eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.5هزار دنبال‌کننده
19.8هزار عکس
514 ویدیو
1.5هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
. لاریجانی، نظامی نیست؟! یا روحانی، سوابق امنیتی ندارد؟! ♦️چه جوریاست که جماعت ورشکسته به تقصیر (مدعیان اعتدال و اصلاحات،) علیه نامزدی نظامیان اَلَم شنگه راه میندازن؛ اما از علی لاریجانی در انتخابات مجلس دهم حمایت کردن و حالا هم یکی از نامزدهای خود به جای روحانی در انتخابات آینده می دونن؟! مگه لاریجانی سوابق نظامی نداره؟! 🔹یه جور دیگه هم میشه پرسید: همین جماعت چطور در دو انتخابات، پای روحانی که سابقه امنیتی چند ده ساله داره جمع شدن؟ نه درباره سوابق امنیتی او اظهار نگرانی کردن و نه درباره سوابق ربیعی (عباد)، صالحی امیری، محمد شریعت (مداری)، طیب نیا، یونسی، حسام آشنا، فریدون و...؟! ♦️به قول معروف قربان برم خدا را- را یک بام و دو هوا را! محمد ایمانی
ناگفته ای از خدمات حاج قاسم؛ دفع خسارت ۱۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ دلاری ♦️تحریف‌ گران بالغ بر یک دهه ادعا کردند «جنگ‌های منطقه ربطی به ایران ندارد، و پول ملت ایران را می‌ دهند فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها (و سوری‌ها و عراقی‌ها) بخورند»! اما حماسه تشییع سردارسلیمانی، بر دهان همه یاوه‌گویانی زد که قصد «مردم ربایی» و «تحریف از زبان مردم» را داشتند. 🔹برخی محافل، پس از رحلت امام خمینی (ره) مدعی شدند باید میان توسعه اقتصادی یا انقلابیگری، یکی را انتخاب کرد و به کشوری نُرمال در تراز توقع غرب تبدیل شد. اما هر چه دولت‌ های هاشمی، خاتمی و روحانی، بیشتر کوتاه آمدند، فشار آمریکا و برخی رژیم‌های اروپایی افزون‌تر شد؛ ♦️برای هاشمی حکم جلب صادر کردند، ایران را در دولت خاتمی جزو محور شرارت قرار داده و تهدید به حمله اتمی کردند، به هواپیمای ظریف سوخت ندادند، و فرد منتخب روحانی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل را تروریست خوانده و برای او ویزا صادر نکردند! 🔹کارنامه این طیف در حوزه اقتصادی نیز همان است که روزنامه شرق، بهمن ۹۸ نوشت؛ «تند‌ترین اعتراضات اقتصادی اجتماعی در دولت‌‌‌ هاشمی و روحانی رخ داده. برنامه اقتصادی دولت هاشمی، منجر به اعتراضات مردم شد؛ مانند آنچه که در آبان ۹۸ هم رقم خورد. تا قبل از آبان ۹۸، گسترده‌‌‌ ترین اعتراض، سال ۷۱ در مشهد و پرتلفات‌‌‌ ترین حادثه، فروردین ۷۴ در اسلامشهر رقم خورده‌. اعتراض‌‌ها به برنامه‌‌ اقتصادی و تورم ۵۰ درصدی در دولت هاشمی بود که موجب کوچک شدن سفره ‌مردم شد». ♦️پرسش مهمی که این طیف به موازات سوء مدیریت خود پاسخ نداده‌اند، اینکه: آیا بدون تامین امنیت و ثبات منطقه‌ای می‌توان سنگی روی سنگ برای توسعه و رونق اقتصادی گذاشت؟ 🔹جنگ نیابتی که توسط صدام تحمیل شد، طبق برآورد سازمان ملل، هزار میلیارد دلار خسارت برای کشور ما به همراه داشت. یک دهه بعد، آمریکایی‌ها جنگ جهانی چهارم را با حمله به دو همسایه ایران کلید زدند و در دهه بعدی، آتش جنگ نیابتی را تا کنار مرزهای ما گسترش دادند. ♦️قطعا اگر این جنگ‌ها به داخل خاک ما سر ریز می‌شد، خسارت‌ هایی به مراتب بیشتر از جنگ 8 ساله به همراه داشت. هنر سردار سلیمانی این بود که در سینه سپر کردن مقابل خطری بزرگ، نه از تهدید‌ها و نه از ملامت‌ها نهراسید. «يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَه وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَهًْ لَائِمٍ. ذَلِكَ فَضْلُ الله يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَالله وَاسِعٌ عَلِيمٌ». 🔹او قهرمانی دوران‌سازی است که جان و آبروی خویش را پای تولید قدرت و عزت خرج کرد. این، نقطه مقابل سیاست بازانی است که منابع قدرت ملی را هزینه بازی‌ سیاسی خود کرده، و جز خسارت بر جا نگذاشته‌اند. ♦️درست در دوره‌ای که اروپای نیرنگ باز، تجارت با ایران را به زیر یک میلیارد دلار رسانده بود، رویکرد جامع سردار سلیمانی، موجب افزایش تجارت ایران با عراق، به نزدیک ده میلیارد دلار شد. 🔹«حماسه سلیمانی»، آن رویداد روشنگری است که می‌تواند نخبگان ما را در برابر بمباران خط تحریف برای «تحمیل بی‌معیاری و بی‌هنجاری» مصونیت بخشد و یک جهش مهم در عرصه تقویت «ساخت درونی قدرت» و «اقتدار ملی» را به دنبال داشته باشد. محمد ایمانی
🔴 | چند نکته مهم پیرامون آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم 🔻 ایران رسماً از آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم در کشور خبر داد. این اقدام ایران که در راستای اجرای قانون مصوب اخیر مجلس شورای اسلامی صورت گرفته، بلافاصله با واکنش غربی‌ها مواجه شد و «پیتر استانو»‌ سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اروپا چنین اقدامی را به منزله انحراف جدی از تعهدات برجامی محسوب می‌کند! 🔹این در حالی است که این اقدام واکنشی طبیعی و قانونی به رفتارهای غیرقانونی آمریکا و بدعهدی اروپایی‌ها بوده و مطابق بند ۳۶ برجام صورت پذیرفته است. به نظر می‌رسد خویشتن‌داری ایران، طرف آمریکایی ـ اروپایی را در مورد اراده تهران برای استیفای حقوق خود دچار برداشت غلط نموده است. اروپا و آمریکا باید متوجه این واقعیت باشند که طرف بدهکار ماجرا آنها هستند و استفاده از زبان زور و تهدید فقط انگیزه ایران برای سرعت بخشیدن به این روند را تقویت می‌کند. 🔹ایران بارها اعلام کرده مجموعه اقداماتی که در قالب گام‌های پنج‌گانه کاهش تعهدات هسته‌ای انجام داده برگشت‌پذیر است اما شرط آن لغو کامل همه تحریم‌ها اعم از هسته‌ای و غیر هسته‌ای و ایجاد وضعیتی متناسب با روح برجام است. 🔹در چنین شرایطی که هیچ‌یک از تعهدات طرف مقابل انجام نشده و از برجام جز پوسته‌ای باقی نمانده، طبیعی است که ایران چنانچه در قانون اخیر مجلس هم بدان به عنوان یک الزام قانونی و غیر قابل اجتناب تاکید و تصریح شده، به هیچ وجه مسیر فرصت‌سوز کنونی را ادامه نخواهد داد. 🔹از سویی؛ باید توجه داشت که سیاست «فشار حداکثری» ترامپ و طیف افراطی حاکم بر کاخ سفید به دلیل حرکت بر مدار قلدری و زورگویی، عملا به ضد خود تبدیل شد و به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسید، به گونه‌ای که نه تنها در نهایت ترامپ را از صحنه سیاسی آمریکا توسط رأی مردم حذف کرد بلکه جمهوری اسلامی ایران با فعال‌سازی ظرفیت‌های جدید تولیدی، علمی، پژوهشی، هسته‌ای و دفاعی قوی‌تر از گذشته شد.
💠تراکم سفر مقامات ارشد آمریکایی به منطقه در واپسین روزهای دولت ترامپ 🔹در حالی که دولت ترامپ تنها تا ۱۷ روز دیگر در کاخ سفید حضور خواهد داشت تعدادی از مقامات ارشد دولت وی قصد دارند به کشورهای منطقه غرب آسیا سفر کنند. 🔹«مایک پنس» معاون ترامپ، «استیون منوشین» وزیر خزانه داری، «چاد ولف» وزیر امنیت داخلی، «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه و «جویل رایبرن» نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه از جمله مقاماتی هستند که طی روزهای آینده به کشورهای مختلف در منطقه غرب آسیا سفر خواهند کرد.
💢 نشنال‌اینترست: ایران درباره پیشرفت‌های موشکی خود مذاکره نمی‌کند ✍ نشنال‌اینترست با اشاره به تحریم‌های نظامی علیه ایران و مجهز شدن متحدان آمریکا در منطقه به انواع جنگ‌افزارهای هوایی، نوشت: 🔻 حدود یک دهه پیش بیشتر تحلیلگران اعتقاد داشتند ایران به‌رغم برخورداری از موشک‌های بالستیک با برد کافی، توانایی حمله دقیق به زیرساخت‌های واقع در آن سوی خلیج فارس را ندارد. نیروی هوایی ایران هیچ‌گاه در این معادله مطرح نبود. بیشتر هواپیماهای نیروی هوایی ایران هواپیماهای آمریکایی دهه ۱۹۷۰ (بدون به‌روزرسانی توسط ایالات متحده به مثابه دیگر کاربران) و تعداد انگشت‌شماری «میگ-۲۹» یعنی تنها هواپیمای «نسل چهارم» واقعی هستند. 🔻 به‌علاوه این که متحدان آمریکا، به سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی و رادارهای آمریکا مجهز بودند. ایران قبل از پیشرفت‌های اخیر در توانایی‌های موشکی بومی خود توانایی کمی در تلافی مستقیم با اهداف در عربستان سعودی، امارات یا اسرائیل با دقت کافی، داشت. 🔻 با این حال، چند سال گذشته معادله استراتژیک متعارف به نفع ایران تغییر کرده است. موشک‌های کروزی که در سپتامبر ۲۰۱۹ در حمله به زیرساخت‌های نفتی عربستان استفاده شدند و طبق برخی شواهد ساخت ایران بودند، شاهدی بر این مدعی است. 🔻 این موشک‌ها به وضوح توانایی اصابت به اهداف در آن سوی خلیج فارس را نشان دادند. دو حمله موشکی انتقام‌جویانه ایران در ژانویه ۲۰۲۰ به پایگاه مقر نیروهای آمریکایی در عراق در تلافی ترور قاسم سلیمانی، نیز نشان‌دهنده افزایش دقت سامانه‌های موشکی ایران بودند. 🔻 لازم به گفتن نیست که این پیشرفت در قابلیت حمله متعارف ایران تحولی ناخواسته برای آمریکا و شرکای آن در منطقه بوده است. این پیشرفت در نتیجه تلاش‌های بومی و تحقیق و توسعه همراه با افزایش دسترسی به تجارت فناوری دوگانه حاصل شد. 🔻 شرکای منطقه‌ای به‌شدت، آمریکا را برای رویکرد گسترده‌تر در قبال برنامه موشکی ایران در هر مذاکره احتمالی بعدی تحت فشار گذاشته‌اند. مقامات اماراتی پیش‌تر درباره ایده مبهم برای ایجاد «یک منطقه بدون موشک» در اطراف خلیج فارس صحبت کرده‌اند که برای آنهایی که دارای قدرت هوایی برتر هستند، بسیار مناسب خواهد بود. 🔻 با این حال، لازم است ایالات متحده بر منافع خود و اهداف قابل دستیابی‌تر، یعنی پذیرش محدودیت‌های محدوده دسترسی ایران در حملات، متمرکز شوند. بعید است که دولتی در ایران با بازگشت به وضعیت پیش از دستیابی به توانایی اقدام تلافی‌جویانه در برابر تحریک‌ها از سوی اسرائیل یا کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس موافقت کند.
⭕️ سپاه و مطالبه از دزدان سئول ✍️ محمدصادق کوشکی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران 🔹سالهاست که حدود ٩ میلیارد دلار از اموال‌ ملت ایران در بانک‌های کره جنوبی توقیف شده و مقامات سئول به دستور آمریکا از بازگشت این مبلغ به خزانه ج. ا. ا ممانعت کرده اند و دیپلماسی دولت روحانی هم برای پس گرفتن این پولها به دیوار خورده است! 🔹صبح امروز نیروهای «ندسا»، نفتکش متعلق به کره جنوبی را به دلیل نقض مقررات «عبور بی ضرر» از گذرگاه‌های خلیج فارس، توقیف و به ساحل هرمزگان منتقل کردند. 🔹رسیدگی به تخلفات این شناور زمان زیادی را طلب می کند و تا آن مدت شناور فوق و محموله آن در توقیف باقی خواهد ماند و البته دادگاه‌های ج. ا. ا می توانند حکم مصادره این نفتکش را در جهت جبران بخش کوچکی از طلب ٩ میلیاردی ملت ایران از کره جنوبی، صادر کنند. 🔹حال باید دید دولتمردان سئول تا چه حد به منافع کشورشان اهمیت می دهند و با پرداخت طلب ملت ایران، آینده حضور خود در خلیج فارس را تضمین خواهند کرد. آینده ای که در صورت لجاجت و یا حماقت کره ای ها، و پای فشاری در اطاعت از دستورات آمریکا، بسیار تاریک خواهد شد! 🔹بچه های سپاه نشان دادند در احقاق حقوق ملت ایران کوتاه نخواهند آمد. دیروز در ماجرای نفتکش انگلیسی و امروز در قضیه شناور کره جنوبی! رحمت خدا به روح حضرت امام که فرمود : اگر سپاه نبود کشور هم نبود!
💠یکی از فجایع رخ داده در دولت آقای روحانی، عدم توسعه کافی ظرفیت نیروگاهی کشور بوده و چنانکه پیش از این مفصل تشریح کرده‌‌ام، دلیل این امر اجرای غیرقانونی توافق پاریس است. در سال 1384، مجموع ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور 41043 مگاوات بوده است که این ظرفیت در سال 92 به 70279 مگاوات می‌رسد. یعنی در طول 8 ساله دولت سابق، ما شاهد افزایش 71 درصدی ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور بوده‌ایم. به عبارت دیگر، در دولت سابق سالانه به طور میانگین 3655 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است. اگر افزایش ظرفیت نیروگاه‌های کشور با همین روند ادامه پیدا می‌کرد، باید در پایان سال 99 ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه‌های کشور به 95864 مگاوات می‌رسید. اما این ظرفیت تا پایان آبان 1399 در 83548 مگاوات متوقف است. در این دولت نسبت به دولت سابق، حدود 55 درصد کاهش رشد سالانه ظرفیت تولید برق داشته‌ایم. ▪️ ان‌شاءالله در اولین روز کاری خود، باید اجرای توافق پاریس را متوقف کرده و توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور را متناسب با نیاز مردم از سر بگیرد. جبرائیلی
💠اگر قرار است قیمت‌گذاری کنید، بازار سرمایه را تعطیل کنید اقتصاد آنلاین - محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: 🔹 اگر قرار است قیمت گذاری دستوری انجام شود، بورس کالا برای چه تشکیل شده؟ فلسفه تشکیل بورس کالا چیست؟ 🔹قیمت دستوری مگر در اقلام خارج از بورس کالا وجود ندارد؟ چه اتفاقی افتاده؟ بروید ریز اطلاعات کالاهای اساسی را در بیاورید که در طول این سال ها ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند اما با قیمت نهایی ارز بازار آزاد به دست مصرف کننده رسیده است. 🔹 آمار رسمی بانک مرکزی در پایان سال ۹۸ را نگاه کنید. نرخ تورم کالاهای اساسی از نرخ تورم کالاهای غیر اساسی بالاتر است. این برای اقتصاد کشور فاجعه است. 🔹هرگاه قیمت گذاری دستوری شده و از قاعده بازار خارج شده، دو طرف زیان دیده اصلی هستند، اول مصرف کننده، دوم تولیدکننده.
💠لاریجانی؛ معمای ۱۴۰۰ 🔺نام علی لاریجانی مدت‌ها است که در گمانه‌زنی‌های انتخاباتی به گوش می‌خورد. آن هم در حالی که نه هنوز تکلیف کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری او مشخص شده و نه معلوم است که کدام طیف و جریان از وی حمایت خواهند کرد.....
💠رشد اقتصادی ایران مثبت می‌شود بانک جهانی در چشم‌انداز جدید خود از رشد اقتصادی خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ پیش‌بینی کرد اقتصاد ایران پس از آب رفتن در سال ۲۰۲۰ در سال ۲۰۲۱ دوباره به رشد باز گردد.
💠جناب جهانگیری! گفته اید : رهبری فرمودند خاتمی تمیز است؛ 🔹گفتند نجیب است؛ قبول...! 🔻اما به خاتمی حرف دیگری هم زدند: 1⃣ از کسانی که شعار نه غزه و نه لبنان دادند (ماموریت حاج قاسم) ابراز برائت کنید! 2⃣ از اتهام تقلب به نظام عذرخواهی کنید! 🔻گفته اید خاتمی برای حاج قاسم محترم بود؟ 🔹 قبول... ، اما نامه ای که میگفتید کودتاست را حاج قاسم امضا کرده بود! 🔻گفته اید روحانی برای حاج قاسم محترم بود؟ بله... 🔹 قبول .... ؛ اصلا حاج قاسم اهل احترام بود اما محتوای سخنان ایشان خطاب به روحانی (جلسه فرماندهان سپاه با روحانی) را هم منتشر کنید! ✅ ما برای وحدت ساکتیم؛ شما جامعیت ایشان را حفظ کنید.. 🖌