♦️نقض یک ادعای پوچ
پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره تلاش شده تا سياستهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از سوی رسانههای معاند و جریان مدعی روشنفکری به چالش کشیده شود؛ بخشی از این روند تقابلی معاندین مربوط به ساخت #روایت_موهوم و خیالی از هویت و دغدغههای ملت ایران است. چنانکه تلاش شد تا سياست و رویکرد #خانواده_محور در موضوعات اخلاقی مورد تردید واقع شود بهگونهای ادعا شده که نگرش صیانتی جمهوری اسلامی نه تنها باعث کاهش #انحرافات_اخلاقی نشده است که آن را تشدید هم کرده است.
به طور مثال سالهاست که در رسانههای تصویری و مکتوب گفته میشود که جامعه ایران در میان کشورهای است که بیشترین میزان مراجعه به سایتهای مستهجن یا به تعبیری پورنهابها را دارند. این ادعای کذب به قدری تکرار شده که حتی برخی مسئولان نیز آن را به عنوان یک واقعیت باور کرده و کاملا پذیرفتهاند.
اما آمارها نشان میدهد که رتبه اول بیشترین میزان استفاده از سایتهای مستهجن و غیراخلاقی با اختلاف معناداری متعلق به آمریکاست و در رتبه دوم بریتانیا.
ژاپن، فرانسه و ایتالیا در رتبههای بعدی قرار دارند.
نکته قابل تأمل اینجاست که ایران نه تنها در رتبه اول قرار ندارد بلکه در بین ۲۰ کشور اول این شاخصه منفی نیز نیامده است.
از سوی دیگر در جوامع اومانیستی غربی که بیبندوباری اخلاقی و جنسی وجود دارد، همچنان استفاده از وبسایتهای غیراخلاقی پرمشتری است.
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
♦️بازخوانی فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان (۱۴ دیماه ۱۴۰۱)
مروری بر نگرش و مطالبات رهبری در موضوع زنان👇
#به_زودی
♦️چرا رهبر انقلاب مجددا از پذیرش زنان ضعیف الحجاب سخن گفتند
رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه ۱۴ دیماه امسال در دیدار اقشار بانوان فرمودند: «آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمیکنند، اینها را نباید متّهم کرد به بیدینی و ضدّانقلابی؛ نه. من قبلاً هم گفتهام؛ یک وقتی در سفری از سفرهای استانی که میرفتم، در جمع علما گفتم این را؛ علمای آنجا جمع بودند؛ گفتم چرا گاهی بعضی از شما این خانمی را که حالا فرض کنید یک مقداری موهایش بیرون است یا به تعبیر رایج بدحجاب است ــ که حالا باید گفت ضعیفالحجاب؛ حجابش ضعیف است ــ متّهم میکنید؟ بنده وارد این شهر شدم، جمعیّت آمدند استقبال؛ شاید اقلّاً یکسوّم جمعیّت این جور خانمها هستند، دارند اشک میریزند؛ این را نمیشود گفت ضدّانقلاب است؛ این چطور ضدّانقلابی است که این جور با شوق و با حرارت و با انگیزه میآید و مثلاً فرض کنید در فلان مراسم دینی یا فلان مراسم انقلابی شرکت میکند؟ اینها بچّههای خودمانند، دخترهای خودمانند».
ایشان در ادامه با اشاره به حضور زنان ضعیفالحجاب در برنامهها و مراسمهای مذهبی گفتند: «من چند بار تا حالا در خطبهی نماز عید فطر این را تکرار کردهام که در مراسم ماه رمضان، در شبهای اَحیاء ــ عکسهایش را برای من میآورند، حالا من که آنجاها را نمیتوانم [بروم] امّا تصویرش را برای من میآورند ــ زنها با ریختهای مختلف، قوارههای مختلف اشک میریزند؛ من حسرت میخورم به آن جور اشک ریختن! میگویم ای کاش من هم میتوانستم این جور مثل این دختر، مثل این زن جوان اشک بریزم؛ این را چطور میشود متّهم کرد؟»
برجستهسازی این بخش از فرمایشات رهبر معظم انقلاب و نادیده انگاشتن سایر بیانات ایشان از سوی برخی رسانهها موجب شده تا منظومه فکری ایشان در خصوص مساله حجاب به درستی منعکس نشود. دیدگاههای ایشان در موضوع پوشش طی این سخنرانی و دیدارهای گذشته از این واقعیت حکایت دارد که:
۱) این فرمایشات رهبری به معنای تساهل و تسامح شرعی نیست
حضرت آیت الله خامنهای به صراحت فرمودند: «حجاب یک ضرورت شریعتی است؛ شریعت است؛ ضرورت شرعی است؛ یعنی هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد؛ این را همه باید بدانند. این که حالا خدشه کنند، شبهه کنند که آیا حجاب هست، لازم است، ضروری است، نه، جای خدشه و شبهه ندارد؛ یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود»؛ همچنین افزودند: «بله، کار درستی نیست، بدحجابی یا ضعف حجاب درست نیست».
واضح و مشخص است که رهبر معظم انقلاب، حجاب را یک "ضرورت شرعی" غیر قابل خدشه است که "باید رعایت شود" و هیچ تردیدی در وجوب آن وجود ندارد. لذا در هیچکدام از سخنرانیهایشان از این موضع شرعی عقبنشینی نکردهاند و بالعکس از آن به عنوان یک امر مسلم و تردیدناپذیر یاد میکند. به همین سبب نمیتوان فرمایشات رهبری در مورد پس نزدن افراد بدحجاب را به معنای تساهل و تسامح شرعی یا بیتوجهی به واجبات دانست.
۲) رهبری عدم رعایت حجاب را یک "نقص و ضعف" میدانند
ایشان عدم رعایت حجاب از سوی برخی از زنان را "تایید نمیکنند" و از آن به عنوان یک نقض یا ضعف نام میبرند: «این خانمی را که حالا فرض کنید یک مقداری موهایش بیرون است یا به تعبیر رایج بدحجاب است که حالا باید گفت ضعیفالحجاب؛ حجابش ضعیف است». در بخش دیگری از سخنرانی خود عنوان کردند: «بله، کار درستی نیست، بدحجابی یا ضعف حجاب درست نیست». به تعبیری گرچه رهبر انقلاب در چارچوب سیاست جذب حداکثری، حتی علما را به پذیرش این طیف از جامعه دعوت میکنند اما در نگاه ایشان نشانهای بیتفاوتی و یا تأیید پوشش زنان ضعیفالحجاب دیده نمیشود بلکه از آن به عنوان نقصی یاد میکنند که بایستی برطرف شود.
۳) سخن از بدحجاب است نه بیحجاب؛
بررسی بیانات رهبری گویای آنست که روی سخن ایشان در مورد بانوان بدحجاب یا ضعیفالحجاب است که به تعبیر معظم له، زنانی که «یک مقداری موهایش بیرون است یا به تعبیر رایج بدحجاب است» اما در این سخنرانی در مورد پذیرش زنان بیحجاب سخن نمیگویند، مخصوصا افرادی که در قالب شبکههای فساد یا گروهکهای برانداز سعی در هنجارشکنی و ایجاد بحرانهای امنیتی و اخلاقی دارند.
از سوی دیگر رهبر معظم انقلاب ۱۷ اسفند ۹۷ در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام در مورد برخورد با زنان بیحجاب تاکید میکنند: «ما که نگفتیم اگر کسی در خانهی خودش در مقابل نامحرم روسریاش را برداشت، ما او را تعقیب میکنیم؛ [خیر] ما او را تعقیب نمیکنیم، در خانه خودش است، کار شخصی میکند. آن کاری که در ملأ انجام میگیرد، در خیابان انجام میگیرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد میکند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی بهصورت آشکار در کشور انجام بگیرد».
#ادامه_مطلب 🔽
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
۴) نقد یک نگاه و انگاره غلط
مقام معظم رهبری در بخش دیگری از فرمایشات خود در نقد یک ذهنیت و اندیشه غلط فرمودند: «قبل از انقلاب، حتّی بعضی از بزرگان تصوّرشان این بود که این آزادیِ ارتباط زن و مرد در غرب، موجب میشود که چشم و دل مردها سیر بشود و دیگر تخلّفات جنسی انجام نگیرد؛ تخلّفاتی که گاهبهگاه گوشه و کنار انجام میگرفت، وقتی چشم و دل مردها سیر شد، دیگر این تخلّفات انجام نمیگیرد؛ این جوری فکر میکردند! حالا شما نگاه کنید ببینید که چشم و دل اینها سیر شده یا حرصشان صد برابر شده با این تعرّضهای جنسیای که انجام میگیرد؟ دائم دارند میگویند. در محیط کار، در کوچه و بازار، در همه جا، حتّی در تشکیلات منظّم و آهنینی مثل ارتش ــ که زنها هم آنجا هستند ــ تعرّض انجام میگیرد! تعرّض غیر از فسق توافقی است». به این معنا که در صورت رهاسازی پوشش و غفلت از توسعه بیبندوباری در جامعه شاهد تبعات منفی آن در موضوعات آزارجنسی، مزاحمتهای خیابانی، تجاوز جنسی، افزایش موالید نامشروع و فروپاشی نظام خانواده خواهیم بود؛ پس نمیشود به مساله حجاب اسلامی بیتوجهی کرد.
۵) هر کسی مسئولیتی دارد
طبق نظر رهبر انقلاب برخورد با ناامنی اخلاقی دارای سطوحی است که هر نهادی در مورد آن مسئولیتی دارد چنانکه ایشان سال ۱۳۷۰ در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی فرمودند: «ناامنی اخلاقی، یک مرحله کار فرهنگی دارد، یک مرحله کار مخفی دارد، یک مرحله ریشهیابی دارد. آنها کار دستگاههای دیگر است؛ اما آنجایی که جلوی چشم قرار میگیرد و موجب عدم امنیت اخلاقی جامعه میشود، آنکه باید وارد میدان بشود، نیروی انتظامی است» (۲/۱۱/۱۳۷۰).
۶) منطق پذیرش افراد ضعیفالحجاب
بیان شد که بحث رهبری در مورد پذیرش و جذب بانوان کمحجاب است و نه افراد هتاک و هنجارشکنی که عامداً به طور کامل کشف حجاب کردهاند. اما منطق دعوت رهبری برای پذیرش افراد ضعیفالحجاب چیست؟ نخست اینست که از نظر رهبر معظم انقلاب، ضعف حجاب [نه کشف حجاب] از سوی طیفی از بانوان که در سایر مسائل دینی مقید هستند، «موجب نمیشود که ما این [افراد] را از حوزهی دین و انقلاب و مانند اینها خارج بکنیم و خارج بدانیم؛ چرا؟ البتّه همهی ماها یک نقصهایی داریم، باید نقصها را برطرف کنیم؛ هر چه بتوانیم برطرف کنیم، بهتر است». البته تاکید معظم له بر اینست که همین نقص ظاهر هم بایستی برطرف است، نهادهای تبلیغی و فرهنگی به بهانه سیاست جذب حداکثری نسبت به رفع این نقیصه بیتوجه نباشند.
از سوی دیگر، زنان ضعیفالحجاب به این دلیل نباید ضددین و ضدانقلاب تلقی شوند که در مقابل مطالبات ضداسلامی معاندین ایستادگی کردند و نه تنها در فراخوانهای کشف حجاب دشمنان با آنان همراهی نکردند بلکه با بیتوجهی به جریان برانداز به آنها تودهنی زدند؛ چنانکه رهبری فرمودند: «در این قضایای اخیر، خب دیدید دیگر، علیه حجاب خیلی کار شد؛ چه کسی ایستادگی کرد در مقابل این تلاشها و فراخوانها؟ خود زنها؛ زنها ایستادگی کردند. آنها امیدشان به همین زنهایی بود که شما به آنها میگویید بدحجاب؛ امیدشان به اینها بود. اینها امیدشان این بود که همینهایی که حجاب نیمهکاره دارند بکلّی کشف حجاب کنند، [ولی] نکردند؛ یعنی زدند تو دهن آن تبلیغکننده و فراخوانفرستنده».
📍یک جمعبندی ساده؛
فرمایش اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف زنان به معنای عقبنشینی از اصول شرعی و مساله حجاب اسلامی نیست چنانکه ایشان صراحتا بر آن تاکید کردند. نگاه مقام معظم رهبری آنست که یک انگاره ذهنی غلط که از سوی دستگاه تبلیغاتی معاندین به افکار عمومی تزریق میگردد، اصلاح شود و آن اینکه برخلاف ادعای رسانههای برانداز، زنان ضعیفالحجاب مخالف اسلام و انقلاب نیستند بلکه دل در گرو فرهنگ دینی و جبهه انقلاب اسلامی دارند. این واقعیت در جریان اغتشاشات اخیر به خوبی عیان شد که زنان ضعیفالحجاب نه تنها در فراخوانهای مضحک ضدانقلاب حاضر نشدند بلکه در اجتماعات میلیونی جبهه انقلاب اسلامی همچون سالروز مراسم ۱۳ آبان، تشییع پیکر شهدای گمنام و سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی حضور پیدا کردند.
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
📍چرا گزاره "ریال ایران بیارزشترین پول دنیاست" غلط است؟👇
❌صورتبندی شبهه؛
در فضای مجازی گفته میشود که ریال ایران بهعنوان بیارزشترین پول جهان است. به زبان دیگر گفته میشود که ۱۸۰ پول ملی در دنیا بر اساس ارزش برابری خود با دلار آمریکا سنجیده شدهاند که در آن ریال ایران بهدلیل تعداد ارقام بیشتری که در برابر یک دلار آمریکا دارد بهعنوان بیارزشترین پول ملی معرفی شده است.
مثلا الان یک دلار امریکا حدود ۴۳۰۰۰۰ ریال ایران است.
۱- اولا این نوع ردهبندی پولهای ملی خودش بیارزشترین نوع ردهبندی محسوب میشود که هیچ جایگاهی در تعیین و تعریف شرایط اقتصادی یک کشور و مقایسه وضعیت اقتصادی کشورها با هم ندارد.
۲- از دهه ۱۹۴۰ میلادی (از حدود ۸۰ سال قبل) به این سو کشورهای بسیاری در دنیا بهدلیل مواجه شدن با تورم فزاینده و کاهش شدید ارزش واحد پول ملی خود اقدام به حذف صفر از این پولها کردهاند، بررسیها نشان میدهد در مجموع بیش از ۴۰۰ صفر از مقابل واحدهای پولی کشورها طی این مدت حذف شده است.
۳- سهم ایران از این ۴۰۰ صفر هیچ بوده است، در واقع ریال ایران با وجود اینکه قدمتی بسیار بیشتر از بسیاری پولهای ملی دیگر دارد اما تاکنون هیچ صفری از ریال ایران حذف نشده است.
مثلا پولی مثل دلار زیمبابوه که از سال ۱۹۸۰ راهاندازی شده یعنی ۵۱ سال از ریال ایران جوانتر است و ابرتورمهای سنگین را تجربه کرده، حتی بین ۱۰ پول بیارزش دنیا قرار نگرفته است.
۴- اما یک شاخص مهم برای مقایسه اوضاع اقتصادی ملتها، میزان درآمد ملی سرانه آنها بر اساس شاخص قدرت خرید است. سازمان ملل در گزارش خود از سلسله گزارشهای توسعه انسانی میزان درآمد سرانه ملی ۱۹۳ کشور جهان در سال ۲۰۲۱ و بر اساس شاخص قدرت خرید را اعلام کرده است.
۵-این گزارش درآمد سرانه ملی ایران را ۱۳۰۰۱ دلار محاسبه کرده است که با وجود اعمال سختترین تحریمها علیه اقتصاد ایران این رقم بیشتر از درآمد سرانه ملی ۱۰۱ کشور جهان است؛ یعنی حداقل، میتوان گفت اوضاع درآمدی ایرانیها و قدرت خرید آنها بهطور متوسط همچنان از ۱۰۱ ملت دنیا بیشتر است.
۶- دینار اردن در ردهبندی پولهای دنیا بهعنوان چهارمین پول باارزش دنیا معرفی شده است. هر دینار اردن در برابر 0.71 دلار معامله میشود اما نمیتوان گفت مردم اردن بهلحاظ اوضاع اقتصادی در رتبه چهارم جهان قرار دارند، در واقع درآمد سرانه ملی اردن از ۱۱۰ کشور جهان از جمله ایران کمتر است. این کشور با درآمد سرانه ملی ۹۹۲۴ دلاری در رتبه ۱۱۱ جهان قرار گرفته است.
در کشور ما هم حذف ۴ صفر از پول ملی تصویب شده اما هنوز اجرایی نشده است، یعنی همچنان هیچ صفری از پول ملی ایران حذف نشده است.
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
تحلیلی بر تحریم اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
🚨دعوا بر سر چیست؟
📍شاید به طور ساده چنین تصور شود که دنیای غرب صرفاً از توان نظامی و تسلیحاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واهمه و نگرانی دارد و به همین خاطر تلاش میکند تا در چارچوب سیاست مهار، با تروریستی خواندن سپاه، مانعی بر سر حرکتهای فعالانه آن ایجاد کند؛ اما با اندکی دقت میتوان به لایههای دیگری از این ماجرا توجه کرد. لایههایی که نشان میدهند سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی وارد یک همآوردی راهبردی و تمدنی با دنیای غرب شده است که آنها را ناگزیر کرده که دست به چنین اقدامی بزنند.
۱- سپاه نماد کارآمدی نظام
نظام سلطه به رهبری دولت آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره سعی داشته است تا جمهوری اسلامی ایران به را عنوان نماد ناکارآمدی، ضعف، فرسودگی و شکست معرفی نماید. در همین راستا، در جنگ رسانه غرب علیه انقلاب اسلامی موفقیت و کامیابیها یا مورد توجه قرار نمیگیرند یا به سخره گرفته میشوند و در مقابل اشکالات و کاستیها (که وجود برخی از آنها طبیعت جوامع انسانی است) بزرگنمایی میگردد.
در این فضا وقتی یک نهاد مردم پایه با اتکا به ظرفیتهای داخلی خود، چنین معادلهای را به چالش بکشد، قطعا بر غربیها سنگین خواهد بود. هنگامی که سپاه در فضای تحریم، و بدون پشتیبانی قدرتهای نظامی جهان، توانست تا "هواپیمای بدون سرنشین فوق سنگین غزه، سامانه پدافند موشکی زمین به هوای کوتاه برد تمام ایرانی ۹ دی، سامانه راداری قدس، موشک بالستیک شهید حاج قاسم، موشک راهبردی هایپرسونیک و ماهواره نظامی نور یا واکسن نوترکیب نورا" را تولید کند.
هر چند مقامات غربی و دیپلماتهای آمریکایی در گام نخست منکر دستیابی سپاه به این سطح از دانش و فناوریهای نظامی شدند و گاهی در فضای عمومی توان فنی سپاه را به استهزا گرفتند اما در فرماندهان نظامی و نشریات تخصصی آنها به توان پهپادی، موشکی و ماهوارهای ایران اعتراف کردند، آن را به عنوان یک تهدید جدی علیه برتری نظامی آمریکا معرفی کردند. اینکه چگونه سپاه پاسداران بر رژیم تحریمهای غرب فائق آمده و مثلا موشکهای راهبردی نقطهزن تولید کرده است، برای دستگاههای تبلیغاتی اروپایی نگران کننده است؛ چون عملاً گزاره "ایرانی نمیتواند" را به چالش می کشد و به یکی از نمادهای کارآمدی جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
۲-قدرت جریان سازی و بسیج کنندگی سپاه
از سوی دیگر سپاه در طی دوران بالندگی و رشد خود توانسته است تا مردم و نخبگان جامعه را در بخشهای مختلف با خود همراه کند. قدرت جریان سازی و بسیج کنندگی سپاه در تحولات مذهبی، ملی و مناسبتی گویای این واقعیت است. چنانکه سپاه در قالب بسیج محلات، بسیج دانشجویی، بسیج طلاب، بسیج اساتید، بسیج اصناف، بسیج اقشار ارتباط خوبی با گروههای مختلف مردم گرفته است؛ ظرفیتی که در بحرانهایی چون سیل، زلزله و کرونا توان و ظرفیت را نمایش داد. در حالی که غربیها برای ایجاد شکاف بین مردم و نظام سرمایهگذاری فراوانی کرده اند، سپاه و بسیج چنین شکافهایی را مرتفع مینمایند.
۳- افزایش سرمایه اجتماعی نظام
سرمایه اجتماعی به معنای اعتماد، مشارکت، همیاری و محبت عمومی، در کنار سرمایههای انسانی و اقتصادی کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است. اساساً فلسفه تاسیس بیش از ۱۶۰ شبکه فارسی زبان معاند، کاهش سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی و تشدید شکافهای قومی و مذهبی بوده است. انتشار پرحجم شایعات، اخبار دروغین یا اصطلاحاً فیک نیوزها، سیاهنمایی همگی برای آنست که این رسانهها به مردم ایران بگویند، به دولت و نظام خود اعتماد نکنید، در امور مدنظر نظام مشارکت و همیاری نکنید. اما در عمل مردم به وعدههای سپاه برای نابودی داعش باور داشتند تا جایی که بسیاری از جوانان مشتاقانه درخواست حضور در نبرد با داعش بودند و یا آنکه حضور نیروهای سپاه در بلایای طبیعی و اسکان مردم یک اعتماد عمیقی را بین مردم و نظام ایجاد کرده است تا جایی که در سختترین شرایط معیشتی و جنگ ترکیبی دشمن، باشکوهتر از همیشه، در مراسم ۱۳ آبان شرکت میکنند و به دعوت نظام برای بدرقه شهدا لبیک گفتند.
#ادامه_مطلب 🔽
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
۴- ممانعت از براندازی سخت و نرم
علاوه بر این سپاه پاسداران، طی ۴۳ سال گذشته، از همه ظرفیت خود برای خنثیسازی پروژههای سخت افزاری و نرم افزاری براندازی استفاده کرده است. در جریان جنگ تحمیلی سپاه پاسداران پرچمدار ایستادگی در مقابل ارتش بعث عراق و حامیان غربیش بود، مانع آن شد تا طرح تجزیه ایران توسط گروهکهای جدایی طلب محقق شود، با شناسایی عناصر کودتاچی، طرح دشمن و نفوذیان را ناکام گذاشت. به تعبیری سپاه پاسداران باعث شد تا پروژههای چند میلیارد دلاری نظام سلطه برای نابودی ایران عقیم بماند و منابع غرب برای این مقصود در جوی آب ریخته شود. به همین سبب میتوان گفت که واکنش غربیها برای افزایش فشار بر این رکن نظامی کشور طبیعی به نظر میرسد چرا که اهداف غرب را در طرح براندازی نقش بر آب کرده است.
۵- الهام بخش ملتها
سپاه نه تنها در عرصه داخلی، الگویی برای کارآمدی و اقدامات خردمندانه و جهادی است، بلکه در عرصه بینالمللی و منطقهای نیز الهام بخش ملتها و جنبشهای آزادی بخش است. چرا که افراد و گروههای آزادی طلب مشاهده میکنند که مجموعه چون سپاه علی رغم تمام فشارهای دنیای غرب چگونه در مقابل ارکان نظام سلطه ایستادگی میکند، از آرمانهای خود عقب نشینی نمیکند، به آمریکاییها باج نمیدهد، در زبان و عمل با رژیم صهیونیستی مبارزه میکند، در عین حال دولتهای همسو با خود در سوریه و یمن را حفظ میکند، جنبشهای اسلامی همچون حزب الله لبنان را تقویت می کند که این حرکت پیشرونده برای ملتها الهام بخش و امیدآفرین است.
۶- تغییر دهنده موازنههای بینالمللی
شاید یکی از دلایل این جیغهای ممتد و بنفش غرب در مواجهه با سپاه پاسداران اینست که به یک معنا سپاه در چارچوب قانون اساسی کشور و تدابیر فرماندهی کل قوا، در حال تغییر هندسه بین المللی است. هندسهای که تا پیش از این به خواست آمریکاییها شکل میگرفت اما اکنون چنین نیست. زمانی آمریکاییها با محوریت طرح خاورمیانه جدید به دنبال تجزیه جمهوری اسلامی بودند اما در نتیجه حضور منطقهای و پربسامد سپاه، نه تنها این طرح ابتر ماند بلکه فشارها منجر به شروع فرآیند خروج آمریکا از عراق و افغانستان شد. همکاری راهبردی ایران و روسیه در جنگ سوریه و تقاضای مسکو از تهران در جنگ اوکراین، حضور بینالمللی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، گسترش تعاملات ایران در کشورهای آمریکای لاتین گویای همین واقعیت است.
۷- معنویت افزایی
در کنار موارد فوق، فعالیتهای سپاه در حوزه معنویت افزایی در بین قشر جوان، در قالب فعالیت بسیج، گروههای جهادی، فعالیتهای فرهنگی و توسعه فرهنگ جهاد و شهادت موجب نارضایتی غربیهاست. کشورهای اروپایی که طی سالهای گذشته مبالغ هنگفتی را برای جنگ فرهنگی در ایران هزینه کرده اند و انتظار دارند تا جامعه جوان کشور در مقابل دین، مذهب و انقلاب اسلامی قرار بگیرد، به یکبار مشاهده میکنند که حتی دختران ضعیف الحجاب در برنامههای مذهبی حضور پرشوری دارند، برای شهادت حاج قاسم اشک میریزند و خود را مدافع جمهوری اسلامی معرفی می کنند.
طبعا در این شرایط دشمن چارهای جز آن ندارد که به ناچار خنجر را از رو بکشد، و از روی استیصال و دستپاچگی ابتدا سپاه را تروریستی بخواند و همزمان خود اذعان کند که چنین تصمیمی قابلیت اجرایی شدن هم ندارد!
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
🚨تأملاتی درباره دوران رژیم پهلوی/۱
۱- رژیم پهلوی در ایران با برگزاری کدام انتخابات سراسری یا رفراندوم پایهگذاری شد؟
۲- چرا اصطبلبان سفارت انگلیس، پادشاه ایران شد؟
۳- رضاخان و محمدرضا پهلوی با رأی چه کسی پادشاه ایران شدند؟
۴- سطح تحصیلات رضاخان چقدر بود؟
۵- چرا رضاخان به اشغال ایران توسط انگلیسیها رضایت داد؟
۶- چرا رضاخان بخشهایی از خاک ایران را به ترکیه، شوروی، افغانستان و عراق بخشید؟
۷- چرا رضاخان به جزیره موریس رفت؟
۸- چرا محمدرضا شاه حق گوش دادن به رادیو آلمان را نداشت؟
۹- چرا رضاخان در هنگام فرار از ایران به انگلیسیها التماس میکرد؟
۱۰- چرا محمدرضا شاه برای استراحت به خارج کشور رفت و برنگشت؟
۱۱- چرا پهلوی اول و دوم خارج از کشور مردند و در همانجا بخاک سپرده شدند؟
۱۲- چرا بزرگترین تورم تاریخ ایران در دوران محمدرضا شاه اتفاق افتاد؟
۱۳- چرا در زمان شاه سربازان ایرانی در کشور عمان کشته شدند؟
۱۴- چرا وقتی مردم تهران آب لولهکشی نداشتند، شاه ایران هزینه فاضلاب کشی لندن را از جیب ملت ایران داد؟
۱۵- چرا کشور ایران در دوران پهلوی، بدون تحریم، تورم ۱۱۰ درصدی را تجربه کرد؟
۱۶- چرا رضاخان و محمدرضا شاه در بحران در کنار مردم ایران نماندند و کشور را رها کردند؟
۱۷- چرا دکتر مصدق به راهآهن رضاشاه راهآهن جهنمی میگفت؟
۱۸- چرا رضاخان پس از حمله متفقین به ایران از کشور فرار کرد؟
۱۹- چرا رضاشاه بزرگترین زمینخوار تاریخ ایران است؟
۲۰- چرا رضاخان تنها پادشاه هتلدار نامیده شد؟
۲۱- چرا حدود نصف نقدینگی کشور در حساب شخصی رضاشاه بود؟
۲۲- چرا نواحی وسیعی از ایران در شمال و غرب ایران شش دانگ به نام رضاخان ثبت شد؟
۲۳- چطور رضاشاه سند شش دانگ ۴۴۰۰۰ روستا در ایران را به نام خودش زد؟
۲۴- چرا رضاخان زمینهای مردم را از چنگشان در میآورد؟
۲۵- چرا رضاخان هر روز تریاک میکشید؟
۲۶- چرا رضاخان وحشیترین افراد را منصوب میکرد؟
۲۷- چرا رضاخان به شیوه قرون وسطایی از مردم مالیات میگرفت؟
۲۸- چرا به مناسبت تولد رضاخان از مردم به زور پول میگرفتند؟
۲۹- چرا رضاخان اداره املاک اختصاصی را تشکیل داد؟
۳۰- چرا رضاخان با سیاست تحتقاپو کردن صنعت دام کشور را نابود کرد؟
۳۱- چرا انگلیسیها روی رضاخان سرمایهگذاری کردند؟
۳۲- چرا رضاخان به کودتایی بودن حکومتش افتخار میکرد؟
۳۳- چرا رضاخان اسناد تخلفات نفتی کمپانی انگلیس را سوزاند؟
۳۴- چرا انگلیسیها همیشه از خدمات رضاخان تقدیر میکنند؟
۳۵- چرا رضاخان به ژنرال آیرونساید انگلیسی نشان درجه اول شیر و خورشید داد؟
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
تأملاتی درباره دوران رژیم پهلوی/ ۲
۳۶- چرا رضاخان بخشهایی از خاک ایران را به روس بخشید؟
۳۷- چرا پهلوی اول فیروزه و حسینقلی را به شوروی داد؟
۳۸- چرا رضاخان به سگها هم رحم نمیکرد؟
۳۹- چرا پهلوی اول زائران حرم امام رضا علیه السلام به خاک و خون کشید؟
۴۰- چرا رضاخان مجروحان ماجرای گوهرشاد را زنده به گور کرد؟
۴۱- چرا ماموران رضاخان فقرا را کشتند؟
۴۲- چرا رضاخان کودکان و خردسالان عشایر را کشت؟
۴۳- چرا رضاخان ملکالشعرای بهار را زندانی کرد؟
۴۴- منظور از در علیم الدوله در دوره رضاخان چه بود؟
۴۵- چرا رضاخان در اواخر سلطنتش در ایام محرم و عزاداری، کارناوال شادی راه می انداخت؟
۴۶- چرا رضاخان ۲۴۰۰۰ ایرانی را به قتل رساند؟
۴۷- جرا رضاخان با همسرانش مثل حیوانات خانگی برخورد میکرد؟
۴۸- چرا سربازان رضاخان به زنان حامله هم رحم نمیکردند؟
۴۹- چرا حقوق کارمندان مخالف کشف حجاب قطع شد؟
۵۰- چرا رضاخان اقوام ایرانی را مجبور کرد که لباسهای سنتی خود را نپوشند؟
۵۱- آیا رضاخان و پسرش پادشاهان نیمچه ایرانی بودند؟
۵۲- چرا رضاخان اجازه داد تا تدریس زبان فارسی در استان بحرین ممنوع شود؟
۵۳- چرا رضاخان قبر مادرش را تخریب کرد؟
۵۴- چرا رضاخان به زور نام خانوادگی میرزا محمودخان را عوض کرد؟
۵۵- مادر محمدرضا شاه اهل کدام کشور بود؟
۵۶- چرا شاه ایران با یک زن عرب مصری ازدواج کرد؟
۵۵- چرا فرح پهلوی تابعیت مصری گرفت؟
۵۶- چطور نمایندگان مجلس توسط رضاخان انتخاب میشدند؟
۵۷- چرا ماموران رضاخان نامههای مردم را تفتیش و سانسور میکردند؟
۵۸- چرا رضاخان مدیر روزنامه طوفان را کشت؟
۵۹- چرا رضاخان شاهنامهخوانی را در عشایر ایرانی ممنوع کرد؟
۶۰- چرا مردم در زمان رضاخان امنیت جانی و مالی نداشتند؟
۶۱- چرا رضاخان زنان را به زور و اجبار ملزم به کشف حجاب کرد؟
۶۲- چرا رضاخان به #شاهدزد شهرت پیدا کرد؟
@ArmaneRuhollah
#آرمان_روحالله
پیرامون مصوبه #مولد_سازی :
۱. ایده مسئله فروش و یا افزایش بهرهوری اموال مازاد دولت حداقل یک دهه سابقه دارد و امری جدیدالوقوع نیست، لکن دولتها و مجلسهای گذشته این تکلیف قانونی را اجرا نکردهاند. مسیر متعارف مصوبه مجلس و اجرای دولت طی شده، اما با ترک فعل یک دههای مواجهیم.
۲. ترکیب هیئت عالی #مولد_سازی اموال دولت، ترکیبی از نمایندگان قوای سه گانه است و سطحی از نقش مجلس و قوه قضاییه را شاهدیم و نادیده گرفتن مطلق ساختارهای قانونی نقدی غیر منصفانه است.
۳. در تمامی ساختارهای سیاسی به اصطلاح مدرن، وجود اختیارات ویژه در شرایط اضطراری و انسداد سیاسی، مورد توجه بوده است. اختیارات ویژه پادشاه در انگلستان، هلند، اسپانیا، ژاپن، بلژیک و ... نمونهای از این دست است. بحران بریکزیت در نهایت با ورود ملکه انگلیس و انحلال پارلمان حل شد.
۴. نظریه #ولایت_مطلقه_فقیه راه حل قانون اساسی است برای عبور از انسداد سیاسی و شرایط اضطراری. رویه اصلی رهبران انقلاب تثبیت فرآیندهای قانونی کشور بوده، لکن قانون اختیارات ویژهای به ایشان برای عبور از بحران داده است.
قطعا ایده ولایت فقیه منطقیتر از الگوی پادشاهی قرون وسطایی است!
۵. قطعا شرایط #اقتصادی کشور در شرایط متعارف قرار ندارد، جنگ تحمیلی اقتصادی است. از جنگ تحمیلی امنیتی، سپس جنگ تحمیلی نظامی، سپس جنگ تحمیلی فرهنگی و حال جنگ تحمیلی اقتصادی.
پس از یک دهه ترک فعل اقتصادی، کشور مجبور به اخذ تصمیم در شرایط اضطراری است.
۶. دغدغهها در نقد مصوبه #مولد_سازی متفاوت است.
برخی دلسوز و نگران از تضعیف نهادهای قانونی کشورند. اما به اصطلاح #اصلاح_طلبان که حیات سیاسی خود را در چالشها تعریف کردهاند، از سویی بهانهای یافتهاند در هجمه به اصل ولایت فقیه و از سویی دیگر نگران عبور دولت از بحرانند!
۷. اضطرار و تجربه منجر به بلوغ ساختارها و قواعد میشود. در جنگ #امام دستور به تأسیس شورای عالی دفاع دادند که برخی نمایندگان مجلس معترض شدند! در اختلاف مجلس و شورای نگهبان دستور به ایجاد مجمع تشخیص دادند.
در اصلاحات سال ۶۸، شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص به قانون اساسی اضافه شد
۸. مصوبه #مولد_سازی در صورت اجرای صحیح میتواند سرمایه ای چندین برابر جی دی پی (تولید ناخالص داخلی) نصیب دولت کند. سرمایه ای که نه فقط برای کسر بودجه که برای رشد اقتصادی موثر است.
سال ۲۰۰۷ دولت آمریکا بخشی از کسر بودجه را این چنین تامین کرد.
۹. اجرای صحیح مصوبه #مولد_سازی میتواند زمینه ساز اجرای بخشی از اصل ۴۴ قانون اساسی، یعنی توسعه بخش خصوصی گردد.
۱۰. من هم نگرانم!
الف. ایجاد نهادهای اضطراری و فراموشی اصلاحات مبنایی
ب. ابهام #مصونیت_قضایی
ج. تجربه تلخ طرحهایی چون سازمان خصوصیسازی
د. بهرهگیری جناحی و سیاسی از این مصوبه
[🔗 محمدی سیرت](https://twitter.com/mohammadisirat/status/1620723661664845824?s=19)