🔰 آنچه که جامعه اسلامی بشدّت به آن نیازمند است
🔹امروز جامعه ی مسلمانان به علمائی احتیاج دارد که یک لحظه دچار #غفلت نشوند؛ دنیا را خوب بشناسند؛ نقشه های دشمنان اسلام را خوب بفهمند، خوب بدانند که دشمن از کدام سو حمله میکند.
🔹آن کسی که آن بالا می ایستد، باید مثل یک عقاب تیزپری، با چشمهای دوربین و تیزبین تمام اطراف منطقه اسلام را ببیند، باید آگاه باشد، باید دشمن را از دور بشناسد، باید مرکز حمله دشمن را بفهمد، باید دل مقابله ی با دشمن را داشته باشد و تا دشمنی از دور جُنبید او را هدف تیر خود قرار بدهد و از قلعه ی اسلام حمایت کند.
🔹این وظیفه ی یک #عالم_آگاه است؛ این است آنچه جامعه ی اسلامی بشدّت به آن نیازمند است؛ این است آنچه این پیکر مُرده را روح و جان خواهد داد، و اگر اسلام چنین دیدبانانی داشته باشد، یک حمله ی دشمن علیه قرآن و اسلام به ثمر نخواهد رسید و یک تیر بر پیکر اسلام و قلعه ی اسلام نخواهد نشست از طرف دشمن.
🔹عالِم این است، وظیفه ی عالِم این است...بایستی تیرهای استدلال، برهان، منطق قوی، فکر عالی در اختیارش، کمانش در دستش، چشمانش دائما دُور بزند، نگاه کند، از همه طرف دشمن را بپاید، از هر طرف دشمن حمله کرد به قلعه اسلام، او را جا به جا خُرد کند؛ او را در جای خود بنشاند؛ حمله ی او را خنثی کند، نقشه ی او را خراب کند.
🎙بیانات رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۵۳ پیرامون نیاز جامعه اسلامی به علمائی بیدار
📚کتاب شرح نهج البلاغه/ منشور حکومت علوی/ ص۷۸
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
imam_hasan.pdf
2.1M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(اعلام الهدایه _ #پیشوایان_هدایت ) برای مطالعه تاریخ و سیره ی اهل بیت(ع)
✍مؤلف:سید منذر حکیم
📕 جلد چهارم ➖زندگانی سبط اکبر؛حضرت امام حسن مجتبی(ع)
🔰 #رهبر_معظم_انقلاب
مردم ما از صلح امام حسن چیز زیادى نمىدانند؛ فقط چند تا کلمهى شعارى مىدانند؛ درحالىکه دربارهى این صلح کتاب نوشته شده و بحث و تحلیل شده است. من خودم چندین سال قبل از این، کتابى از شیخ راضى آل یاسین - از بزرگان علماى عراق - ترجمه کردم. ترجمهى این کتاب در سال ۱٣۴٨ منتشر شده است؛ الان باید محتواى آن کهنه باشد. دربارهى امام حسن، ذهنها و فکرها باید حرف نو بگویند؛ اما همانها هم گفته نمىشود؛ اینها مایهى تأسف است
مکررا هم گفتهام ، چیزى که امام حسن مجتبى (علیهالسلام) را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسى در مردم بود. مردم، تحلیل سیاسى نداشتند. یک شایعه دشمن مىانداخت؛ فورا این شایعه همه جا پخش مىشد و همه آن را قبول مىکردند!
📕مشخصات کتاب
جلد چهارم مجموعه "اعلام الهدایه" سه فصل دارد
1⃣ فصل اول درباره شخصیت و فضائل ایشان است
2⃣ فصل دوم به مراحل زندگی امام مجتبی(ع) از ولادت تا شهادت حضرت علی(ع) میپردازد
3⃣فصل سوم در مورد مسائل بیعت تا صلح، پیمان نامه صلح، سرنوشت پیمان نامه، شهادت امام حسن(ع) و میراث علمی ایشان اشاره دارد
💢کتابی بسیار ارزنده؛ که در عین موجز بودن و فشردگی بحث، از غنای کامل برخوردار است و با تحقیقی کافی و وافی که برای آن انجام پذیرفته، میتواند به عنوان یکی از منابع بسیار خوب تاریخی مورد استفادهی عموم مردم و نیز محققان حوزوی و دانشگاهی قرار گیرد.
