📚📚📚
سوره #بقره آیه ۵۷
🌿 وَظَلَّلْنَا عَلَيْكُمُ الْغَمَامَ وَأَنزَلْنَا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَى كُلُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَـكِن كَانُواْ أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (57)
ترجمه :
و ابر را بر شما سایبان ساختیم و «منّ» و «سَلوى » بر شما نازل كردیم (و گفتیم:) از نعمت هاى پاكیزه اى كه به شما روزى دادیم بخورید، (ولى شما با بهانه جویى هاى خود، كفران نعمت كردید. بدانید كه) آنها به ما ستم نكردند، بلكه به خودشان ستم نمودند.
❇️ پس از نجات بنى اسرائیل از سلطه ى فرعون، به آنان دستور داده شد كه وارد سرزمین فلسطین شوند. آنها به بهانه ى اینكه در آنجا افراد ستمگرى هستند، سرپیچى كرده و به موسى گفتند: با خدایت به جنگ آنان برو، ما همین جا نشسته ایم. قهر خداوند آنها را فراگرفت و مدّت چهل سال در بیابانِ «تیه» ماندگار شدند، ولى خداوند در آنجا نیز براى آنان ابرها را چون سایه بان قرار داد و دو نوع غذاى طبیعى و گوارا به نام هاى مَنّ و سَلوى ، در دسترس آنان گذاشت.
«غَمام» به ابر بى باران گفته مى شود كه فقط سایه ایجاد مى كند، ابرهاى باران دار را «سحاب»، «غیم» و«مزن» مى گویند. «مَنّ»، به شیره ى مخصوص درختان كه چون قطره بر روى آنها مى نشیند، گفته مى شود كه همان صَمغ است وبرخى به معنى عسل وقارچ گرفته اند. «سَلوى» به پرندگانى مخصوص كه شبیه كبوترند مى گویند.
🔶 ابر و باد و باران، به فرمان خداوند هستند. «ظلّلنا علیكم الغمام»
🔶 رازق بودن خداوند، محدود به شرائط خاصّى نیست. در بیابان بى آب و علف هم، رزق طبیعى مى فرستد. «وانزلنا علیكم المنّ والسّلوى»
🔶 خداوند، رزق انسان را از حلال و پاكیزه مقدّر كرده است. «طیّبات ما رزقناكم»
🔶 تخلّف از فرامین الهى، ظلم بر خویشتن است. «انفسهم یظلمون»
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 5 قرآن کریم
🔹سوره ۲ – البقره
🔹آیات ۲۵ الی ۲۹
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #بقره آیه ۵۸
🌿 وَإِذْ قُلْنَا ادْخُلُواْ هَـذِهِ الْقَرْيَةَ فَكُلُواْ مِنْهَا حَيْثُ شِئْتُمْ رَغَداً وَادْخُلُواْ الْبَابَ سُجَّداً وَقُولُواْ حِطَّةٌ نَّغْفِرْ لَكُمْ خَطَايَاكُمْ وَسَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ (58)
ترجمه :
و (به خاطر بیاورید) زمانى كه گفتیم: وارد این قریه (بیت المقدّس) شوید و از (نعمت هاى فراوان) آن، هر چه مى خواهید با گوارایى بخورید و از درِ (معبد بیت المقدّس) سجده كنان و خاشعانه وارد شوید و بگویید: «حِطّة» (گناهان ما را بریز)، تا ما خطاهاى شما را ببخشیم و به نیكوكاران، پاداشى افزون خواهیم داد.
❇️ مراد از «قریه» در این آیه، بیت المقدّس است. پس از چهل سال ماندن در بیابان تیه، بنى اسرائیل مأمور شد كه وارد شهر بیت المقدّس شده و به معبد درآیند و موقع داخل شدن به مسجد، كلمه ى مباركه «حِطّة» را بگویند. «حطّة» به معناى ریزش گناهان و طلب عفو و اظهار توبه است. در تفسیر اطیب البیان آمده است كه مراد از باب، دروازه ى شهر نیست، بلكه درب مسجد است كه الآن هم به نام «باب الحطّة» معروف مى باشد و مراد از «سُجّداً» نیز سجده ى شكر، بعد از ورود به مسجد است.
