💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و پنجاه و نهم
📑..نکته بعدی که در این روایت می گوید این است که چه بسا خدا اجابتش را به تأخیر انداخته ولی پاداش را بیشتر میکند. یعنی فردای قیامت ثواب عمل این فرد را بیشتر می کند.
👈ما در روایت شریف هم داریم که در فردای قیامت بنده ای می آید و خدای متعال فلان پاداش بزرگ🎁 را به او میدهد. بنده می گوید خدایا من که چنین عملی انجام ندادم که تو چنین پاداشی به من دادی. خدا می گوید در دنیا یادت هست که فلان دعا🍃 را انجام دادی، هی دعا میکردی ما دعایت را مستجاب نکردیم چون به صلاحت نبود، اما الان در اینجا میدهیم، به جای اینکه آن دعایت را مستجاب بکنیم فلان پاداش بهشتی را به تو می دهیم. حالا هر چیزی هست. آنجا روایت داریم که بنده خدا می گوید ای کاش هیچ کدام از دعاهای من در دنیا مستجاب نمی شد🙂 تا خدا اینجا در آخرت به من می داد.
👌بله شما بهترین چیز دنیا را هم بخواهی فانی هست از دست رفتنی هست❌، اما آن چیزی که اخروی و ابدی و دائمی ست «كلُّ مَنْ عَلَيْهَا فَانٍ» همه چیز فانی ست «وَ يَبْقى وَجْهُ رَبِّكَ» فقط وجه الهی✨ هست که می ماند. پس ما دلمان نگیرد گاهی دعاهایمان مستجاب نمی شود، بفهمیم، بدانیم که خدای متعال فردای قیامتی را برای ما قرار داده برای دادن به آن پاداش و جزع و فزع💥 نکنیم.
📙روایت داریم این جزع و فزع کردن ها (یعنی بی تابی کردن های شما) اجر شما را کم می کند. اینطور نشود ما وقتی دعا کردیم دعایمان مستجاب نشد گله بکنیم به خدای متعال، به همه چیز 🚫فحش بدهیم. حواسمان را بسیار جمع بکنیم که خدا برای ما نگه داشته.
〽️در ادامه حضرت فرازهای دیگری را مطرح می کند می فرمایند «اَوْ صُرِفَ عَنْكَ لِما هُوَ خَيْرٌ لَكَ». عدم اعطای آن چیز هست به تو نمی دهد ولی به جایش بهتر به تو عطا می کند، از آنطرف هم «اَوْ صُرِفَ عَنْكَ لِما هُوَ خَيْرٌ لَك» یعنی چه⁉️ یک موقع هست حاجت حتی بهترش را هم به تو نمیدهد اما یک ضرر بزرگی را از تو دفع می کند، خدا جلوی آن ضرر را می گیرد. مثلا تو یک میلیون💶 از خدا خواستی خدا به تو نداد اما جلوی ضرر ده میلیونی تو را گرفت، کدام بهتر است؟
🔹حاجت را خدا گاهی نمی دهد سریع گله نکنیم، سریع.. اینکه می گوییم «اُدْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکمْ» بعضی ها شبهه می کنند پس چرا من دعا می کنم دعای من مستجاب نمی شود، خدا جواب نمی دهد⁉️ خدا جواب را داده اما لزوما جواب خدا آن چیزی نیست که من و تو بخواهیم،
👈یا آن چیزی هست که من و تو بخواهیم.
👈یا بهتر از آن چیزی هست که من و تو می خواهیم.
👈یا نه نمی دهد به جایش ضرری را دفع می کند.
پس در هر حالت باید دعا را انجام بدهیم، در هر حالت دعا🤲 را بکنیم که اگر مستجاب هم نشد حداقل خاصیت دفع بلا و دفع ضرر را دارد.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (37)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 159
💠☀️💠☀️💠☀️💠
________________
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
1⃣8⃣قسمت هشتاد و یکم
🔸در فراز بعدی دعا می گوید؛ «اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ وَ عَلَى آبَائِهِ الْأَئِمَّةِ الطَّاهِرِينَ وَ عَلَى شِيعَتِهِ الْمُنْتَجَبِينَ وَ بَلِّغْهُمْ مِنْ آمَالِهِمْ مَا يَأْمُلُونَ» یعنی خدایا بر او و امامانی که پدرشان هستن دعا بفرست.. و ادامه مباحثی که می گوییم. پس اولین بحث ما می شود 👈صلوات بر امام عصر (عج)، «اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْه..» یعنی صلوات بر حضرت.
✅ما در خیلی از دعاهایمان به حضرت سلام می دهیم! در دعای افتتاح می گوییم «اَللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَی وَلِیِّ أَمْرِك»، در دعای روز جمعه، حتی در دعای عهد می گوییم ″صلوات الله علیه″ خلاصه در خیلی جاها سلام✋ و صلوات به حضرت است.
‼️بعضی ها می گویند امام که خودش هست و مقامش بالاست، دعا چه فایده ای دارد⁉️ می گوییم بیشتر فایده ی دعا برای خود ماست. یقینا حضرت محتاج صلوات ها و دعاهایی که برایش می کنیم نیست! «خودشان هم می گویند ما به خدا توکل می کنیم و از شما بی نیاز هستیم» اما این صلوات ها باعث شادی حضرت میشود، باعث خوشحالی 🌸حضرت زهرا (س) میشود.
⚠️بعد صلوات بر «الْأَئِمَّةِ الطَّاهِرِين» این خیلی مهم است.
💭شبهه ای که وهابی ها وارد می کنند، می گویند در آیه ی [56/احزاب] «إِنَّ اللهَ وَ مَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ..» قرآن می گوید بر پیامبر صلوات بفرستید شما شیعیان این "آل محمد" را از کجا آورده اید؟ کجای قرآن نوشته بر آلش صلوات بفرستید؟
✅جواب امام رضا (ع) را به وهابی ها میگوییم ایشان فرمودند؛ قرآن می گوید «يس• وَ الْقُرْآنِ الْحَکِیمِ»📖 همانا تو از پیغمبرانی. ⁉️پس یاسین چه کسی است؟ شخص حضرت رسول الله (ص) است. ″سوره ی صافات″ هم می گوید «سَلامُ عَلی آل یاسِینَ» بعضی جاها «سَلامُ عَلی آل یاسِینَ» را «سَلامُ عَلی إِلْ یاسِینَ» نوشته اند که قول مشهور آل یاسین است.
👌جواب دیگر را از خود کتاب اهل سنت می دهیم، کتاب ″سنن ابن ماجه، ج1، ص293″📗 از پیغمبر (ص) سوال کردند ای پیغمبر می دانیم باید به شما صلوات بفرستیم، حالا چه طور بفرستیم⁉️ پیغمبر می گوید؛ «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ عَلَی آل مُحَمَّدٍ کَمَا صَلَّیْتَ عَلَی إِبْرَاهِیمَ..» یعنی در کتاب خودشان آمده است.
📘در ″تفسیر نمونه، ج17، ص 319″ روایتی است که ابن حجر از بزرگان اهل سنت نقل می کند (درست است تفسیر نمونه برای شیعه است، اما روایاتی از اهل سنت آورده) پیغمبر (ص) فرمود؛ بر من صلوات ناقص نفرستید.❌
🗣گفتم پیغمبر ناقص چه طوری است؟ گفت یعنی اینکه فقط بگویی «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ» این ناقص است. کاملش این است که «وَ آل مُحَمَّدٍ»✨ هم بیاوری. حتی عالم بزرگ دیگر اهل سنت مثل سیوطی هم این را نقل کرده است. پس از بزرگان اهل سنت نام بردیم که خودشان اعتراف کرده اند به «آل مُحَمَّد»✨.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۱
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و شصت
📃..در ادامه حضرت چقدر زیبا میفرمایند؛ «فَلَرُبَّ أَمْر قَدْ طَلَبْتَهُ فِیهِ هَلاَکُ دِینِکَ..» چیزی که از خدا می خواهی اگر به او برسی مایه ی هلاکت دین تو هست.
👈بعضی موقع ها خدا حاجت را
نمی دهد چون می گوید اگر به تو بدهم دینت هلاک⚡️ می شود، دین خودت را از بین می بری. مثل قارون که پولدار نبود ولی آدم خوبی بود، از حضرت موسی پول خواست.. پول خواست.. موسی گفت جنبه نداری، گفت دارم و فلان.. تا رسید پولدار شد و .. همان شعر معروف سعدی؛
🔹اینکه مسکینست اگر قادر شود
🔹بس خیانتها کزو صادر شود
☝️بعضی ها هی حاجت های مالی سنگین از خدا می خواهند، شاید مصلحت باشد بدهد، اما اگر نداده بدان که مصلحتی بود. آیه [216] سوره بقره🍃 خیلی آیه زیبایی در این زمینه هست می فرماید؛
💠«وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ..» چه بسیار چیزهایی که شما فکر می کنید به نفع شماست ولی باور کنید به ضرر شماست و چه بسا چیزهایی که شما فکر می کنید به ضرر شماست اما باور کنید به نفع شماست.⚠️
♨️هر وقت حاجت نگرفتید، هر وقت یک اصراری کردید و حاجت را نگرفتید این آیه از قرآن را زیاد زیاد تکرار بکنید که انسان پیش خودش اینطور فکر بکند که قطعا خدای متعال🌹 یک چیز بهتری را برای من قرار داده که حاجت من را نداده.
👌بعد یک نکته ای را حاج آقای تهرانی مطرح می کند می گوید؛ مصلحت اندیشی برای خدا نکنید بخواهید، از خدا بخواهیم خیلی هم اصرار بکنیم🤲 مانعی نیست اصرار زیاد، اما مصلحت اندیشی نکنیم. برای همین است که بهتر است قبل از دعا این را مطرح بکنیم (در تعقیبات نماز عشاء چنین مضمونی هست) خدا من این را میخواهم اگر 🍃صلاح و خیرم در آن هست به من بده، وگرنه نده، اگر صلاح من هست که تو بهتر می دانی.
🔰خدا به اصل درخواست ما توجه میکند، اگر صلاح هم نبود ادب را رعایت کردیم به خاطر رعایت ادب دوباره به ما پاداش می دهد. در دو✌️ حالت دعا کردن چقدر خوب است، چه می دانی مستجاب است، چه می دانی مستجاب نیست ولی باز هم دعایت را انجام بده باز هم دعایت را بکن چون خدا اگر دعا مستجاب نشود به جایش 🎁یک چیز بهتر به تو می دهد.
💬ایشان می فرماید کسانی که متدین هستند یک تعبیرات زشتی❌ را گاها به کار می برند می گویند خوش به حال فلانی هر چه می خواهد خدا به او می دهد، ایشان در جواب می فرماید نخیر خدا بلاتشبیه به حیوانات هم آن چیزهایی که می خواهند می دهد، به کافرین هم میدهد، قرار نیست 👈ما برای دنیا کار بکنیم ″هدف اصلی آخرت″ است.
🌀حیوان و کافر و امثال این.. چون تلاششان دنیاست خدا دنیا را به آنها میدهد. کافر هم تلاش بکند خدا تلاشش را بی پاسخ نمی گذارد تلاش کرده خدا پاداشش را می دهد، اما تلاش دنیایی است آخرتش💥 دستش خالی است. توی مؤمن حواست باشد نگو خوش به حال فلانی هر چه می خواهد خدا به او میدهد.. چون هم و غم آن👤فرد دنیاست خدا هم دنیا را به او می دهد، ولی هم و غم من و تو که دنیا نیست!! هم و غم ما آخرت هست⚠️، به همین خاطر خدا بعضی از دعاهای ما را نمی دهد اما ذخیره کرده برای آخرت، ذخیره می کند برای آخرت.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (37)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 160
💠☀️💠☀️💠☀️💠
_______________
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
2⃣8⃣قسمت هشتاد و دوم
⚠نکته مهم: 👇👇
⚜چرا روی خواندن زیارت جامعه زیاد تأکید می کنیم⁉️ چون امام زمان (عج) روی آن تأکید کرده و علمای قدیم ما بر خواندن روزانه ی ″زیارت عاشورا، نماز جعفر طیار، زیارت جامعه″📒 تأکید داشتند و حتی نماز میت برای مرده. در زیارت جامعه هم می گوید صلوات بر اهل بیت باعث قبولی اعمال، باعث پاک شدن گناهان است.
📘در کتاب ″وسائل الشیعه، ج7، ص194″ روایت از امام رضاست که اگر توان ندارید کاری انجام بدهید که گناهانتان را پاک کند تا می توانید بر ✨پیامبر و آل او صلوات بفرستید که این صلوات ها گناهان شما را نابود می کند.
🔆از امام صادق (ع) سوال کردند (منبع وسائل الشیعه، همان صفحه) ثواب صلوات فرستادن چیست⁉️ گفت؛ خدا شما را از گناهان خارج می کند.
🌀خدا شیخ رجبعلی خیاط را بیامرزد، میگفت دو ذکر عالی است و همیشه این دو ذکر را تکرار می کرد👇👇
1⃣- ذکر صلوات
2⃣- ذکر استغفار
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۷)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۲
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و شصت و یکم
🌀یک نکته ای در مقابل الحاح در دعا داریم و آن ملال در دعاست. ملال یعنی خسته شدن. الحاح یعنی خسته نشوی هی پافشاری بکنی. ملال یعنی خُب خسته بشوی، این یک چیز کاربردی است، انسان واقعا نباید در دعاهای🤲 خودش حالت ملال داشته باشد خستگی داشته باشد.
👌لذا ما می بینیم در روایات از خسته شدن نسبت به دعا نهی شده. نمیشود برای این اصرار ما سقفی در نظر بگیریم. بله این سه باری که در 📑جلسه قبل عرض کردیم حداقل نیست، حالا میگویند حداقل سه بار را اصرار بکنید در هر بار خواهش، اما سقفی برایش نداریم، در روایات📚 هم سقفی برایش نگفته که اینقدر فلان فلان.. مثلا ده بار از خدا بخواهی بعد ده بار خواستی و نشد ولش کنی، نه چنین چیزی در این زمینه نداریم.
👈آن چیزی که وجود دارد این است به طور کلی از خسته شدن و اینکه آدم از دعا کردن خسته بشود نهی شده.
🔹روایت از آقا رسول الله✨ که
می فرمایند؛ «لا تَمَلّوا مِنَ الدُّعاءِ، فَإِنَّكُم لا تَدرونَ مَتى يُستَجابُ لَكُم» (بحار، ج71، ص119) از دعا کردن خسته نشوید چون نمی دانید چه وقت دعای شما مستجاب می شود⏰.
👤مثلا تو امروز خسته شدی گفتی ول کن خسته شدم🤕 دیگه اصلا دعا نمی خواهم بکنم، ولی اگر فردا دعا می کردی حاجت را می گرفتی. قضیه این است. بعضی موقع ها این داستانهای عبرت آموز را نشان میدهند می گویند از کار کردن خسته نشوید.. یک کسی می خواست تونلی حفر کند تا به آن طرف تونل برسد هر چی حفر می کرد⚒ نمی رسید بلاخره خسته شد ول کرد، در حالی که اگر فقط یک متر دیگر میکند به آن طرف تونل می رسید.
👈گاهی اوقات ما کارها را اول کار ول میکنیم، یک موقع وسط کار ول می کنیم، یک موقع دقیقا آن ⏱زمانی که گل کار است دیگر چند ساعت مانده، یک روز مانده، دو روز مانده کار را ول می کنیم. اینجا آقا رسول الله✨ همین را می گوید، می گوید شما هیچ وقت از دعا کردن خسته نشوید، ول نکنید، نمی دانید دعا کی قرار هست مستجاب بشود.
🔸اینها را همیشه باید توجه داشته باشیم حکمت الهی را دارد می رساند. این را کسانی می توانند درک بکنند که معرفتشان را به آن حد رسانده🌟 باشند که این را متوجه بشوند. همین که حاجت خواستی بعد دعایت را ادامه می دهی، همین دعا ذخیره هم می شود که خدا اصلا در همین دنیا بخواهد به تو بدهد، اما وقتی ولش می کنی هیچی به هیچی..‼️.
✅پس یکی از نقاط مقابل دعا ملالیت و خستگی در دعا بود.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (38)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 161
💠☀️💠☀️💠☀️💠
_______________
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
3⃣8⃣قسمت هشتاد و سوم
💠«وَاجْعَلْ ذٰلِكَ مِنّٰا خٰالِصًا مِنْ کُلِّ شَكٍٍّ، وَ شُبْهَةٍ وَ رِیٰآءٍ وَ سُمْعَةٍ» خدایا این صلواتی که بر اهل بیت می فرستیم را از شک و شبهه و ریا و سمعه نگه دار..
🔹گاهاً بعضی ها بر پیغمبر و آل او سلام و درود✋ و زیارات و.. می فرستند ولی این سلام و صلوات هایشان به همراه شک و شبهه نسبت به اهل بیت است، می گوید خدایا🍃 این شک و شبهه را از ما بردار.
⚠️ریا و سمعه: گاهی ممکن است در ترجمه هر دو را به معنای خود نمایی معنی کنند ولی از یک معنا، اختلاف خیلی پنهانی هم دارند. ❌ریا کردن یعنی شما کاری را انجام بدهید که مردم ببینند. برای دیدن و خوش آمد مردم انجام بدهید.
👌مثلا انسانی نماز می خواند و به رکوع رفته🧔🏻، می بیند یکی از اقوام و آشنایانش آمده، این قدر رکوع نمازش را طولانی می کند که بگویند فلانی زیاد رکوع و سجده می رود. خُب، این ریا است، برای دیدن 👀دوست و آشنا این کار را می کند. بحث فقهی اش این است که نمازش باطل است، چون مقداری از نماز را به قصد غیر ″خدا″ انجام بدهید🚫 نماز باطل است.
⁉️اما سمعه فرقش چیست؟
سمعه دیدن نیست، شما کاری را انجام میدهید که به 👂🏻گوش مردم برسد. به قصد ریا و خودنمایی یک مهمانی بزرگی را فراهم می کنی، مثلا 🥘🍨نذری خیلی بزرگی که ظاهری مذهبی دارد اما نذری را به این نیت درست می کنید که به گوش مردم برسد که فلانی، فلان قدر نذری داد. این می شود سمعه یعنی همان سمع، به گوش مردم👥 رسیدن.
❌پس ریا جایی است که مردم
دارند ما را می بینند، سمعه جایی که به گوش مردم می رسد. هر دو گناه هست و گناه کبیره.⚠️
⛔️ریا از نشانه های منافق است. [نساء/142] «..وَإِذا قامُوا إِلَی الصَّلاةِ قامُوا کُسالی یُراؤُنَ النّاسَ وَ لا یَذْکُرُونَ اللّهَ إِلاَ قَلیلاً» منافق هنگامی که به نماز می ایستد نمازش همراه با کسالت و ریاکاری است که مردم او را ببینند. (می گوید نماز منافق به قصد ریاست)
📜حدیثی از پیغمبر (ص) در کتاب کنزالعمال است که می فرمایند؛ سخت ترین عذاب ها💥 برای کسی هست که مردم در او خیر ببینند. یعنی در ظاهرش فکر کنند که او آدم خیّری است در حالی که او یک انسان نیکوکار و خیر نیست. یعنی دارد ریاکاری می کند.
📜روایت داریم فرشتگان گاهی که اعمال انسان را بالا می برند، خطاب می رسد هدفش از انجام این اعمال خدا نبود اعمالش را به سمت خودش برگردانید.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۸)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۳
📝💠📝💠📝💠📝
================
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت اول
🔆شناخت ویژگی های امام
👌راه اینکه ما معرفتمان به امام را بالاتر ببریم این است که هر چه بیشتر #صفات امام✨ را بشناسیم.
🌀ما هر چه بیشتر صفات امام را بشناسیم نتیجه اش بالاتر رفتن #معرفت ما به امام می شود، که امام چه کسی است؟ چه جایگاه و صفاتی دارد⁉️
☑️بهتـرین منبع برای این کـار زیارت #جامعه_کبیره است که در آن صفات و ویژگی های امام آمده.
📜خواندن زیارت جامعه کبیره توصیه #امام_زمان (عج) به سید رشتی است. علامه مجلسی هم از قول💭 پدرشان میگویند که امام زمان به پدرشان گفتند زیارت جامعه 👌«نعم الزیارة» زیارت خوبی است.
⚠️پس خواندن این زیارت مهم در باب #امام_شناسی توصیه علما و بزرگان و ائمه معصومین✨ ماست.
🎤استاد احسان عبادی
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
4⃣8⃣قسمت هشتاد و چهارم
🔆امام صادق (ع) می فرمایند؛ ریا کردن در حقیقت نوعی شرک هست. (شرک مخفی) چون کار را برای غیر خدا انجام داده و کسی را برای خدا شریک❌ گرفته است.
👈نکته:
⁉️آیا ما هر کاری که انجام بدهیم و مردم از کار ما تعریف کنند و ما خوشحال شویم، بحث ریا می شود؟
✅چند حالت دارد👇👇
1⃣- حالتی است که شما کار را برای غیر خدا، یعنی به قصد ریا انجام می دهید. این مشخص است مردم می شنوند و خوشحالی می کنند و شما هم خوشحالی می کنید، این ریا می شود. چون نیت از اول برای ریا بود.
2⃣- شما کار را برای رضای خدا انجام می دهید، اما دوست دارید مردم بشنوند و به گوش مردم برسد و یک خوشحالی هم در دل خودت ایجاد شود که من فلان کار خیر را کردم و مردم هم فهمیدن. این ریا و گناه نیست چون هدف رضای خداست ولی خُب، یک مقدار ارزش کار را پایین می آورد.
3⃣- حالت سوم حالتی است که انسان کار را برای رضای خدا انجام می دهد دلش هم نمی خواهد تا مردم متوجه بشوند که این کار خیر را انجام داده است. مثلا جهیزیه فلان دختری را فراهم کرده، دوست ندارد مردم بفهمند و می خواهد که مخفی باشد. ولی بلاخره مردم فهمیدند و طرف هم در دلش کمی خوشحال شد این هم اشکالی ندارد. چون هدف خدا بوده.
4⃣- حالتی است که از تمام حالات بهتر است و عرفا و بزرگان چنین حالاتی داشتند، در این حالت شما کار را برای رضای خدا انجام می دهید و به هیچ وجه هم دوست ندارید که مردم بفهمند، وقتی هم متوجه شدید مردم فهمیدند، ناراحت می شوید که چرا مردم فهمیدند! کاش نمیفهمیدند! این حالت را می گویند خیلی حالت کمال و حالت عالی هست. یعنی این حد اعلایی است که انسان در کارها اخلاص داشته باشد، یعنی کار را برای رضای خدا انجام دهد.
✌️حالت دوم را عرفا می گویند لبه ی پرتگاه است، یعنی برای رضای خدا هست اما دوست دارد مردم بفهمند فلان کار را کرده است. در واقع لبه ی پرتگاه هست، یک ذره نیتش چپ و راست شود در دام ریا می افتد.⚠️
💢گاهاً ما کاری را مستمر انجام می دهیم شاید شک پیش بیاید که کارم ریا هست یانه⁉️ نشانه اش این است اگر مردم فهمیدند ما آن کار را ادامه می دهیم اما اگر مردم نفهمیدن آن کار را ترک می کنیم این نشانه ی ریاکار است.❌
👌یعنی یک کار خیر را شما انجام
می دهید به قصد اینکه مردم بفهمند وقتی مردم فهمیدند شما کار را بیشتر می کنید تا بیشتر تشویق کنند. اما یک کار خیری را انجام می دهید که مردم نمی فهمند، میگویید وقتی مردم نمی فهمند چرا انجامش بدهم، بی خیال می شوید و کار را ترک می کنید. این نشانه ی آدم ریاکار است.❌
✅ولی آدم مخلص چه مردم بفهمند، چه نفهمند، کار خودش را انجام می دهد.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۸)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۴
📝💠📝💠📝💠📝
================
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و شصت و دوم
✌️..نکته دوم استعجال در اجابت است.
🔹خُب یک بحثی بود عواملی که دعا را تسریع می کند استجابت را سریع می کند که آنها را خدمت شما عرض کردیم دلیلش چه بود، این استعجال در دعا هم از آن نهی شده، شتابزدگی.⁉️به چه معناست؟ یعنی شما یک چیزی سریعش را از خدا بخواهی، از خدا بخواهی سریع برایت رخ بدهد اما خودت را برای آن قضایا آماده نکرده باشی، چیزی را بخواهی که 🌀ظرفیتش را نداری! این می شود استعجال در دعا. این هم در روایات ما نهی شده.
📄در روایات ما گفتن شما اول ظرفیت را بدست بیاور بعدا دعا بکن. ❌ما متأسفانه بعضی موقع ها این ظرفیت را بدست نیاورده دعا را می کنیم و استعجال داریم که اینجا نهی شدید شده در این زمینه.
🔸اما آن استعجال و درخواست عجله که همراه با معرفت🍃 باشد اشکال ندارد، مثل بحث ظهور امام زمان (عج). صراحتا روایت شریف داریم که معصوم می فرماید؛ «هَلَکَ الْمُسْتَعْجِلُونَ» یعنی عجله کنندگان هلاک شدن. یعنی چه⁉️ ما برای تعجیل در ظهور دعا نکنیم؟!
☝️نه.. نه.. منظور این نیست. منظور روایت این است آنهایی که برای تعجیل در ظهور دعا می کنند اما هیچ آمادگی در خودشان کسب نمی کنند👥 اینها خیلی احتمال انحرافشان بالا هست. هلاک هم بیشتر هلاکت معنوی منظور است، نه اینکه هلاکت طرف بمیرد، هلاکت معنوی💥!! طرف اصرار بر دعا می کند، تعجیل بر دعا می کند ظرفیت را پیدا نکرده بعد یه جوری در خودش امر مشتبه می شود که دوسال دیگر🗓، سه سال دیگر امام زمان می آید. بعد دوسال، سه سال می گذرد امام زمان نمی آید کلا طرف بهم می ریزد⚡️. حتی شاید منکر بحث مهدویت هم بشود که ما از این نمونه ها زیاد داشتیم.. این را می گویند «هَلَکَ الْمُسْتَعْجِلُونَ» عجله کنندگان هلاک شدن.
🔹در بحث دعا هم همین است اصرار بر دعا می کند🤲، اصرار که خوب است، تعجیل بر دعا می کند که بد است، تعجیل در دعایش همراه با آمادگی نیست و دعا وقتی مستجاب نشد بر می گردد به خدا و همه چیز کفر می گوید⛔️ و بد و بیراه میگوید، این در روایات نهی شده.
👤آقای مجتبی تهرانی در جمع بندی روایات می فرمایند برای این هم ملالت در دعا نهی شده و هم استعجال در دعا نهی شده دلیلش این است که👇 شما سرخوردگی پیدا می کنی و دست از دعا برمی داری می گویی از بس دعا کردم خسته شدم. به همین خاطر خدا می گوید این کارها را انجام ندهید و ملالت نداشته باشید و استعجال در دعا هم نداشته باشید.
⚠️چون ترک دعا مبغوض خدای متعال است. خدا عصبانی💥 می شود، ناراحت می شود که کسی دعا را ترک بکند. آیه شریف [77] سوره فرقان📖؛ «قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ» اگر دعاهای شما نبود خدا به شما توجه ای نمی کرد، اعتنایی نمیکرد. پس این دعاها هست که ما را رشد میدهد.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (38)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 162
💠☀️💠☀️💠☀️💠
________________
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت دوم
🔆 «السَّلامُ عَلَیْکُمْ ..»
🗣بعضی ها می گویند چرا به جای #سلام، درود یا چیزهای دیگر مثلا وقت بخیر نگوییم⁉️
👈سلام فقط به معنای خوش آمدگویی نیست، سلام✋ از لحاظ عربی به معنای #دعا هم هست. یعنی شما وقتی به یک نفر سلام می گویید هم به او درود می فرستید و هم برای او #سلامتی💐 و خیر، #امنیت و صلح✨ می خواهید. اینکه تأکید هست به جای درود و امثال این سلام بگوییم برای این است که برای طرف مقابل💕 دعا کنیم.. نوعی دعاست.
⚠️⁉️حالا آیا واقعا سلام های ما
به #ائمه اینگونه است؟ یعنی وقتی ما سلام به ائمه می دهیم برایشان #سلامتی و امنیت میخواهیم⁉️ اگر می خواهیم پس چرا با #گناهان خودمان💥 آنها را ناراحت می کنیم!
🔆«السَّلامُ عَلَيْكُمْ يا أهلَ بَيْتِ النُّبُوَّةِ»
💭می گوید ای کسانی که اهل بیت #پیغمبر و نبوت✨ هستید. نمی گوید اهل بیت ″نبی″ می گوید اهل بیت #نبوت. اگر بگوید اهل بیت نبی یعنی سلام بر شما ای اهل خانه ی پیغمبر یعنی تمام آن کسانی که در 🏠خانه پیغمبر (ص) بودند را شامل می شد.
☝️اما می گوید اهل بیت نبوت یعنی خانه ی #رسالت، خانه ی پیغمبری✨! دیگر این خانه ی پیغمبری خانه ی چوب🌴 و گِل و سنگ نیست، خانه ای است که محل #صفات خداست🌸، محل نزول و صعود فرشتگان است.
🔸اهل بیت نبوت هم فقط به معنای فامیلی نیست! 👥هر کسی که براساس روحی و #عقیدتی با #پیغمبر نزدیک بود می تواند مصداقش باشد.
🎤استاد احسان عبادی
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
5⃣8⃣قسمت هشتاد و پنجم
💠«حَتَّی لَا نُرِیدَ بِهِ غَیْرَكَ وَ لَا نَطْلُبَ بِهِ إِلَّا وَجْهَكَ اللَّهُ..»✨ در این فراز می گوید؛ خدایا ما این دعا را می خوانیم تا جایی که خودت را فقط بخواهیم. یعنی برای تو این دعا را می خوانیم و این اعمال را انجام می دهیم، این خیلی مهم است.
👌شیخ رجبعلی خیاط می گوید؛
من شبی دعایی را می خواندم گفتم حالا امشب🌙 که دارم این دعا را می خوانم بگویم ″برای رضای خدا و اهل بیت″. دعا را خواند شب آقا رسول الله (ص) به خوابش آمدند و گفتند تا به حالا کجا بودید⁉️ یعنی همه ی اعمالت را باید به این نیت انجام می دادی که فقط برای رضای خدا باشد💚 نه برای ثواب!
👈مثلا؛ من می خواهم نماز شب بخوانم یا زیارت عاشورا📖 بخوانم فقط برای ثوابش، هیچ اشکالی ندارد! ثواب را خدا به شما می دهد. اما بحث اکملش این است که اگر یک کار ثوابی را انجام بدهید فقط و فقط برای خوشحالی خدا🍀، یعنی هیچ کاری با ثوابش نداشته باشید یعنی بگویید خدایا من این کار را انجام می دهم فقط برای خوشحالی تو، فقط برای خوشحالی امام زمان (عج)🔆! این ثوابش به مراتب بالاتر از کاری است که به خاطر ثوابش انجام بدهیم.
👌حتما سعی کنید در ⏳طول زندگیتان چند بار هم که شده یک دعایی، ختم قرآنی،... را بدون هیچ نیت ثوابی فقط برای خوشحالی اهل بیت💞 انجام دهید، مطمئن باشید. به شما هم ثواب داده میشود. خالص کردن عمل خیلی سخت است و واقعا در بحث اخلاص خیلی از ماها میلنگیم.❌
📜ما روایات صریح داریم که می گویند؛ خالص کردن عمل از انجام عمل سخت تر است⚠️. حضرت امام (ره) با عظمتی که دارد می گوید من واقعا نمی دانم آیا دو رکعت نماز برای خدا خوانده ام یانه⁉️ دو رکعتی که واقعا برای خدا باشد! به همین خاطر هست که روایت داریم اگر انسان دو رکعت نماز فقط و فقط برای رضای خدا بخواند بهشتی🌼 است. چون اخلاص در عمل خیلی سخت است تا جایی که امیرالمومنین (ع) می گوید؛ شرک❌ از راه رفتن مورچه بر روی سنگ سیاه مخفی تر است.
🔰حالا استثنائاتی هم داریم که انسان کار خیرش را 📣جار بزند! یک موقع هست شما می دانید، مطمئن هستید با گفتن کار خیری که انجام دادید دیگران👥 هم آن کار خیر را انجام می دهند و شریک می شوند و آن کار خیر گسترده تر می شود اینجا گفته اند بگویید اشکالی ندارد. مثلا بگوییم فلان دختری🧕🏻 در فلان جا تحقیق کردیم، مشکل جهیزیه دارد خودمان یک مقدار کمک کردیم، شما هم خواهشا بیایید کمک کنید.
✅این هیچ اشکالی از لحاظ شرعی ندارد به این هم ریا نمی گویند. چون شما به این نیت می گویید که مردم👥 بفهمند که بنده ی خدا مشکل دارد، البته با حفظ آبرویش!! این نوع گفتن ها که باعث می شود کار خیر گسترده♻️ بشود هیچ اشکالی ندارد. البته باز هم می گویم بستگی به نیت دارد.
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۸)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸۵
📝💠📝💠📝💠📝
================
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت سوم
🔆 «وَ مُخْتَلَفُ الْمَلَائِكَةِ ..»
👈یعنی شما ✨ #اهل_بیت✨ محل اختلاف ملائکه هستید، اختلاف یعنی رفت و آمد. من یکبار دوبار خانه ی یک نفر بروم نمیگویند این رفت و آمد👣 دارد، رفت و آمد یعنی #پی_در_پی بودن، مکرر بودن. پس اهل بیت💐 مکرر مکرر محل رفت و آمد #ملائکه هستند.
👌 #تدبیر امور توسط فرشتگان به اذن خدای متعال است ولی در مرحله ی پایین تر به اذن🍃 #ولی است.
📙در کتاب ″تفسیر نور الثقلین، ج5، ص638″ از امام #کاظم (ع) است که میفرمایند؛ هیچ فرشته ای نیست که دنبال کاری برود🕊 مگر اینکه اول خدمت امام می رسد، به او عرضه می دارد که من #مأمور این کار هستم🗞 و از جانب خدا همه فرشتگان مأمورند به #حضور صاحب الامر برسند (یعنی امام زمان هر زمانی) و با 🌀اذن ایشان دنبال کار خودشان بروند.
📗روایتی است از #امیرالمومنین (ع) در کتاب ″بحار، ج27، ص36″ که می فرمایند؛ 🌟قسم به خدایی که آسمان را بی ستون برافراشته است هر کدام از #ملائکه بخواهند به قدر یک 🍃نفس از جای خودشان تکان بخورند تا اذن من (یعنی امام زمان آن زمان⏳) نباشد توانای بر حرکت نخواهند بود.
🔸امام #علی (ع) توضیح میدهد؛ این مقام منحصر به من نیست پس از من فرزندم #حسن✨ (ع) متصدی این امر است و بعد از او #حسین✨ (ع) و نُه فرزند از فرزندان او که نهمین آنها قائم است. که همان #امام_عصر (عج) است.
🎤استاد احسان عبادی