🔷سوال دوم :
🔸با توجه به مرگ برجام و به بن بست رسیدن مذاکرات که اخیرا توسط رسانه ها ی هر دو طرف عنوان شده آیا این موضوع هنوز تاثیری بر اقتصاد کشور ما دارند؟
🔷سوال سوم:
🔸دولت و مردم در حال حاضر چگونه می توانند به ببهود شرایط اقتصادی کشور کمک کنند ؟
🔷سوال چهارم:
🔸به چه دلیل در این سالها ارزش پول ملی تضعیف شده است؟ راهکارهای تقویت پول ملی در شرایط تحریمی چیست؟
بعد از شکست جنگ خیابانی جنگاقتصادی آغاز شد
🔷سوال پنجم:
🔸دولت می داند درحال جنگ اقتصادی هستیم، چرا با اخلالگران ارزی برخورد نمی کند چرا چندتا را اعدام نمی کند تا هزینه اخلالگری بالا رود و دست دزدان کوتاه؟
🔷سوال ششم:
🔸برخی مردم بر این باورند که:
روحانی در هشت سال دلار را ده برابر کرد
ریسی در یک سال دلار ۲۰ تومانی را کرد ۴۰ تومان
روحانی ۴ سال اول دلار را ثابت نگه داشت
ریسی همین سال اول دلار را دوبرابر کرد
ریسی همانطور که ورزشگاه ها را مختلط کرد کاری که برای روحانی قفل بود... در اقتصاد هم باعث فروپاشی اقتصاد کشور میشه
🏴آیا این باور درست است یا خیر ؟لطفا در مورد علل افزایش قیمت دلار توضیح دهید.
🔷سوال هفتم:
🔸علت های احتمالی تورم افسار گسیخته اخیر بویژه ارز ، طلا ، خودرو ، مسکن و .... چیست ؟
🔷سوال نهم
🔸آقای رئیسی قول دادند وابستگی قیمت کالاهای اساسی به دلار به طور کامل از بین ببرند تا چه حدی این امر محقق شده است ؟
🔷سوال دهم:
🔸کشور ما جزو کشورهای ثروتمند دنیا از نظر منابع گاز، نفت، پتروشیمی و انسانی است پس چرا ارزش پول ملی ما در جهان تحقیر می شود؟ مگر تورم چیزی جز کاهش ارزش پول ملی است؟
✳️ثبات بازار ارز چگونه انجام می شود؟
🔻 حجت الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی در یادداشتی به بیان هشت راهحل خروج از بحران ارزی پرداخته است:
1️⃣ ارز مسلط باید تک نرخی مدیریت شده باشد. دولت باید نرخی برای ارز مسلط در شرایط فعلی اقتصاد اعلام نماید و هر هفته قیمت آن با شیب ملائمی به سمت پایین کاهش داده شود. شیب کاهش آن باید به گونهای باشد تا تولیدات، صادرات و واردات آسیب نبینند. وقتی ارز مسلط تعیین نرخ شود قیمت سایر ارزها نیز متناسب با آن تغییر خواهند کرد.
2️⃣ دولت باید اعلام کند هیچکس حق داشتن ارز خارج از سیستم رسمی را ندارد. همه کسانی که مالک هر نوع ارزی هستند باید در حسابی رسمی به نام خودشان میزان ارز خود را حداکثر تا یک هفته با ثبت کد ارز واریز کنند. حتی دولت در چارچوب قراردادهای شرعی به صاحبان آن حسابها نیز سود مناسبی پرداخت کند. پس از آن زمان، ارز به عنوان کالای قاچاق حساب شود و هر کسی خارج از شبکه بانکی، ارز نگهداری کند ضمن مصادره تمام ارزها، مواجه با مجازاتهای مالی سختی شود.
3️⃣ کسانی که میخواهند از ارز پسانداز شده خود در شبکه بانکی استفاده کنند باید دلیل موجه اقتصادی برای برداشت آن داشته باشند، در غیر اینصورت حق استفاده از آن را ندارند.
4️⃣ هر کسی حق داشته باشد ارز خود را به قمیت اعلام شده دولتی در شبکه بانکی تبدیل به پول ملی رسمی کند. به یقین اگر دولت تدبیر تکنرخی مدیریت شده را اعلام نماید، عرضه ارز به شبکه بانکی اتفاق میافتد و قیمت ارز به سمت پایین حرکت خواهد کرد.
5️⃣ تمام صادر کنندگان کالاها و خدمات در فرصت معین شده باید ارز خود را به شبکه بانکی تعیین شده تبدیل به پول ملی کنند و پس از آن به عنوان کالای قاچاق محسوب شود.
6️⃣ تمام صرافیهای غیرمجاز باید تعطیل شوند. صرافیهای مجاز تنها به عنوان واحدهای صف بانک مرکزی عمل کنند. بنابراین تمام ارزهای در اختیار خود را باید در زمان اعلام شده در حسابی در شبکه بانکی با کد مشخص ارز قرار دهند و از آن ارزها تنها در مجاریی که دولت تعیین میکند استفاده کنند؛ در غیر اینصورت با مجازاتهای سخت و تعطیلی مطلق مواجه شوند. البته این امر با فرض این است که وجود صرافی خصوصی برای اقتصاد ضروری باشد، ولی اگر قبول کنیم که وجود صرافی خصوصی مثل بانک خصوصی برای اقتصاد غیر ضروری است، بلکه در شرایط جنگ اقتصادی و ارزی وجود صرافی خصوصی، غیر لازم و حتی مضر میباشد، باید تمام آنها تعطیل شوند.
7️⃣ پس از ثبات نرخ ارز و مخصوصا با کاهش نرخ ارز، دولت با کشورهای همسایه و هر کشور دیگری که مایل باشد، با پول ملی ایران مبادلات را انجام دهد، اقدامات لازم را به عمل آورد. حتی برای استفاده از پول ملی ایران، مشوقهایی برای فعالان اقتصادی خارجی و داخلی تعیین نماید. روشن است که این امر نیاز به ارزهای مسلط را کاهش خواهد داد و بهمرور میتوان نقش آن را کاهش داد و از چرخه اقتصاد ایران خارج نمود و در مبادلات از ارزهای کشورهای همسو با ابران استفاده کرد.
8️⃣ دولت سیاست تک نرخی مدیریت شده را باید برای تمام کالاهای وارداتی اعمال کند و در صورت نیاز برای اقلام وارداتی ضروری مثل داروهای خاص سوبسید ریالی پرداخت کند.
✳️چه نیک در دل تاریخ ماندگار شدی
بــرای ملــت آزاده افتــخـــار شـدی
ز عمق عشق خدا مثل چشمه جوشیدی
و بـا فـروتنـیات مثـل آبشـار شـدی
به گوش دیو رساندی که مرد میدانی
فرشتـه گشتی و پیــروز کارزار شـدی
به هر کجا که نهادی قدم ز مهر و ادب
امیـد دادی و چـون مـژده بهــار شـدی
مـدافـع حـرم دختــر بتــول و علی
بـرای دفـع خطر سدّ استوار شـدی
تو با شهـادت خود زنده تر ز پیـش و پسی
طلوع کردی و خورشید آشکار شدی
میان آتش و خون نو به نو جوانه زدی
که شاه بیت غزل های بی شمار شدی
♻️ رزمایش ثامن ۲۸
✳️ سلسله نشست های تحلیلی و گفتمانی #جانفدا
▪️موضوع: تحلیل اغتشاشات اخیر و تبیین بصیرت و پایبندی ملت ایران به مکتب مقاومت
👤با حضور: محمدرضا احمدی
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و عضو مرکز پژوهش های سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح
📆دوشنبه ۱۲ دیماه
⏰ ساعت ۲۰
🌐پخش زنده در کانال بصیرت پیام رسان روبیکا👇
🆔https://rubika.ir/ardbasirat
✳️رکود اقتصادی افزایش قیمت نفت در ۲۰۲۳ را محدود میکند
🔹چشمانداز مبهم اقتصاد جهان و تشدید موارد ابتلا به ویروس کرونا در چین و تأثیر عوامل یادشده بر تقاضای نفت، مانع از افزایش قابلتوجه قیمتهای جهانی این کالای راهبردی در سال ۲۰۲۳ میشود.
🔹نظرسنجی رویترز از ۳۰ اقتصاددان و تحلیلگر حکایت از آن دارد که میانگین قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۳ به ۸۹ دلار و ۳۷ سنت برای هر بشکه میرسد که این رقم حدود ۴.۶ درصد کمتر از رقم ۹۳ دلار و ۶۵ سنتی برآوردشده در نظرسنجی ماه نوامبر است.
🔹بردلی ساندرز، دستیار اقتصادی در مؤسسه کپیتال اکونومیکس در این باره گفت: ما انتظار داریم جهان در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی وارد رکود شود، زیرا آثار تورم بالا و افزایش نرخ بهره احساس میشود.
🔹بیشتر تحلیلگران بر این باورند که تقاضای نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ میلادی بهدلیل کاهش محدودیتهای کرونا در چین و اتخاذ رویکردی متعادلتر درباره نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی، افزایشی قابلتوجه خواهد داشت.