ارگ و دیوارهای مرموز آن
همه ی ما ارگ بم کرمان، قدیمی ترین سازه ی خشتی دنیا را می شناسیم.
اما شاید ندانیم که وجود مومیایی جسدهای کودکان در بین دیوارهای ارگ بم این اثر تاریخی ارزشمند را در میان ترسناک ترین عجایب ایران قرار داده است.
سال ها پیش یکی از باستان شناسان هنگامی که در حال تحقیق در محوطه ی تاریخی ارگ بم بود اسکلت نوزادهای مومیایی شده را در دیوارهای ارگ بم کشف کرد!!!
@Ancients
اولین کسی که ایرانیها را با دنیای سیرک آشنا کرد دچار سرنوشت تلخی شده است.
پهلوان خلیل عقاب سالهاست به سختی در کانکسی در بوستان ولایت زندگی میکند اما به او گفتهاند باید آنجا را ترک کند. آقا خلیل میگوید اگر از آنجا برود مجبور است کارتنخواب شود.
@Ancients
کله پاچه باستانی !!
چند سال پیش باستانشناسان در محوطه باستانی "چلو" در استان خراسان شمالی، در قبرهای کشف شده، ظروف سفالی یافتند که در آن بقایای کله و پاچه وجود داشت که احتمالا غذای محبوب دفنشدگان بوده است!
@Ancients
قبور صخره ای
نوعی قبر باستانی ایرانی در دل سنگ با قدمت بالای هزار و چهار صد سال در این نوع قبر های به جای دفن در خاک اجساد را در دل سنگ دفن میکردند و بهعلت استحکام زیاد صخره ها تا سال های طولانی قبر دچار فرسایش نمیشد.
@Ancients
حمام وکیل شیراز از نمای ۳۶۰ درجه دیده بودید تابحال؟!
حمام وکیل در دوران زندیه یکی از معروف ترین محل های شیراز به حساب می آمد.
@Ancients
#حكايت
ناصرالدین شاه شیری داشت که هر هفته یک گوسفند جیره داشت.
به شاه خبر دادند که چه نشستهای که نگهبان شیر، یک ران گوسفند را میدزدد.
شاه دستور داد نگهبانی مواظب اولی باشد. پس از مدتی آن دو با هم ساخت و پاخت کردند و علاوه بر اینکه هر دو ران را میدزدیدند، دل و جگرش را هم میخوردند.شاه خبردار شد و یکی از درباریها را فرستاد که نگهبان آن دو باشد.
این یکی چون درباری بود دو برابر آن دو برمیداشت!!!
پس از مدتی به شاه خبر دادند: «جناب شاه، شیر از گرسنگی دارد میمیرد.»
جستجو کردند و دیدند که این سه با هم ساختهاند و همه اندامهای گوسفند را میبرند و شیر بیچاره فقط دنبه گوسفند برایش میماند. ناچار هر سه را کنار گذاشت و گفت:
اشتباه کردم!
یک نگهبان دزد بهتر از سه نگهبان دزد بود...
@Ancients
بشر از مادر ایام نمیزاد ای کاش
تا عنان در کف تقدیر نمیداد ای کاش
جز ستم نیست توانایی و آن هم که گناه
آدمی هیچ گناهی نتواناد ای کاش...
( شهریار )
@Ancients
خانه_تاریخی مشیرالملک انصاری وزیر با کفایت دوره قاجار، اثری ارزنده در تاریخ معماری ایران است. این خانه از دو جهت نسبت به ابنیه های قاجاری برتری دارد، یکی طراحی و ساخت سلطنتی و دیگری پیشرو بودن در هنر معماری است. شاه نشین و حوضخانه این بنا خود گنجینه هایی در دل گنجینه هستند. شاه نشین این خانه دارای بزرگ ترین و تاریخی ترین ارسی موجود در ایران است.
این اثر تاریخی به شمارهٔ ۲۹۷۷۶ در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ به ثبت ملی رسیده است.
@Ancients
خنجر زيباى قاجارى،تيغه آن از جنس فولاد و دسته آن از عاج با نقشى از يك بزرگ زاده
موزه متروپوليتن
شعر روى خنجر:
نشود کار عالمي به نظام
که نه پای تو در میان باشد
@Ancients
نوازندگان اولین سرود ملی ایران
نخستين سرود ملی رسمی دولت ايران در دوره ناصرالدین شاه توسط معلم موزيک دارالفنون، «لومر» به صورت موزيک بدون کلام ساخته شد.
