💠 ضرورت کار تشکیلاتی، درس مبارزاتی امام هادی برای مقابله با دشمن
🔹 در نبرد بین امام هادی (علیهالسّلام) و خلفایی که در زمان ایشان بودند، آن کس که ظاهراً و باطناً پیروز شد، حضرت هادی (علیهالسّلام) بود.
🔻 در زمان امامت آن بزرگوار شش خلیفه، یکی پس از دیگری، آمدند و به درک واصل شدند. آخرین نفر آنها، «معتز» بود که حضرت را شهید کرد و خودش هم به فاصلهی کوتاهی مُرد.
🔻 این خلفا غالباً با ذلت مردند؛ یکی بهدست پسرش کشته شد، دیگری به دست برادرزادهاش و به همین ترتیب بنیعباس تارومار شدند؛ به عکسِ شیعه. شیعه در دوران حضرت هادی و حضرت عسگری (علیهماالسّلام) و در آن شدت عمل روزبهروز وسعت پیدا کرد؛ قویتر شد.
🔹 حضرت هادی (علیهالسّلام) چهل و دو سال عمر کردند که بیست سالش را در سامرا بودند؛ آنجا مزرعه داشتند و در آن شهر کار و زندگی میکردند. سامرا در واقع مثل یک پادگان بود و آن را معتصم ساخت.
🔹 در همین شهر سامرا عدهی قابل توجهی از بزرگان شیعه در زمان امام هادی (علیهالسّلام) جمع شدند و حضرت توانست آنها را اداره کند و به وسیلهی آنها پیام امامت را به سرتاسر دنیای اسلام – با نامهنگاری و… – برساند.
🔹 این شبکههای شیعه در قم، خراسان، ری، مدینه، یمن و در مناطق دوردست و در همهی اقطار دنیا را همین عده توانستند رواج بدهند و روزبهروز تعداد افرادی را که مؤمن به این مکتب هستند، زیادتر کنند. این عده چون شبکهی قویای بهوجود آورده بودند، دستگاه خلافت نمیتوانست به آنها دسترسی پیدا کند.
📚کتاب انسان 250 ساله
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3757
🆔 @asbaat_ir
🎙 #مصاحبه| عدم حمایت از بنیصدر نشانهای از بصیرت سیاسی جامعه مدرسین
دکتر یعقوب توکلی:
🔺 پس از انقلاب، مسؤولیت جامعه مدرسین تغییر کرد و از صورت مبارزه با رژیم طاغوتی به صورت مشارکت در تأسیس و تثبیت حکومت اسلامی تبدیل شد.
🔺 در همین رابطه در نهادهای مختلف حضور فعال پیدا کرد، مانند شورای انقلاب، مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری، دستگاه قضائی، شورای تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی، که تعدادی از اعضای جامعه مدرسین در این نهادها حضور فعال داشته و دارند.
🔺 در انتخابات مختلف، رأی جامعه مدرسین یک رأی بسیار تأثیرگذار بود، البته گاهی هم ممکن بود که مردم به نظر جامعه مدرسین اقبال نمیکردند. یکی از این موارد عدم اقبال که بعداً سند افتخاری شد در دفتر جامعه مدرسین به عنوان یک جریان با بصیرت، این بود که علیرغم اقبال عمومی و حتی حزبی از بنیصدر، جامعه مدرسین ابتدا از جلالالدین پارسی حمایت کرد.
🔺 اما بعد به دلیل مشکل شناسنامهای که وی داشت و از انتخابات کنار کشید، جامعه مدرسین به سمت حسن حبیبی رفت. این موضوع دقیقاً زمانی بود که بنیصدر توانسته بود آراء مختلف را به طرف خود بکشاند؛ اما در عین حال جامعه مدرسین به دلیل معلومالحال بودن بنیصدر از وی حمایت نکرد و رضایت به شهرت و اشتهار فراگیر او در فضای سیاسی کشور که منتهی به ریاست جمهوری او شد نداد.
#روحانیت_اصیل
#بصیرت
#جامعه_مدرسین
متن کامل این مصاحبه را میتوانید از لینک زیر مشاهده نمایید: 👇
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=1185
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| اشتباه محاسباتی #مصدق
🔺 #امام_خامنه_ای: آن نكتهای كه فوق العاده اهمیت دارد این نكته است كه بعد از آن مجددا دولت مصدق روی كار آمد اولین عكس العملی كه نشان داده شد بی اعتنائی به مرحوم آیت الله كاشانی است.
🔺 مصدق دید مردم آمدند توی خیابانها و شعار دادند و یا مرگ یا مصدق گفتند و یك عدهای كشته شدند مطلب بر او مشتبه شد خیال كرد این مردم از او حمایت میكنند نفهمید كه مردم از دین و از احساسات دینیشان دارند حمایت میكنند.
🔺 آن روزی كه به اسلام پشت كردند آن روزی كه خودشان را از اسلام و از قرآن و از احكام اسلامی و از فقاهت اسلامی جدا كردند مردم به آنان آن چنان پشت كردند كه درتاریخ به عنوان یك درس تاریخی باقی ماند.
(روزنامه جمهوری اسلامی 63/4/30)
#کاشانی
#مصدق
#بی_بصیرتی
#شاه
🆔 @asbaat_i
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش ششم
🔰 #یونسی_و_فتنه_88:
🔺 در بین طیف اصلاحطلب شاید امثال علی یونسی را کم بتوان یافت که از اغتشاشات سال 88 تعبیر به فتنه می کند. وی در مصاحبه ای فتنه 88 را چالش امنیتی قلمداد کرد و معتقد است در این فتنه بیش از هر کس به جمهوری اسلامی، رهبری، #ولایت_فقیه و به امام(ره)، مردم، جناحهای سیاسی ضربه وارد شد.
🔺 وی همچنین معتقد است اغتشاشات سال 88 دستپخت طیف #اطلاح_طلبان است که در #مجلس_ششم نیز با ورود به برخی مسائل کلی نظام، برای حاکمیت نگرانی و تشویش ایجاد کردند.
🔺 علی یونسی که خود را متعهد به امنیت کشور میداند، به وقت نیاز و در آن برهه حساس به بهانه هایی مانند اینکه مورد تهمت قرار میگیرد سکوت اختیار می کند و وارد دفاع از حریم نظام و ولایت نمیشود، وی در این خصوص میگوید:
🔸 «در آن موقع صدای هیچکس شنیده نمی شد، صدای من نیز آن موقع به گوش کسی نمیرسید زیرا من آن زمان هیچ مسئولیتی نداشتم و تریبونی در اختیار بنده نبوده است.»
🔺 وزیر اطلاعات دولت اصلاحات در ادامه میگوید: «من به شدت مخالف هرگونه تحرک غیرقانونی، تشنج خیابانی و شعارهای خلاف قانون و مصالح جمهوری اسلامی بوده و هستم. آن زمان هم مخالف بودم و از این که دوستان، #فرزندان و افراد وابسته به من، در آن اعتراضات شرکت کنند، مطلقا آنان را منع میکردم.»
🔺 با این حال خانواده علی یونسی از جمله کسانی بودند که در حوادث فتنه 88 به صورتی فعال نقش داشتند. #حسن_یونسی فرزند علی یونسی، در حالی که با هدف شرکت در تجمع پراکنده و غیرقانونی 1 اسفند 88، در میدان انقلاب حاضر شده بود، توسط عوامل امنیتی و انتظامی دستگیر شد.
🔺 نامبرده که وکیل دادگستری بوده چندین بار با حضور در دادگاه انقلاب استان تهران، برای دفاع از برخی متهمین همسو با جریان فتنه 88 اعلام آمادگی نموده است.
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📌 انقلاب اسلامی و جریانشناسی رویکرد حوزه علمیه به #حج/ بخش دوم
📝 #يادداشت| انقلاب اسلامی و تحول در عرصه حج
🔺 امام خمینی با روحیه احیاگرانهای که نسبت به دین داشت انقلاب اسلامی ایران را پایهریزی کرد و حج را نیز در همین فضا تحلیل نمود و احیاگر حج ابراهیمی نام گرفت.
🔺 احیاگری دینی امام خمینی, با نگاهی جامعگرایانه به دین و معطوف به بهرهگیری از عناصر دینی در نوسازی جهان بود. امام خمینی در مسیر احیاگری دینی اصالتهایی را که در سیر تحول تاریخی به خرافات و افسونهای ذهنی و داوریهای غیرواقعی آلوده شده بودند, بازسازی کرد.
🔺 از این رو احیاگری امام خمینی نه به معنای عقبماندگی و عدم بهرهمندی و بروز تمدن بود و نه با ایمان متدینین در تضاد بود. امام خمینی با طرح ابعاد واقعی اسلام به مسلمانان فهماند که اسلام علاوه بر ابعاد مناسکی, منبع قوی و پرتحرک در زمینههای مختلف سیاسی, اجتماعی و اقتصادی است.
🔺 از نظر امام خمینی# سیاست از #دیانت جدا نیست بلکه “اسلام تمامش سیاست است” و جدایی دین از سیاست از توطئههای #استعمار است. از نظر امام بین دیانت و سیاست رابطه تعاملی (تاثیر و تاثر) برقرار است.
🔺 امام خمینی با همین رویکرد و مبنا نگرشی جامع به حج داشت که هیچ گاه حج را در ابعاد فقهی و مناسکی خلاصه نمیکرد.
✍️ حجت الاسلام محسن محمدی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3679
🆔 @asbaat_ir
🚩 تفاوت اصولیها با اخباریها در حوزه #فقه_سیاسی/ بخش دوم
3️⃣ در دیدگاه اصولیون، اجتهاد واجب است و عموم شیعیان باید از مجتهد زنده تقلید کنند؛ در حالی که از نظر اخباریها، اجتهاد و به تبع آن، تقلید، حرام است.
4️⃣ به عقیده اخباریها، رهبران دینی در زمان غیبت کار ویژهی سیاسی ندارند یا دست کم این جایگاه تضعیف شده است. این دیدگاه برخلاف نظر اصولیون است.
5️⃣ در خصوص حوادث واقعه نیز دیدگاه دو گروه با یکدیگر تفاوت میکند:
🔺 اخباریها امور را بر سه قسم میدانند:
🔸 الف) حلال بیّن یا واجب بیّن؛
🔸 ب) حرام بيّن؛
🔸 ج) امور مشتبه. اخباریون در امور شبههناک قائل به «توقف» هستند؛ یعنی به اصالة الاحتياط، اصالة الحظر و منع معتقد شدهاند.
🔺 در مقابل، از منظر اصولی ها امور بر سه قسم است:
🔸 الف) حلال بیّن یا واجب بين؛
🔸 ب) حرام بیّن؛
🔸 ج) امور نامعلوم. اصولی امور نامعلوم را مباح میداند؛ به عبارت دیگر، اصولی بر حسب مورد، به اصاله البرائه و اصاله الاباحه قائل می شود. اصولی، اصاله الاباحه را هم در کلام، هم در اصول و هم در فقه به کار میبندد.
🔹 در کلام بحث بر سر این است که آیا ما اصالتا مکلف آفریده شدهایم یا آزاد؟ مطابق نظر اصولیها، اصل، عدم تكليف است، مگر آنکه تکلیف ثابت شود؛ اما به عقیده اخباریها، اصل آن است که ما مکلف آفریده شدهایم، مگر آنکه خلافش ثابت شود؛ بنابراین مطابق دیدگاه اخباری، اصل بر توقف و محدودیت است؛ اما بر اساس دیدگاه اصولی، اصل بر آزادی است و به این طریق، دامنه آزادیهای انسان توسعه مییابد.
6️⃣ مطابق دیدگاه اخباری، بسیاری از علومی که امروزه کاربرد دارند، ممنوع است؛ حتی در حالت افراطی، ترجمه و تفسیر قرآن نیز ممنوع است؛ همچنین فلسفه حرام میباشد، زیرا فلسفه علمی است که پای عقل را به میان میآورد. اصول فقه و رجال نیز ممنوع است، چرا که به نظر این گروه، همه احادیث صحیح هستند.
