فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیک_نیوز
⬅️این روزها کلیپ و خبری کذب تحت عنوان کمک نظامی مخفیانه ایران به ارمنستان توسط برخی صفحات تفرقه افکن و #تجزیه_طلب در حال بازنشر در شبکه های اجتماعی است.
اما اصل ماجرا چیست؟
⬅️اینها در اصل کامیون های ترابری کاماز روسیه هستند که خرید جدید ارتش ارمنستان از روسیه است و هفته گذشته از راه دریا از روسیه به بندر انزلی منتقل شده و پس از کسب مجوز خروج از بندرگاه در حال انتقال به ارمنستان هستند.
⬅️هیچگونه ابزارآلات جنگی نیز بر روی این کامیون ها نصب نشده و صرفا در نقش ترابری هستند. هیچ گونه ارتباطی به درگیری 2 روز اخیر ارمنستان و آذربایجان هم ندارند و از یک هفته قبل در حال انتقال بودند.
سواد رسانه ای تاکید دارد چرایی تولید یک پیام، گروه های ذینفع و تاثیرات آن را بررسی کنیم. بازنشر این کلیپ روی چه بخشی از جامعه اثر دارد؟ تحریک یک بخش از جامعه با یک خبر فیک چه اثراتی دارد؟ چه گروه هایی از آن نفع می برند؟
@asrehooshmandi
⚠️هشدار
❌آغاز شیطنت های رسانه ای برای باز کردن پای ایران به منازعات باکو_ایروان
⚠️هنوز مدتی از پخش گسترده کلیپی با ادعای کمک نظامی ایران به ارمنستان از طریق مرز زمینی نگذشته است که برخی رسانه های درگیر با منازعات آذربایجان و ارمنستان اقدام به پخش کلیپ ها و تصاویری با هدف های خاص کرده اند.
⚠️این رسانه ها که سردمدار آن شبکه «میدان تی وی» است شب گذشته با انتشار کلیپ چند ماه گذشته اعتراض مردم غیزانیه به مشکلات آب، آن را با عنوان مسدودسازی راه توسط مردم آذری زبان ایران برای جلوگیری از ارسال کمک ایران به ارمنستان آنهم با عنوان «آذربایجان جنوبی راه را بست» منتشر کرده است. در این کلیپ به پلاک خودروها که مربوط به جنوب کشور است و پوشش افراد حاضر در میدان دقت کنید.
⚠️این رسانه در گام دوم دروغ پراکنی خود با انتشار عکس برخی افراد آنها را به عنوان معترضان به کمک های اخیر ایران به ارمنستان معرفی کرده است و حتی در اقدامی غیرحرفه ای تصویر متعلق به کشوری دیگر را منتشر و ادعا کرد این تصویر مربوط به آتش زدن کامیون های انتقال سلاح ایران به ارمنستان است که البته کمی بعد آن را حذف کرد.
💢روایت اولیه طرح گزاره مبتنی بر شایعه و دیس اینفورمیشن یعنی ارسال کمک ایران به ارمنستان بوده است. این روایت گام نخست برای ارائه سایر اطلاعات جعلی مبتنی بر یک اَبر روایت جعلی است. این دروغ پراکنی اول با هدف ایجاد بدبینی بینی و نفرت در میان شیعیان آذربایجان نسبت به جمهوری اسلامی صورت گرفته و دوم نیز با هدف فعال سازی برخی گروه های تجزیه طلب داخلی.
✅در فضای غبارآلود رسانه ای ـ سیاسی دقت کنیم بازنشر بدون بررسی مطالب ناخواسته ما را در خدمت چه هدفی قرار می دهد.
✍معصومه نصیری _مدرس سواد رسانه
@asrehooshmandi
🔹واکنش کاربران به سوتی اطلاعاتی نتانیاهو/ تورقوزآبادِ لبنان!
آدرس غلطی که اینبار هم نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع سالیانه سازمان ملل داد، دستمایه شوخیهای امروز کاربران شبکههای اجتماعی را فراهم کرده است.
شاید وقتی دو سال پیش نتانیاهو آدرس کارخانه قالی شوئی در تورقوزآباد را به عنوان محلی مخفی برای فعالیت هستهای ایران در حاشیه تهران ارائه داد و باعث رسوایی او در مجامع بینالمللی شد کسی فکر نمیکرد او باز هم از منابع اطلاعاتی نامعلوم رودست بخورد و سوتی اطلاعاتی جدیدی بدهد.
