تیم، بازار ، رسانه، مثلث موفقیت رئیسی
🔸جنگ روانی دشمن وقتی بر کشوری مسلط شد، بدیهی ترین و ساده ترین مسائل هم انکار شده و مبتلا به تردید می شود. وقتی ملتی دچار تردید و سرگردانی گردید، مهیای فریب می شود. #ازخودبیگانگی و مرغ همسایه را غاز دیدن، نتیجه یک فرایند پیچیده تبلبغاتی است که با پیوست میدانی و نفوذ سیاسی و گردنکشی اقتصادی در بازار مردم همراه می شود.
🔸مدیر ناکارآمد، بازار آشفته و رسانه ضعیف، #فرمول_شکست_یک_ملت را به تدریج رقم میزند. آری مغز و قلب و چشم یک ارگانیسم وقتی از کار افتاد، دست و بازو در اختیارش نخواهد بود و بی اختیار و بدون احساس و چشم بسته، علیه خودس اقدام میکند.
🔸دولت جدید از روزهای اول باید مهره هایش را درست بچیند و خطای تشکیلاتی نداشته باشد. با اقتدار سراغ بازار رود و بیتعارف با فساد خرد و درشت برخورد کند. تیم حساب شده رسانه ای را با کابینه اش همراه کند که هم اقداماتش هوشمندانه صورت بگیرد و هم انعکاسش به جامعه منصفانه و از سر عدالت باشد.
🔸قطعا اگر تدبیر واقعی صورت بگیرد، امید واقعی هم حاصل خواهد شد. درد اجتماعی و اقتصادی امروز یک #درد و #گسل_روانشناختی ایجاد کرده است. امید و اعتماد باید به مردم برگردد و این نمی شود جز با فسادستیزی، آرامش در بازار و کار رسانه ای هوشمندانه.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
رسانه امروز بیطرف نیست. حتی با ورزش هم معامله سیاسی و ایدئولوژیک می کند. بایکوت، سانسور، تخفیف و تحقیر و در یک کلام، #ماساژ_پیام یعنی همین که عزت و موفقیت ایران و ایرانی را اجازه دیده شدن نمیدهد.
#سوادرسانه
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا #فضای_مجازی در دنیا، بیقانون اداره میشود؟
🔸آمریکا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و... سردمداران طرح و تصویب قانون در حوزه #سایبرنتیک هستند.
🔹امنیت اطلاعات، اخلاق اجتماعی، تربیت کودکان و شناسایی و پیشگیری از تروریسم، مهمترین دلایل قوانین سفت و سخت سایبری و #حکمرانی_مجازی در غرب و شرق است.
🆔@andisheengelabi
🔎ده فرمان هیات امام حسین در دهه محرم:
۱. محبت و عاطفه و دعوت به اینکه دوباره عاشق شویم
۲.تمرکز و مسئولیت پذیری بالا و رهایی از پراکندگی
۳.قدرت و انرژی و امید مضاعف برای حرکت در تنهایی مطلق
۴.معنا و معنویت خلاق نه فانتزی و خمود و افیونگر که دنیا را متفاوت و عمیق و چندلایه ببینیم
۵.ریسک پذیری، جذابیت، هیجان و خلاقیت جوان پسند
۶.خودآگاهی و رسیدن به تعادل روانشناختی به دور از خودشیفتگی
۷.احیا و تقویت اشتهای دینی و توجه به ضرورت دینداری و نیاز بشر به دین
۸.آزادی و رهایی از بند تعلقات محیطی و اسارت های خودساخته یا ساخت اجتماعی
۹. تولید عقلانیت متفاوتی که دریچه حسابگری اش نفع شخصی و دنیوی و موقت نیست.
۱۰.برجسته کردن بخش لوتی و حماسی دین
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
عاشورا، ایستگاه تاریخی یا دینامیزم اجتماعی؟
🔻سه نوع دانش داریم برای بررسی شرایط و مختصات گذشته، حال و آینده. گذشته را تاریخ بررسی می کند. حال را جامعه شناسی ارزیابی مینماید و آینده پژوهی نیز آتیه بشر را محور بررسی خود قرار میدهد. آنچه که محل بحث و توجه ماست، این است که کمتر تاریخی در خدمت جامعه شناسی قرار میگیرد.
🔹بدین معنا که جامعه شناسی که از تاریخ جامعه خود، برای سنت سازی و تحلیل یا ساخت اجتماع بهره مند شود خیلی نادر است. دلیلش تفاوت ها، تغییرات و تحولات بنیانی در گذر زمان است که از رغبت تحلیلگر اجتماعی برای فلشبک زدن میکاهد.
🔹اما آنچه که در تاریخ دینی خود شاهد هستیم این است که عاشورا بعد ۱۴۰۰سال، ظرفیت بررسی و کمک به جامعه شناسی را دارد.
🔹برای ساختن جامعه ای نوین، به یک تاریخ قوی نیاز ضروری داریم. واقعه کربلا دارای ظرفیت ها و ظرافت هایی است که می تواند فاصله زمانی را درنوردیده و برای الانِ ما، نسخه رهایی داشته باشد.
🔹جزییات حماسی، عاطفی و #راهبردی دهه تاریخی محرم، توانسته تمام این سالها زنده بماند و زنده کند. چقدر این تاریخ، دارای حیات است. عجیب آنکه چقدر رادیواکتیو دارد و چقدر پویا و فعال است.
🔹فقط یک #ذخیره_معرفتی_مقدس میتواند توامان توان تحلیل و سنجش فروپاشی اخلاقی، انحراف اجتماعی و تحریف سیاسی را داشته باشد؛ والا قطعات تاریخ، بسته شده، سوگیرانه و کم سو هستند و بیشتر در حد یک مناسبت تقویمی مورد بهره برداری قرار میگیرند.
🔹مثل #حادثه_اتمی_هیروشیما و ناکازاکی که مسئولین ژاپنی در همین #المپیک، نتوانستند اجازه تکریم و یادآوری آن را از گردن کلفت های ورزشی و سیاسی اروپایی و آمریکایی بدست آورند.
🔹استیون اسپیلبرگ، سعی داشت با #نجات_سرباز_رایان، برای آمریکا تاریخ حماسی بسازد. در انتهای فیلم از زبان کاپیتان اچمیلر خطاب به سرباز رایان گفت: «جیمز، سزاوارش باش، لیاقتش [کاری را که برایت انجام شد] را داشته باش.» و فیلم با برافراشته شدن پرچم ایالات متحده پایان یافت.
یا جک باور در سریال ۲۴ تمام تلاشش را کرد تا چهرهای غالب و درجه یک از آمریکا در ذهن مخاطب القا کند. امروز، سینما تمام قد، در خدمت تاریخسازی و #هویتسازی قرار گرفته ولی باز هم توان تاریخ سازی اش را هرسال باید بهروز رسانی کند.
🔹تاریخ برای بسیاری از جوامع در حد ویترین و آلبوم خاطرات است و کارایی ندارد ولی تاریخ عاشورا برای ما یک انقلاب اجتماعی، یک #فقه_سیاسی و یک فرهنگ انقلابی را تدارک میبیند.
🔹در زیباتربن حالت، تاریخ طلایی عاشورا از حال هم گذر میکند و در خدمت آیندهپژوهی قرار میگیرد. #مهدویت، افقی است که فقط از دریچه عاشورا قابل درک و تصور است.
🔹آن مبدا حماسی، با رسیدن به این مقصد مقدس چنین نظریهای را نشان خواهد داد که تمام حق در برابر تمام باطل خواهد ایستاد. کما اینکه خالص ترینهای زمان، یعنی همان ۷۲نفر خاص، در یک #غربال_تاریخی همچون طوفان نوح، مقابل تمام ابتذالها و میانمایه های زمانه خود ایستاده و یک تاریخ را از سقوط نجات دادند.
🔹عاشورا فقط یک ایستگاه تاریخی نیست بلکه یک دینامیزم اجتماعی است که فراتاریخی عمل کرد. آری عاشورا تاریخ را نجات داد و مردمسازی کرد. الان هم در صدد جامعهسازی است و اگر کار درست را انجام دهیم، فردا را هم بدست ما خواهد ساخت.به حول و قوه الهی...
✍علیرضامحمدلو، #سردبیر پایگاه خبری_تحلیلی #صدای_حوزه
🆔 @sedayehowzeh
رسانه در عصر جدید، از رگ گردن نزدیکتر
🔸خبر فوت علی سلیمانی از دو خبرگزاری فارس و ایران اینترنشنال رو ببینید و باهم مقایسه کنید
🔸خبرگزاری ایران اینترنشنال : علی سلیمانی بازیگر فیلمهای "سگکشی" و "بیپولی" درگذشت
🔸خبرگزاری فارس: علی سلیمانی بازیگر فیلمهای "سفر به چزابه" و "وضعیت سفید" در اثر کرونا درگذشت
🔸وقتی صحبت از جنگ روایتها میشود یعنی همین. سوژهها و اتفاقات دنیا را رسانه چگونه برای مردم #بازآفرینی میکند.
🔸از یک واقعه دوگونه قرائت و برداشت ارائه میشود. بستگی به منافع و #ایدئولوژی صاحبان رسانه دارد.
🔸#انگاره سازی در رسانه با همین تکنیک رخ میدهد و به اصطلاح، اولین روایت، پایدارترین روایت میشود. رسانه به حدی پیش رفته و عمق پیدا کرده که #خودشناسی و جهان بینی انسان ها را هم تعین میبخشد.
🔸اینکه هرشخص منحصربفردی، به چه چیزی و چگونه فکر بکند، در دامنه ماموریت های رسانه امروزی تعریف میشود. رسانه در عصر جدید، از رگ گردن نزدیک تر شده است.
#سوادرسانه
#جنگ_روایتها
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از عصرتبیین عصررسانه
عاشورا، مارپیچ سکوت اُموی و پلورالیزم مدل های حمایتی
قال الامام الحسین (ع):
«الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»
«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان میچرخد و تا وقتی زندگیهاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک میشوند.»
چرا امام زمان عاشورا و زمین کربلا تنها ماند؟ اینکه جامعه سال۶۱ دچار انحطاط گفتمانی و شیب تند فساد شده بود، برای تحلیل #غربت_اندیشه_امام کفایت نمی کند. مردم چگونه پذیرای تفکر اموی سلطه طلب، فسادمحور، دیکتاتور و میمون باز شده بودند؟
پروپاگاندای معاویه و سه اتفاق مهم
یزید وارثِ فاسِد سلطه اُمَوی معاویه بود و پروپاگاندای ۲۰ساله معاویه توانسته بود سه اتفاق مهم را برای ساخت و مهندسی واقعیت های اجتماعی رقم بزند.
#اول اینکه انگاره های اعتقادی_سیاسی مردم را دچار تشکیک و تغییر کرده بود و امامت از سیاست و خلافت جدا شده بود. #دوم اینکه سطح ایمانی_اخلاقی مردم را بشدت تنزل داده بود و ذائقه عمومی به فساد و سکوت عادت کرده بود. در مرحله #سوم نیز کنشگری منفعلانه، راحت طلبانه و مدل حمایت دیپلماتیک را تبدیل به یک امر بین الاذهانی کرده بود.
مدل های شش گانه حمایت
اگر بخواهیم فرهنگ عمومی را که ذیل #مارپیچ_سکوت حاصل از نظام سلطه اموی رنگ و بوی انفعال و #ارتجاع گرفته بود، تحلیل نماییم، سوژه مطالعاتی و درک فرهنگی مان را به مدل های متکثر حمایت در صحنه عاشورا و حرکت انقلابی امام حسین(ع) متمرکز می کنیم.
حمایت منفعلانه: حمایتی کم خاصیت که صرفا به دعا و راز و نیاز خلاصه شده بود و اثری از شجاعت و دیانت مقتدارنه در آن دیده نمی شد.
#عبادت_در_صحنه را به نفع #عبادت_در_صومعه ترک کرده و با نام زهد و عبادت، معنویت فانتزی در پیش گرفته بودند. این طیف بزرگترین افتخارشان دعا برای جان امام حسین بود و حتی گفتمان امام را نیز چه بسا قبول نداشتند.
حمایت گزینشی: همان بندگان دلسوز و بزدلی که فقط اسب و شمشیرشان را برای امام پیش کشیدند و در دل نیز با امام بودند، اما جانشان و عملکردشان بتمامه در گرو دستگاه فکری و عقیدتی امام تعریف نشده بود.
حمایت مشروط: افرادی بودند که در طول زندگی برای تک تک رفتار مثبت خود، #حسابگرانه چرتکه می انداختند و خیلی دیپلماتیک و برد_برد، دین و زندگی را مصرف می کردند. همین طیف و قشر دیپلمات تا آخرین روزها نیز با امام بودند ولی با بلند شدن بوی مرگ و شهادت، #استراتژی_فرار را در پیش گرفتند.
حمایت مستشارانه: صاحبان این فکر با امام بودند و ضدسلطه نیز فعالیت هایی داشتند ولی در #منطق_مبارزه با امام دچار اختلاف بودند. پیشنهاد یمن و جنگ های چریکی و پارتیزانی هم دادند و اما فراموش کرده یا دچار #اشتباه_محاسباتی شده بودند و فلسفه جهاد که ذیل منطق امامت باعث قرب الهی می شد را از یاد برده بودند.
حمایت متاخرانه: تیپولوژی این دسته نیز مثل قبلی ها و حتی بیشتر از مستشاران از جهاتی به یاران امام نزدیک بود. این ها دل در گرو امام داشتند و ایمان و عملکردشان نیز کم و بیش معدل خوبی داشت، اما در #شناخت_اولویت_ها و حرکت در معیت ولایت را هنوز نتوانسته بودند به عنوان یک ضرورت اولیه و همیشه همراه، درک نمایند. روزی عبادت، روزی خانواده و روزی مباحث و احکام دیگر را بر ولایت ترجیح دادند و در نهایت نیز کمی دیر یا خیلی دیر به معرکه نصرت شتافتند.
حمایت کنشگرانه مومنانه: این طیف که ایمان و معرفت و عمل را بر محور ولایت گره زده بودند و به یک وحدت بینشی_کنشی_گرایشی با مکتب امام رسیده بودند و با تمام وجود و در سراسر زندگی، ذیل گفتمان امام و انقلاب حرکت کرده بودند و در آخرین کنشگری مومنانه نیز با غلبه بر مارپیچ سکوت حاکم و پاشنه آشیل های انفسی و آفاقی چون تردید و تاخیر و حسابگری و...به #نصرت امام زمان خویش نائل شدند.
#تحلیل۴ واقعه عاشورا
علیرضامحمدلو
@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️تلنگر #شهیدمطهری به کسانی که هرچه را میشنوند بدون تحقیق بازگو میکنند؛ یا هرچه بدستشان میرسد #فوروارد میزنند!
#رسانههای_خبری
#سوادرسانه
#اهل_فکر
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از حمیدرضاابراهیمی|گامینو
🔥ایستادگی رهبری مقابل طرح «شرطی سازی سلامت ملی»
🔻«شرطی سازی اقتصاد ایران» نسبت به تصمیمات غرب از ضربههای مهم آمریکا و غربگرایان به کشور بود که موجب فشار بر معیشت مردم و سردرگمی فعالان اقتصادی گردید.
🔻با روی کار آمدن بایدن، طرح «شرطی سازی حوزه سلامت ایران» در دستور کار غربیها قرار گرفت؛ آنهم «تقریبا با هیچ» و صرفا با ابزار تبلیغات!
🔻هدف طرح این بود که تعداد محدودی واکسن ساخت آمریکا به ایران هدیه شود اما ارسال محمولههای بعدی به مسئله مذاکرات هستهای و موشکی گره بخورد و از این طریق، تقابل خشن اجتماعی بین مردم و نظام شکل بگیرد.
🔻اما واقعیت این بود که آمریکا و انگلیس، گذشته از اینکه بدسابقه و غیرقابلاعتماد بودند، تقریبا واکسنی به خارج صادر نمیکردند! بلکه با پروپاگاندای رسانهای، میخواستند سلامت ایرانیان را به اهداف خطرناک خود گره بزنند.
🔻بر همین مبنا آیتالله خامنهای در ۱۹ دی ۹۹ ضمن تاکید بر #وارداتواکسنمطمئن، وارد کردن واکسن از آمریکا و انگلیس را ممنوع اعلام کردند و با این اقدام، توطئه شرطی سازی سلامت را نقش بر آب نمودند.
🔻جالب اینکه چهارماه بعد از ممنوعیت مذکور، فایننشنالتایمز گزارش داد تا ۲۵ اوریل
۲۰۲۱(۵ اردیبهشت
۱۴۰۰)، درحالیکه چین ۲۰۰ میلیون واکسن صادر کرده بود؛ تازه آمریکا و انگلیس، مجموعا ۴ میلیون دز واکسن به کل دنیا فروخته بودند!! 🔻بنابراین رهبری هرگز با واردات واکسن کرونا مخالف نبودند و فقط شجاعانه و فداکارانه در مقابل ترفندی خطرناک بر علیه سلامت ملی ایستادند. ✍حمیدرضا ابراهیمی ✅ گامی نو:اورژانس تحلیل های فرهنگی، سیاسی👇 @Gaami_no
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ای اهل حرم میر و علمدار نیامد
✍️ناگهان یاد تو افتاد دلم باز گریست...
#اَینَ_عباس؟
#اَینَ_قاسم؟
🆔@andisheengelabi
🔎چرایی واقعه عاشورا در یک بازخوانی رسانه ای
🔻اگرچه مطالعات سوادرسانه یک موضوع نوین است و در ادامه ظهور تکنولوژی، جایگاهی در مباحث علمی پیدا کرده است، اما تاریخ، مملو از موقعیت هایی است که اگر سوادرسانه ای وجود داشت، مسیر بشر بطور کلی تغییر میکرد. واقعه عاشورا را در چندگام رسانه ای هم میتوان نگاه کرد و تحلیل نمود. جامعه ای که تسلیم شایعه شد و #دروازه_بانی خبر انجام نداد.
🔹مردمانی که تبلیغات را بر واقعیات ترجیح دادند و حوصله مکث و تامل و بررسی پیام را نداشتند. اجتماعی که بدون اطمینان از صحت و سقم پیام، #فوروارد کرد و اطلاعات فیک و جعلی را ویروس وار در بدنه جامعه رسوخ داد و مریض شد.
1⃣گام اول آنجایی بود که گفتند؛ حسین ابنعلی سر جنگ دارد و قدرتطلب است. خارجی است و مخالف آرامش و ثبات اجتماعی است. مردم نیز بدلیل زمینه ذهنی ضعیف و مسمومی که داشتند و عافیتطلبی در جانشان رسوب یافته بود و مهمتر از همه، بدون تحقیق درباره اهداف قیام و گفتوگو با امام و اصحابش، اتهام ساختگی را پذیرفتند.(#تکنیک_برچسب_زنی و انگاره سازی منفی جهت انحراف افکارعمومی)
2⃣گام دوم آنجایی بود که مسلم ابن عقیل را در عرض یک وعده ظهر تا شام و با تبلیغات ابن زیاد مبنی بر در راه بودن لشگر شام و تولید شایعه توام با ترس، تنها گذاشتند و خلف وعده کردند.
این درحالی بود که اگر محاصره قصر ابن زیاد را ادامه میدانند، کار تمام بود و مسیر تاریخ عوض میشد. ولی زنان و مادران باور کردند و همسران و فرزندان را ترساندند و شد آنچه که نباید میشد.(#تکنیک_شایعه، تولید ترس و دروغ بزرگ که باعث اختلال در مسیراصلی جامعه میشود)
3⃣گام سوم هم زمانی بود که قبیله هانی ابن عروه که شجاع و جنگجو بودند، سخن #شریح_قاضی که یکی از خواص فریب خورده و تطمیع شده زمان بود را در رابطه با سلامتی هانی، پذیرفتند و از اطراف قصر ابنزیاد متواری شدند. موقعیتی بود که شجاعت و غضب قبیلهای، با بصیرت و سوادرسانهای گره نخورده بود و بدون بررسی و #سرچ_دقیقتر، فریب خوردند و صحنه حساسی را برای شکست ابنزیاد از دست دادند.(#تکنیک_خلق_اعتبار و استفاده از شخصیتهای مرجع برای فریب و دور زدن فرایند تحقیق و استدلال)
🔸هرکدام از این موقعیتها اگر با سوادرسانه ای همراه میبود و #مقاومت_ذهنی_مردم در برابر شایعات و فیک نیوزها و تبلیغات شکننده نبود، قطعا مسیر تاریخ طور دیگری رقم میخورد و امام جامعه، اسیر اجتماع خبرزده، راهی قتلگاه نمیشد.
🔸سوای بصیرت سیاسی و معرفت امام که عناصر مهمی در زمانشناسی و درک موقعیت هستند، توانایی در برابر اخبارگمراهکننده و جعلی ضلع سومی است که جامعه را از خطاهای فاحش و غیرقابل جبران تاریخی نجات میدهد.
✍علیرضامحمدلو،کارشناس و پژوهشگر رسانه
🆔@andisheengelabi
4_5800741705665743421.mp3
8.39M
کارمشترک رضا هلالی و محمدحسین پویانفر
ته رویای من کربلا....
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
می دانی عبره و دمع چه فرقی دارد؟ آبی که از قلب میجوشد را میگویم. همانی که گدازههای آدم ساز است.
خسرو را سر بریدند. سروی را خم کردند. #خسرو، همچون #سرو، با #رو افتاد بر زمین.
💡🕯
سی هزار تلمبه فوت کردند تا خورشید را خاموش کنند. هیهات که تازه از امشب طوفان توئیتری زینب شروع شده. به هر اپلیکیشن که میرسد هشتگ داغ میکند و رفتارهای پوپولیستی عبیدالله و یزید را باد هوا میکند. به امپراطوری رسانهای زینب خوش آمدید. عالمه غیر معلمه...
فرمانروایی ملک رسانه زینب است. بی شک. برای اولین بار در تاریخ، حرف حق شیعه به درون منهتن رسید. به درون وی-اُ-اِی رسید. برای اولین بار فاکس نیوز خطبه حضرت زینب را کامل پخش کرد. فکر میکردند با پخش زنده از چند زن و کودک آبروی علی را میبرند. وقتی زینب شروع کرد... انگار علی، فرمانروای ملک سخن، بر فراز منبر کوفه خطبه میخواند. به گمانم ملائکه هم تکبیر گفته باشند. مسئولین فاکس نیوز تا بیایند کات بدهند پته همهشان بر باد رفت...
چقدر سوز دارد برای یک امپراطوری که سی هزار سَبُع و ذئب را برای کشتار صد نفر شیعه علی بفرستی و زن و بچه شان را به اسارت بگیری و هنگام برداشت رسانهای، یک شیرزن همه سرمایه گذاری بیگپروداکشن را به نفع بنی هاشم مصادره کند....الف الف الف دینار آبروی اموی با یک خطبه زینب بر باد رفت. آهای دختر جوان که گوشی هوشمند دستت است! #بلدی رسانه بشوی؟ #مثلا مثل بیبی زینب.
عِمران واقفی
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ یا اباعبدالله! ما دیر رسیدیم، ما را تحویل بگیر ...
#استادپناهیان
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
افغانستان در محاصره روایتهای لندنی و آمریکایی
🔻چند تصویر بالایی را که از رسانه های بیگانه در رابطه با وضعیت افغانستان، طالبان و آمریکاست را مشاهده بفرمایید.
🔹وقتی صحبت از جنگ روایتها میشود، یکی از اهدافش، انگاره سازی است. یعنی تولید تصویری متفاوت از یک شخصیت، کشور یا حتی تاریخ. بعد از ۲۰سال تحمیل ویرانی و بدبختی برای یک ملت، ببینید چه تصویری از ارتش آمریکا در اذهان عمومی ایجاد میکنند.
1⃣سرباز آمریکایی که درحال سیراب کردن کودکان افغانی است شبیه همان تصویری که بالای دیوار ایستاده و #نوزاد_افغانی را بغل میگیرد و به اندازه یک کتاب تاریخ، اثر میگذارد و در ذهنیت ها حک میشود.
2⃣تصویر دیگر از جنس همین بشردوستی، تولد نوزاد افغان در هواپیمای آمریکایی است. با این روایت که خلبان با دستور فرمانده آمریکایی جهت مراقبت از جان زن افغانی، ارتفاع هواپیما را کاهش میدهد و به تولد سالم نوزاد افغانی کمک میکند.
3⃣در یک سکانس دیگر، از اوضاع وخیم افغانستان و کابل روایت سوزناکی انجام میدهد که انگار تابحال همه چیز گل و بلبل بود و تازه با خروجآمریکا وضعیت بهم ریخته است. چقدر #تاریخ_سازی تمیز و شیکی صورت میگیرد.
4⃣روایت نهایی هم آنجایی است که تیتر میزند: "طالبان در حال پیروی از مدل جمهوری اسلامی است". بهمین راحتی تاریخ ساخته میشود و وضعیت ذهنی مردم، مهندسی میشود. آمریکا سفید و منجی، طالبان هم بیرحم و عاری از عقل و بدیهیات مدرن و ایران هم مدل مطلوب طالبان معرفی میشود.
جنگ روایتها یعنی همین.#حافظه_تاریخی یک ملت را آنطور که میخواهند رقم میزنند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
✍️ حوزه علمیه ثابت کند نرم افزار انقلاب است!
🛎باید اذعان کرد که #کرونا می تواند فرصتی برای ابراز بالندگی و به روز بودن #حوزه_علمیه تلقی شود. همانگونه که در عرصه عملیاتی و اجتماعی، حضور میدانی و جهادی طلاب در بیمارستان ها باعث تغییر نگاه بخش زیادی از مردم نسبت به #روحانیت شد، در بخش علمی نیز، حوزه باید فعال و پیشران عمل کند.
🔹دین و حوزه علمیه اگر بخواهد تمام عیار در عرصه حکمرانی حضور داشته باشد، باید در سه سطح راهبری، نرم افزاری و میدانی(اجتماعی)، نقش لازم و مورد انتظارش را ایفا نماید.
🔹ابعاد ماجرای کرونا کاملا بین المللی و جهانی شد و یک #اپیدمی واقعی شکل گرفت. حال در چنین وضعیتی با چنان ابعادی، روا نیست که ما سطح مساله را پایین آورده و با دوقطبی ساختگی سنتی_مدرن، از ویژگی و مزایای هردو غافل شویم.
🔹حوزه علمیه نباید اجازه دهد که این مساله بجای مطرح شدن در دروس خارج و کرسی های آزاداندیشی، به یک دعوای کف خیابانی در #فضای_مجازی تبدیل شود. #علمدار این قصه و راه حل مساله به عملکرد و مدیریت حوزه علمیه بازمیگردد.
🖊حجت الاسلام علیرضا محمدلو،سردبیر #صدای_حوزه
متن کامل یادداشت:
v-o-h.ir/?p=23449
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
اونا به مغز شما شلیک میکنن!
🔺مدگرایی افراطی از آسیبهای اجتماعی فضای مجازیه. تبلیغات اغواگرانه در شبکههای اجتماعی باعث میشه که چشم و فکر مخاطب مورد هجوم اینجور تبلیغات قرار بگیره و بدون فکر به عواقبش، از اونا پیروی کنه. بهتره در مواجهه با اینجور تبلیغات، مراقب گرداب مدگرایی افراطی شبکههای اجتماعی باشیم.
#انسان_پرسه_زن
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴نوید افکاری قهرمان ضد انقلابها
🎥 اعترافات منتشر نشده نوید افکاری؛ کسی را کشتم که حتی اسمش را نمیدانستم!
🔹در فیلمی که به تازگی منتشر شده، افکاری صراحتا به قتل فردی بیگناه اعتراف میکند. پیش از این نیز ویدویی از دوربین مدار بسته که لحظه قتل توسط نوید افکاری را نشان میداد منتشر شده بود./ فارس
وقتی رسانه با قدرت و سیاست گره میخورد/ تحریف، تکرار، تعمیق، سه ضلع مسمومیت شناختی جامعه
حکایت قاتلی که سه سال تمام، سوژه رسانه های لندنی و سعودی است و هنوز که هنوز است به دروغ و با #سانسور و #تحریف حقیقت از او به عنوان #مظلوم، #قهرمان، #ورزشکار، جوان #بیگناه و معترض به وضعیت معیشتی یاد میکنند.
شخصی که ۱۱مرداد ۹۷، یک قتل نفس انجام می دهد که در این فیلم هم اعترافش موجود است و در ۲۲شهریور ۹۹ به جرم قتل و به دلیل اینکه دوسال تمام نتوانست از شاکی خصوصی و اولیای دم، رضایت بگیرد قصاص شد.
رسانه های غربی بقدری #جنگ_روانی و هشتگ #نویدافکاری را داغ کردند که مثل همیشه، برخی از #سلبریتی های داخلی را نیز به خط کرده و به صورت نظام چنگ انداختند.
به حدی مساله را با #تکرار و #سانسور و #برچسب_زنی و #مظلوم_نمایی و بهره برداری از #جهل مخاطب و #شروع_از_پله_دوم داغ کردند که #جو_بایدن بعنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم در میتینگ های انتخاباتی به آن اشاره کرد و از کمپین #ضدانقلاب و خودساخته شان، حمایت به عمل آورد.
هنوز هم بعد از گذشت سه سال از قتل #شهید_ترکمان توسط نوید و سپری شدن یکسال از #قصاص نویدافکاری، پست های تداعی کننده او در شبکه های سعودی و لندنی و آمریکایی مشاهده میشود.
#سوادرسانه_ای ایجاب میکند که جهت بازی نخوردن در چنین اتفاقاتی، یک گام از واقعه عقب برویم و مشت ماجرا را باز کنیم. پرش از پازل های حقیقت و گرفتن فرصت تحلیل با تولید شانتاژ و در نتیجه تحریف تاریخ و تولید مسمومیت در ذهنیت اجتماعی، شیوه ای است که سالیان سال توسط شبکه های ماهواره ای و در جهت #مهندسی و تشویش افکارعمومی استفاده می شود.
پس در مساله توقف نکنیم و برای رفع #تردید و سردرگمی، #یک_گام_روبه_عقب برای کسب اطلاع از واقعیت ماجرا را جهت غرق نشدن در تله سانسورینگ رسانه ها فراموش نکنیم.
اول تحریف میکنند، بعد تکرار و شانتاژ میکنند، در نتیجه تعمیق، ذهنیت سازی و مهندسی افکارعمومی را برداشت می کنند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
📌 معرفی کتاب "عملیات روانی"
نوشته صلاح نصر
📝 در کتاب حاضر، مفاهیم، نظریهها و کاربرد جنگ روانی در جهان معاصر طی 8 بخش تشریح میشود.
🔹قسمتی از متن کتاب: #تاریخ_جنگ به قدمت تاریخ آدمی است . در گذشته رکن اساسی پیروزی در جنگ حذف فیزیکی دشمن بود .اما هم اکنون پا به پای پیشرفت در ساخت فنآوریهای جنگی، از بین بردن روحیه، به تنش کشاندن و ایجاد اضطراب روانی دشمن از یک سو و تاثیر بر ذهن دشمن، تحریف حقیقت و #تخریب_فرهنگی از سوی دیگر، نقش اصلی و اساسی یافته است .تا آن جا که امروز مسجل شده است، برنده نهایی جنگ کسی است که ابتدا دشمن را در جنگ فرهنگی و روانی شکست داده باشد...
🔸#جنگ_روانی، جنگ به معنای سنتی آن نیست .این جنگ وسیلهای است که به تحقیق راهبرد ملی کشور، چه در هنگام صلح و چه در هنگام جنگ، کمک میکند .در این جنگ، همچنین کلیه امکانات کشور و تواناییهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و سایر نیروهایی که تعامل آنها با یک دیگر موجودیت جامعه و شکل آن را تعیین میکند، به کار گرفته میشود .
🔹این کتاب از ۸ فصل تشکیل شده که عبارتست از:
۱. مفهوم جنگ روانی و تکامل آن،
۲. سازماندهی و نیروها،
۳. طرحریزی و عملیات،
۴. عرصههای ارتباطات،
۵. شایعات آفت جامعه،
۶. تبلیغات و افکار عمومی،
۷. اطلاعات و تحلیل،
۸. کاربرد جنگ روانی.
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ چرا افراد جذب فرقه ها می شوند؟
🔺امروزه هزاران فرقه در سراسر جهان وجود دارد. به طور کلی ، فرقه گروه یا جنبشی است که متعهد به #ایدئولوژی معمولاً افراطی است که معمولاً در یک #رهبر_کاریزماتیک تجسم یافته است.
🔺اما دقیقاً چه چیزی فرقه ها را از گروه های دیگر متمایز می کند؛ و چرا مردم به آنها می پیوندند؟
🔺جانجا لالیچ توضیح می دهد که چگونه فرقه ها اعضای خود را جذب و دستکاری می کنند.
🔞 مهندسی شخصیت با چاشنی شستشوی مغزی و عملیات روانی
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻#هوش_مصنوعی چگونه عملکرد ما را در فضای مجازی مدیریت می کند؟
🔻ردپای دیجیتالی چیست و چگونه #الگوریتم_رفتاری ما در فضای اینترنت رهگیری و شناسایی میشود؟
🔻تحلیل داده های ما در گوگل و شبکه های اجتماعی چگونه اتفاق می افتد و جریان #فروش_اطلاعات_کاربران چیست؟
🔻#امنیت_اطلاعات یعنی تمام لایک ها و کامنت ها و فالووینگ هایمان معیار و میزان داشته باشند و خود را در معرض شناسایی آشنا و ناآشنا قرار ندهیم. قابل پیش بینی بودن همیشه خوب نیست.
#ردپای_دیجیتالی
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌چگونه گرفتار اعتیاد رسانهای نشویم؟ + فیلم
🔸جمله معروفی هست که می گوید: در فضای مجازی هیچگاه شب نمیشود.
همیشه همه خدمات تفریحی، ورزشی و گردشگری در فضای مجازی در دسترس است و تعطیل شدنی نیست.
🔸اگر برای استفاده از رسانهها در این دنیای بیزمان، برنامهریزی نداشته باشید خیلی زود غرق میشوید و به زندگیتان آسیب میزنید.
✅ این چهار توصیه میتواند شما را از آسیبهای اعتیاد رسانهای مصون نگه دارد.
🆔@andisheengelabi
🎯 برای زندهماندن در اینترنت به بیاعتنایی انتقادی نیاز دارید
— اگر بخواهید بفهمید مطلبی در اینترنت راست است یا دروغ، باید چیزهایی بیش از #تفکر_انتقادی بلد باشید
📍اینترنت دریای بیپایان اطلاعات است. راست و دروغ در این دریا چنان درهم آمیختهاند که گاهی همۀ امیدمان را برای رسیدن به حقیقت از دست میدهیم. بااینحال، یک استاد دانشگاه استنفورد میگوید شاید باید ابزارهایمان را برای تشخیص راست از دروغ در دنیای مجازی تغییر دهیم. در مدارس به ما میآموزند که برای قضاوت دربارۀ یک متن باید اول آن را با دقتِ تمام خواند. اما در دنیای آنلاین، مهمتر از خواندن یک متن، #توانایی_فراتر_رفتن از آن است.
🔹سیل اطلاعات توجه را میفرساید و توانایی تمرکز را تضعیف میکند.
سایمن نوشت #جامعۀ_مدرن با چالشی روبهروست؛ منابعی که ممکن است توجه را مصرف کنند بیشازحد فراوانند. جامعۀ مدرن باید بیاموزد تا «توجه را، بهنحوی مؤثر، در میان این منابع توزیع کند».
ما داریم جنگ بین توجه و اطلاعات را میبازیم.
🔖 ۱۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10350/
🆔@andisheengelabi