🌐 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 چرا رهبری به دولت تشر نمی زنند؟
🔰رهبر معظم انقلاب
☑️ «حالا به بنده گاهی می گویند شما چرا به دولت تشر نمی زنید؛ مرادشان لابد تشر در معرض عام است، وَالّا از جلسات خصوصی ما که خبر ندارند! بنده اقلّاً ده برابر آن مقداری که در رسانهها بعضی جلسات ما منعکس می شود، جلسات دیگر داریم با مسئولین مختلف؛ نظامی، غیرنظامی، دولتی، قضائی و غیره؛ خب از آنها که مطّلع نیستند، دلشان می خواهد که بنده در معرض عام تشر بزنم. خب فایدهی این تشر چیست؟
🔻فایدهی این تشر این است که دلِ شما خنک میشود، همین! یعنی بیش از این فایدهای ندارد؛ امّا ضررهای بزرگی دارد؛ این ضررها را باید بسنجید. دعوا کردن راه اصلاح نیست، همچنانکه ایجاد تشکیلات موازی با دولت هم راه اصلاح نیست.
🎙 بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری (۱۵ شهریور ۹۷)
🆔 @ashora_karbala
🔰امام رضا (ع) دیکتاتوری بنیعباس را عاجز کرد
☑️ نگاهی به تاثیرات اقداماتِ بلندمدت #امام_رضا (ع) طی نوزده سال دوران امامت به روايت حضرت آيتالله امام خامنهای:
🔹عمر مبارک امام رضا (ع) تقریبا پنجاه و پنج سال بوده است - یعنی از سال ۱۴۸ که سال شهادت امام صادق (ع) است تا سال ۲۰۳ ؛ تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدت عمر نسبتا کوتاه انجام گرفته است.
🔹از این مدت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال ؛ تقریبا نوزده سال ؛ مدت امامت این بزرگوار است؛ اما همین مدت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تاثیری که در واقعیت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقی اسلام و پیوستن به اهلبیت (ع) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است.
🔹آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علیبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد ؛ این فضای شدت اختناق هارونی که در روایت دارد که میگفتند: و سیف هارون تقطر دما؛ خون میچکد از شمشیر هارون ؛ این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اول امامت علیبنموسیالرضا (ع) است.
🔹بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علیبنموسیالرضا (ع) است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعباس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علیبنموسیالرضا (ع) انجام داده...
🔹بالاخره مأمون طىّ همان قضایایی که شنیدهاید و تکرار شده است و میدانید، احساس میکند که ناچار است علىّبنموسیالرّضا (ع) را ؛ که با نیتهای خاص خودش، آن بزرگوار را از مدینه کشانده بود، آورده بود، به خود نزدیک کرده بود و قصد کشتن آن بزرگوار را هم نداشت ؛ برخلاف آنچه تدبیر کرده بود، به شهادت برساند.
🔹کار قضاء الهی و ارادهی الهی و تدبیر الهی ؛ که پارهی تن پیغمبر در این نقطهی دوردست از مدینه مدفون بشود که خود این یک تدبیر الهی است، یک مهندسی الهی است ؛ به وسیلهی دشمنان اهلبیت انجام بگیرد. کار برای اهداف بلند را اینجوری باید انجام داد؛ نگاه به بلندمدّت را با این انگیزهها، با این نیّتها، با این امیدها باید انجام داد.
٩٢/۶/٢۶
🆔 @ashora_karbala
🔰لطف و احسان #امام_رضا (علیه السلام)
🔹 ما اسیر تخیل هستیم. فکر میکنیم که رفتیم مشهد یک نفر آنجا نشسته است به ما اخم کرده که چرا گناه میکنی؟ حالا ما مریض بشویم، برویم پهلوی پزشک مگر پزشک به ما اخم میکند؟! غصه هم میخورد. امام هم همین است. غصه هم میخورد که چرا با خودت همچین کردی؟ خودت را با گناه مسموم کردی؟ گناه هم خودش یک نوع سم است. چرا همچین کردی؟ فقط راهش این است که انسان التماس کند با امام آن ارتباط ایجاد بشود. کار درست شود.
🔹 ولی نهایت رأفت و مهربانی آنجا نشسته. برای همه، بدترین آدمها که شاید ما تحمل نکنیم؛ آنجا حضرت تحمل میکنند. مهربانی میکنند. غصه میخورند. فقط یک قدم ما برویم.
🔹«عَادَتُکم الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِيئِينَ؛ سیره شما احسان به گناهکاران است» ما بايد براي اين زیارتی که می رویم، يک چشم انداز صحيحي داشته باشيم. کجا ميخواهيم برويم؟ جايي که ما ميخواهيم برويم، همهاش لطف و احسان است. همهاش خير و برکت است. همهاش «بفرماييد» و کرم است.
🔹 اگر مشکلي باشد در نحوه اجراي ما و کج روی ماست. از آن طرف همه خير است. محضر امام رضا(ع) را درست درک کن، می بيني معدن رأفت در آنجا نشسته است. شما که مثلا فکر ميکني و يک حس بدي داري، خودت داري نه او. او که همه اش مهرباني، لطف و احسان است، او که همهاش خيرخواهي است.
🎙 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
🔰چرا ثواب زیارت #امام_رضا (ع) از ثواب زیارت جدشان سیدالشهدا(ع) بالاتر است؟
✍ استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری:
💢 اگرچه جمعیت جامعهی شیعیان در زمان ولایت امام رضا (علیهالسلام) از کثرت قابل توجهی برخوردار شده بودند، اما در دنیای اسلام متفرق بودند و مرکزیت خاصی نداشتند. در چنین شرایطی امام رضا (علیهالسلام) به مرو هجرت فرمودند و تدابیری اندیشیدند که مأمون مجبور شد به بغداد کوچ کند.
💢 بخش دیگری از تدابیر تاریخی ثامنالحجج (علیهالسلام ) فراخواندن امامزادهها به سمت خراسان بود.
هجرت این بزرگواران موجب شد تا مدنیّت شیعه در ایران، حول امامزادهها شکل بگیرد. شهرسازی در ایران، حول بیوت نور ائمهی اطهار (علیهمالسلام) توسعه یافت و مردم حول نسل نورانی نبیّ اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) گرد آمدهاند. از این رو است که «بنیان جامعهی شیعه بر تقوا است».
💢حضرت امام رضا (علیهالسلام) در هجرتی که به خراسان داشتند، ضمن ایجاد مرکزیت برای شیعیان، حقیقت ولایت و امامت را احیاء نمودند و شأن امام را به جامعهی اسلامی معرفی کردند. به تلقی من، اینکه میگویند: ثواب زیارت امام رضا علیهالسلام از ثواب زیارت جدشان بیشتر است، از این مسأله نشأت میگیرد که ثواب زیارت امام رضا (علیهالسلام) « ثواب اقامة » است. زیارت امام رضا (علیهالسلام) به معنی #اقامهی_ولایت دوازده امام معصوم است.
🌐 @ashora_karbala
Rahimpoor (175).mp3
7.18M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع:" #امام_رضا (ع)، ربّ النوع آزاد اندیشی" پرسشهای رادیکال و ریشهای تا مطرح نشود ما از لحاظ تمدنی و تمدن سازی هیچ حرکتی نمیتوانیم داشته باشیم.
⏰ مدت: ۵٩:۴٧ دقیقه
📶 حجم: ۶ مگابایت
🗓 تاریخ: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، زمستان ۱٣٨۴
🆔 @ashora_karbala
🔰امروز یکی از مهمترین مسائل ما، مبارزه با فساد است. این را باید همه مسؤولان کشور بفهمند.
💢مقام معظم رهبری
⁉️ فساد یعنی چه؟ فساد یعنی اینکه کسانی با زرنگی، با قانوندانی، با زبان چرب و نرم و با چهره حق به جانب، به جان بیتالمال این ملت بیفتند و کیسههای خود را پُر کنند.
🔰 این کار چند ضرر دارد:
1⃣ یکی اینکه خزانه این کشور که باید صرف مردم شود ؛ به جیب یک نفر یا یک جمع خاص میرود. وقتی شما میبینید یک نفر آدم در طول مدت کوتاهی؛ سه، چهار سال؛ دهها میلیارد تومان از پول بیتالمال را در صندوق شخصی خود قرار میدهد، معنایش چیست؟
🔹معنایش این است، آن پولی که با آن میشد مثلاً هزار روستا را آباد کرد که مردم از زندگی لذّت ببرند و مزه فقر را نچشند، مزه زندگی راحت را بچشند، یک نفر بتواند با زرنگی، با زبان چرب و نرم، با چهرهی حق به جانب و با استفاده از کمک افراد غافل، همه این پولها را به چنگ آورد. بنابراین اوّلین ضرر این است که بیتالمال خالی میشود و پول مردم به جیب یک شخصِ طمّاع و حریص و خودخواه و زیادهطلب میرود.
2⃣ ضرر دوم این است: کسانی که میخواهند با پول خود در کشور فعّالیت اقتصادی کنند ؛ وقتی دیدند از راههای نامشروع میشود این همه ثروت به دست آورد، آنها هم تشویق می شوند که بروند کار نامشروع کنند.
🔹 عدّهای میگویند مبارزه با مفاسد اقتصادی موجب میشود که سرمایهدار، سرمایهگذاری نکند؛ اما من میگویم قضیه عکس است؛ اگر با فساد اقتصادی مبارزه نشود، هر سرمایهداری وسوسه و تشویق میشود که به جای وارد شدن به کار پُردردسر تولید و مقدّمات آن و راههای طولانی دیگر، برود مشغول بند و بست و کارهای #فساد_انگیز شود. یک فاسد، دیگران را هم به فساد میکشاند و تشویق میکند. بنابراین ضرر دوم این است که کشور از فعّالیت اقتصادی باز خواهد ماند.
♻️ادامه دارد...
🎙بیانات در دیدار مردم قم، ۱٩ دی ۱٣٨۰
🆔 @ashora_karbala
🔰 کفر نگو این چه سؤالیه⁉️
🔹راستی اگر کسی سؤال و یا شک و شبهه ای در زمینه های دینی و اعتقادی برایش پیش بیاید ؛ حتی شک در وجود خدا و یا سوالات مشابه این ؛ آیا گناهی مرتکب شده است؟ در چنین مواردی چه باید بکند؟ وظیفه متدینین چیست؟
🔻 در این گونه موارد باید به دو نکته توجه کنیم.
1⃣ وظیفه متدینین:
🔻نباید اینگونه فکر کنیم که چرا چنین سؤالی به ذهن کسی خطور کرده و این نشان دهنده ضعف و بی دینی فرد میباشد.
🔹شهید متفکر مرتضی مطهری در این زمینه می فرماید: در قدیم سطح سواد و فکر مردم پایین بود، کمتر در مردم شک و تردید و سؤال پیدا میشد، حالا بیشتر پیدا می شود. طبیعی است وقتی که فکر، کمی بالا آمد سؤالاتی برایش طرح می شود که قبلًا مطرح نبود. باید شک و تردیدش را رفع کرد و به سؤالات و احتیاجات فکری اش پاسخ گفت. نمی شود به او گفت برگرد به حالت عوام، بلکه این خود زمینه مناسبی است برای آشنا شدن مردم با حقایق و معارف اسلامی. با یک جاهل بی سواد که نمی شود حقیقتی را به میان گذاشت.
🔹 بنابراین در هدایت و رهبری نسل قدیم که سطح فکرش پایینتر بود ما احتیاج داشتیم به یک طرز خاص بیان و تبلیغ و یک جور کتابها. اما امروز آن طرز بیان و آن طرز کتابها به درد نمی خورد، باید و لازم است رِفُرم و اصلاح عمیقی در این قسمت ها به عمل آید، باید با منطقِ روز و زبانِ روز و افکارِ روز آشنا شد و از همان راه به هدایت و رهبری مردم پرداخت.
🔹نسل جوان افکار و ادراکات و احساساتی دارد و انحراف هایی و تا به دردش یعنی به افکار و ادراکات و احساساتش رسیدگی نشود، نمی شود جلو انحرافاتش را گرفت -۱
2⃣ اما وظیفه کسی که شبهه ای برایش پیش آمده:
🔹 مرحوم آیت الله طالقانی فرموده بودند که یکی به امام صادق (ع) عرض کرد: «هلاک شدم»! پرسیدند: چرا؟ گفت: به وجود خدا شک کردم! ایشان فرمودند: «الله اکبر، هذا اوّلُ الیَقین» یعنی: الله اکبر، این تازه اول یقین است.
🔻 پس شک، سؤال، شبهه و تردید چیز بدی نیست، به شرطی که انسان عاقل در شک یا سؤال و تردید خود متوقف نگردد. چنان چه اگر در امری از امور ضروری یا حتی غیر ضروری حیات دنیوی خود شک یا تردید کنیم، متوقف نشده و با شک، تردید و ابهام زندگی نمیکنیم.
🔻 واقعاش این است که غالباً نوع ما، تفاوت سؤال، شک، شبهه و تردید را نمیدانیم و تا سؤالی به ذهنمان خطور میکند و یا برایمان مطرح میکنند و پاسخاش را نمیدانیم، فکر می کنیم شبهه است و این شبهه هم می شود شک در اصل اعتقاداتمان. خیر؛ سؤالی در ذهن ایجاد شد راهش این است که دنبال جواب برویم و از اهلش بپرسیم تا برطرف شود.
🔹 مرحوم آیت الله علامه جعفری (ره) در تعریف «حیات معقول» میفرمود: «حیات معقول یعنی انسان عاقل سؤال دارد، کسی که سؤال نداشته باشد، عقل ندارد»
🔹 پس سعی کنیم به محض این که با سؤال یا شبههای مواجه شدیم، آن را در همان حدّ سؤال و شبهه دیده و تحقیق کنیم تا بر طرف شود، نه این که در این موارد متوقف شویم و شبهه در جان ما ریشه بدواند.
📚ده گفتار، ص٢٢٣
🆔 @ashora_karbala
🔰پیام حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به شیعیان:
🍃ای عبدالعظيم! از سوی من به یارانم سلام برسان و به ایشان بگو شیطان را به خود راه ندهند و به آنان فرمان ده به راستی در گفتار و ادای امانت و فرمان ده در آنچه به کارشان نمی آید خاموشی ورزند و ستیزه جویی کنار نهند و به یکدیگر روی آورند که موجب نزدیک شدن به من است و به در افتادن با یکدیگر خود را مشغول نسازند که من با خود عهد کرده ام هرکس چنین کند و یاری از یاران مرا به خشم آورد از خدا بخواهم در دنیا سخت ترین عذاب را به وی رساند و در آخرت در شمار زیانکاران باشد.
🍃 و ایشان را آگاه ساز که خداوند نیکوکاران آنها را خواهد بخشید و از بدکاران آنها خواهد گذشت مگر کسی که به خدا شرک ورزیده یا دوستی از دوستان مرا بیازارد یا بدخواهی او را به دل گیرد که اگر چنین کند خداوند او را نبخشاید تا زمانی که از این اندیشه بازنگردد. اگر بازگشت (چه خوب) وگرنه روح ایمان از دلش رخت بربندد و از ولایت من بیرون رود و او را از ولایت ما بهره ای نخواهد بود و از این سرنوشت بد به خدا پناه می برم.
📚اختصاص، شیخ مفید، صفحه ٢۴۱
#حدیث
#امام_رضا (علیه السلام)
🆔 @ashora_karbala
9.mp3
4.37M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰موضوع: جایگاه علم و حکمت و ارتباط آنها با جریان ولایت/ راه رسیدن به علم/ حکمت ، نتیجه درایت / حکیم کیست؟ / عبودیت، شرط حصول حکمت/ لزوم القاء حکمت از ناحیه امام(ع)
⏰ مدت: ٣٢:٢۶ دقیقه
📶 حجم: ۴ مگابایت
🗓 تاریخ: ٢۶ شهریور ماه؛ مدرسه علمیه حضرت آمنه قم
🆔 @ashora_karbala
هدف زندگی.pdf
899.9K
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"هدف زندگی" از دیدگاه قرآن و اندیشه های بشری و مباحثی درباره جهان بینی اسلامی
✍️مؤلف: استاد متفکر شهيد مطهرى
📕یکی از مسائل اساسی که باید بررسی شود مسئله «هدف زندگی» است. این مسئله همیشه برای بشر مطرح بوده است که هدف از زندگی چیست؟ یعنی انسان برای چه زندگی میکند و در واقع هدف انسان از زندگی و در زندگی چه باید باشد؟
📕 از طرف دیگر اگر بخواهیم از جنبه اسلامی بحث کنیم، این طور باید بگوییم ریشه این بحث هم در واقع همین است که هدف از بعثت انبیاء و غایت اصلی آن چیست؟ مسلّم «هدف از بعثت انبیاء» از «هدف از زندگی افرادی که انبیاء برای آنها مبعوث شدهاند» جدا نیست، چون انبیاء مبعوث شدهاند تا بشر را به سوی هدفهایی سوق دهند. و باز اگر مقداری جلوتر برویم میرسیم به بحث دیگری که «هدف از خلقت» چیست؟
📖فهرست مطالب
مقدمه
هدف خلقت و بعثت انبیاء
ریشه اخلاق فردی و اجتماعی
مکتب و جهانبینی
ایمان و کمال انسان
بررسی نظریات مختلف درباره کمال انسان، و نظریه اسلام
📕هدف زندگی، مشتمل بر پنج جلسه صحبت در جمع حدود ده تن از شاگردان استاد شهید آیت الله مطهری که در سال ۱٣۵۱ صورت گرفته است. در این جلسات برخی از مباحث جهانبینی اسلامی نیز مورد بحث قرار گرفته به طوری که این بحثها میتواند شرح و توضیح برخی از مباحث مجموعه «مقدمهای بر جهانبینی اسلامی» اثر آن متفکر شهید واقع شود.
🆔 @ashora_karbala
🔰برخورد ها
✍ #استاد_علی_صفائی_حائری
🔹 علی (ع) می دانست حتی با دشمنانش چگونه برخورد نماید، ولی ما نمی دانیم که با اختلاف دوستانمان چه کنیم.
🔹 به خاطر همین است که حتی یک دوست هم نداریم و دل هامان سرشار از کینه است؛ از همدیگر خسته ایم و نمی توانیم با هم کار کنیم. هرکس دیگری را مقصر می داند.
📚 کتاب حرکت صفحه ۲۸۶
🆔 @ashora_karbala
🔰مبارزه همه جانبه با فساد
🔻بخش دوم
💢مقام معظم رهبری
3⃣ ضرر سوم این است که #آدم_فاسد وقتی بخواهد از بیتالمال مسلمانان استفاده کند، به طور مستقیم که او را راه نمی دهند؛ مجبور است به مدیران و مسؤولان و هر کسی که سر راهِ او قرار دارد، #رشوه بدهد. هر کسی هم نمیتواند؛ در مقابل رشوه مقاومت کند. البته بعضی افراد مقاومت میکنند، بعضی هم دانسته یا ندانسته تسلیم می شوند. بنابراین آدم فاسد برای رسیدن به هدف خود، با رشوه دادن، عدّهای را فاسد میکند؛ مدیران را فاسد میکند، مأموران را فاسد میکند، مأمور بانک را فاسد میکند، مأمور فلان وزارتخانه را فاسد میکند.
4⃣ ضرر چهارم این است که وقتی پول و #لقمه_حرام در بین مردم و نخبگان رایج شد، گناه رایج میشود؛ «امرنا مترفیها ففسقوا فیها» وارد شدن در میدان فساد مالی، مقدّمه ورود به میدان فساد اخلاقی و فساد جنسی و فساد شهوانی و انواع و اقسام فسادهاست.
5⃣ ضرر پنجم اینکه وقتی مدیران و مردمی فاسد شدند، به #پایگاه_دشمن خارجی تبدیل میشوند. دشمن خارجی از آدمهای فاسد، برای اهداف سیاسی خود در کشور، خوب استفاده میکند. مبارزه با فساد، یک #جهاد همه جانبه است. من از مسؤولان کشور خواهش میکنم این جهاد عظیم را به اغراض سیاسی آلوده نکنند. اگر مسؤولان کشور؛ آن خودآگاهىِ لازم را داشته باشند، آنگاه میفهمند که امروز مبارزه با فساد لازم است و یک جهاد است. نشناختن موقعیّت و خطر، همان #ناخود_آگاهی است که این خود خطر بسیار بزرگی است
🎙بیانات در دیدار مردم قم، ۱٩ دی ۱٣٨۰
🆔 @ashora_karbala
🔰نمی شود ما در زندگی مادّی مثل حیوان بِچریم و بِغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند...
🔹شما چگونه میخواهید محبت و اطمینان مردم را جلب کنید؟ مردم باید به من و شما اعتماد داشته باشند. اگر ما دنبال مسائل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملّات و تشریفاتمان رفتیم. در خرج کردن بیتالمال هیچ حدّی برای خودمان قائل نشدیم ؛ مگر حدّی که دردسر قضایی درست بکند! و هرچه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ آقایان! مگر مردم نمیبینند که ما چگونه زندگی میکنیم؟
🔹برادران! من و شما داریم از آن ذخیره (اعتماد مردم) می خوریم؛ فراموش نکنید، آن (ساده زیستی مسئولین در اوائل انقلاب و ٨ سال دفاع مقدس را که برخی حتی حاظر نبودند به عنوان نماینده مجلس حقوق بگیرند و یا فرمانده لشگر خجالت می کشید از سپاه حقوق بگیرد) را مردم دیدند. امروز ما را هم می بینند.
🔹نمی شود ما در زندگی مادّی مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند؛ مردمی که خیلیِشان از اولیات زندگی محرومند."
🎙 بیانات #مقام_معظم_رهبری در دیدار کارگزاران نظام ٢٣ مرداد ۱٣٧۰
🆔 @ashora_karbala