هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
بیدارگر شرق.mp3
9.69M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ایام شهادت سید جمالالدین اسدآبادی (ره)»
موضوع امروز: «بیدارگر شرق»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٢/١٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢٠ اسفند ١۴٠٠
🌙 الجمعة، ٠٨ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Friday 11 March 2022
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ هفته منابع طبیعی و درختکاری
☀️ روز راهیان نور
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام محيط زيست ١.mp3
1.96M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «هفته منابع طبیعی و درختکاری»
موضوع: «#احکام_محیط_زیست»
✅ بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست؛ اگر این درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام شرعی است! و اگر هم باغ شخصی شماست، گاهی اوقات شکستن یک شاخهی درخت، اسراف یا ازبینبردن بیجهت اموال است!
✅ تخریب جنگلها و محیط زیست و پوششهای گیاهی، تخریب منافع ملی است و ویران کردن بخشی از جنگلها برای ساخت و ساز جز در موارد اضطراری، قطعاً به ضرر ملت است.
✅ کاشت درخت یک حرکت کاملاً دینی و انقلابی است، البته نگهداشت و حفظ درختان نیز کار بسیار مهمی است که باید رعایت شود.
📚 http://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «اسلام و درختکاری»
روز جمعه، ١۴٠٠/١٢/٢٠
✍️ مناسبت روز: در هفته منابع طبیعی و درختکاری (١۵ لغایت ٢٢ اسفند ماه) قرار داریم، لذا سخن امروز را با عنوان «اسلام و درختکاری» تقدیم مینمائیم؛
خداوند متعال سرنوشت بشر را به گونهای رقم زده که در دامن طبیعت رشد کند و به زمین و محیط زیست وابسته و نیازمند باشد! متقابلاً طبیعت را نیز، طوری قرار داده که در خدمت انسان باشد و نیازهای وی را برآورده ساخته و آرامش، لذّت و شادی را برای آدمی به ارمغان آورد!
از طرف دیگر از نظر اسلام، «انسان» آنچنان عظمتی دارد که خداوند به او، مقامِ «خلیفة اللّهی» را اهداء نموده و تمام مخلوقات را مسخّر او ساخته است!
خورشید و ماه، باد و باران، کوه و درّه، گیاه و درخت و سبزه زارها... همه و همه، مواهب خدادادی هستند که در خدمت خلیفهی الهی بر روی زمین قرار گرفته و همه سرگشته و فرمانبردار انسانند، تا او از آنها در جهت بقا و حیات خویش بهره گیرد!
✍️ در این میان، «درختان» یکی از حیاتیترین نقشها را در حیات آدمی و سایر جانداران ایفا مینمایند و محاسن بسیار زیادی برای بشریت دارند؛ ازجمله اینکه: هوا را تسویه کرده، و دیاکسید کربن را جذب میکنند، بهگونهای که بهطور متوسط هر درخت، سالانه ۲۲ کیلوگرم دی اکسید کربن جذب کرده و هوای پاک و سالم را به ساکنان زمین اهدا میکند!
علاوه بر آن، بشر از تمامی محصولات درختان، (مانند: میوه، برگ، چوب، ريشه و...) بهره میبرد؛ و بسیاری از پرندگان و جانوران نیز، از درختان به عنوان مأمن و آشیان خود بهره میبرند؛
از طرف دیگر این سبز قامتان زیباروی، به طبیعت، شادی و طراوت میبخشند و آدمی با دیدن آنها، روح و جان خود را تازه مینماید...
✍️ اما از دیدگاه اسلام، «درختان» در برابر این همه خدمت، حقوقی نیز به گردن بشریت دارند که در آیات و روایات اسلامی، این حقوق تبیین شده و در رابطه با ضرورت درختکاری و اهمیت آب دادن و حفظ و نگه داری آنها تأکید فراوان شده، بهگونهای که اسلام، حفظ درخت و درختکاری را از بهترین کارهای بشری دانسته است! (جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
همچنین خداوند در قرآن کریم به مطالعه درباره آفرینش درختان، سفارش نموده و از درختانی مانند خرما، انگور، انجیر، زیتون و... که دارای خواص فراوانی میباشند، یاد کرده است! و حتی برای نشان دادن اهمیت فراوان درختان، خداوند به برخی از آنها مانند انجیر و زیتون، در قرآن کریم، قسم یاد نموده است: «وَ التِّينِ وَ الزَّيْتُون» (تین/١)
✍️ در روایات اسلامی نیز از درختان بهعنوان یکی از نعمتهای بزرگ الهی یاد شده و به کاشت و نگهداری درختان سفارش زیادی گردیده است، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ امام صادق(ع): «اى مفضّل! از آفرينش و آماده سازى حكيمانه و مدبّرانه اشياء براى رفع نياز انسان درس عبرت بگير... براى انسان، درخت آفريده شده و او بايد آن را در زمين بكارد، آب دهد و به آن برسد و از آن بهرهها گيرد...» (توحيد مفضل، ص ٨۶)
2️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هيچ مسلمانى نيست كه نهالى بكارد و انسان يا حيوان يا پرنده از آن بخورد مگر آنكه تا روز قيامت براى او صدقه بنويسند!» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ٢٧)
3️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى بكارد و آن درخت به بار نشيند، خداوند به اندازه ميوه هاى آن درخت به او پاداش مى دهد!» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
4️⃣ امام صادق(ع): «شش چیز است که مؤمن بعد از مرگ خود از آنها سود میبرد، ازجمله درختی که در دنیا کاشته است...» (بحار الأنوار، ج ۶٨، ص ٢۵٧)
5️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى را در بيابان... آب دهد، مثل آن است كه مؤمنى را از تشنگى سيراب كرده باشد!» (وسائل الشيعه، ج ١٧، ص ۴٢)
6️⃣ امام صادق(ع): «درختان ميوه را نَبُريد كه در اين صورت خداوند پيوسته بر شما عذاب مى فرستد!» (اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶۴)
✍️ و سخن امروز را با حديث گرانقدری از پيامبر اکرم (ص) به پایان میبریم که در اهمیت درختکاری فرمودند: «اگر در دست يكى از شما، نهال درختى است و قيامت (و مرگ او) نزديك شد، در صورتى كه مىتواند پيش از مرگ، آن را بكارد، بايد اين كار را انجام دهد!» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
اسلام و درختکاری.mp3
8.84M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «هفته منابع طبیعی و درختکاری»
موضوع امروز: «اسلام و درختکاری»
روز جمعه، ١۴٠٠/١٢/٢٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢١ اسفند ١۴٠٠
🌙 السبت، ٠٩ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Saturday 12 March 2022
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 روز«عقيقه» براى امام حسين عليهالسلام (۴ ق)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام عقيقه .mp3
1.79M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «دهم شعبان، روز عقیقه نمودن برای امام حسین (ع) به دستور پیامبر اکرم (ص)»
موضوع: «احکام عقیقه»
❓عقیقه چیست؟
✅ «عَقیقه» به سنت قربانی کردن گوسفند یا گاو و یا شتر، بعد از ولادت فرزند، برای حفظ او از بلاها گفته میشود که بنابر قول مشهور فقها مستحب مؤکد است، هرچند برخی از فقها نیز آن را واجب دانستهاند!
❓آیا «عقیقه» فقط مخصوص اغنیاست و آیا دادن صدقه به جای عقیقه کفایت میکند؟
✅ طبق روایات، عقیقه فقط مخصوص اغنياء نیست و بر فقرا نیز تأکید گردیده و همچنین صدقه دادن بهای عقیقه، کفایت از عقیقه نمیکند، از اینرو، انسان میتواند در صورت ناتوانی از عقیقه کردن، تا زمان تمکّن، آن را بهتأخیر اندازند!
📚 الأنوار اللوامع، ج١٠، ص٣٠٣.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG