📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۳۳
🌿 إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحاً وَآلَ إِبْرَاهِيمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِينَ (33)
ترجمه :
براستى كه خداوند، آدم و نوح و خاندان ابراهیم و خاندان عمران را بر جهانیان برگزید.
❇️ این آیات، سرآغازى است براى بیان سرگذشت مریم و اشاره اى به مقامات اجداد او و نمونه بارزى است از محبت واقعى به پروردگار و ظهور آثار این محبت در عمل، که در آیات گذشته به آن اشاره شده بود.
👌 نخست مى فرماید: خداوند آدم و نوح و خاندان ابراهیم و خاندان عمران را بر عالمیان برگزید.
اصْطَفى از ماده صَفْو (بر وزن عفو) به معنى خالص شدن چیزى است و صَفْوَة به معنى خالص هر چیزى است، سنگ صاف را در لغت عرب از این نظر صفا مى گویند: که داراى خلوص و پاکى است، بنابراین، اِصْطِفاء به معنى انتخاب کردن قسمت خالص چیزى است.
آیه فوق مى گوید: ما آدم و نوح و خاندان ابراهیم و عمران را برگزیدیم ممکن است این گزینش، تکوینى باشد و یا تشریعى، به این معنى که خداوند آفرینش آنها را از آغاز، آفرینش ممتازى قرار داد، هر چند با داشتن آفرینش ممتاز، هرگز مجبور به انتخاب راه حق نبودند، بلکه با اراده و اختیار خود این راه را پیمودند، سپس به خاطر اطاعت فرمان خدا، تقوا، پرهیزکارى و کوشش در راه هدایت انسان ها، امتیازهاى جدیدى کسب کردند که با امتیاز ذاتى آنها آمیخته شد و به صورت انسان هایى برگزیده درآمدند.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
امام #علی(ع) از پیامبر(ص) نقل میکند :
✳️ که سوره #حمد از گنج های عرش الهی بوده و خدا آن را به پیامبرش اختصاص داده است.
و او را با هیچ پیامبری شریک نساخت جز بسم الله که فقط آن را به سلیمان داد...
✅ هر کسی با اعتقاد به دوستی و پیروی محمد و آلش آن را بخواند در مقابل هر حرف آن حسنهای به او عطا میکند که بهتر است از دنیا و آنچه در آن وجود دارد.
صدوق، الامالی، ۱۴۱۳ق، ۱۷۶
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#تاریخی_علمی_دانستنی_خواندنی_دیدنی
❣ من تکه ای از جورچین خداوندم...
بی هدف آفریده نشده ام که بی هدف زندگی کنم.
میدانم آفریدگاری دارم که همیشه بوده،
همیشه هست،
رهایم نمیکند،
و تنهایم نمیگذارد.
مرگ عاقبت زندگی ام نیست!
عدم در قاموس پروردگارم واژه ای بی معناست،
من قطعه ای از زندگانی ام.
تکه ای از جورچین #هستی
مرا با "#مرگ"، با #عدم، سروکاری نیست،
خدایم مرا آفریده تا آینه او شوم.
آفریده تا جان ببخشم،
امید دهم.
او که نه زاده و نه زاییده شده،
مرا نفس داده تا نفس دهم.
من تکه ای از جورچین #زندگی هستم.
اگر خود را گم کنم،
همه چیز و همه کس ناقص میمانند.
من باید آگاهانه زندگی کنم تا جورچینی که خدا چیده، برهم نریزد.
و او در این راه، هدایت مرا بر عهده دارد،
کافی است گامی هر چند کوتاه،
به سوی او بردارم.
پس بر می دارم
و رو به سوی تو میشوم
ای خدا❤️
و می گویم:
خدایا شکرت🤲
که دستم را سفت، گرفته ای.
رهایم مکن
🤲🤲 الهی! 🤲🤲
دوستت دارم ❤️❤️❤️
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایران_زیبا
🍎 آبشار لوه نگينى در هيركانى
اين آبشار اعجاب انگيز در دل جنگلهاى هيركانى استان گلستان در بيست كيلومترى شهر گاليكش قرار دارد.
#استان_گلستان
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
21(parhizgar).mp3
25.99M
#ترتیل_جزء ۲۱ قران کریم
با صدای استاد
پرهیزگار
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۳۴
🌿 ذُرِّيَّةً بَعْضُهَا مِن بَعْضٍ وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (34)
ترجمه :
فرزندانى كه بعضى از آنان از (نسل) بعضى دیگرند (از پدران برگزیده زاده شده و در پاكى همانند یكدیگرند) و خداوند شنواى داناست.
❇️ و در این آیه ، مى افزاید: آنها فرزندان و دودمانى بودند که بعضى از بعض دیگر گرفته شده بودند (ذُرِّیَّةً بَعْضُها مِنْ بَعْض).
این برگزیدگان الهى، از نظر اسلام، پاکى، تقوا و مجاهده براى راهنمایى بشر همانند یکدیگر بودند، همچون نسخه هاى متعدد از یک کتاب که هر یک از دیگرى اقتباس شده باشد.
و در پایان آیه اشاره به این حقیقت مى کند که خداوند مراقب کوشش ها و تلاش هاى آنها بوده، سخنانشان را شنیده است و از اعمالشان آگاه است مى فرماید: خداوند شنوا و دانا است (وَ اللّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ).
در آیات فوق، علاوه بر آدم، به تمام پیامبران اولو العزم اشاره شده است، نام نوح، صریحاً آمده، و آل ابراهیم، هم خود او و هم موسى و عیسى و پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) را شامل مى شود، و ذکر آل عمران اشاره مجددى به مریم و حضرت مسیح(علیه السلام) است و تکرار آن براى این است که مقدمه اى براى شرح حال آنان در آیات آینده باشد.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۳۵
🌿 إِذْ قَالَتِ امْرَأَةُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّي إِنَّكَ أَنتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (35)
ترجمه :
(بیاد آور) هنگامى كه همسر عمران گفت: پروردگارا! همانا من نذر كرده ام آنچه را در رحم دارم، براى تو آزاد باشد (و هیچ گونه مسئولیّتى به او نسپارم تا تمام وقت خود را صرف خدمت در بیت المقدّس كند،) پس از من قبول فرما، كه براستى تو شنواى دانایى.
❇️حَنَّة و اَشیاع دو خواهر بودند که اولى به همسرى عمران از شخصیت هاى برجسته بنى اسرائیل در آمد و دومى را زکریا پیامبر خدا به همسرى انتخاب کرد.
سال ها گذشت که از همسر عمران ، حَنَّه فرزندى متولد نشد، روزى زیر درختى نشسته بود، پرنده اى را دید که به جوجه هاى خود غذا مى دهد، مشاهده این محبت مادرانه، آتش عشق فرزند را در دل او شعلهور ساخت و از صمیم دل از درگاه خدا تقاضاى فرزندى کرد و چیزى نگذشت که این دعاى خالصانه به هدف اجابت رسید و باردار شد.
🔰از بعضى از روایات استفاده مى شود: خداوند به عمران وحى فرستاده بود پسرى پر برکت که مى تواند بیماران غیر قابل علاج را درمان کند و مردگان را به فرمان خدا حیات بخشد به او خواهد داد که به عنوان پیامبر به سوى بنى اسرائیل فرستاده مى شود.
او این جریان را با همسر خود حَنَّه در میان گذاشت، لذا هنگامى که او باردار شد، تصور کرد فرزند مزبور همان است که در رحم دارد، بى خبر از این که جنینى که در رحم او است مادر آن فرزند (مریم) مى باشد.
و به همین دلیل، نذر کرد پسر را خدمتگزار خانه خدا بیت المقدس ، نماید اما به هنگام تولد، مشاهده کرد دختر است، نگران شد که با این وضع چه کند؟.
زیرا خدمتکاران بیت المقدس از میان پسران انتخاب مى شدند، و سابقه نداشت دخترى به این عنوان انتخاب گردد.
✅ در نخستین آیه مى فرماید: به یاد آرید هنگامى را که همسر عمران گفت: خداوندا! آنچه را در رحم دارم براى تو نذر کردم که محرر (و آزاد براى خدمت خانه تو) باشد، آن را از من بپذیر که تو شنوا و دانائى .
👈 در این آیه، اشاره به نذر همسر عمران به هنگام باردارى شده، او تصور مى کرد فرزندش (با توجه به بشارت خداوند) پسر است، و از این رو واژه مُحَرَّراً (یا معادل دیگر در زبان دیگر) را به کار برد، نه مُحَرَّرَةً و از خدا خواست که نذر او را پذیرا شود.
🔶 واژه مُحَرَّراً از ماده تحریر گرفته شده که به معنى آزاد ساختن است.
و در اصطلاح آن زمان به فرزندانى گفته مى شد که: به خدمت معبد و خانه خدا در مى آمدند، تا نظافت و سایر خدمات را بر عهده گیرند و به هنگام فراغت مشغول عبادت پروردگار شوند.
🔶 از آنجا که آنها از هر گونه خدمت به پدر و مادر آزاد بودند، به آنها مُحَرَّر گفته مى شد، و یا از این جهت که خالص از هر گونه تلاش و کوشش دنیوى بوده اند، به آنها مُحَرَّر مى گفتند.
🔶 بعضى گفته اند: این دسته از کودکان از موقعى که توانائى بر این خدمات داشتند تا سن بلوغ، وظایف خود را زیر نظر پدران و مادران انجام مى دادند و پس از رسیدن به سن بلوغ، تعیین سرنوشتشان به دست خودشان بود، اگر مى خواستند به کار در معبد پایان داده و بیرون مى رفتند و اگر تمایل داشتند بمانند، مى ماندند.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 133 قرآن کریم
🔹سوره ۶ – #انعام
🔹آیات ۴۵ الی ۵۲
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🌹🌹🌹🌹
#تاریخی_علمی_دانستنی_خواندنی_دیدنی
زمانی برای تفکر بگذارید؛ منبع قدرت است.
زمانی برای مطالعه بگذارید؛ منبع خردمندی است.
زمانی برای تفریح بگذارید؛ راز جوان ماندن است.
زمانی برای سکوت بگذارید؛ فرصتی برای دیدن خداست.
زمانی برای آگاهی بگذارید؛ فرصتی برای کمک به دیگران است.
زمانی برای عشق ورزیدن بگذارید؛ بزرگ ترین هدیه است.
زمانی برای خندیدن بگذارید؛ موسیقی روح است.
زمانی برای دوستی بگذارید؛ جاده ای برای رسیدن به خوشحالی است.
زمانی برای رویا پردازی بگذارید؛ آینده از آن ساخته می شود.
زمانی برای دعا بگذارید؛ بزرگ ترین قدرت بر روی زمین است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
🌸 پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
طُوبى لِمَن تَرَک شَهوَةً حاضِرَةً لِمَوعودٍ لَم یرَهُ.
خوشا آن که شهوتِ آماده اى را به خاطر پاداش وعده داده شده اى که آن را ندیده است ، رها کند.
📚الخصال، ص ۳
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#نیک_سخن
🔸#معجزۀ #بادبان
در میان اینهمه عوامل جبری، انسان چگونه مختار شده است؟ (بخش اول)🔸
موجوداتی که اختیاری از خودشان ندارند، مثل تختۀ روی دریا هستند. تخته، تابع موج است و همراه آن میرود. اما انسانی که در #کشتی_بادی نشسته، مثل یک #تختهچوب روی دریا نیست.
هم تخته و هم کشتی بادی، هر دو به کمک باد حرکت میکنند، اما بین آنها فرق است. تخته، تابع و در اختیارِ باد است. بادی که از غرب به شرق می وزد، تخته را هم از غرب به شرق می برد. اما کشتی بادی که به کمک باد حرکت میکند، تابع ارادۀ ناخدای کشتی است.
ناخدا اگر مقصدش رفتن به شرق باشد، وقتی دید که باد، موافق مسیرش است، #بادبان کشتی را باز میکند. باد میافتد در این پرده و کشتی بادی را از غرب به شرق میبرد. اگر جهت باد عوض شد، پردهای که تا الان باز بود را جمع میکند به نحوی که اصلاً باد به آن نمیخورد یا از حاشیهاش رد میشود. باد میآید و میرود و یک کمی هم به کشتی حرکت میدهد. مثلاً اگر سه ساعت باد مخالف آمد، مجموعاً پانصد متر این کشتی به عقب بر میگردد. دوباره که باد از غرب به شرق آمد، پرده را باز میکند و کشتی در طی سه ساعت، پنجاه کیلومتر راه میرود!
از این جهت میبینیم در یک روز و یک ساعت، یک کشتی بادی با مجموعۀ همین بادهایی که دارد میوزد، از شرق به غرب میرود و یک کشتی دیگر، در همین شرایط از غرب به شرق حرکت میکند! هر دو کشتی میآیند و از کنار هم رد میشوند! بعد از چند روز، بوسیلۀ همین باد، این کشتی به غرب رسیده و آن کشتی به شرق! این #معجزۀ_بادبان کشتی است.
ادامه دارد
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir