9.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نیک_سخن
√ سالمترین واکنشِ قلب به تعریف و تمجید دیگران !
استاد #شجاعی
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🌹
#شیطان_شناسی
🍀شیطان چه وقت میآید؟
#بخش_دوم
🍂 اول، مراقبهی دائمی 🍂
🔹 اول، #مراقبه است؛ خدا علامهی طباطبایی را رحمت کند که میفرمود: اوّل مراقبه، وسط مراقبه، آخر هم مراقبه؛ یعنی همانطور که یک نگهبان مراقب است یا مثلاً یک نظامی، پاس میدهد باید مراقب باشید.
🔸 یک نگهبان، هم مسلّح است و هم انگشتش روی ماشهی تفنگ است که اگر ناشناسی بیاید و او را مطلع نکند، به او شلیک میکند! منطقه، نظامی اعلام شده؛ ورود ممنوع است!
🔹 همانطور باید مراقب باشی که این خبیث به تو راه پیدا نکند و خود را در #حضور_پروردگار بدانی.
یک چشم زدن غافل از آن ماه نباشی
شاید که نگاهی کند، آگاه نباشی
📚 مواعظ، ج۱، ص۱۳۳
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🌹🌹🌹🌹
#تاریخی_علمی_دانستنی_خواندنی_دیدنی
از یه جایی به بعد ...
اگه حتی همه چیز هم درست بشه
هیچ ارزشی نداره!
هرچیزی تو زمان خودش قشنگه ...!
مثل محبتی که یه نفر میتونست
سه سـال پیش بهت بکنه و نکرد ...
حالا هرچقدرم خوبی بکنه دیگه هیچ
فایدهای نداره ...
✅ چون هرچیزی تو زمان خودش قشنگه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۴۰
🌿 قَالَ رَبِّ أَنَّىَ يَكُونُ لِي غُلاَمٌ وَقَدْ بَلَغَنِيَ الْكِبَرُ وَامْرَأَتِي عَاقِرٌ قَالَ كَذَلِكَ اللّهُ يَفْعَلُ مَا يَشَاءُ (40)
ترجمه :
(زكریّا) گفت: پروردگارا! چگونه براى من پسرى خواهد بود، در حالى كه پیرىِ من فرا رسیده و همسرم نازاست؟! (خداوند) فرمود: این چنین خداوند هر چه را بخواهد انجام مى دهد.
❇️ حضرت زکریا (ع) از شنیدن این بشارت، به وسیله فرشتگان، غرق شادى و سرور شد و در عین حال نتوانست شگفتى خود را از چنین موضوعى پنهان کند، عرض کرد: پروردگارا! چگونه ممکن است فرزندى براى من باشد در حالى که پیرى به من رسیده و همسرم نازاست ؟ (قالَ رَبِّ أَنّى یَکُونُ لی غُلامٌ وَ قَدْ بَلَغَنِیَ الْکِبَرُ وَ امْرَأَتی عاقِرٌ).
و خداوند به او پاسخ داده، فرمود: این گونه خداوند هر کارى را که بخواهد انجام مى دهد (قالَ کَذلِکَ اللّهُ یَفْعَلُ ما یَشاءُ).
و با این پاسخ کوتاه که تکیه بر نفوذ اراده و مشیت الهى داشت، زکریا قانع شد.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۴۱
🌿 قَالَ رَبِّ اجْعَل لِّيَ آيَةً قَالَ آيَتُكَ أَلاَّ تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ إِلاَّ رَمْزاً وَاذْكُر رَّبَّكَ كَثِيراً وَسَبِّحْ بِالْعَشِيِّ وَالإِبْكَارِ (41)
ترجمه :
(زكریّا) گفت: پروردگارا! براى من نشانه اى قرار ده (تا علم من به یقین و اطمینان تبدیل شود. خداوند) فرمود: نشانه ى تو آن است كه تا سه روز با مردم سخن نگویى، مگر از طریق اشاره. (البتّه به هنگام ذكر خدا زبانت باز مى شود. پس) پروردگار خود را (به شكرانه ى این نعمت) بسیار یاد كن و هنگام شب و صبح او را تسبیح گوى.
