❇️ همه برای برپایی #قسط قیام میکنیم✊️
بخش پنجم
🔸به تعداد انسانهایی که حق رأی دارند، این حق انتخاب محفوظ است که به سمت #نور بروند☀️ یا #ظلمات🌑 با این انتخاب است که سعادت یا شقاوت انسانها رقم میخورد. کسی که عنان اختیار درون خود را به طواغیت سپرده است، او هرقدر هم ادعا کند نمیتواند کارکرد اجتماعی قرآن را در بیرون عملیاتی و اجرایی کند. اینکه ۳۸ سال پس از انقلاب اسلامی هنوز نتوانستیم #قسط اجتماعی را محقق نماییم به این دلیل است که #نور_قسط از درون ما نجوشیده و عقل ما بر نفسمان سیطره ندارد؛ مناسبات نفسانی، نفی انصاف است. وقتی هنوز انصاف نداریم، تحقق قسط در بیرون انتظار بیهودهایست. هر قدر از این ۸۰ میلیون انسان ایرانی که عقل آنها بر نفسشان تسلط دارد، همان مقدار در جامعه انصاف و امکان تحقق #قسط داریم.
🔹 اگر یک حکومت دارای قویترین ساختارهای حقوقی،⚖️ قضایی و تکنولوژیک بوده در حالی که آحاد جامعه از درون دچار ظلمات شدهاند، خود به خود به همدیگر #ظلم میکنند. وقتی انسانسازی صورت نگرفته و مردم به #نور_فطرت خود لطمه زده و به #نور_ایمان در درون خود نرسیدهاند، پس دچار تاریکی و ظلمات شده و اسیر طواغیت و شهواتاند؛ در این صورت، هیچ پیامبری توان اصلاح و نجات این جامعه را نخواهد داشت و هیچ دستگاه قضایی و حقوقی مقتدر و برنامهریزی استراتژیک امکان تحقق #قسط را ندارد. پای تمامی تئوریهای طرحریزی استراتژیک در جایی که به مناسبات درونی انسانها میرسند، میلنگد.
🔺قسط در نظام معرفت قرآنی
🔸مطابق با #ثنویت_توحیدی در نظام معرفت قرآن، هر آنچه خدا #خلق نموده، حق است. او باطل را خلق نکرده؛ بلکه ظلم و جور و باطل و ظلمات، #جعل بشر است. اما قسط نیز توسط انسانها جعل میشود.
🔰برگرفته از جلسه 499 #کلبه_کرامت با عنوان «کارکرد اسلام» - لینک دریافت جلسه👇
🌐 yon.ir/yFTeu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✴️ ۴شنبه ها : مباحث #مقسطین
🔅 اندیشکده رحمت
🌼 @andishkadehrahmat
4_5931610991262434716.mp3
14.24M
✅ گوشسپاری و تعمق در مشروح بیانات امام جامعه، وظیفهی مهم و عادت نیکوی یک اندیشهجوست.
🎙 صوت کامل بیانات امروز امام خامنهای در دیدار معلمان و فرهنگیان. ۹۸/۰۲/۱۱
🌐 @andishkadehrahmat
📕 #دنیای_سوفی را بچههای ما باید بخوانند .
🔹 دوازدهمین غرفهای که امسال رهبر انقلاب به آن سر زدند، انتشارات هرمس بود.
سپس غرفهداران ، کتاب " دنیای سوفی " را به رهبر انقلاب نشان دادند .
✅ حضرت آقا فرمودند « این کتاب را بچههای ما خوب است بخوانند.»
📚 کتاب دنیای سوفی، یک رمان دربارهی تاریخ فلسفه است. از این قبیل، کتاب لذات فلسفه نیز قبلا مورد اشارهی رهبر انقلاب قرار گرفته؛ از جمله در دیدار اعضای مجمع عالی حکمت اسلامی در سال ۹۱.
◀️ رهبر انقلاب در دیدار معلمان و اساتید خراسان شمالی در سال ۹۱ نیز، به طور ویژه بر روی آموزش فلسفه به کودکان تاکید کردند:
🌺 «برخی تصور میکنند فلسفه به معنای یک چیزِ قلمبه سلمبهای است که یک عدهای در سنین بالا به آن توجه میکنند؛ این نیست. فلسفه ذهن را به فهمیدن و تفکر کردن عادت دادن است؛ این از اول باید به وجود بیاید. اگرچه محتوا هم در همین فلسفهی کودکان حائز اهمیت است، اما عمده شیوه است؛ یعنی کودک از اول کودکی عادت کند به فکر کردن، عادت کند به خردورزی؛ این خیلی مهم است.»