@Ancients
عقل مى گويد بمان و عشق مى گويد برو؛
و اين هردو عقل و عشق را ،خداوند آفريده است تا وجود انسان در حيرت ميان عقل و عشق معنا شود،
اگر چه عقل نيز اگر پيوند خويش را با چشمه ى خورشيد نبُرَد، عشق را در راهى كه مى رود تصديق خواهد كرد؛ آن جا ديگر ميان عقل و عشق فاصله اى نيست...
از كتاب فتح خون ، نوشته ى
سيد مرتضى آوينى
@Ancients
تاغ درختچهای مقاوم به خشکی و گرما است و به علت ریشهی گستردهای که دارد، برای جلوگیری از پیشروی کویر از آن استفاده میشود.
این درختچه تا ۴/۵ متر رشد میکند. تنهی تاغ محکم و چروکیده و پوستی به رنگ خاکستری روشن دارد.
در ایران ۳ گونهی تاغ وجود دارد؛ سفید تاغ، زرد تاغ، سیاه تاغ. تاغ در بیشتر نواحی بیابانی دیده میشود.
@Ancients
نوازندگان اولین سرود ملی ایران
نخستين سرود ملی رسمی دولت ايران در دوره ناصرالدین شاه توسط معلم موزيک دارالفنون، «لومر» به صورت موزيک بدون کلام ساخته شد.
@Ancients
فلات ایران با مساحت ۳٬۷۰۰٬۰۰۰ کیلومترمربع، امروزه علاوه بر ایران کنونی، شامل کشورهای دیگری از جمله ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و بخشهایی از قرقیزستان، پاکستان ، چین ، (ترکیه) ، (سوریه) و (عراق) میشود.
کشور ایران با مساحت ۱۶۴۸۰۰۰ کیلومترمربع، تقریباً به وسعت نیمی از فلات ایران است که مساحت آن برابر با مجموع مساحت کشورهای فرانسه، سوئیس، اسپانیا و بریتانیا میباشد.
@Ancients
گدایی به قصد دریافت چیزی درب خانه ای را کوبید ۰ صاحب خانه فریاد براورد : کیست؟
گدا پاسخ داد : «فقیری عاجز و بینوا."
صاحبخانه سر براورد و پرسید :"چه می خواهی ؟»
گدا گفت :" فقیر چه خواهد؟ هر چه مرحمت کنی."
صاحب خانه گفت: " مرا جود و بخشش چون حاتم طائی است . چه کنم که این بالا گرفتارم ودرهم و دینار در سرای پایین و اکنون مرا به آن دسترسی نیست."
گدا آهی سرد برکشید ، از بخت بد خویش نالید و سر در راه نهاد .
مدتی بعد از قضا دوباره گدا را به همان خانه کار افتاد . دق الباب کرد . صاحب خانه فریاد براورد :" کیست؟"
گدا پاسخ داد : « فقیری عاجز و بینوا.»
صاحبخانه سر براورد و پرسید :«چه می خواهی ؟»
گدا گفت :«فقیر چه خواهد؟ هر چه مرحمت کنی.»
صاحب خانه گفت: «مرا جود و کرم بیش از حاتم طائی است . چه کنم که اکنون این پایین گرفتارم ودرهم و دینار در سرای بالا و فی الحال مرا به آن دسترسی نیست.»
گدا پوزخندی زد و گفت : « ما هم پائینت را دیده ایم و هم بالایت را» 😁
@ancients
بلوچستان، سرزمین مکا
نخستین اشاره به این منطقه به اسم «مکا» در کتیبه داریوش در بیستون و تخت جمشید صورت گرفتهاست. سرزمین مکا به عنوان ایالت چهاردهم امپراتوری هخامتسی ذکر شده است.
نام مکا بعدها به مکران تغییر یافته است که در زمان ساسانیان نیز از مناطق مهم ایران به شمار می رفته است.
@Ancients
در اساطیر مصر Ra-Horakhty، به عنوان Ra، خدای خورشید و هوروس، خدای آسمان، جنگ و حفاظت شناخته میشده است
در اساطیر مصری Ra-Horakhty به عنوان خدایی از افق های دور، ترجمه شده است.
@Ancients
در زمان کودتا علیه دکتر مصدق
سازمان جاسوسی انگلیس به جای نام
مصدق از واژه دزد دریایی استفاده
میکردیعنی انگلیسیهاخودشون
روصاحب نفت ایران ومصدق که نفت
روملی کرده بود دزد میدونستند!
@Ancients
امام موسی صدر :
«...دین درست را از میوه اش باید شناخت نه از صحبت های بزرگانش !
وقتی افراد بی نظم منظم شدند ، فقر کم شد ، دزدی کم شد ،سلامت مردم تضمین شد ، بی اخلاقی کم شد؛
آن وقت میگوییم دین این جامعه درست است ...»
