مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺چرا ايران داراي سلاح هستهاي براي منطقه و جهان امنيتزا است؟ ۱-در روزهاي اخير به دنبال تشديد چالش
🔺از سوي ديگر رهبران قدرتطلب در كشورهايي مانند عربستان، تركيه و مصر بالطبع دنبال بهانهاي براي مسلح شدن به سلاح هستهاي براي تضمين قدرت و بقاي خود هستند. در اين ميان شايد عربستان و شخص بن سلمان كه پرچم مخالفت با ايران هستهاي را سالهاست برافراشته و روحيه ماجراجویي بالايي براي ورود به عرصههاي جديد قدرت دارد، با بهرهگيري از بهانه ايران داراي سلاح هستهاي و با استفاده از دلارهاي نفتي و حمايتهاي غرب و امريكا، گام در مسير هستهاي شدن و دراختيار داشتن سلاح هستهاي گذاشته و با هزينهاي پايين و زماني كوتاه به نسبت ايران، به اين مهم دست خواهد يافت . مسالهاي كه بارها رهبران عربستان سعودي در سالهاي اخير به آن اشاره كرده و چه بسا براي تحقق آن به لحاظ مشاهده پيشرفت هستهاي ايران، گامهاي عملي به صورت مخفيانه برداشتهاند. بنابراين ميتوان گفت به لحاظ منطقهاي هم تابوي دستيابي ايران به سلاح هستهاي به نسبت گذشته تا حدود زيادي شكسته شده و اين كشورها علاوه بر آمادگي براي پذيرش اين واقعيت در آينده نزديك و پي بردن به دستاوردهاي سياسي و امنيتي منطقهاي آن (توازن قدرت منطقهاي) درصدد كنار آمدن با آن و مهمتر بهرهگيري هوشمندانه از آن در جهت منافع سياسي و نظامي خود برخواهند آمد .
۴- اين ديدگاه كه خاورميانه به دليل عقبماندگيهاي سياسي و اجتماعي و همچنين فعال بودن كانونهاي راديكاليسم و بنيادگرايي از نوع دولتي و فرقهاي و بالا بدون شدت تنشهاي ايدئولوژيك درون منطقهاي و فرامنطقهاي، فاقد ظرفيتهاي فكري، سياسي و امنيتي براي در اختيار داشتن فناوريهاي مربوطه و خصوصا سلاح هستهاي بوده و نبايد وارد رقابت هستهاي از نوع نظامي شود نيز قابل مناقشه است. بر اساس اين ديدگاه، خاورميانه هستهاي، موجبات ناامني و نابودي جهاني را فراهم ميسازد. تجربه تاريخي ثابت كرده از زمان دستيابي قدرتهاي بزرگ به سلاح هستهاي، رويارويي نظامي مستقيم ميان اين كشورها از بين رفته و اين كشورها خصوصا امريكا و شوروي در دوران جنگ سرد با استفاده از ديپلماسي سعي در عدم مواجهه نظامي داشتند . اين مهم در مورد جنوب آسيا و دستيابي هند و پاكستان به فناوري توليد سلاحهاي هستهاي در دهه 1990 مصداق دارد. از زمان دستيابي اين دو كشور به سلاح هستهاي، مناقشات دو كشور بسيار محدود شده و جنوب آسيا امنيت بيشتر را تجربه ميكند. در اختيار داشتن فناوري سلاح هستهاي، منطق، قاعده بازي و سازوكارهاي مديريتي و امنيتي خاص خود را دارد. از زمان دستيابي بشر به سلاح هستهاي، جهان امنتر نسبت به گذشته بوده است، چراكه دولتها به اين صرافت و عقلانيت رسيدهاند كه با وجود در اختيار داشتن سلاح هستهاي، اما امكان استفاده از آن براي تامين امنيت، نزديك به صفر است، چراكه سلاح هستهاي صرفا براي داشتن و نه براي استفاده است. اين شرايط در مورد خاورميانه نيز مصداق دارد. سلاح هستهاي، تندروترين و راديكالترين دولتها را نيز رام ميكند. برخلاف تصور رايج، بهرهمندي قدرتهاي منطقهاي خاورميانه از سلاح هستهاي، امنيت منطقه و جهان را بيشتر تامين ميكند. اين مهم، زمينه ارتقاي سطح امنيت و ثبات در منطقه، افزايش حساسيتهاي امنيتي منطقهاي، فروكش كردن سطح چالشهاي سياسي و ايدئولوژيك بين كشورها، تضعيف كانونهاي اجتماعي و فرقهاي بنيادگرايي و راديكاليسم در سطح منطقه و در مقابل ايجاد زمينههاي ثبات، امنيت و توسعه خواهد شد. خاورميانه هستهاي، نه تنها تهديدي براي امنيت جهاني نخواهد بود، بلكه به تقويت امنيت و ثبات منطقه و جهان كمك كرده، عقبماندگي سياسي، اقتصادي و امنيتي خاورميانه از روندهاي جهاني را جبران كرده و زمينه و گذار آن به دوران جديدي از ثبات و امنيت را فراهم ميسازد.
