🔺 ایران و آمریکا دیگر به دنبال احیای توافق هستهای نیستند.
باربارا اسلاوین
🔹 ایران اکنون آنقدر اورانیوم با غنای بسیار بالا دارد که برای ساخت چندین بمب هستهای کافی است؛ و آژانس بینالمللی انرژی اتمی فقط میتواند به صورت سَرسَری فعالیتهای هستهای این کشور را راستیآزمایی کند. شبهنظامیان تحت حمایت ایران در سوریه اخیراً یک پیمانکار آمریکایی را کشتند. به علاوه، ایران همچنان تأثیرگذارترین بازیگر خارجی در عراق است؛ کشوری که آمریکا دو دهه پیش به آن حمله کرد تا رژیمی را از میان ببرد که در آن زمان آن را تهدید بزرگتری [از ایران] میدانست.
🔸 بهرغم تلاشهای دولت جو بایدن، اروپاییها، و اوایل، روسیه و چین، برای احیای برجام، این اتفاق نمیافتد. به نظر میرسد بایدن که قصد دارد برای دور دوم نامزد ریاستجمهوری شود، اصلاً دلش نمیخواهد توافقی با تهران انجام دهد که ممکن است به یک مسئلهی انتخاباتی تبدیل شود. اروپاییها بر جنگ اوکراین متمرکز شدهاند و از ایران به خاطر روابط نظامی روبهرشدش با روسیه خشمگین هستند. اروپا که پس از اعمال مجدد تحریمهای آمریکا توسط ترامپ، در تداوم تجارت با ایران ناکام بوده، کانالهای دیپلماتیک خود را با تهران حفظ کرده، اما اهرمهای فشارش نسبت به پنج سال پیش بهشدت ضعیف شدهاند.
🔹 روسیه که زمانی یکی از شرکتکنندگان کلیدی در مذاکرات هستهای [و متحدان غرب در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای] بود، اکنون ارزش بیشتری برای برقراری اتحاد با کشور دیگری قائل است که [مانند خودش] تحت تحریمهای سنگین قرار دارد.
🔸 همسایگان عرب ایران که زمانی کاملاً طرفدار غرب بودند و در بهترین حالت به برجام بدبین، و بعضاً با آن مخالف، بودند، اکنون آرزو میکنند میتوانستند برجام را دوباره احیا کنند؛ و خودشان دارند مستقلاً با تهران توافق امضا میکنند و روابطشان را با قدرت جهانی روبهظهور رقیب آمریکا، یعنی چین، تقویت مینمایند. بر همین اساس، عربستان با هدف پایان دادن به جنگ در یمن و حفاظت از زیرساختهای آسیبپذیر و برنامههای بلندپروازانهی توسعهی اقتصادیاش، برای نهایی کردن آنچه به منزلهی آتشبس با تهران است، به چین روی آورد.
🔹 دیپلماسی همچنان تنها گزینهی عملی است؛ هرچند در حال حاضر دشوار است. ارتباطها برای آزادی گروگانهای آمریکایی و اتباع دیگر [از ایران] و تشویق ایران به افزایش شفافیت دربارهی پیشرفتهای هستهایش ادامه دارد. اگرچه دولت بایدن میگوید گزینهی نظامی، آخرین راهحل است، اما با توجه به پراکندگی سایتهای هستهای ایران و دانشی که مهندسان ایرانی به دست آوردهاند، همین الآن هم برای راهحل نظامی خیلی دیر شده است. چالشهای دیگر ایران نیز از طریق راهحلهای ساده قابلحل نیستند.
منبع
https://www.stimson.org/2023/a-requiem-for-the-iran-deal/
@amniatemeli
📸جنگ شناختی
▪️جنگ شناختی هنر استفاده از فناوری برای تغییر شناخت اهداف انسانی است که اغلب افراد و جامعه از چنین تلاشی بیخبرند.
#آگاهی_شناختی
#نفوذ
#جنگ_اطلاعات
@amniatemeli
هدایت شده از غرب آسیا
🔴شعبه غرب آسیا در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری افتتاح شد
هیچ خبر یا فساد اقتصادی از دید این رسانه پنهان نمیمونه👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2407989666C3183731e2e
33.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#مستند شهید اول ؛ قسمت اول
🔸 مستندی درباره اولین مجتهد شهید انقلاب اسلامی آیت الله #شهید_سیدمحمدرضا_سعیدی از شاگردان برجسته امام خمینی(ره)
@amniatemeli
35.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#مستند شهید اول ؛ قسمت دوم
🔺 مستندی درباره اولین مجتهد شهید انقلاب اسلامی آیت الله #شهید_سیدمحمدرضا_سعیدی از شاگردان برجسته امام خمینی
@amniatemeli
36.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#مستند شهید اول ؛ قسمت سوم
🔺 مستندی درباره اولین مجتهد شهید انقلاب اسلامی آیت الله #شهید_سیدمحمدرضا_سعیدی از شاگردان برجسته امام خمینی
@amniatemeli
✅ نگاهی مقایسهای به روند تولید ناخالص داخلی سه کشور ایران، عربستان سعودی و عراق از سال ۱۹۸۰:
🔻 از سال ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۱۱ دو اقتصاد ایران و عربستان تنه به تنه هم مسابقه تنگاتنگی داشتهاند که در بسیاری از موارد اقتصاد ایران حتی بالاتر هم بوده است.
🔻 اما در سال ۲۰۱۱ تولید ناخالص دو کشور ایران و عربستان، به قیمت جاری به ترتیب ۶۲۵ و ۶۷۶ میلیارد دلار بوده است.
🔻 با آغاز تحریمها و سپس رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور مللمتحد، اقتصاد ایران نزول و عربستان صعود کرده است. تا به امروز که توان اقتصاد ایران ۳۶۷ میلیارد دلار شده است. چیزی نزدیک به اقتصاد کشور جنگ زده عراق که قریب به نیم قرن درگیر جنگ و تروریسم بوده است. از آنسو تولید ناخالص داخلی عربستان به ۱۰۶۰ میلیارد دلار رسیده است، چیزی نزدیک به سه برابر اقتصاد ایران.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو / چرا چین نمی تواند از هالیوود دل بکند؟
@amniatemeli
🔺 نفوذ روزافزون ایران در قاره آفریقا در برابر دیدگان خیره امریکا
شورای آتلانتیک
🔹در بحث بر سر رقابت قدرت های بزرگ در آفریقا، یک معادله نادیده گرفته می شود: ایران. موضوعی که توسط دولت های اخیر ایالات متحده آمریکا نادیده گرفته شده است، نفوذ فزاینده ایران در قاره آفریقاست که نیاز به فرموله کردن رویکرد کارآمدی است که آزادی عمل ایران در این قاره را محدود کند.
🔸 ایران به آفریقا به عنوان یک «میدان نبرد» نفوذ، قدرت و قلمرو علیه عربستان سعودی می نگرد و همچنین در پی مقابله با نفوذ غرب و بویژه ایالات متحده آمریکا در آفریقاست و با عناصری همکاری می کند که مخالف استعمار هستند و پیگیری یک مسیر مستقل تر خارج از نفوذ استعمارگرهای غربی هستند.
🔹 از این گذشته ایران در تلاش است تا شبکه جهانی سازمان های مذهبی و فرهنگی خود، از جمله دانشگاه ها و خیریه ها، را ایجاد کند تا نفوذ خود بر اقلیت های شیعه در آفریقا را افزایش دهد و آنها را برای حمایت سیاسی، جمع آوری کمک و حتی استخدام در فعالیت های نظامی احتمالی خود، به کار گیرد.
🔸 علاوه بر علائق سنتی ایران به آفریقا، چندین زمینه تازه هم پدید آمده که ضروری است در چارچوب درک نفوذ و تحکیم منافع ایران در آفریقا مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد. نخستین و مهمترین آنها، کارزاری است که تهران علیه آن دسته از کشورهای متحد آمریکا به راه انداخته است که جسارت عادی سازی روابط با اسرائیل را داشته اند؛ یکی از این کشورها سودان است.
🔹 در نگاه به آینده، آفریقا همچنان هدف جذابی برای سیاست ایران محسوب می شود. آمریکا در نبود یک برنامه به دقت اندیشیده شده، از توان چندانی برای بیرون راندن تهران از آفریقا و جلوگیری از هماهنگ شدنش با چین و روسیه برخوردار نخواهد بود. بنابرابن چنانچه دولت جو بایدن به فکر مقابله با نفوذ ایران است باید برای نفوذ این کشور در آفریقا نیز برنامه ای بیندیشد.
منبع
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/iransource/when-it-comes-to-great-power-competition-in-africa-one-equation-is-missing-iran/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 دیدار علیرضا احمدیروشن فرزند شهید مصطفی احمدیروشن با رهبر انقلاب در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دیدار آرمیتا رضایینژاد با رهبر انقلاب در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور
@amniatemeli
🔺هنر تابع سازی: چگونه جنگ روسیه علیه اوکراین روابط فرا آتلانتیکی را متحول کرده است.
🔹تهاجم روسیه به اوکراین وابستگی عمیق اروپاییها به آمریکا را برای امنیتشان آشکار کرد، علیرغم تلاشهای اتحادیه اروپا برای دستیابی به «خود مختاری استراتژیک».در طول دهه گذشته، اتحادیه اروپا از نظر اقتصادی، فناوری و نظامی نسبتاً کمتر از آمریکا قدرتمند شده است.
اروپایی ها نیز هنوز در مورد مسائل استراتژیک حیاتی برای خود توافق ندارند و به دنبال رهبری واشنگتن هستند.در جنگ سرد، اروپا جبهه مرکزی رقابت ابرقدرت ها بود. اکنون ایالات متحده از اتحادیه اروپا و بریتانیا انتظار دارد که از استراتژی چین خود عقب بمانند و از موقعیت رهبری خود برای اطمینان از این نتیجه استفاده خواهد کرد.
🔸تبدیل شدن اروپا به تابع آمریکا برای هر دو طرف عاقلانه نیست. اروپایی ها می توانند با توسعه ظرفیت مستقل برای حمایت از اوکراین و دستیابی به قابلیت های نظامی بیشتر، به بخش قوی تر و مستقل تر از اتحاد آتلانتیک تبدیل شوند. تقریباً به طور کلی، سیاست گذاران اروپایی به طور خصوصی خطرات اتکا به ایالات متحده را تأیید می کنند و از بازگشت ترامپ یا امثال او به ریاست جمهوری ایالات متحده ابراز نگرانی می کنند. اما، به ویژه در طول جنگ در اوکراین، اکثر آنها به طور جمعی احساس میکنند که قادر به خودمختاری بیشتر نیستند و نمیخواهند برای انجام آن فداکاری سیاسی یا مالی انجام دهند. و در سطحی عمیقتر، بسیاری از کشورها بیشتر از اینکه از رها شدن توسط ایالات متحده بیم داشته باشند، به یکدیگر بی اعتماد هستند.
https://ecfr.eu/publication/the-art-of-vassalisation-how-russias-war-on-ukraine-has-transformed-transatlantic-relations/#how-europeans-can-rebalance-the-transatlantic-relationship
@amniatemeli
46.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / موساد در گوشی شما! / قسمت اول
@amniatemeli
47.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور
📥 سایر کیفیتها👇
https://khl.ink/f/53105
@amniatemeli
✅ جهان وطنی یا جهان میهنی
🔸جهان میهنی یا جهانوطنی، مفهومی است که باور به متعلق بودن به تمام جهان و مردم آن و عدم وابستگیهای قومی-ملی و در کل، باور به اینکه جهان، میهن مشترک تمامی مردم است.در این مفهوم، تعلقات مادی و معنوی ویژهای به کشور خاصی (به ویژه خودی) وجود ندارد و فرد جهان میهن علایق فرهنگی، سنتی و سیاسی ویژهای نسبت به سرزمین و کشور اصلی خود ندارد و بنا به اعتقاد به مشترک بودن جهان به عنوان سرزمین تمامی بشر، به حکومت جهانی میاندیشد؛ و با هرگونه مرز فرهنگی، سیلسی، و اجتماعی مغایرت دارد.
🔺مارکوس سیرون، از اولین طرفداران این نظریه، به سه اصل ذیل معتقد بود:
1️⃣ عدالت طبیعی
2️⃣ تابعیت جهانی
3️⃣ دولت جهانی
🔺وی بیان میداشت که «جهان، تحت یک حکومت واقعی است، و آن، حکومت خداست. رابطه خداوند با بندگانش، مانند رابطه پدر و اولاد است؛ بنابراین، غلام و مولی، زن و مرد، با هم یکسان هستند». کلیسای کاتولیک، در قرون وسطی نیز خواهان جهان میهنی بودهاست.
🔺امانوئل کانت و گوته نیز از هواداران این اندیشه بودهاند همچنین جان لنون در ترانهٔ مشهور تصور کن به این مفهوم اشاره دارد. ادیان اسلام و مسیحیت مدافع جهان میهنی هستند.
#جهان_میهنی ( Cosmopolitanism) #جهان_وطنی
@amniatemeli
❇️ آنارشیسم چیست و چه میگوید؟
👈آنارشیسم از واژه یونانی "آنارشیا" گرفته شده که به معنی "فقدان رهبری و حکومت" می باشد.
1️⃣این مکتب سیاسی، خواستار الغای هر گونه قدرت سازمان یافته است.
2️⃣ آنارشیسم معتقد است که وجود حکومت جهت پیشرفت جامعه انسانی مضر بوده
3️⃣ و بنابراین با از بین بردن حکومت، و برقراری "توافق اختیاری و آزاد" بین مردم میتوان به "برابری" و "عدالت" واقعی دسترسی پیدا کرد.
🔶غلامرضا علی بابائی در فرهنگ علوم سیاسی خود در مورد آنارشیسم مینویسد:
🔺 آنارشیسم، تشکل و تمرکز قدرت سیاسی را عامل فساد و در نهایت به ضرر بشر میداند. از نظر آنارشیستها، حکومت بزرگترین و بدترین نمونه و الگوی تجمع و تمرکز قدرت سازمان یافته سیاسی است و به همین دلیل هدف اصلی آنها از بین بردن هر نوع حکومت بوده است. آنارشیستها، بین حکومتهای سرمایه داری و سوسیالیستی تفاوتی قائل نیستند و هر دو را ظالمانه می دانند و معتقدند مردم باید به هر ترتیب که مقدور باشد خود را از شر قوانین مدون خلاص کنند.
#آنارشیسم #آنارشیست #بی_حکومتی
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #الکسی_توکویل و آرمان دموکراسی | Alexis De Tocqueville
▫️زیرنوس فارسی
@amniatemeli
✅چین چطور از «ویچت» برای نفوذ در انتخابات آمریکا استفاده میکند.
#بخش_اول
🔺«حزب-دولت چین، با استفاده از طیف گستردهای از افراد و سازمانهای غیردولتی، به شیوههایی در جامعه آمریکا و انتخاباتها نفوذ میکند، از جمله با پیامرسان ویچت. ویچت با امکان دادن به این ماشین تبلیغاتی برای مدیریت چینیزبانها در آمریکا، اهرمی قدرتمندی است و واشنگتن باید فعالیت آن را ممنوع اعلام کند.»
🔸به گزارش ایسنا، پایگاه "نشنال اینترست" با بیان این مطلب در گزارشی آورده است که اقدامات و تلاشهای پکن برای ایجاد تغییراتی در انتخابات ایالات متحده در واشنگتن مورد غفلت قرار گرفته و این وضعیت باید تغییر کند.در این گزارش آمده است: «تلاشهای روسیه برای دستکاری در انتخابات آمریکا در سالهای اخیر خبرساز شده است. اما تلاشهای چین در این زمینه دستاوردهای بیشتری داشته است - عمدتا به این دلیل که به طور عمده از طریق ویچت (WeChat) انجام شده است؛ برنامهای که در میان چینی-آمریکاییها محبوبیت دارد. با داغ شدن بحث انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، کمپینها، رایدهندگان و دولت فدرال باید در برابر تلاشهای حزب کمونیست چین برای استفاده از این پلتفرم برای تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا هوشیار باشند.