#اخباری_گری
#اصوليون
#اهل_حديث
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3727
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| رهبر جبهه ملی
🔺 #امام_خمینی (ره): یک گروهی که با اسلام و روحانیت اسلام سر سخت مخالف بودند. از اولش هم مخالف بودند. اولش هم وقتی که مرحوم آیت اللّه کاشانی دید که اینها خلاف دارند می کنند و صحبت کرد، اینها [این] کار کردند [که] یک سگی را نزدیک مجلس عینک به آن زدند و اسمش را «آیت اللّه » گذاشتند! این در زمان آن [محمد مُصدّق، رهبر جبهۀ ملّی] بود که اینها فخر می کنند به وجود او. او هم مُسلِم نبود.
🔺 من در آن روز در منزل یکی از علمای تهران بودم که این خبر را شنیدم که یک سگی را عینک زده اند و به اسم «آیت اللّه » توی خیابان ها می گردانند. من به آن آقا عرض کردم که این دیگر مخالفت با شخص نیست؛ این سیلی خواهد خورد. و طولی نکشید که سیلی را خورد. و اگر مانده بود سیلی بر اسلام می زد.
📚 صحیفه امام، ج ۱۵، ص 15
#مصدق
#اعتماد
#آمریکا
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| بررسی اندیشههای #تجدیدنظر_طلبانه محمد خالصیزاده
🔸 در عصر #رضاخان، همزمان با اوجگیری گرایش به غرب و گرایشات ضددینی رضاخان، فعالیتهایی در عرصه انتقاد از دین تحت عنوان خرافهزدایی از فرهنگ عامه آغاز شد.
🔸 محمد خالصیزاده از جمله افرادی است که به بسیاری از عقاید و سنن و دیدگاههای #تشیع انتقاد داشت. وی در دوره #محمدرضا_پهلوی کمکم به سمت انتقاد از علمای شیعه و شعائر شیعی در قالب #خرافات و بدعتها نزدیک میشود. از آن میان ایرادات وی به برخی دعاها یا تقبیح رسومی چون #زنجیرزدن و گل مالیدن در عزاداری سیدالشهداء درخور ذکر میباشد.
🔸 خالصیزاده در کتاب «حقیقت #حجاب در اسلام» مینویسد: «متدینین زن را در گور سیاه (چادر) متحرک میگذارند و از دیدن فضا و تنفس هوا محروم میسازند … متجددین زن را به امراض سوزاک و سفلیس و شانگر مبتلا و علاقه او را نسبت به شوهر و خانه سلب میکنند.»
🔸 وی در آثار دیگر خود دایره بدعت را به حدی وسیع میگیرد که بسیاری از امور از جمله نذر و قسم خوردن به غیر خدا، تشکیل مجالس قانونگذاری و نمایندگی و وضع قوانین توسط این مجالس، ساختن گنبد و بارگاه و تزیین آنها به طلا و نقره، #تضرع و طلب دعا نزد قبور ائمه و آوردن اموات نزد #ضریح را بدعت و حرام میداند.
✍️ حجت الاسلام محمد ملک زاده
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3693
🆔 @asbaat_ir
🔰 نقش سیدمحمد بهبهانی در کودتای 28 مرداد
🔺 غالباً در حوادثی که به کودتای ۲۸ مرداد انجامید، نام سیدمحمدبهبهانی نیز مطرح است، اما در چند و چون آن اختلاف نظر وجود دارد تا جایی که برخی برای او نقش تعیین کنندهای قائلاند.
🔺 پس از کودتا، محمدرضاشاه، طی تلگرافی از رم به بهبهانی، خواست که دستورات دولت زاهدی، رهبر کودتا، اجرا شود؛ بهبهانی نیز طی تلگرافی به شاه پاسخ مثبت داد. در سوم شهریور همان سال نیز بهبهانی در کاخ سعدآباد با شاه ملاقات و گفتگو کرد.
🔺 روابط بهبهانی با حکومت، از ۱۳۳۷ ش به بعد رو به تیرگی نهاد. مهمترین اختلافات میان دربار خصوصاً محمدرضا شاه و بهبهانی میتوان به این موارد اشاره کرد:
1️⃣ زنان و انتخابات
2️⃣ نبود آزادی بیان
3️⃣ قانون انجمنهای ایالتی و ولایتی
4️⃣ انقلاب سفید
5️⃣ تحریم همه پرسی
6️⃣ فاجعۀ مدرسۀ فیضیه
7️⃣ قضیۀ پانزده خرداد
🔺پس از قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲، بهبهانی بیانیهای صادر و در آن «جنایت هیئت حاکمه» را بشدت محکوم کرد. او با به کار بردن عباراتی صریح، از «مقاومت مجدّانه روحانیت مذهب مقدس جعفری در مقابل اعمال و فجایع ناشیانه دولت» سخن گفت و از آن زمان بود که بیش از پیش مورد غضب حکومت واقع شد.
🔺 پس از این مواضع و تحرکات بود که شاه پیغام تندی فرستاد که اگر بخواهی با این آقایان همکاری و همراهی کنی من دیگر آن فرد قبل نیستم، حتی ممکن است بدهم ریش تان را خشک خشک بتراشند. بهبهانی هم در پاسخ میگوید: «بعد از 28 مرداد، مردم آن قدر آّب دهان به صورت من انداختهاند که دیگر نمیشود ریش مرا خشک خشک تراشید!»
✍ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
4️⃣ #مجید_انصاری/ بخش دوم
🔰 #پدر_آیین_نامه_مجلس!👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
4️⃣ #مجید_انصاری/ بخش دوم
🔰 #پدر_آیین_نامه_مجلس!
🔺چندین دوره نمایندگی مجلس در کارنامه آقای مجید انصاری به ثبت رسیده، در مجلس اول به شدت پیگیر مطالبات جریان انقلابی است و نقطه اوج آن هم رأی به عدم کفایت سیاسی #بنی_صدر اولین رئیس جمهور ایران است.
🔺پس از انشعاب در جریان #خط_امام، مواضع وی هم تغییر کرد. در آن دوره، دو جریان سیاسی بر محور دیدگاههای اقتصادی آن زمان شکل گرفت و تعریف جدیدی از گروههای چپ و راست ارائه شد. جریان راست اقتصادی بیشتر مدافع اقتصاد سنتی بازار بود و چپ اقتصادی بیشتر بر کنترل دولت و اقتصاد دولتی تاکید میکرد.
🔺با تشکیل #مجمع_روحانیون_مبارز، مجید انصاری حیات سیاسی خود را به این گروه، گره زد و مواضع وی دیگر در قالب نگاه یک سویه جناحی شکل می گرفت. بعد ها با تغییر دیدگاه مجمع روحانیون مبارز نسبت به اصل ولایت فقیه او هم مدل خود را از اطاعت پذیری از #ولی_فقیه به نمایش گذاشت و تفسیر خود از قانون را درست و لازم الاجرا می دانست.
🔺مثلا روزگاری در مجلس سوم، مجید انصاری به حضرت امام نامه نوشت که از نامه حضرت عالی به هیات وزیران استشمام می شود که احتمالا با یک وزیر خاص مخالفید که اگر این گونه است ما به تکلیف خود عمل کنیم و از امام درخواست تصریح و روشن شدن مطلب را می کند.
🔺اما در روزگاری پس از سخنان صریح مقام معظم رهبری درباره ماهیت #فتنه سال 88، مجید انصاری به نهاد های انقلابی مثل #شورای_نگهبان و #سپاه می تازد و باغیان فتنه سال 88 را شخصیت های محبوب حضرت امام معرفی می کند و خائن معرفی کردن آنها را ترور شخصیت های انقلاب می پندارد.
🔺این در حالی است که ایشان خود را قانون مدار و ملزم به رعایت قانون می داند وی می گوید: «در دوره پنجم، بنده خودم آئیننامه مجلس را نوشتم و یکی از موضوعاتی که بنده همواره به آن پایبند بودهام رعایت آئیننامه داخلی مجلس است تا جایی که به بنده پدر آئیننامه مجلس نیز گفته می شد».
ادامه دارد...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir