#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️«خدمت شهید جمهور به کودکان فاقد هویت شناسنامه ای»
✍| خانم زهرا ملکوتی پور
▪️از زمان ریاست جهموری آیت الله رییسی این طرح اجرایی شد. ایشان به عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار آسیبپذیر اعتقاد داشتند. به کودکانی که از ازدواج مادران ایرانی با اتباع خارجی بودند شناسنامه داده شد. این امر با توجه با تعداد 85 هزار کودک حاصل این ازدواج ها امری لازم و ضروری برای کشور بود اما از مهرماه سال 1398 که قانون «تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی» اصلاح شد، روی زمین مانده بود و عملا اجرایی نشد. با تعیین و تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی، مشخص شدن روال رسیدگی به مشکلات کودکان فاقد هویت اتفاق افتاد. از جمله مشکلات کودکان بی هویت، نداشتن شناسنامه فرزندان حاصل از این ازدواجها، محرومیت از تحصیل، محرومیت از درمان و پوششهای حمایتی مختلف است.
▪️اثر اجرایی شدن این طرح به سبب هویتدار شدن این فرزندان به کاهش چرخه فقر منجر میشود.
براساس این قانون فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا میشوند، قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی به درخواست مادر ایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران درآمده و بعد از 18 سالگی هم با درخواست خود فرزند روال حصول تابعیت انجام می گیرد. وزارت کشور مکلف به دادن شناسنامه شده است و کار تعیین هویت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع بیگانه به سازمان پزشکی قانونی واگذار شد.
▪️برای انجام این امر با اهتمام آقای رییسی، درنهایت انعقاد تفاهمنامه سه جانبه بین وزارت رفاه، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و سازمان پزشکی قانونی منجر شد. از جمله آزمایشات لازم جهت حصول تابعیت به فرزندان مادران ایرانی ازدواج کرده با اتباع خارجی، انجام آزمایش ژنتیک است. در این راستا اجرای طرح آزمایش ژنتیک به صورت رایگان برای ۳۱ هزار مادر ایرانی برای اولین بار در سطح ملی انجام شد. اهمیت این طرح در این است که برای انجام آزمایش ژنتیک، نیازمند هماهنگی ها و حمایت های مالی بسیاری است تا روند کار اصولی جلو برود و به موقع انجام شود.
▪️در دولت مردمی شهید رئیسی طرح انجام آزمایش ژنتیک رایگان فرزندان و مادران دارای همسر غیر ایرانی را طی برنامه کاری مشترک با صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان اجرا کرد و به منظور رفع مشکل تست ژنتیک در خانوارهای با دهک پایین درآمدی، تفاهمنامهای سه جانبه بین معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت رفاه (جهت دهک بندی و تأمین مالی از محل اعتبارات یونیسف)، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی (تهیه و تولید کیت تست دی ان ای) و سازمان پزشکی قانونی (انجام آزمایش دی ان ای) در سال ۱۴۰۱ منعقد کرد تا در راستای تحقق وعدههای دولت سیزدهم در حمایت از اقشار آسیبپذیر و نیازمند، طرح آزمایش ژنتیک رایگان ۳۱ هزار مادر دارای همسر غیر ایرانی و فرزندانشان برای اولین بار در سطح ملی انجام شود؛ با انجام این آزمایشات رابطه مادر و فرزندی مشخص شده و گامی برای خروج این فرزندان از چرخه فقر گردید تا آنان هم با دسترسی به خدمات آموزشی، بهداشتی و حمایتی بتوانند شانیت شهروندی خود را بدست آورند.
▪️طبق این گزارش، تاکنون ۳۰۰۰ نفر از این مادران و فرزندانشان از مزایای این طرح استفاده کردهاند و این یکی از اقدامات مهم شهید رئیسی برای رفع فقر و محرومیت برای محرومان و حل یکی از مسائل مهم حوزه زنان و خانواده بود.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️آنچه در محافل اندیشه ورزی و خبری حوزه زنان و خانواده گذشت:
📌الگوهای تربیتی خانواده باید در موقعیت تهدید به روز شود / محمدرضا زیبایینژاد
🖇اینجا بخوانید
📌اطلاعیه پلیس درباره ویدیوی منتشر شده از درگیری ماموران طرح نور با زن جوان در تهران
🖇اینجا بخوانید
📌رشد موالید سوم و چهارم؛ روند کاهشی تولد فرزند اول و دوم/ شکیبا محبی تبار
🖇اینجا بخوانید
📌تبعیض در پرداخت وام ازدواج میلیاردی به دهه شصتیها
🖇اینجا بخوانید
📌اسلام برخلاف غرب جدید پایه خانواده را «زن» میداند / زینب جابر
🖇اینجا بخوانید
📌نقض حقوق زنان حامی فلسطین در اعتراضهای دانشگاهی آمریکا
🖇اینجا بخوانید
📌 مخالف حضور زنان در هر جایی / زهرا میرزایی
🖇اینجا بخوانید
📌تهدیدات رسانهای علیه خانواده در غرب و ایران / علی انتظاری
🖇اینجا بخوانید
📌«خشونت علیه زنان» را بایدن معنی و پلیس آمریکا اجرا کرد / مهدیه شادمانی
🖇اینجا بخوانید
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️آنچه در محافل اندیشه ورزی و خبری حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌صندلی زنان در اقتصاد کجاست/ صفورا سادات امین جواهری
🖇اینجا بخوانید
📌چرا فرزندآوری برای زن هویتبخش نیست؟ / انسیه برومند
🖇اینجا بخوانید
📌شهید رئیسی، الگوی سوم زن را در زندگی شخصی خود محقق کرد / فاطمه شجاعی
🖇اینجا بخوانید
📌مطالبه احقاق حقوق زنان غزه به روش غربیها! / امیرحسین محبعلی
🖇اینجا بخوانید
📌جشنواره فیلم کوثر ظرفیتهای زیادی برای پاسخ به چالشهایی با موضوع زن در جامعه دارد.
🖇اینجا بخوانید
📌ایست؛ دو فرزند کافی است!؟
🖇اینجا بخوانید
📌ردپای فمنیست در حوزه کتاب کودک
🖇اینجا بخوانید
📌بازار گرمی جدید آرایشگران؛ جراحی زیبایی در منزل!
🖇اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی | #پادکست
❓در قرآن کریم ملت به چه معناست؟
❓آیا واژگان قرآنی را همانگونه فهمیدیم که در قرآن به کار رفته است؟
❓یا تعاریف مدرن معنای مفاهیم را دگرگون کرده است؟
❓عنصر پیوند دهندهی میان حاکمیت و ملت چیست؟
🔻پاسخ این سؤالات را در این کلیپ بشنوید
📎 کارشناس: مهدیه منافی
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️«کدام حسن التبعل؟»
✍🏻| خانم مریم اردویی
🔹این روزها همه جا صحبت از مجاهدتهای شبانهروزی رئیس جمهور شهید و دیگر مردان مجاهدی است که در راه اعتلای پرچم اسلام و خدمت به انقلاب ققنوسوار پر کشیدند. تلاشهایی که سر سوزنی در جهاد بودنشان خدشهای وارد نیست. اما کمتر از آن روی سکهی این مجاهدتها سخن به میان میآید؛ از جهاد زنانهای که پشت پردهی این مجاهدتهای مردانه نهفته است. وقتی ما اصل زوجیت را باور داریم باید بدانیم که غالبا هر مرد مجاهدی زنی همراه و هر زنی که مجاهدت میکند مردی حامی دارد. قطعا زیاد از «حسن التبعل» به عنوان جهاد زن شنیدهاید. چرا که وقتی صحبت از جهاد زنانه به میان میآید، به طور معمول به روایتی از رسول اکرم صلیالله علیه و آله ارجاع داده میشود که «جهاد المرأه حسن التبعل» و جهاد زن را «شوهرداری نیکو» تفسیر میکنند. وقتی جهاد به تعبیر رهبر انقلاب در نقطهای معنا پیدا میکند که عرصهی نبرد حق و باطل است، کدام نوع شوهرداری جهاد زنانه است؟ «حسن التبعل» اگر بخواهد درست فهم شود، تنها شوهرداری صرف و گسسته از اجتماع و ولایت نیست.
🔸دلیل بر این مدعی شرحی است که رهبر انقلاب بر این روایت آوردهاند: «حسن التبعل یعنی چه؟ عدهای خیال میکنند جهاد زن این است که فقط وسایل راحتی مرد را فراهم کند. حسن تبعل فقط این نیست؛ این جهاد نیست؛ جهاد این است که زنان مبارز، مؤمن و فداکار وقتی شوهرهایشان مسئولیتهای سنگینی دارند، بار آن سنگینی به میزان زیادی روی دوش آنها میافتد. شماها مأموریت دارید. خدمات شما همین طور است. وقتی مرد خسته میشود، اثر خستگی او در خانه ظاهر میشود. وقتی به خانه میآید، خسته، کوفته و گاهی بد اخلاق است...حالا این خانم اگر بخواهد جهاد بکند، جهاد او این است که با این زحمتها بسازد و آنها را برای خدا تحمل کند؛ این میشود حسن التبعل».
🔹در واقع میتوان گفت ولایت مرد، ولایت مستقلی نیست. بلکه ولایت مرد بر زن هم ذیل ولایت خدا و پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و ولایت ائمه علیهم اسلام و ولایت نواب عام معنا میشود. یعنی شوهرداری زمانی به عنوان جهاد زن محسوب میشود که در جهت تقویت جبههی حق و در حمایت از شوهرانی است که در عرصهی جهاد حضور دارند و برای تحقق ولایت خداوند بر روی زمین در تلاشند. بر همین مبنا مردانگی مجاهدانی که اینروزها همه عزادار رفتنشان هستیم، وامدار مجاهدتهای زنانهای است که با حسن تبعلشان نه تنها سنگر مقدس خانواده را در غیاب شوهر حفظ کردند بلکه در خط مقدم نبردی صبورانه ایستادند که اینروزها مورد هجوم شیاطین جن و انس است؛ خط مقدم جنگ علیه خانواده.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔹اُخت الرضا
ساخت ایران
تولید 1400
(این اثر سینمایی سفر بانوی کرامت حضرت معصومه (س) از مدینه به قم را روایت میکند...)
🔷 Selena Gomez my mind & me
ساخت آمریکا
تولید ۲۰۲۲
(این فیلم سینمایی مستندی از زندگی سلنا گومز، خواننده، بازیگر و مدل معروف آمریکایی است و به بخش های تاریک زندگی او که نشات گرفته از افسردگی، تنهایی و بیماری جسمی و روحی است میپردازد. او با وجود آنکه زنی خوشبخت به نظر میرسد اما حقیقت زندگی اش فاصله بسیاری تا خوشبختی دارد ).
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹 یک کتاب هم دستِ چشم و چراغ خانه بدهید!
نویسنده : محمدرضا ولیزاده
🖇 مطالعه
🔹 پدرها، حواستان به رحمت خانهتان باشد
نویسنده: عاطفه غریبی
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹 کتاب زن در شاهنامه
نویسنده:محمدحسین مجدم
انتشارات:انتشارات نوآوران سینا
(در شاهنامه تعدادی زن بسیار بزرگوار هستند که نظیر آنها را از حیث رنگارنگی و دلاوری در آثار دیگر فارسی نمیتوانیم پیدا کنیم. اکثر زنان شاهنامه نمونه بارز زن تمام عیار هستند و در عین برخورداری از فرزانگی، بزرگ منشی و حتی دلیری از جوهر زنانه نیز به نحوی سرشار بهرهمندند.این کتاب به معرفی این زنان می پردازد.)
🔹کتاب دختر قالیباف
نویسنده: داوود حسینزاده فضل
انتشارات:نشر شاهد
(این کتاب درباره همسر شهید گلابعلی حسینزاده» از شهدای جهادگر جامعه کارگری کشور و همسر فداکار و صبورش است. در این کتاب زندگی همسر ایشان از زبان خودشان روایت می شود.)
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 مستند | زن بودن
🖇 مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقهمندان بیشتری به آن دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بگذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
31.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی #کلیپ
♦️نه به جنگ علیه خانواده!
🔻شما بخش کوتاهی از سخنان رئیس جمهور شهید در سازمان ملل متحد را میشنوید:
🔻«امروز در کنار جنگ علیه اسلام شاهد جنگ علیه خانواده نیز هستیم. خانواده اصیل ترین، دیرپا ترین و بنیادی ترین نهاد بشری است.»
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️«مادری برای من مفهوم مقدسی نیست»
✍🏻| خانم مریم اردویی
🔹«خانواده برای من مفهومی مقدس نیست. هم چنین جایگاه مادر. اما بودن من و تو کنار هم برای رشد خودمون و بچه هامون جایگاه قابل احترامیه.» این جملات به ظاهر زیبا برگرفته از روایتنویسیهای روزانهی یک مادر مذهبی است. مادری که شاید هنگام چرخش قلم در به خط کردن این واژهها نمیدانسته که ناخواسته در حال بازگو کردن گفتههای آلوا میردال یکی از جامعهشناسان فمنیست سوئدی است. جملهی ابتدایی این متن کوتاه دقیقا عنوان بیانیهای است که متأثر از تفکرات ضد خانواده میردال در سال 1968 توسط انستیتویی در ملحدترین و فمنیستیترین کشور یعنی سوئد صادر شد. در این بیانیه با عنوان «خانواده مقدس نیست» آمده: «میخواهم خانواده را دیگر ابزاری برای سر زندگی ندانم....در چنین جامعهای خیلی خوب میتوانیم بدون ازدواج به عنوان یک نهاد حقوقی به سر ببریم.» قداستزدایی از خانواده و به ویژه نقش مادری سیاستی است که توسط فمنیستهای رادیکال دنبال میشود تا از نقش مادری ارزشزدایی و مادری را تبدیل به امری سکولار کرده و در نهایت به انواع همزیستی غیرشرعی برچسب خانواده بزنند.
🔸در حالیکه روایت «بهشت زیر پای مادران است» نقش مادر را نه تنها به امری مقدس که به حیات ابدی انسان گره میزند. مخاطب این روایت اگرچه فرزندانند اما با توجه به تأثیرات شگرف مادر در سرنوشت فرزندان میتوان مردان را نیز مخاطب این روایت دانست. مردانی که در کلام وحی مخاطب این آیه هستند که: «قوا انفسکم و اهلیکم نارا» یعنی مردان مسئولند تا هم خودشان و هم اهل بیتشان را از آتش جهنم حفظ کنند و این نگهبانی قبل از انتخاب همسر آغاز میشود. پیامبر(ص) میفرمایند: «برای نطفههای خویش بهترین را انتخاب کنید؛ زیرا اخلاق فرزندان ریشه در اخلاق گذشتگان دارد.» راز این کلام پیامبر (ص) را باید در کنار آیهی «حمله و فصاله ثلاثون شهرا» فهمید. در این آیه خداوند به سی ماهی اشاره میکند که بهصورت اختصاصی شامل دوران حمل و شیردهی میشود، که مادر با فرزند نفسبهنفس همراه است.