🔹در فوریه ۲۰۱۶، چینی-آمریکاییها در تظاهرات سراسری در حمایت از پیتر لیانگ، پلیس چینی-آمریکایی که در پرونده تیراندازی مرگبار و قتل یک مرد غیرمسلح در راهپله تاریک در بروکلین محکوم شده بود، شرکت کردند. روزنامه لسآنجلستایمز گزارش داد که این اعتراضات از طریق ویچت سازماندهی شده بود و "نمونه نادری از اقدام سیاسی جمعی توسط آمریکاییهای چینی" را منعکس میکرد.اما شواهد قابل توجهی بجز ابراز طبیعی خشم، دخالت پکن را نشان میدهد. دیوید تیان وانگ، یکی از سازماندهندگان اصلی اعتراضات، دارنده گرینکارت و فعال چینی است که مدتهاست با افراد و گروههای وابسته به دولت چین در ارتباط بوده است. در فوریه ۲۰۱۶، وانگ از ویچت برای کمک به سازماندهی تظاهرات در دهها شهر آمریکا در عرض یک هفته استفاده کرد و ادعا کرد که از چهل و هشت ایالت مختلف توانست ۱۰۰ هزار معترض را گرد هم بیاورد.
🔸وانگ گفت: "این نشان میدهد که ویچت چقدر قدرتمند است." این واقعیت که رسانههای تحت حمایت دولت چین مانند گلوبالتایمز و چائووانگ مرتبط با جبهه متحد، تلاشهای دیوید تیان وانگ را ترویج کردند، نشاندهنده رابطه با پکن است.
🔹در اواخر همان سال، حزب کمونیست چین، یا از سر نگرانی از پیامدهای ریاستجمهوری هیلاری کلینتون برای چین، یا به دلیل اعتقاد به اینکه میتوان به ترامپ رشوه داد یا او را تحت نفوذ نگاه داشت، از نامزدی ترامپ حمایت کرد. در ماه مارس، وانگ گروههای متعدد ویچت که طرفدار پیتر لیانگ بودند را به گروههای طرفدار دونالد ترامپ تبدیل کرد.در این فرآیند، او بزرگترین سازمان چینی-آمریکایی طرفدار ترامپ موسوم به "آمریکاییهای چینی برای ترامپ" (CAFT) را تأسیس کرد. این گروه که در نهایت اعضایش به بیش از ۸۰۰۰ عضو ثبتشده رسید، از اوایل مارس ۲۰۱۶ شروع به جذب رای برای رئیسجمهوری آینده در ایالتهای جنجالی مانند پنسیلوانیا، نوادا و اوهایو کرد و در نهایت به ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ خانوار در هر یک از این ایالتها دسترسی پیدا کرد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فاشیسم
❓راست یا چپ؟
🗣دینش دسوزا
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅چین چطور از «ویچت» برای نفوذ در انتخابات آمریکا استفاده میکند. #بخش_اول 🔺«حزب-دولت چین، با اس
✅چین چطور از «ویچت» برای نفوذ در انتخابات آمریکا استفاده میکند
#بخش_پایانی
🔹گروههای دیگری که به طور مشابه در ویچت سازماندهی شدند، در مکانهایی مانند میزوری، جایی که ۳۰۰ آمریکایی چینی-آمریکایی در حمایت از ترامپ فعال بودند، رشد کردند. سازمان آمریکاییهای چینی برای ترامپ (CAFT) و سایر گروههای چینی-آمریکایی هم مبالغ قابل توجهی را برای این رقابت هزینه کردند.در همین حال، ویچت و سایتهای اینترنتی چینی مملو از پیامهایی در طرفداری از ترامپ و ضد هیلاری کلینتون شد و این سایتها از ثروت، هوش تجاری و سبک غیرمتعارف ترامپ میگفتند. مطالب طرفدار کلینتون به طور مداوم تنزل رتبه داشتند و وبسایتهایی مانند "کلوب دموکراتیک آسیایی آمریکایی برای هیلاری" از فعالیت در این پلتفرم منع شدند. زمینه همه این فعالیتها این است که پکن به محتواهایی در ویچت که احساس شود برخلاف منافع آن است، اجازه فعالیت نمیدهد.
🔸به نظر میرسد نتیجه نفوذ آشکار پکن در الگوهای رایگیری جامعه چینی-آمریکاییها در سال ۲۰۱۶ مشهود است. در حالی که چینی-آمریکاییها به طور تاریخی در انتخاباتهای قبلی به دموکراتها تمایل داشتند و تقریبا همه گروههای آسیایی-آمریکایی حمایت خود را از نامزد ریاست جمهوری دموکرات در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۲ افزایش دادند، چینی-آمریکاییها در جهت مخالف حرکت کردند. ترامپ ۲۴ درصد از آن آرا را به خود اختصاص داد، در حالی که میت رامنی ۱۷ درصد رای گرفت، به این معنی که ۱۵۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰ چینی-آمریکایی، تقریبا یکدهم از جمعیت رایدهنده از آن جامعه، به دلیل تلاشهای حزب کمونیست چین برای تاثیرگذاری بر سیاست آمریکا از طریق ویچت، حزب خود را تغییر دادند.
🔹با این حال، دولت چین به شدت ارزیابی اشتباهی از ترامپ داشت. او یک رئیسجمهوری بسیار متفاوت از آنچه آنها انتظار داشتند، شد و در بسیاری از مسائل با پکن مقابله میکرد. بنابراین حزب کمونیست چین در میانه راه تغییر مسیر داد و شروع به تبلیغ نامزدهای دموکرات کرد.استراتژی حزب کمونیست چین در حمایت از جو بایدن در حسابهای عمومی تأثیرگذار ویچت، اتاقهای گفتگو و حسابهای شخصی تأثیرگذار مشهود بود و همگی آنها روایتهای خود را تغییر دادند. به عنوان مثال گلوبالتایمز، کالجدیلی و ویاینسایت که از حسابهای کاربری عمومی گسترده با تمرکز بر خبر هستند، از حامی ترامپ به حامی بایدن تبدیل شدند. ویچت سازمانهایی مانند "آمریکاییهای چینی برای بایدن" را تبلیغ کرد و به آنها امکان داد از این برنامه به روشهایی استفاده کنند که گروههای دموکرات در سال ۲۰۱۶ نتوانستند استفاده کنند.نتیجه تمایل ویچت به طرفداری از بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، در میان چینی-آمریکاییها مشهود بود.
🔸مقابله با تاکتیکهای نفوذ حزب کمونیست چین در جامعهای آزاد مانند ایالات متحده همیشه دشوار خواهد بود. حزب-دولت چین، با استفاده از طیف گستردهای از افراد و سازمانهای غیردولتی، به شیوههایی در جامعه نفوذ میکند که درک آن در فرهنگ دموکراتیک ما دشوار است و خیلی کمتر با آن مقابله میکند. ویچت با امکان دادن به ماشین تبلیغاتی حزب-دولت چین برای مدیریت چینیزبانها در آمریکا، اهرمی قدرتمندی به این ترکیب اضافه میکند. با توجه به مشکلات واگذاری، اصلاح و نظارت بر این برنامه، واشنگتن باید به سادگی فعالیت آن را ممنوع اعلام کند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #محرمانه_تحلیل | پشت پرده انتشار اخبار دروغ درباره توافق ایران و آمریکا
@amniatemeli
✅ ژئوپلیتیک خاورمیانه در حال تغییر است؟ (۱)
پل پیلار
نشنال اینترست
🔺 چندین تحول در ماه های گذشته رخ داده که سوال هایی را درباره احتمال تغییر در الگوهای همکاری و درگیری میان دولت های منطقه و با قدرت های خارجی ایجاد کرده است. از جمله مهمترین آنها، سفر شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، به عربستان سعودی و دیدارهای او با رهبران عرب بود. به ویژه، بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس مورد توجه قرار گرفت و بسیاری این بیانیه را مدرکی دال بر جانبداری چین از امارات متحده عربی در اختلاف با ایران بر سر برخی جزایر کوچک در خلیج فارس تفسیر کردند.
🔸 در همین حال، روابط بین روسیه و ایران تعمیق شده و خبرهای متعددی درباره استفاده از پهپادهای ساخت ایران به عنوان بخشی از حمله هوایی روسیه به اوکراین در حال انتشار است. اسرائیل دارد افراطی ترین دولت راست گرا را می چیند که سوالاتی را درباره آینده روابط ارتقا یافته اسرائیل با برخی از کشورهای عربی ایجاد می کند. و جام جهانی در قطر که نه تنها توجه طرفداران فوتبال، که توجه ناظران نمایش جانبی سیاسی و پیامدهای احتمالی آن در روابط کشورهای عربی خلیج فارس و سایرین را نیز جلب کرده است.
🔹 در پس زمینه همه موارد فوق، می توان توجه تحریک شده و در عین حال هدف تکمیل نشده ایالات متحده در «چرخش» توجه از خاورمیانه به شرق آسیا را نیز در نظر گرفت. و مساله دیگر هم وضعیت رو به زوال دیپلماسی در احیای توافق هسته ای ایران موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
🔸 هر فرضیه ای درباره یک چینش جدید بزرگ در منطقه خیلی زود رو به زوال می گذارد، چرا که پیچیدگی های منطقه به اندازه ایست که تحلیل ظاهرا درست درباره مناسبات در یک بخش، با نبود توجیه مناسب درباره اتفاقات در دیگر بخش ها همراه است. برای نمونه، چشم انداز همسویی اسرائیل و شورای همکاری خلیج فارس در برابر ترکیب روسیه – ایرانی، نمی تواند تمایل شدید اسرائیل برای حفظ روابط خوب با روسیه را توضیح دهد؛ تمایلی که انگیزه اصلی آن ادامه حملات به اهداف در سوریه بدون مواجهه با مجازات نظامی از سوی روسیه است و اساسا دلیل بی میلی اسرائیل به هرگونه حمایت قابل توجهی از اوکراین را توضیح می دهد.
🔹 برای روسیه، این روزها تقریبا همه چیز حول محور جنگ در اوکراین می چرخد و جنگ برای همیشه ادامه نخواهد داشت. شکل روابط این کشور با ایران از جمله خبرها درباره خرید پهپاد از این کشور، نشانه تلاش روسیه برای نجات کارزار نظامی آن است و نه بازنگری استراتژیک در سیاست در قبال خاورمیانه. روابط روسیه و ایران همواره ترکیبی پیچیده از درگیری و همکاری بوده است و احتمالا همینطور باقی خواهد ماند.
منبع
https://nationalinterest.org/blog/paul-pillar/are-geopolitics-middle-east-changing-206049
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا کشف معدن لیتیوم در ایران مهم است؟
وستانیوز
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ کوبنده کارشناس عرب به یاوهگوییهای افسر اطلاعاتی رژیم صهیونیستی
دکتر "أليف صباغ" در پاسخ به تهدیدات افسر اطلاعات نظامی اسرائیل در آنتن زنده گفت:
🔶 "هر اسرائیلی عاقل باید بداند اگر به ایران حملهای شود آن گاه پاسخهای نظامی ایرانیان را تحمل نخواهند کرد!"
@amniatemeli
🔺 تغییرات گسترده در خاورمیانه با حضور ایران و عربستان سعودی؟
🔸 روزنامه Haaretz در گزارشی نوشت، هرچند هنوز زود است که بگوییم موضع آمریکا دیگر در خاورمیانه جایی ندارد، اما یک واقعیت غیرقابل انکار این است که خاورمیانه همانند گذشته برای نظر واشینگتن اهمیت قائل نیست.
🔹 زمانی که در اسرائیل اخبار مواضع مشترک واشینگتن و تل آویو در مورد پتانسیل نظامی هسته ای ایران منتشر می شد، از گوشه ای دیگر خبری مبنی بر تمایل آمریکا برای احیای برجام منتشر شد، از سوی دیگر عادی سازی و بازگشایی سفارت های ایران و سعودی در پایتخت های دو کشور، سپس احیای روابط ایران و مصر و موضع تشکیل ائتلاف نظامی-دریایی با حضور ایران، عربستان، امارات، قطر، بحرین و حتی هند و پاکستان باعث شد تا تغییرات گسترده تکتونیک در خاورمیانه بیشتر احساس شود.
🔸 سرعت تحولات آمریکا و اسرائیل را غافلگیر کرده است، از این رو اقدام مشترک در منطقه یکی از گزینه های پیش رو برای واکنش به تحولات یاد شده است.
https://www.haaretz.com/middle-east-news/2023-06-05/ty-article/.highlight/are-the-mideast-tectonic-plates-really-shifting/00000188-8c06-d406-a1f9-ec56805b0000?lts=1686041310471
@amniatemeli