هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️ وصیت به تقسیم نشدن ارث
🔷 س ۶۵۱۹: آیا شرعاً میتوان وصیت کرد ارثیهای که پس از مرگ به جا میماند تا وقتی که یکی از وارثانِ معین زنده است، تقسیم نشود (یعنی تقسیم ارث موکول شود به پس از فوت آن وارث معیّن)؟
✅ ج: اگر همه وارثان در زمان حیات یا بعد از فوت او، وصیت را قبول کنند، نافذ است و در غیر این صورت تنها به مقدار ثلث اموال، نافذ خواهد بود.
🆔 @resale_ahkam
پ
سه شنبه ۱۴۰۱/۱۱/۴
موضوع: #کامل_خواندن_نماز_شکسته
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. امام باقر علیه السلام درباره اهمیت نماز می فرمایند: اینکه خدا یاد نمازخوان است بالاتر است از اینکه نماز خوان یاد خدا می کند چرا که خدا می فرماید: مرا یاد کنید من شما را یاد می کنم. بحارالأنوار، ج 82، ص 199 .
چند نکته درباره احکام نماز مسافر:
اگر انسان فراموش کند مسافر است مثل اینکه فرد داخل هتل یا مسافر خانه نماز می خواند و از مسافر بودنش فراموش کند و تصور می کند که در منزل خودش نماز می خواند چنانچه نماز را به صورت کامل و چهار رکعتی بخواند، در صورتی که در وقت نماز متوجه شود، باید نماز را دوباره به صورت شکسته بخواند و اگر بعد از گذشتن وقت متوجه شد، لازم نیست نماز را قضا کند.(1)
اگر انسان بجایی سفر کند که قبلا وطنش بوده است چنانچه تصمیم دارد یا اطمینان دارد که برای زندگی و سکونت به آنجا درآینده بر نمی گردد، به نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای نمازش در آنجا شکسته است.(2)
مسافری که در سفر نمازش شکسته است چنانچه در سفر نماز را به صورت شکسته بخواند و سپس به وطنش برگردد، همان نمازی که در سفر خوانده کافی است.(3)
تعجيل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و سلامتي مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبري حفظه الله صلوات بر محمد و آل محمد.
منابع: (1)رساله مراجع مساله 1362 (2) رساله مراجع مساله 1327 و 1334 (3) رساله مراجع مساله1367
🌹جایگاه مردم
امام هادی علیه السلام فرمودند:
ألنّاسُ فِی الدُّنیا بِالأموالِ،
وَ فِی الآخِرَةِ بِالأعمَالِ؛
جایگاه مردم در دنیا به «اموال» است
و در آخرت به «اعمال».
اعلام الدین، ص 315.
#شرح_حدیث:
ثروت مادی در دنیا، وسیله ی رسیدن به مقصودهای مختلف است و هر که ثروتمندتر باشد، به خواسته هایش بهتر و بیشتر می رسد. از این رو، در دنیا، مردم بر این اساس برای افراد، جایگاه و موقعیّت قرار می دهند.
اما حساب آخرت با دنیا فرق دارد.
آن جا، ارزش گذار انسانها خداست. داور و حاکم روز قیامت هم پروردگار است. معیار و میزان هم عمل افراد است.این معیارها را خداوند برای بندگانش بیان کرده است.
💐 یکی از آنها تقواست.
در قرآن می خوانیم که «إنَّ اَکرَمَکُم عِندَاللهِ اَتقاکُم»؛ «گرامی ترین شما نزد خدا، باتقواترین شماست.»(حجرات،13)
خود این آیه، رتبه و جایگاه اشخاص را در قیامت روشن می سازد.
در جای دیگر فرموده است:
«همه ی مردم در خسران و زیانند، مگر آنان که اهل ایمان و عمل صالحند و یکدیگر را به حق و صبر سفارش می کنند. »(عصر2و 3)
این نیز، برندگان و صاحبان امتیاز را در آخرت روشن می سازد.
خردمند کسی است که به پیروزی و سرافرازی و رتبه ی قیامت بیندیشد و برای کسب مدال در آن صحنه ی بی نظیر بکوشد، وگرنه مال و ثروت و مقام این دنیا هر قدر هم باشد، ناپایدار است و باید همه را گذاشت و رفت.
با علمت اگر عمل برابر گردد
کام دو جهان تو را میسّر گردد
مغرور به این مشو که خواندی ورقی
زان روز حذر کن که ورق برگردد معیار ارزش نزد خدا و در آخرت را از یاد نبریم.
📚حکمت های نقوی،جواد محدثی
حضرت #امام_هادی علیه السلام
💐#امام_هادی_علیه_السلام
📜شناخت شناسنامه ای
🌸#امام_علی_النقی علیه السلام :
✅ نام: علی علیه السلام
✅ نام پدر: امام جواد علیه السلام
✅ نام مادر: سمانه
✅ کنیه: ابوالحسن سوم
✅ لقب: هادی، نقی
✅شهرت: عسکری (به جهت حصر در منطقه نظامی)
✅ مقام امامت: دهمین امام
✅ مقام عصمت: دوازدهمین معصوم
🌸 روز و ماه تولد: ۱۵ ذیحجه
🌸 سال تولد: ۲۱۲ هجری قمری
🌸 آغاز سال امامت: ۲۲۰ هجری قمری
✅ آغاز سن امامت: حدود ۸ سالگی
✅ مدت امامت: ۳۳ سال
✅مدت عمر: ۴۱ سال
✅فرزندان: ۴ پسر (امام حسن عسکری علیه السلام) و یک دختر
✅هجرت اجباری: از مدینه به سامرا
✅خلفای غاصب معاصر: متوکل، معتز
☑️روز و ماه شهادت: سوم رجب
☑️سال شهادت: ۲۵۴ هجری قمری
☑️محل شهادت: سامرا
✔️قاتل: معتز خلیفه ملعون عباسی
✅مرقد مطهر: سامرا، عراق
✅زیارات معروف ایشان: زیارت جامعه کبیره؛ زیارت غدیر...
✅اقدامات برجسته: هدایت امت اسلام، اهتمام بر حفظ و نشر احکام و معارف اسلامی، شناساندن مکتب جعفری، تربیت شاگردان و اصحاب گرانقدر، مبارزه پنهان و آشکار با خلیفه ستمگر (که باعث احضار به سامرا و حصر در منطقه نظامی شد
هدایت شده از مرکز نشر احکام
❇️ روزه اعتکاف
❓ آیا روزه های قضای خود را می توانیم در اعتکاف بگیریم؟
✍️ پاسخ:
همه ی مراجع: آری، جایز است.
🔺العروه الوثقی، کتاب الاعتکاف، م 4.
📎 #احکام_اعتکاف
📎 #ماه_رجب
📎 #روزه_قضا
💻 مرکز نشر احکام 👇👇
🆔 @Ahkamdin 👈
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🏴
کلمات الهی▫️ شهادت #امام_هادی (صلوات الله علیه و علی ابائه الاطیبین و ابنائه الانجبین) را به پیشگاه بقیه الله (ارواحنا فداه) تعزیت عرض می كنیم! وجود مبارك حضرت در اثر مقاومت در برابر حكومت باطل عباسیان همواره مورد خشم آنها بود. وقتی متوكل عباسی گفت این #ابن_الرضا ما را خسته كرد، به دربار ما نمیآید، بالأخره حضرتش را از مدینه به سامرا ـ سُرَّ من رَأی ـ آوردند. ▫️ گاهی عباسیان به این فكر بودند كه جناب موسی مبرقع را هم به عنوان #ابن_الرضا به دربار فرا بخوانند و بعد بگویند ابن الرضا با ما ساخت. وقتی همین موسی مبرقع مورد سؤالات ابن اكثم قرار گرفت، این سؤال ها را به حضور امام هادی (سلام الله علیه) آورد؛ یكی از سؤال ها این بود: اینكه خدا فرمود اگر دریا مركب بشود و دریاهای دیگر آن را كمك بكنند و به مدد آن بیایند، كلمات الهی تمام نمی شود یعنی چه؟ وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) به موسی فرمود: «نَحْنُ كَلِمَاتُ اللَّهِ الَّتِی لَا تَنْفَدُ وَ لَا تُدْرَكُ فَضَائِلُنَا»؛ فرمود ما #كلمات_الهی هستیم كه زوال ناپذیریم و فضایل ما به پایان نمی رسد. ▫️ وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) فرمود: «مَنْ كَانَ عَلَى بَینَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَیهِ مَصَائِبُ الدُّنْیا وَ لَوْ قُرِّضَ وَ نُشِرَ»؛ اگر كسی #موحد_استواری باشد، سوانح روزگار را خوب تحمل می كند، چون می داند آنچه که می آید و می رود آزمایش الهی است; هیچ چیز او را خوشحال نمی كند و هیچ چیز او را نگران نمی كند، چون در هر دو حال در معرض #امتحان است و هیچ چیز نشانه فخر نیست «مَنْ كَانَ عَلَى بَینَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَیهِ مَصَائِبُ الدُّنْیا». آپارات: https://aparat.com/v/zOVg6 #سالروز_شهادت_امام_هادی_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 خطبه های نماز جمعه تاریخ: 1372/09/26 🌐 https://news.esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
#داستان
🙏شکر نعمت در سختی ها🤲
ابو هاشم می گوید: زمانی از نظر زندگی در تنگنای شدید قرار گرفتم. به حضور امام هادی علیه السلام رفتم، اجازه ورود دادند. همین که در محضرشان نشستم، فرمودند:
ای ابو هاشم! شکر کدام یک از نعمتهایی را که خداوند به تو عطا کرده، می توانی به جای آوری❓ من سکوت کردم و ندانستم در جواب چه بگویم.
✅ آن حضرت فرمودند: خداوند ایمان را به تو مرحمت کرده و به خاطر آن بدنت را بر آتش جهنم حرام کرد و تو را عافیت و سلامتی داد و بدین وسیله تو را بر عبادت و بندگی یاری فرمود و به تو قناعت بخشید و با این صفت آبرویت را حفظ نمود.
✅ آنگاه فرمودند: ای ابو هاشم! من در آغاز این نعمتها را به یاد تو آوردم، چون می دانستم به جهت تنگدستی از آن کسی که این همه نعمتها را به تو عنایت کرده به من شکایت می کنی. اینک سفارش کردم صد دینار (طلا) به تو بدهند. آن را بگیر و به زندگی ات سامان بده! شکر نعمتهای خدا را بجای آور!
📚 بحار ج 50، ص 129
#داستان
🤲🤲 دعای امام هادی علیه السلام در حق اصفهانی
در عصر #امام_هادی (علیه السلام) شخصی بنام عبدالرحمن ساکن اصفهان و پیرو مذهب تشیع بود (با توجه به اینکه در آن زمان ، شیعه در اصفهان کم بود) از عبدالرحمن پرسیدند چرا تو امامت امام هادی (علیه السلام) را پذیرفتی نه غیر او را.
در پاسخ گفت :
من فقیر بودم ولی در جرات و سخن گفتن قوی؛ در سالی همراه جمعی از اصفهانی ها به عنوان اینکه به ما ظلم می شود برای شکایت به شهر سامره نزد متوکل (دهمین خلیفه عباسی) رفتیم ، کنار در قلعه متوکل منتظر اجازه ورود بودیم ، ناگهان شنیدم که متوکل دستور احضار امام هادی (علیه السلام) را داده تا او را به قتل برساند.
من به یکی از حاضران گفتم :این کیست که فرمان به احضار او و سپس اعدام او داده شده است ؟
در جواب گفت :این کسی است که رافضی ها (شیعه ها) او را امام خود می دانند، من تصمیم گرفتم در آنجا بمانم تا ببینم کار به کجا می کشد.
بعد از ساعتی دیدم امام هادی سوار بر اسب آمدند، مردم تا او را دیدند در طرف راست و چپ اسب او به راه افتادند، همین که چشمم به امام هادی خورد محبتش بر دلم جای گرفت ، دعا کردم که خداوند وجود نازنینش را از شر متوکل حفظ کند، همچنان ناراحت و نگران بودم و دعا می کردم که امام در میان جمعیت به من رسید و فرمود:
خداوند دعایت را مستجاب می کند، و مال و فرزند و عمرت زیاد خواهد شد.
من از اینکه امام چنین از نهان خبر داد متحیر شدم بطوری که رنگم تغییر کرد .
حاضران گفتند چه شده ؟ چرا چنین حیرت زده ای ؟
گفتم :خیر است ولی اصل ، ماجرا را به کسی نگفتم . بعدا که به اصفهان برگشتم کم کم بر مال و فرزندم افزوده شد و غنی شدم ، و اکنون بیش از هفتاد سال دارم این بود علت تشیع من که این گونه به حقیقت رسیدم.
[ الثاقب فی المناقب: صفحه ۵۴۹،؛ کشف الغمه: جلد ۲، صفحه ۳۸۹ ؛ بحار، جلد ۵۰، صفحه ۱۴۱، حدیث ۲۶ و …]
🔹نکته اینجاست که ، اگر کسی برای امامش دعا کند ، امام برای او دعا می کنند
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
نیم نگاهی به عظمت اولین شب جمعهٴ ماه رجب / لیلة الرغائب شب آرزوها یا رغبت ها؟!
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:امیدواریم که در #لیلة_الرغائب، رغبت ما با رهبت ما هماهنگ باشد. هم از قهر و جلال خدا راهب باشیم، هم به مِهر و جمال خدا راغب باشیم؛ رغبت یعنی میل نه آرزو، لیلة الرغائب به معنای شب آرزوها نیست بلکه #شب_رغبت_ها و گرایش ها و مجذوب شدن هاست لذا آن انجذاب و گرایش و میل و شوق را می گویند رغبت، در برابر رهبت. خدای سبحان جنّاتی دارد که ما را به آنها ترغیب کرده و برای روح ما هم بهشتی دارد که ما را به آن هم ترغیب کرده است. 🔸 صاحب تفسیر تسنیم ضمن توجه دادن به رغبتهای گوناگون در این شب، به توفیق کسب جنّت جسمانی و جنّت روحانی در این شب با عظمت اشاره داشته و فرمودند: در بخش پایانی سورهٴ مبارکهٴ «قمر» چنین آمده ﴿إنَّ الْمُتَّقِینَ فِی جَنّاتٍ وَنَهَرٍ ٭ فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِیکٍ مُقْتَدِرٍ﴾ یعنی مردان باتقوا بهشتی دارند همین (جَنَّاتٌ تَجْرِیْ مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ جنت جسم و بدن است و لذایذ مادی که در آن نهرِ عسل جاری است نهرِ آب جاری است نهر شیر جاری است نهر خمر جاری است این انهار چهارگانه در این بهشت هست؛ اما یک بهشت دیگری دارد که آن برای روح ماست و این را با واو عطف بیان نکرده بلکه فرمود: ﴿إِنَّ الْمُتَّقِینَ فِی جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ ٭ فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِیکٍ مُقْتَدِرٍ﴾ نه «و فی» ﴿فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِیکٍ مُقْتَدِرٍ﴾ آن جنّت برای روح ماست برای جان ماست که نزد خدا قرار بگیریم و اوساط اهل ایمان، رغبتشان در #لیلة_الرغائب به ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ است و اوحدی از