🔷 تأمین معاش مردم، مقدّم بر فرمان به عبادت و مقدّمه اى بر آن است. «كلوا... سجّداً»
🔷 براى ورود به مكان هاى مقدّس، احترام مخصوص لازم است.«ادخلوا...سجداً»
🔷 بخشش، از اوست، امّا استغفار و طلب آمرزش، باید از سوى ما باشد. «قولوا حطّة نغفر لكم»
🔷 آداب دعا وشیوه توبه را نیز باید از خدا بیاموزیم. «ادخلوا...سجّداً وقولوا حطّة»
🔷 عمل به دستورات خداوند، زمینه ى آمرزش ماست. «ادخلوا... قولوا... نغفر لكم»
🔷 استغفار، براى گناهكار مایه ى آمرزش و براى نیكوكار اعتلاى درجه است. «نغفر لكم خطایاكم و سنزید المحسنین»
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
کانال قرائت و تفسیر قرآن کریم
✅ چهل ویژگی #متقین در بیان امیرالمؤمنین علی علیه السلام قسمت نهم : 🔷 25. ظاهر پرهیزگاران این گونه
✅ چهل ویژگی #متقین در بیان امیرالمؤمنین علی علیه السلام
قسمت دهم :
🔷 27 . از ستایش مردم ترس دارند: ”اِذََا زُکِیَ أَحَدَهُمْ خََافَ مِمََّا یُقََالْ لَهُ، فَیَقُولُ: أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِِی مِنْ غَیْرِِی وَ رَبِِّی أَعْلَمٌ مِنِِّی بِنَفْسِِی، اَللََّهُمَّ لََاتُؤََاخِذْنِِی بِمََا یَقُولُونَ وَ اجْعَلْنِِی أَفْضَلَ مِمََّا یَظُنُّونَ وَ اغْفِرْلِِی مََا لََا یَعْلَمُونَ“ هر گاه یکی از آنان ستوده شود، از آن چه به او گفته می شود به هراس می افتد و می گوید: من از دیگران به خود آگاه ترم و پروردگارم به نفس من از خود من آگاه تر است. خدایا، مرا به آن چه می گویند مگیر و مؤاخذه مکن و مرا بهتر از آن چه گمان می کنند قرار ده و از آن چه بر من از اعمالم نمی دانند بگذر.
این که این ها مدح دیگران را خوشایند ندارند به خاطر شناخت دقیقی است که از خود دارند. امام علی (علیه السلام) می فرمایند: ”کسی که خود را شناخت، خدایش را شناخته.“
🔷 28. قوّت در دین دارند: ”فَمِنْ عَلََامََاتِ أَحَدِهِمْ إِنَّکَ تَرََی لَهُ قُوَّهٌْْ فِِی دیِِنٍ“ و نشانه های هر یک از آن ها این است که می بینی در دین نیرومندند.
در روایتی از امام صادق (علیه السلام) سؤال شد که منظور از قوّت در آیات مربوط به بنی اسرائیل چیست؟ قوّت در بدن یا قوّت در قلب ها؟ حضرت فرمودند: ”هر دو.“ بنابر این، قوّت در دین شامل قوّت جسمانی و روحانی، در عمل به وظایف اعتقادی، شرعی، اخلاقی و عرفانی است.
🔷 29. نرم خو و دور اندیش اند: ”وَ حَزْماً فِِی لیِِنٍ“ نرم خو و دور اندیش اند.
در قرآن آمده: ”(پیروان پیامبر) بر کافران، بسیار قوی دل وسخت؛ و با یکدیگر بسیار مشفق و مهربانند.“ 36 در آیه ای دیگر آمده: ”بگویید به او گفتنی نرم“ خداوند در قرآن پیامبر را چنین مورد خطاب قرار داده: ”لَوْ کُنْتَ فَظّاً غَلیِِظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَرَمِکَ“ اگر با غلظت و شدت بودی از گرد تو پراکنده می شدند.
ادامه دارد
•┈••✾🍃🦋🍃✾••┈•
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
📣 امام #علی علیه السلام:
‼️اگر مردم میدانستند در قبر ها چه میگذرد حتی یک گناه هم نمیکردند
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#پیام_سلامتی
✨خواص و فواید بی نظیر آلو زرد✨
🟡 آلوزرد حاوی ویتامین های آ- ب –ب۲- ب ۶ پ پ – ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد میباشد. مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی- عروقی، سرطان، بیماریهای گوارشی و کاهش چربی مورد استفاده در شیرینیپزی نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #بقره آیه ۵۹
🌿 فَبَدَّلَ الَّذِينَ ظَلَمُواْ قَوْلاً غَيْرَ الَّذِي قِيلَ لَهُمْ فَأَنزَلْنَا عَلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ رِجْزاً مِّنَ السَّمَاء بِمَا كَانُواْ يَفْسُقُونَ (59)
ترجمه :
امّا ستمگران (آن سخن را) به سخن دیگرى غیر از آنچه به ایشان گفته شده بود، تبدیل كردند (وبه جاى حطّه، به عنوان مسخره گفتند: حنطه، یعنى گندم.) پس ما بر آن ستمكاران به سزاى گناهى كه مرتكب مى شدند، عذابى از آسمان فرو فرستادیم.
❇️ واژه رِجز چنان که راغب در مفردات مى گوید: در اصل به معنى اضطراب، انحراف و بى نظمى است، مخصوصاً این تعبیر در مورد شتر به هنگامى که گام هاى خود را نزدیک به هم و نامنظم ـ به خاطر ضعف و ناتوانى ـ بر مى دارد به کار برده مى شود.
مفسر بزرگ طبرسى در مجمع البیان مى گوید: رِجز در لغت اهل حجاز به معنى عذاب است، و حدیثى از پیامبر(صلى الله علیه وآله) نقل مى کند که در مورد طاعون فرمود: إِنَّهُ رِجْزٌ عُذِّبَ بِهِ بَعْضُ الأُمَمِ قَبْلَکُمْ: آن یک نوع عذاب است که بعضى از امت هاى پیشین به وسیله آن معذب شدند .
✅ ممکن است گفته شود: بیمارى طاعون چیزى نیست که از آسمان فرود آید ولى این تعبیر، ممکن است به خاطر آن باشد که عامل انتقال میکرب طاعون در میان بنى اسرائیل گرد و غبارهاى آلوده اى بوده است که به فرمان خدا با وزش باد در میان آنها، پخش گردید.
عجیب این که: یکى از عوارض دردناک طاعون آن است که مبتلایان به آن گرفتار اضطراب و بى نظمى در سخن و در راه رفتن مى شوند که با معنى ریشه اى کلمه رِجز نیز کاملاً متناسب است.
این نکته نیز شایان توجه است که قرآن در آیه فوق به جاى فَأَنْزَلْنا عَلَیْهِم مى گوید فَأَنْزَلْنا عَلَى الَّذینَ ظَلَمُوا تا روشن گردد این عذاب و مجازات الهى تنها دامان ستمگران بنى اسرائیل را گرفت و هرگز خشک و تَر با هم نسوختند.
علاوه بر این، در پایان آیه جمله بِما کانُوا یَفْسُقُونَ را ذکر مى کند تا آن هم تأکید بیشترى بر این موضوع باشد، که ظلم و فسقشان علت مجازاتشان گردید.
با توجه به این که تعبیرات جمله مزبور، نشان مى دهد: آنها بر این اعمال سوء اصرار داشتند و آن را ادامه مى دادند، معلوم مى شود.
💠 هنگامى که گناه به صورت یک عادت و حالت در جامعه متمرکز گردید، احتمال نزول عذاب الهى در آن هنگام بسیار است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
6.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 6 قرآن کریم
🔹سوره ۲ – البقره
🔹آیات ۳۰ الی ۳۷
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #بقره آیه ۶۰
🌿 وَإِذِ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِب بِّعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْناً قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ كُلُواْ وَاشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَوْاْ فِي الأَرْضِ مُفْسِدِينَ (60)
ترجمه :
و (بخاطر بیاور) زمانى كه موسى براى قوم خویش طلب آب كرد، به او گفتیم: عصاى خود را به سنگ بزن، ناگاه دوازده چشمه ى آب از آن بشكافت و جوشید، (بطورى كه) هر یك از افراد (طوائف دوازده گانه بنى اسرائیل) آبشخور خود را شناخت. (گفتیم:) از روزى الهى بخورید و بیاشامید و در زمین، تبهكارانه فساد نكنید!
❇️ یکى دیگر از نعمت هاى مهمى که به بنى اسرائیل ارزانى داشته اشاره کرده مى گوید: به خاطر بیاورید هنگامى که موسى (در آن بیابان خشک و سوزان که بنى اسرائیل از جهت آب سخت در مضیقه قرار داشتند) از خداوند خود براى قومش تقاضاى آب کرد (وَ إِذِ اسْتَسْقى مُوسى لِقَوْمِهِ).
و خدا این تقاضا را قبول فرمود، چنان که قرآن مى گوید: ما به او دستور دادیم عصاى خود را بر آن سنگ مخصوص بزن (فَقُلْنَا اضْرِبْ بِعَصاکَ الْحَجَرَ).
ناگهان آب از آن جوشیدن گرفت و دوازده چشمه آب (درست به تعداد قبائل بنى اسرائیل) از آن با سرعت و شدت جارى شد (فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتا عَشْرَةَ عَیْناً).
[ در عدد #دوازده، رمزى نهفته است. عدد ماهها، عدد نقباى بنى اسرائیل و تعداد حواریون حضرت عیسى علیه السلام و عدد ائمه ى معصومین علیهم السلام، دوازده است.]
هر یک از این چشمه ها به سوى طایفه اى سرازیر گردید، به گونه اى که اسباط و قبائل بنى اسرائیل هر کدام به خوبى چشمه خود را مى شناختند (قَدْ عَلِمَ کُلُّ أُناس مَشْرَبَهُمْ).
خداوند از یکسو، بر آنها منّ و سلوى نازل کرد، و از سوى دیگر آب به قدر کافى در اختیارشان گذاشت، و به آنها فرمود: از روزى خداوند بخورید و بنوشید اما فساد و خرابى در زمین نکنید (کُلُوا وَ اشْرَبُوا مِنْ رِزْقِ اللّهِ وَ لاتَعْثَوْا فِی الأَرْضِ مُفْسِدینَ).
در حقیقت به آنها گوشزد مى کند: حداقل به عنوان سپاسگزارى در برابر این نعمت هاى بزرگ هم که باشد، لجاجت و خیره سرى و آزار پیامبران را کنار بگذارید.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🌹🤔🤔🌹🌹
#تاریخی_علمی_دانستنی_خواندنی_دیدنی
🌼 #حزن در قرآن
قسمت چهارم :
🟢 دوری از اعمال ناشایست
تنها جایی که اندوه ما جا دارد، زمانیست که از راه درست فاصله گرفته باشیم و این احساس، باعث می شود که به مسیر درست برگردیم و بخواهیم اندوه را از خود دور نماییم.
هر بار که احتمالاً کاری نادرست انجام می دهیم، وجدان ما نهیب می زند و ما را از عمل نادرستمان مطلع می کند. در این هنگام اندوهگین می شویم و غم به سراغمان می آید.
پرهیزگاری صفت بارز مؤمنان واقعی ست که آنها را از انجام عمل نادرست بازمی دارد و همین نیروی درونی ست که ملاک نزدیکی به خداوند بیان شده است (۱۳ حجرات).
شاید بهتر باشد به خطا و گناه، به این شکل که “عملی که ما را از رشد و آرامش و تکامل، دور سازد، #گناه است” نگاه کنیم.
بعضی افراد به طعنه می گویند:
“اسلام، هر کاری رو که به آدم حال میده، حرام کرده!”
بله خوب، کاری که برای الانِ شما لذت بخش و برای فرداهای شما، زجر آور باشد، باید هم نکوهش شود، مگر اینکه بخواهید آینده را فدای لحظه ی حال کنید!
🟢 انجام کارهای #نیک
وقتی کار نیکی انجام می دهیم، احساس خوبی داریم. ما از خود احساس مثبتی پیدا می کنیم و این حس عالی، ناراحتی ها را از ما دور می کند و شادی را جایگزین غم و اندوه می سازد.
مگر می شود به کسی کمک کرد و حس خوبی نگرفت؟ افتاده ای را بلند کرد و احساس ارزشمندی نکرد؟ مگر ممکن است به ضعیف تر از خود، کمک کنیم و به حس خوب و آرامش نرسیم؟
🟢 #انفاق و #بخشش
در قرآن تأکید زیادی روی انفاق شده، بطوری که به عنوان یکی از صفات برجسته ی مؤمنان و رستگاران معرفی شده است.
پرداخت زکات و انفاق از مال، بصورت نهان و آشکارا، صفت برجسته ایست که به انسانهای توکل کننده به خدا اختصاص دارد.
✅ کسانی که به خداوند و قوانین ثابت او ایمان دارند، می بخشند و با این کار، بیشتر دریافت می کنند. با انفاق مال خود، اعتمادشان به خداوند را نشان داده و به روزیِ خود برکت می دهند.
پس اگر علاوه بر مال و دارایی، به شکل مشابه، از دانش، مهارت و توانمندی خود نیز انفاق کنیم، هم به شادی می رسیم و هم دانش، مهارت و توانمندی مان بیشتر خواهد شد.
پایان
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir