💢#فقه_الحدیث| فقرات مختلف روایت و وحدت سیاق
🔹روایاتی که دارای فقرات مختلف و متعدد هستند، گاهی اینگونه اند که سائل، سوالاتی را از حضرت پرسیده و حضرت جواب فرموده اند. و گاهی خود حضرت احکام مختلفی را برای موضوعات مختلفی بیان کرده اند مانند روایت ظریف بن ناصح و گاهی حضرت یک حکم را بیان کرده اند و آنگاه متعلقات متعددی را برای آن حکم بر هم عطف کرده اند.
🔹در همه این انواع باید وحدت سیاق به نوعی رعایت شود. اما در نوع اول دوم می توان دست از وحدت سیاق برداشت و حتی به برخی از فقرات فتوا نداد. چون میتوان احتمال داد که بعد از اینکه چند فقره را بیان کردند، شخصی وارد مجلس شده و حضرت تقیه کرده اند و ... اما در نوع اخیر، باید حتما وحدت سیاق رعایت شود و حکمی که بیان شده است، برای همه متعلقات به یک معنا اخذ شود. چون در واقع در اینجا یک حکم بیان شده است و باید معنای واحد داشته باشد.
⭕️مثال نوع اخیر، حدیث رفع است که در ابتدا «رفع» شده است و سپس مواردی ذکر شده است. اگر حضرت برای هر کدام از فقرات، یکبار رفع گفته بودند، تفسیر آن می توانست متفاوت باشد.
@almorsalaat
🔊صوت بیانات استاد را بشنوید👇👇
المرسلات
💢#فقه_الحدیث| فقرات مختلف روایت و وحدت سیاق 🔹روایاتی که دارای فقرات مختلف و متعدد هستند، گاهی اینگو
fagharete-mokhtalefe-revayat-v-vahdate-siagh.mp3
2.28M
🌀#فقه_الحدیث| فقرات مختلف روایت و وحدت سیاق
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد #فقه #اصول
@almorsalaat
✴️#طلبه_موفق| مراجعه موردی به کتب گذشته به جای بازخوانی آنها
📝محسن ابراهیمی (برگرفته از بیانات استاد فرحانی)
🔸برای شما هم پیش آمده است که با سوالی مواجه شده اید که پاسخ آن در یکی از کتبی که قبلا خوانده اید، وجود داشته است، اما الآن به خاطر نمی آورید.
🔸مثلا در کتاب رسائل به سوالی برخورد می کنید که پاسخ آن در کتاب الموجز وجود دارد و یا در هنگام تحصیل الموجز به سوالی برمی خورید که در کتاب المنطق آن را خوانده اید، اما الآن فراموش کرده اید.
🔸این اتفاق برای کسانی که در کلاس درس استاد فرحانی شرکت کرده اند و یا صوت دروس ایشان را شنیده اند، زیاد رخ می دهد.
🔸افرادی که با چنین سوالاتی مواجه می شوند، گاهی گمان می کنند که آن کتاب قبلی را به خوبی نخوانده اند و لذا برنامه ریزی می کنند که برگردند و آن کتاب را #بازخوانی کنند.
🔸این تصمیم علاوه بر اینکه معمولا به سرانجام نمی رسد و شخص به موفق به #بازخوانی کامل آن درس نمی شود و در برخی موارد سبب #ناامیدی می شود، نتیجه بخش هم نیست و دوباره برای او سوالاتی ایجاد خواهد شد که پاسخ آنها در آن کتاب موجود است اما او به خاطر ندارد.
🔸باید توجه داشت که عمدتا دلیل اصلی این اتفاق این است که وقتی قصد داریم که یک کتاب را به طور کامل بخوانیم، نمی توانیم به همه جوانب مسائل آن کتاب توجه داشته باشیم و با توجه به همه جوانب آن کتاب را بررسی کنیم. اما وقتی که کتاب های دیگری را می خوانیم، سوالات جدیدی برای ما ایجاد می شود که در دور اول تحصیلِ آن کتاب مد نظر ما نبوده اند. لذا اگر دوباره هم آن کتاب را #بازخوانی کنیم، سوالاتی باقی می مانند که متوجه آنها نیستیم.
