فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مجسمه مصری داریوش بزرگ
این کلیپ در دو بخش تهیه شده ، مجسمه داریوش بزرگ و ارگ پارسه (تخت جمشید)
این اثر بینظیر یکی از زیباترین مجسمههای به جای مانده از دوره هخامنشی است.
مجسمه بر روی پایهای مربع شکل قرار گرفته و سر و بالاتنه آن یافت نشده است. شاه جامه پارسی بر تن و خنجری به کمر دارد و کتیبههایی بر روی چینهای ردای وی حک شده است.
متن کتیبهها در سمت راست به سه زبان رسمی فارسی باستان، ایلامی و بابلی است و در سمت چپ به هیروگلیف مصری است. این کتیبهها بازگو کننده عناوین شاه بوده و همچنین حاکی از این هستند که مجسمه به دستور داریوش و احتمالا به منظور نصب در معبد هلیوپولیس در مصر ساخته شده است. مجسمه فوق از سنگ گرانیت خاکستری ساخته شده و طبق نتایج آنالیزهای شیمیایی، سنگ استفاده شده از وادی حمامات در شرق مصر استخراج شده است. این مجسمه احتمالا در دوره حکومت خشایارشاه از مصر به شوش منتقل شد.
گرچه پادشاه ردای پارسی به تن دارد، اما ستون پشت و تزیینات پایه به سبک مصری هستند.
@ancients
باتوجه به تحولات گسترده غرب در قرن نوزدهم
اگر جای قاجار ها، صفریه یا افشاریه و یا زندیه هم حکومت میکرد بازهم ایران به غربی ها امتیاز میداد.
@ancients
تاریخ ایران و جهان باستان
باتوجه به تحولات گسترده غرب در قرن نوزدهم اگر جای قاجار ها، صفریه یا افشاریه و یا زندیه هم حکومت میک
قاجاریه از طریق اصلاح ساختار سیاسی ایران توانست کشور ایران را در عصری پرآشوب اداره کند. شاهان قاجار از طریق اجرای سیاست ملوک الطوایفی توانستند اداره امور شهرها و روستاها را به حکام محلی بسپارند و اگرچه قدرت نظامی زیادی نداشتند اما توانستند از طریق سیاست خود، مانع از شورش بسیاری از حکام محلی و طوایف و نابودی ایران شوند.
مشکل حکومت قاجار این بود که سعی داشت همچنان به روش سنتی سیاست ورزی کند. اگرچه قاجارها ساختار سیاسی صفوی را اصلاح کردند اما همچنان بر همان روش و نمط سیاست ورزی می کردند. این در حالی بود که دنیا وارد دورۀ جدیدی شده بود. روس ها تبدیل به یک امپراتوری غربی شده بودند. انگلستان استعمار خود را به اوج خود رسانده بود و ملت ها یکی پس از دیگری با مفهوم غرب، مدرنیته، انقلاب صنعتی و... آشنا می شدند. در این شرایط، حکام قاجار نه به نوسازی ارتش روی آوردند، نه سعی کردند در صنعت تحولی ایجاد کنند و نه به مفهوم قانون و قانون ورزی علاقه ای داشتند. تنها امیرکبیر بود که با فهم مفهوم قانون و ایجاد نوعی نظم و دیسیپلین سعی کرد ایران را با مدرنیته و عصر جدید همراه سازد که او هم پس از 3 سال به دست یکی از شاهان قاجار عزل و کشته شد.
به همین دلیل، ایران عصر قاجار را با نکبت و بدبختی می شناسند اما به نظر می رسد حتی اگر به جای قاجار، صفویه و زندیه و افشاریه هم در راس قدرت بودند باز تحولی شگرف در ساختار سیاسی ایران به وجود نمی آمد. نباید فراموش کرد که شاهان مقتدری چون شاه عباس و نادرشاه اگرچه در زمینۀ نوسازی ارتش و وحدت سیاسی خوب عمل کردند اما هیچ درکی از مدرنیته، انقلاب صنعتی و مفاهیم سیاسی و فلسفی جدیدی که دنیای جدید بر مدار آن می گردید، نداشتند و به همین دلیل، مسیر کلی ایران در عصر آنان فرق زیادی با مسیر ایران عصر قاجار نداشته است.
@ancients
6.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روستای تاریخی با قدمتی ۴۰ هزار ساله در کردستان
@ancients
کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
🔹باستانشناسان به همراه دانشجویان دانشگاه زابل در کاوش آموزشی تپه «پیرزال سیستان»، علاوه بر اشیاء ۴۳۰۰ ساله، بقایای معماری به قدمت حدودی ۴۵۰۰ سال را کشف کردند.
🔹این معماری شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است. این خانه متشکل از تعدادی اتاق در حاشیۀ جنوبی یک حیاط مرکزی است./ ایسنا
🗞 @Ancients ⏳
فرهنگ سازی زیبا و خلاقانه 👌
"یکی پول تو را خرج میکند و تو را چاق میکند، دیگری چربی تو را آب میکند و پولت را حفظ میکند!"
🗞 @Ancients ⏳
بازی فوتبال بین انگلیسیها و ارامنه جلفا
اصفهان
آوریل 1898 میلادی (سال دوم سلطنت مظفرالدین شاه)
1277 خورشیدی
بازی در حضور ظل السلطان، حاکم وقت اصفهان و پسر ناصرالدین شاه برگزار شده است.
عکس از کتاب Persian children of the royal family
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روستایی در دل کویر که وقتی به آن وارد میشوید باورتان نمیشود، اینجا کویر باشد، کشتزارهای گندم و جو، نخلستانهای زیبا و باغهای مرکبات جلوهگری زیبایی دارد و مناظری بکر آفریده است. روستای نایبند در طبس جز روستاهای پلکانی کشورمان قرار گرفته و عنوان ماسوله کویری را به خود اختصاص داده است. این روستا همچون جزیرهای سبز در میان کویر به نظر میرسد و جلوهای شگفتانگیز دارد. قدمت روستای نایبند در طبس به قرون اولیه تاریخ اسلام بر میگردد البته این منطق را بر اساس وجود حفرهها و غارهایی که در دل کوهها وجود دارد میگوییم.
@ancients
📷 برگی از نسخه خطی فارسی "عجایب المخلوقات" زکریای قزوینی؛ حاوی نقاشی هایی از پرندگان در زادگاه طبیعی شان و نقاشی ای از موجودی با سر انسان!
▫️در متن این برگ از کتاب، او به نقل از شیخ الیهود (مولف کتاب عجایب الدنیا و غرایب البحر)، از جانوری دریایی با اعضای بدن قورباغه و سر انسان و با ریش سفید نوشته که پوست آن در درمان نقرس موثر است!
متعلق به دوره صفویه، اصفهان، اواسط قرن ۱۷
🗞 @Ancients ⏳
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مهاجرت عثمانی ها از آسیای مرکزی به آناتولی
🗞 @Ancients ⏳
کاخ ساسانی سروستان در استان پارس در جنوب شهر سروستان این کاخ در زمان #بهرام_پنجم یا بهرام گور ساسانی 421 تا 438 میلادی ساخته شده است
ایران زیبا
🗞 @Ancients ⏳
24.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گورکن عسل خوار، نترس ترین حیوان زمین که از هیچ قدرتی هراس ندارد
@ancients