#هر_روز_یک_کتاب
(به بهانه آغاز سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب)
✴️ @andishkadehrahmat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 انتشار نخستینبار
📹 ببینید| سخنرانی مهم امروز رهبرانقلاب درباره کنکور و انتقاد به آموزشگاههای کنکور
🌐 @andishkadehrahmat
10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معلم_دانش_استراتژی
تقدیم به استاد عزیز ، استاد حسن عباسی.
معلمی راه و شغل انبیاست،
معلم هدایت گر جامعه به سمت الله است.
#استاد_حسن_عباسی
#معلم_انقلابی
📡 @jdale_ahsan
✴️ @andishkadehrahmat
🎨دلیل احترام و تجلیل و تکریم #معلم توسط رهبر انقلاب چیست؟
🚦این كه ما برای معلم احترام قائلیم و بنده به معنای حقیقی كلمه معلم را تجلیل و تكریم میكنم، تعارف نیست؛ این برای خوشایند زید و عمرو نیست؛ این واقعیت است و مبتنی بر این فلسفه است. معلم، چه بخواهند، چه نخواهد رتبهی بالا و عالیای دارد و در حساسترین نقطه ایستاده است. ۱۳۸۶/۰۲/۱۲
#روز_معلم
@andishkadehrahmat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ/
اجرای سند ٢٠٣٠ مطلقا مجاز نیست.
به بهانه دیدار دیروز فرهنگیان با رهبر انقلاب و تاکید مجدد ایشان بر رد پذیرش سند ٢٠٣٠
✳️ @andishkadehrahmat
✍ مالیات؛ حکمرانی طاغوتی _ بخش اول
• یکی از اموری که دین مبین اسلام اهتمام عظیم و تأکیدهای فراوانی به آن دارد، رعایت حرمت اموال مردم است. همانگونه كه خون مسلمان محترم است و شارع مقدس به هيچ وجه اجازه نمیدهد به جان و خون انسان تعرض شود؛ در مورد مال مسلمان هم به هيچوجه اجازه نداده و نمیدهد كسی به غير حق در مال ديگری تصرف كند. احترام مال مسلمان مثل احترام خون و عرض و آبروی اوست.
• به طور کلی تقیّد در حقالناس جزء سفارشات جدی اسلام است. تصرف در مال غیر(دیگران)، دلیل میخواهد خواه این تصرف کوچک و بسیار جزئی باشد خواه بزرگ و وسیع. خواه تصرفکننده، حاکم جامعه باشد خواه یک شخص عادی. امام علی(ع) برای فهماندن این موضوع برای مردم، تعبیرات جالبی دارند: و اللّه ِ لأَن أبِيتَ على حَسَكِ السَّعدانِ مُسَهَّدا ، أو اُجَرَّ في الأغلالِ مُصَفَّدا ، أحَبُّ إلَيَّ مِن أن ألقَى اللّه َ و رسولَهُ يومَ القِيامَةِ ظالِما لِبَعضِ العِبادِ ، و غاصِبا لِشَيءٍ مِن الحُطامِ ! ··· و اللّه ِ لو اُعطِيتُ الأقاليمَ السَّبعَةَ بِما تَحتَ أفلاكِها على أن أعصِيَ اللّه َ في نَملَةٍ أسلُبُها جِلبَ(خَملَةَ) شَعِيرَةٍ ما فَعَلتُهُ! به خدا سوگند اگر شب را بر روى خار سعدان بيدار بگذرانم، يا مرا بسته در غل و زنجير بر زمين بكشند، خوشتر دارم از اين كه روز قيامت با دست آلوده به ستم بر بندهاى و غصب چيزى از حطام دنيا خدا و رسولش را ديدار كنم ... به خدا سوگند اگر هفتاقليم با آنچه در زير آسمانهاست به من داده شود به اين شرط كه با ربودن پوست جوى از دهان مورى خدا را نافرمانى كنم، هرگز چنين نخواهم كرد! (خطبه 224، نهجالبلاغه)
• اساساً یکی از دلایل گرایش چشمگیر مردم به اسلام، همین موضوع احترام مال و جان مسلمان بوده و هست. مردم میدانند اسلام این اجازه را نداده که کسی به مال و جانشان تعرض کند. حکومت اسلامی نیز بر همین مبنا از مال و جانشان در برابر تجاوز، محافظت کرده و امنیت را برقرار میسازد. به طریق اولی نیز میدانند حکومت اسلامی تحت هیچ شرایطی، به اموال آنها دستدرازی نخواهد کرد. ناگفته نماند؛ علاوه بر مسلمانان، اهل ذمه نیز مال و جانشان محترم شمرده میشود. آنها با انعقاد معاهدهای در ازای پذیرش یکسری تعهدات، میتوانند در سایه حکومت اسلامی، زندگی کنند. از ناحیه داخلى، همه افراد ذمى در سراسر قلمروی اسلامى نسبت به هرگونه تجاوز و سوء قصد به جان، مال و ناموس و سایر حقوق مشروع و قانونى خود مورد حمایت حکومت اسلامى قرار میگیرند. از ناحیه خارجى نیز مسلمانان موظفند که در صورت تهاجم نیروهاى بیگانه به اهل ذمه ساکن قلمرو اسلامى، با تمام قوا به دفع تهاجم اقدام نمایند.
• موضوع احترام اموال به قدری مهم است که پیامبر خدا، به خود اجازه نمیدادند قیمت کالاها را تعیین نمایند. انس بن مالک چنین نقل میکند: در زمان رسول الله قیمتها افزایش یافت. مردم گفتند: ای رسول خدا! قیمتها بالا رفت، آنها(کالاها) را برای ما قیمتگذاری کن. حضرت فرمود: خداوند، قیمتگذار، سختگیر و روزیدهنده است، و من امیدوارم در حالی خدا را ملاقات کنم که حتی یکی از شما در خون یا مال، از من طلبی نداشته باشید. «غَلَا السِّعْرُ فِي المَدِينَةِ عَلَى عَهْدِ رَسُولِ اللهِ صلَّى الله عليه وسلَّم، فَقَالَ النَّاسُ: يَا رَسُولَ اللهِ غَلَا السِّعْرُ، فَسَعِّرْ لَنَا، فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: «إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمُسَعِّرُ الْقَابِضُ الْبَاسِطُ الرَّازِقُ، وَإِنِّي لَأَرْجُو أَنْ أَلْقَى اللَّهَ وَلَيْسَ أَحَدٌ مِنْكُمْ يُطَالِبُنِي بِمَظْلَمَةٍ فِي دَمٍ وَلَا مَالٍ»(سنن ابن داود، ج3، ص272.)
• در رابطه با احترام اموال، یک قاعده مسلّم فقهی وجود دارد: «من لا حرمة فی دمه لا حرمة فی ماله» (حرمت مال مسلمان مانند حرمت خون وی است) گفته میشود که این قاعده از این روایت گرفته شده: «لَا يَحِلُّ لَهُ دَمُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ وَ لَا مَالُهُ إِلَّا بِطِيبَةِ نَفْسِه» یعنی خون هیچ مسلمانی حلال نیست و همینطور مال هیچ مسلمانی نیز حلال نیست جز به رضایت و اختیار او. طبق این حدیث که با طریق معتبر صحیح نقل شده است، هر گونه تصرف بدون اذن و اجازه در اموال دیگران، حرام میباشد.
• در بخشی از روایت طولانی از امام رضا (ع) وارد شده است: «لَا يَحِلُّ مَالٌ إِلَّا مِنْ وَجْهٍ أَحَلَّهُ» هیچ مالی حلال نشده ، مگر از راهی که خداوند آن را حلال کرده باشد(اصول كافى- جلد 3، صفحه 633). سوال اینجاست که چرا مالیات غصب نیست؟ آیا میتوان وجهی برای حلیت آن، یافت یا خیر؟
ادامه دارد ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✴️ ۵شنبه ها :
✊🏻 #جنبش_مردمی_احیاء_زکات
🔅اندیشکده رحمت
🌼 @andishkadehrahmat