🔸#بهترین راه برای حل این مشکل (البته برای کسانی که دور تحصیل کتاب را خوب خوانده اند) این است که هر گاه با سوالی مواجه شدند، با در نظر داشتن آن سوال به آن بخش مشخص از کتاب #مراجعه کنند و سعی کنند که پاسخ سوال خود را پیدا کنند.
🔸با این روش، پس از مدتی، کتب گذشته در حد بسیار خوبی احیاء می شوند و استحضار شما به مطالب آنها خوب می شود. علاوه بر اینکه قدرت تفکر و استحصال مطالب از عبارات در شما تقویت می شود و به نظام مند شدن ذهن شما بسیار کمک می کند.
✅پس خلاصه اینکه همین درسی را که می خوانید، خوب بخوانید و سوالات خود را نسبت به کتب قبل با مراجعه موردی به آنها پاسخ دهید. چرا که ایجاد سوال گاهی حاکی از #رشدعلمی شما است و باید موجب خوشحالی و امید شما شود و بیانگر #بد درس خواندن شما نیست.
🔊صوت استاد فرحانی را که به طور خلاصه همین مطلب را بیان فرموده اند، بشنوید👇👇
المرسلات
✴️#طلبه_موفق| مراجعه موردی به کتب گذشته به جای بازخوانی آنها 📝محسن ابراهیمی (برگرفته از بیانات استا
morajee-be-jaye-baz-khani.mp3
714.1K
✴️#طلبه_موفق| مراجعه موردی به کتب گذشته به جای بازخوانی آنها
🎙استاد علی فرحانی
#مشاوره_مجازی #پای_درس_استاد #مهارت_های_تحصیل_علم
@almorsalaat
♨️#روز_قدس| آزادی قدس، انتقام خون سردار سلیمانی خواهد بود.
🔊🎥رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جهانی قدس، فردا جمعه ساعت 14:30 سخنرانی خواهند کرد.
@almorsalaat
المرسلات
♨️راه بهتر در اصلاح نفس 💠راه #اصلاح_نفس، گاهی به طریقی است که #علمای_اخلاق یادآور شده اند. یعنی دشم
034-sabkhayeakhlaghi@almorsalat.mp3
4.24M
🔊#اخلاق_و_عرفان| سبکهای اخلاقی
1⃣اخلاق ارسطویی
2⃣اخلاق مجاهده ای
3⃣بعد از عبور از دو سبک دیگر
🔰استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
المرسلات
🔊#اخلاق_و_عرفان| سبکهای اخلاقی 1⃣اخلاق ارسطویی 2⃣اخلاق مجاهده ای 3⃣بعد از عبور از دو سبک دیگر 🔰است
🔴#اخلاق_و_عرفان| سبکهای معالجه اخلاق
♦️بعضى به تبديل اخلاق و معالجه از راه عقل و اين خوبست و ليكن عمرها بايد تا تبديل خلقى شود و حال اينكه عقل در ابتداء عليل است و رأى العليل عليل عقل كجا از همه مفاسد آگاه و به همه مكائد شيطان دانا است؟
♦️و بعضى تبديل آنها را از راه مجاهدات شرعيّه و آن نيز بسيار خوبست اما عمرها خواهد و چون يك زمان از محافظت غافل شود نفس توسنى آغاز كند و عمرى در صفتى بايد صرف كرد و چون رو به ديگرى آرد و از صفتى غافل شود به صورت اول باز گردد
♦️و اهل سلوك از مشايخ ابتداء به تصفيه دل كوشند و بر مراقبت آن مداومت نمايند تا محل فيض حق شود و به فيض آن در لحظه اى چندين اخلاق متبدل شود و البته آن تبديل هم به حد اعتدال باشد.
💠 أما طريق تصفيه دل كه اول بتجريد صورت قالب پردازد به ترك فضول دنيا و عزلت و قطع تعلق از خلق إلا صحبت كاملى و ترك مألوفات طبع و باختن جاه و مال و ترك خانمان و عيال و مداومت به اين تا به مقام تفريد رسد و چون از عهده اين بيرون آيد در تصفيه دل اقدام نموده به ذكر دوام و فكر مدام تا همه وساوس شيطانى كه بدل رسيده بيرون رود و قساوت از آن برخيزد و لين و رقت پديد آيد پس سلطان ذكر بر ولايت دل مستولى شود و غير ياد حق بيرون رود و سر را به مراقبت بر در دل بنشاند.
💠 پس دل را طمأنينه حاصل شود آن گاه دل به مقام دلى رسد «ألا بذكر اللّه تطمئن القلوب» و فكر دنيا و آخرت نمايد و در آن وقت سلطان عشق رايت سلطنت به شهر دل فرستد و شحنه شوق نفس قلاش صفت را بر سن در بندد و به سياستگاه در آورد و تيغ ذكر را بر آورده آن را گردن زند از اين سياست دزدان شياطين فرار گيرند و همه صفات ذميمه سرتسليم و بندگى بنهند و بارگاه جلال احديت را زيبنده شود و عشق به شحنگى فرود آيد و عقل به وزيرى نشيند و لآلى صفات حسنه دل را زينت دهد و در اين وقت هيچ عضوى و صفتى نماند كه خود تصرف نمايد «و اللّه غالب على امره». پس دل بين إصبعين لطف و قهر حق در آيد گاهى در آن تصرف لطفانه كند و گاهى قهرانه.
✅مخفى نماند كه آنچه اين عارف گفته كه تبديل صفت به مجاهدات شرعيه عمرى بايد آنچه را خود گفته از راه تصفيه نيز همان حال دارد چه وصول به مرتبه ترك فضول و عزلت و قطع تعلق حتى از مال و عيال عمرى مى خواهد و همين مقدمات و مراقبت دل نمى شود مگر بعد از تبديل اخلاق بى شمار و با وجود اين بعد از غفلت از مراقبت به حال اولى عود مى كند.
📚ملا احمد نراقی، خزائن ص۴۹۳
@almorsalaat
📌#در_مدرسه_امام_خمینی| امام خمینی (ره) نزدیکترین آدم به امیرالمومنین (ع) بود.
🔸«بيننا و بينالله» در زمانى كه ما امام بزرگوار را زيارت كرديم - و ايشان امتحان دشوار حاكميّت را در سختترين دورانها داد - ما ايشان را در مقايسه با آن الگوى اصل، انصافاً بهترين و نزديكترين كس يافتيم. نميخواهيم بگوييم كه امام ما مثل اميرالمؤمنين (عليها الصّلاة و السّلام) بود؛ نه، امام ما خاك پاى آن بزرگوار هم نميشد؛ هزاران نفر نظير آن بزرگوار، قابل مقايسه با آن حضرت نيستند! او به اصحاب نزديك خود هم ميفرمود: «إنّكم لا تقدرون على ذلك» ؛ شما نميتوانيد مثل من عمل كنيد. ولى با خصوصيّات بشرى و نداشتن عصمت، انصافاً ما امام بزرگوار خودمان را نزديكترين آدم به آن الگو ديديم؛ خيلى نزديك بود و خيلى شباهت را ميرساند؛ ميشد چهرهى آن بزرگواران را در رفتار اين مرد شناخت. خدا را شكر ميكنيم كه ما اين نمونه را از نزديك ديديم
📚رهبر معظم انقلاب ۷۸/۱/۱۶
#کلام_ولی #اهل_بیت
@almorsalaat
#مناجات
🤲مَوْلاىَ يا مَوْلاىَ اَنْتَ الْغَفُورُ وَ اَنَا الْمُذْنِبُ وَ هَلْ يَرْحَمُ الْمُذْنِبَ اِلا الْغَفُورُ
#مناجات_امیرالمومنین در مسجد کوفه
@almorsalaat
nokati-mohem-dar-ahkame-molavi-v-ershadi.mp3
11.45M
🔊#اصول|نکاتی مهم در احکام مولوی و ارشادی و ملاک ارشادی بودن احکام عقل
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده جلسه تدریس اجتهاد و تقلید امام خمینی (ره) 400/02/18
#اصول #پای_درس_استاد
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
💬ارتباط با ما 👇👇👇
🌀 @ad_almorsalaat
♦️مشاوره تحصیلی و برنامهریزی
♦️نظرات و پیشنهادات
♦️اطلاعات و محتواهای کانال
💠المرسلات، از #مقدمات تا #اجتهاد
@almorsalaat