هدایت شده از عطر گل نرجس
🔴 پایش مطبوعات سیاسی یکشنبه ۹۹/۱/۳۱
روزنامههای صبح امروز به ماجرای دلار های گم شده، کم توجهی مردم به طرح فاصله گذاری اجتماعی، پیشبینی شرایط مجلس یازدهم و ... پرداختند.
#کیهان تیتر زد: «نمایندگان فاسد رد صلاحیت شده را به دادگاه بکشانید»
#جوان: «سرریز سد ها و فروکش کرونا»
#آفتاب_یزد در صفحه اولش رییس، نواب رییس و روسای کمیسیون های مجلس یازدهم را پیش بینی کرد.
#آرمان_ملی نوشت: «با شروع بازگشایی انصاف تردد در جاده ها ۷۰ درصد و در معابر ۳۵ درصد افزایش داشته باشد»
#صدای_اصلاحات به نقل از مصطفی آب روشن: «رفتار های دولت تابعی از فشار های فضای مجازی شده است»
#اعتماد تصویری از صف خرید سیم کارت منتشر کرده و تیتر زد: «فاصله بی فاصله»
☫ @fetneakbar
دولت را از مجلس بعد نترسانید
حملات به مجلسی که هنوز تشکیل نشده در حال افزایش است. «ناصر قوامی» فعال اصلاحطلب و رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس پرحاشیه ششم با حمله به مجلسی که هنوز شکل نگرفته است، گفت: «اگر نمایندگان منتخب صحبتی میکنند، تنها در حد حرف است و بیشتر از آن نیست. فکر میکنم بیخاصیتترین مجلس در دوران جمهوری اسلامی همین مجلس یازدهم خواهد بود، هرچند مجلس دهم هم قوی نبود.» در همین حال «سیدعزتالله ضرغامی» در پاسخ به کسانی که دولت را از مجلس میترسانند، نوشت: «دولت را از مجلس یازدهم نترسانید! مجلس محل گروکشی نیست. مجلس، آداپتور وصل و مفاهمه دو قوه دیگر با هم است. از اولویتهای مجلس آینده، تقویت مدیریتهای کارآمد در قوه مجریه از طریق اصلاح رویهها و تحول در روشهای نظارتی قوه قضائیه است.» این نکته را نیز باید به گفته دکتر ضرغامی افزود که خواسته مردمی که به مجلس آینده رأی دادند، همکاری بیش از پیش قوای کشور، اعم از مجلس، دولت و قوه قضائیه برای رفع مشکلات کشور است و بیشک نمایندگان مجلس آینده نیز متوجه این موضوع هستند؛ ولی سؤال اصلی این است، چرا از الآن که هنوز مجلس آینده تشکیل نشده است، برخی چهرههای جبهه اصلاحات چنین مسائلی را با هدف ایجاد هراس و نگرانی از عملکرد مجلس یازدهم در بین مردم مطرح میکنند؟ آیا این رویه سیاسی در راستای منافع ملی و خواست جامعه صورت میگیرد؟
⛔️ بحثهای زودهنگام از مجلس آینده
🔹 بحث پیرامون مجلس آینده و زمزمههایی پیرامون اختلاف در آن از موضوعات موردتوجه در شرایط کنونی است.
🔹نکات تحلیلی: باتوجه به اهمیت و جایگاه مجلس و شرایط خطیر کشور، به نظر میرسد که مجلس آینده برای انجام کارویژههای انقلابی خود باید مبرا از اختلاف و تفرقه باشد. درواقع، اگر مجلس آینده قرار است که انقلابی و کارآمد باشد، باید از هماکنون (بدو تشکیل) تلاش شود تا پتانسیلهای اختلاف و منازعه در آن مدیریت شود و از هرگونه چندصدایی و عدم هماهنگی در آن پرهیز شود.
🔺علاوه بر این، باتوجه به ترکیب مجلس آینده، انتظار آن است که با روحیهی برادری و ایثار، اختلافنظرهای درونجبههای حل و فصل شود و به سطح رسانهها و جامعه کشیده نشود. البته نباید فراموش کرد که همواره برخی تلاش میکنند تا با گلآلود کردن فضا، ماهی خود را بگیرند و بازی باخته در زمین واقعی را با روی آوردن به تکنیکهای عملیات روانی – رسانهای و دامن زدن به اختلافات در میان نیروهای انقلابی، به نفع خود تغییر دهند. دقت در این موضوع، بویژه از آن روی اهمیت دارد که تقریباً یک سال بعد از آغاز به کار مجلس جدید، انتخابات ریاست جمهوری انجام خواهد شد و کیفیت رقم خوردن نتیجه در آن تا حدودی به وضعیت مجلس یازدهم بستگی دارد؛ به این معنا که اگر نیروهایی که با شعارهایی، چون کارآمدی، جوانگرایی و درون گرایی و... وارد مجلس شدهاند، در کارنامه یک ساله خود موفق عمل کنند و بارقههای امید را در جامعه روشن کنند، در انتخابات آینده ریاست جمهوری نیز زمینه اقبال به گفتمان آنها بیش از پیش فراهم میشود.
🔺نکته راهبردی:
واقعیت آن است که فارغ از دستهبندیهای سیاسی– جریانی، کارآمدی و گرهگشایی از مشکلات مردم، مهمترین مسأله کشور است و حال که با بنبست غرب-گرایی و نگاه به بیرون، زمینه برای روی آوردن به درون و اعتماد به ظرفیتها و استعدادهای داخلی و انقلابی فراهم شده است، نباید با سادهنگری و عدمدرک موقعیت تاریخیای که در آن قرار داریم، بار دیگر کشور را در ورطه ناکارآمدی قرار دهیم. امروز این مسئولیت متوجه نیروهای انقلابی است و جامعه منتظر است تا کارآمدی و صحت ادعاها و شعارهای آنها را به نظاره بنشیند. مجلس آینده باید تمرینی، هرچند سخت، برای این منظور باشد.
▼ حرف روز
🔶زیست منطقهای آمریکا در بستر عملیات روانی
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد 11 قایق نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در 27 فرودین چند بار به ناوگروه تروریستهای آمریکایی نزدیک شدهاند. این وضعیت پدید آمده به نظر میرسد در روزهای آینده بیشتر موردتوجه واقع گردد.
نکات تحلیلی: 1- در نگاه اول، صورتبندی ظاهر ماجرا بسیار روشن است. ایران تمام ضلع شمالی خلیجفارس را در اختیار دارد؛ بنابراین تردیدی نیست در زمینه امنیت منطقه وظایف قانونی و بینالمللی بر عهده دارد و لازمه تحقق چنین حالتی حضور مؤثر، مستمر و فراگیر در خلیجفارس است؛ اما از نظر جمهوری اسلامی همواره این سؤال مطرح بوده و خواهد بود که حضور نظامی آمریکا در خلیجفارس چه وجهی دارد؟ اساساً جمهوری اسلامی آرایش نظامی رژیم آمریکا در خلیجفارس را هم فاقد مبانی قانونی میداند و چنین حضوری را برهم زننده امنیت معرفی کرده است. 2- یکی از روشهای آمریکاییها در همه این سالها ایجاد عملیات روانی مبتنی بر ایجاد هراس در بین کشورهای بخش جنوبی خلیجفارس بوده است. آنها از این طریق به دنبال آن هستند تا هم حضور غیرقانونی و امنیتزدای خود را موجه جلوه دهند و هم امنیتی کردن منطقه برایشان آوردههای اقتصادی به همراه داشته باشد. در ارتباط با رویداد اخیر نیز آمریکاییها در حال پیمودن همین مسیر هستند. گفتگوی وزیر خارجه آمریکا با همتایان قطری، اماراتی و کویتی، در چنین چارچوبی ارزیابی میشود. همین هفته قبل بود که آمریکاییها با ایجاد جنگ روانی پرشدت خبر از حمله قریبالوقوع به مراکز بسیج مردمی عراق دادند. فضاسازی تبلیغاتی روش آنهاست.
نکته راهبردی: وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده در حال بررسی چگونگی پاسخ به اقدام قایقهای ایرانی هستیم! تجربه سالهای اخیر نشان داده است آنجا که صحنه و میدان رویارویی منطقهای بین ایران و آمریکا، مبتنی بر قواعد و اصول پذیرفتهشده بوده، رژیم آمریکا هیچگاه با موفقیت از چنین میدانی خارج نشده است. ترور شهید سلیمانی که عملیاتی بزدلانه و فاقد ارزش عملیاتی محسوب میشود، هرگز برای آمریکاییها نه تولید بازدارندگی میکند و نه نشانه موفقیت سیاست آنهاست. در حوزه خلیجفارس جمهوری اسلامی ایران راهبرد بازدارندگی مبتنی بر روشهای نامتقارن را اعمال کرده است و همه ابزارهای عملیاتی ساختن این سیاست را در اختیار دارد. کوچکترین خطا، تروریستهای آمریکایی و امکانات آنها در خلیجفارس را به چالش میکشاند. ساقط کردن گلوبال هاک و هشدار اخیر پدافند هوایی ایران به هواپیمای آمریکایی نشان داد اراده ایران برای حفظ امنیت خود و منطقه جدی است.
🔸 اخبار کوتاه
🔻 اجتماع اصولگرایان برای همفکری/ 4/8 میلیارد دلار گم شده یا نه؟ / بازگشایی حرمهای مطهر با پروتکل بهداشتی / انتخابات داخلی مهمترین آزمون مجلس یازدهم / سایه کرونا بر اقتصاد جهان/ کمک مالی به آسیب دیدگان کرونا با وجوهات شرعی
🔻روزنامه شهروند نوشت: «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی قرار است روز دوشنبه اول اردیبهشتماه، اجتماعی را با حضور همه منتخبان این شورا در مجلس یازدهم برگزار میکند. بر اساس دعوتنامهای که شورای ائتلاف اصولگرایان منتشر کرده، قرار است در این اجتماع «زمینه مناسبی برای همکاری و همفکری» در مجلس یازدهم فراهم آید.
🔻 دیوان محاسبات نوشت؛ در گزارش تفریغ بودجه که خلاصه آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد، هیچگونه اشاره تصریحی یا تلویحی به گمشدن مبلغ 4/8 میلیارد دلار نشده، بلکه بهروشنی بیان گردیده که هویت دریافتکنندگان وجوه ارزی مذکور، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، معلوم و مشخص بوده و میتوان حساب ارزهای دریافتی یا کالاهای وارداتی را از آنان خواست و پیگیری و تعیین تکلیف نمود. با توجه به هماهنگی و نظارت دو قوه مجریه و مقننه، امکان گمشدن حتی یک دلار از ارزهای پرداختی به واردکنندگان متصور نیست، بلکه تلاشها بر این است که این وجوه در محل قانونی خود تعیین تکلیف شود.
🔻 حجتالاسلام احمد مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی در یادداشت اینستاگرامی در رابطه با محدودیتهای ایجاد شده در تشرف به حرم مطهر رضوی به سبب پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: دستورالعمل بازگشایی حرمهای مطهر را با رعایت ضوابط بهداشتی بهمنظور میزبانی اماکن مقدس از زائران و دلدادگان تهیه کردهایم که انشاءالله با فراهم آمدن مقدمات لازم، میزبان زائران حرمهای مطهر خواهیم بود.
🔻 عزتالله ضرغامی نوشت: بسیاری از عزیزانی که نامزد ریاست مجلس آینده هستند، میتوانند روسای کمیسیونهای مهم و تأثیرگذار باشند. تحقق وعدهها و شعارها، از کمیسیونهای تخصصی میگذرد. مهمترین آزمون سال اول این مجلس انتخابات داخلی آنان است.
🔻 پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرد؛ این پایگاه گزینه کمک مالی به آسیبدیدگان از کرونا را در وبسایت خود فعال کرد. علاقهمندان میتوانند با ورود به سایت Leader.ir و مراجعه به قسمت پرداخت وجوهات شرعی، قسمت کمک به آسیبدیدگان به کرونا را انتخاب کنند.
🔻 گیتا گوپیناس، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول، میگوید: «فعالیتهای اقتصادی جهان که از پاندمی ویروس کرونا آسیب شدیدی دیدهاند، حتی تا پایان ۲۰۲۱ بهطور کامل ریکاوری نخواهند شد و پیشبینی میکنیم پایینتر ازآنچه ما قبل از شیوع ویروس کرونا انتظار داشتیم، باقی بمانند.»
هدایت شده از عطر گل نرجس
🔴 پایش مطبوعات سیاسی دوشنبه ۹۹/۲/۱
روزنامههای صبح امروز به ماجرای ۴/۸ دلار گمشده، عدم نظارت جدی دولت بر بسیاری از مشکلات کشور مثل قیمت ها و کودکان کار، عدم موفقیت اصولگرایان در وحدت برای انتخابات هیئت رییسه مجلس و ... پرداختند.
#کیهان تیتر زد: «تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی به سرنوشت ۱۸ میلیارد دلار دچار نشود!»
#جوان: «جنگ داخلی آمریکا پشت ماسک کرونا»
#آفتاب_یزد با اشاره به بی توجهی و عدم نظارت دولت در زمان کرونا، تیتر زد: «پراید ۶۹/۵ میلیون پژو پارس ۱۳۸ میلیون»
#آرمان_ملی به نقل از محسن هاشمی: «آمار مبتلایان و قربانیان بسیار بیشتر از تعداد اعلام شده رسمی است»
#ابتکار دلائل عدم موفقیت شورای ائتلاف اصولگرایان در وحدت برای انتخابات هیئت رییسه مجلس را بررسی کرد.
#صدای_اصلاحات به نقل از روح انگیز امینی: «مسئولان به داد کودکان کار برسند. آنها از اصلی ترین ناقلان کرونا هستند»
☫ @fetneakbar