🔹 آیتاللّه جوادیآملی در کتاب «زن در آینهی جمال و جلال» با اشاره به همین دوران سیماههی حمل و شیردهی بیان میکنند بخشی از مسئولیتهای پرورشی بهعهدهی مادر است که پدر از آن محروم است. مادری که در این سه ماه مسئولیت زندگی دو نفر را بر عهده دارد؛ خودش و فرزند شیرخوارش که به اعتقاد علامه این دوران دو تکلیف را بر دوش مادر میگذارد. چراکه « او موظف است به کودک، شیر حلال دهد و برای همین منظور خود نیز باید حلال بخورد.» در حالی که «پدر تنها در اصل نطفه موظف است که حلال بخورد.» اما این مسئولیت تنها در رابطه با غذای جسمانی نیست؛ بلکه «درمورد غذای روحانی نیز چنین است؛ اگر مرد خاطرهی بد، خیال و هوس بدی در سر بپروراند، خود را میسوزاند؛ خیال گناه و خاطرهی تلخ در درون مرد، علیه خود اوست؛ اما خیال باطل و حرام و اندیشهی گناه و خاطرات تلخ برای زن علیه دو نفر خواهد بود.»
🔸 با توجه به آیهی 12 سوره قصص که خداوند میفرماید: «و حرمنا علیه المراضع» میتوان پا را فراتر گذاشت و گفت «طاغوت زیر پای مادران است». چراکه خداوند بهصورت تکوینی شیر دیگر زنان را بر حضرت موسی(ع) حرام کرد تا زنی غیر از مادرش نتواند به او شیر دهد. تفسیر نمونه این آیه را اینگونه شرح میدهد: «او باید از شیر پاکی همچون مادرش تغذیه کند تا بتواند بر ضدناپاکیها قیام کند و با ناپاکان بستیزد.» نقشی که روایات نیز بر سرنوشتساز بودنش اینگونه صحه میگذارند: «وقتی در چهار ماهگی، ملکی برای دمیدن روح حاضر میشود از خداوند میپرسد قضا و قدر این کودک را چگونه بنویسم و خداوند پاسخ میدهد به ناصیه و پیشانی مادرش نگاه کن و همانگونه بنویس.»
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 لابی الکلیسم
📌«به گزارش خبرگزاری ایبیسی، نمایندگان مجلس آمریکا در جهت پایان دادن خشونت خانگی علیه زنان، راه حل را در نه گفتن به لابی الکل توسط دولت فدرال دانستند. آنان اذعان کردهاند که عدم محدودیت خرید، فروش و استعمال الکل در این کشور سبب شده تا زنان آمریکایی در معرض خشونت های خانگی متعدد قرار بگیرند.»
🔹آخرین مسابقات جام جهانی فوتبال که در قطر برگزار شد حواشی جالب و قابل توجهی داشت. برای مثال زنانی که از کشور های اروپایی و آمریکای شمالی تا آمریکای جنوبی به این کشور آمده بودند از امنیت خیابانها و معابر این کشور برای زنان حتی در شب سخن میگفتند و آن را مایه حیرت و شگفتی خود میخواندند.
🔸این تعجب و حیرت برای مسلمانان کشورهای جنوب غربی آسیا که حاکمیت اسلام را دارند جای حیرت داشت. زنان آمریکایی و اروپایی در این اظهار نظر اقرار کردند که منتظر خشونت و آزار دیدن بودند خواه جنس این آزار کلامی باشد یا جسمی. این خود اظهاری از جانب زنان اروپایی بسیار ترسناک به نظر میرسد به این علت که آنان آزارهای جنسی از هر مدلی که باشند را پذیرفتهاند به طوری که منتظر اتفاق افتادن آن برای خودشان میباشند. هنگامی که اتفاق نمیافتد حیرت میکنند و خوشحال میشوند.
🔹نیازی به مصاحبههای عمیق و حتی پرسشنامههای چند گزینهای از زنان غربی نیست تا به میزان پایمال شدن حقوق آنان در کشورهای به اصطلاح جهان اولی شان پی ببریم. همین اظهار نظرات و تعجب های آشکار آنان در جام جهانی فوتبال قطر خود به خوبی بیانگر نهادینه شدن ظلم به زن در جوامع غربی و پذیرش آن ظلم توسط آنها است.
🔸نقطه اشتراک آن عدم وقوع خشونت علیه زنان در جام جهانی قطر با خبر پیش رو در استعمال شرب خمر است. قطر علیرغم آنکه خود را کشور اسلامی میدانست اما از حدود شرعی اسلامی در راستای عدم استعمال شرب خمر با فشارهای جهانی که بر او وارد میشد عدول کرد و آن را در مکان های سربسته سرو کرد، اگرچه که در این کشور زنان غربی به دلیل محدودیت مردان در استعمال الکل دچار خشونت نشدند اما باید پذیرفت که این لابی الکلیسم، بازار فروش رسمی خود در قطر را پیدا کرده است.
🔹چراغ سبزی که دولت قطر برای سرو رسمی الکل ولو محدود، در این کشور به لابیهای وابسته به تولید کنندگان این ماده مضر نشان داده است امنیت اجتماعی و حقوقی زنان قطری و حتی زنانی که به این کشور سفر خواهند کرد را در آیندهای نه چندان دور به خطر خواهد انداخت و به این طریق مسائلی که زنان غربی نیز با آن دست و پنجه نرم میکنند تحفهای جدید از مسائل اجتماعی و فرهنگی زنان قطر خواهد شد. با مدیریت صحیح، استقامت در برابر زیاده خواهی های غربیها و نگذشتن از خطوط قرمز الهی میتوان به کاهش آسیبهای اجتماعی و خصوصا آسیبهای اجتماعی و خانگی زنان کمک کرد، اگر حقیقتا احکام اسلامی در تربیت اجتماعی و خانوادگی افراد لحاظ شود.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌زنان بار عمده عقبگرد جهانی حقوق بشر را تحمل می کنند / رزماری دی کارلو
🖇اینجا بخوانید
📌آیتالله رئیسی به ارتقای جایگاه زنان و ضرورت میدان دادن به آنان معتقد بود / فهیمه فرهمند پور
🖇اینجا بخوانید
📌بازخوانی اندیشه امام خمینی(ره) در احیای جایگاه زنان در جامعه
🖇اینجا بخوانید
📌پشتیبانی از پروژههای مقطع دکترا در حوزه زنان و خانواده / انسیه خزعلی
🖇اینجا بخوانید
📌به دنبال افزایش حق فرزند و همسر برای کارکنان دولت هستیم / شکیبا محبیتبار
🖇اینجا بخوانید
📌ریاست جمهوری زن مسئله دوم است! / یاسرعرب
🖇اینجا بخوانید
📌خانواده اجارهای؛ تهدیدجدید جوامع غربی / زهرا میرهاشمی
🖇اینجا بخوانید
📌عقب نشینی انگلیس از آموزش محتوای جنسی در مدارس
🖇اینجا بخوانید
📌شهید امیرعبداللهیان به روایت همسر؛ خاطرات ۳۰ سال زندگی مشترک با آقای وزیر
🖇اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#پیشنهاد_سردبیر ♦️فیلم سینمایی: ▪️«سرخپوست» ساخت ایران تولید ۱۳۹۷ (داستان فیلم در رابطه با رئیس زن
30.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی | #نقد_فیلم
📽 معرفی و نقد فیلم «سرخپوست»
♦️ این فیلم ماجرای سرهنگ جاهد رئیس زندانی در یکی از نقاط مرزی کشور در زمان پهلوی است که در حین ارتقاء رتبه و تحویل زندان به سرزندانبان جدید درگیر یک ماجرای معماگون و عاشقانه با مددکار زندان، «سوسن» میشود.
🔸کارگردان: نیما جاویدی
🔸سال ساخت: ۱۳۹۷
🔸نقدنویس: صغری عاشوری
🔸نریتور: شهناز خواجهوند
🔸تدوینگر: ندا خلیلی فر
📎شماره قبلی نقد فیلم
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 بیایید تکلیف احساس تکلیفمان را روشن کنیم
📌 " این روزها تب احساس تکلیف بر سر دست یافتن به صندلی ریاست جمهوری بالا گرفته تا جایی که داغی این حس تکلیف به جامعهی زنان نیز کشیده شده و چهار زن را به وادی این رقابت کشانده است. بحث بر سر ریاست جمهوری زنان در جمهوری اسلامی یک بحث سابقهدار است."
🔹سخنگوی شورای نگهبان به یک بانوی خبرنگار که پرسید «با توجه به ثبت نام یک خانم با عنوان نامزد ریاست جمهوری و طبق تعریف شورای نگهبان از یک رجل سیاسی آیا میتوانیم این انتظار را داشته باشیم که تأیید صلاحیت یک خانم برای اولین بار رقم بخورد؟» اینگونه پاسخ داد: «مبنای ما مصوبه مربوط به اصل 115 قانون اساسی است و مسئله جنسیت در قانون وجود ندارد و ثبت نام مانعی ندارد. بقیهش به تشخیص اعضای شورا» پاسخی زیرکانه به خبرنگاری که تلاش میکرد به موضوعی که بر سر مبنای آن اختلاف نظر فقهی وجود دارد وجههای ژورنالیستی بخشد. ما هم اینکه «رجل سیاسی» معنایی عام دارد یا خاص را همچون سخنگوی محترم به اهلش واگذار میکنیم. اما فارغ از دعواهای جنسیتی که حالا بیشتر پایش به صحنهی انتخابات باز شده و کشاکش بر سر تصاحب مناصب سیاسی را به جدلهای جنسیتی بدل کرده است، میخواهم این پرسش را مطرح کنم که چه بر سر زنان و مردان سیاستورز ما آمده که رسالت خود را اینگونه بیمهابا در رسیدن به مناصب قدرت دیدهاند و هر یک منصب ریاست جمهوری را در خود متعین یافتهاند؟
🔸وقتی به حالت رهبر انقلاب در زمانی که مجلس خبرگان به اتفاق، رأی به رهبری ایشان داد و تلاشهای ایشان برای امتناع از پذیرش این بار سنگین مسوولیت فکر میکنم، اینهمه اشتیاق برای زیر بار مسوولیت رفتنی چنین خطیر برایم غیرقابل درک میشود. مردانی که با علم به رد صلاحیت یا عدم اقبال عمومی به آنها یا حتی عدم توانایی ادارهی کشور در صورت تایید صلاحیت اقدام به ثبت نام در این انتخابات کردهاند چقدر به هزینههای بیت المال، وقت و انرژی فکر میکنند که قرار است برای بررسی صلاحیت آنها و بعد از تأیید صلاحیت صرف تبلیغات و معرفی آنها شود، آن هم برای هیچ. آیا این مردان نمیدانند که هزینهی هر یک از صندلیهای خدمت چندین هزار شهید بوده، شهدایی که دغدغهشان نسبت به بیتالمال آنها را وا میداشت تا با پای برهنه از میدان مین عبور کنند که مبادا پوتینشان که بیتالمال است آسیب ببیند تا کمتر به مملکت هزینه تحمیل شود. شهدایی که نه تنها از خودکار بیتالمال برای مصرف شخصی استفاده نمیکردند، بلکه در میدان جنگ از روشن کردن کولر ماشین پرهیز داشتند تا مبادا سوخت بیشتر مصرف شود. شهدایی که شیعیان راستین امیرالمومنین علیه السلام بودند که شمع بیتالمال را هنگام صحبت در مورد مسائل غیر حکومتی خاموش میکرد.
🔹اما روی سخنم با شما بانوانی است که با رویکردی جنسیتی اقدام به ثبت نام کردهاید. شما چقدر به سنگینی این بار تکلیف فکر کردهاید؟ چقدر شانهتان توانایی کشیدن مسوولیتی چنین سنگین را دارد؟ زنان و مردان سیاس ایران زمین امیدوارم روزی برسد که همهی ما به چنان بلوغ سیاسی و فکری رسیده باشیم که تا یقین نکردهایم تکلیفی در ما متعین شده است، اینگونه احساس تکلیف نکنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔷 کوچهٔ بینام
ساخت ایران
تولید 1393
(روایتی از دو خانواده سنتی است که در خانهای قدیمی در جنوب شهر تهران زندگی میکنند. پسر جوان قرار است برای کار به خرم آباد برود. حاج مهدی عموی او با اصرار برایش بلیت هواپیما میگیرد و فردا خبر میرسد که هواپیما سقوط کردهاست. این خبر تغییر و تحولات بسیاری را رقم می زند.)
🔷 (نسل پاد) The Pod Generation
ساخت انگلستان
تولید 2023
(در آینده ای نه چندان دور، یک شرکت پیشتاز در حوزه فناوری به زوج ها فرصتی می دهد تا بارداری خود را از طریق دستگاه های آنها انجام دهند. اکنون زوجی جوان برای پدر و مادر شدن این پیشنهاد را قبول می کنند و...)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹 سیاستگذاری خانواده به مثابه رویکرد یا راهکار؛ پیوستار نیاز خانواده و ضرورت جامعه
نویسنده: خدیجه برزگر
🖇 مطالعه
🔹 شورش علیه جنسیت
نویسنده: زینب تاجیک
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹 کتاب زن در آیینه جلال و جمال
نویسنده: آیت الله عبدالله جوادی آملی
ناشر: اسراء
(هدف کتاب تحلیل واقع گرایانه از شخصیت زن و توجه به مقام و موقعیت فردی و اجتماعی زن بر اساس رهیافت براهین عرفانی و قرآنی است. با توجه به سطح علمی مخاطبانِ این سخنرانی ها، این کتاب برای کسانی که دارای حد کافی از اطلاعات و مطالعات دینی بوده اند سودمند است.)
🔹 کتاب خیرالنسا
نویسنده:سمانه آتیه دوست
انتشارات:انتشارات راهیار
(«خیرالنساء صدخروی»، با همت و غیرت مثال زدنی، در طول هشت سال جنگ تحمیلی خانه خود در روستای صدخرو سبزوار را تبدیل به پایگاهی برای پشتیبانی جنگ کرده بود. او با تلاش مجدانه و مجاب کردن دیگر زنان روستا، اقدام به پخت نان و تهیه مربا از میوهها و محصولات بومی روستا، خیاطی و تهیه لباس برای رزمندگان دفاع مقدس میکردند. )
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 کلیپ | نقش زن در جامعه از دیدگاه امام راحل(ره)
🖇 مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقهمندان بیشتری به آن دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بگذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به تصویر
🗞 جمهوری خواهان تگزاسی تقاضای اعدام کردند!
📌 «به گزارش گاردین، جمهوری خواهان تگزاس در پلتفرم انتخاباتی خود برای سال ۲۰۲۴ اعلام کردند که سقط جنین را "قتل" میدانند و خواهان مجازات اعدام برای ارائه دهندگان خدمات سقط جنین هستند.»
🔹ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی فمینیستهای دنیا خصوصا فمینیست های فرانسوی برای گنجانده شدن قانونی که سقط جنین را به عنوان یک حق برای زنان در قانون اساسی این کشور به رسمیت میشناخت، خوشحالی کردند. علت این امر آن بود که از زمان دوبووار، مادر فمینیسم متاخر، سقط جنین قانونی به عنوان عملی در راستای مراقبت از سلامت زنان تلقی شده بود. با این حال جمهوری خواهان تگزاس با استناد به اسناد علمی و پژوهشی صراحتا اعلام کردند که عنوان نمودن سقط جنین عامدانه در هر شرایطی حتی بدون علت پزشکی حاد برای زنان نه تنها درمان نیست بلکه در راستای تخریب سلامت جسمی و روانی زنان است. نکته دیگر آنکه سقط جنین عامدانه و بدون هیچگونه مشکل و عارضهای، به منزله سلب حیات انسان بیگناهیست که در حفظ و یا اعادهی حق حیات خود ناتوان است. قتل انسان های بیگناه قبیح است و این قبح بر قتل جنین نیز مترتب میشود.
🔸احتمال خودکشی یا تفکر در مورد آن در میان زنانی که سقط جنین کردهاند، بیشتر است. براساس مطالعهای که در مجله پزشکی جنوب در سال 2002 منتشر شده است، احتمال خودکشی زنانی که سقط کردهاند، 154 درصد بیشتر است. مطالعه مشابهی در فنلاند نشان میدهد که احتمال خودکشی در میان زنان سقط کرده، شش بار بیشتر از زنان معمولی است. به عنوان مثال به یکی از گزارشهای رسیده اشاره میگردد: «دُنا فلمینگ» بعد از انجام دومین سقط جنیناش، دچار افسردگی و پریشانی گردید، به گونهای که مرتباً صداهایی را در سرش میشنید. سرانجام برای خلاص و رهایی خویش سعی نمود تا خود و دو پسرش را با انداختن از روی پلی در کالیفرنیا بکشد. دُنا و پسر پنج سالهاش نجات یافتند اما پسر دو ساله وی کشته شد. دنا مدعی بود که میخواست خود و دیگر فرزندانش را برای رسیدن مجدد به دیگر اعضای خانواده بکشد.
🔹عدم به رسمیت شناختن سقط جنین و تقویت انگ این عمل با هدف حفظ سلامت زنان و خانواده آنها در برابر تصمیمات شتابزده و ناشی از عذاب وجدان این زنان صورت میگیرد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️ آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌امام خمینی به مخالفان حضور زنان در دیدارها چه گفت؟ / فائزه عظیم زاده اردبیلی
🖇اینجا بخوانید
📌تریبون بریکس در دست زنان؛ ایدههای بانوان ایرانی چه بود؟
🖇 اینجا بخوانید
📌تفاوت موضع امام خمینی(ره) با جامعه مذهبی سنتی در مسئله زن! / زهرا داورپناه
🖇اینجا بخوانید
📌پرهیز از کارهای جزیرهای در حوزه زنان / اعظم خضری
🖇اینجا بخوانید
📌ساختارشکنی خداوند در بازنمایی تصویر زن در قرآن! / انسیه برومند
🖇اینجا بخوانید
📌زن مسلمان ایرانی؛پیشرو تر از زن غربی / حدیث رجبی
🖇اینجا بخوانید
📌جایگاه زن ایرانی قابل ستایش است / ایزابلا مرادیان
🖇اینجا بخوانید
📌ایران جزو پنج کشور برتر در کاهش مرگ مادران / سودابه کاظمی
🖇اینجا بخوانید
📌تابوشکنی آخر خطی ندارد؛ مراقب باشیم / مهدی بهنامی
🖇اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 نشست غرفه عصر زنان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان ♨️مو
نشست چالشهای حکمرانی.mp3
34.86M
#صوت_نشست
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ موضوع:
چالشهای حکمرانی زنان در جمهوری اسلامی
(با نگاهی به انتخابات مجلس)
♨️نشست یازدهم:
▫️دکتر مهدیه شادمانی
▫️سرکار خانم مهدیه منافی
🗓 برگزار شده در: دوشنبه، 24 اردیبهشت ماه
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
🔷 رمانتیسم عماد و طوبی
ساخت ایران
تولید 1400
(وقتی سرنوشت برای اولین بار عماد و طوبی را روبهروی هم قرار داد، هر دو خوب میدانستند که عشق بیشتر یک مهارت است تا هیجان و تپش قلب و خارش پوست.)
🔷 فیلم امیلیا پرز
ساخت فرانسه و مکزیک
تولید 2024
(داستان مردی را روایت میکند که رئیس کارتل مواد مخدر است و دست به عمل تغییر جنسیت میزند. او بعد از سالها با هویت جدید نزد فرزندانش برمیگردد اما خود را یکی از بستگانشان معرفی میکند.)
‼️نکته؛ (معرفی فیلم های سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلم هایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
🔹 تطورات معنایی خانه و خانواده ایرانی در رسانههای اجتماعی
نویسنده: عبدالله بیچرانلو و منصوره حجاری
🖇 مطالعه
🔹بازسازی مناسبات خانواده با محوریت الگوی سوم زن
نویسنده: ابوالفضل اقبالی
🖇 مطالعه
♦️کتاب:
🔹مطالبات رهبری از بانوان
نویسنده: دفتر خواهران کانون دانشپژوهان نخبه
انتشارات: تراث
(شرح مفصلی بر یکی از مهمترین دغدغههای مقام معظم رهبری،برای بانوان سراسر جهان است. این کتاب باتوجه به ظلم های کهن تاریخی و جایگاه حقیقی یک بانو، در نظام های اجتماعی و محیط زندگی، به رشته تحریر درآمده است و سخنان رهبری را با دسته بندی و فصل بندی ارائه کرده است.)
🔹 دایکه کان ایستاده اند
نویسنده:زهره یزدان پناه قره تپه
انتشارات:انتشارات راهیار
(این کتاب تاریخ شفاهی مقاومت زنان در دفاع مقدس و پشتیبانی جبههها در ۴ استان غرب کشور است که عبارتاند از: آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام. هر فصل کتاب به یکی از این استانها و نقش زنان در آنجا اختصاص دارد. این کتاب مظلومیت زنان و دختران انقلابی غرب کشور و جنایات گروهکهای ضدانقلاب بهویژه کومله و دموکرات و رژیم بعث عراق در منطقه را به خوبی تصویر میکند.)
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
🔹 مستند | چشم و دل سیرها
🖇 مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقهمندان بیشتری به آنها دسترسی داشته باشند، میتوانید با ما در میان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر نمائیم.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️«روسیاهیاش ماند برای شیطان»
🔹در چند روز گذشته خبری مبنی بر اعلام رای دادگاه عالی اُنتاریو در رابطه با هواپیمای اوکراینی که در دی ماه ۱۳۹۸ سقوط کرد منتشر شد. این درحالی بود که فشارهای رسانهای، جنگ روانی تمام عیاری را علیه جمهوری اسلامی ایران رقم زده بود و سبب شده بود تا اصابت دو موشک به هواپیمای مسافربری اوکراین توسط پدافند هوایی سپاه را امری عامدانه جلوه دهند.
🔸در این ماجرا کشور اوکراین نیز با رسانههای امپریالیستی و وابسته به سرویس های جاسوسی بیگانه چون بیبیسی و صدای آمریکا و بعدترها اینترنشنال تمام قد تلاش کردند تا حقیقت واقعه دردناک رخ داده از جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی خارج نشود. در این راستا تکنیکهای رسانهای مختلفی را برای قبولاندن دروغ پردازی هایشان در اذهان عمومی ملت ایران و جامعه جهانی، به عنوان حقیقت به کار بردند اما در نهایت پس از گذشت ۵ سال حقیقت آشکار شد.
🔹 «دیوان عالی انتاریو» کانادا، خطوط هوایی بینالمللی اوکراین (UIA) را به دلیل «اهمال کاری» مسوول حادثه سقوط پرواز شماره ۷۵۲ دانست و حکم داد که این شرکت هواپیمایی از نظر قانونی مسئول پرداخت غرامت کامل به خانوادههای قربانیان این سانحه است.
در این حکم امده است که چند ساعت قبل از پروازهواپیمای اوکراینی از تهران، ایران حملات موشکی بالستیک خود به یک پایگاه امریکا در عراق را در تلافی ترور چند روز پیش یکی از ژنرال های ارشد خود انجام داده بود. در این حکم آمده است که شرکت هواپیمایی اوکراینی باید می دانست که تهران منتظر پاسخ احتمالی امریکا است. قصور خلبان این هواپیما و انحراف از مسیر اصلی اش، بی توجهی به اخطارهای برج مراقبت و پدافند هوایی کشور نیز که از جعبه سیاه هواپیما یافت شد بخش دیگری از ابعاد پنهان حقیقت سقوط دلخراش هواپیمای اوکراینی بود.»
🔸در این چند روز پس از اعلام رای دادگاه عالی اُنتاریو اما واکنش های برخی از فعالان رسانهای شبکههای معاند نیز جالب توجه بوده است. برای مثال سالومه سید نیا در صفحه اینستاگرام خود چنین استوری کرد؛ «حامد اسماعیلیون را باید شیاد قرن معرفی کرد.» حامد اسماعیلیون که همسر و فرزندش را در حادثه دلخراش هواپیمای اوکراینی از دست داد، پس از این حادثه با سوء استفاده از خون همسر و فرزندش تلاش بسیاری در ایجاد آشوب ها در جمهوری اسلامی و با قصد برهم زدن امنیت و اعتلای جمهوری اسلامی کرد. او به سرعت تبدیل به یکی از سران اپوزیسیون شد و این رشد ناگهانی او به دلیل استفاده ابزاری و کاسب گونهی او از همسر و فرزندش بوده است. رفتارهای اسماعیلیون از این جهت کاسبگونه تلقی میشود که او هیچ تلاشی در روشن شدن ابعاد ماجرا نکرد بلکه با غبارآلود نمودن فضا علیه جمهوری اسلامی، پلههای رشد و ترقی خود را در اپوزیسیون طی کرد و شریک مهرههای سیاست باز و رسانه کار گردید.
🔹با وجود گذشت چند روز از اعلام رای دادگاه عالی اُنتاریو مبنی بر قصور شرکت هواپیمایی اوکراین و قصور خلبان این هواپیما، اسماعیلیون هیچ اعلام خشم، انزجار و حتی شکایت و مصاحبهای علیه شرکت هواپیمایی اوکراینی و خلبان آن پرواز نداشته است و کماکان جمهوری اسلامی ایران را آماج حملات خود قرار میدهد البته باتوجه به مواضع فعالان رسانهای اوپوزیسیون در این مدت کوتاه نسبت به اسماعیلیون مشخص است چرایی بی توجهی و سکوت او به ابعاد جدید و جدی سقوط هواپیمای اوکراینی. در هر حال برای مسافران از دست رفته این هواپیما طلب مغفرت و برای بازماندگان داغ دیدهی آنان از خداوند طلب صبر و آرامش داریم
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|