پیامبر خدا بدانچه از جانب پروردگارش بر او نازل شده است ایمان آورده است و مومنان همگی به خدا و فرشتگان و کتابها و فرستادگانش ایمان آوردهاند [و گفتند:] میان هیچ یک از فرستادگانش فرق نمیگذاریم. و گفتند: شنیدیم و گردن نهادیم. پروردگارا، آمرزش تو را خواستاریم و فرجام همه به سوی توست.
آیه ۲۸۵ سوره بقره
#عکس_نوشت_آیهها
#فرصت_زندگی_با_آیهها
#مسطورا
🌙 برای پیوستن به کانال مسطورا، اینجا کلیک کنید.
🆔@andishehaye_noorani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعبیر حول حالنای تحویل سال در نمایشگاه قرآن
شبیر فیروزیان، سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ:
🔻نمایشگاه قرآن از اول تا چهاردهم فروردین از ساعت ۱۷ تا ۲۴ برگزار خواهد شد.
🔻در نمایشگاه باید تنوع بیانی و غیربیانی وجود داشته باشد تا مردم بتوانند ارتباط برقرار کنند.
#نمایشگاه_قرآن
🆔@andishehaye_noorani
🌅پوستر نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
🔹سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از یکم تا چهاردهم فروردین در محل مصلی امام خمینی همه روزه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ برگزار خواهد گردید.
#نمایشگاه_قرآن_کریم
🆔@andishehaye_noorani
📖 این آیهها راه زندگی است
🔹همزمان با ماه مبارک رمضان، از جدیدترین طرح دیوارنگاره میدان انقلاب تهران با طرحی برگرفته از برخی آیات منتخب در پویش ملی «زندگی با آیهها»، همراه با شعار «این آیهها راه زندگی است» رونمایی شد.
#زندگی_با_آیه_ها
#دیوارنگاره
#جهاد_تبیین
#مسطورا
🆔 @andishehaye_noorani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃خوش آن دمی که بهاران قرارمان باشد
🍃ظهور مهـدی زهـرا(عج) بهارمان باشد
✨یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَار
✨یا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَار
✨یا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَال
✨حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَال
🌸 تقارن دو بهار، بهار جان و جهان و بهار قلب و قرآن بر شما مبارک باد.🌸
🆔@andishehaye_noorani
🌠پویش حافظ شو
🔹پویش حافظ شو ویژه حفظ قرآن برای کودکان و نوجوانان در ماه مبارک رمضان
🔹با جوایز ارزنده از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
#حافظ_شو
🆔@andishehaye_noorani
⚠️ سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار "میخوانمت"، از ۱ الی ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ و از ساعت ۱۷ تا ۲۴، در مصلی بزرگ امام خمینی (ره)
⚠️ برخی بخشهای مهم و جذّاب نمایشگاه امسال عبارتند از: "کودک"، "نوجوان"، "هوش مصنوعی و نوآوری های قرآنی"، "نهج البلاغه"، "زن و خانواده"، "بین الملل"، "فروش کتاب های دینی و قرآنی"، "فروش محصولات حجاب و عفاف"، "حوزوی"، "صهیونیسم شناسی"، "حکمرانی قرآنی" و ... .
⚠️ ضمنا رویدادهای و مسابقات جذاب و متنوعی در بخشهای مختلف نمایشگاه امسال تدارک دیده شده
و سفره های افطاری ساده نیز در نمازخانه پهن خواهد شد و مردم عزیز مهمان نمایشگاه خواهند بود.
@andishehaye_noorani
🔻مسابقه خانوادگی ستاره ها
🥇با شرکت در مسابقه قرآنی ستاره ها همراه با خانواده، هم دانش قرآنی خود را محک بزنید و هم جوایز نقدی دریافت کنید.
🕌در مصلی بزرگ امام خمینی تهران از ساعت ۱۷ تا ۲۴ منتظر شما هستیم
📌بخش نوآوری های قرآنی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
🆔@andishehaye_noorani
استقبال کم نظیر و میلیونی مردم از #نمایشگاه_قرآن و برنامه تلویزیونی محفل و برگزاری محفل باشکوه و قرآنی امام حسنی ها در ورزشگاه آزادی و
جزءخوانی های پرجمعیت قرآن در حرم های مطهر، مساجد و امامزادگان، همه و همه نشانه دلدادگی مردم عزیز ما به قرآن کریم است.
قدر این ظرفیت بی نظیر را باید بدانیم...
@basaer_fi
🆔@andishehaye_noorani
به بهانه توصیه رهبرانقلاب به دانشجویان برای بهره گیری از آثار آیت الله مصباح بزدی در تدبّر آیات قرآن. نسخه مختصر.pdf
140K
💠 به بهانه توصیه رهبرانقلاب به دانشجویان برای بهره گیری از آثار آیت الله مصباح یزدی در تدبّر قرآن کریم/ تحلیلی از برخی ویژگی های منحصر به فرد مجموعه "معارف قرآن" آیت الله مصباح
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ رهبرانقلاب در دیدار رمضانی با دانشجویان به آنها توصیه کردند برای فهم و تدبر در آیات قرآن از آثار مرحوم آیت الله مصباح یردی بهره ببرند:
🔸 «هرچه می توانید با قرآن مأنوس بشوید؛ همه چیز در قرآن هست، که با تدبّر در قرآن [به دست میآید]؛ البتّه این تدبّر با «راهنمایی» باید همراه باشد. اسم مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) دو سه بار اینجا آورده شد که بجاست؛ از کتابهای ایشان استفاده بشود. حقّاً و انصافاً فکر این مرد بزرگ، فکر کمککنندهی به حرکتِ درستِ فکریِ جوانهاست.»
⚠️ مرحوم آیت الله مصباح یزدی همچون استادش مرحوم علامه طباطبایی(رحمة الله علیه)، از معدود فیلسوفانی است که علاوه بر فکر و پژوهش در مباحث فلسفی، در حوزه مباحث قرآنی و روایی و اخلاقی نیز وارد شده و خلاقیت ها و ابتکارات متعددی را نیز در این حوزه ها رقم زده است.
⚠️ هرچند بسیاری از آثار ایشان مشحون از آیات قرآن و تبیین و تفسیر دقیق آنهاست، اما در این میان مجموعه «معارف قرآن» ایشان، که درواقع بیان فشرده یک دوره مبانی دینی و اسلامی بصورت موضوعی و با محوریت آیات قرآن کریم است، از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است که به باور نگارنده مطالعه آن بر هر جوان انقلابی که به دنبال کار فرهنگی و سیاسی است، واجب است.
⚠️در این مقاله برخی ویژگی های منحصر به فرد این تفسیر موضوعی قرآن بیان و تحلیل شده است.
🆔 @andishehaye_noorani
🔰 وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَجَعَلْنَاهَا رُجُومًا لِلشَّيَاطِينِ ۖ وَأَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابَ السَّعِيرِ
🔹و ما آسمان دنیا را به چراغهای انجم رخشان زیب و زیور دادیم و به تیر شهاب آن ستارگان شیاطین را راندیم و عذاب آتش فروزان را بر آنها مهیّا ساختیم.
#شادی_کودک_فلسطینی
🆔@andishehaye_noorani
✍ یک اشتباه راهبردی در چگونگیِ مواجهه با مسئله «کشف حجاب»/
روش مواجهه اندیشمندانی همچون «آیت الله مصباح» با فتنه های فرهنگی- اجتماعی چگونه بود؟
1⃣ تامّل در آیات قرآن کریم نشان دهنده این نکته راهبردی و مهم است که در نوع مواجهه با هر فتنه و ناهنجاری سیاسی، فرهنگی و اجتماعی (مانند مسئله «کشف حجاب»)، «اصل اساسی» و «اولویّت»، باید برخورد شدید و قهرآمیز با «ریشه ها»، «علّت ها»، «سامری ها» و «منافقانی» که عامل و نفوذیِ دشمن هستند و «شبکه های مولد ناهنجاری های اجتماعی» و «عاملان اصلیِ» ایجاد آن فتنه ها و ناهنجاری ها باشد، نه برخورد با معلول ها و قربانی های کف خیابانی.
«گوساله های سامری» و «مسجد ضرارها»یی که پایگاه ایجاد ناامنی های عقیدتی، فرهنگی و سیاسی هستند باید با مدیریتی دقیق و هوشمند، سوزانده شوند یا تخریب شوند.
2⃣ امام امیرالمؤمنین(ع) در توصیه ای به محمد بن حنفیه که پرچم سپاه در جنگ جمل را به او داده بودند، می فرمایند:
🔸«ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقصَى الْقَوْمِ وَغُضَّ بَصَرَكَ وَاعلَم أَنَّ النَّصْرَمِن عِندِاللَّهِ سُبْحَانَه؛به انتهای سپاه دشمن بنگر و دیده ات را(از آنچه که اراده ات را سست می کند) فرو افکن و بدان که پیروزی از سوی خداوند سبحان است.»(نهج البلاغه؛خطبه11)
درواقع توصیه امیرالمؤمنین(ع) به همه مجاهدان جهاد فرهنگی(اعم از فعالان خودجوش فرهنگی، اندیشمندان و کارگزاران) این است که در این جهاد، سرگرمِ مصادیق پیش پا افتاده و دمِ دستی و بدون اولویت نشوید؛ ماجرا را «راهبردی»، «عمیق»، «ریشه ای»، «جامع»، «برآیندی»، «فرآیندی»، «جریانی»، «چند ضلعی» و «چند بعدی» ببینید:«ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَى الْقَوْمِ؛به انتهای سپاه دشمن بنگر».
همچنین می فرماید:«غُضَّ بَصَرَكَ». یعنی خیره نشو و چشمانت را نیمه بسته نگاه دار؛ از چه چیزی؟ از هرآنچه که ممکن است در میدان جنگ در تو «اختلال محاسباتی» ایجاد کند.
از تعداد نفرات و تجهیزاتِ بزرگنمایی شده، از حواشی پر سر و صدا و از مصادیق و موضوعات غیراولویت دار.
3⃣ با توجه به آنچه گفته شد، در مسئله "کشف حجاب" نیز نباید فریب بزرگنمایی ها و حاشیه سازی های دشمن از "کشف حجاب های خیابانی" را خورد. بلکه باید «میدانِ اصلیِ نبرد» را درست تشخیص داد:
✅ امروز میدان نبرد اصلی در مسئله کشف حجاب، «مدیریت صحیحِ فضای مجازی»(بطور خاص، تلگرام و اینستاگرام) است.
✅ میدان نبرد اصلی، «نظارت دقیق بر شبکه نمایش خانگی» است.
✅ میدان نبرد اصلی، برخورد با «سلبریتی های قبح شکن و هتّاکِ مرتبط با سفارتخانه های غربی» است.
✅میدان نبرد اصلی، «برخورد با مافیای تولیدکننده و واردکننده و توزیع کننده لباسهای نامناسب» است.
✅ میدان نبرد اصلی، برخورد با سرشبکه های مرتبط با دشمن هستند که با وعده پول، افرادی را برای قبح شکنی و کشف حجاب های خیابانی اجیر و سازمان دهی می کنند.
✅ میدان نبرد اصلی، نظام آموزش و پرورش و آموزش عالیِ پر اشکال ماست که خروجی هایش در کف خیابان دیده می شود.
✅ میدان نبرد اصلی، اندیشه های فرهنگیِ خطرناکی است که از ابتدای انقلاب در ذهن برخی کارگزاران و تصمیم سازانِ کشور نقش بسته.
✅ میدان نبرد اصلی نفوذی هایی هستند برای در امان ماندن خود از تیغ انتقاد، ما را مشغول به معلول های خیابانی و حواشی و امور غیراولویت دار کردند و می کنند.
آری! باید نیم نگاهی هم به خیابان داشت؛ولی نه بگونه ای که ما را دچار «ناامیدی»،«فریب» و «اختلال محاسباتی» کند تا بخش عمده سیاستگذاری ها و مطالبه گری ها را نیز به سمت خیابان سوق دهیم.
برخورد با معلولها بدون برخورد جدی با علت ها، نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه بر شدت آن می افزاید.
4⃣ این اشتباهی بود که برخی در دهه هفتاد نیز که زمانه شروع تهاجم فرهنگیِ دشمن بود،مرتکب شدند؛ اما از آن سو امثال «شهید آوینی» و مرحوم «آیت الله مصباح یزدی» که درک عمیق تری از موضوع داشتند، ریشه ها و علت ها و سامری ها و منافقان و مرجفون و نفوذی های فرهنگیِ دشمن و سیاستگذاران پشت پرده فرهنگ را هدف می گرفتند و برخورد سخت با آنان را مطالبه می کردند.
5⃣همچنین سیاستگذاریها و قوانین در این زمینه نباید «تک بعدی» و تنها ناظر به «برخورد با مصادیق خیابانیِ کشف حجاب» طراحی شوند.
برنامه عملیاتیِ دشمن در مسئله حجاب، منسجم، منظّم، چند بعدی، مکمل یکدیگر و به تعبیر قرآن، «صفّاً»(در یک صف واحد) است:
🔸«فَأَجمِعوا كَيدَكُم ثُمَّ ائتُوا صَفًّا؛ (فرعون گفت:)تمام نيرو و نقشه خود را جمع كنيد و دريك صف(به ميدان مبارزه)بيائيد.»(طه: 64)
در نتیجه در جبهه حق نیز باید طرّاحی و برنامه عملیاتی و قوانین، چند لایه، منسجم، مکمل یکدیگر و «صَفًّا» باشد. این نوع جهاد فرهنگی است که دارای اتقان و مورد رضایت خداوند متعال است:
🔸"إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذينَ يُقاتِلونَ فِي سَبيلِهِ صَفًّاكَأَنَّهُم بُنيانٌ مَرصوصٌ"(صف:4)
@andishehaye_noorani
❌دستگیری اساتید دانشگاه ها در آمریکا از جمله نوئل مک آفی رئیس دپارتمان فلسفه دانشگاه آتلانتا
از کنار این خبر بسیار مهم به سادگی عبور نکنید:
بازداشت رییس دپارتمان و کالج فلسفه در دانشگاهی در آمریکا و بردن وی با دستبد از محوطه دانشگاه به دلیل حمایت از ملت فلسطین و محکومیت نسل کشی غزه..../
مهمتر از خبر درگیری های گسترده در دانشگاه معتبر کلمبیا که فرزندان مقامات و اشراف در آن تحصیل میکنند، خبر درگیری در دانشکده های فلسفه و بازداشت رییس و اساتید دپارتمان فلسفه است.
همان فلسفهای که با "اومانیزم و سوبژکتیویزم و عقل خودبنیاد بشری و انسان گرایی افراطی" بنیان نظام سیاسی و اجتماعی امروز غرب را بنانهاد و سبک زندگی لیبرالیستی و اندویژوالیستی را به همه تحمیل کرد. حالا سیاست دنیای غرب، دستبند به فلسفهی دنیای غرب زده و پیش روی رسانهی دنیای غرب، در حال بردنش به سوی بازداشتگاه است. چرا؟ چون صدا علیه نسلکشی صهیونیستهای وحشی بلند کرده.
معنی این ماجرا چیست؟
زین پس غربزدگی و غرب پرستی را باید در دستهی بیماریهای روانی انسانهایی نامتعادل جستجو کرد و این حقیقت برای هیچکسی به اندازهی خود غربیها روشن نیست. وقتی در پس این همه تناقض و تعارض باز عدهای در دنیای شرق و در کشور ما فریفته ذات و فلسفه غربند، شک نکنید خود غربیها به آنها چون موجودات مسخشده و نامتعادل مینگرند.
فرصتهای طوفان الاقصی یکی پس از دیگری در حال آشکار شدن است و حالا به لایه های معرفتی و اندیشگانی رسیده است.
@andishehaye_noorani
✏️ هماکنون؛ #تیتر_یک KHAMENEI.IR
✍ رهبر انقلاب ضمن تقدیر از زحمات معلمان سراسر کشور:
👈 به دانش آموزتان نگاه ملّی بدهید
👈 کلاس شما بخشی از مجموعه حرکت دهنده کشور است
💻 Farsi.Khamenei.ir
ویژگی های اعتراضات کنونی در آمریکا و کشورهای اروپایی:
1. شروع این اعتراضات از آمریکا، سردمدار نظام استکبار، بود و به کشورهای دیگر سرایت کرد که این مساله بسیار مهم است.
2. بر خلاف اعتراضات گذشته، این اعتراضات و تحصنها توسط قشر نخبه و تحصیلکرده(اساتید و دانشجویان) و از دانشگاهها و مراکز علمی آغاز شده است. بنابراین رسانههای این کشورها نمیتوانند القاء کنند معترضین گروهی از اراذل و اوباش، کارتونخوابها و ... هستند که به دنبال بر هم زدن امنیت شهر میباشند.
3. در برخی از این دانشگاهها فرزندان مسوولین ارشد آمریکا حضور دارند که بر اساس نقل رسانهها بعضی از آنها به معترضین و متحصنین پیوستند.
۴. این مراکز علمی قرار است در آینده مدیران و مسوولین دولت آمریکا و اروپا را تربیت کنند در حالی که دانشجویان آنها اینگونه قاطعانه مخالفت خود با سیاستهای این کشورها در حمایت از رژیم صهیونیستی را اعلام میکنند.
۵. اساتید دانشگاه و دانشجویان با علم به اینکه با آنها برخورد میشود، بازداشت میشوند، احتمالا از دانشگاه تعلیق و یا اخراج خواهند شد و در آینده از داشتن شغل محروم خواهند شد، به این اعتراضات پیوستهاند و حاضر به دستکشیدن از آن نیستند که این موضوع نشاندهنده یک بینش عمیق در بین معترضین است.
۶. موضوع و مساله این اعتراضات، برخی چالشها و مشکلات داخلی این کشورها از قبیل مسائل اقتصادی، شغلی، بازنشستگی، بیعدالتی برخی نهادها و شرکتها و یا قتل برخی شهروندان توسط پلیس، نیست بلکه محور اعتراضات، مهمترین مساله جهان یعنی فلسطین و غزه است که چندین ماه مورد شدیدترین جنایات رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
۷. این تجمعها و تحصنها در درون خود صحنههای بسیار عجیب و شگفتانگیزی دارد؛ گرایش به اسلام از سوی قشر تحصیلکرده بسیار دیده میشود، همچنین احترام به دانشجویان مسلمان و عبادت و نمازخواندن آنها از سوی غیر مسلمانان جزء صحنههای بسیار دیدنی و شگفتانگیز است.
۸. برخورد شدید پلیس با قشر تحصیلکرده که هیچگونه تنشی در رفتار خود نداشتند بلکه صرفا شعارهایی در حمایت از فلسطین و علیه سیاستهای کشورهای غربی سر دادند، موجب بیاعتباری شعار آزادی و حقوق_بشر توسط این کشورها شده است.
۹. این اعتراضات موج جهانی به دنبال داشته و دانشگاههای مختلفی از کشورهای گوناگون مانند کانادا، استرالیا، آفریقا، لبنان و ... به آن پیوستهاند. زنده نگه داشتن این اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در فضای بینالملل بسیار مهم و موثر است و علاوه بر بیداری ملتها، میتواند این رژیم جنایتکار را تحت فشار قرار دهد.
@andishehaye_noorani
آیتالله حائری شیرازی (ره) در پاسخ به گروهی از خبرنگاران غربی درباره آینده انقلاب اسلامی:
"به جز هرزه ها هیچکس زیر چترتان و پرچمتان نخواهد ماند و ما تمام پاکان جهان را، از چنگ شما بیرون میآوریم. ما با شما عالَم را قسمت میکنیم. پاکان عالم را از شما خواهیم گرفت و شما هرزههای ما را از ما خواهید گرفت؛ هرزه های ما برای شما و پاکان عالَم برای ما."
اگر در عمق اروپا و آمریکا یا حتی در درون اسرائیل، پاکی هست، بالاخره از صفوف شما خارج خواهد شد و به ما خواهد پیوست و اگر در درون خانه های ما، ناپاکی وجود داشته باشد، بالاخره از بین ما خارج خواهد شد و به شما خواهد پیوست. این قرار ما با شما.»
🆔 @andishehaye_noorani
✍️ نگاه کلان، راهبردی و برآیندیِ امام صادق(علیه السلام) به پدیده های سیاسی و اجتماعی و ریزش برخی خواص انقلابیِ جزئی نگر/ در برابر رفتارهای پیچیده و متشابه ولیّ خدا چه باید کرد؟
✍ شبیر فیروزیان
🔰 عیب جویی امام صادق(ع) از زرارة ابن اعین
⚠️ زرارة ابن اعین، یکی از اصحاب خاص و بسیار مورد اعتماد امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بود. اما امام صادق (ع)، در برخی مجالس، گاه از او بدگویی می کرد. رفتاری که شاید بسیاری از خواص سیاسی زمان ما با آن مواجه شوند، موضع آنان را نسبت به ولیّ تغییر دهد. امام صادق(ع) در پیامی خصوصی به زراره، علت این رفتار خود را جلوگیری از تعرّض حکومت ظالم آن زمان به زراره بیان می کنند. چراکه ارتباط با امام صادق(ع)، تبعات زیادی برای یاران حضرت درپی داشت و فشارهای زیادی را به آنان تحمیل می کرد و این رفتار امام(ع)، از طمع دشمنان نسبت به او می کاست. (ر.ک: تفسیر نورالثقلین؛ ج3، ص285)
⚠️ آنگاه حضرت برای روشن شدن این رفتار خود برای زراره، به ماجرای سوراخ کردن کشتی توسط حضرت خضر(ع) اشاره نمودند که پس از مدتی در بیان علت این رفتار سؤال برانگیز خود به حضرت موسی(ع) فرمود:
🔸«وَ أَمَّا السَّفِينَةُ فَكانَتْ لِمَساكِينَ يَعْمَلُونَ فِي الْبَحْرِ، فَأَرَدْتُ أَنْ أَعِيبَها وَ كانَ وَراءَهُمْ مَلِكٌ يَأْخُذُ كُلَّ سَفِينَةٍ غَصْباً؛ اما كشتى، از آنِ بينوايانى بود كه در دريا كار مى كردند، خواستم آن را معيوب كنم، [چرا كه] پيشاپيش آنان در ساحل پادشاهى بود كه هر كشتى [درستى] را به زور مى گرفت.(و با این عیب گذاری، دیگر در غصب آن طمعی نخواهد داشت.)» (کهف: 79)
⚠️ هرچند از ارادت زرارة به امام صادق(ع) اندکی هم کاسته نشد، اما برخی از یاران دیگر امام صادق(ع) با مشاهده برخی رفتارهای پیچیده اینچنینی به تدریج از ایشان رویگردان شدند.
🔰کشتی انقلاب و نگاه راهبردی و کلانِ ولیّ خدا به پدیده های سیاسی_اجتماعی
⚠️ این روایت و آیه شریفه بیانگر این نکته هستند که ولیّ خدا نگاه جامع و برآیندی و فرآیندی و راهبردی به پدیده ها دارد. همه اتفاقات جزئی را در چارچوب یک نقشه کلان تر می بیند و تصمیم می گیرد. او پدیده ها و اتّفاقات داخل کشتی را با نگاه به ساحل و دوردست ها تحلیل می کند و تصمیم می گیرد.
و این خود ممکن است موجب بروز برخی رفتارهایی از جانب او شود که از نظر ما که جزیی نگر و حال اندیش هستیم، رفتارهای متشابهی قلمداد می شوند.
⚠️ در زمانه ای که فتنه های سهمگین از هر سو بر مردم و نظاماسلامی سرازیر می شوند، ممکن است در مواردی لازم باشد خضر زمانه ما، با نگاهی بلندمدت، راهبردی و جریانی که به پدیده ها دارد و به دلایل و مصالحی که بعدها آشکار خواهد شد، حتی اجازه دهد بخش هایی از کشتی انقلاب موقتاً دچار عیب و آسیب شود تا از آسیب های جدّی تر به این کشتی جلوگیری شود.
⚠️ این همان نگاهی است که هارون(ع) برای عبور از فتنه سامری داشت و همان نگاهی است که امیرالمومنین(ع) برای عبور از فتنه هایی همچون سقیفه و حکمیت داشت.
⚠️ جبهه انقلاب تا وقتی از نگاههای جزئی، مقطعی، کوتاه مدت، گزینشی و حال اندیشانه عبور نکند و داشتن نگاه کلان، راهبردی، برآیندی، فرآیندی، جریانی و بلند مدت به پدیده ها را تمرین نکند، نمی تواند با ولیّ خدا هم افق شود.
🆔 @andishehaye_noorani
🔻هشتمین جلسه از سلسله نشست های حکمرانیِ قرآنی
✅ موضوع نشست:
🔸حکمرانیِ قرآنی و مسائل جوانان ایران
🔸حکومت چگونه مسائل جوانان را حل کند؟
🔸حضور جوانان در حل مسائل کشور؛ چگونه؟
🗣 سخنرانان:
🔹دکتر وحید یامین پور؛ دبیر شورای عالی جوانان کشور
🔹حجتالاسلام استاد قاسمیان؛ رئیس کتابخانه، موزه و اسناد مجلس
🔹دکتر شبیر فیروزیان؛ سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
🔹 دکتر علیرضا معاف؛ مشاور راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
🗓 تاریخ برگزاری:
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ تا ۱۲
📌مکان برگزاری:
خیابان ولیعصر، پایین تر از تئاتر شهر، خیابان هاشمی فر، پلاک ۱۵ ، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقه هفتم ، سالن جلسات علامه طباطبایی
#حکمرانی_قرآنی
#نشست_هشتم
🆔 @hokmrani_qurani
📚 بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی
در اندیشهی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی)
📝 مهدی جمشیدی
۳۶۰ صفحه
♦️ نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
شبستان اصلی، ورودی ۱۸، راهروی ۶
غرفهی #انتشارات_انقلاب_اسلامی
@khameneibook
آینده پژوهی جبهه مقاومت و تاثیرات بلند مدت عملیات وعده صادق بر معادلات جهان از منظر قواعد حکمرانی مطلوب/
اول:
حکمرانان عاقل،به جای آنکه آینده را با خیالبافی پیشگویی کنند،آینده را با تدبر و تدبیر میسازند. بسیاری از آیندهها از خود *تصمیم* گرفتن متولد میشوند و صحنه را میسازند و یا تغییر میدهند و به هم میزنند. تصمیمهای تاریخی که صحنهی جدیدی را رقم میزنند از اندیشه مندان بلند و انگیزه مندان شجاع برمیاید. بدین ترتیب تصمیمهای ما در *میدان خطر* افقها و امکانهایی نو را برای جهان میگشایند. سنت آینده، سنت ساختن آینده با خطر کردن در میدان ها است . *عملیات وعده صادق* یک تصمیم استراتژیک و یک رویارویی فعالانه در محیط آشوبناک و پیچیده جهان بود که برای هیچ از ناظران جهانی قابل پیشبینی نبود، اما تبارشناسی عملیات وعده صادق میتواند وجوه درخشانی دیگر از آن را نشان دهد.
دوم:
عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی در درجه اول نشاندهنده *اراده و قدرت ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین المللی* بود که بر آمده از یک *هماهنگی قوی در سطوح حکمرانی* بین بخش های دیپلماسی، نظامی، امنیتی و تا حد مناسبی رسانه ای کشور بود که توانست تحسین ملت ایران برانگیزد و از طرفی دشمنان ایران را به انفعال کشاند.
سوم:
عملیات وعده صادق نشاندهنده *توالی درستی از اقدامات در سطوح مختلف حکمرانی* ، *داشتن یک نقشه راه* و وجود یک *معماری برای تصمیمگیریهای راهبردی کلان* و *تقسیم کار نهادی* بود که ظرفیت جدیدی از حکمرانی در ایران نشان داد.
چهارم:
به بیانی دیگر عملیات وعده صادق، سیمای جدیدی از تصویر *حکمرانی تاب آور* در ایران را نشان داد که چگونه حکومت ایران میتواند آیندهپذیر، آماده و بازیگر در برابر تهدیدات پیچیده و آشوبناک باشد و در برابر هر اتفاقی یک راه باز پیدا کند و یک روح بیدار داشته باشد که در تهدیدات، فرصتهای جدیدی خلق کند. در این عملیات *ایده حکمرانی ایران* به سطح جدیدی ارتقا پیدا کرد، از ایده «پیشرفت تدریجی درونزا برای بقا» به سمت *شبکه اقدامات معنادار و مبتکرانه درونزا و موازنه گر خارجی برای کمال* . در این ایده، «نگرشزیستبومی به حکمرانی»، «تکیه بر مزیتهای نرمافزاری»، «نگاه توامان به جنبههای درونمرزی و برونمرزی» و «دورنگری» حکمفرماست.
پنجم:
اما عملیات وعده صادق پایان ماجرا نیست، بلکه شروع دوره جدیدی از شکل گیری روایتِ *ایران منطقهای* و *ایران بینالمللی* است و نشان میدهد عمق راهبردی و فرا سرزمینی ایران، فقط موشک ها و پهپاد هایی نیستند که از مسافت ۱۵۰۰ کیلومتری شلیک شدند و ناظران را در حیرت و شگفتی فرو بردند. «استقبال پرشور مردم پاکستان از رییس جمهور»، «به احتزاز در آمدن پرچم ایران در اعتراضات دانشجویی در کشورهای مختلف، تصویر امام خمینی (ره)، رهبر معظم انقلاب و شهید سلیمانی در کشمیر و هند و پاکستان تا کشورهای مسلمان منطقه، آفریقا و آمریکای لاتین»، «تجمعات در کشورهای مختلف در حمایت از ایران»، همه نشاندهنده آن است که این تصویر در حال محاصره و به عقب کشیدن رژیم غاصب صهیونیستی است.
انتفاضه و جنبش دانشجویی در آمریکا نیز در امتداد طراحی های بین المللی جبهه مقاومت قابل خوانش است.
ششم:
نظم جدید و دوران پساغزه در حال شکلگیری است و زمان در جهان فشرده شده است و برای ساخت این تصویر باید به استقبال تصمیم، جهاد و ساخت آینده رفت تا سناریوی *شبکه جهانی مقاومت* شکل گیرد و شاهد مقاومتهای پراکنده و سرگردانی های اجتماعی جهانی نباشیم. لازم است در این برهه حساس «زنجیره فناوری مقاومت»، توسعه پیدا کند، اتحادیه و ائتلافها و بلوک اقتصادی مقاومت در کنار بلوکهای نظامی شکل گیرد، شبکه رسانه ای مقاومت پیگیری شود و روایتی شوق برانگیز و کارآمد از زندگی مبتنی بر مقاومت ارایه شود.
هفتم:
در دوران اوج گیری تاثیر فضای مجازی بر اذهان جهانیان هستیم، جهان استکبار، امروز از شرکتهای فناوری به عنوان ابزاری برای بسط سلطه هژمونی خود در جهان استفاده میکنند، آیا میتوان با شکلدهی شبکههایِ مفید، زمینهساز حضور محتواهای مجازی موثر و سکوهای موفق و بازارگاههای الکترونیکی ایران در سطح کشورهای محور مقاومت و دوستان ایران شد؟
فضای مجازی اساسا یک فناوری مرکزگریز است و این مرکزگریزی در مقیاس جهانی امروز به نفع جبهه مقاومت عمل خواهد کرد اگر قدربدانیم.
۱۵ نکته در بیان ویژگی های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگوی خبرگزاری مهر با دکتر علیرضا معاف
https://www.mehrnews.com/news/6099486/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%B3%D9%86%D8%AC-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
🔻نهمین جلسه از سلسله نشست های حکمرانیِ قرآنی
✅ موضوع نشست:
🔸چیستی و چگونگی بازسازی قرآن بنیان و انقلابی ساختارهای فرهنگی
🔸الزامات تحقق فرهنگ دینی و جامعه سازی قرآنی
🗣 سخنرانان:
🔹دکتر مهدی جمشیدی؛ نویسنده و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹حجتالاسلام استاد قاسمیان؛ رئیس کتابخانه، موزه و اسناد مجلس
🔹دکتر شبیر فیروزیان؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
🔹دکتر علیرضا معاف؛ مشاور راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
🗓 تاریخ برگزاری:
سه شنبه ۱ خرداد ماه ساعت ۱۵ تا ۱۷
📌مکان برگزاری:
خیابان ولیعصر، پایین تر از تئاتر شهر، خیابان هاشمی فر، پلاک ۱۵ ، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقه هفتم ، سالن جلسات علامه طباطبایی
#حکمرانی_قرآنی
#نشست_نهم
🆔 @hokmrani_qurani