ماجرا از این قرار است که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی امسال خود هم در سازمان ملل با انتشار فیلمی محلی را نشان میدهد و مدعی میشود آنجا محل نگهداری موشکهای حزب الله آنهم در کنار شرکت گاز، در نزدیکی فرودگاه بیروت است.
در مقابل سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در کمترین فاصله زمانی در مقابل دوربین رسانهها حاضر شد و گفت همین حالا به آنجا مراجعه کنید تا متوجه ادعای کذب نتانیاهو شوید.
این دعوت سید مقاومت با حضور مردم در محل همراه شد تا معلوم شود آنجا انبار نگهداری ضایعات و ادعای نتانیاهو دروغ است.
واکنش کاربران شبکههای اجتماعی را در لینک زیر بینید.
http://fna.ir/f023je
@asrehooshmandi
تیک تاک با اخبار جعلی انتخاباتی در آمریکا مقابله می کند
اپلیکیشن چینی تیک تاک که در آمریکا میلیونها کاربر دارد از عرضه یک راهنمای انتخاباتی در درون محیط این برنامه خبر داده که با انتشار اخبار جعلی مقابله میکند.
راهنمای انتخاباتی تیک تاک برای آمریکاییها اطلاعات دقیق و تأیید شده در مورد دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری، مراکز و شیوههای رأی دهی و نیز اخبار تأیید شده رسانهها را منتشر میکند.
برخی شبکههای اجتماعی آمریکایی که به علت بی توجهی به انتشار انبوهی از اخبار جعلی از طریق اپلیکیشنهای خود با انتقادهای گسترده مواجه بودند، این بار تلاش کرده اند ابزار و امکاناتی را به منظور مقابله با این روندها عرضه کنند. تیک تاک نیز که با فشار کاخ سفید برای واگذاری به یک شرکت امریکایی مواجه است، میگوید راهنمای انتخاباتی این شرکت اطلاعات موثق در مورد انتخابات را در اختیار ۱۰۰ میلیون کاربر تیک تاک در داخل ایالات متحده قرار میدهد.
مایکل بکرمن معاون سیاست گذاری عمومی تیک تاک میگوید این راهنما دسترسی سریع به اخبار درست را نیز ممکن میکند و موجب میشود تا کاربران در معرض اخبار دروغین قرار نگیرند. تیک تاک همچنین قصد دارد ویدئوهایی در مورد سواد دیجیتال و راههای شناسایی و مقابله با اخبار جعلی را نیز در محیط اپلیکیشن خود منتشر کند.
انگجت
@asrehooshmandi
#بهداشت_اطلاعات
🎯چند راهکار برای جلوگیری از بازنشر اخبار جعلی:
1️⃣ فکر کنید؛ اولین کار برای جلوگیری از پخش اخبار جعلی این است که لحظهای دست نگاه دارید و فکر کنید.
2️⃣ منبع خبر را بررسی کنید؛ اگر منبع خبر "دوست دوستتان" یا "همسایه فامیل همکارتان" است، نمیتواند خبر خیلی موثقی باشد.
3️⃣ وبسایتها و حسابهای کاربری را بررسی کنید؛ فونتهای ناهمسان از نشانههایی است که یک پست یا نوشته میتواند جعلی باشد.
4️⃣ اگر از صحت چیزی مطمئن نیستید، به اشتراک نگذارید؛ عکسها و مطالبی که به اشتراک می گذارید ممکن است #دستکاری شوند.
5️⃣ هر نکته را جداگانه بررسی کنید؛ مراقب فایل هایی که شامل (ترکیبی از) اطلاعات درست و نادرست است، باشید.
6️⃣ مواظب پستهای احساساتی باشید؛ یکی از بزرگترین عوامل زیاد شدن اخبار جعلی #ترس است.
7️⃣ آیا سوگیری دارید؟ قبل از همرسانی هر چیز، به این فکر کنید که آیا از صحت آن اطمینان دارید یا فقط با آن موافقید. ما به احتمال زیاد پستهایی را به اشتراک میگذاریم که به باورهایمان نزدیک است.
@asrehooshmandi
⭕️اولین دوئل بایدن و ترامپ از منظر #بیگ_دیتا
⬅️اولین مناظره ترامپ و بایدن که از مدتها پیش از سوی رسانهها مورد توجه بود درحالی آغاز شد که از ساعتی قبل رسانههای آمریکایی با پخش تصاویر محل برگزاری مناظره و ورود افراد به سالن و ... سعی در همراهسازی بیشتر افکار عمومی با این رویداد داشتند. مناظرهای که طبق نظرسنجیهای قبل و بعد از آن، بایدن پیروز نسبی آن معرفی شده است.
🔹در این مناظره ترامپ بدون اعتنا به قضاوت افکار عمومی و با هدف عصبانی کردن و برهم زدن تمرکز بایدن، مدام در حرفهای او میپرید و حداقل ۷۳ بار سخنان او را قطع کرد، این مساله باعث شد بایدن در ابتدا با لبخند او را دعوت به سکوت کند و در ادامه از او بخواهد که خفه شود! بایدن در این مناظره ترامپ را دلقک و وراج توصیف کرد که به سختی میتوان با او سخن گفت.
🔹نظرسنجیهای سیانان که پیش از مناظره بایدن را ۵۶٪ و ترامپ را ۴۴٪ موفق پیشبینی کرده بود، پس از آن با افت حدود ۲۰ درصدی ترامپ همراه شد که طبق آن بایدن ۶۰٪ و ترامپ را ۲۸٪ موفق اعلام شد. البته نظرسنجی سیبیاس ۴۸٪ جو بایدن و ۴۱٪ دونالد ترامپ را به عنوان پیروز مناظره معرفی میکند.
⬅️اما این رویداد سیاسی که باعث افت ارزش دلار در برابر ارزهای مهم جهان و سهام والاستریت شد در میان مخاطبان شبکههای اجتماعی ایران چگونه مورد توجه قرار گرفته است؟
📊سامانه دیتاک نشان میدهد موضوع انتخابات آمریکا که براساس داده کاویها در یک ماه اخیر بیشتر از سابق مورد توجه بوده است، از ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد و همزمان با شروع مناظره تا ۱۱:۱۵ دقیقه نهم مهر ماه ۲.۱ هزار پست تلگرام و ۸.۴ هزار توییت از جانب کاربران فارسی زبان توییتر داشته است.
📈هشتگهای پرکابرد مرتبط با این مناظره #Debates2020، #ترامپ، #بایدن، #کدام_آمریکا و #مناظره بوده است.
🔹همچنین متن توییتها نشان میدهد که توجه کاربران توییتر به حوزه رفتارهای ترامپ و بایدن بوده است تا متن سخنانشان و اکثرا تاثیرات رفتارهای بایدن بر روی ترامپ و واکنشهای او را مورد توجه قرار دادند.
🔹تا لحظه دریافت دیتا یعنی حدود ۷ ساعت بعد از برگزاری مناظره، توییتها تاثیرات شناختی و روانی لبخند بایدن در میان سخنان ترامپ بر روی او، استرس بایدن در ابتدای مناظره و اینکه کدام یک از این دو بهتر و کم استرستر بودند را نشان میدهد و البته سویه کاربران به سمت بایدن و در نقد ترامپ و در عین حال در گام بعد نگاه بایدن به برجام چه میتواند باشد، بوده است.
⬅️اما این موضوع در تلگرام معکوس بوده و به سخنان این دو کاندیدای انتخابات آمریکا بیشتر پرداخته شده است. فضای تلگرام به مواردی که درباره خانواده این دو کاندیدا، مدیریت ترامپ، پرداخت مالیات ترامپ و آغاز فعالیت ستاد انتخاباتی رقیب دموکرات با تولید تی شرتهایی با نوشته «خفه شو مرد» و ... پرداخته است. کاربران، این بخش از پاسخ ترامپ به سوال مجری که آیا شما قول میدهید که قبل از اعلام رسمی نتیجه انتخابات، اعلام پیروزی نکنید؟ و پاسخ او که ممکن است انتخابات تقلبی برگزار شود؛ وقتی دهها هزار برگ رای "دستکاری" میشود من نمیتوانم نتیجه را بپذیرم چون اینها تقلب میکنند را مورد توجه قرار دادهاند.
✅به نظر میرسد این مناظره از منظر ارزیابی واکنشهای کابران شبکههای اجتماعی حکایت از سنجش وزن هر دو کاندیدا در مواجهه با یکدیگر را داشته تا تلاش برای درک گرایشات پیدا و پنهان این دو. کاندیداها در این مناظره بیشتر سعی در به رخ کشیدن قدرت، وادار کردن طرف مقابل به سکوت یا منزوی کردن او و تهیه خوراک رسانهای برای ترسیم راه ماه منتهی به انتخابات را داشتهاند.
✍🏻به قلم معصومه نصیری، کارشناس سواد رسانهای
✅ گزارشهای جذاب دیتاک را در کانال زیر دنبال کنید:
@dataakcom
✅ Data Is Talking
#قلدری_سایبری
🔻قلدری سایبری یعنی قلدری ای که از طریق تکنولوژی انجام می شود، مثلا استفاده از اینترنت یا موبایل برای آسیب زدن، تجاوز به حریم شخصی یا خجالت دادن کسی.
قلدری سایبری انواع مختلفی دارد اما رایج ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
🌀دریافت پیام های نامناسب و آسیب رسان از کسی که می شناسید یا نمی شناسید.
🌀دریافت پیام های ناجور، تهدید کننده و دردناک از طریق سایت های شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام.
🌀کسی عکس یا فیلم شما را بدون اجازه برای دیگران بفرستند و سعی کنند شما را خجالت زده کرده یا بهتان آسیب برسانند.
🌀کسی که از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی یا پیامک در مورد شما دروغ و شایعه منتشر کند.
🌀کسی جلوی ارتباط برقرار کردن شما با دیگران را گرفته و از گروه های چت شما را بیرون کند.
🌀کسی رمز ورود شما را دزدیده و وارد حساب کاربری تان شود و آنجا اطلاعات تان را تغییر داده یا حساب تان را حذف کند.
🌀کسی پروفایل جعلی درست کرده و تظاهر کند که شماست و یا از طریق حساب شما پیام ارسال کند.
@asrehooshmandi
💢قانون تشدید نظارت بر شبکههای اجتماعی در ترکیه اجرایی شد
قانون تشدید نظارت دولت ترکیه بر شبکههای اجتماعی از روز پنجشنبه اول اکتبر اجرایی میشود. این قانون نگرانی مدیران فیسبوک و توییتر و همچنین سازمانهای مدافع حقوق بشر و آزادی اطلاعات را برانگیخته است.
براساس این قانون که در ماه ژوئیه به تصویب پارلمان ترکیه رسید، شبکههای اجتماعی با بیش از یک میلیون کاربر فعال روزانه در ترکیه باید در این کشور #دفتر_نمایندگی تاسیس کنند و دستورات دادگاههای ترکیه درباره #حذف «پیامهای غیرقانونی» را حداکثر ۴۸ ساعت پس از صدور حکم اجرا کنند.
یورونیوز
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا مراقب بچه ها باشیم.
عصر هوشمندی
لطفا مراقب بچه ها باشیم.
#بازنشر_مجدد
🔹لایکی و شرایط اورژانسی ما
✍معصومه نصیری
🔻لایکی این قابلیت را دارد که یک تنه فرهنگ ما را از اساس زیر و رو کند. کافی است چند ساعتی را در این شبکه بگذرانید؛ بشدت شما را ترغیب میکند هم رنگ جماعت شوید، سرخوش باشید و به هیچ چیز جز لذت اکنون آنهم لذتی که چیزی جز سطحی سازی و تنزل سطح خواسته و نیاز را ندارد، فکر نکنید
🔻پدران و مادران نقش مهمی در زمینه آموزش و نظارت بر فرزندانشان دارند. چند هزار نفر نوجوان در لایوهای نیمه شب ها در این شبکه اجتماعی در حال گذران وقت هستند، کافی است یک شب آزمایشی وارد چند لایو شوید کاملا متوجه خواهید شد اوضاع از چه قرار است.
🔻آموزش مهارت های تفکری، تفکر خلاق، سواد رسانهای و مهارت های زیست بهتر در فضای مجازی باید به صورت #اورژانسی مورد توجه قرار گیرد، چه برای خانواده ها و چه کودک، نوجوان و جوان.
🔻#سرگرم_سازی، پاشنه آشیل ما در فضای تصمیم گیری و برنامه ریزی است. اساس این شبکه بر این مدار میچرخد. اگر ما نتوانیم برای این بخش چاره اندیشی کنیم دیگران این کار را خواهند کرد آنهم با متر و معیار خودشان.
🔻تا پیش از این نگران بودیم فرزندمان تا دیر وقت بیرون از خانه نباشد، امروز او در خانه و کنار ما نشسته اما در فضایی تنفس میکند که به مراتب میتواند خطرناک تر و مسموم تر باشد.
