🔴منابع نظامی #سوریه شب گذشته اعلام کردند، مقرهای نظامی ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن در حومه حلب و حماة در معرض حملات موشکی قرار گرفته است.
این حملات بیش از ۴۰ کشته و ۶۰ زخمی در بین نیروهای نظام سوریه و همپیمانانشان برجای گذاشت.
برخی منابع مدعی شدهاند ۱۸ نیروی ایرانی در میان کشته شدگان بوده اند. ولی یک منبع آگاه در نیروهای مسلح، خبرسازی برخی رسانه های خارجی را مبنی به شهادت شماری از نیروهای مستشار ایرانی در جریان این حمله را تکذیب کرده است.
منابع رسانهای در سوریه اعلام کردند که حملات یکشنبهشب به مواضع نظامی در حماه و حلب با شلیک ۹ موشک از پایگاههای آمریکایی و انگلیسی در شمال اردن انجام شده است.
تلویزیون سوریه شنیده شدن صدای انفجار را تأیید و اعلام کرد مسئولان در حال تحقیق درباره علت وقوع آن هستند.
یک منبع در پارلمان سوریه در گفتوگو با ریانوستی هدف حمله امشب را انبارهای مهمات ارتش سوریه دانسته و گفته که این تجاوز احتمالاً با یک حمله هوایی انجام شده است.
در حالی که منابع خبری وابسته به مخالفان سوریه ادعا کردهاند این حمله موشکی نیروهای مستشاری ایران در سوریه را هدف قرار دادهاند، منابع رسمی هنوز این ادعا را تأیید نکردهاند.
🌏 #اروپا در کجای ژئوپلیتیک امروز دنیا قرار دارد؟
✍ اروپا در کشاکش تحولات گیج کنندۀ بین المللی، درون اروپایی و منطقه ایِ دهۀ اخیر، هنوز تمرکز کامل خود را بازنیافته و در چند وجهیِ راهبردیِ: آمریکای شمالی، اورآسیای روسی و شرق چینی به واقع مردد مانده است. اروپا نه می تواند از اتحاد تاریخی و راهبردی با #آمریکا بی نیاز باشد، نه با #روسیه قدرت نظامی و تأمین کننده نخست انرژیِ قاره به چالش دائمی برخیزد و نه قدرت فزایندۀ اقتصادی و سرمایه ای #چین را نادیده بگیرد. از آن سو شرکای دیروز و امروز قاره هم به خوبی می دانند که اروپا البته هنوز اروپاست، مرکز فنآوری، علم، صنعت، بانک، بازار، فرهنگ، هنر، سیاست، رسانه و خلاصه سر و صدا است و اتحادیه اروپایی با ٢٧ عضو، نیم میلیارد جمعیت و ١٧.٥ تریلیارد تولید ناخالص داخلی، بزرگ ترین قطب اقتصادی عالم هم هست.
بدون شک نخبگان و مسؤلان کشورمان در تعامل جدید با این مجموعۀ بزرگ دنیای غرب که پس از انقلاب اسلامی همواره یکی از رکن های مناسبات خارجی کشور در عرصه های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی بوده، التفات دارند که مولفه های قدرت طرفین در قیاس با دوره های گذشته چقدر فرق کرده است. اروپا در شرایط جدید طرفینی به ایران نیازدارد، به نیروی ثبات آفرین منطقه ای و فرامنطقه ای ایران نیاز دارد، به انرژی سرشار، به نیروی انسانی علمی و هوشمند و به عملگرایی سیاسی رهبران جدید کشور نیاز و التجا دارد و حاضر است بهای لازم را برای آن بپردازد. فقط باید با اروپای جدید که البته نیازمندتر و آسیب پذیرتر از گذشته است، از سرِ شناخت و منطق گفتگو کرد، از او بسیاری چیزها (به ویژه فنآوری) را مطالبه کرد و به عنوان موازنه در قبال بلوک های دیگر قدرت، نصیبِ لازم را برد، درست مانند ترکیه، روسیه، چین و دیگران که طلبکارانه با اروپا کار و معامله می کنند و از عدم مزیت ها، تنگناها و چالش های اروپا به نفع منافع خویش بهره می جویند. اروپا در دنیای نوظهور امروزی دیگرآن قدرت گذشته نیست، نباید با اروپا قهر کرد و تا ابد آن را قدرت بزرگ و استعماری پنداشت و تعاملات اساسی کشور با قاره را چون گذشته هر آینه به آونگ رخدادهای روزمره و پیش پاافتادۀ سیاسی و احساسی آویخت...
🔻تحلیل یک کارشناس روابط بین الملل:
🔴فروپاشی #ایران از درون، برنامه بولتون و پمپئو برای تغییر نظام
✍حسن بهشتی پور در خصوص ارزیابی اقتضائات و سرنوشت برجام در پایان وعده 120 روزه ترامپ چنین اظهار داشت که اساسا تمامی گفته ها و اعمال ترامپ و تیم او نه در قالب یک برنامه ریزی دقیق که بر مبنای یک تشتت بی سابقه در ساختار حاکمیتی کاخ سفید در حال انجام است.
او معتقد بود که روی سخن ما با رئیس جمهوری است که به هیچ وجه نرمال وعادی نیست، لذا ترامپ با چنین خصایصی در ساختار دولت خود با معضلات بسیار جدی روبه رو است که تغییر بیش از 34 نفر در کابینه و ساختار دولت، آن هم در کمتر از 15 ماه نشان از بی ثباتی جدی در درون #آمریکا دارد.
این کارشناس روابط بین الملل در ادامه اعلام داشت که اگر تمامی مواضع ترامپ به برجام ختم می شد، می توانستیم تا حدودی حرف آقای دکتر ایزدی را قبول کنیم، اما زمانی که ترامپ به راحتی از پیمان آب وهوایی پاریس خارج می شود، پیمانی که علاوه بر ایالات متحده نزدیک به 120 کشور دیگر آن را به تصویب رسانده و نسبت به انجام کلیه مفاد آن هم متعهد شده اند و یا قرارداد مهم اقتصادی خود با کانادا و مکزیک یعنی نفتا (NAFTA) را زیر سوال می برد، نمی توان سخنان دکتر ایزدی را در خصوص خروج ترامپ از برجام درست دانست. پس باید با عینک دیگری به تحلیل واکنش ها و اقدامات ترامپ در مقابل توافق هسته ای نگریست. به عبارت دیگر این گونه نیست که آمریکا به صورت خاص و جداگانه فقط به برجام توجه داشته باشد و اقدام به بدعهدی و خلف وعده در آن کند، بلکه باید به صورت یک ساب سیستم به آن نگاه شود، یعنی در کاخ سفید چندین موضوع متفاوت دیپلماتیک در کنار هم در حال بررسی، تحلیل و مدیریت برای انجام اقدامات لازم و مناسب آمریکا است که یکی از آنها برجام است. پی پرونده جداگانه ای برای برجام از جانب آمریکا در خصوص بازی با توافق هسته ای و یا خروج از آن وجود ندارد. اگر چنین بود در همین 15 ماه این کار انجام شده بود. برخی از کارشناسان از طیف آقای دکتر ایزدی معتقدند که ترامپ هم مانند بوش پسر، ریگان و سایر روسای جمهوری پیشین آمریکا است. اما با رصد رفتارها و گفتار ترامپ در همین 15 ماه می بینیم که اگر چه شعار او هم "اول آمریکا" است و در استراتژی هم بر همان روال روسای جمهوری قبلی قدم بر می دارد، اما در انتخاب روش ها و تاکتیک به شدت متفاوت از گذشتگان عمل می کند. همین روش او سبب شده که چهره ایالات متحده در همین 15 ماه، هم در داخل و هم در صحنه بین الملل به شدت تخریب شود.
خروج ترامپ همه واقعیت نیست، بلکه بخشی از یک سناریوی احتمالی است که می تواند وقوع آن بسیار کم رنگ باشد. چون که تمامی اقدامات و مواضع تند ترامپ در خصوص برجام نمایشی برای گرفتن امتیاز بیشتر است. این مواضع تند تنها تا مرز شعار خروج از برجام به منظور تهدید ایران پیش خواهد رفت، نه بیشتر از آن؛ چرا که ترامپ می داند تبعات منفی خروج از برجام برای ایالات متحده آمریکا چیست...
🌍 #نظریه_ها و #مفاهیم در روابط بین الملل
📚نگاهی به نظریه #بازدارندگی-1
📌از نظر تاریخی، بازدارندگی تنها به دوران پس از جنگ جهانی دوم مربوط نمیشود و قدمتی به طول پیدایش دولت دارد، اما نکته اساسی این است که این نظریه با چنین سابقهای هیچگاه ضمانت اجرایی چندانی نداشته است. طبق تعریف بازدارندگی عبارت است از اقدام یا مجموعهای از اقدامات که برای پیشگیری از اقدام خصمانه دشمن صورت میگیرد. از فردای جنگ جهانی دوم با اختراع بمب اتم و توسعه سلاحهای اتمی صحبت بر سر این بود که مبحث بازدارندگی باید به صورت دکترین سیاسی با ضمانت اجرایی در آید براین اساس، دکترین بازدارندگی که روی تعادل و توازن اتمی بین دو ابر قدرت طرحریزی شد، به دنبال ممانعت از جنگ بود، و هم به این دلیل که جنگ اتمی پیروز نداشت. در حالیکه تا آن زمان تمام نظریههای نظامی اساسا بر پایه پیروزی در جنگ استوار بود. براساس تعاریف کلاسیک، نظریه بازدارندگی عبارت است از کوشش یکی برای اعمال نفوذ در دیگری تا او را از اقدام به عمل که متضمن خسارت یا هزینهای برای اولی است بازدارد. این نظریه براساس تهدید بنا شده است و هدف آن بازداشتن بازیگر از بازیاش براساس ایجاد ترس است...👇
🌍 #نظریه_ها و #مفاهیم در روابط بین الملل- ۲
📚نگاهی به #نظریه #بازدارندگی
در حقیقت، نظریه بازدارندگی بر این باور است که در شرایطی که هزینه پیشبینی شده برای یک تجاوز نظامی از منافع مورد نظر بیشتر باشد، تصمیم گیرندگان از توسل به جنگ خودداری میکنند. به عبارت بهتر، تا هنگامی که طرف مقابل قدرت وارد کردن ضربه را پس از دریافت ضربه نخست دارد، هیچ ابرقدرتی ریسک آغاز جنگ اتمی را نمیپذیرد. در واقع ضربه نخست نمیتواند مانع از ضربه حریف باشد. براین اساس دکترین بازدارندگی برپایه قانون MAD برنامهریزی شده است. طبق این قانون انهدام، ویرانی و تخریب طرفین تضمین شده و صد درصد است.
معمولا، در بازدارندگی، عمل متقابل یا تلافیجویانه نقش اساسی دارد. به عبارت دیگر بازدارندگی در صدد است تا با افزایش هزینه بر محاسبات استراتژیک رقیب تاثیر بگذارد. این تاثیر باید به گونهای باشد که اگر دشمن جنگ را آغاز کند، باید بهای بسیار سنگینی برای آن بپردازد. بدین ترتیب بازدارندگی میان دولت الف و ب عبارت است از قدرت تهدید از ناحیه الف علیه ب برای پیگشیری از آغاز جنگ از ناحیه ب به نحوی که در نبود این تهدیدها، ب بتواند به جنگ اقدام کند.
💢تاریخ اجرای فیلترینگ تلگرام؛ امروز
♦️بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران اعلام کرد:با توجه به مراتب فوق کلیه ارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیر ساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف هستند از تاریخ ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب سایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام نمایند.
♦️دلایل صدور دستور قضایی فیلترینگ تلگرام از سوی دادستانی:
🔸اخلال در وحدت ملی وایجاد اختلاف مابین اقشار جامعه بویژه ازطریق طرح مسائل نژادی، قومی و تحریک و اغوای مردم به شورش و آشوب
🔸جمع آوری اطلاعات مردم وکشور و دسترسی بیگانگان به حریم خصوصی و داده های شهروندان ایرانی وجاسوسی به نفع اجانب
🔸انتشار، توزیع و تجارت انواع محتوای مستهجن و خلاف عفت عمومی و گسترش فساد و فحشاء در جامعه
🔸اهانت به مقدسات وارزش های اسلامی و تبلیغ به نفع فرقه های منحرف و مخالف اسلام
🔸نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و لطمه به آسایش عمومی
🔸قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر و سایر کالاهای غیرمجاز
🔸اقدام علیه امنیت کشور ازطریق گروهکهای تروریستی
🔸کلاهبرداری، نقض مالکیت معنوی وسایر جرائم مالی
🔸تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران
🔸هتک حیثیت اشخاص
♦️متذکر میگردد اعمال مسدودسازی باید بنحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم افزاری (اعم از فیلترشکن و نظایر آن) در کشور قابل دسترس نباشد تخلف از اجرای این دستور مستوجب تعقیب کیفری خواهد بود.
🔰امروز اتاق جنگِ علیه ما، وزارت خزانهداری آمریکاست
🔶ما میخواهیم جوانان کشور را از بیکاری نجات دهیم
♦امام خامنه ای:یک راه مقابلهی دشمنان با نظام جمهوری اسلامی، مقابلهی اقتصادی است؛ راه دیگر، تحریک بعضی دولتهای کمفهم و بیتوجه منطقهی خودمان است.
♦آمریکاییها میروند سعودیها را تحریک میکنند تا اختلاف و درگیری در منطقه ایجاد شود. خب چرا صهیونیستها را تحریک نمیکنید؟ چون میخواهند جنگ مسلمان با مسلمان راه بیفتد.
برنامهی آنها مواجهه و تجهیز این کشورها برای مقابله با جمهوری اسلامی است. اگر این کشورها عقل داشته باشند با جمهوری اسلامی درگیر نمیشوند؛ اما اگر با ایران سینهبهسینه شوند، قطعاً ضربه میخورند و شکست خواهند خورد.
♦[آمریکاییها] میخواهند هزینهی مقابله با نظام جمهوری اسلامی و ملت مقتدر ایران را خودشان متحمل نشوند.
♦کار آمریکا ایجاد ناامنی است. در هر نقطهای که پا گذاشتند، ایجاد ناامنی کردند و برای مردم بدبختی آوردند؛ برای همین هم هست که باید پای آمریکا از غرب آسیا برچیده شود و از این منطقه بیرون برود.
♦آن که باید پایش قطع شود، آمریکاست، نه جمهوری اسلامی. ما اهل اینجاییم، خلیج فارس خانهی ماست، غرب آسیا خانهی ماست.
۱۳۹۷/۰۲/۱۰
🔰روایت رهبرمعظم انقلاب از بازدید نمایشگاه کالای ایرانی و مشکلات تولیدکنندگان
🌹«باید دست شماها را بوسید، کارتان را دیدم»
♦رهبرمعظم انقلاب، در دیدار کارگران:دیروز اینجا یک نمایشگاه کوچکی درست کردند از تولیدات داخلی که بنده ببینم. من رفتم چند ساعت مشغول دیدن این نمایشگاه بودم. کارهای شماها را دیدم. واقعاً باید دست هنرمند کارگر ایرانی را بوسید. باید دست شماها را بوسید. کارتان را من دیدم.
♦این تولید داخلیِ باارزش از لحاظ کیفیت، با اینهمه گرفتاری که ما داریم، با این تحریمها -جلوی مواد اولیه را میگیرند، جلوی ماشین پیشرفته را میگیرند- و انواع و اقسام مشکلات که مستکبرین عالم جلوی پای ما میگذارند، درعینحال وقتی انسان نگاه میکند به محصول، میبیند عجب برجستگیای دارد.
♦دیروز دهها شرکت، محصولات خودشان را که همین کارهای دست شماست، اینها را آوردند اینجا ما دیدیم. از قماش و کفش و لباس دوخته و وسایل زندگی و لوازم تحریر و چینی و بلور بگیرید تا دارو و لوازم آرایش و وسایل خانه و یخچال و همهچیز، همهچیز اینجا دیروز به ما نشان دادند، که چند ساعت هم طول کشید؛ همهاش برجسته بود، همهاش ممتاز بود. انسان واقعاً مقابل نیروی کار داخلی سر تعظیم فرود میآورد.
♦بنده میگویم حمایت از کالای ایرانی، یک عدهای یا باور نمیکنند یا تصدیق نمیکنند یا عمل نمیکنند. خب، حمایت از کالای ایرانی یعنی حمایت از این کارگر، یعنی حمایت از نیروی کار، یعنی حمایت از تولید. این حمایت، همهجانبه است؛ هم مردم باید حمایت کنند، هم دولت باید حمایت کند؛ همه باید حمایت کنند.
♦مشکلاتی را مطرح میکردند که این مشکلات، هم مال کارآفرین است، هم مال کارگر است. مشکل بیمه، مشکل کمبود امکانات، مشکل نقدینگی، مشکل موانع مالیاتی، مشکل از ناحیهی بانک، مشکل از ناحیهی وزارت اقتصاد، مشکل از جاهای مختلف. این مشکلات باید برطرف بشود. باید بهطور جازم و کامل اقدام بشود برای رفع این مشکلات. وقتی مشکلات برطرف شد، وقتی کالای ایرانی مورد حمایت قرار گرفت، وقتی قدر کارِ کارگر ایرانی دانسته شد، آنوقت دیگر ما شاهد این نخواهیم بود که یک کارخانهای بگوید آقا من با یک سوم ظرفیت دارم کار میکنم.
♦دیروز بعضیها به ما همین را میگفتند: آقا ما اینقدر امکانات داریم و اینجور داریم کار میکنیم، با یک سوم ظرفیت، با نصف ظرفیت. خب چرا؟ آن دو سوم دیگر، کارگرهایش کجایند؟ این میشود آن بیکاریِ متراکم در داخل کشور.
♦اینکه ما میگوییم حمایت از کالای ایرانی، یعنی کار، آفریده بشود، کار به وجود بیاید. یعنی کارگر بیکار نداشته باشیم. یعنی جوان تحصیلکردهی ما به فکر پشتمیزنشینی فقط نباشد. ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
🔴ترامپ خطاب به کشورهای خاور میانه: وادارتان میکنیم که پول بدهید!/ هفت هزارمیلیارد دلار درخاورمیانه هدر دادیم بدون اینکه به چیزی برسیم
🔴جدال منطق و زور در آیینه ملت
📝#عبدالله_گنجی
اگرچه دولت امریکا تاکنون به تعهدات خود در برجام عمل نکرده اما احتمالاً 22 اردیبهشت رسماً از آن خارج خواهد شد.دولت فعلی امریکا به آنچه انجام نداده رسمیت میبخشد و برخلاف دولت قبلیشان مسئله را شفاف نموده است و از اینکه ما را از بلاتکلیفی و انتظار خارج کرده و تکلیفمان روشن شده است نباید ناراحت باشیم بلکه باید محل ایستادن خود را محکم کنیم.
🔻آنچه در چهار سال گذشته در مقابل چشم ملت ما اجرا شد نمایشی بیش نبود. اما این نمایش لازم بود.
✖️برخی مذاکره نظام با امریکا را تابو معرفی میکردند و اگر یک مسئول ایرانی از در اتاق کارکنان سفارت امریکا در سازمان ملل عبور میکرد عدهای به وجد میآمدند و امیدآفرینی را تبلیغ میکردند.
✖️عدهای استکبارستیزی را نه یک امر عقلانی – دینی که نوعی غیریتسازی میدانستند و میگفتند: اگر استکبارستیزی را از شما بگیرند و وارد مذاکره با امریکا بشوید دیگر هیچ حرفی برای گفتن ندارید.
✅ اما آنچه در چهار سال گذشته به دست آوردیم گشایش اقتصادی نبود که «جدال منطق و بیمنطقی» در مقابل چشم ملت ایران بود. این جدال منطقی نظام بسیاری از غربگرایان و «سرابپروران» داخلی را به محاق سیاسی برد و فهمیدند که مذاکره و تعهد و اجرای کامل تعهد از سوی نظام جمهوری اسلامی مسئله امریکا را حل نخواهد کرد.
✅ فهمیدند جدال آنان با ما جدال هویتی است و شرط عادی شدن روابط، عدول از هویت و پذیرش سیادت و بزرگی مبتذلترین شخصیتهای جنسی جهان در کاخ سفید است.
✅ منطق ما مذاکره و تعهد و انجام تعهد بود. منطق آنان مذاکره برای مذاکره و عدم انجام تعهدات بود.
✅ منطق ما در منطقه مبارزه با تروریسم در عین تحریم بود و منطق آنان تولید تروریسم و تحریم ما به بهانه حمایت از تروریسم است.
🔻 اکنون آنان از گفتوگو، دیپلماسی، دادوستد و حقوق بینالملل عدول کردهاند و تنها گزینهشان گاو صفتی و تکیه بر «زور» است. آنان منطق را با زور جابهجا کردهاند و علت آن هم ناکامی خود و صهیونیستها در تحمیل تروریسم بر خاورمیانه اسلامی است.
🔻امروز «غرور مقدس» ایرانیان در جدال جدی با زور رسوایان جنسی و گاوصفت است و مگر میشود ملت ایران در مقابل این زور سر تسلیم فرود آورد؟ اما چه باید کرد؟ دولت ما باید دو شرط اساسی را بر خود حاکم کند؛
1⃣ اول ارتقای خود به دولتی در تراز دولت بحران که بتواند در روزهای سخت کشور را اداره کند. از نازپروردگان و لذتچشیدگان فعلی این هنر ساطع نمیشود.
2⃣ دوم پايان انتظار در نگاه به دروازههاي غرب و انداختن طرحی نو در جهان چندقطبي و ظرفيتسازي از منابع بومي است.
⚠️«نفت» مهمترين تهديد نظام اسلامي و ملت ايران است. هيچ عاملي به اندازه نفت ملت و حاكميت ما را به اضطراب و اضطرار نميكشاند. پاشنه آشيل نظام جمهوري اسلامي قبل از هر چيز نفت است.
⭕️ تكمحصولي بودن ايران و تكيه اصلي اداره كشور به نفت مهمترين عاملي است كه در دوراهيها ما را به سمت انتخابهاي سخت ميكشاند و عجيب است كه سياست 40ساله نظام جمهوري اسلامي و شعار همه دولتها عدم اتكا به نفت بوده است اما در عمل چيزی اتفاق نميافتد.
عبور از نفت، گردن نظام جمهوري اسلامي و ملت ريشهدار ايران را در مقابل «گاو زور» برافراشتهتر خواهد كرد.
‼️عجيبتر اينجاست كه در عين گرفتار آمدن در اين معضل، 60درصد اقتصاد كشور ماليات نميدهند.
به مطب پزشكان متخصص در سراسر كشور سري بزنيد آنگاه خواهيد ديد كه دكه روزنامهفروش كارتخوان داردامافوق تخصص ما ندارد.
⭕️مسئله دوم اجماع نخبگاني است. حنجره واحد نخبگان كشور هم دشمن را نااميد و هم از چندپارگي ملت در فهم چرايي مشكلات جلوگيري خواهد نمود. اكنون كه روشنفكران و توسعهگرايان غربباور منطق نظام در مذاكره تعهد را ديدهاند و عربده طرف ماجرا را ميبينند به ريسمان محكم «حريت» چنگ زنند و نه از محتواي دینی نظام كه لااقل از روش و منطق آن دفاع نمايند.
💢 رئيس جمهور جديد امريكا به اجماع نخبگاني درون كشور كمك شاياني نموده است، به صورتي كه بيبيسي فارسي ميگويد: «امروز بين حرف روحاني، ظريف، اصلاحطلبان و فرماندهان سپاه تفاوتي مشاهده نميشود.» اين آورده ملي را نبايد دست كم گرفت كه نگاه مسئولانه به منطق نظام از يك سو و عربدهكشي استكبار از سوي ديگر بايد موجب هارموني در فهم مسائل شود.
💠 خداوند بر درجات امام راحل بيفزايد كه میفرمود: «جهانخواران تا كي و كجا ما را تحمل ميكنند؟» و خود پاسخ دادند: «يقيناً آنان هيچ مرزي جز عدول ما از هويتمان نميشناسند
⚠️از حمله دیشب به سوریه چه خبر؟!
◀️در ساعات ابتدایی بامداد امروز منابع محلی سوری از شنیده شدن صدای چندین انفجار بزرگ در پایگاه نظامی ۴۷ متعلق به ارتش سوریه در ریف حماه خبر دادهاند. به گفته رسانههای صهیونیستی، نیروهای ایرانی در این پایگاه حضور داشتهاند
◀️همان زمان منابع نزدیک به دولت سوریه ادعای رسانههای صهیونیستی را رد کرده و اعلام کردند این انفجارها در اثر وقوع آتش سوزی در انبار پایگاه بوده و حملهای رخ نداده
⏺دقایقی پس از تکذیب خبر رسانههای صهیونیستی از سوی رسانههای سوریه، دیدهبان حقوق حقوق بشر سوریه (نزدیک به معارضین) اعلام کرد چندین پایگاه نظامی ارتش سوریه و متحدانش در حاشیه حماه و حلب مورد حملات موشکی قرار گرفته
⏮به روایت دیدهبان، درجریان حملات موشکی، یک پایگاه نظامی درحاشیه جنوبی حماه و همچنین فرودگاه نظامی نیرب در نزدیکی فرودگاه بینالمللی حلب مورد هدف قرار گرفته. دیدهبان ادعا کرده پایگاه حماه محل حضور مستشاران نظامی ایران بوده
❇️ساعاتی بعد خبر حمله موشکی به پایگاههای نظامی در حاشیه حماه و حلب از سوی رسانههای رسمی سوریه تایید شد
⚪️در ادامه منابع نزدیک به معارضین مدعی شدند حملات موشکی، لحظاتی بعد از فرود آمدن یک هواپیمای ایرانی در فرودگاه نیرب آغاز شده. این منابع اعلام کردند تا این لحظه شهادت ۳۸ نیروی ارتش سوریه قطعی شده و با توجه به حجم انفجارها باید منتظر اخبار تلفات بیشتر بود. تا آن زمان خبر قطعی از عامل حمله منتشر نشد
🔰شبکه خبری روسیاالیوم به نقل از روزنامه 'تشرین' سوریه گزارش داد:حمله موشکی شامگاه یکشنبه به حومه حماه و حلب با 9 فروند موشک بالستیک از پایگاه های آمریکا و انگلیس از خاک اردن صورت گرفته است
🔱در همین حال مرکز لرزه نگاری اروپا- مدیترانه اعلام کرد: انفجارهایی که در حومه حماه روی داد، زلزله ای به بزرگی 2.6 در مقیاس ریشتر در این منطقه ایجاد کرده است
❌منابع محلی و فعالان مدعی شدهاند: ۱۸ نیروی ایرانی در این حملات شهید و تعدادی از جمله یک فرمانده و یک مقام در مرکز "حیان طلال محمد" در نتیجه اصابت موشک به این مرکز واقع در شهرک سلحب و روستای نهر البارد در حومه غربی حماة زخمی شدهاند