🔴 اهمیت برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران؛ نیاز اصلی ایران چیست؟
🔻 از ۵ ماه دیگر طبق قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد تحریم های تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ایران قادر به خرید و فروش تسلیحات خواهد شد.
🔸 این امر سرآغاز اتفاقی بسیار مهم و راهبردی در منطقه غرب آسیا خواهد بود چرا که جمهوری اسلامی که در سالیان اخیر در برخی فناوری های نظامی خاص در عداد کشورهای پیشرفته قرار گرفته می تواند ضعف ها و خلاء های تسلیحاتی خود را پر کند.
🔸 تاریخچه تحریم های تسلیحاتی ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل به سالهای ۲۰۰۶ بر می گردد که ایران طبق قطعنامه ۱۷۴۷ از خرید هرگونه تسلیحات سنگین مانند هواپیما ، تانک ، ناوهای جنگی محروم گشت.
🔹 در سالهای پس از این قطعنامه اگرچه ایران ناتوان از خرید تجهیزات پیشرفته بود اما توانست با اتکا به توان داخلی در برخی صنایع نظامی مهم مانند پهپاد و موشک های بالستیک به خودکفایی و استغنای صددرصدی برسد و در ساخت برخی تجهیزات دیگر مانند پدافندهای موشکی زمین پایه تا حد زیادی خودکفا گردد .
🔹 مقایسه بودجه نظامی ایران با کشورهای همسایه اش نشان می دهد که این کشور با صرف کمترین هزینه بقا ،تمامیت ارضی و امنیت ملی اش را از معرض تهدیدها مصون نگاه داشته که این امر موفقیت استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی را نمایانگر است.
🔸 شاید برای برخی این سوال به وجود بیاید که پس برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران ، اولویت های آن برای خرید تجهیزات نظامی به چه صورت خواهد بود؟
🔸 معتقدم ایران در زمینه تجهیزات نیروی زمینی خصوصا در امر تسلیحات سبک و نیمه سنگین مانند ضد زره خودکفا بوده و کیفیت تجهیزاتش در نبرد سال ۲۰۰۶ میان حزب الله و اسرائیل و نبردهای یمن و سعودی و همچنین نبرد با تروریسم در عراق و سوریه اثبات شده است.
🔹 در زمینه زرهی نیز با توجه با تهدیدات مرزهای شمال غرب و جنوب شرق که عمدتا کلاسیک نیستند خرید تانک های پیشرفته به نظر جزو اولویت های وزارت دفاع نیست. خصوصا که ایران نیز مقاصد آفندی نسبت به همسایگان ندارد.
🔹 در زمینه دریایی نیز ایران تولید کننده انواع شناورهای سبک و نیمه سنگین و موشک های زمین به دریا از نوع بالستیک و کروز و سطح به سطح می باشد و با توجه به خودکفایی نسبی که در این مقوله دارد و همچنین در نظر گرفتن محدودیت هایش در امر تخصیص بودجه به نظر معقول نمی نماید که به سراغ خرید های دریایی کلان برود .
اما معتقدم نقطه ضعف اصلی ایران در زمینه هواپیماهای جنگنده می باشد.
🔸 پس از وقوع انقلاب اسلامی دیگر ایران نتوانست هیچ هواپیمایی از غرب خریداری کند و در جنگ تحمیلی هواپیماهای غربی اش مانند فانتوم و تامکت و تایگر به شدت فرسوده شدند.
این در حالی بود که ایران از نظر قطعات این هواپیماها کاملا وابسته نگه داشته شده بود و به همین علت بود که بسیاری از هواگردهایش زمین گیر شدند.
🔸 پس از انعقاد برجام ایران بلافاصله تلاش هایی برای خرید تعداد بالایی سوخو ۳۰ مدل اس ام از روسیه انجام داد که خبرها حکایت از موفقیت بدون سر و صدای مذاکرات داشت.
🔹 این هواپیما همچنین بدون سوخت گیری می تواند تا ۳۰۰۰ کیلومتر را بپیماید و ۸ تن بمب و موشک حمل کند که معنای آن را اسرائیلی ها و سعودی ها به خوبی درک می کنند .
🔹 با توجه به قدرت بالای موشکی بالستیک و کروز و یگان های پهپادی ایران ورود سوخوهای جدید توان تهاجمی آن در مقابل رقبای متخاصم منطقه ای را شدیدا تقویت می کند چرا که این کشورها در برابر ایران صرفا بر هواپیماهای پیشرفته غربی خود تکیه داشتند.
🖌 #علیرضا_تقوی_نیا
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🖊چرا پاکستان و مصر قدرت نظامی هستند، اما رتبه اقتصادی نازلی دارند؟
▫️آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین و هند که جزو ۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان هستند، جزو ۱۰ قدرت برتر نظامی جهان نیز هستند، اما چرا امثال مصر، پاکستان و روسیه با وجود قدرتمندی نظامی، از نظر اقتصادی عقب ماندهاند. پاسخ این چرایی را باید در خطایی جست که این کشورها در روابط اقتصادی خارجی خود مرتکب شدند و همان خطا، امروز بهعنوان نسخه شفابخش اقتصاد ایران توسط طیف فکری متبوع آقای امینزاده تجویز میشود: ادغام در نظم اقتصادی بینالمللی که توسط امریکا و شرکایش پایهگذاری شده است.
▪️پاکستان از ۳۰ جولای ۱۹۴۸ و مصر از ۹ می ۱۹۷۰ به موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (GATT) پیوستند، دروازههای خود را به روی کالاهای خارجی گشودند و متعهد شدند از تولید داخلی حمایت نکنند.
▫️وقتی در سال ۱۹۹۵ نیز که سازمان تجارت جهانی تأسیس و جایگزین GATT شد، هر دو در همان سال نخست به عضویت WTO درآمدند. نگارنده در فصل سوم کتاب «دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل» نشان داده است که کشورهای غربی چگونه با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و با تأسیس نهادهایی مانند GATT و WTO، اجازه حمایت از تولید داخلی را به کشوری، چون مصر که تا ۱۹۲۲ تحتالحمایه انگلیس بود و تازه از یوغ استعمار و استثمار رهایی یافته بود، ندادند، لذا اشتباه نباید کرد. نه امریکا، انگلیس و آلمان برای پیشرفت اقتصادی، هزینه در امور نظامی را حذف کردند و نه علت عقبماندگی مصر و پاکستان، هزینه در تسلیحات به جای اقتصاد است.
▫️از قضا میان هزینه نظامی و پیشرفت کشورهای پیشرفته امروزی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. چه، قدرت نظامی از دو جهت مولد قدرت اقتصادی است. نخست از این جهت که بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست (و چه زیبا فرمود آن پیر حکیم که داشتن امنیت، مستلزم داشتن «عزت» است و اینک میتوان دید که این شورش علیه امنیت، از سوی کسانی صورت میگیرد که نشان دادهاند قائل به عزت ملی نیستند)؛ و جهت دوم اینکه، بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت امثال امریکا شدهاند، از پروژههای نظامی به حوزههای تجاری سرریز کردهاند. میکروچیپهایی که برای پردازش حجم وسیعی از اطلاعات و ذخیره اطلاعات در کامپیوترها و گوشیهای شخصی تولید شده توسط شرکت اپل استفاده میشود، در واقع محصول برنامههای فضایی و نظامی امریکا هستند که در حوزه ارتباطات تجاریسازی شدهاند.
▪️زیربنای تکنولوژیهای اینترنت توسط سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (دارپا) در وزارت دفاع امریکا ایجاد شد.
🔸برشی از مقاله استراتژی بیشینه سازی قدرت
@syjebraily