هدایت شده از مدرسه قرآنی الاعراف
✅#نکته_تفسیری
📌فاذکرونی اذکرکم
🔸آیتالله مصباحیزدی در پاسخ به درخواست توصیه یکی از طلاب مشهد نوشتهاند:
🌀بارها از مرحوم علامه طباطبائی رضوان الله علیه درخواست موعظه میشد و ایشان این آیه شریفه را تلاوت میکردند: «فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ وَ اشْکُرُوا لِی وَ لا تَکْفُرُونِ»؛
🔅گرت هواست که معشوق نگسلد پیوند
🔅نگاه دار سر رشته تا نگه دارد
♨️مدرسهی مجازی قرانی الاعراف👇
https://eitaa.com/joinchat/754909287C919ddc750f
🔰لزوم استحکام زیربنای فکری انقلاب
در برابر این دشمنی و این جبهه، این ملّت عزیز و پایدارِ ما نیاز دارند به اینکه هویّت خود را مستحکم کنند؛ شخصیّت و هویّت و عناصر هویّتیِ خودشان را مستحکم کنند و قدرت درونی خودشان را ازدیاد ببخشند؛ این نیاز قطعی است. آنچه به یک ملّت و یک نهضت هویّت میدهد و قدرت میدهد چیست؟ اوّلاً دارا بودن یک زیربنای فکری مستحکم است. علّت اینکه خیلی از کشورهایی که انقلاب کردند و حرکاتی را ضدّ سلطه و ضدّ استکبار و ضدّ ظلم و استبداد به وجود آوردند، بعد از مدّت کوتاهی -بعضیها بعد از پنج سال، بعضیها بعد از ده سال- بکلّی از آن راه برگشتند و رفتند در همان راه اَسلاف خودشان و مثل آنها شدند، این بود که یک زیربنای فکری محکمی در اختیارشان نبود. اینکه میبینید گاهی در بعضی از کلمات بیگانهها -که بعضی داخلیها هم متأسّفانه از آنها تقلید میکنند- ایدئولوژیزدایی مطرح میشود معنایش این است. دشمن اصلی برای سلطهگران، همین زیربنای فکریِ اصلی است که زیربنای اسلامی است؛ این زیربنا از اسلام گرفته شده؛ در بیانات امام به طور مبسوط این زیربنا توضیح داده شده. اگرمجلّدات متعدّد فرمایشات امام را ملاحظه کنید، این زیربنای فکری اسلامی و زیربنای عقیدتی کاملاً در آنجاها متجلّی است و بیانات گستردهی امام راحل، یک ذخیرهی غنی در این زمینه است؛ بعد هم درسهای ارزشمندی از متفکّران انقلابی ما در اختیار ما است، از شهید مطهّری و شهید بهشتی و دیگران تا زمان حاضر که اینها از قرآن و متون اسلامی این زیربنا را گرفتهاند و تأمین میکنند. البتّه بنده اعتقاد راسخ دارم که نیروهای فکریِ نظام اسلامی بایستی این راه را طی کنند و باز هم ادامه بدهند؛ روزبهروز و نوبهنو بایستی این فکر را جلوه ببخشند و رونق بدهند؛ مسائل جدیدی که پیش میآید، پاسخهای جدیدی لازم دارد، این پاسخها را در اختیار جویندگان و پویندگان و جوانان بگذارند.
۹۹/۱۱/۲۹ دیدار مردم تبریز
#کلام_ولی
@almorsalaat
🔉#معرفی_تدریس| شرح لمعه ج۱ (از ابتدای کتاب الصلاه)
🔰حجت الاسلام محسن ابراهیمی
🔊تدریس این کتاب به صورت #مجازی از روز شنبه ۹۹/۱۲/۲ برگزار و صوت جلسات در کانال زیر با هشتگ #لمعه_ابراهیمی بارگذاری می شود.
👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
📌کانال حجتالاسلام ابراهیمی
#فقه #دروس_حوزوی
@almorsalaat
eetaye-hojjyate-fel-jomleh-mabnaye-tarakome-zonoon.mp3
1.27M
🔊#روش_شناسی_اجتهاد| مبنای مدل #تراکم_ظنون، قائل شدن به اعطای #فی_الجمله حجیت به ظنون است.
🎙استاد علی فرحانی
🔸اعطای حجیت، مسئله ای صفر و یکی نیست بلکه دارای مراتب است. در مورد قطع و شک امکان جعل حجیت وجود ندارد. اما در ظنون که اعطای حجیت ممکن است، در هر مورد باید مشخص کنیم که شارع، جعل 100%ی دارد (مثل بینه) و یا اینکه فی الجمله حجیت اعطا شده است.
اگر قائل شویم که شارع در مواردی، حجیت فی الجمله اعطا کرده است، آنگاه باید تعدادی از این نوع حجج را در کنار هم قرار دهیم تا از تراکم آنها حجت کامل ایجاد شود.
نظام استنباطی شیخ بر اساس این نگاه است.
#پای_درس_استاد #اصول #فقهاء_الشريعة
@almorsalaat
taghsim-bar-asase-halate-salas-ya-hojjyat.mp3
3.74M
🔊#اصول| تقسیم مباحث بر اساس حالات مکلف و یا بر اساس حجیت؟
🎙استاد علی فرحانی
⭕️شیخ اعظم کتاب رسائل را بر اساس حالات سه گانه قطع و ظن و شک (موضوع)، تبویب کرده است. در مقابل آخوند خراسانی اشکالاتی به ایشان گرفته اند و تقسیم دوگانه بر اساس حجیت (حکم) بیان کرده اند.