🔻با صمیمیت، همراهی و تدبیر در کنار فرزندانمان باشیم. برخورد قهری و آمرانه آنها را بیشتر به سمت حضور در جمع غریبههای فضای مجازی سوق میدهد. در عین اینکه صمیمیت به معنای رهاسازی و بی تفاوتی نیست.
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فاجعه ای به نام لایکی!
🎙امروزه مراقبت از فرزندان در فضای وب از ضروریات محسوب می شود که در صورت کمتوجهی و اهمالکاری، آسیبهای غیرقابل جبرانی را به همراه خواهد داشت.
👈دکتر معصومه نصیری - کارشناس و مدرس سوادرسانه ای در بخش #همگفتار
👈 ما را روی موج FM ردیف 103.5 مگاهرتز بشنوید. و نظرات خود را باما درمیان بگذارید
📱300001035
📞27861035
@radiogoftogoo_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین ویدیوی ساخته شده با استفاده از #هوش_مصنوعی و هنرنمایی جمعی از شخصیت های ایران زمین؛ از مصدق و ستارخان تا شهید آوینی و شهید چمران و ....
پازل
#دیپ_فیک #deep_fake #جعل_عمیق #ایران_من #همایون_شجریان
@asrehooshmandi
🏳️#سوگواره_رسانهای جاماندگان اربعین ۱۴۴۲
بخش های این سوگواره:
🔴 عکاسی🔵 فیلم کوتاه🔵خاطره نویسی
🎁 جوایز این سوگواره
🏅 به نفر برگزیده:
#انگشتر متبرک به حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع)
🏅 جایزه نفرات هر بخش:
🥇نفر اول : ۵۰۰۰۰۰ تومان
🥈نفر دوم : ۴۰۰۰۰۰ تومان
🥉نفر سوم : ۳۰۰۰۰۰ تومان
🥉نفر چهارم : ۲۰۰۰۰۰ تومان
🥉 نفر پنجم : ۱۰۰۰۰۰ تومان
📆 مهلت ارسال آثار : جمعه ۱۸ مهرماه ۱۳۹۹
⚜️ شما می توانید آثار خود را در تلگرام به روابط عمومی ارسال نمایید.
🔰کانال تلگرامی سوگواره
🔹 t.me/jamandegan1442
🔰آدرس صفحه اینستاگرام
🔹 Instagram.com/jamandegan1442
🔆 در نشر پوستر سوگواره سهیم باشید.
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آقای صدا و سیما! کجا با این عجله؟!
چندی پیش بی بی سی طی میزگردی خطاب به خانوادههای ایرانی گفت حیوانات خانگی تا آخر عمر به شما وفادار هستند، اینها مثل بچه های شما نیستند که رهایتان کنند، ساکت هستند و وسط صحبت شما نمیپرند و بعد هم کارشناسان برنامه گفتند عدهای ممکن است به خاطر داشتن حیوان خانگی با شما قطع ارتباط کنند، به دَرک! قطع ارتباط کنند. این تفکرات مذهبی و سنتی را دور بریزید و ...
حالا به لطف آقایان در صدا و سیمای خودمان مشابه همان سخنان که روزی نقدش کردیم را میشنویم.
حالا عده ای میگویند به صدا و سیما چیزی نگویید که اینها نوک حمله جنگ رسانهای هستند!! احتمالا نوک پیکان را سمت خودمان گرفته اند.
از میان این میزان موضوع و سوژه مهم، اینکه آنتن صدا و سیما به موضوعاتی که مسأله ذهن مردم نیستند و تازه مربوط به قشری که با افتخار میگویند اصلا تلویزیون را نگاه نمیکنند، معنایش چیست؟
✍معصومه نصیری
@asrehooshmandi
#اخبار_کوتاه
⬅️نیوزشوکیس محصول جدید گوگل برای مبارزه با اخبار جعلی
گوگل برای ساماندهی اخبار و مقابله با انتشار مطالب جعلی قصد دارد محصول جدیدی به نام گوگل نیوزشوکیس(Google News Showcase) ارائه دهد. این محصول تضمین خواهد کرد که کاربران محتوای خبری باکیفیت دریافت کنند.
گوگل در سال ۲۰۱۸ هم ۳۰۰ میلیون دلار برای مقابله با اخبارجعلی سرمایه گذاری کرده بود. خدمات گوگل نیوزشوکیس در آلمان و برزیل راهاندازی شده و برای ارائه آن در آرژانتین، کانادا و انگلیس با ۲۰۰ ناشر خبر قراردادهایی منعقد شده است.
⬅️حساب توییتر کاربرانی که برای ترامپ آرزوی مرگ کنند تعلیق میشود
در بیانیه توییتر آمده است: مطالبی که در آن برای فردی آرزوی مرگ شود یا امید آن رود یا تمایل به مرگ، آسیب جدی جسمی یا بیماری مهلک برای فردی ابراز شود، خلاف قوانین ما است
این درحالی است که مطابق قوانین فیسبوک درصورتی که کاربران، ترامپ را تگ نکنند یا «به طور هدفمند» حساب کاربری او را در معرض مطالب حاوی آرزوی مرگش قرار ندهند، فیسبوک آن را به عنوان نوعی بیان اعتراض سیاسی قلمداد خواهد کرد.
⬅️نصب اپلیکیشنهای پیشفرض غیرقابل حذف روی موبایل ممنوع شد
اتحادیه اروپا پس از وادار کردن گوگل به میدان دادن به دیگر موتورهای جستجو، در پی این است که کاربران امکان حذف اپلیکیشنهای پیش فرض از موبایل را داشته باشند. اغلب تولیدکنندگان موبایل محصولاتشان را با تعدادی برنامه پیش فرض یا به اصطلاح Bloatware روانه بازار میکنند که امکان حذف آنها وجود ندارد.
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢شیوه های کلاهبرداری اینترنتی
🔻چگونه متوجه شویم وارد یک سایت جعلی شده ایم؟
🔻فیشینگ چگونه رخ میدهد؟
🔹سرهنگ علی محمد رجبی _رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا پاسخ میدهد.
@asrehooshmandi
🔹هشتگ #پدرمرادی_قربانی_ضدانقلاب کدام مطالبه جدی را پیگیری میکند؟
🔻بحث بر سر ضرورتهای ساماندهی و مدیریت فضای مجازی باهدف از صیانت مخاطبان و حفظ امنیت روانی افکار عمومی موضوعی است که هم باید از سوی مسئولان به جد مورد توجه قرار گیرد و هم مطالبه جدی افکارعمومی باشد. کمااینکه تجربه زیستهها حکایت از این مهم دارد که یک خبر جعلی چگونه میتواند توسط عدهای از کاربران پذیرفته شده و موجب اقدام اجتماعی آنها شود. اینکه افکار عمومی یک جامعه توسط افرادی خارج از آن جامعه مدیریت شود، موضوعی است که توسط بسیاری از کشورها مورد توجه بوده و اینگونه نیست که هشتگی در فضای رها شده مجازی بتواند منجر به ایجاد چالشهای ملی و بینالمللی شود.
🔻با این مقدمه مخاطبان توییتر فارسی در پس استقبال از هشتگ #پدرمرادی_قربانی_ضدانقلاب، نسبت به عدم مدیریت صحیح فضای مجازی اعتراض کردهاند.
🔻پس از آنکه هشتگ #اعدام_نکنید با هدف گمراه کردن کاربران، برانگیختن احساسات آنها، تحریف واقعیت و در راستای تحقق اهداف سیاسی طراحان آن جریانساز شد، حالا خودکشی پدر یک زندانی که طبق گفته مادر وی متأثر از برخی تماسها از خارج کشور، کمپینهایی مثل اعدام نکنید و ... و افزایش فشار روانی بر وی بوده، رخ داده است.
🔻 کاربران توییتر فارسی با هشتگ #پدرمرادی_قربانی_ضدانقلاب نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و از وضعیت رها شده فضای مجازی که زمینهساز ایجاد چنین وضعیتی است بشدت انتقاد کردند و معتقدند مسئولان مربوطه باید پاسخگوی کمکاریها در این زمینه باشند.
📈بر اساس رصد سامانه دیتاک از فضای توییتر، این هشتگ که از ۷ مهر در قالب ۶۱.۵ هزار توییت و با ۵۴.۹ هزار ریتوییت در این بستر پیگیری شده است، با بیش از ۷۱ هزار لایک و بیش از ۲۵۶۰ پست در ساعت مورد توجه قرار گرفته است. البته این هشتگ از سوی ضد انقلاب نیز به شدت مورد حمله قرار گرفته و آن را عملیات روانی خطاب کردهاند.
📉این هشتگ بالغ بر ۱۹۹۶۰ بار مورد استفاده قرار گرفته که در کنار هشتگ #امیرحسین_مرادی، #مسیح_پولی_نژاد_قاتل، #اعدام_نکنید، #تنها، #ضدانقلابها و #جریان_تحریف بکار برده شده است.
🔻کاربرانی که این هشتگ را دنبال کردند معتقدند هدف دشمنان، منافقان و سلطنتطلبان قطعاً دلسوزی برای مشکلات موجود در کشور نیست و حتی قربانی شدن عدهای بیگناه که آنها را به اهداف مغرضانهشان نزدیک کند باعث خوشحالی آنهاست پس اعتماد به این گروهها شرایط و وضعیت را بدتر و کشور را ناامن خواهد کرد.
🔻آنها همچنین گفتهاند تا وقتی فضای مجازی قانون، نظارت و مدیریت صحیح نداشته باشد زمینه و بستر برای شایعه و دروغ رسانههای معاند و منافق فراهم میشود و هیچ نتیجهای جز برهم زدن آرامش روحی و روانی مردم و مختل شدن نظم عمومی جامعه در بر نخواهد داشت.
🔻کاربران خطاب به کسانی که مدیریت فضای مجازی کشور را بر عهده دارند یادآور شدند باید شرایط مناسب برای حفظ امنیت روانی مردم و جلوگیری از دروغپراکنی گروههای معاند که باعث آشوب و ترس در مردم میشود را به وجد بیاورند والا خیانت کردهاند.
📈 این هشتگ در بازهی ۷ تا ۹ مهر مورد استفاده قرار گرفته و پس از تاریخ مذکور روند استفاده آن به شدت نزولی بوده است.
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانه ای
@asrehooshmandi
#به_نیابت_از_شما_زیارت_میکنیم از هشتگ های مهم این روزهای فضای مجازی عراق است.
در شرایطی که امسال شیوع کرونا امکان زیارت اربعین و شرکت در مراسم پیاده روی را برای زائران غیرعراقی با محدودیت مواجه کرده است، کاربران عراقی با هشتگ #به_نیابت_از_شما_زیارت_ میکنیم با کسانیکه از قافله عشق جامانده اند، همراهی کرده و خود را نایب الزیاره همه عاشقان زیارت حضرت اباعبدالله (ع) اعلام کرده اند.
#اربعین
#حب_الحسین
@asrehooshmandi
(https://attach.fahares.com/r6G+Xz5umyMPg+P77GaUYQ==) ❌⚠️سرقت پیام و مخاطب کاربران اندروید با بدافزار جوکر
بدافزار جوکر که دستگاههای اندروید را هدف قرار میدهد، میتواند منجر به سرقت پیامها و لیستهای تماس کاربران شود.
جوکر (Joker) یکی از بزرگترین خانوادههای بدافزار است که بهطور مداوم دستگاههای اندروید را هدف قرار میدهد. این بدافزار با ایجاد تغییر کد، روشهای اجرایی یا تکنیکهای بازیابی محموله، بار دیگر در گوگلپلی ظاهر شده است. معاونت بررسی مرکز افتا هشدار داده است که محققان امنیتی از تیم تحقیقاتی Zscaler ThreatLabZ بارگذاری منظم فایلهای آلوده به بدافزار را در فروشگاه گوگلپلی شناسایی کردهاند.
این موضوع باعث شد چگونگی دستیابی موفقیتآمیز جوکر به فرآیند ورود به گوگلپلی مورد ارزیابی قرار گیرد. در سپتامبر امسال، ۱۷ نمونه مختلف برنامه آلوده که بهطور منظم در گوگلپلی بارگذاری میشده، مورد شناسایی قرار گرفته و حدود ۱۲۰ هزار دانلود برای برنامههای مخرب انجام شده است.
نمونههایی از این برنامههای مخرب شامل All Good PDF Scanner، Tangram App Lock، Direct Messenger، Private SMS، Meticulous Scanner،Desire Translate، Talent Photo Editor – Blur focus، Care Message، Part Message، Paper Doc Scanner، Blue Scanner و Hummingbird PDF Converter – Photo to PDF میشود.