انتظار براي خاورميانه هستهاي با توانمندي نظامي چندان طولاني نيست و ديري نخواهد پاييدکه جهان به اين درك خواهد رسيد خاورميانه هستهاي براي امنيت پايدار جهاني ضروري و فوري است و ايران در اين زمينه پيشرو خواهد بود.
@amniatemeli
27.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: هجوم غولها به هند
@amniatemeli
🔺آیا میدانستید در عهد قاجار ایران توسط انگلیس، تحریم بوده؟
🔹حکومت انگلیس از بازیگران فعال دوره قاجار، همواره ادعا میکرد که حامی مشروطه خواهان است. اما این کشور با روی کار آمدن رضاشاه، به حمایت از او پرداخت و کمک کرد تا او را به قدرت برساند.
«با لغو قرارداد 1919 م و تبلیغات ضد استعماری رژیم جدید روسیه که خطری جدی برای منافع انگلستان در منطقه محسوب میشد، انگلستان سیاست گذشته خود، یعنی جلوگیری از قدرتمند شدن ایران را تغییر داد. به همین جهت طرح کودتای نظامی 1299ش را به اجرا در آورد و به این ترتیب رضاخان با حمایت انگلستان قدرت را به دست گرفت و در اردیبهشت سال 1301 ش وزارت خارجه بریتانیا به صوابدید سرپرسی لورن، وزیر مختار خود در تهران، تحریم پرداخت مساعده از جانب بانک شاهنشاهی به ایران را خاتمه داد، مشروط بر این که به شخص سردار سپه پرداخت گردد و از این طریق کمکهای مالی بسیاری به وی صورت گرفت
وزیر مختار انگلیس در تهران، درست در دوران اوج گیری قدرت رضاخان و تهیه مقدمات جمهوریت و خلع قاجاریه، در نامهای به سردار سپه از روابط صمیمانه طرفین سخن میگوید. رضاخان با تمهیداتی زمینه خلع سلسله قاجار را فراهم ساخت و توانست اطمینان و حمایت دولت بریتانیا را نسبت به سیاست خود به دست آورد و پس از اینکه مجلس مؤسسان، حکومت موقت را به او واگذار کرد، انگلستان اولین دولتی بود که این حکومت را به رسمیت شناخت.»
📚منبع: عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک؛ علیرضا زهیری
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سوسیالیسم چیست؟ توضیح سوسیالیسم در پنج دقیقه
@amniatemeli
🔺خاورمیانه و بیقوارگی سیاست
- بخش اول
حسین دهشیار
واژهها معنای خاص خود را دارا میباشند. معنا به شدت مسیرمحور (هر واقعهای، هر پدیدهای و هر رویدادی متاثر از قبلی و تاثیرگذار بر بعدی است) و به ذات از برساختگی (کارگزار و ساختار در هم تنیده هستند و علیت وجود ندارد) بهرهمند است. این دلالت بر این دارد که ارزشهای مستقر، مناسبات اجتماعی، معادلات سیاسی و توازن نیروها در گستره جامعه در تعامل با یکدیگر و در یک فرایند اجتماعی معنای واژهها را هویت میبخشند.
وقوف به این مهم، دو واقعیت را متجلی میسازد. معنای واژهها به شدت سیال هستند و مداوماً در مسیر تحول حرکت مینمایند؛ چرا که بازتاب محیط میباشند و از سویی دیگر آنها همتراز با سطح توسعه خود را چینهبندی میکنند؛ چرا که پویایی تناسب را طلب مینماید. واژهها ایستایی را بر نمیتابند چون انسان در جایگاه کارگزار قرار دارد و او هر چند در مقاطعی به جهت هویت شکل گرفته در بستر هزاران ساله حیات، بنیادگرایی را پیشه میسازد اما در شرایطی که فرصت تصمیم گیری محاط در مباحثه و بحث را بر خوردار باشد، تحولگرایی را به صحنه میآورد.
قلمروهای فکری و اقتصادی که با توجه به تجارب تاریخی، تنیدگی انتخابی را متجلی میسازند موتورهای محرکه توسعه انسانی محسوب میشوند و به تبع الزامات برخاسته از این دو مولفه است که دیگر حیطههای حیات اگر انتخاب را بر نگزینند به اجبار باید در مسیر آنها طی طریق نمایند. هر چه سطح توسعه بیشتر و متوازنتر باشد، در یک نگاه کلی و تاریخی معنای واژهها طبیعتاً انسانیتر، اجتماعیتر و فضیلت بارتر میگردد. به همین روی است که جوامع توسعهیافته نگاه انتقادیتری به گذشته خود دارند. گردهمایی افراد و شکلگیری جامعه برای تداوم نیازمند برقراری نظم است. نظم مقولهای سیاسی است چون اساساً قدرتمحور و معطوف به توزیع منابع جامعه میباشد و به همین روی افراد و یا گروههایی که بالاترین میزان بهره را از استقرار نظم میبرند به آن جهت میدهند.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اعتراف تحلیلگر اسرائیلی شبکه اینترنشنال به شکست رژیم صهیونیستی؛ بیایید حقیقت را بگوییم ما در این جنگ شکست خوردهایم!
@amniatemeli
آیا چین توانایی کنترل بر رفتار ایران را داراست؟
حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریکآمیز خود و گروههای مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.
حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور…
مرکز: #Foreign_Policy
نویسنده: #Christina_Lu
لینک منبع اصلی؛
https://foreignpolicy.com/2024/04/19/iran-china-israel-attack-oil-trade-economic-leverage/
@amniatemeli
43.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / سیستم رصد مردم در چین چگونه خطرناکتر شده؟
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
.
🟨از تمدن قدیمی و رازآلودِ سومریان چه میدانیم؟
تمدن سومر باستان، قدیمیترین و اسرارآمیزترین پیشینهی تاریخی را در میان تمدنهای شکلگرفته بر روی زمین داراست. سومر، اولین تمدن شهری در جنوب بینالنهرین است که در زبان فارسی، آنرا بهنام میانرودان میشناسیم.
به گفته محققان، قدمت متون و کتیبههای کشف شده در سومر، به حدود ۳۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازگشته و به شهرهای اوروک (Uruk) و جمده النصر (Jemdet Nasr) تعلق دارد.
درباره منشأ قوم سومر و تمدن سومر نظرات مختلفی مطرح است. گروهی از مورخان معتقدند که تمدنهای قدیم سومری و ایلامی که در کنار یکدیگر هستند، منشأ واحد دارند و محل اولیهشان منطقهای در جنوب شرق ایران یعنی کوهستانهای بلوچستان بوده است. در مقابل اما ساموئل نواه کرامر (متولد ۱۸۹۷ و درگذشت ۱۹۹۰)، یکی از شرقشناسان آمریکایی و استاد آشورشناسی دانشگاه پنسیلوانیا و صاحب چندین اثر (الواح سومری، تاریخ با سومر آغاز میشود...) درباره آشور و سومر و بینالنهرین (میانرودان) بر این باور است که تمدن را مهاجرانی از جنوب غربی ایران به جنوب بینالنهرین آوردند. به بیانِ دیگر، تمدن در بینالنهرین وجود نداشته، بلکه در ابتدا در جنوب غربی ایران، تمدن شکل گرفته و سپس از طریق مهاجرانی از جنوب غربی ایران، به جنوب بینالنهرین انتقال داده شده و ایجاد گردیده است. کرامر میگوید یکی از خصوصیات این قوم استفاده از ظرف سفالی رنگ بوده و گفته براساس آمیزش دو نژاد ایرانیان از مشرق و سامیان از مغرب، نخستین تمدن در میانرودان به وجود آمده است.
◾️اکنون برخی از ویژگیهای تمدن سومر را بر میشماریم:
▫️خط میخی، به عنوان اولین سیستم نوشتاری اختراع شده بر روی زمین شناخته میشود. بر اساس اطلاعات موجود، خط میخی، در اواخر چهارمین هزارهی پیش از میلاد، توسط سومریان ابداع شده و زبان نوشتاری پیش از آن، برگرفته از زبانهای اکدی، ابلایی، ایلامی، هیتی، لووی، حتی، هوریان و اورارتو بوده است. این نوشتار، از خط میخی اوگاریتی و خط میخی فارسی باستان الهامگیری شده و به تدریج، با الفبای فنیقی در طول امپراتوری نئو-آشوری جایگزین شد.
▫️سومریان باستان، در حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، یک سیستم پیچیده را برای حساب و اندازهگیری اختراع کردند. این دستاورد، در نهایت منجر به پیشرفتهای اساسی در زمینههای مختلفی همچون محاسبات ریاضی، هندسه و جبر شد.
▫️ تمدن سومر باستان، یک فرهنگ مذهبی بسیار پیچیده را در زمین شکل داده بود. در طول تاریخ فرهنگ چند هزار سالهی سومریان و بنابر شواهد بر جای مانده از کتبیههای آنها، هر شهر در سومر باستان، توسط یک خدای به خصوص محافظت میشد. با توجه به اطلاعات موجود، در این دوران تاریخی، خدایان و انسانها همراه با یکدیگر بر روی زمین زندگی میکردند.
▫️یکی از جذابترین ساختارهای معماری این منطقه، زیگورات (Ziggurat of Ur) است. این سازهی باستانی، در شهر Ur (شهر ناصریه عراق امروزی) ساخته شد و قدمت آن به ۲۱ قرن پیش از میلاد مسیح بازمیگردد. البته زیگورات در ۶ قرن پیش از میلاد مسیح، شروع به فرو ریختن کرد، اما به دستور پادشاه نبونعید (King Nabonidus) بازسازی شد.
یکی از قدیمیترین داستانهای خلقت انسان، بر روی کتیبهای با قدمت ۵ هزار پیش از میلاد مسیح، در شهر باستانی نیپور (Nippur) کشف شده است. داستانی تحت عنوان پیدایش اریدو (The Eridu Genesis) که از خلقت جهان و حتی طوفان نوح در آن سخن به میان آمده است.
@amniatemeli
42.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا بایدن اینقدر هوای اسرائیل را دارد؟ ماجرا چیست؟
@amniatemeli
🔺چشمانداز انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا از نگاه گاردین؛ بیثبات و غیرقابل پیشبینی
روزنامه انگلیسی «گاردین» با اشاره به محبوبیت پایین «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» در نظرسنجیهای انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور، به بررسی دلایل این امر پرداخت و ضمن بیثبات دانستن چشمانداز حاکم بر این رویداد سیاسی، هرگونه پیشبینی زودهنگام درباره نتایج این انتخابات را بیاساس ارزیابی کرد.
این رسانه انگلیسی با اشاره به فرصت ۶ ماهه باقی مانده تا یکی از مهمترین انتخابات تاریخ آمریکا، رویدادهای ناگهانی از جمله پس لرزه های همه گیری جهانی، حمله ۶ ژانویه به ساختمان کنگره ایالات متحده، تصمیم دادگاه عالی آمریکا برای پایان دادن به حق سقط جنین و جنگهای اوکراین و غزه را به عنوان رویدادهای تاثیرگذاری نام برد که می تواند به انتخابات پیش رو در این کشور شکل دهد.گاردین نوشت: ترامپ در میانگین نظرسنجیهای ملی، با حدود ۱.۵ درصد برتری از بایدن پیشی گرفته است. این آمار کاهش حدود ۶ درصدی نتایج بایدن نسبت به روز انتخابات ۲۰۲۰ را نشان می دهد و این در حالی است که ترامپ در ایالتهای نوسانی تاثیرگذار، برتری دارد. بررسی ها نشان می دهد که اقلیت قابل توجهی از رای دهندگان سیاه پوست، لاتین تبار و آسیایی - آمریکایی از او فاصله گرفته اند.
این گزارش "اقتصاد" را اولویت برتر رای دهندگان آمریکایی معرفی و اضافه می کند: با این که بایدن از محرکهای اقتصادی و بستههای زیرساختی برای افزایش تولیدات صنعتی استفاده کرده، اما تاکنون تایید و رضایت کمی از سوی رایدهندگان دریافت کرده است. نظرسنجیها نشان میدهد که رایدهندگان معتقدند در دوران ریاستجمهوری ترامپ، وضعیت بهتری داشتند. بنابراین تورم بالا می تواند برای بایدن گران تمام شود.
▪️تصویر غیرممکن پیروزی بایدن
در این گزارش با اشاره به نقاط ضعف بایدن در سیاست خارجی آمده است: حمایت نظامی دولت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه، انتقاد شدید برخی از دموکراتها از فقدان تلاش دولت برای آتشبس را به دنبال داشته است. این در حالی است که تشدید اعتراضات دانشجویی در مورد جنگ در غزه نیز میتواند به تلاش او برای انتخاب مجدد لطمه بزند؛ چرا که جمهوریخواهان به دنبال نمایش تظاهراتهای عمدتاً مسالمتآمیز دانشجویان بهعنوان فعالیت های خشونتآمیز و یهودیستیز هستند. رسانههای راستگرا به امید ایجاد تفرقه در میان دموکراتها و ترویج ناکامی دولت بایدن در کنترل هرجومرج ملی به این اعتراضات می پردازند."لری جیکوبز"، مدیر مرکز مطالعات سیاست و حکومت در دانشگاه مینهسوتا، با اشاره به بالا بودن تورم در آمریکا، تصویر پیروزی بایدن را به دنبال به هم ریختن ائتلاف دموکراتها به ویژه پس از گسترش تجمعات دانشجویی ضد اسرائیلی و واکنش شدید آمریکایی های عرب تبار به جنگ غزه، غیرممکن دانست.
گاردین در بخش دیگری از این گزارش شرایط نامناسب نامزد جمهوریخواهان را این گونه توصیف کرد: ترامپ در حالی سومین تلاش خود برای راه یابی به کاخ سفید را پیش می برد که نسبت به سالهای ۲۰۱۶ یا ۲۰۲۰ خطرناکتر و افراطیتر شده است. وی نامزدی خود را تا حدی به عنوان انتقام علیه دشمنان سیاسیاش تصور کرده و احتمال بروز خشونت در بزنگاه انتخابات ۲۰۲۴ را رد نمی کند.
▪️ترامپ به دنبال انتقام سیاسی
بر اساس این گزارش، ترامپ با ۸۸ اتهام در چهار پرونده جنایی به دلیل تلاش برای براندازی انتخابات ۲۰۲۰، نگهداری غیرقانونی اسناد طبقه بندی شده با موضوع امنیت ملی و جعل سوابق تجاری مواجه است. از سوی دیگر، ترامپ به دلیل این که گفت ایالات متحده (در دوره احتمالی پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری) از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که به اندازه کافی برای دفاع از خود هزینه نمی کنند، دفاع نخواهد کرد و حتی روسیه را تشویق به حمله به آن ها می کند، مورد انتقاد رهبران اروپایی قرار گرفته است. او همچنین جمهوریخواهان کنگره را تحت فشار قرار داده بود تا کمک نظامی به اوکراین را متوقف کنند.بر اساس گزارش گاردین، ترامپ "مهاجرت" را مهمترین موضوع مبارزات انتخاباتی داخلی خود قرار داده و اعلام کرده است که بر اخراج دسته جمعی مهاجران تمرکز می کند. نامزد جمهوریخواهان تاکید دارد که از گارد ملی و احتمالاً نیروهای فدرال برای کنترل مرزها استفاده می کند، به "شهروندی حق تولد" پایان و ممنوعیت سفر به آمریکا را برای شهروندان برخی از کشورها گسترش می دهد. او از مهاجران به عنوان «حیوان» یاد کرده و ساخت اردوگاههای بازداشت در خاک ایالات متحده را رد نکرده است.
این گزارش در پایان با تاکید بر اهمیت هر رویدادی که در ۶ ماه آینده در داخل و خارج از ایالات متحده رخ دهد پیشبینی کرد: رویدادهای زیادی قرار است اتفاق بیفتد و خیلی چیزها تغییر خواهد کرد.
@amniatemeli
33.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / تجارت کثیف LNG؟ ماجرا چیست؟
@amniatemeli
چگونه اصطلاح «چپ» و «راست» در سیاست ظاهر شد.
اصطلاحات «چپ» و «راست» در جریان انقلاب فرانسه در سال 1789میلادی سرچشمه گرفت، زمانی که اعضای مجلس ملی بین طرفداران شاه که در سمت راست پارلمان نشسته بودند و حامیان انقلاب که در سمت چپ او نشسته بودند تقسیم شدند.
از آن به بعد مفهوم «چپ» به تدریج برای توصیف هواداری از انقلاب، حاکمیت مردم، حکومت جمهوری و ضدیت با کلیسا به کار رفت و مفهوم «راست» برای توصیف حمایت از سلطنت و کلیسا و حکومت اشرافی.
@amniatemeli
پروژه جاده توسعه؛ آیا اردوغان در حال اجرای یک پروژه جایگزین برای ایالات متحده در خاورمیانه است؟
ترکیه با عراق درباره ایجاد کریدور حمل و نقل به خلیج فارس ، «جاده توسعه» ، توافق کرد. در حالی که جو بایدن در حال تأمل در مورد چگونگی کاهش شدت احساسات در مورد جنگ غزه بود و ایران در حال بررسی راههایی برای پاسخ به یک حمله انتقام جویانه اسرائیلی بود، رئیس جمهور…
مرکز: #vestikavkaza
نویسنده: #Kamran_Hasanov
لینک منبع اصلی؛
https://vestikavkaza.ru/analytics/doroga-razvitia-erdogan-realizuet-alternativnyj-ssa-proekt-na-bliznem-vostoke.html
@amniatemeli
31.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / در درون این ساختمان خاص پنتاگون
@amniatemeli
خاورمیانه و بیقوارگی سیاست - بخش دوم
حسین دهشیار
پر واضح است که در یک جامعه کشاورزی که مناسبات در چارچوب روابط عمودی (مناسبات بر اساس میزان ظرفیتهای مرتبط با اقتدار در اختیار تعریف میگردند) قوام مییابند، ساختار سیاسی نظم را متناسب با جوهره الگوی اقتصادی مستقر بنماید. در این قلمرو واژه سیاست به معنای تنبیه کردن تعریف میگردد و عملیاتی میشود.
صاحبان قدرت سیاسی در کشورهای خاورمیانه در طول قرنها در بطن اقتصاد کشاورزی و امروزه شبه سرمایهداری، رابطه خود و تودهها را بر اساس تعریف سیاست به معنای تنببه کردن شکل دادهاند. در یک رابطه یک سویه، مردم در قالب تودهها مطابق میل و خواسته ساختار سیاسی و ملاحظات تصمیمگیرندگان و مجریان مستقر در بدنه آن باید اقدام نمایند. اطاعت و فرمانبرداری تنها گزینه در برابر و هر نوع کوتاهی مردم در اجرای دستورات، تنبیه در شکلهای متفاوت را به دنبال دارد. در بسیاری از جوامع در این منطقه درکی که ساختار قدرت سیاسی و حاکمان یکه تاز از سیاست دارند، تنها معطوف به دستور دادن و انتظار اجرای آنها بوسیله تودهها است و هر گونه کاستی و کوتاهی از سوی زیردستان و یا نافرمانی تودهها، تنبیه را به ضرورت به دنبال میآورد.
در سال ۲۰۱۱ مردم در درعا به خیابان آمدند و خواستهای خود را به حکومت سوریه انتقال دادند. ارتش شهر را محاصره کرد و به دنبال قتل و عام مردمی که از حکومت خواهان رفع مشکلات بودند جنگ داخلی کلید خورد. نزدیک به ۷۰۰ هزار انسان بعد از بیش از یک دهه جنگ جان خود را از دست دادهاند، چون یک فرد میخواهد به هر قیمتی حاکم باشد و همه باید بپذیرند. جنگ داخلی آمریکا در حد فاصل ۱۸۶۱ و ۱۸۶۵ که بالای ۶۵۰ هزار نفر کشته داشت، بالاترین با توجه به تعداد کشته در جنگ های داخلی در عصر مدرن محسوب میشد. اسد کشورش را در رتبه اول جهان در این رابطه قرار داده است. حاکمیت در سوریه نشان داد مخالف باید سیاست شود.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آمریکا باید منتظر #تابستان_داغ باشد. راهی برای فرار از اعتراضات ندارد و تیر تمام فرمول های امنیتی به سنگ خورده است.
#افول_یو_اس
@amniatemeli
آیا اتحاد ضد ایرانی در خاورمیانه در حال ظهور است؟
وقتی ایران در ۱4آوریل بیش از ۳۰۰ موشک و هواپیما بدون سرنشین را به سمت اسرائیل هدایت کرد، اردن به جلوگیری از این حمله کمک کرد. گزارشهای اولیه رسانهها نشان میداد که چندین کشور عربی دیگر در دفاع از اسرائیل کمک کردهاند، تلاشهایی که بعداً تکذیب شد. با این وجود، یک گروه از رهبران…
مرکز: #Foreign_Affairs
نویسنده: #Dalia_Dassa_Kaye #Sanam_Vakil
لینک منبع اصلی؛
https://www.foreignaffairs.com/middle-east/anti-iran-alliance-emerging-middle-east
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بشاگرد چگونه بشاگرد شد؟ +فیلم
🔺موشن والی خدمت، روایتی است از خدمات شهید عبدالله والی در شهرستان بشاگرد در جهت رفع محرومیت این منطقه.
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
📝بخش ششم
⛔️خطاهای شناختی
♻️خطاهای شناختی یا سوگیری های شناختی نقص هایی در تفکر شما هستند که می توانند شما را به نتیجه گیری نادرست سوق دهند.
🔷 آنها می توانند مضر باشند زیرا باعث می شوند که شما بیش از حد روی برخی از اطلاعات تمرکز کنید در حالی که انواع دیگر را نادیده می گیرید.
❇️در ادامه این مجموعه پست، با برخی از مهم ترین خطاهای شناختی آشنا می شویم.
@amniatemeli
34.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید: تزار در اوج! چرا پوتین قدرتمندتر از هر زمان دیگری است؟
@amniatemeli
🔺خاورمیانه و بیقوارگی سیاست - بخش سوم
حسین دهشیار
در سال ۲۰۱۱ تودهها در بنغازی بر علیه معمر قذافی شعار دادند (بشر به صرف زاده شدن از این حق طبیعی برخوردار است که نقد کردن را انجام دهد) و نیروهای امنیتی به کشتار پرداختند و جنگ داخلی شروع شد. برای حاکم لیبی امکان درک اینکه انسانها حق دارند خواهان پاسخ از سوی حاکمیت باشد وجود نداشت، چون از منظر حاکم در خاورمیانه تودهها دارای حق نمیباشند.
سیاست معنای تنبیه کردن را یدک کشید. سیسی بر علیه اولین رئیس جمهور انتخاب شده به شکل دموکراتیک در تاریخ مصر در سال ۲۰۱۳ کودتا کرد و اعلان نمود مردم در انتخاب اشتباه کردهاند و این اشتباه باید رفع شود. در نیمه محاکمه مرسی در قفس در دادگاه برای اینکه دیگر نتواند نهاد قدرتمند یعنی ارتش را انتقاد کند به ناگهان سکته کرد و فوت نمود. مدتی بعد در راستای تنبیه جنازه محمد مرسی، فرزند جوان او هم ناگهان در گذشت. سیاست فراتر از تنبیه کردن معنا ندارد. بن سلمان از این بسیار ناراحت شد که روزنامهنگاری به خود حق داده که از او انتقاد کند. قاشقچی در سفارت عربستان در ترکیه ناپدید و جنازهاش هم به احتمال زیاد در اسید حل گشت. این اقدام شد تا مردم عربستان فراموش نکنند سیاست چه معنایی دارد.
به دنبال پایان قرون وسطا، از قرن چهاردهم با نضج گرفتن جوانههای سرمایهداری در دولت شهرهای ایتالیا، به تدریج زوال الگوی اقتصاد کشاورزی مستقر به صحنه آمد. همگام با این دگرگونی بطیء که تلالو زیبایی فکری عصر رنسانس را نیز در قامت خود داشت، الگوی الهی حکومت، هم بستر با الگوی کشاورزی (زندگی فقط برای بقاء در سطح معیشت) به سخره گرفته شد. پس از یک دوره یک صد ساله، ساختار سیاسی فرد محور که در قالب سلطنت ربانی برای قرنها یکه تاز بود متلاشی گشت و الگوی سیاسی مبتنی بر نمایندگی و به عبارت دیگر سلطنت پارلمانی به عنوان مظهر اولیه دموکراسی لیبرال در انگلستان به دنبال انقلاب شکوهمند ۱۶۸۸ پا به صحنه گذاشت.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تماشا کنید: طالبان، یار کمکی علیاف علیه ایران؟
@amniatemeli