🛑 فوری
موسسه شناخت و پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان برگزار میکند:
♦️ نشست تخصصی بررسی فیلمهای سینمایی جشنوار فجر ۱۴۰۱؛
با موضوع: «خانواده و جنسیت در جشنواره چهل و یکم»
در سالن همایشهای برج میلاد
📡 پخش زنده از کانال ایتای عصر زنان
@asrezanan_ir
📅 امروز دوشنبه ۱۷ بهمن
⏰ ساعت ۱۸
🎙 با حضور کارشناسان:
🔹 خانم دکتر حفیظه مهدیان
🔸 خانم دکتر حوریه بزرگی
🔹 خانم دکتر زهرا راد
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir |
May 11
عصر زنان
🛑 فوری موسسه شناخت و پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان برگزار میکند: ♦️ نشست تخصصی بررسی فیلمهای سین
باعرض پوزش از مخاطبین محترم کانال عصر زنان
برنامه پخش زنده امشب به جهت اشکالات فنی برگزار نخواهد شد.
ساعت و روز برگزاری متعاقبا اعلام خواهد شد.
عصر زنان
باعرض پوزش از مخاطبین محترم کانال عصر زنان برنامه پخش زنده امشب به جهت اشکالات فنی برگزار نخواهد شد
برای مخاطبین محترمی که در برج میلاد حاضر هستند، با قطعی شدن محل نشست و درصورت امکان حضور مخاطب، از همین تریبون اطلاعرسانی خواهد شد.
16.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خبرنامه | #اختصاصی
♦️ دانشگاه دوستدار مادران نیست!
▪️«زهرا سهرابی» دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در نشستی که نخبگان با وزیر علوم در روزهای اخیر برگزار نمود به عنوان یک مادری که دارای سه فرزند است گفت: دانشگاه دوستدار مادران نیست؛ او مهمترین دلیل خود را در بیگانگی دانشگاه و سیستم آموزش عالی با مادران دانشجو در عدم تعبیهی فضایی مناسب برای نگهداری کودکان و ایجاد فضایی برای حصول آرامش فکری مادران دانشجو است.
طبق یافتههای پژوهشهای متعدد آیندهی آموزش عالی در ایران و تعداد دیگری از کشورهای دنیا با حضور جدیتر و محوریتر بانوان رقم خواهد خورد، و این به دلیل گرایش روزافزون زنان به آموزش عالی و همچنین اثرگذاری بالای زنان در پیشبرد مرزهای علمی میباشد. اما آیا ساختارهای موجود آموزش عالی در تطابق با نقش های زنانه همچون همسری و مادری هستند؟!
آنچه که از تجربهی زیستهی دانشجویان برداشت میشود خصوصا در کشور ما عدم تناسب وضعیت دانشگاه با نقشهای زنانه میباشد.
▫️همین عدم وجود بسترهای اجتماعی و علمی متناسب با نیازهای زنانه در جامعهی اسلامی که قلهی موفقیت ترسیم شده و حد اعلا برای یک زن را در قالب الگویی جدید تبیین نموده است، سبب میشود تا زنان ما دچار سردرگمی در یافتن طریق نیل به این الگو گردند.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#اختصاصی| #یادداشت
♦️زینب سلامالله علیها الگوی هر زن و مرد مبارز
✍🏼|آفرین قائمی
▪️تاریخ همواره عرصۀ درگیری پیروان حقّ و باطل بوده، تاریخ إسلام نیز از این رویارویی، حوادث تلخ و شیرین فراوانی را در سینه نهفته دارد. تحوّل و إنقلاب عظیمی که شریعت إسلامی در مردم آن زمان و نیز پیروان خود در قرون متمادی به وجود آورد، تنها مردان را دربر نمیگیرد و به زنان نیز سرایت نموده است.
زنان نیز در عرصۀ جهاد و مبارزه از خود فداکاری، إیثار، شهامت و شجاعت فراوانی را به منصۀ بروز رسانیده و میرسانند.
▪️اگرچه از منظر شریعت اسلام، جنگ ابتدایی با کافران حربی و... بر زنان و غیر بالغان و پیرمردان واجب نیست؛ امّا جهاد دفاعی، یعنی دفاع از کیان اسلام و مسلمین و احقاق حقوق خود از ظالمان، بر همگان واجب است و همه در حدّ توان خود باید در این امر شراکت داشته باشند.
▪️بنابراین در دوران بحران و کارزار، زنان و مردان همه درگیر میشوند؛ لکن مردان به طور مستقیم و زنان، أغلب به صورت غیر مستقیم و گاه مستقیم. به همین جهت در دوران صلح نیز نیاز است که چه زنان و چه مردان جامعۀ إسلامی با دیدن آموزشهای نظامی، آمادۀ دفاع از إسلام و مسلمین و میهن إسلامی خویش در برابر هر گونه هجمۀ غیر مترقّبۀ دشمن باشند.
▪️جایگاه حقیقی زن به عنوان یک انسان قابل تعالی تا بینهایت، به سان مرد و نیز به عنوان محور کانون خانواده و رشد و تربیت نسل حاضر و آینده، و همچنین به عنوان نیمی از پیکرۀ إجتماع در هیچ دوره و در هیچ جامعه و هیچ مکتبی به سان اسلام تبیین نشده و زن در پناه هیچ مکتبی به سان اسلام به قدر و منزلت و نیز به حقوق فردی و مدنی خود دست نیازیده است. در مکتب اسلام هویّت زنانه و مردانه مکمّل یکدیگرند و هر دو در تشکیل خانواده و تولید مثل و إرضاء جنسی و معیشتی و ... محتاج و مکمّل یکدیگرند.
▪️از دیدگاه إسلامی در حرمت و کرامت انسانی هیچ تفاوتی بین زن و مرد نبوده و هر دو مخلوق و بنده و مورد عنایت حقّ تعالی و متولّیان و مسئولین جامعهاند. زن و مرد، مکمّل وجود و فعّالیّت یکدیگر در حفظ و تداوم نسل و تشکیل أمّتی سالم و بهینهاند و این گونه تعادل برقرار و هر یک در جایگاه مناسب خویشتن قرار میگیرند.
برای یک زن: حیاء، عفّت، عصمت، نجابت، همسرداری، تربیت فرزند و مدیریّت کانون خانواده در إصالت و أولویّت است و برای یک مرد حمایت از کانون خانواده و إجتماع با چرخانیدن گردونۀ تولید و إقتصاد و سیاست و قضاوت و... دارای أولویّت میباشد؛ تا هر یک از زن و مرد در جایگاه إنسانی، خانوادگی و إجتماعی مناسب خود قرار گیرند. در این میان حجاب و عفّت و عصمت زنان وقتی که در جامعه حاضر می شوند، مهمّ ترین ضامن حراست از وی و کیان خانواده و بلکه وحدت و إنسجام جامعه ای است که در آن زیست مینماید!!
▪️نمونۀ جامع زنان مبارز، حضرت خدیجه، فاطمۀ زهرا و زینب کبری (سلام الله علیهن) میباشند که تمامی هست و نیست خود را در راه خداوند خالصانه فدا نموده و الگوی هر زن و مرد مبارز محسوب می شوند.
▪️زنان در هنگام کارزار علاوه بر تشویق و ترغیب بستگان و سایر مردان بر شرکت در جهاد و مذمّت و تنبیه فراریان، عهده دار: تجهیز أسلحه، آب، غذا و سایر لوازم رزمندگان، پرستاری و مداوای مجروحان، تجهیز و تخلیّۀ شهداء از میدان رزم، تعزیت و رسیدگی به خاندان شهداء و تقویت روحیّۀ رزمندگان و بازماندگان شهداء، کمکهای مالی به رزمندگان و ... بودند. زنان مبارز نقشهایی را در تاریخ به ثبت رسانیدهاند که چه بسا مردان روزگار و آینده از ایفای آنها درماندند.
لذا کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود...
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
🔴 سلسلهنشستهای «زنان و انقلاب اسلامی»
♦️#نشست_سوم
📅 سهشنبه ۱۸ بهمنماه
⏱ ساعت ۱۰ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۶
بخش اول
🔺 میزگرد اول:
«حجاب و سیاستگذاری فرهنگی در ایران»
• دکتر ناهید سلیمی
• دکتر شیما علیآبادی
🔺 میزگرد دوم:
«حجاب در منظومه سبک زندگی عفیفانه»
• حجتالاسلام مهدی بیاتی
• دکتر انسیه برومندپور
بخش دوم
🔺 میزگرد اول:
«خوانش زنانه از هنر ایرانی»
• دکتر سیدحسین شهرستانی
• دکتر فاطمه دلاوری
🔺 میزگرد دوم:
«سیاستگذاری جنسیت و خانواده در ایران»
• دکتر سجاد مهدیزاده
• دکتر اسماعیل فراهانی
📍مکان: تهران، خیابان ۱۶آذر، باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران
🔷 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
خانم فخر روحاني.mp3
44.11M
#صوت
♦️ زن مادری فاطمی
🎙خانم فخر روحانی
@rahbariefarhang
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی ♦️ خبر کذبی که زنان را عصبانی کرد! 📌 «تب و تابی که در فضای رسانهای از انتشار
#بازنشر | #گزارش
♦️ به جرم زن بودن
✍🏼| توران ولی مراد
▪️اجازه خروج از کشور برای زنان متأهل که در اختیار همسر است، قانونی تحقیرآمیز و تنزل جایگاه انسانی زن است که حق انتخاب را از او سلب میکند. قانون اجازه همسر برای خروج زنان از کشور نمونهای از قوانین خانواده و نگرش قوانین خانواده به زن است. این قانون بهصراحت زن را صغیر محتاج قیم میبیند.
▫️ممنوعالخروجی یکی از ابزارها و راههای مجازات مجرم است و این قانون زنان را با این نگاه دیده و زن به جرم زنبودن اجازه خروج از کشور ندارد.
▫️اخیرا که باز موضوع این قانون مطرح شد، روشن شد که در لایحه منع خشونت در پی این هستند که تسهیلاتی ایجاد کنند و زن بتواند در مواردی که دادگاه ضرورت سفر را تشخیص میدهد، اجازه خروج از کشور را به او بدهد. درحالیکه نکته اصلی معترضان به این قانون، به خود این قانون و نگاه قانون به زن برمیگردد که او را صغیر دیده و این عین اهانت به زنان است.
▫️مدافعان این قانون مبنای قانون را اجازه خروج از خانه برای زن میدانند، اما نکته این است که آیا زن به این «جایز» عمل میکند یا نه، مثل سایر احکام شرعی به خودش ربط دارد نه فرد دیگری. به علاوه از اساس روابط بین زن و شوهر به خودشان مربوط است و دولت اجازه دخالت در آن را ندارد، مگر اینکه شکایتی انجام گیرد.
▫️اینکه یک زن قصد سفر به خارج از کشور داشته باشد، موضوعی بین خودشان است؛ کمااینکه در بقیه مواردی که زن از خانه خارج میشود، موضوع به خودشان دو نفر مربوط است، همینطور وقتی مرد به جایی میرود.
▫️اگر خروج زن از خانه بدون اجازه همسر «جایز نیست» مبنای قانون باشد که این صرفا یک نکته شرعی است، چگونه است که برای مردان که نفقه زن و فرزندان را هم قانونا و هم شرعا بر عهده دارند، قانون مانع خروج مرد بدون اجازه زوجه تصویب نمیشود؟ درحالیکه جایزنبودن صرفا یک موضوع شرعی است که زن رعایت میکند ولی تکالیف مرد رسما قانون است.
▫️چنین قانونی خود از مصادیق خشونت حقوقی علیه زنان است و عجیب اینکه مسئولان برای حذف آن اقدامی نکردهاند.
متن کامل گزارش:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-869236
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|