بر دوش دارد .
ابراهیم باید در آزمون عاشقی شرکت کند که «عاشقی شیوه رِندان بلا کِش باشد». آزمون فدا کردن عزیزترین ثمره حیات خود یعنی «ذبح اسماعیل» . ابراهیم به ذبح اسماعیل آزموده شد تا آن درجه از پختگی روحی جهت بر عهده گرفتن منصب امامت را بیابد .
🖇ابراهیم در این امتحان سربلند شد و خداوند این روز را عید دانست لذا عید قربان مبداء امامت ابراهیم گشت . همچنین خداوند قربانی کردن را بر حجاج واجب کرد تا ذبح اسماعیل نمادی برای از خود گذشتگی عاشقان قیام لله و رزمندگان جبهه مبارزه با طاغوت و کفر بماند .
#عید_قربان
@almohkamat
🖊#امام_هادی:
✏️التواضع اَن تعطی الناس ما تُحِبُّ ان تُعطاهُ؛
🖇فروتنی آن است که با مردم چنان رفتار کنی که دوست داری با تو چنان باشند.
📚(الکافی، ج۲، ص۱۲۴)
🌹ولادت با سعادت #امام_هادی مبارک باد.
@almohkamat
🖊مقام معظم رهبری:
🔹حقیقتاً غدیر و معرّفی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) بهعنوان ولیّ امر امّت اسلامی و جانشین پیغمبر، یکی از نعمتهای بزرگ خدای متعال بود؛ یعنی همچنان که خود اصل نبوّت و رسالت، منّت الهی و نعمت بزرگ الهی است که «لَقَد مَنَّ اللهُ عَلَی المُؤمِنینَ اِذ بَعَثَ فیهِم رَسولًا مِن اَنفُسِهِم»،
📌در مورد ولایت امیرالمؤمنین هم حقیقتاً یک نعمت بزرگ و یک منّت بزرگی بود: «خَلَقَکُمُ اللهُ اَنوَاراً فَجَعَلَکُم بِعَرشِهِ مُحدِقینَ حَتّى مَنَّ اللهُ عَلَینا بِکُم فَجَعَلَکُم فی بُیُوتٍ اَذِنَ اللهُ اَن تُرفَع» تا آخر؛ حقیقتاً نعمت بزرگی است.
🔸خب ولایت امیرالمؤمنین و مسئلهی ولایت، یک جا در قرآن -در سورهی مائده- مایهی یأس کفّار است: اَلیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم؛ آن روزی که مسئلهی ولایت مطرح شده، آن روزی است که به نصّ قرآن «یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»، مایهی یأس کّفار است.
📆۱۳۹۷/۰۶/۰۷
#عید_غدیر
@almohkamat
🖊الإمام الكاظم(ع : تَفَقَّهوا فی دینِ اللّهِ، فَإِنَّ الفِقهَ مِفتاحُ البَصیرَةِ.
📌امام كاظم(ع):در دین خدا، ژرفكاوی كنید؛ زیرا دین شناسی، كلید بصیرت است.
📚تحف العقول: ص۴۱۰
#ولادت_امام_کاظم علیه السلام مبارک باد .
@almohkamat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🗳رهبر انقلاب، هماکنون پس از حضور در انتخابات:
مردم برای حضور در انتخابات تردید نکنند.
برای اثبات صحت و صداقت نظام جمهوری اسلامی حضور مردم لازم و واجب است. ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
🖼 #انتخابات_ریاست_جمهوری | پویش #بعلاوه_یک
🖥 پخش زنده: Farsi.khamenei.ir/live
🖊رهبر معظم انقلاب :
🔺 استثنائی بودن روز مباهله را در «شاخص روشنگر بودن» و نقش ممتاز آن در «تمایز جبههی حق و باطل» میدانند.
🔹روز مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
نکتهی مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم»در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
🔸هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمومنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
📌یعنی نشان دهندهی این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیائیم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.
📆 ۲۲ آذرماه ۱۳۸۸
روز #مباهله گرامی باد.
@almohkamat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🗳 رهبر انقلاب: شنیدم شوق مردم بیشتر از قبل است اگر اینجور باشد خرسندکننده است/ در این مرحله همت مردم باید بیشتر باشد/ خداوند انشاءالله ملت را موفق و کشور را آباد کند
✏️ رهبر انقلاب پس از حضور در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم:
بحمدالله روز خوبی است روز حضور مردم، روز شرکت مردم، روز فعال شدن مردم عزیزمان در یک امر مهم سیاسی کشور یعنی انتخابات.
✏️ شنیدم که شوق و علاقهی مردم بیشتر از قبل است. خدا کند این جور باشد و اگر این جور باشد خرسندکننده است. و انشاءالله مردم عزیزمان موفق باشند رأی بدهند و بهترین را انتخاب بکنند.
✏️ در این مرحله، مردم قاعدتاً باید همتشان بیشتر باشد برای اینکه کار را تمام میکنند و انشاءالله فردا رئیس جمهورمان را داشته باشیم.
✏️ خداوند انشاءالله ملت را موفق کند و کشور را آباد کند و همهی کسانی که در این راه زحمت میکشند مشمول لطف و رحمت خودش قرار بدهد. ۱۴۰۳/۰۴/۱۵
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
🖊تکلیف مداری و نتیجه گرایی در سیره حسینی
✍به قلم #استاد_موالی_زاده:
🔹در منزل «عذیب الهجانات» ، چهار نفر به امام حسین ملحق شدند.امام در هنگام روبرو شدن با آنها فرمود: «اما و اللَّه انّى لأرجو ان يكون خيراً ما اراد الله بِنا، قتلنا ام ظفرنا»(وقعة الطف/ص174) «امیدوارم آنچه خدا برای ما اراده کرده است خیر باشد ،چه کشته شویم و چه پیروز گردیم »
⁉️آیا امام حسین در این گفته ی خود ارزشی برای «فتح» یا «شهادت» به عنوان نتیجه حرکتش قایل نبود و تنها عمل به تکلیف را مهم می دانست ؟ یا آنکه تکلیف امام چیزی است که می تواند با هر یک از شهادت یا فتح و پیروزی سازگار باشد ؟
🔸«همه ما مأمور به اداى تكليف و وظيفهايم نه مأمور به نتيجه» این جمله معروفی است که امام راحل در منشور روحانیت بیان فرمودند .
⁉️آیا این اصل کلان به معنای بی توجهی به نتیجه و اهداف و بی اهمیت بودن آن است ؟ این تفسیر قطعا بر خلاف عقلانیت است .
🔰در پاسخ باید گفت این اصل ارزشمند تنها ناظر به اهداف کلان و بلند مدت خصوصا در عرصه رشد جامعه است که کسب نتیجه مطلوب در آن در کوتاه مدت خارج از توان می باشد .
امام راحل در ادامه می گوید : « اگر همه انبيا و معصومين در زمان و مكان خود مكلف به نتيجه بودند، هرگز نمىبايست از فضاى بيشتر از توانايى عمل خود فراتر بروند و از اهداف كلى و بلند مدتى كه هرگز در حيات ظاهرى آنان جامه عمل نپوشيده است ذكرى به ميان آورند.»
📌امام حسین نیز به دنبال هدف بلند مدت و کلان اصلاح امت اسلامی بود «خرجت لطلب الاصلاح لأمة جَدي» لذا امام شهادت و اسارت یا فتح و تشکیل حکومت را به عنوان نتیجه و هدف نهایی نمی نگریست . پس برای ایشان میان شهادت و فتح تفاوتی نمی کرد .
🖊تحلیل معرفتی نسبت تکلیف و نتیجه
تکالیف بر اساس اهداف تعیین می گردد تا پس از عمل به آن تکلیف ،نتیجه مطلوب که همان هدف و غرض است ، تحقق یابد .حال این هدف می تواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد .
🖇البته در نظام معرفتی اسلام دستیابی به نتیجه تنها با عمل انسان صورت نمی پذیرد بلکه بر اساس قانون «لا موثر فی الوجود الا الله» ، تلاش مطابق با ارزش های الهی انسان قابلیت را برای جلب نصرت الهی فراهم می کند که از این فرآیند به سنت الهی «نصرت» یاد می شود .
بنابراین اگر انسان به تکلیف خود با رعایت سه اصل (معنویت ـ عقلانیت ـ عدالت) عمل کند به استناد وعده الهی نصرت ، بی شک به نتیجه خواهد رسید.
🔺اما مسلمانان در غزوه حنین با وجود انجام تکلیف جهاد ، به سبب عجب و غرور از نصرت الهی محروم شدند و شکست خوردند «وَ يَوْمَ حُنَيْنٍ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْكُمْ شَيْئاً»
💠بنابراین اگر هدف مقدس ما کوتاه مدت باشد و تکلیف ما ناظر به یک نتیجه جزیی و قابل تحقق در زمان کوتاه باشد ، در صورت شکست ، حق نداریم به اصل «مامور نبودن به نتیجه» وجدان خود را راضی کنیم بلکه باید بررسی کنیم کدام یک از عُجب یا تشتت یا بی اخلاقی ، مانع نصرت الهی گردید ؟ شاید عقلانیت و هوشمندی را رعایت نکردیم ؟ یا شاید ... .
🏴ایام سوگواری اباعبدالله الحسین تسلیت باد.
#محرم
#امام_حسین
@almohkamat
🗂#فهرست
📝#مجموعه_آثار_نوشتاری با موضوع محرم
🖊 استاد حجت الاسلام سید فرید موالی زاده
💢تکلیف مداری و نتیجه گرایی در سیره حسینی
https://eitaa.com/almohkamat/412
💢«عقل فقهی» در سیره امام حسین
https://eitaa.com/almohkamat/170
💢تحلیل جامعه شناختی کوفه
https://eitaa.com/almohkamat/169
💢سرزمین کربلا در ملکوت
https://eitaa.com/almohkamat/165
#استاد_موالی_زاده
#محرم #امام_حسین
@almohkamat
🖊 عَنْ على بن الحسين عليهماالسلام: اِنَّ اللّهَ افْتَرَضَ خَمسا وَ لَمْ يَفْتَرِضْ الاّ حَسَنا جَميلاً: الصَّلاةَ وَالزَّكاةَ والْحَجَّ والصّيامَ و وِلايَتَنا اَهْلَ الْبَيتِ، فَعَمِلَ النّاسُ بِاَرْبَعٍ وَ اسْتَخَفُّوا بِالْخامِسَةِ، وَاللّهِ لا يَسْتَكْمِلُوا الاَْرْبَعَ حتّى يَسْتَكْمِلُوها بِالْخامِسَةِ.
📌امام سجاد عليه السلام فرمود: خداوند پنج چيز را واجب كرد و نيست جز نيكويى و زيبايى. نماز و زكات و حج و روزه و ولايت ما اهل بيت. پس مردم به چهار تاى اوّل عمل كردند و پنجمى را كوچك شمردند، به خدا قسم چهار تاى اوّل نيز كامل نمى شود مگر همراه با ولايت ما.
📚[بحارالأنوار، ج 23، ص 105.]
🏴#شهادت_امام_سجاد عليه السلام تسلیت باد.
@almohkamat