محققان سه سناریوی مختلف در این آلودگی را بررسی کردند. در سناریو اول، برنامه مخرب URL C&C را برای دانلود مستقیم در برنامه جاسازی کرده و پس از نصب برنامه مخرب، برای دانلود با سرور C&C تماس میگیرد. در سناریو دوم، برنامههای مخرب stager payload را اضافه میکنند. وظیفه این stager payload این است که بهراحتی payload URL نهایی را از کد بازیابی کرده و سپس دانلود و اجرا میکند. در سناریو سوم، برنامههای آلوده برای دانلود payload نهایی، payload دومرحلهای دارند. برنامه آلوده گوگلپلی مرحله اول payload را دانلود میکند که سپس مرحله دوم payload هم دانلود شده و در نهایت payload نهایی Joker را دانلود میکند. در تمام سناریوها، Payload نهایی که دانلود میشود بدافزار جوکر است و از کد رمزگذاری DES برای اجرای فعالیتهای C&C استفاده میکند. به همین دلیل به کاربران توصیه میشود که مجوز برنامههایی که نصب میکنند را بهخوبی بررسی کنند.
@asrehooshmandi
❇️گزارش پراکندگی جغرافیایی کسب و کارهای مجازی
💠تعداد پروانه های صادر شده برای کسب و کار مجازی
از آبان ۹۶ تا شهریورماه ۹۹، حدود یک هزار و ۸۴۷ پروانه برای کسبوکارهای مجازی صادر شده است و صنف پوشاک بیشترین تعداد پروانه کسب و کارهای فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.
💠شهرهایی که بیشترین کسب و کارهای فضای مجازی را دارند
بیشترین کسب و کارهای فضای مجازی از نظر پراکندگی جغرافیایی در تهران، اصفهان، البرز، فارس و خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند و کسب و کارهای مجازی در استان های زنجان، لرستان، کهگیلویه بویراحمد، ایلام، اردبیل و سیستان و بلوچستان از رونق کمی برخوردار است.
💠سهم زنان و مردان در کسب و کارهای مجازی
از میان یک هزار و ۸۴۷ پروانه کسب و کار مجازی در کشور، بیشترین پروانه کسب برای آقایان صادر شده و تنها تعداد ۱۹۹ کسبوکار برای متقاضیان زن صادر شده است.
💠مشاغلی که بیشترین کسب و کار را در فضای مجازی دارند
بررسی رسته های مختلف فعالیت کسب و کارهای مجازی در کشور نشان می دهد که بیش از ۴۳ درصد از این پروانه ها توسط رستههای عرضه کالا و خدمات در فروشگاههای مجازی دریافت شده و عرضه خدمات در یک گروه خاص در فروشگاه های مجازی، کمترین پروانه فعالیت را دریافت کرده اند. در این میان فروشگاههای پوشاک، کیف و کفش، سیسمونی، لوازم خانگی و لوازم سفر با حدود ۱۸.۹ درصد فراوانی، بیشترین تعداد پروانه را دریافت کرده اند و پس از آن نیز کسبوکارهای مجازی در حوزه فروش محصولات دیجیتال و لوازم برقی در جایگاه بعدی قرار دارند.
@asrehooshmandi
هدایت شده از قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات
#سواد_رسانهای 1️⃣9️⃣
💢چگونگی تشخیص #خبر درست از نادرست
4- خبر در #کجا منتشر شده است؟
خبر درست و مهم، حتماً در خبرگزاریها و وبگاههای مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر میشود. اگر خبر را برای نخستین بار در شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید.
✍️ دکتر معصومه نصیری، مدرس و پژوهشگر سواد رسانه
📌بازنشرکلیه مطالب بدون ذکر منبع مجاز است
#لبیک_یا_حسین_علیه_السلام
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
نشست بررسی تاثیرات رسـانـهای حماسه اربـعـیـن در جهان
نشست، تاثیرات رسانه ای حماسه اربعین در جهان و اینکه چگونه هشتگ حب الحسین یجمعنا در سال های متوالی ترِند جهانی می شود؟ با سخنرانی معصومه نصیری ـ مدرس و پژوهشگر سواد رسانهای مورد بررسی قرار میگیرد.
این برنامه توسط کانون فضای مجازی و IT دانشگاه خوارزمی با همکاری نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان البرز و در قالب سلسله نشستهای مجازی «فرصت دانایی»، روز سهشنبه ۱۵ مهر ماه ساعت ۱۶:۴۵ تا ۱۸ بهصورت مجازی برگزار میشود.
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حکمرانی_مجازی
🔻حکومتها چگونه حاکمیت سرزمینی خود را در فضای مجازی بازتعریف و اعمال میکنند؟
🔻کشورهای پیشرو چگونه توسط حکمرانی فضای مجازی بر روی ابزارها، محتواها و پلتفرمها نظارت میکنند؟
🔻رویکرد ایران در حکمرانی فضای مجازی چگونه بوده است؟
@asrehooshmandi