@Ancients
مردم تخت سلیمان در آذربایجان معتقدند کف این دریاچه شهری پر از طلا وجود دارد و حضرت سلیمان گنجهایش راآنجا پنهان کرده،..!
گفته می شود افراد زیادی قصد داشتند به کف دریاچه بروند اما هرگز باز نگشتند !
@Ancients
جلسات مجلس موسسان در تکیه دولت برگزار میشد، تکیهای که به تقلید از تماشاخانههای فرنگی ساخته شد. رضا شاه که در این مجلس به عنوان شاه ایران انتخاب شد تعزیه خوانی را ممنوع کرد و تکیه دولت متروک شد و محمدرضا شاه جای تکیه دولت بانک ملی شعبه بازار را ساخت!
@Ancients
گوشه ای از جنایات چنگیز مغول!!
چنگیزخان مغول بعد گذشت پانزده روز از ترک غزنین توسط جلالالدین خوارزمشاه به این شهر رسید و با شتاب به عقب او راهی رود سند شد. جلال الدین قصد تهیه کشتی برای عبور از سند بود و تنها فرصت کرد یک کشتی برای عبور دادن مادر و زنان حرم خود بیابد ولی از قضا این کشتی نیز بر اثر امواج رودخانه بشکست و غیر قابل استفاده شد. چنگیزیان در کنار سند نزدیک معبر نیلاب به جلالالدین رسیدند. جلالالدین رشادت بسیار به خرج داد و قلب سپاه چنگیز را شکست اما پسرش که هفت و یا هشت سال بیشتر نداشت به دست چنگیزیان افتاد و به امر چنگیز کشته شد. مادر و همسران به شیون از جلالالدین خواستند که قبل از به چنگ افتادن آنان به دست سپاه چنگیز آنان را بکشد. جلالالدین نیز امر کرد که آنان را در آب سند غرق کنند. جلالالدین با تعدادی از یاران خود مدت ها جنگید و چون دید قدرت پایداری در او نمانده با اسب بر لشکریان چنگیز تاخت و همینکه اندکی ایشان را عقب راند خود به آب سند زد و سلامت به خاک هند رسید و از این پس اسبی را که باعث نجات او شده بود بسیار گرامی میداشت و تا سال فتح تفلیس او را از سواری معاف کرده بود.
چنگیز خان از بقیهٔ لشکریان جلالالدین هر کس که باقی مانده بود کشت و از خاندان او نیز اطفال و ذکور را از دم تیغ گذراند و حتی طفل شیرخوار را نیز زنده باقی نگذاشت و بقیه حرم جلالالدین را هم اسیر کرده به مغولستان فرستاد همچنین حکم کرد که غواصان در آب سند فرو رفته و آنچه اشیای قیمتی و نقیس که به دستور جلالالدین در رود غرق کرده بودند را بیرون آوردند و دو پسر خود اوگتای و جغتای را در آن حوالی گذاشت تا اگر سلطان باز گردد او را دستگیر کنند و خود به لب جیحون مراجعت کرد.
« تاریخ مغول ،عباس اقبال آشتیانی »
@Ancients
آنان که دستی را که نان شان میداد، گاز گرفتند، محکوم اند به بوسیدن پاهایی که لگدشان می زند !
#اریک_هافر
@Ancients
ممکن است که لباس و زبان و رسوم و آداب و معتقدات مردم عوض شود ولی حماقت آنها عوض نخواهد شد و در تمام اعصار میتوان به وسیلهی گفتهها و نوشتههای دروغ مردم را فریفت. زیرا همانطور که مگس، عسل را دوست دارد، مردم هم دروغ و ریا و وعدههای پوچ را که هرگز عملی نخواهد شد دوست میدارند.
📘 سینوهه
@Ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی تاریخی از شهر طهران در زمان اشغال متفقین..
در شهریور ۱۳۲۰ ، بریتانیا و شوروی در اقدامی شرمآور و به بهانهای واهی به ایران اولتیماتوم دادند و با نقض بیطرفی ایران در جنگ جهانی، کشور را از جنوب و شمال اشغال و شاه ایران را عزل کردند.
چه از رضاشاه خوشمان بیاید و چه نه، چه او را منجی بدانیم و چه دیکتاتور، قدرت بیگانه اجازه نداشت حاکمیت ملی ایران را تا این حد نقض کند.
انگلیسیها در پی این بودند که قاجار را به سلطنت برگردانند (شاید چون بازگرداندن سلسلهای منقرضشده، آن دودمان را وامدارشان میکرد).
اما مشکلی در کار بود، احمدشاه سالها پیش (در ۱۳۰۸) در پاریس درگذشته بود. برادر و جانشین او، محمدحسن میرزا، در پاریس مدعی سلطنت بود، اما انگلیسیها فهمیدند پسر محمدحسن، یعنی حمید، اسم خود را «درومون» گذاشته و تابعیت بریتانیایی گرفته بود، در بازرگانی دریایی کار میکرد و حتی زبان فارسی نمیدانست محمدحسن میرزا هم سال بعد، ۱۳۲۱، در لندن در فقر درگذشت..
@Ancients
"یک رفتار شناس یک بازی را به بچه های قبیله آفریقایی پیشنهاد داد. او یک سبد پر از میوه را در نزدیکی یک درخت قرار داد و به آنها گفت که
هر کس که برای اولین بار به آنجا برسد میوه های شیرین را به دست میاورد
بعد ازاینکه حرفش تموم شد همه کودکان دست یکدیگر را گرفتند و با هم دویدند ، سپس با هم به درخت رسیدن و از میوه ها لذت بردند
رفتار شناس که تعجب کرده بود از یکی از بچه ها میپرسه چرا به تنهایی سعی نکردی به درخت برسی؟
پسر پاسخ میده: UBUNTU "اوبونتو" وقتی همه غمگین هستند ، چگونه یکی از ما میتواند تنهایی خوشحال باشد؟
کلمه #اوبونتو در فرهنگ جوزا به معنای: "من هستم زیرا دیگران هستن" میباشد.
@Ancients
پدر من مرحوم #حاج_آخوند_پاریزی، سالها مدیر دبستان پاریز بود و بازنشسته شد ، اما حقوق او نمیرسید و هر چه مکاتبه کردیم، باز به جایی نرسید. من آنروزها محصل بودم. دولت پول نداشت و پرداخت ها عقب می افتاد. پیرمرد در زحمت بود. البته عایدات ملکی مختصری داشت و چون درِ خانه اش باز بود، هرچه می توانست قرض کرد ولی ماهی 210 تومان حقوق بازنشستگی نرسید که نرسید. یک روز من که از بی پولی پدر خبر داشتم از ادامه آن وضع وحشت کردم زیرا دیگر کاسبهای روستا هم با احتیاط جواب او را می دادند. بنابراین بدون اطلاع پدر، از کرمان تلگرافی تند به نام شخص نخست وزیر وقت مخابره کردم. بدین شرح:
.
جناب آقای #دکتر_مصدق، پدر پیر مردم ایران، پدر پیر هفتاد و چند ساله ام، علی اکبر باستانی، معلم فرهنگ، مدت ها پیش بازنسسته شده و هنوز که هنوز است حقوق بازنشستگی را نپرداخته اند. گویا منتظر رای هیات دولتاند!! اگر این حقوق برای کفن و دفن یا ذخیره ی روز قیامت است که هیچ!! و اگر مربوط به دوران حیات اوست، جنابعالی که مزه هفتادسالگی را چشیده اید، فکری به حال این پیر مرد بفرمایید که از قدیم گفتهاند:
مصیبت بود پیری و نیستی
.
مدتی گذشت و نخست وزیر محبوب، مرحوم مصدق، پیر احمدآباد با تلگراف چنین پاسخ باستانی پاریزیِ جوان را داد:
دوست محترم؛
نسبت به پرداخت حقوق بازنشستگی فرهنگیان و والد محترم ، شرحی به حسابداری وزارت فرهنگ نوشته و تاکید کردم که در پرداخت تسریع نمایند. در صورتیکه تاکنون نتیجه ای نگرفته باشید خواهشمندم مجدد مرقوم فرمایید تا یادآوری شود
مخلص آن دوست باذوق
محمد مصدق
.
پدرم وقتی حال قضیه را دانست. رو کرد به من و گفت:
《برو فرزند ، که از قلمت خیر ببینی》
برگرفته از کتاب #کوچه_هفت_پیچ استاد #باستانی_پاریزی است.
@Ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگترین فرش خاکی جهان، جزیره هرمز...
فرش خاکی قرمز نمادی از تمدن یک هزار ساله جزیره هرمز است که تاریخ این جزیره را از دوران باستان تا به امروز حکایت و استعدادها، سنتها، تاریخ، اجتماع و فرهنگ آن را معرفی میکند. محلیها در جشنوارههای سالانه که اغلب در نیمه دوم سال، به مناسبت نوروز و یا روز خلیج فارس در اردیبهشت برگزار میشود، با استفاده از خاکهای رنگی موجود در خود جزیره و طرح و نقشهای بومی، این فرش را بر ساحل میگسترانند. طرحهای فرش هرمز از عناصر و اسطورههای هرمزگان و همین طور اشعار عمر خیام الگو گرفته است. استفاده از تصویر لاکپشت پوزه عقابی، جبیر، نقوش پوشاک زنانه، تصاویری از قلعه پرتغالیها و نماد موسیقی بومی و سازهای محلی، از فرش خاکی هرمز جاذبهای منحصر به فرد ساخته است که بسیاری از ما تصاویر جذاب آن را در اینترنت دیدهایم.
البته مدتیست که رویداد فرش خاکی هرمز به دلیل جلوگیری از هدر رفتن خاک رنگین و طبیعت ناب جزیره هرمز برگزار نمی شود
@Ancients
ﺳﻔﯿﺮ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ، ﻗﺘﻞ ﻗﺎﺋﻢ ﻣﻘﺎﻡ ﻓﺮﺍﻫﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ڪﺘﺎﺏ "ﺣﻘﻮﻕ ﺑﮕﯿﺮﺍﻥ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ" ﭼﻨﯿﻦ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻣﯿڪﻨﺪ:
«ﻗﺎﺋﻢﻣﻘﺎﻡ ﻓﺮﺍﻫﺎﻧﯽ ﺗﻨﻬﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻭﻃﻦ ﭘﺮﺳﺘﯽ ﺑﻮﺩ ڪﻪ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩﯾﻢ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺨﺮﯾﻢ. ﻫﺮ ﺭﺷﻮﻩ ﺍﯼ ڪﻪ ﺑه اﻭ ﻣﯿﺪﺍﺩﯾﻢ، ﻣﯿﮕﺮﻓﺖ، ﺍﻣﺎ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻪ ﺷﺎﻩ ﻣﯿﺪﺍﺩ... ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﻋﺎﻟﯿﻪ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﻧﻮﺷﺘﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ڪﺸﺘﻦ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﭘﻮﻝ ڪﺮﺩﻡ... ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ڪﻪ ﭘﻮﻝ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺷﺪ، ﺷﺒﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺟﻤﻌﻪ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺟﻬﺖ ﻋﻮﺍﻣﻠﺶ ﺑه اﻭ ﺩﺍﺩﻡ ﻭ ﮔﻔﺘﻢ: ﺑﺎﯾﺪ ڪﻪ ﻭﯼ ﺭﺍ ﺗڪﻔﯿﺮ ڪﻨﻨﺪ...
ﻓﺮﺩﺍ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﻣﺴﺎﺟﺪ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺭﻭﺣﺎﻧﯿﻮﻥ ﺑﺮ ﻣﻨﺒﺮ ﺭﻓﺘﻪ ﻭ ﺑﺎﻧﮓ ﺑﺮ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ: ڪﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺍﯾﻦ ڪﺎﻓﺮ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﺍﻭ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﺳﻼﻡ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ... ﺳﺮ ﻭ ﺻﺪﺍ ڪﻪ ﺑﺎﻻ ﮔﺮﻓﺖ ﺷﺎﻩ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻋﺰﻝ ڪﺮﺩﻩ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﯾﮏ ﻫﻔﺘﻪ، ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻗﺘﻞ ﺗﻨﻬﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻭﻃﻦ ﭘﺮﺳﺖ ﺭﺍ ﺍﻣﻀﺎﺀ ڪﺮﺩ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﻗﺘﻞ ﺁﻥ ﺑﺰﺭگﻣﺮﺩ، ﺳﻮﺍﺭ ﺑﺮ ﺍﺳﺐ ﺷﺪﻡ ﺗﺎ ﻭﺍڪﻨﺶ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺑﺒﯿﻨﻢ. ﺩﯾﺪﻡ ﺍﯾﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﺑﻠﻪ ﻓﺮﻭﻣﺎﯾﻪ ﺑﺴﺎﻥ ﺷﺐ ﻋﯿﺪ ﯾڪﺪﯾﮕﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻏﻮﺵ ڪﺸﯿﺪﻩ ﻭ ڪﺸﺘﻪ ﺷﺪﻥ ﺍﯾﻦ ڪﺎﻓﺮ ﻣﻠﺤﺪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺗﺒﺮﯾﮏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻨﺪ.
#منبع: حقوق بگیران انگلیس در ایران.
@Ancients
#چند_شوهری در گذشته و در زمان باستان کم و بیش در بسیاری سرزمینها از جمله مغولستان، هند و تبت رواج داشت!
تصویر از "دراوپادی" از زنان اسطوره تاریخ هند و شوهرانش
@Ancients