❇️ سخن از زکریا(علیه السلام) و درخواست فرزندى از سوى او از پیشگاه خدا و بشارت به تولد یحیى(علیه السلام) بود.
در اینجا زکریا از خداوند تقاضاى نشانه اى بر این بشارت بزرگ مى کند و چنان که گفتیم، نه به خاطر عدم اعتماد بر وعده هاى الهى، بلکه، براى تأکید بیشتر و این که ایمان او به این مطلب ایمان شهودى گردد، تا قلبش مالامال از اطمینان شود، همان گونه که ابراهیم خلیل(علیه السلام) تقاضاى مشاهده صحنه معاد براى آرامش هر چه بیشتر قلب مى نمود.
زکریا عرضه داشت: پروردگارا! نشانه اى براى من قرار ده ! (قالَ رَبِّ اجْعَلْ لی آیَةً).
🔶 در پاسخ، خداوند به او گفت: نشانه تو آن است که سه روز با مردم جز به اشاره و رمز، سخن نخواهى گفت و زبان تو بدون هیچ عیب و علت براى گفتگوى با مردم از کار مى افتد (قالَ آیَتُکَ أَلاّ تُکَلِّمَ النّاسَ ثَلاثَةَ أَیّام إِلاّ رَمْزاً).
🔶 ولى پروردگار خود را (به شکرانه این نعمت) بسیار یاد کن و هنگام شب و صبحگاهان او را تسبیح گوى ! (وَ اذْکُرْ رَبَّکَ کَثیراً وَ سَبِّحْ بِالْعَشِیِّ وَ الإِبْکارِ).
🔶 از این جمله، استفاده مى شود در حالى که زبان او به طور موقت، براى سخن گفتن با مردم از کار افتاده بود، قادر بر تسبیح و ذکر خدا بود، تا هم وظیفه شکرگذارى را نسبت به این موهبت عظیم که خدا به او عنایت کرده بود، انجام دهد و هم نشانه روشنى از خداوند بزرگ بر گشودن موضوعات بسته باشد.
✅ یا به تعبیر دیگر، بریدن از مردم و پیوستن به حق در این سه روز، او را به خدا نزدیک تر کند و آیت و نشانه روشنى از قدرت خدا باشد.
🔶 رَمْز در اصل، اشاره کردن با لب ها را گویند، به صداى آهسته نیز رَمْز گفته مى شود، این واژه در گفتگوهاى معمولى، معنى وسیع ترى پیدا کرده و به هر سخن و اشاره و نشانه اى که مطلبى را مخفیانه یا به طور غیر صریح، برساند، رمز مى گویند.
🔶 به هر حال، خداوند در خواست زکریا را پذیرفت و سه شبانه روز زبان او بدون هیچ عامل طبیعى از سخن گفتن با مردم باز ماند، در حالى که به ذکر خدا مترنم بود.
🔶 واژه عَشِىّ معمولاً به ساعات آخر روز گفته مى شود همان گونه که اِبْکار به ساعات آغاز روز مى گویند.
بعضى معتقدند: از ابتداى ظهر تا غروب آفتاب عَشِىّ نام دارد، و از ابتداى طلوع صبح تا هنگام ظهر، اِبْکار است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠صفحه 136 قرآن کریم
🔹سوره ۶ – #انعام
🔹آیات ۶۹ الی ۷۳
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🌹🌹
#نیک_سخن
🔸#معجزۀ #بادبان
در میان این همه عوامل جبری، انسان چگونه مختار شده است؟ (بخش دوم)🔸
انسان مثل کشتی بادی است. حرکت باد برای کشتی، جبری است اما حرکت خود کشتی، اختیاری است. در عین حالی که نیروی محرکهاش (یعنی باد) جبری است، اما حرکت کشتی، اختیاری است. جبر به آن میخورد، اما اختیار پس میدهد! وارداتش جبر است و صادراتش اختیار!
باد به هیچ وجه به حرف ناخدا گوش نمیدهد. ناخدا نمیتواند به باد بگوید تو از این طرف نیا و از آن طرف بیا. باد، در #امر ناخدا نیست. اما در #استخدام ناخدا است. در امر بودن یک چیز است؛ در استخدام بودن یک چیز است.
انسان هم سلسلۀ علت و معلولها در اختیارش نیست. جبریاند. اینها به انسان وارد میشوند و برخوردشان هم جبری است. اما بازتابشان اختیاری است. چرا؟ چون در ما دستگاهی مثل کشتی بادی وجود دارد. همانطوری که ناخدا با #قطبنما و #بادبان و #نقشه، این باد را به خدمت میگیرد، انسان هم میتواند شرائط را به نفع خودش به خدمت بگیرد. ما نمیتوانیم به شرائط بگوییم بیا یا برو. اما می توانیم شرائط را استخدام کنیم. انسان، حاکم بر شرائط است. خودش انتخاب می کند.
زن فرعون، دستگاه حکومتی فرعون را #در_خدمت_خودش قرار داد. او میخواست رو به خدا برود و این دستگاه میخواست او را باز دارد؛ ولی زورش نرسید. در عوض، تمام دستگاه فرعونی، زمینۀ رشد سریع و صعود سریع آسیه شد!! نمیخواستند آسیه ایمانش بالا برود، نمیخواستند آسیه از اولیاءالله بشود؛ اما نتوانستند. برعکس، آسیه #استخدامشان_کرد و بوسیلۀ همین دستگاه فرعونی، به مقامات عالیه رسید. چه شد که یک مملکت، حریف یک آدم نشدند؟ #اختیار یعنی این. انسان، این است! انسان مافوق شرائط است. انسان تابع شرایط نیست.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#حدیث
🔷▫️#پیامبر اکرم (ص) : خداوند، امتهایی را به دلیل سرپیچی از اوصیا و امامان بعد از انبیا مسخ کرد" پس اگر قرار است عذاب الهی شامل آنها شود، باید انسانیت خود را درک کرده و صورتی از حیوانیت بر آنها تسلط یابد و وقتی عذاب در این باره صدق میکند که متوجه شوند انسان هستند، ولی به صورت خوک یا میمون در آمدهاند.
🔷▫️در این باره از امام #رضا(ع) روایت شده است : خداوند انسانهای مسخ شده را عبرت و پندی برای مردم قرارداد و دلیل بر اینکه کسانی هستند که در صورت خلقیشان تبدیلی ایجاد شده است و در این مسخ شباهتی از انسان قرار داد تا فهمیده شود اینها انسانهای مورد غضب اویند" یعنی هم خودشان میفهمند که انساناند و هم دیگران آنها را میشناسند و این مسخ بر صورت انسانی آنها تسلط پیدا کرده است.
🔷▫️امام #زین_العابدین (علیه السلام) : بعد از گناهی که #یهودیان در روز شنبه کردند و از دستور خداوند مبنی بر ممنوعیت صید ماهی در روز شنبه سرپیچی کردند، خداوند آنها را به صورت میمونهایی درآورد" محققاً دانستهاید جماعتی از شما را که عصیان ورزیدند و حرمت شنبه را نگاه نداشتند، گفتیم بوزینه شوید دور از قرب حق" عدهای از مؤمنان که در شهرهای مجاور بودند برای دیدن آنها آمدند. عدهای از آنها که قبلاً این گناهکاران را میشناختند بعد از دیدن چهره عوض شده آنها، دوباره آنها را میشناختند و میگفتند: تو فلانی پسر فلانی نیستی؟! آن میمون هم با اشک ریزان و با حرکت سر خود جواب میداد که بله "
🛑 نکته قابل توجه این است که طبق روایات پیرامون #آخرالزمان انسان هایی در این عصر دچار مَسخ خواهند شد :
❇️ رسول خدا (صلی الله علیه وآله ) : در آخر این امّت، #خسف، #مسخ و #قذف خواهد بود.
⬅️ «خسف» فرورفتن در زمین و زیر آوارماندن به وسیله زلزله،و بالا آمدن آب دریا و... را گویند.
⬅️ «قذف» پرتاب چیزی از مکانی به مکان دیگر ( سنگباران، و... امثال آنها) است.
⬅️ «مسخ» دگرگونی سیرت و صورت چیزی به شکلی جز آنچه هست (مبدلشدن انسان دوپا به حیوان وحشی چهارپا) مثل میمون، خوک و...!
✅ رسول اکرم در همین رابطه میفرماید: «در میان بنیاسرائیل، هیچ حادثهای روی نداده است، جز اینکه در میان امت من، نظیر آن روی خواهد داد، حتی خسف، قذف و مسخ»)
📚 کنز العمّال، ج ۷، جزء ۱۴، ص ۱۲۳، ح ۳۸۷۱۴.). مراد پیامبر اکرم از آخر این امّت.. مسلمانان و سایر انسانها است که در آخرالزمان زندگی می کنند.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۴۲
🌿 وَإِذْ قَالَتِ الْمَلاَئِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَى نِسَاء الْعَالَمِينَ (42)
ترجمه :
و(بیاد آور) هنگامى را كه فرشتگان گفتند: اى مریم! همانا خداوند تو را برگزیده وپاك ساخته وبر زنان جهانیان برترى داده است.
❇️ این آیات، بار دیگر، به داستان مریم باز مى گردد، از دوران شکوفایى و برومندى او سخن مى گوید، و مقامات والاى او را بر مى شمرد.
نخست از گفتگوى فرشتگان با مریم، بحث مى کند، مى فرماید: به یاد آور: هنگامى را که فرشتگان گفتند: اى مریم! خدا تو را برگزیده و پاک ساخته و بر تمام زنان جهان برترى داده است.
🔶 چه افتخارى از این برتر که انسانى با فرشتگان هم سخن شود، آن هم سخنى که بشارت برگزیدگى او از سوى خدا و طهارت و برترى او بر تمام زنان جهان باشد، و این نبود، جز در سایه تقوا و پرهیزگارى و ایمان و عبادت او، آرى، او برگزیده شد تا پیامبرى همچون عیسى مسیح(علیه السلام) را به دنیا آورد.
جالب توجه این که جمله اِصْطَفیکِ در آیه تکرار شده، یک بار براى بیان برگزیدگى او به طور مطلق، و بار دوم براى برگزیدگى او نسبت به تمام زنان جهان.
🔶 این آیه گواه بر این است که مریم بزرگ ترین شخصیت زن در جهان خود بوده است. و این موضوع با آنچه درباره بانوى بزرگ اسلام فاطمه(علیها السلام) رسیده است که او برترین بانوى جهان است، منافات ندارد ؛
💠 زیرا در روایات متعددى از پیغمبر اسلام(صلى الله علیه وآله) و امام صادق(علیه السلام) نقل شده:
اِنَّ مَرْیَمُ کانَتْ سَیِّدَةَ نِساءِ عالَمِها وَ اَنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ جَعَلَکِ سَیِّدَةِ نِساءِ عالَمِکَ وَ عالَمِها وَ سَیِّدَةُ نِساءِ الأَوَّلِیْنَ وَ الآخِرِیْنَ: مریم بانوى زنان زمان خود بود، و خداوند عزوجل تو را بانوى زنان زمان خودت و زنان زمان مریم از اولین و آخرین قرار داده است .
🔶 کلمه العالَمِین هیچگونه منافات با این سخن ندارد; زیرا این کلمه در قرآن و عبارات معمولى به معنى مردمى که در یک عصر و زمان زندگى مى کنند آمده است چنان که درباره بنى اسرائیل مى خوانیم: وَ أَنِّی فَضَّلْتُکُمْ عَلَى الْعالَمینَ: و من شما را بر جهانیان برترى بخشیدم .
بدیهى است منظور، برترى مؤمنان بنى اسرائیل بر مردم عصر خود بوده است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 137 قرآن کریم
🔹سوره ۶ – #انعام
🔹آیات ۷۴ الی ۸۱
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir