هدایت شده از عطر گل نرجس
🔴ادعای احمد توکلی درباره رئیس جمهوری/ روحانی در حال نزدیک کردن کشور به لبه پرتگاه است
عضو مجمع تسخیص مصلحت:
🔹 متأسفانه ما با تابوکردن برخی مسائل مثل طرح سوال از رئیس جمهور یا استیضاح، از آنها فرار می کنیم.
🔹با استیضاح روحانی موافق هستم، ادامه صدارتش امکان دارد به نابودی کشور منجر شود. باید سوال انجام شود شاید تنبه پیدا کند./نامه نیوز
☫ @fetneakbar
هدایت شده از عطر گل نرجس
👤 سید امیر سیاح کارشناس مسائل سیاسی در توییتر نوشت:
تابستان۹۷ رهبر معظم انقلاب از دولت خواستند "یک کارگروه دانا، پرکار، قوی، شبوروزکار معین کنند برای حل مسئله نقدینگی تا نقدینگی نرود به طرف ارز و طلا و مسکن. تابستان۹۹شده فکر میکنید دولت چه کرد؟ هیچ! نخبگان اقتصادی خودشان جمع شدند راهکارها را دادند فکر میکنید دولت چه کرد؟ بازهم هیچ!
☫ @fetneakbar
هدایت شده از دکتر رضا سراج
🔻ای کاش در انتخابات ۹۶ مردم هشدارهای انقلابیون را جدی میگرفتند. نوشته زیر 👇 صرفا جهت یادآوری بازنشر میگردد
🔴دوباره روحانی؟!
🔹انتخاب مجدد و دوباره روحانی چه آثار و پیامدهایی برای مردم و کشور خواهد داشت؟
♦️آثار و پیامد دوباره روحانی
1⃣دوباره روحانی، دوباره وعده
2⃣دوباره روحانی، دوباره گرانی
3⃣دوباره روحانی، دوباره تبعیض
4⃣دوباره روحانی، دوباره بیکاری
5⃣دوباره روحانی، دوباره واردات
6⃣دوباره روحانی، دوباره اشرافیت
7⃣دوباره روحانی، دوباره زشتگویی
8⃣دوباره روحانی، دوباره ناکارآمدی
9⃣دوباره روحانی، دوباره بیصداقتی
🔟دوباره روحانی، دوباره انشاء خواندن
🔹آثاری که در دور اول دولت روحانی بر مردم و کشور تحمیل شد؛ در دور دوم با دامنه بیشتری تداوم خواهد داشت. با این شرایط، آیا بازهم دوباره روحانی؟! آیا باید به عقب برگشت؟!
#آزموده_را_آزمودن_خطاست
🚩 @DrRezaSeraj
صرفا جهت اطلاع:
⭕️ برخی واکنش های توییتری به جسله امروز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در مجلس
👤 صادق زبیاکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹ایکاش جلسه امروز مجلس درس عبرتی میشد برای ظريف که بجای تلاش در تحبیب قلوب تندروها،برروی منافع ملی کشور می ایستادند.اصراری نمی ورزیدند سخنرانی ها و موضع گیری هایشان در مجامع بین المللی بگونه ایی باشد که آنان راخشنود سازد.حاصل هفت سال ملاحظه کاری و رفع و رجوع کردن را امروز دیدید.
👤 امیرحسین ثابتی، فعال رسانه ای:
🔹جناب ظریف! شمایی که امروز در مجلس بجای پاسخگویی درباره برجام و عملکردت گفتی هر هفته با حاج قاسم جلسه داشتی!
🔹لطفا بگو چطور از سفر بشار اسد به تهران مطلع نبودی؟ حاج قاسم در این حد تو را محرم نمیدانست که در همان جلسه ها بگوید او دارد به تهران می آید تا یک دفعه استعفا ندهی؟
👤 فرید مدرسی، روزنامه نگار:
🔹چهرهای که امروز مجلس برابر ظریف از خود به نمایش گذاشت، آینده این نهاد را تیره میکند؛ هو کردن مقامات در صحن مجلس، راه هرگونه تعامل را میبندد و دیگر حرف حسابی شنیده نمیشود.
🔹توهین، شان مجلس نیست؛ کارکرد کانالها و صفحات مجازیِ زرد است که امروز پدرخواندههایشان نماینده شدند.
👤 احمد نادری، نماینده مردم تهران در مجلس:
🔹امروز جناب ظریف مهمان مجلس بود و مطابق همیشه به کلی گویی پرداخت و هیچ پاسخ منطقی به سوالات جدی نمایندگان ملت نداد.
🔹کسی به ایشان توهین نکرد والبته مجلس یازدهم هم جای تعارف وقهر نیست وایشان هم باید به مجلس پاسخگو باشد.
🔹ایشان باید پاسخگوی اعتماد رهبری و مردم در طول این سالها باشد
👤 محمد مهاجری، سردبیر خبرآنلاین:
🔹آقای ظریف در جلسه امروز مجلس یازدهم در پاسخ به نماینده هایی که او را ذلیل و دروغگو خواندند،کدهایی از رهبر معظم انقلاب آورد که وی را صادق و شجاع خوانده اند.
🔹آقای وزیرخارجه! از این پس در برابر این جماعت، از بیانات افرادی کد بیاورید که اینها قبولش داشته باشند!
👤 مجتبی رضاخواه، نماینده مردم تهران در مجلس:
🔹امروز در مجلس عملکرد جناب ظریف که مورد انتقاد نمایندگان قرار گرفت، تلاش کرد از رهبری و حاج قاسم هزینه کند!
🔹اینکه رهبری برجام را «خسارت محض» نامیدند به کنار، رشد ۶-۷ برابری قیمت دلار در ۷ سال گذشته را چگونه توجیه میکنید؟!
🔹با مشکلات متعدد اقتصادی مردم چگونه از برجام دفاع میکنید؟
👤 حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور:
🔹اگر سران سایه باز میدانستند اقدامات امروز برخی نمایندگانشان چه نقشی در تغییرات سال آینده خواهد داشت چه بسا تسلیم این صحنهآرایی خطرناک نمیشدند.
👤 مرتضی آقاتهرانی، نماینده مردم تهران در مجلس:
🔹وزیر خارجه بجای اینکه پاسخگوی عملکرد هفت ساله خود در محضر نمایندگان ملت باشند، خود را پشت رهبر انقلاب و شهید سلیمانی پنهان کردند.
🔹این راه و رسم پاسخگویی نیست آقای ظریف
⭕️نمی گوییم خیانت کردند تزریق طلا و ارز مصداق بارز خیانت بود/ قیمت دلار درزمان احمدی نژاد ۳/۵ برابر شد اما در دوران روحانی ۶ برابر!
👤 احمد توکلی، نماینده سابق مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹آقای روحانی در حال نزدیک کردن کشور به لبه پرتگاه است. هر کشوری در دنیا به بحران ارزی میخورد کاهش ارزش پول ملیاش بین ۲۵ تا ۵۰ درصد میشود اما در ایران وضعیت فاجعه است.
🔹زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد قیمت دلار ۳.۵ برابر و در زمان ریاست جمهوری آقای روحانی قیمت دلار ۶ برابر شد. در این وضعیت بنگاه های اقتصادی چون نمی توانند برای تهیه مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز خود تأمین منابع را با ریال انجام دهند، ناگزیر تعطیل می شوند
🔸دولت از ۲۱ فروردین ۹۷ تا اواسط مرداد همان سال ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی را با عنوان تهیه کالاهای و نیازهای اولیه جامعه و ۶۵ تن طلا را با تزریق به بازار بر باد داد این کار چه معنایی داشت؟ در واقع خودش دست خودش را خالی کرد. نمی گوییم خیانت کردند اما این کار مصداق بارز خیانت بود. اینکه میگویند دستمان بسته بود، نادرست است. به هیچ وجه دستشان بسته نبود
🔹قیمت های امروز اجاره بها به شدت دارد آستانه تحمل مردم را پایین می آورد. من که احمد توکلی هستم با این همه اعتبارم فشارهای زیادی را برای تهیه پول اجاره مسکن یکی از فرزندانم باید تحمل کنم که هنوز هم توانستم آن را پر کنم، آن کسی که کارمند ساده است چه باید بکند؟
🔸با استیضاح رئیس جمهور موافق هستم. باید این سئوال انجام شود شاید تنبه پیدا کنند.
✳ نمایی از دو وضعیت
✍ دیروز مجله فارنپالیسی از مجلات تخصصی و قابلاعتنا برای هر دو گروه سیاسی دموکرات و جمهوریخواه در حوزه سیاست خارجی، در مطلبی نوشت:
🔹«ایران نشان داد که در برابر فشار آمریکا مقاوم است. در ایران نشانههایی از بهبود اقتصادی ظاهرشده و تولید داخلی و اشتغال در این کشور رو به افزایش است.»
❌ اما نکات تحلیلی:
1⃣ رأیدهندگان آمریکایی بیشتر مبتنی بر دو مؤلفه «اقتصاد» و «سیاست خارجی» و ارزیابی برنامهها و سیاستهای نامزدها در این دو حوزه، منتخب خود را انتخاب و روانه کاخ سفید میکنند. در هر دو حوزه وضعیت ترامپ با چالش مواجه است. البته قبل از کرونا، میزان رضایت مردم از ترامپ به دلیل بهبود نسبی وضعیت اقتصادی آمریکا بالا بود؛ اما کرونا با افزودن بیش از 40 میلیون بر بیکاران این کشور و آسیب جدی به کسبوکارها هم علامت سؤال بزرگ بر سر توان مدیریت بحران دولت را ایجاد کرده است و هم بر روند افول محبوبیت ترامپ افزوده است.
2⃣ در سیاست خارجی نیز بر اساس مطالعات کارگروه امنیت ملی جمهوریخواهان کنگره آمریکا، سه کشور روسیه، چین و ایران به همراه گروههای جهادی و افول ارزشهای آمریکایی در فهرست 5 تهدید مهم امنیت ملی آمریکا ذکر شدهاند و ترامپ در همه آنها با کارنامهای پر از نمرات تکرقمی و بسیار ضعیف مواجه است. وی نه جلوی حرکت رو به رشد چین را توانست بگیرد و نه روسیه را از سیاستهای خود در منطقه بازداشت و نه جلوی رشد و توسعه گروههای جهادی را گرفت. ضمن اینکه تصویری که امروز از وضعیت اعتراضات ضد نژادپرستی و خشونت سیستماتیک دستگاه حاکمه آمریکا به دنیا مخابره میشود به تعبیر ترامپ چوب حراج بر آبرو و پرستیژ آمریکا زده است.
3⃣ در مورد ایران نیز ترامپ در چهار سال گذشته نهتنها نتوانست بهرغم فشار حداکثری و تحریمهای ناجوانمردانه، وضعیت ایران را بهدلخواه خود تغییر و ایران را وادار به نشستن بر سر میز مذاکره نماید، بلکه امروز به اذعان نگاههای کارشناسی کارشناسان مجله فارن پالیسی، حتی ایران با اتکا به قدرت درونی و تقویت تولید داخلی و ایجاد اشتغال در مدار فراهمسازی بسترها و لوازم ملی، ایستادن بر روی پای خود را بیشازپیش مهیا مینماید.
❌ و اما نکته راهبردی:
به موازات افول آمریکا در صحنه قدرت جهانی، جمهوری اسلامی ایران در حال موقعیتیابی و محوریت یافتن در ائتلافهای منطقهای و جهانی است. ایران به مدد واقعیتهای امیدبخشی که به برخی از آنها در گزارش فارن پالسی اشاره شد، همانند مدیریت موفقش در کرونا از شرایط پیش رو نیز عبور خواهد کرد.
هدایت شده از زمانه
قاسمی- بورس مسکن.mp3
4.03M
🔺 #بشنوید | دکتر علی قاسمی ( پژوهشگر اقتصاد سیاسی) پاسخ میدهد:
🔹 بورس مسکن به خانه دار شدن کمک خواهد کرد؟
🔹 تجربه بورس مسکن در کشورهای دیگر چه بوده است؟
【 #زمانه: پاتوق تحلیلگران】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
#نخبگان_دعوتید
✳یادداشت رییس کل بانک مرکزی با عنوان:
چند نکته مهم در باره بازار ارز
۱-قبلاًهم تأکید کرده ام، تلاطم این روزهای بازار،عمدتاً از عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار حواله ارز، به خاطر مشکلات ناشی از کرونا در ابتدای سال، نشأت گرفته است. با فروکش کردن تدریجی تقاضاهای تجمیع شده ماههای قبل،وافزایش عرضه درنیما تعدیل خواهد شد.
۲-گزارشات خوبی ازافزایش قابل توجه صادرات نفت و فرآورده های نفتی وصادرات غیرنفتی وخبرهای مثبت ازآزادشدن منابع مسدودی بانک مرکزی دریافت کرده ام که روندتأمین ارز را متحول خواهد کرد.
۳-صادرکنندگان تکیه گاه اصلی ارز آوری کشور هستند، فرصت برای برگرداندن میلیاردها دلار ارز صادراتی در دو هفته آتی پایان مییابد. این فرصت به هیچوجه تمدید نخواهد شد.از فردا، باهماهنگی بانک مرکزی ،قوه محترم قضائیه، وزارت صمت و نهادهای نظارتی، صادر کنندگانی که تاکنون تعهد خود را ایفا نکرده اند، در لیست های ده نفره برای توضیح درمورد نحوه ایفای تعهدات دعوت می شوند.
۴-مجدداً تأکید می کنم، بانک مرکزی دخالت هدفمند خود در بازار را به تشخیص خود و با در نظر گرفتن مصالح عالیه اقتصادی کشور اعمال خواهد کرد. بانک مرکزی یکبار در مهرماه سال ۹۷ توان خود را نشان داد. برخی به خاطر اشتباه محاسباتی تا دوسال برای فروش دلارهای ۱۹ هزار تومانی خود معطل ماندند.امروز نیز ریسک بازار ارز برای سرمایه گذاری به شدت افزایش پیداکرده است و من نیز وظیفه دارم این را به فعالان اقتصادی گوشزد نمایم.
🔴 #تحلیل | قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
🔻 هیئت دولت هفته گذشته پیشنویس نهایی قرارداد ۲۵ ساله همکاری ایران و چین را به تصویب رساند. وزرای خارجه دو کشور، پس از برجام در ۱۳۹۵ در خصوص طرح اولیه به توافق رسیده بودند و مذاکرات مقدماتی در خصوص جزییات آن از سفر هیئتی دیپلماتیک به سرپرستی وزیر خارجه در تابستان ۱۳۹۷ به پکن آغاز شد و با مذاکرات درباره نقشه راه این قرارداد در تابستان ۱۳۹۸ ادامه یافت.
🔹 رییس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه هنوز قراردادی بین دو کشور منعقد نشده، دو حوزه سرمایهگذاری چین در ایران را صنایع نفتوگاز و زیرساختهای حملونقل عنوان کرده و از همکاریهای مشترک دانشگاهی در زمینه صدور فناوری و همکاری امنیتی و دیپلماتیک در خصوص مبارزه با تروریسم نیز سخن گفته است.
🔹 با وجود اینکه طرح قرارداد حداقل ۳ سال پیش آماده شده بود ولی به نظر میرسد دولت با امیدواری به گشایش در روابط دوجانبه با غرب پس از برجام اراده جدی بر پیگیری آن نداشت ولی خروج آمریکا از برجام، خدشه جدی بر تصورات پیشین وارد کرد.
🔹 همچنین به نظر میرسد چین نیز با بهرهمندی از تجربه کاهش همکاریها پس از برجام قصد دارد با انعقاد یک قرارداد بلندمدت، حتی با فرض احیای برجام و گشایش دوباره در روابط تجاری ایران و اروپا، سهم خود از تبادلات اقتصادی ایران را تضمین کند.
🔹 ایران با عزم بر اجرای این توافق بلندمدت در شرایط کنونی ضمن افزایش اعتماد متقابل با چین، این پیام را به اروپا ارسال میکند که حتی با فرض حلوفصل اختلافات کنونی در چارچوب برجام و گسترش تبادلات دیپلماتیک با غرب، ایران راهبرد «نگاه به شرق» را دنبال کرده و چین یک همپیمان مهم برای ایران محسوب میشود.
🔹 تلاش برای کسب فناوریهای مهم چین در حوزه نفتوگاز و حملونقل و همچنین تأسیس کارخانجات کالاهای چینی در ایران نقش مثبتی در منافع دوجانبه اقتصادی خواهد داشت. از منظر سیاسی نیز میتواند به تقویت ائتلاف ضدغربی در منطقه به نفع ایران منجر شود.
🔴 #عاملان_وضعیت موجود چه کسانیاند؟
1️⃣ #هاشمی_رفسنجانی:
https://eitaa.com/modaresian/2142
2️⃣ #موسوی_خوئینی_ها:
https://eitaa.com/modaresian/2160
3️⃣ #محمود_احمدی_نژاد:
https://eitaa.com/modaresian/2188
4⃣ #میرحسین_موسوی:
https://eitaa.com/modaresian/2372
5⃣ #علی_لاریجانی
https://eitaa.com/modaresian/2746
6⃣ #اسحاق_جهانگیری
https://eitaa.com/modaresian/2765
✅ #داود_مدرسی_یان
7️⃣ #محمود_واعظی
#عاملان_وضعیت
1️⃣ محمود واعظی متولد 1331 تهران، مدارج تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را قبل از انقلاب در آمریکا طی کرد و سال 57 برای خدمت به میهن(!) به وطن بازگشت. واعظی از همان اول، بدون آنکه سهمی در انقلاب داشته باشد یا در جنگ حضور پیدا کند مسئولیت های کلانی را برعهده می گیرد: رئیس مرکز مایکروویو کشور، مدیرکل تلگراف و تلکس، مدیرکل خدمات تلفن شهری، معاون مخابراتی وزیر پست و تلگراف و تلفن و مدیرعامل شرکت مخابرات ایران.
2️⃣ واعظی از سال 65 هم معاون اقتصادی وزارت خارجه می شود. از سال 68 تا 78 معاون اروپا-آمریکای و معاون اقتصاد وزارت خارجه و از 78 تا 92 بعنوان معاون بین الملل و سیاست خارجه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص در کنار حسن روحانی حضور پیدا می کند.
3️⃣ واعظی سال 78 به همراه محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان، محمدرضا نعمتزاده، سید حسین موسویان و فاطمه هاشمی حزب «اعتدال و توسعه» را به رهبری حسن روحانی و با حمایت هاشمی رفسنجانی تشکیل داد. حزبی که آن را بال راست هاشمی می نامیدند و کارگزان را بال چپ او! حزبی بر مبنای مبانی لیبرالیسم و اقتصاد باز. این حزب معتقد است همواره دولت ساز بوده و فعالیتش بر مبنای «عقل گرایی» و «توسعه گرایی متوازن» است.
4️⃣ واعظی سال 92 به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی حسن روحانی به مجلس معرفی شد و در این 4 سال توانست خدمات مهمی در حوزه ارتباطات و اطلاعات و مدیریت افکار عمومی و فضای مجازی و رسانه ها به دولت شیخ حسن روحانی ارائه کند.
5️⃣ توافق با پیام رسان های تلگرام و اینستاگرام و ... در این دوره بسته شد. محمدجواد آذری جهرمی دستورات واعظی را در این زمینه انجام می داد و واسطه قرارداد با این شرکت ها بود. شرط فعالیت آنها در ایران، سرویس دهی به دولت بود برای اینکه سیاست های دولت در این پیام رسان ها اجرا شود. این پیام رسان ها بهترین سرویس های مدیریت افکار عمومی را به دولت در ماجرای برجام، انتخابات 94 مجلس و سپس انتخابات 96 ارائه کردند.
6️⃣ واعظی یک سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری 96 به روحانی گفته بود که حاضر است افکار عمومی را به نفع وی جهت دهی کند با این شرط که وی رئیس ستاد انتخاباتی اش بشود. روحانی با این شرط کنار آمد. نقش معاونِ واعظی یعنی «آذری جهرمی» در جایگاه معاونت وزارت ارتباطات و مدیر شرکت ارتباطات زیرساخت در این قضیه(مدیریت افکار عمومی) پررنگ است.
7️⃣ بعد از انتخابات ریاست جمهوری 96، محمود واعظی قدرت فوق العاده ای در دولت پیدا کرد تا جائیکه نفوذ او بر روحانی از جهانگیری و نوبخت و سایرین نیز بیشتر شد. این نفوذ تا جایی است که روحانی هیچ عزل و نصبی را انجام نمی دهد بجز اینکه از واعظی نظر می خواهد و هیچ جلسه را شرکت نمی کند مگر واعظی هماهنگ کند.
8️⃣ این نفوذ را می شود در ماجرای برکناری رضا رحمانی وزیر صمت مشاهد کرد. رحمانی در نامه سرگشاده خود به رئیس جمهور نوشت: «در تاریخ ۹۹/۲/۱۷ جناب آقای واعظی با اینجانب تماس و تهدید کردند در صورت رای نیاوردن طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس شورای اسلامی شما برکنار خواهید شد». واعظی همچنین نمکی وزیر بهداشت را بعلت "عدم" تقدیر و تشکر از روحانی در مبارزه با کرونا تحت فشار قرار داد و به او گفت اگر چنانچه با دولت هماهنگی نباشی باید استعفا دهی!
9️⃣ واعظی باعث شده تا وزرا و استانداران نتوانند با رئیس جمهور دیدار و جلسه داشته باشند. حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان می گوید: «روحانی به وزرا و استانداران نیز وقت نمیدهد. وی به هیچ شخصی وقت نمیدهد». احمد توکلی نماینده سابق تهران هم می گوید: «یکی از وزرای مهم دولت میگفت که برای کارهایم در حاشیه جلسه هیئت دولت با رئیسجمهور مسائلم را مطرح میکنم، چون رئیس جمهور به ما وقت دیدار نمیدهد». قاسم میرزایی نکو نماینده سابق اصلاحطلب مجلس هم معتقد است که ارتباط با روحانی قطع شده و نمایندگان بالاخص مجامع استانی اصلاً نمی توانند با وی ملاقات نمایند.
🔟 خیلی جالب است بدانید عزل و نصب های واعظی تنها به معرفی آذری جهرمی ختم نمی شود بلکه او در معرفی سایر وزرا و همچنین چینش معاونین وزرا، مدیران میانی و استانداران نقش عجیبی دارد. او حتی پا را فراتر گذاشته و به وزرا و استانداران امر و نهی می کند. نامه می نویسد، ابلاغیه ارسال می کند. شواهد و قرائن متعدد این گفته اکبر ترکان را تأیید می کند: «موثرترین افراد در اداره کشور نوبخت و واعظی هستند، تا روحانی». با این وجود، بی تردید محمود واعظی یکی از نفرات اصلی تصمیمات و اقدامات و عامل ناکارآمدی ها و وضعیت موجود است.
✅ #داود_مدرسی_یان
🔴 #سرخط_تحلیلی | ایران به سمت چین چرخیده یا به سمت منافع ملی؟‼️
🔻 با اعلام خبر برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، پژواک های مختلف در فضای رسانهای و افکارعمومی پیچید. طرحی که «علی ربیعی» در نشست خبری سوم تیرماه سال جاری از آن پرده برداری کرد هنوز به عنوان یک سند راهبردی متقن در نیامده است و پیش نویسی است که برنامه همکاری دو کشور را معین می کند.
🔹این موضوع پس از اینکه مشخصا «محمود احمدی نژاد» نسبت به آن موضع گیری کرد به یک خبر داغ رسانه ای تبدیل شد که تفسیرها و تحلیل های مختلفی را به دنبال داشت. جالب است که تحلیل هایی که از این پیش نویس در فضای مجازی منتشر شده است بیشتر از اینکه رنگ واقعیت و واکاوی جزئیات آن باشد، به نوعی واکنشی سیاسی جناحی بود.
🔹برای گروه و نحله سیاسی خاص که قطعا طرفدار همکاری و مذاکره ایران و غرب است، آنهم پس از شکست برنامه جامع مشترک یا همان برجام این موضوع گران و سخت آمده و این گروه سیاسی سعی کرد با تمایلات غرب گرایانه خود موضوع همکاری بلندمدت با چین را بررسی و در فضای رسانه ای واگویه کند. از سوی دیگر برخی از گروه های سیاسی هم آنرا قراردادی پنهای و به دور از چشم ملت عنوان کردند که هر گاه این موضوع رخ داده است، برخلاف منافع ملت ایران تحرکاتی انجام شده است.
🔹یکی از روزنامه های سیاسی نیز در تیتری قابل تامل این پیش نویس را «چرخش به سمت شرق» نامید. موضوعی که نشان از یک نگاه صفر و صدی و لیبرالی آنهم در حوزه دیپلماسی و خصوصا تجارت بین المللی داشت. اما واقعیت مسئله این است که هنوز این پیش نویس به عنوان یک سند راهبردی همکاری در نیامده است و بنابر قانون این موضوع بایستی مراحل مختلف قانونی اعم از تصویب درهئیت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی و باقی مراحل را طی کند که به طور قانونی قابل اجرا باشد.
🔸 خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه ۹۴ و در جریان سفر رئیسجمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی ۲۵ ساله مطرح میشود؛ تا اواخر سال ۹۷ متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمیشود (احتمالاً دولت همچنان تصور میکرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال ۹۸ و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام میشود که ایران پیشنویس اولیه درباره سند ۲۵ ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد.
🔹دولت چین با اخذ این پیشنویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیشنویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیشنویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیشنویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیشنویسها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود.
🔹حالا بازار گمانه زنی های مختلفی که با اعداد و ارقام مختلفی مطرح شده است بسیار داغ است. جالب است که برخی از روزنامه ها و جراید رسمی کشور نیز به این گمانه زنی ها دامن می زنند اما آنچه در این مسئله مورد غلفت واقع شده است موضوع منافع ملی کشورمان است.
🔹متاسفانه تحلیل مواضع بین المللی ایران خصوصا بحث تجارت بین الملل ذیل مباحث جناحی و سیاسی اغلب با خطای محاسباتی روبرو می شود و این موارد را تا حد موارد جناحی تقلیل می دهد. این در شرایطی است که طبق شعاری که بر سر در وزارت خارجه کشورمان نقش بسته است و شعار معروف « نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است، اصلا راهبرد سیاست خارجی کشورمان نه تنها گرایش به شرق و غرب نیست بلکه یک نوع موازنه منفی و موازنه مثبت در این خصوص جاری و ساری است.
🔹در واقع موضوع منافع ملی کشورمان در اولویت است و اگر اروپایی ها و غربی ها منافع کشورمان را برآورده می کردند قطعا ایران اسلامی با آنان همکاری مستمر ایجاد می کرد و این موضوع اصلا ناقض همکاری با شرق و کشوری مانند چین نیست بلکه می تواند همراستا با آن حرکتی پیشرونده انجام گیرد.
🔹 آنچه امروز کشورمان به واقع نیاز دارد نگاه تاریخی و راهبرد مناسب به منافع کشورمان است. با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک و استراتژیک کشورمان راهبرد موازنه منفی و مثبت در سیاست خارجی راهگشاست و در این حوزه هیچ چرخشی به سمت کشورهای دیگر نه تنها به طور صفر و صدی نباید صورت گیرد بلکه بایستی همکاری برای منافع در هر حوزه و منطقه ای در دستور کار باشد.
🖌 #حمزه_نژاد
💢«قهرمانی»، نماینده دادستان:
♦️پرونده بانک مرکزی در دست یکی از دادیاران به نام «فراهانی» قرار میگیرد و او در ابتدا «دانیال زاده» را ممنوع الخروج میکند.
♦️یکی از همکاران «طبری» میگوید وقتی «دانیالزاده» بازداشت شد «طبری» آرام و قرار نداشت.
♦️بعد به یکباره با فراهانی تماس گرفته شد که متوجه میشود «طبری» تماس گرفته. او میگوید دانیالزاده فردی خیّر است و پرونده را ببندید. فراهانی استقامت میکند و فردا میبیند که پرونده از او گرفته شده و توسط بازپرس دیگری منع تعقیب صادر شد.
♦️بازپرس فراهانی را هم از تهران به اراک فرستادند.
🔴ریزش ۸۷۰ هزار تومانی قیمت سکه طی دو ساعت
🔹گفتنی است با خروج سفته بازی از بازار طلا و سکه؛ حباب سکه از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دیروز به ۷۵۰ هزار تومان در معاملات پایانی امروز رسیده است.
🔹قیمت دلار که صبح امروز بالای ۲۲ هزار تومان قیمت خورده بود هم اکنون در بازار آزاد با قیمت ۲۱ هزار و ۴۳۰ تومان فروش میرود؛ البته همزمان با ریزش قیمتها تقاضا برای خرید ارز کاهش یافته و اکثر افراد از ترس ریزش بیشتر قیمتها، فروشنده شدهاند.
♦️هماکنون در بازار آزاد قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید ۹ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است./تسنیم
هدایت شده از بیداری ملت
🔴فرمودند که لیبرال و انقلابی در یک کشتی هستند، کاملاً درسته! همون کشتیای که سالهاست انقلابیها براش زحمت میکشند و خون میدهند!
و لیبرالها سوراخ میکنند و میسوزانند و لطمه میزنند...
💬 محمدعلیوم
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴 بهار امسال رکورد رشد نقدینگی در سالهای بعد از انقلاب شکسته شد
🔹آمار بانک مرکزی از رقم نقدینگی در فصل بهار امسال، گویای آن است که بالاترین رشد نقدینگی در تاریخ پس از انقلاب در مقاطع سهماهه اول سال رقم خورده است.
🔹بر اساس محاسبات انجام گرفته توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۱۳۹۹.۳.۲۹ به ۲۶۵۱۴.۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد نشان میدهد.
🔹بر این اساس، در سه ماه نخست سال جاری حجم نقدینگی ۷.۳ درصد نسبت به رقم پایانی سال گذشته بیشتر شده است.
🔹بررسیها نشان میدهد رشد ۷.۳ درصدی نقدینگی در بهار امسال، بیشترین رقم رشد این شاخص در سهماهه اول سال از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، یعنی طی چهار دهه اخیر محسوب میشود.
هدایت شده از معیار
99-04-16.pdf
804.5K
📰 نشريه پيشخوان خبر
🔰 شماره 283 - دوشنبه 16 تيرماه
#ویژه_هادیان_و_مسئولان_سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهیدکمالی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb