فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی تاریخی از شهر طهران در زمان اشغال متفقین..
در شهریور ۱۳۲۰ ، بریتانیا و شوروی در اقدامی شرمآور و به بهانهای واهی به ایران اولتیماتوم دادند و با نقض بیطرفی ایران در جنگ جهانی، کشور را از جنوب و شمال اشغال و شاه ایران را عزل کردند.
چه از رضاشاه خوشمان بیاید و چه نه، چه او را منجی بدانیم و چه دیکتاتور، قدرت بیگانه اجازه نداشت حاکمیت ملی ایران را تا این حد نقض کند.
انگلیسیها در پی این بودند که قاجار را به سلطنت برگردانند (شاید چون بازگرداندن سلسلهای منقرضشده، آن دودمان را وامدارشان میکرد).
اما مشکلی در کار بود، احمدشاه سالها پیش (در ۱۳۰۸) در پاریس درگذشته بود. برادر و جانشین او، محمدحسن میرزا، در پاریس مدعی سلطنت بود، اما انگلیسیها فهمیدند پسر محمدحسن، یعنی حمید، اسم خود را «درومون» گذاشته و تابعیت بریتانیایی گرفته بود، در بازرگانی دریایی کار میکرد و حتی زبان فارسی نمیدانست محمدحسن میرزا هم سال بعد، ۱۳۲۱، در لندن در فقر درگذشت..
@Ancients
"یک رفتار شناس یک بازی را به بچه های قبیله آفریقایی پیشنهاد داد. او یک سبد پر از میوه را در نزدیکی یک درخت قرار داد و به آنها گفت که
هر کس که برای اولین بار به آنجا برسد میوه های شیرین را به دست میاورد
بعد ازاینکه حرفش تموم شد همه کودکان دست یکدیگر را گرفتند و با هم دویدند ، سپس با هم به درخت رسیدن و از میوه ها لذت بردند
رفتار شناس که تعجب کرده بود از یکی از بچه ها میپرسه چرا به تنهایی سعی نکردی به درخت برسی؟
پسر پاسخ میده: UBUNTU "اوبونتو" وقتی همه غمگین هستند ، چگونه یکی از ما میتواند تنهایی خوشحال باشد؟
کلمه #اوبونتو در فرهنگ جوزا به معنای: "من هستم زیرا دیگران هستن" میباشد.
@Ancients
پدر من مرحوم #حاج_آخوند_پاریزی، سالها مدیر دبستان پاریز بود و بازنشسته شد ، اما حقوق او نمیرسید و هر چه مکاتبه کردیم، باز به جایی نرسید. من آنروزها محصل بودم. دولت پول نداشت و پرداخت ها عقب می افتاد. پیرمرد در زحمت بود. البته عایدات ملکی مختصری داشت و چون درِ خانه اش باز بود، هرچه می توانست قرض کرد ولی ماهی 210 تومان حقوق بازنشستگی نرسید که نرسید. یک روز من که از بی پولی پدر خبر داشتم از ادامه آن وضع وحشت کردم زیرا دیگر کاسبهای روستا هم با احتیاط جواب او را می دادند. بنابراین بدون اطلاع پدر، از کرمان تلگرافی تند به نام شخص نخست وزیر وقت مخابره کردم. بدین شرح:
.
جناب آقای #دکتر_مصدق، پدر پیر مردم ایران، پدر پیر هفتاد و چند ساله ام، علی اکبر باستانی، معلم فرهنگ، مدت ها پیش بازنسسته شده و هنوز که هنوز است حقوق بازنشستگی را نپرداخته اند. گویا منتظر رای هیات دولتاند!! اگر این حقوق برای کفن و دفن یا ذخیره ی روز قیامت است که هیچ!! و اگر مربوط به دوران حیات اوست، جنابعالی که مزه هفتادسالگی را چشیده اید، فکری به حال این پیر مرد بفرمایید که از قدیم گفتهاند:
مصیبت بود پیری و نیستی
.
مدتی گذشت و نخست وزیر محبوب، مرحوم مصدق، پیر احمدآباد با تلگراف چنین پاسخ باستانی پاریزیِ جوان را داد:
دوست محترم؛
نسبت به پرداخت حقوق بازنشستگی فرهنگیان و والد محترم ، شرحی به حسابداری وزارت فرهنگ نوشته و تاکید کردم که در پرداخت تسریع نمایند. در صورتیکه تاکنون نتیجه ای نگرفته باشید خواهشمندم مجدد مرقوم فرمایید تا یادآوری شود
مخلص آن دوست باذوق
محمد مصدق
.
پدرم وقتی حال قضیه را دانست. رو کرد به من و گفت:
《برو فرزند ، که از قلمت خیر ببینی》
برگرفته از کتاب #کوچه_هفت_پیچ استاد #باستانی_پاریزی است.
@Ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگترین فرش خاکی جهان، جزیره هرمز...
فرش خاکی قرمز نمادی از تمدن یک هزار ساله جزیره هرمز است که تاریخ این جزیره را از دوران باستان تا به امروز حکایت و استعدادها، سنتها، تاریخ، اجتماع و فرهنگ آن را معرفی میکند. محلیها در جشنوارههای سالانه که اغلب در نیمه دوم سال، به مناسبت نوروز و یا روز خلیج فارس در اردیبهشت برگزار میشود، با استفاده از خاکهای رنگی موجود در خود جزیره و طرح و نقشهای بومی، این فرش را بر ساحل میگسترانند. طرحهای فرش هرمز از عناصر و اسطورههای هرمزگان و همین طور اشعار عمر خیام الگو گرفته است. استفاده از تصویر لاکپشت پوزه عقابی، جبیر، نقوش پوشاک زنانه، تصاویری از قلعه پرتغالیها و نماد موسیقی بومی و سازهای محلی، از فرش خاکی هرمز جاذبهای منحصر به فرد ساخته است که بسیاری از ما تصاویر جذاب آن را در اینترنت دیدهایم.
البته مدتیست که رویداد فرش خاکی هرمز به دلیل جلوگیری از هدر رفتن خاک رنگین و طبیعت ناب جزیره هرمز برگزار نمی شود
@Ancients
ﺳﻔﯿﺮ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ، ﻗﺘﻞ ﻗﺎﺋﻢ ﻣﻘﺎﻡ ﻓﺮﺍﻫﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ڪﺘﺎﺏ "ﺣﻘﻮﻕ ﺑﮕﯿﺮﺍﻥ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ" ﭼﻨﯿﻦ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻣﯿڪﻨﺪ:
«ﻗﺎﺋﻢﻣﻘﺎﻡ ﻓﺮﺍﻫﺎﻧﯽ ﺗﻨﻬﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻭﻃﻦ ﭘﺮﺳﺘﯽ ﺑﻮﺩ ڪﻪ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩﯾﻢ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺨﺮﯾﻢ. ﻫﺮ ﺭﺷﻮﻩ ﺍﯼ ڪﻪ ﺑه اﻭ ﻣﯿﺪﺍﺩﯾﻢ، ﻣﯿﮕﺮﻓﺖ، ﺍﻣﺎ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻪ ﺷﺎﻩ ﻣﯿﺪﺍﺩ... ﺳﺮﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﻋﺎﻟﯿﻪ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﻧﻮﺷﺘﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ڪﺸﺘﻦ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﭘﻮﻝ ڪﺮﺩﻡ... ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ڪﻪ ﭘﻮﻝ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺷﺪ، ﺷﺒﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺟﻤﻌﻪ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺟﻬﺖ ﻋﻮﺍﻣﻠﺶ ﺑه اﻭ ﺩﺍﺩﻡ ﻭ ﮔﻔﺘﻢ: ﺑﺎﯾﺪ ڪﻪ ﻭﯼ ﺭﺍ ﺗڪﻔﯿﺮ ڪﻨﻨﺪ...
ﻓﺮﺩﺍ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﻣﺴﺎﺟﺪ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺭﻭﺣﺎﻧﯿﻮﻥ ﺑﺮ ﻣﻨﺒﺮ ﺭﻓﺘﻪ ﻭ ﺑﺎﻧﮓ ﺑﺮ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ: ڪﻪ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺍﯾﻦ ڪﺎﻓﺮ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﺍﻭ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﺳﻼﻡ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ... ﺳﺮ ﻭ ﺻﺪﺍ ڪﻪ ﺑﺎﻻ ﮔﺮﻓﺖ ﺷﺎﻩ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻋﺰﻝ ڪﺮﺩﻩ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﯾﮏ ﻫﻔﺘﻪ، ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻗﺘﻞ ﺗﻨﻬﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻭﻃﻦ ﭘﺮﺳﺖ ﺭﺍ ﺍﻣﻀﺎﺀ ڪﺮﺩ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﻗﺘﻞ ﺁﻥ ﺑﺰﺭگﻣﺮﺩ، ﺳﻮﺍﺭ ﺑﺮ ﺍﺳﺐ ﺷﺪﻡ ﺗﺎ ﻭﺍڪﻨﺶ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺑﺒﯿﻨﻢ. ﺩﯾﺪﻡ ﺍﯾﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﺑﻠﻪ ﻓﺮﻭﻣﺎﯾﻪ ﺑﺴﺎﻥ ﺷﺐ ﻋﯿﺪ ﯾڪﺪﯾﮕﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻏﻮﺵ ڪﺸﯿﺪﻩ ﻭ ڪﺸﺘﻪ ﺷﺪﻥ ﺍﯾﻦ ڪﺎﻓﺮ ﻣﻠﺤﺪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺗﺒﺮﯾﮏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻨﺪ.
#منبع: حقوق بگیران انگلیس در ایران.
@Ancients
#چند_شوهری در گذشته و در زمان باستان کم و بیش در بسیاری سرزمینها از جمله مغولستان، هند و تبت رواج داشت!
تصویر از "دراوپادی" از زنان اسطوره تاریخ هند و شوهرانش
@Ancients
این شیر وقتی روبرویش بایستید خندان و خوش اخلاق اما وقتی از کنار به او بنگرید خشمگین است!
شیر سنگی شاهکاری از هنرمندان ایران زمین دوره هخامنشی در تخت جمشيد
@Ancients
هیتلر :
اگر خواستی سرزمین ات را آزاد کنی 10گلوله در تفنگت بگزار ،
9گلوله
برای خائنین و تنها 1گلوله برای
دشمن کافیست....
@Ancients
«پفک نمکی»
علی خسروشاهی (بنیان گذار شرکت مینو) در سفرهایش به خارج مرتب در نمایشگاهها و مغازهها نمونه اجناس متفاوت را جمع میکرد و میچشید. در یکی از این امتحانات به محصولی برخورد که بعدها در ایران با نام پفکنمکی به بازار عرضه شد.
جنسی که علی خسروشاهی به آن برخورد کرده بود محصول شرکت آمریکایی بئاتریس فودز بود.
هرکس این محصول را چشید از آن خوشش آمد و لذا، بلافاصله با تولیدکننده محصول تماس گرفته شد تا محصول تحت لیسانس آنها ساخته شود.
مذاکرات صورت گرفت و قرارداد لازم امضا شد. جالب این بود که شرکت بئاتریس به جای خواستن درصدی از فروش برای حق لیسانس، ماشینآلات ساخت پفکنمکی را به نام «اکسترودر» به گروه صنعتی مینو اجاره میداد و بدین ترتیب حق لیسانس خود را دریافت میکرد.
حسن خسروشاهی درباره نامگذاری این محصول میگوید:
در دوران کودکی با مادرم به قنادی مینا در ابتدای خیابان نادری میرفتیم. آنها یک شیرینی داشتند به نام پفک که خیلی مورد علاقه من بود.
محصولی هم که قرار بود ساخته شود خیلی پف داشت و چون محصولی شور بود من تصمیم گرفتم اسم آن را پفکنمکی بگذارم و با عجله زیاد و برای اینکه مبادا دیگری اسم مشابهی ثبت کند این اسم را ثبت کردم
@Ancients
دلبر آمد
پیِ تعمیر دل ویرانم
لیکن آن وقت
که این خانه ز تعمیر افتاد...
(فروغی بسطامی )
@Ancients
باورتون میشه این نقش زیبا، فرش هست!!
شاهکار هنر ایرانی - فرش ایرانی و
نقشه کوچ عشایر
بر من آرام قدم بگذارید
شاخه و ساق و گل و برگ مرا از سر حوصله و صبر نگاهی بکنید.
@Ancients
هدایت شده از DELETED
نقشهای تاریخی از بخشی از شهر قزوین
نقشهای تاریخی از بخشی از شهر قزوین با دستنوشته و مهری از دکتر محمد مصدق متعلق به سال ۱۳۰۰ شمسی در نمایشگاه دائمی نقشه تهران نمایش داده شد. این نقشه تاریخی که در ابعاد ۵۵*۷۱ سانتیمتر و با نام «نقشه قزوین، بلوک خرقان قریه حصار ارمنی» در گنجینه نمایشگاه دائمی نقشه تهران قرار گرفته توسط «الهیار خان» برداشت و ترسیم شده است.
این نقشه با مقیاس ۱:۱۰۰۰۰ از قریه حصار ارمنی شهر قزوین و به منظور حل مشکلی در مالکیت اراضی تهیه شده و به عنوان یک اثر تاریخی حاوی اطلاعات ارزشمندی است.
دست نوشته دکتر محمد مصدق در قسمت پایینی نقشه بدین مضمون قابل مشاهده است: «به طوریکه اداره جلیله تشخیص عایدات مقرر داشتهاند ۲۰۰ خروار اراضی حصار ارمنی متصرفی مالکین سابق قریه مزبور از اراضی آنجا به قریه رامشین خالصه ملحق شود. باید مجزا و این بنده را که مالک فعلی هستم بعدها حق اظهاری نخواهد بود.»
@Ancients
خانه های قدیمی یزد معمولا همگی دارای قنات و سرداب می باشند که تامین کننده آب مورد نیاز خانوار و پناهگاهی برای در امان ماندن در فصل تابستان بوده اند.
@Ancients
۲۲ اسفند ماه روز بزرگداشت شهدا گرامی باد🥀
نه نان خواستند و نه نام...
درود میفرستیم به روان پاک شهدای دفاع مقدس که بدون ریا و خودنمایی برای این سرزمین جنگیدند. نه معرفت اینا قیمت داره نه بیمعرفتی یک عده تمومی...
روحشان شاد و یادشان گرامی🌹
@Ancients
کالاش
کالاش قومی هندو ایرانی در شمال غربی پاکستان هستند
آخرین جامعه ای هستند که کیش کهن آریایی را زنده نگه داشته و جمعیتى ۶ هزار نفره دارند!
برخى از آنها خود را از نسل سپاه اسكندر ميدانند
@Ancients
یه زمانی در ایران استفاده از «دوش» به جای «خزینه» مظهر غربگرایی بوده و در پی آن «جنبش خزینه» راه افتاد بود!
«سمینو» پسر سرداری از سپاه ناپلئون در زمان ناصرالدین شاه در خیابان لختی (دروازه دولت/سعدی فعلی) حمامی بنا میکند و برای نخستین بار در حمام دوش کار میگذارد، بدین ترتیب بنیانگذار این امر میشود.
در سال ۱۳۰۵ استفاده از «خزینه» در حمامها برای رعایت بهداشت بهطور رسمی ممنوع اعلام شد.
@Ancients
#مقایسه_رفتار_دو_وزیر
میرزا تقی خان #امیرکبیر و میرزا #آقا_خان_نوری ، به ترتیب و هردو وزیر ناصرالدین شاه بودند. اگر میرزا تقی مصلح بود و تاوان آن را در حمام فین داد میرزا آقا خان که سعایت او در قتل امیر هم بی تاثیر نبود و بعد از او صدراعظم شد (جالب اینکه جنازه میرزا آقاخان به کربلا انتقال و در صحن مسجدی که از ثلث اموال امیرکبیر ساخته شده بود دفن گردید) نه تنها بویی از اصلاح نبرده بود که وطن پرستی امیر را نیز نداشت چرا که پیش از قبول صدارت اعظمی تبعه انگلیس بود و با نوشتن نامه به وزیر مختار انگلیس در ایران، از تابعیت این کشور خارج شد.
👈دوران صدارت میرزا آقاخان نوری برای انگلستان دورهٔ پیشرفت و تحکیم نفوذ سیاسی و اقتصادی و نظامی و اقتصادی بود و آنچه عمال این دولت خواستند انجام شد و مسئله جدایی هرات بزرگترین ضربتی بود که در این دوران به ایران وارد شد( رائین، اسماعیل؛ حقوق بگیران انگلیس در ایران، ص 258)
👈یکی از نکاتی که به وضوح تفاوت میان این و صدراعظم را نشان می دهد مقایسه میان نامه او و امیرکبیر به ناصرالدین شاه است:
میرزاتقی خان فراهانی امیرکبیر می نویسد:
«به این طفره ها و امروز و فردا کردن و از کار گریختن در ایران به این هرزگی حکما نمی توان سلطنت کرد. گیرم من ناخوشم یا مردم، فدای خاک پای همایون، شما باید سلطنت بکنید یا نه؟ …هر روز از حال شهر چرا خبردار نمی شوید که چه واقع می شود و بعد از استحضار چه حکم می فرمایید؟ از درخانه و مردم و اوضاع ولایات چه خبر می شود و چه حکم می فرمایید؟»
اما میرزا آقاخان نوری می نویسد:
» هوا سرد است ممکن است به وجود مبارک صدمه ای برسد. دو تا خانم بردارید ببرید به ارغونیه عیش کنید. آنجا پشت کوه قاف است. سه شب متوالی عیش بفرمایید.!!»
@Ancients
رنگهایی از اعماق تاریخ!
این تصویر به ما این امکان را میدهد تا رنگهای اصلی آثار بجا مانده از زمان سلطنت آشورنصیرپال را شاهد باشیم.
در زیر سطح این سنگ نگاره یک کتیبه وجود دارد ، این کتیبه به یاد آورنده دستاوردهای آشورنصیرپال است: او سلطانی خشن ، قهرمانی بی رحم ، و کلمات در دهان او کوه ها و دریاها را ویران می کرد ... او پادشاه پادشاهان بود. "
در تعدادی از بناهای بازمانده از کاخ آشورنصیرپال هنوز رنگهای اصلی خود را حفظ کردهاند، این به ما کمک میکند تا با فناوری دیجیتال رنگ های پوست، جواهرات و ریش محکم پیچیده پادشاهان و خدایان پیش از تاریخ را بازآفرینی کنیم.
@Ancients
از پروفسور الوانی می پرسند بعد از
این همه سال کار آکادمیک در رشته
مدیریت، مدیریت را چگونه تعریف می کنید .
فرمودند:
مدیریت، هنری ست که شروع می شود
وقتی که قوانین به بن بست می رسند!
بله،مدیر خوب،فردیه که میتونه وضعیت رو
تو بدترین شرایط جمع و جور کنه و نذاره
همهمه بشه و مردم بترسن! چقد ما مدیر
خوب کم داریم
@Ancients
یه زمانی بعد از "اَنجَزَ وحده" که اخبار می گفتن همیشه کنار گوینده یه تلفن بود که هیچ وقت استفاده نشد.
شما یادتون نمیاد، باباجون یادشه !
@Ancients
حاکم اهواز مامور دستگیری اردشیر بابکان ، بنیانگذار سلسله ساسانی
اردوان پنجم آخرین شاه اشکانی از پیشرفت های اردشیر بی اطلاع نبود و خبر فتوحات وی در پارس و بنای کاخ در شهر گور به اردوان رسید و برای پادشاهاشکانی جای هیچ گونه تردید و ابهامی نماند که اردشیر دارای هدفی بزرگتر است و قصد آن دارد که در پارس اعلام استقلال کند.
روایت شده است که پادشاه اشکانی وقتی اوضاع را چنین دید، بر آن شد که نامه ای عتاب آمیز و بازدارنده به وی بنویسد. اردوان در نامه خود اردشیر را به خاطر حمله به سرزمین های زیر فرمان دیگر و تصرّف آنها و به ویژه ساختن کاخی در شهر گور (فیروز آباد کنونی) شدیداً سرزنش کرد و به او اطلاع داد که حاکم اهواز را مامور دستگیری او کرده است.
@Ancients
هدیهی ایرانی تزار روس به ملکه سوئد!
این نیمتنهی زیبا و زربافت از جنس مخمل، اثر هنرمندان ایرانی در دوران شاه عباس است و اکنون در موزه سلطنتی سوئد نگهداری میشود.
«الکسی میخایلوویچ» تزار روسیه این لباس را به عنوان پیشکشی گرانبها به «کریستینا الکساندرا»، ملکه سوئد هدیه کرده بود!
@Ancients
تقسیم عادلانه
در کتب حکما آمده است وقتی در مرغزاری شیری شورانگیز و کین آور و خون ریز مسکن داشت و گرگی و روباهی در خدمت او بودند و از بقایای شکار او میخوردند.
یک روز شیر صیدی را بکشت و به گرگ اشارت کرد که این گوشت میان ما قسمت کن. گرگ آن گوشت به سه قسم تقسیم کرد:
یک قسم نزد شیر نهاد و یک قسم نزد روباه و قسم دیگر برای خود نگه داشت.
شیر چون این مساوات بدید پنجه بزد، چنان که سر گرگ در میان پایش افتاد و پس روباه را گفت:
این گوشت میان من و خود قسمت کن.
روباه جمله را نزد شیر نهاد و شیر از ادب او عجب آمد و گفت:
ای روباه این ادب از که آموختی؟
روباه گفت: از سر بریده گرگ...
این حکایت تنبیه است مر جمله ی عاقلان را که از آنچه از دیگری به رنج رسد گرد آن نگردند....
( برگرفته از جوامع الحکایات محمد عوفی )
@Ancients
برج تهمينه
بناى بازمانده از دوران ساسانی و سپس ترمیم شده در دوران بعد از اسلام
جاده چالوس
روستاى ميدانک
برج تهمینه از مهمترین آثار تاریخی است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بنای آرامگاهی معروف به برج میدانک که در نزد اهالی به برج تهمینه شهرت دارد، مدفن یکی از قلعهبانان یا اعضای خاندان پادوسپان (۹۷۵- ۱۰۱۴ هجری شمسی) از حکام محلی منطقه رویان در خلال قرنهای هشتم تا نهم هجری قمری است.
@Ancients
خلیج فارس که از گذشته های دور از عهد داریوش هخامنشی با استناد به کتیبه وی به آن " پارسَ درایا " یا " پارس دریا " گفته میشده است همواره در اسناد و نوشتارهای کهن ایرانی دیده میشود . نام دریای پارس دقیقا به همین شکل در شاهنامه فردوسی نیز آمده است .
ببین این شگفتی که دهقان چه گفت
بدانگه که بگشاد راز ار نهفت
به شهر کجاران به دریای پارس
چه گوید ز بالا و پهنای پارس
@Ancients