انتخاب الکاظمی شکست یا پیروزی!؟
☑️ بعد از معرفی مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر عراق ، این سئوال در ذهن بسیاری از علاقمندان به اخبار منطقه و مقاومت پیش آمد که بالاخره انتخاب الکاظمی برای مقاومت یک شکست بود یا یک پیروزی!؟
برای درک پاسخ این سوأل باید نکات ذیل را مورد توجه قرار داد:
۱- اینکه الکاظمی قبلا با ایران همکاری هایی داشته است دلیل کافی برای انتساب او نیست و خیلی ها در منطقه با ایران همکاری دارند که این همکاریها دلیلی بر هماهنگی و همسوئی کامل نیست.!
۲- پیروزی بزرگ برای مقاومت در عراق انتخاب یک نخست وزیر همراه با مقاومت با گرایشات ضدآمریکایی است، مثلا فردی مثل عادل عبدالمهدی، الفیاض یا دیگران.
۳- انتخاب الکاظمی رضایت به نخست وزیری فردی با حداقل شاخص های مورد نظر مقاومت است و معنای این امر پیروزی نیست!
۴- اگر قدرت طلبی و خودخواهی و عدم درک درست شرایط توسط بخشی از جریانات شیعه نبود، این امکان وجود داشت که یک نخست وزیر دارای حداکثر شرایط مورد نظر مقاومت انتخاب می شد.
۵- عدم واکنش منفی آمریکا و غربی ها به انتخاب الکاظمی، خود نشانگر رضایت آنها از این انتخاب است و معنای این عدم مخالفت روشن است.
۶- جریانات شیعه در عراق با توجه به دراختیار داشتن اکثریت پارلمان می توانستند یک گزینه بسیار قوی تر و همراه تر را برگزیند اما اختلافات اجازه نداد.
۷- این ادعا که انتخاب او یک شکست نسبی برای مقاومت است با توجه به وضعیت کلی پارلمان و اکثریت محکم شیعیان در پارلمان این کشور مطرح شد وگرنه بالاخره این انتخاب قطعا از خلأ سیاسی موجود برای عراق بهتر است.
۸- پذیرش الکاظمی توسط مقاومت به عنوان یک تاکتیک برای دوران گذار، دقیقا نشانگر مشکلات مقاومت در یک انتخاب برتر است وگرنه به احتمال قوی سیاستهای او مقاومت را نیز با چالشهایی روبرو خواهد کرد.
✅نکته : اتوجه به موارد مطرح شده در این نوشته ، باید گفت الکاظمی کف خواسته های مقاومت در عبور عراق از خلأ سیاسی را تأمین خواهد کرد و تاکتیکی برای عبور از این وضعیت در این کشور است نه بیشتر. به این نکته هم باید توجه کرد که در شرایط کنونی همین قدر هم جای خوشحالی است و تلاشهای انجام شده در محور مقاومت برای عبور از بن بست سیاسی موجود و البته توطئه های امریکایی، قابل تقدیر است اما اگر هوشمندی منایل در جریانات سیاسی وجود می داشت ما باید شاهد یک پیروزی بزرگ می بودیم نه یک نرمش قهرمانانه!
✳لیدر اصلی ماجرای فرار از زندان سقز اعدام شد
دادستان کردستان:
🔹حکم اعدام مصطفی سلیمی در سال ۸۳ صادر و در دیوان عالی کشور در تاریخ ۱۶ اسفند ۸۳ تایید شده بود. حکم وی صبح امروز اجرا شد.
🔹جرم او سرقت مسلحانه، شرارت، ایجاد رعب و وحشت در چندین روستا و اخاذی مسلحانه بوده و وی قتل عمدی و شهادت دو نفر از پرسنل حوزه فرماندهی انتظامی سقز در درگیری مسلحانه سال ۸۳ مشارکت داشته است.
🔹این زندانی جز طراحان و لیدرهای اصلی فرار از زندان سقز در مورخ ۸ فروردین ۹۹ بوده است.
🔸 ۶۵ نفر از زندانیان فراری زندان سقز دستگیر شده اند.
✳پیش بینی قیمت مسکن کشور در سال ۹۹
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک:
🔷در فروردینماه بازار مسکن تعطیل بوده و مشاوران املاک حق فعالیت را ندارند،اما در فضای مجازی هنوز کاهش قیمتی در نرخهای اعلامی ایجاد نشده است.
🔷میزان کاهش معاملات مسکن طی اسفندماه سال گذشته حداقل ۲۴ درصد بوده است
🔷تورم عمومی اثر خود را روی قیمت پایه زمین، کارگر، مصالح ساختمانی،هزینههای صدور پروانه ساخت و... میگذارد.
🔷مسکن با سهم ۳۵ تا ۴۰ درصدی از اقتصاد کشور از تورم عمومی متأثر خواهد شد.
🔷تا سقف اعلامی برای تورم، قیمت مسکن در سال ۹۹ افزایش خواهد یافت.
🔷امسال پیشبینی میشود قیمت مسکن در نیمه اول امسال از مرز تورم عبور نخواهد کرد.
🔴 عراق و یک گام به جلو
🔻 بعد از سپری شدن چندین ماه سخت و دشوار در عراق، نهایتاگروههای شیعه «مصطفی الکاظمی» را برای تصدی پست نخست وزیری عراق معین کردند؛ در این زمینه در نظر داشتن نکات و ملاحظات زیر دارای اهمیت است:
1️⃣ اقدام گروه های شیعه در عراق و به عبارتی جمع بندی نهایی آنها در تعیین نامزد پست نخست وزیری دارای این خصلت اساسی و راهبردی است که با در نظر گرفتن شرایط پیچیده و حساس عراق در طی ماههای گذشته، این امکان را به طور همزمان فراهم می نماید که تا حد زیادی اولا منافع مردم عراق را تقویت کند، ثانیا جایگاه دولت و حاکمیت عراق را ارتقاء بخشد و ثالثا دغدغه ها و مطالبات محور مقاومت را تامین نماید.
2️⃣ باید به این نکته توجه داشت که گزینه مطلوب برای جبهه مقاومت در سطح منطقه تداوم نخست وزیری عادل عبدالمهدی بود و اما شرایط بحرانی و اعتراضات خونین عراق و نهایتا درخواست مرجعیت شیعه که منتهی به استعفاء وی شد شرایط مطلوب را تغییر و تنزل داد. با این حال ائتلاف اکثریت گروههای مقاومت شیعی در عراق بر روی مصطفی الکاظمی و جمع بندی کامل و نهائی آنها بر وی خود اقدامی مثبت و رو به جلو با در نظر گرفتن شرایط حساس کنونی کشور و جامعه عراق تلقی می شود.
3️⃣ دستاورد دیگر این رخداد از این منظر حائز اهمیت است که فرصت مناسبی را برای تقویت انسجام و ایجاد همگرایی در مجموعه گروههای سیاسی اعم از شیعه، کردها و اهل سنت فراهم نمود. توافق سه جریان مهم سیاسی و مذهبی عراق بر کاندیدای معرفی شده از طرف ائتلاف اکثریت پارلمان خود می تواند مقدمه ای برای غلبه بر چالش هایی باشد که عراق در دوره اخیر با آن مواجه بوده است.
4️⃣ در اینکه نخست وزیران پیشین عراق سطحی از رابطه و یا حتی گرایش به بازیگران فرامنطقه ای مانند آمریکا داشتند جای تردیدی نیست و اینکه آقای مصطفی الکاظمی نیز از این سنخ است باز ابهامی وجود ندارد. و البته واضح است اجماع بر روی مصطفی الکاظمی یعنی ما در نقطه ای قرار گرفته ایم که متغیرهای داخلی، منطقه ای و فرامنطقه ای سطحی از رضایتمندی را از شرایط پدیدآمده در عراق کسب کرده اند.
5️⃣ اما نکته اساسی و بااهمیت در تحلیل انتخاب نخست وزیر جدید عراق، سازوکار و روشی است که منجر به انتخاب نخست وزیر شده است. ظاهر و واقع امر اینگونه است که سازوکار آمریکایی که عبارت بود از تحمیل عدنان الزرفی از طریق اقدام غیرقانونی برهم صالح با مخالفت قاطعانه گروههای شیعی راه به جایی نبرد و به شکست منتهی شد. اما سازوکار درونی عراق و ائتلاف اکثریت توانست فردی را که بر سر آن به توافق رسیده اند را مکلف به تشکیل کابینه نمایند.
6️⃣ سوابق الکاظمی به ویژه در سمت ریاست سرویس اطلاعاتی این کشور، کارنامه قابل قبولی را برای تصدی این جایگاه برای وی رقم زده است. برخی ابهامات ادعا شده پیرامون اطلاع الکاظمی از عملیات ترور سردار سلیمانی تاکنون هیچ قطعیتی پیدا نکرده و بررسیهای اطلاعاتی، چنین موضوعی را تائید نمی کند. روابط خوب الکاظمی با گروههای سیاسی داخلی و نیز کشورهای همسایه عراق و بازیگران منطقهای از نقاط مثبت اوست که میتواند بسیاری از پروندههای بر زمین مانده در عراق و منطقه را به پیش ببرد.
7️⃣ معرفی مصطفی الکاظمی در حالی صورت میگیرد که هیچگونه اتهام و یا شبههای مبنی بر دخالت بازیگران خارجی در تعیین او مطرح نیست و جریانات عراقی اعم از شیعه، کرد و سنی آن را نتیجه یک تفاهم فراگیر درون شیعی و همراهی و پشتیبانی کردها و اهل سنت از تصمیم اجماعی گروههای شیعه عراق که اکثریت را در پارلمان این کشور در اختیار دارند قلمداد می کنند.
8️⃣ موضوع اجراء مصوبه مهم و راهبردی پارلمان عراق مبنی بر خروج آمریکایی ها از عراق به عنوان یکی از شروط و تاکیدات اصلی گروههای شیعی عراق در انتخاب الکاظمی قابل توجه است. و این مهم بایستی به عنوان یک مطالبه از سوی گروههای شیعی عراق از نخست وزیر جدید همچنان پیگیری شود.
9️⃣ تاریخ و تجربه ثابت کرده شرایط سیاسی در عراق به شدت سیال و پیچیده است. آن چه اما در این باره حائز اهمیت است اینکه گروههای مقاومت و شیعی عراق با حفظ انسجامی که در خصوص مسئله انتخاب نخست وزیر از خود نشان دادند، با همین تفاهم و هم افزایی با دیگر جریان ها دو خواسته اصلی مردم عراق که در وقایع چندماه پیش مطرح شده را به طور جدی در دستور کار قرار دهند: نخست، تسلط بر اوضاع برای حل مسائل اقتصادی و معیشتی، و دوم، اصرار بر خروج پایگاه های و نیروهای نظامی آمریکا در عراق
🖌 #عزیز_غضنفری
🔴 #سرخط_تحلیلی l معرفی الکاظمی و تحولات عراق
🔻 # درباره تحلیل معرفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر عراق رعایت چند نکته کوتاه برای نخبگان و تحلیلگران محترم ضروری است:
1⃣ این که کاظمی مطلوب ما نیست و بین بد و بدتر بد را انتخاب کردیم، درست است؛ اما در سطح رسانه ای و رسمی، تصریح به این امر صلاح نیست، زیرا به نحوی به ادعای نفوذ و دخالت ایران در عراق دامن می زند. نکته درست، احترام به رای و اجماع جریانات سیاسی عراق است.
2⃣ این که در عراق نخست وزیری بر سر کار بیاید که کاملا مطابق معیارهای ما و در خط مقاومت باشد، نوعی آرمان گرایی و غفلت از واقعیت های عراق است. سیاسیون عراق حتی به منافع ملی خود اهمیتی نمی دهند، تا چه رسد به ایران و مقاومت! متاسفانه اولویت اغلب آنان محاصصه (سهمیه بندی) و امتیازگیری سیاسی است (حتی در زمان سردار سلیمانی با آن همه تجربه و شخصیت کاریزماتیک، این روند بسیار دشوار و طولانی و گاه بر خلاف خواست ما رقم می خورد).
3⃣ پر کردن خلا سیاسی لزوما موضوعیت ندارد، به ویژه آن که دولت فعلی موقت است و باید برای انتخابات زودهنگام زمینه سازی کند. این کار را عادل عبدالمهدی در منصب دولت "تصریف الاعمال" هم می توانست انجام دهد. اما به دلیل مخالفان فراوان (حتی در میان شیعیان) چنین نشد و به نامه ای که عبدالمهدی در این خصوص به پارلمان نوشت توجهی نشد.
4⃣ الکاظمی ماموریت سختی در پیش دارد. مشکلات زیرساختی اقتصادی، سهم خواهی های سیاسی، فساد نهادینه، کاهش قیمت نفت، کرونا و حضور و نفوذ آمریکایی ها از جمله موانعی است که موفقیت الکاظمی را در دوران کوتاه دولتش به چالش می کشد.
6⃣ با توجه به گرایش آمریکایی الکاظمی و مخالفت آمریکایی ها با ترک عراق، انتظار اقدام عاجل از سوی دولت جدید در خصوص خروج اشغالگران منطقی نیست. حتی بعید نیست با توصیه آمریکایی ها به اقدامات متقابل همچون کاهش روابط با ایران، مهار حشد الشعبی و خلع سلاح گروه های مقاومت مبادرت نماید.
✅ با توجه به موارد فوق لازم است گروه های شیعی که الکاظمی را برگزیده اند، به ویژه گروه های همسو با ایران و مقاومت، نقش مطالبه گری و نظارتی خود را در پارلمان بر نخست وزیر تقویت کنند.
🖌 #فرزان_شهیدی
✳کرونا شمارش معکوس شکست #اتحادیه_اروپا که مدعی نمایش بهترین الگوی همگرایی و تحقق فرایند #جهانی_شدن بود را آغاز کرده.
🔰بعد از موفقیت جنبش #برگزیت، حالا ایتالیایی ها که از همسایگانشان و اتحادیه اروپا به خاطر تنها گذاشتنشان در بحران #کرونا به شدت گله مندند، پرچم اتحادیه اروپا را آتش زدند. فرانسوی ها پرچم اتحادیه را از برخی ساختمان ها پایین کشیدند. دولت اسپانیا به خاطر عدم اجماع وزرای اتحادیه اروپا در حمایت مالی از اقتصادهای آسیب دیده از کرونا درباره آینده این اتحادیه هشدار داد.
🔰کشورهای اروپایی در بحران کرونا به جای همگرایی شعار «اول کشور خودم» سر می دهند؛ و این یعنی اتحادیه اروپا به #پایان سلام کن!
#محمد_عبدالهی
🔴 کرونا و غفلت ما از #عراق و منطقه!
🔻 ویروس #کرونا همزمان با اینکه همه جهان را درگیر کرده و ما نیز در داخل ایران به خودمان مشغول شده ایم اما غفلتی هم برای ما پیش آورده و آن غفلت از اتفاقات و تحولات منطقه است.
🔹حملات بیشتر ائتلاف سعودی به یمن، تحرکات آمریکا در عراق و سوریه و افغانستان بخشی از این اتفاقات است. بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس حملات گروه های مردمی و مقاومت به پایگاه های آمریکایی در منطقه و عراق شدت گرفت به نوعی که آمریکایی ها چندین پایگاه نظامی خود را خالی کرده و به عین الاسد عقب نشینی کرده اند و سفارت آمریکا در عراق تقریباً به حالت نیمه تعطیل درآمده.
🔸 آمریکایی ها هفته قبل با عملیات روانی گسترده سعی کردند با ایجاد ترس و هراس سیاست خود را در عراق پیاده کند. بطور کلی آمریکا بدنبال یک دولت دست نشانده و هماهنگ با خود در عراق است تا بتواند پایگاه های نظامی و حضور نظامی خودش را ادامه داده و فرآیند غارت نفت و منابع عراق نیز ادامه پیدا کند. آمریکا به فردی از جنس صدام و مطیع نیاز دارد.
🔹 در چندماه گذشته نیز سعی کرده بود با آشوب های داخلی، دولت عبدالمهدی را سرنگون کند اما وقتی نتوانست، تصمیم به ترور فرماندهان جبهه مقاومت گرفت. تا در غیاب فرماندهان جبهه مقاومت بتواند دولتی همسو و مطیع خود را در عراق روی کار آورد.
🔸 حالا دولت ضدآمریکایی عبدالمهدی سقوط کرده و مرحله بعدی یعنی روی کار آوردن یک دولت همسو و مطیع کلید خورده است.
🔹 آرایش سیاسی عراق تا حالا بدین گونه بوده که رئیس جمهوری از کردها باشد، رئیس مجلس از اهل سنت و رئیس وزرا (نخست وزیر) از شیعیان و همیشه از گروه های مقاومت. آمریکا حالا بنا دارد این ترکیب را بهم بزند و نخست وزیری از دست گروه های مقاومت خارج شود.
🔸 یکی از گزینه های مورد حمایت آمریکا در این شرایط مصطفی عبدالطیف مشتت معروف به مصطفی الکاظمی رئیس پیشین اطلاعات عراق است. الکاظمی یک آمریکایی دوست وغربگراست. به گزارش سران حشدالشعبی وی از متهمین اصلی ترور فرماندهان مقاومت است و طی سالهای گذشته همکاری های مشترکی را با آمریکایی داشته. او با شرکت های نفتی آمریکایی همکاری ویژه ای نیز داشته است.
🔹 اما همراهی دولت غربگرای ایران با این سیاست آمریکا بدترین اتفاقی بود که افتاده! که به احتمال با وعده رفع تحریم ها این همراهی صورت گرفته! متأسفانه باید عرض کنیم بعد از شهادت حاج قاسم، دولت تدبیر و امید راه را باز دیده تا برجام منطقه ای را در پیش بگیرد.
گروه های مقاومت عراقی نظیر کتائب، سرایا و نجبا علیه مصطفی الکاظمی بیانیه داده اند اما در کمال ناباوری علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ایران با نظر حسن روحانی به عراق می رود و با الکاظمی نیز دیدار می کند و حمایت ایران را از وی اعلام می کند!
🔸 ایجاد دوگانگی در سیاست خارجه و جبهه مقاومت توسط دولت تدبیر که سیاست های داخلی و خارجی اش طی 7 سال اخیر به بن بست رسیده، خطرناک ترین کار حسن روحانی است که نیاز است نهادهای مسئول و مربوطه با این رویه مقابله نمایند.
⭕️ اصحاب رسانه و فعالان سیاسی باید در این مسئله حساسیت بیشتری به خرج داده و مسئله کرونا باعث غفلت آنها نشود. چنانچه رهبری در ایام اخیر نیز فرموده اند: «ما وقتی که راجع به این قضیّه[کرونا] فکر میکنیم از بقیّهی حوادث مهمّی که در دنیا همواره وجود داشته نبایستی غفلت بکنیم و بدانیم که همین حالا هم میلیونها انسان زیر فشار ظلم و ستم دشمن و دشمنیهای دشمنان و قدرتمندان رنج میبرند؛ مردم در یمن، مردم در فلسطین و در بسیاری از نقاط دیگر جهان زیر فشار هستند. پس مسئلهی کرونا ما را از توطئهی دشمنها غافل نکند، از توطئهی استکبار غافل نکند».
#تحولات_منطقه
مدرسی یان
☝باید اعتراف کنیم که کرونا باعث شده که از منطقه و عراق و یمن و مظلومان جهان غافل بشیم.
حالا یه عده از ماها درگیر کار جهادی و ... بودیم اما توجیهی نداره این غفلت.
و البته ادامه این غفلت خیلی بدتره. دوستان و اصحاب رسانه باید در این زمینه ورود کنن و روشنگری کنند.
دوستان این متن رو بخونید و نشر بدید و شما هم تحلیل کنید. نباید بذاریم خون حاج قاسم پایمال بشه.
مدرسی یان
🔴 قدری منصف و واقعبین باشیم
🔷️ گاهی وقتها برخی مسائل را نباید خیلی تحلیل کرد. آنقدر روشن و صریح است که نیاز به تحلیل ندارد. فقط باید قدری انصاف داشت و واقعبین بود. به دو گزاره مهم زیر توجه کنید:
1️⃣ توئیت سفیر چین در ایران در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت که دولت چین را به دروغگویی متهم کرده بود: "امیدوارم شما به حقایق و تلاشهای بزرگ مردم چین در مقابله با کرونا احترام بگذارید".
2️⃣ توئیت رابرت مکایر سفیر انگلیس در ایران در واکنش به درخواست آزادسازی نفتکش ایرانی گریس ۱ که دولت انگلیس پارسال آن را در جبالطارق دزدیده بود: "دولت ما حق دارد نفتکش حامل نفت ایران را توقیف کند".
🔷️ حالا بماند حضور میدانی سفیر انگلیس در اغتشاشات مربوط به سقوط هواپیمای اوکراینی که جای دیگر قابل بحث است؛ اگر سفیر چین به جای سفیر انگلیس در آن اغتشاش که عکس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پاره شد میبود، چه میشد؟!!
🔷️ نه چین پرستیم نه اروپا و آمریکاپرست، ولی تشخیص اینکه منافع ملی از کجا و به چه طریق، آسان، کم هزینه و حداکثری و بدون درخواست سرسپردگی تامین می شود، بسیار ساده است.
🖌 #حمید_خوشآیند
هدایت شده از بیداری ملت
🔴الکاظمی عراق، همان روحانی 92 ماست!
🔸️ یکسالی میشود که شرایط سیاسی امنیتی در عراق پرتلاطم و بهم ریخته شده است. با توطئه آمریکا ابتدا عده ای ارازل و اوباش و گوش به حرف لیدرهای میدانی مزدور آمریکا به خیابانهای بغداد و بصره و کربلا و نجف و... آمدند. جریان صدر در این پازل فریب خورد و علیه عبدالمهدی به میدان آمد. اعتراضات تبدیل به اغتشاش شد. رفتارهای داعشی وار در کف خیابان ها رونق یافت تا آنجا که یک نوجوان 16 ساله را دار زدند و سپس سر بریدند. حکومت نظامی در برخی شهرها اعلام شد و بازهم افاقه نکرد.
🔹عبدالمهدی را وادار به استعفا کردند. سپس گفتند تا برپایی دولت انتقالی ادامه دهند. جریانات مقاومت به لانه جاسوسی آمریکا در بغداد حمله کردند و قصد داشتند آنجا را تسخیر کنند که با دستور فرماندهان عقب نشینی کردند. چند روز بعد فرماندهان جبهه مقاومت توسط ارتش تروریستی آمریکا به شهادت رسیدند. ایران اسلامی انتقام گرفت. اما عراق با ممانعت رئیس جمهورش اجازه انتقام نیافت.
🔹بعد از همه آن ماجراها واکنون آمریکا شرایط را مساعد معرفی شخصی به نام الزورفی میدید، تمام لابی های سیاسی خود را به کار گرفت، اما بازهم راه به جایی نبرد. در 2هفته اخیر با اجرای #عملیات_فشار در زمین نظامی در یک تغییر جهت چند درجه ای نام شخص دیگری بر سر زبانها افتاد. مصطفی الکاظمی رئیس دستگاه اطلاعاتی عراق به عنوان گزینه مورد نظر به جریانات سیاسی عراق با هر ترفندی بود تحمیل شد. شاید به قول آن دوستمان جریانات سیاسی زمین دادند تا زمان بخرند. اما ما قصد نداریم روی تحلیل دیگران تحلیل بیاوریم. اما فقط با همین جمله کوتاه بسنده میکنیم و منتظر اتفاقات بعدی عراق میمانیم. 👇
اگر جریان غربگرا و نتوانست در 88 کار نظام اسلامی را یکسره کند، با انتخاب روحانی به صورت نرم از ریل انقلاب خارج شدیم و به دامن آمریکا افتادیم. در عراق نیز وقتی نتوانستند با کودتا و آشوب کار عراق را یکسره کنند، با انتخاب الکاظمی قصد ایجاد تغییرات نرم دارند.
در واقع میتوان اینگونه گفت: مصطفی الکاظمی عراق، همان حسن روحانی 92 ایران است.
پ.ن: ان شاء الله که جریانات سیاسی عراقی بتوانند از این شرایط سخت عبور کنند و به مرحله گذار از فتنه برسند.
✍آقای الف(سید بدون سانسور)
🔴 بیداری ملت
@bidariymelat
@bidariymelat