استاد در این صوت توضیحات قابل توجهی را در مورد این دو نظام بیان می کنند.
#پای_درس_استاد #اصول
@almorsalaat
raveshe-sahihe-dars-khandar-dar-khareje-osul.mp3
1.05M
🔊#طلبه_موفق| روش صحیح تحصیل در مقطع #درس_خارج_اصول
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد #درس_خارج
#اصول #مهارت_های_تحصیل_علم
@almorsalaat
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻رهبرمعظمانقلاب:
📜 «منشور روحانیّت را بخوانید، مکرّر بخوانید. امام به معنای واقعی کلمه حکیم بود -حکیم فقط آن کسی نیست که فلسفه بلد است- حکمت در رفتار او، در گفتار او، در نوشتار او موج میزد».
◻️ بیانات در دیدار طلاب حوزههای علمیه - ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
🗓 سوم اسفند، سالروز صدور منشور روحانیت
@HawzahNews
📌ویژگیهای مجتهد جامع الشرایط در عصر حاضر
در مورد دروس تحصيل و تحقيق حوزهها، اين جانب معتقد به فقه سنتى و اجتهاد جواهرى هستم و تخلف از آن را جايز نمىدانم. اجتهاد به همان سبك صحيح است ولى اين بدان معنا نيست كه فقه اسلام پويا نيست، زمان و مكان دو عنصر تعيينكننده در اجتهادند.
مسئلهاى كه در قديم داراى حكمى بوده است به ظاهر همان مسأله در روابط حاكم بر سياست و اجتماع و اقتصاد يك نظام ممكن است حكم جديدى پيدا كند، بدان معنا كه با شناخت دقيق روابط اقتصادى و اجتماعى و سياسى همان موضوع اول كه از نظر ظاهر با قديم فرقى نكرده است، واقعاً موضوع جديدى شده است كه قهراً حكم جديدى مىطلبد.
مجتهد بايد به مسائل زمان خود احاطه داشته باشد. براى مردم و جوانان و حتى عوام هم قابل قبول نيست كه مرجع و مجتهدش بگويد من در مسائل سياسى اظهار نظر نمىكنم. آشنايى به روش برخورد با حيلهها و تزويرهاى فرهنگ حاكم بر جهان، داشتن بصيرت و ديد اقتصادى، اطلاع از كيفيت برخورد با اقتصاد حاكم بر جهان، شناخت سياستها و حتى سياسيون و فرمولهاى ديكتهشده آنان و درك موقعيت و نقاط قوّت و ضعف دو قطب سرمايه دارى و كمونيزم كه در حقيقت استراتژى حكومت بر جهان را ترسيم مىكنند، از ويژگيهاى يك مجتهد جامع است.
يك مجتهد بايد زيركى و هوش و فراست هدايت يك جامعه بزرگ اسلامى و حتى غير اسلامى را داشته باشد و علاوه بر خلوص و تقوا و زهدى كه در خور شأن مجتهد است واقعاً مدير و مدبر باشد.
حكومت در نظر مجتهد واقعى فلسفه عملى تمامى فقه در تمامى زواياى زندگى بشريت است، حكومت نشان دهنده جنبه عملى فقه در برخورد با تمامى معضلات اجتماعى و سياسى و نظامى و فرهنگى است، فقه، تئورى واقعى و كامل اداره انسان از گهواره تا گور است.
📚منشور روحانیت
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
💠 🌹خاطرهی رهبرمعظم انقلاب از روایت مرحوم آیتالله خوشوقت درباره مکاشفهی یکی از علما
♦️خدا رحمت کند، مرحوم آقای خوشوقت میگفت یک عارفی در #مکاشفه دید که آنجا یک سکوی بلندی
است، این جوانها همین طور میآیند و با یک جست میپرند روی آن سکو. این عارف مکرر پرید و هر کار کرد
نتوانست و افتاد زمین. بعد ملتفت شد که آنها #جوان هستند و این پیر است.
♦️در عالم معنویت هم همین است، در سلوک هم همین است، در مشاهدهی رؤیت الهی و جمال الهی هم همین است؛ آنجا هم آمادگی جوان بیشتر است، بهتر میتواند پرواز کند و میتواند راههای بلند را بپرد. پیرها تا بیایند به خودشان بجنبند وقت گذشته و بعد هم توانشان اجازه نمیدهد. الحمدلله این مفاهیم در دل شما جوانها روییده.
۹۵/۸/۱۹
▪️سالگرد رحلت سالک الیالله مرحوم آیتالله خوشوقت/شادی روحشان صلوات
@manenqelabiam
@almorsalaat
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 اهمّیت #منشور_روحانیت از زبان رهبر معظّم انقلاب:
⭕️ #بازخوانی به مناسبت سوّم اسفند، سالروز صدور منشور روحانیت از سوی حضرت امام خمینی (قدّسسرّه)
✔️ این پیام را مثل یک لوح آسمانی، مکرّر بخوانید.
✔️ انسان باید روی کلمهکلمهی آن تأمّل کند و التذاذ روحی و معنوی ببرد.
✔️ اینها فیوضات معنویِ پروردگار است بر قلب اماممان و بر ما مردم...
#حوزه_و_روحانیت
@qom_khamenei_ir
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
recording-20210221-083502.mp3
12.66M
#مناهج
استاد علی فرحانی
جلسه۲۴۸
۹۹/۱۲/۳
@majazi_almorsalaat
هدایت شده از صوت دروس حصون
210221_002.MP3
14.32M
🎙 👤 درس و استاد #برائت_علی_فرحانی
📅 تاریخ: 1399/12/03
صوت دروس سال تحصیلی 1400-99 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام
https://eitaa.com/hosoon_sal99