هدایت شده از روابط عمومی جامعه مدرسین
☑️ یاد و خاطره آیت الله عبدالنبی نمازی را گرامی میداریم
🔘 وی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود که در ۸ بهمن ماه سال ۱۴۰۲، در سن ۷۸ سالگی، دار فانی را وداع گفت و در حرم مطهر حضرت معصومه -سلام الله علیها- به خاک سپرده شد.
📝 مشاهده زندگینامه 👇
🌐 jameehmodarresin.org/99
ــــــــــــــــ
روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
🆔 @j_modarresin
24.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ٠٨ #بهمن ١۴٠٣
🌙 الإثنين ٢۶ #رجب ١۴۴۶
🌲 ژانويه 2025 27 Monday
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه، صدقه، اذکار، ادعیه و اعمال مشترک ماه رجب که در مفاتیحالجنان آمده است؛
🔹 هر کس در شب بیست و هفتم ماه رجب، دوازده رکعت نماز بخواند که در هر رکعت پس از سوره «حمد»، سوره «اعلی» ده بار، و سوره «قدر» ده بار و هنگامى كه نماز را به پايان برد، صد بار «صلوات» بفرستد و صد بار به درگاه خداوند متعال «استغفار» كند؛ خداوند سبحان، ثواب عبادت فرشتگان را براى او مىنويسد.
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز رحلت حضرت #ابوطالب (ع) عموى بزرگوار پیامبر اکرم (ص) و پدر امیرالمومنین (ع) سه سال قبل از هجرت
💠 حدیث روز:
💎 امام باقر (ع): «لَوْ وُضِعَ إِيمَانُ أَبِي طَالِبٍ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ وَ إِيمَانُ هَذَا اَلْخَلْقِ فِي اَلْكِفَّةِ اَلْأُخْرَى لَرَجَحَ إِيمَانُه»
«اگر ایمان ابوطالب (ع) را در یک کفّه ترازو و ایمان بقیه مردم در کفّه دیگر ترازو قرار گیرد، ایمان او سنگینتر است»
📚 بحارالأنوار، ج۳۵، ص۱۵۶
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/asgaridehabadi
احکام ناصبی.mp3
1.93M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز رحلت حضرت #ابوطالب (ع)»
موضوع: «#احکام_نواصب»
❓نواصب به چه کسانی میگویند و حکم شرعی آنها چیست؟
✅ #ناصِبی کسی است که با امام علی(ع) یا یکی از اهل بیت(ع) دشمنی بورزد و دشمنی خود با آنان را آشکار کند! همچنین انکار فضایل اهل بیت، لعن و سب ائمه و نیز دشمنی با شیعیان از مصادیق ناصبیگری دانسته شده است.
✅ از نظر فقیهان شیعه، «#نواصب» نجس و در حکم کفار هستند؛ از اینرو خوردن حیوانی که توسط آنان ذبح شده، پرداخت صدقه به آنها و ازدواج با آنان جایز نیست و از مسلمانان ارث نمیبرند.
⬅️ بدیهی است از آنجا که عزیزان اهل سنت، مُحِب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هستند، ناصبی محسوب نمیشوند.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۴۰۸؛ جواهر الکلام، ج۶، ص۶۴.
https://eitaa.com/asgaridehabadi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#حامی_رسول_خدا»
مناسبت روز: امروز سالروز رحلت حضرت #ابوطالب (ع) پدر بزرگوار حضرت #امیرالمؤمنین (ع) و حضرت #جعفر_طیار (ع) و عموی بزرگوار و حامی و ناصر پیامبر اکرم (ص) است، لذا سخن امروز را با عرض تسلیت و تعزیت به تمامی شیعیان و محبین مولای متقیان آغاز مینمائیم؛
حضرت ابوطالب (ع) #سید_بطحاء و رئیس مکه و پیر و بزرگ قبیله قریش بعد از پدر بزرگوارشان حضرت عبدالمطّلب (ع) بودند؛ ایشان جمیع فضایل اخلاقی را دارا بودند، به صورتی که همه قبایل عرب، شخصیت و مکارم اخلاقی آن مرد بزرگ را ستوده و برای ایشان احترام ویژهای قائل بودند؛ چنانچه از اکثم بن صیفی، حکیم معروف عرب پرسیدند: حکمت و ریاست و سیادت را از که آموختی؟ گفت: از حليفِ (دوست) علم و ادب، سید عجم و عرب، ابوطالب بن عبدالمطّلب؛
حضرت ابوطالب (ع) مانند پدری فداکار، چهل و دو سال در نهایت وفا و صمیمیت به کفالت و حمایت و یاری پیامبر اکرم (ص) همت گماردند و همسر مکرمه ایشان حضرت فاطمه بنت اسد (س) نیز چون مادری مهربان به خدمت رسول خدا قیام کرده و پیامبر (ص) را از فرزندان خود بیشتر دوست و عزیز میداشتند؛
فرزندان شریف ایشان: «ام هانی، عقیل، جعفرطیار و امیرالمؤمنین (ع)» نیز از اولین مسلمانان بوده و همواره حامی و پیرو حقیقی رسول خدا (ص) و از مدافعان بزرگ دین مبین اسلام بودند؛ چنانچه به جرأت میتوان گفت که هیچ خاندانی به اندازه آنها به پیامبر اسلام (ص) خدمت نکرده و خدمات هیچ خانوادهای نیز برای اسلام، سودمندتر و با ارزشتر از آنها نبوده است؛ آنهم در سختترین دوران زندگی پیامبر خدا؛
حضرت ابوطالب (ع) حتی در آخرین لحظات عمر نیز دست از حمایت از پیامبر (ص) برنداشتند و در وصیت خود سفارش فرمودند: «ای جماعت بنیهاشم! محمد (ص) را تصدیق و اطاعت کنید تا رستگار و هدایت شوید» (الغدیر، ج ۷، ص۳۶۷)
✍️ پیامبر خدا (ص) نیز احترام و علاقه زیادی برای عموی گرامیشان قائل بودند و در مصیبت آن حضرت بسیار اندوهناک و گریان شده و فرمودند: «ای عمو! در صغیری پرورشم دادی، در یتیمی کفالتم نمودی و در کبیری یاریام کردی، خدا به تو در برابر یاری من پاداش نیکو دهد» و سپس پیشاپیش جنازه ایشان میرفتند و میفرمودند: «ای عمو، صله رحم و مهربانی کردی و جزای نیکو دریافت نمودی» و هنگامی که به محل دفن ایشان رسیدند، فرمودند: «آن گونه برای شما، طلب آمرزش و شفاعت میکنم که جن و انس دچار شگفتی شوند» (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۴، ص۷۶؛ و بحار الانوار، ج١٩، ص ۶٩)
پس از رحلت حضرت ابوطالب (ع) جبههی مسلمانان در مکه بیپناه شد و این موضوع یکی از مهمترین علل هجرت مسلمانان به شمار میرود، زیرا با رحلت ایشان، مسلمانان و شخص پیامبر (ص) حامی اصلی خویش را از دست دادند و دشمنان در برابر آنها جسور و گستاخ گردیدند؛ چنانچه در سیره ابنهشام نقل شده که: پس از وفات ابوطالب(ع)، قريش بر پیامبر خدا مرارتهایی رساندند که در حیات ایشان جرأت انجام آنها را نداشتند. (الغدير، ج٧، ص٢٧۶)
✍️ البته متأسفانه نواصب و وهابیون از شدت بُغض و دشمنی با امیرالمومنین (ع)، نسبت کفر و شرک به حضرت ابوطالب (ع) دادهاند که با کمال تأسف برخی از عزیزان اهلسنت نیز تحت تأثیر آنها واقع شدهاند؛ درحالی که در احادیث مختلف در کتب شیعه و سنی علاوه بر خدمات ارزشمند ایشان به ایمان والای حضرت ابوطالب (ع) نیز اذعان گردیده که در این مجال به سه حدیث کوتاه در این زمینه اشاره مینمائیم:
✅ امام صادق (ع) فرمودند: «حکایت ابوطالب مانند اصحاب کهف است که ایمان خود را مخفی نگه داشتند و شرک (مصلحتی) را اظهار کردند و خداوند به ایشان پاداش دو برابر عنایت فرمود (یک پاداش برای ایمان و یک پاداش برای تقیه کردن)». (الکافی، ج۱، ص۴۴۸)
همچنین حضرت صادق (ع) در حدیث دیگری، منکران ایمان ابوطالب (ع) را دروغگو شمرده و آن حضرت را از همنشینان انبیاء، صدیقان و شهیدان و صالحان خواندهاند. (کنز الفوائد، ص۸۰)
✅ امام محمد باقر (ع) نیز فرمودند: «اگر ایمان ابوطالب (ع) را در یک کفه ترازو و ایمان تمام خَلق را در کفه دیگر بگذارند، ایمان ایشان سنگینتر خواهد بود» (شرح نهجالبلاغه ابنابیالحدید، ج۴، ص٣٣٨)
✍️ در پایان لازم به ذکر است که در دین شریف اسلام بر ضرورت احترام و تشکر از مُنعم تأکید فراوان شده و آن را دستوری انسانی و اسلامی دانسته است؛ لذا بر همه امت اسلام، لازم و واجب است که قدردان زحمات بیدریغ حضرت ابوطالب (ع) و خاندان شریف ایشان بوده و خدمات و رنج و مصائب آنان در یاری پیامبر اکرم (ص) و نصرت اسلام و اعتلای کلمه توحید را هرگز فراموش ننمایند.
https://eitaa.com/asgaridehabadi
دو داستان آموزنده از امیر المومنین علی علیه السلام
امیر مؤمنان علی علیه السلام مریض شده بود، روزی عده ای برای عیادت به محضرش رفتند، هنگام احوال پرسی عرض کردند:
یا امیرالمومنین! کیف اصبحت؟: چگونه صحبت کردی؟ حالتان چگونه است؟
حضرت بر خلاف آنچه متعارف است فرمود:
اصبحت بشر: همراه با شر و بدی را به صبح آوردم.
مردم که انتظار چنین جواب را از حضرت نداشتند با تعجب گفتند:
سبحان الله! همانند شما این گونه پاسخ می دهد؟
فرمود: خداوند در قرآن می فرماید:
ولنبلونکم بالشر و الخیر.
ما شما را با شر و خیر امتحان می کنیم.
منظور از خیر سلامتی و ثروتمندی و منظور از شر بیماری و نیازمندی است و این هر دو برای آزمایش انسان است
حکایت دوم
علی علیه السلام وارد بازار بصره شد، دید مردم سرگرم خرید و فروشند، بر غفلت مردم سخت گریست. سپس فرمود:
ای بندگان دنیا! روزها برای معامله های خود قسم یاد می کنید، شب ها در بستر می خوابید، در شبانه روز از آخرت غافلید، پس چه وقت برای آخرت خود توشه بر می گیرید، و در امر معاد فکر می کنید.
مردی به حضرت گفت: چه کنیم به تأمین مخارج زندگی نیازمندیم.
حضرت فرمود: تأمین زندگی از راه حلال آدمی را از آخرت باز نمی دارد، و چنانچه قصد احتکار و جمع آوری دنیا داشته باشی، هرگز عذرت پذیرفته نیست.
مرد گریه کنان برگشت و رفت.
حضرت او را صدا زد و فرمود: برگرد بیشتر توضیح بدهم.
آن مرد برگشت. امام علیه السلام فرمود:
بدان ای بنده خدا! هرکس در این جهان برای آخرت تلاش کند پاداشش در آن دنیا بر او پرداخت می گردد، و هرکس در دنیا فقط برای دنیا کار کند در فکر آخرت نباشد، مزدش در جهان آخرت آتش جهنم خواهد بود.
سپس این آیه را خواند:
و اما من طغی و اثر الحیاة الدنیا فان الجحیم هی الماوی:
هر کس از حکم خدا سرکش و طاغی شد، و زندگی دنیا را برگزید، دوزخ جایگاه اوست
https://eitaa.com/asgaridehabadi
لحظاتی با احکام
💢 در صورتی که واسطهی اتّصال در جماعت، #بچّهی_ممیّز🧍♂یا کودک نابالغ باشد، آیا می توانیم اقتدا کنیم و نماز جماعت بخوانیم❓🔰
✅👈 آیتالله خامنهای: اگر واسطهی اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد، چنانچه بدانند نماز او صحیح است، میتوانند اقتدا کنند و به جماعت نماز بخوانند.
✅👈 آیتالله سیستانی: اگر واسطهی اتّصال در جماعت، بچّهی ممیّز باشد، چنانچه ندانند نماز او باطل است یا نه و احتمال عقلایی بدهند که نمازش صحیح باشد، میتوانند اقتدا کنند.
✅👈 آیتالله مکارم: نبودن فاصله میان امام و مأموم. اگر یک یا چند قدم میان امام و مأموم یا مأمومین با یکدیگر فاصله باشد، به طوری که به آن جماعت گویند مانعی ندارد. بنابر این فاصله شدن یک یا دو نفر که نماز نمی خوانند مانعی ندارد ولی مستحب است صفوف کاملًا به هم متّصل باشد.
➖➖➖➖➖
📚👈 رساله نماز و روزه آیتالله خامنهای، م ۷۲۵، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، ج۱، م ۱۹۱۹، توضیح المسائل آیتالله مکارم، م۱۲۴۲.
https://eitaa.com/asgaridehabadi
💎 غفلت در برابر دشمن!
💠 امام علی علیهالسلام:
«آن كه در برابر دشمنش به خواب غفلت فرو رود، نيرنگها او را بيدار مىكند».
«مَن نامَ عَن عَدُوِّهِ أنبَهَتهُ المَكايِدُ».
📚 غرر الحكم : ح ٨٦٧٢
🇮🇷 https://eitaa.com/asgaridehabadi
سلام امام زمانم✋🌸
سلام بر مهربانیِ بینهایتت
سلام بر لبخند زیبایت
سلام بر صبر بزرگت
سلام بر قلب رئوفت
سلام بر دعاے شبانگاهت
سلام بر انتظار دیر پایت
سلام بر تو و بر همهے فضائلت
🌷اللّٰھـُــم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْـ
https://eitaa.com/asgaridehabadi
♦️سلام امام زمانم (عج)
🔹تو بیا تا گره از کار دلم وا گردد
سبب وصل به دلدار مهیا گردد
🔹دمد از خاک، گل و سبزه به یُمن قدمت
آسمان آبی و خوشرنگ چو دریا گردد
🔹چشمها منزل خورشید جمال تو شود
عالمی خیره به تو ،غرق تماشا گردد
🔹یوسف خویش به نسیان بسپارد یعقوب
غرق در حُسن رخ یوسف زهرا گردد
🔹اَللهُمَ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفـَرَج
https://eitaa.com/asgaridehabadi
....