اهل ایمان گذشته از اینکه ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ را طالب هستند ﴿فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِیکٍ مُقْتَدِرٍ﴾ را هم مورد رغبت و میل و گرایش و انجذاب خود قرار می دهند آنگاه درباره چنین گروهی گفته می شود: ﴿وَلِمَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ جَنَّتَانِ﴾ هم جنّت بدن است هم جنّت جان است هم لذّت روح است هم لذّت تن است که ـ ان شاء الله ـ در لیلة الرغائب به این رغبت ها بار می یابیم چه اینکه ـ خدای ناکرده ـ اگر کسی گرفتار هراس و رهبت شد او هم دو جهنم دارد جهنمی است که جسم را می سوزاند که در سوره مبارکه «نساء» مشخص شده است که فرمود: ﴿کُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُوداً غَیْرَهَا لِیَذُوقُوا الْعَذَابَ﴾ که این پوست و جسم و بدن را می سوزاند و یک عذاب معنوی است که روح را می سوزاند که ﴿نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ ٭ الَّتِی تَطَّلِعُ عَلَی الْأَفْئِدَةِ﴾... . مطالعه بیشتر: https://news.esra.ir/fa/w/988088 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #در_محضر_استاد 📚 درس اخلاق تاریخ: 1392/02/26 🌐 https://news.esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
✍ #تفویض در لغت به معنای «واگذارنمودن» است و در اصطلاح متون دینی، مرحله ای از #ایمان است که وقتی انسان، خداوند را به عنوان «منبع خیرات» و آگاه به #مصالح_دنیوی و #اُخروی خود می شناسد، کارهای خود را به او واگذار می کند.
👌 تأمل در فراز ابتدایی دعای ماه رجب: «یا مَنْ ارْجُوهُ لِکلِ #خَیرٍ؛ ای کسی که برای هر خیری به تو امیدوارم.» نشان دهندۀ «تفویض امر به خداوند متعال» است؛ البته باید توجه داشت که این مسئله نه به این معناست که انسان دست از تلاش و کوشش بردارد، چراکه این به طور مسلّم، تحریفی در معنای «تفویض» به شمار می رود. بلکه به این معناست که نهایت کوشش و تلاش را به کار گیرد، و هنگامی که در برابر موانع سخت قرار گرفت، وحشت نکند و دلسرد نگردد؛ بلکه کار خود را به خداوند واگذار کند و با عزمی راسخ به تلاش ادامه دهد که این رویکرد مؤمنانه در واقع تعبیر واقعی آیۀ:
🌹 وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ🌹
🌷من كارهاى خود را به خداوند واگذار مى كنم كه او نسبت به بندگانش بينا است.🌷 (سوره غافر، آیه44)
محسوب می شود.
✍ درباره اهمیت واگذاری کارها به خداوند و #توکّل بر پروردگار متعال، حدیثی از أمیر مؤمنان حضرت علی عَلیهِ السَّلام روایت شده است که می فرمایند:
🌹اَلایمانُ لَهُ أربَعَةُ أرکانٍ اَلتَّوَکُّلُ عَلَی اللَّهِ وَ تَفویضُ الأمرِ إلَی اللَّهِ عَزَّوَجَلّ وَ الرِّضا بِقَضاءِ اللَّهِ وَ التَّسلیمُ لِاَمرِ اللَّهِ🌹
🌷 ایمان چهار رکن دارد:
✅ توکل بر خدا
✅ واگذار نمودن کار به خداوند عَزَّوَجَلّ
✅ راضی بودن به قضاء إلهی
✅ و تسلیم در برابر فرمان خداوند.🌷
📚 بحار الأنوار، ج68، ص341
هدایت شده از دکتر رفیعی
💠 احادیثی که در برنامه حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با موضوع " استکبار در طاعت (شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه) و نکاتی پیرامون ماه رجب " خوانده شد.
🔸 شخصی به امام صادق علیه السلام عرض کرد : « إِنّی لَم اَزَل والِیا مُنذُ زَمَنِ الحَجّاجِ اِلی یومِی هذا، فَهَل لِی مِن تَوبَهٍ؟ قالَ: فَسَکتَ، ثُمَّ اُعِدتُ عَلَیهِ، فَقالَ: لا حَتّی تُوَدِّی اِلی کلِّ ذِی حَقٍّ حَقَّهُ »
🔹 من پیوسته از زمان حَجّاج، والی و فرماندار حکومت بودم. آیا راهی برای توبه کردن من هست؟ امام سکوت فرمود. سائل گوید: دو مرتبه سؤالم را تکرار کردم. امام فرمود: خیر، مگر اینکه تمام حقوقی را که ضایع کردی ادا نمایی.
--------------------
🔸 حضرت امام باقر (عليه السلام) فرمودند :
« ما عبد الله بشی ء افضل من عفة بطن و فرج »
🔹 هیچ عبادتی در پیشگاه خداوند، برتر از عفت در برابر شکم و مسایل جنسی نیست
--------------------
🔸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
« لِکلِّ شَیءٍ أساسٌ، وَ أساسُ الإسلامِ حُبُّنا أهلَ البَیتِ. »
🔹 هر چیزی را بنیادی است و بنیاد اسلام، دوستی ما اهل بیت است.
--------------------
🔸 حضرت امام باقر عليه السّلام به جابر فرمود :
🔹 آيا كسى كه خودش را به شيعه نسبت مىدهد همين مقدار كه اظهار دوستى با ما اهل بيت را كند برايش كافى است؟ به خدا قسم شيعۀ ما نيست مگر كسى كه از خدا بپرهيزد و فرمانبردار او باشد،و شيعيان ما شناخته نمىشوند مگر با فروتنى و خضوع و بسيار ياد خدا،و روزه گرفتن و نماز خواندن،و دلجويى از همسايگان مستمند و فقيران و بدهكاران و يتيمان،و راستگويى، و خواندن قرآن و نگاه داشتن زبان در برابر مردم مگر به كلام نيكو،و اينها در همه چيز امين قبايل خود بودند.
▫️ جابر گويد : گفتم : يا ابن رسول اللّٰه ما كسى را به اين صفات نمىشناسيم.
🔹 فرمود : اى جابر سخنان مردم در تو تأثير نگذارد،آيا همين بس است كه كسى بگويد من على را دوست دارم و پيرو او هستم،ولى كارى نكند،و اگر بگويد:من رسول خدا را دوست دارم و رسول خدا بهتر از على است،سپس به شيوه و روش او عمل نكند و سنت او را پيروى نكند محبّت پيامبر نفعى به حال او ندارد. پس از خدا بپرهيزيد و براى آنچه نزد خدا هست عمل نمائيد زيرا بين خدا و كسى خويشاوندى نيست بلكه محبوبترين بندگان نزد خداوند و ارجمندترين ايشان نزد او با تقواترين آنهاست،و عمل كننده ترين آنها به طاعت اوست. بخدا قسم تقرّب به خدا ميسّر نيست براى كسى مگر به اطاعت و بندگى، و برات آزادى از دوزخ به دست ما نيست، و احدى را بر خدا حجتى نيست، هر كس مطيع خداست دوست ماست،و هر كس نافرمانى خدا كند دشمن ماست،و فرداى قيامت به ولايت ما نمىرسد مگر به وسيله فضيلت و پرهيز از گناه.
--------------------
🔸 روِیَ عَن الصّادِقِ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ: اَدَّبَنی أبی بِثَلاثٍ؛ قالَ لی: یابُنَیَّ مَن یَصحَب صاحِبَ السُّوءِ لایَسلَم وَ مَن لایُقَیَّد اَلفاظَهُ یَندَمُ وَ مَن یَدخُل مَداخِلَ السُّوءِ یُتَّهَمُ
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند : پدر بزرگوارم امام محمدباقر علیه السلام مرا به سه چیز ادب کردند و فرمودند : « ای پسرم! هرکس رفت و آمد و نشست و برخاستش با انسانهای بدی باشد که آن افراد روشهای بدی دارند، این را بداند که به سلامت نخواهد رسید. و کسی که زبان خود را مهار نکند و جلوی سخنان خود را نگیرد، بالاخره پشیمان خواهد شد. و کسی که در مکانهای بدنام و جلساتی که اعمال بد و گناه در آنها انجام میشود، وارد شود به کاری بد متهم میشود. »
#احادیث
#برنامه
✔️کانال رسمی دکتر رفیعی
☑️ @drrafiei_ir
هدایت شده از منابع جامع و کامل استخدامی
#مناسبتی
لیله الرغائب🌹
اولین 🌃 شب جمعه ماه رجب را ،لیلة الرغائب نامند. در این 🌃 شب 🌃 ملائك بر زمین نزول می كنند. برای این شب عملی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) ذكر شده است كه فضیلت بسیاری دارد که بدین قرار است:👇
اولین پنج شنبه 🌙 ماه رجب - در صورت امكان روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء 2⃣1⃣ ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود و در هر ركعت 1⃣مرتبه سوره حمد، 3⃣ مرتبه سوره قدر، 2⃣1⃣ مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون 2⃣1⃣ ركعت به اتمام رسید، 0⃣7⃣ بار ذكر(اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله) گفته شود. پس از آن در سجده 0⃣7⃣ بار ذكر "سبوحٌ قدوسٌ رب الملائكة والروح" گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، 0⃣7⃣بار ذكر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلی الاعظم" گفته شود. دوباره به سجده رفته و 0⃣7⃣ مرتبه ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد🤲🙏.
✅پیامبر اكرم( صلی الله علیه و آله) در فضیلت این نماز می فرماید: كسی كه این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می فرستد. پس او به آن فرد میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد كه از هر شدت و سختی نجات یافتی.
میّت میپرسد تو كیستی❓ به خدا سوگند كه من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و كلامی شیرین تر از كلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیدهام😊. آن زیباروی پاسخ میدهد، من ثواب آن نمازی هستم كه در فلان 🌃 شب از فلان 🌙 ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا كنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افكند.
امید آن است كه در پایان این نماز با فضیلت، محتاجان به دعا را فراموش نكنید و ما را نیز از دعای خیر خود محروم ننمایید.
🙏التماس دعایاعلی مدد🙏
#رجب
#لیله- الرغائب
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🔜🔴@kashkoolali🔴🔙
🍃چه کنیم تا از اصحاب امام زمان عج باشیم؟؟🍃
📝جواب از لسان گهر بار امام صادق علیه السلام :
🔰عَنْ أبِي عَبْدِاللهِ عليه السّلام قالَ:
مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكونَ مِنْ أَصْحابِ الْقائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَلْيَعْمَلُ بِالْوَرَعِ وَمَحاسِنِ الْأَخْلاقِ وَهُوَ مَنْتَظِرٌ فَاِنْ ماتَ وَقامَ الْقائِمُ بَعْدَهُ كانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكهُ.
▫️امام صادق عليه السّلام فرمودند:
كسي كه دوست ميدارد از اصحاب امام قائم بشمار آيد، پس در #انتظار بسر ببرد و #ورع و #پارسايي را پيشه خود سازد و به #محاسن #اخلاق بپردازد، اين چنين كسي را منتظر گويند و اگر بميرد در حاليكه امام خود را زيارت نكرده باشد، پاداش وي بسان كساني است كه در ركاب امام حضور دارند.
📚 مستدرك سفينة البحار، ج ۶،ص184