#خبر_روز
📌 «وزیر برابری جنسیتی اسپانیا، خانم "ایرنو مونترو" طی مصاحبهای اظهار نمود که کودکان حق دارند رابطهی جنسی با بزرگسالان را تجربه کنند. طی این اظهارنظرات تعجب برانگیز بسیاری از کاربران فضای مجازی اسپانیا واکنشهای تندی نشان دادند و خانم مونترو را به دلیل حمایت از پدوفیلی محکوم نمودند.»
📥 ادامه یادداشت
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبر_روز 📌 «وزیر برابری جنسیتی اسپانیا، خانم "ایرنو مونترو" طی مصاحبهای اظهار نمود که کودکان حق دا
♦️ پدوفیلی؛ حق کودک یا خشونت علیه کودک؟!
📌 «وزیر برابری جنسیتی اسپانیا، خانم "ایرنو مونترو" طی مصاحبهای اظهار نمود که کودکان حق دارند رابطهی جنسی با بزرگسالان را تجربه کنند. طی این اظهارنظرات تعجب برانگیز بسیاری از کاربران فضای مجازی اسپانیا واکنشهای تندی نشان دادند و خانم مونترو را به دلیل حمایت از پدوفیلی محکوم نمودند.»
▪️اظهارات خانم مونترو که در ظاهر از حقوق کودکان صحبت میکند در تناقضات آشکار و بسیاری حتی در نسبت با تعاریف سازمان ملل در رابطه با خشونت که به طور رسمی در وب سایت این سازمان نیز به نمایش گذاشته شده است میباشد. در تعریف خشونت، خصوصا خشونت علیه زنان ارائه شده از سازمان ملل یکی از نمودهای خشونت؛ اجبار رفتارهای خودسرانه به دیگران است به طوری که آزادی عمل از اشخاص سلب میشود. حال اینبار خشونت علیه کودکان در اسپانیا به گونهای تجلی یافته است که فردی در سمتِ وزیر جنسیت که سکاندار یک نهاد رسمی دولت اسپانیا است از خشونت پدوفیلیها تحت عنوان حق کودک! نام میبرد.
▪️پرسشهایی که در این رابطه مطرح میشود این است؛ چرا علیرغم وجود کنوانسیون رفع کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان مصوب ۱۹۷۹ سازمان ملل و پیوستن بسیاری از کشورها از جمله اسپانیا شاهد بیاناتی آزارگرانه از جانب مقام رسمی دولت اسپانیا نسبت به کودکانی هستیم که نیمی شان دختر هستند؟!
آیا دولتهای غربی ذیل عنوان کنوانسیون رفع کلیه اشکال خشونت علیه زنان و با وجود شکلگیری جریاناتی چون me too که از تجربیات تلخ زنان در مواجهه با خشونت آزار جنسی پدیدار گردید، به دنبال تشدید جریان me too و افزایش قربانیان خشونت های جنسی میباشند؟!
کارآیی کنوانسیون رفع کلیه اشکال خشونت علیه زنان در ایجاد مصونیت برای زنان در شکلگیری خشونتهای سیستماتیک اینچنینی در دولتهایی که خود را متعهد به این کنوانسیون میدانند چگونه بودهاست؟!
▪️ طراحان و مجریان اصلی این کنوانسیون میبایست برای تمام ملتهای دنیا در رابطه با عملکرد طرحهایشان در جلوگیری از اعمال خشونت علیه زنان و همچنین اعلام وضعیت زنان در کشورهای تابع این کنوانسیون قبل و بعد از اجرای آن به صورت تطبیقی، شفاف و صادقانه ارائه دهند، این ارائهی عملکرد یقینا میتواند در اتخاذ راهبردی جامع و جهانی در مواجهه با مقولهی خشونت و زنان تصویر شفافی از وضعیت کنونی و طی شده ارائه نماید.
#تحلیل_یک_خبر
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
حجاب و عدالت جنسیتی کرسی ترویجی.m4a
7.84M
#صوت
♦️ حجاب و عدالت جنسیتی
🎙 ارائه استاد بزرگوار:
حجت الاسلام دکتر مجید دهقان
@rahbariefarhang
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
♦️ جانهایی که در پی شادی، میروند!
📌 «سخنگوی پلیس استان فارس اعلام کرد به دلیل رسم تیراندازی در مراسم عروسی، متاسفانه در شهرستان قیروکارزین یک دختر و پسر ۹ ساله کشته و ۵ نفر زخمی شدند. قاتل به همراه اسلحه شکاری خود را به پلیس معرفی کرد و دستگیر شد.»
▪️آنچه در طی ۱۴۰۰ سال اسلام با آنها مقابله مینمود رسوم جاهلانهای است که محوریت آن عقل نیست بلکه لذات آنی است؛ لذاتی که چه بسا در راه ارضاء اشخاصی که آن را پی میگیرند، چه بسا جان و مال دیگرانی را به خطر گرفته و حتی میگیرند و به دنبال آن عذاب وجدان فرد خاطی را نیز به دنبال دارند. اینجاست که اهمیت تربیت بر مبنای آموزههای اسلامی نقش پررنگی مییابد. تربیتی که در قالبهای سمعی، بصری، نوشتاری پدیدار میشود.
▪️آنچه که خلاء این روزهای فرهنگ و تربیت کشور است و مایهی تنگنمودن عرصهی زندگی برای زنان میگردد، بی توجهی به رسالتی است که اصحاب هنر، اصحاب رسانه، نخبگان علوم انسانی و اسلامی، قانونگذاران و اصحاب قلم بر دوش دارند و آن خدمت به اصلاح فرهنگ کشور در راستای رسیدن به فرهنگی است که در آن رسوم جاهلانه جای نداشته باشند، رسومی که کام خانوادهها را تلخ میکند و جانهایی را میگیرد.
#تحلیل_یک_خبر
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#پرونده_ویژه ♦️ «ورزش بانوان»؛ نگاهی جهانی به مسائل و بحرانها ✍🏼|صغری عاشوری ▪️چندین سال است که
♦️ بسته خبری ششم؛ زنان پس از ورزش حرفهای
#پرونده_ورزش_بانوان
❕توضیح: «ورزش بانوان و بررسی اوضاع پیرامون آن در داخل کشور و همچنین قواعد حاکم بر این حوزه در خارج از کشور، به انحاء مختلف باعث اعتراضاتی بین بانوان ورزشکار داخل و خارج از کشور شده است. "پرونده ورزش بانوان" در عصر زنان، در بستههای خبری متفاوت، به وضعیت ورزش بانوان با یک نگاه جهانی پرداخته است.»
📌 «خبرگزاریهای غرب در گزارشهایی، چندی از آسیبهای زنان ورزشکار را رسانهای کردند. بخشی از این آسیبها پس از ورود زنان ورزشکار به پروسهی بلوغ اتفاق میافتد، مشکلاتی چون ابتلا به پوکی استخوان، مشکلات قاعدگی، کاهش کالری، اختلال در خوردن. این مشکلات برای زنانی است که بیش از ۱۲ ساعت در هفته ورزش میکنند و با یک و یا هرسه اختلال مواجه میشوند.
🔗 لینک خبر
از دیگر اختلالاتی که زنان ورزشکار حرفهای با آن مواجه هستند مشکلات پیرامون بارداری است. تحقیقات نشان دادهاند که دوندگان، بالهکارها، ژیمناستیککارها و شناگران به دلیل گرسنگیهایی که در خلال ورزش حرفهای شان متحمل میشوند، چربی بدنی کمی دارند در حالی که برای رخ دادن بارداری میبایست زنان حداقل ۲۲٪ چربی داشته باشند. حتی مطالعات بینالمللی نشان دادند که ۵۰٪ از زنان باله کار دوران عادت ماهیانه را متحمل نمیشوند.»
🔗 لینک خبر
▪️گزارشهای واصله بیانگر بروز مشکلات جسمی متعدد برای زنان ورزشکار به گونهای است که مکانیسمهای طبیعی آنان را با اختلالهای جدی مواجه میکند. برای مثال عدم تجربهی عادت ماهیانه که فرآیند طبیعی برای زنان است و سلامت آنان را تضمین میکند، زمانی که به دلیل گرسنگیهای طولانی مدت، هورمونهای زنانه خصوصا استروژن کاهش یافته و رو به خاموشی میگذارد، روند پوکی استخوان و حتی ابتلای به حملهی قلبی در زنان افزایش مییابد.
▪️نکتهی دیگر آنکه ورزش حرفهای همانگونه که نقطهی آغازین و اوجی دارد نقطهی پایانی را نیز به دنبال دارد و این برای هردو جنس زن و مرد وجود دارد، اما در پایان نقطهی ورزش حرفهای اگر زنان دچار عوارضی چون پوکی استخوان و بیماریهای قلبی شوند، یا به دلیل اختلال در قاعدگی نتوانند صاحب فرزندی باشند که تجربهی مادرشدن را بچشند، آیا پس از عبور از دوران ورزشی خود و کنارهگیری از دوران اوج شهرت و محبوبیت با وجود مشکلات جسمانی و نبود فرزند احساس خسران و سرخوردگی نمیکنند؟!
▪️چرا قواعد بسیاری از ورزشهای حرفهای علیرغم به وجود آوردن مشکلات جسمی غیرقابل اغماض برای زنان که در دنیا آسیبهای آنان برای زنان به اثبات رسیده است مورد بازنگری اساسی از نهادهای بین المللی ورزشی قرار نمیگیرد؟!
✍🏼|صغری عاشوری
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
♦️ جریانشناسی جنبشهای زنان در ایرانِ پسا انقلاب
#اختصاصی
✔️ بخش اول
✍🏼|اعظم شیری
▪️جریانهای حامی حقوق زنان بعد از انقلاب اسلامی را در سه محور کلان میتوان تقسیمبندی کرد:
۱. جریانهای سیاسی
۲.جریانهای سکولار
۳.جریانهای دینی
▪️۱. جریانهای سیاسی:
▫️سالهای ۵۷ تا ۶۱ دوره خمودگی جریان سیاسی است. با روی کار آمدن جمهوری اسلامی گروههای فعال زنان خصوصا گرایشات کمونیستی و چپ فعال شدند و از فرصت اول انقلاب جهت فعالیت در بحث زنان استفاده کردند تا بتوانند با بهرهگیری از فضای انقلابی زنان در آن دوره، زنان را به سوی آرمانهای خویش بکشانند. آنها از نقطه مشترک مبارزه با استعمار برای جذب زنان استفاده کردند. جریان فمنیستی دههی شصت، جریان چپ سیاسی و ضد حاکمیت بودند.
▫️شروع فعالیت و نقطه آغاز حرکتها از ۳۰ خرداد سال ۶۰، با عزل بنیصدر و شروع فعالیت جبهه ملی با اعلام اینکه لایحه قصاص غیر انسانی است و حکم امام مبنی بر ارتداد این افراد بود. با فعالیتهای مسلحانه مجاهدین خلق (فدائیان اسلام) و مقابله حاکمیت با این افراد، بسیاری زندانی شده و تعداد قابل توجهی نیز اعدام میشوند. زنان زندانیان یا زنانی که همسرانشان اعدام شده بودند که خود اغلب منتسب به جریان چپ بودند جلسات مشترکی را آغاز کردند (ازجمله افراد حاضر در این جلسات مهرانگیز منوچهریان (سناتور دورهی شاه) و پروانه فروهر بودند). اولین اقدام علنی و فعالیت روشن این گروه از فمنیستها بزرگداشت ۸ مارس بود.
▫️آرمانهایی که فعالین چپ در حوزه زنان دنبال میکردند بیشتر حول محور کار مساوی، دستمزد مساوی، تدابیراجتماعی برای زنان باردار شاغل، ایجاد مراکز پرورش کودکان، تعلیم زنان به ویژه در زمینه حقوق و وظایف، تجهیز و آموزش نظامی زنان و مردان جهت مقابله با امپریالیسم، القای قوانین چندهمسری و ازدواج موقت، برابری در طلاق، قوانین برابر با مردان در درون خانواده و جامعه، برابری در امکان دسترسی آزاد تحصیلات، تامین وسایل رفاهی برای زنان مانند مهدکودک برای اطفال بود.
▫️از طرفداران این جریان میتوان به "جمعیت بیداری زنان، جمعیت زن مبارز، جمعیت زنان دموکرات، اتحادیه انقلابی زنان مبارز" نام برد.
▪️۲.جریانهای سکولار
▫️جریان سکولار ازسال ۶۸ به موازات جریانهای خارجی در داخل کشور رشد کرد. دهه اول انقلاب به جهت درگیری جامعه با جنگ و بحرانهای ابتدایی انقلاب زنان کمتر درگیر مسائل صنفی زنانه بودند. اما از سال ۶۸ دشمن با ناامیدی از سقوط نظام تلاش خود را در موضوع زنان حاکم کرد.
▫️گذر از تب و تاب انقلاب و سالهای جنگ در کنار ورود به دوره رفاه و سازندگی، گسترش حوزه نشر، در کنار افزایش زنان نویسنده و همچنین همراهی جریانهای خارجی حامی حقوق زنان با فعالین حوزه زن که اعتقادی به اسلام و جمهوری اسلامی نداشتند زمینه را برای کنشگری جریان سکولار در داخل کشور هموار میکند.
▫️جریان سکولار فعال در حوزه زنان در ابتدای راه کمتر علیه نظام موضع میگرفت اما موضعگیرهای این جریان در مساله زنان نیز جنس اسلامی نداشت. این جریان در بدنه جمهوری اسلامی فعالیت میکند و گاها تحت نظرگاه و تدبیر جریانهای سیاسی است. این جریان دو راهبرد با نگرش متفاوت را دنبال میکند:
۱.براندازی نظام، ۲.لیبرال کردن نظام.
▫️بیشترین تمرکز این جریان در مقطع زمانی ۷۰ تا ۷۶ نگرش حقوقی به مسائل زنان است. به عبارت دیگر حقوق زنان چکشی برای احقاق آنچه حق میدانستند بود. لذا زنان اصلی این جریان سعی کردند حقوق بخوانند و وکیل شوند. زنان فعال جریان سکولار به دنبال گرفتن خواستههای قانونی زنان، تغییر قوانین مربوط به زنان و حمایت از فعالان حقوق زن -که مشکلات حقوقی و زندان و... پیدا میکردند- بودند.
▫️از سال ۷۶ به بعد با تغییر محسوس فضای فرهنگی و سیاسی کشور این جریان علاوه بر مباحث حقوقی به نقد مباحث مبنایی و تئوریپردازی درباب برابری زن و مردم پرداخت. در جریان سکولار، «دین» ابزاری برای مبارزه است. چرا که جامعه اسلامی- ایرانی دیدگاهی غیردینی را پذیرش نمیکرد. عمده فعالیت این گروه در سالهای اولیه برگزاری نشست، همایش، کنفرانس، چاپ و نشر مقاله است.
▫️پس از اتفاقات دهه ۸۰ و چرخش سیاسی کشور فعالین فمنیست حوزه زنان با توجه به تجربههای کشورهای دیگر در زمینه عملگرایی و جنگیدن برای آرمان مشترک، تصمیم گرفتند با حفظ هویت خویش برای رسیدن به هدف مشترک با یکدیگر تلاش کنند، به عبارت دیگر فمنیست از حوزه نظری و اندیشه با اختلافات فکری و عقیدتی گروههای مختلف وارد فاز «عملگرایی» و تلاش برای رسیدن به آرمان مشترک شد.
📥 ادامه دارد...
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
28.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خبر_روز
📌 «امروز طی دیدار رسمی "گروسی" رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی با مسئولان آژانس انرژی اتمی، خانم "آرمیتا رضایی نژاد" دختر شهید "داریوش رضایی نژاد"، سخنرانی کوتاهی داشت. در این سخنرانی آرمیتا از نقش پدرش به عنوان دانشمندی مسئول در قبال هموطنان بیمارش در سازمان انرژی اتمی سخن گفت.»
📂 ادامه یادداشت
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبر_روز 📌 «امروز طی دیدار رسمی "گروسی" رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی با مسئولان آژانس انرژی ات
♦️ زنان ایرانی، رهبران نهضت
📌 «امروز طی دیدار رسمی "گروسی" رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی با مسئولان آژانس انرژی اتمی، خانم "آرمیتا رضایی نژاد" دختر شهید "داریوش رضایی نژاد"، سخنرانی کوتاهی داشت. در این سخنرانی آرمیتا از نقش پدرش به عنوان دانشمندی مسئول در قبال هموطنان بیمارش در سازمان انرژی اتمی سخن گفت.»
▪️امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان ایرانی را به عنوان رهبران نهضت خطاب کردهبودند و رهبری انقلاب نیز بارها در دیدارهایشان با بانوان نخبه، خصوصا در دیدار ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱ از صمیم قلب به وجود بانوان تحصیل کرده و نخبه افتخار نمودند. این دو مولفهی رهبری و تحصیلکردگی زنان ایرانی دو مولفهای مهم برای به ثمر نشستن اصلاح جامعه، اصلاح مردان و زنان جامعه است، چنانکه امام خمینی(ره) معتقد بودند نقطهی ثقل اصلاح جامعه، اصلاح زنان است.
▫️حقیقت این است که میبایست زنانی باشند که با تکیه بر ایمان و تهذیب نفسشان، با ابزار علم و دانش گَرد جهل را از جامعه بزدایند، روایت کنند آن حقیقتهایی را که زیر غبارهای دروغ پمپاژهای رسانههای دروغساز درحال دفن شدن هستند و این امر اتفاق نمیافتد جز با زنانی که با احساس مسئولیت، رهبری حرکت جامعه اسلامی به سوی تمدن اسلامی را رقم بزنند. آرمیتا رضایی نژاد از نسلی است که دخترانش چنین استعدادی را دارند. این آرمان در مقابل آن تبلیغات شیانگارانهای است که رسانههای غربی در حال پمپاژ لحظه به لحظهی دختران و مسمومیت ذهن و روحشان میباشد، هویت انسانی و اثرگذار زن را میبلعد درحالیکه هویت زنانه او سرشار از توانمندی است به گونهای هدایت جامعه را رقم میزند.
#تحلیل_یک_خبر
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
♦️ جریانشناسی جنبشهای زنان در ایرانِ پسا انقلاب #اختصاصی ✔️ بخش اول ✍🏼|اعظم شیری ▪️جریانهای حا
♦️ جریانشناسی جنبشهای زنان در ایرانِ پسا انقلاب
#اختصاصی
✔️ بخش دوم
✍🏼|اعظم شیری
▪️۳.جریان دینی
▫️دراین جریان تلاش میشود تعریفی دوباره ازجایگاه زن در اسلام شود تا به نیازهای امروز زنان پاسخ داده شود، اما در این جریان دو راهبرد با توجه به جریانهای مختلف وجود دارد:
الف. با اصل قراردادن تحولات دنیای مدرن به تجدید نظر دربرخی اصول اسلام بپردازد تا جریان متدین جهان را با خود همراه کنند.
ب. با حفظ اصول و مبانی دین اسلام، تعریف متناسب با شرایط زمان و مکان از زن مسلمان ارائه دهند.
▫️جریان های مختلف طیف دینی
• طیف تجددگرا
الف: تجددگرایی با گرایش فقهی:
شروع به کار این طیف را میتوان درابتدای دهه 70، همزمان با انتشار اولین شماره مجله زنان دانست.
سردبیرمجله زنان میگوید: «وقت آن است که عالمان و روشنفکران، قدری جدی تر به اجتهاد بیندیشند، و از رخسارمهربان و معقول و پیشرو مذهب پرده بردارند.» این نشریه ابتدا با نام مستعار مقاله چاپ میکند و پس از آنکه می بیند حساسیتی در عوام و خواص جامعه ایجاد نشده نویسنده با نام واقعی مقاله چاپ میکند.
ویژگی های این جریان:
اولا: ناآگاهی یا تجاهل نسبت به منابع اجتهاد: مثل استناد به یک یا دو آیه برای مساوی دانستن حکم قصاص زن دربرابر مرد، درحالی که یا فهم دقیق از آیه ندارند و یا روایات را مورد توجه قرار نمیدهد.
ثانیا: غفلت ازمبانی اجتهاد: مثل نفهمیدن حکم الله که همان حکم ظاهری است نه واقعی / برداشت نادرست ازاحکام امضایی.
ب. طیف تجددگرایی با گرایش غیرفقهی:
دوم خرداد نقطه عطفی در تحولات و دگرگونی های فرهنگی جامعه است و سرآغاز حاکمیت روشنفکری برمباحث نظری و اجرایی است، دراین دوره ابتدا روشنفکران به علل متفاوت از پرداختن در مسایل زنان و راهکار دادن برای مسائل زنان کنارهگیری میکردند که مورد اعتراض سکولارها قرار گرفتند. آنها به نداشتن مبانی تئوریک لازم به مباحثی درمورد زنان پرداختند که سابقه نداشت، آنها اصول و چارچوب مدرنیته را داشتند و تلاش خود را صرف همگام سازی دیدگاه اسلام درمورد زنان با مولفههای فرهنگ مدرن کردند.
▫️این دو جریان تجددگرا از اسلام به طور تاکتیکی استفاده میکنند و هدف مطلوب را مشابهت حقوق زنان و مردان برای غربی شدن قرار دادهاند.
• جریان اصولگرایی
جریان بعدی که ازسال 84 به اوج میرسد جریان اصولگرایی است، که مبتنی بر نظریات اسلام است. این جریان از پیش از انقلاب خصوصا با فعالیت شهید مطهری تقویت میشود اما در این دوره جان دوبارهای میگیرد و جریانهای فمنیستی دیگر به حاشیه میروند.
از متفکران اصلی این جریان میتوان به امام خمینی، مقام معظم رهبری، شهید مطهری، آیه الله جوادی آملی و... نام برد. همچنین راهبرد اصلی این جریان تعریف دقیق از زن بر اساس مبانی صحیح اسلام با نگرش تمدن سازی بوده است.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسلهنشستهای تخصصی عصر زنان
♨️ نشست دوم:
مبارزات زنانه؛ از آغاز تا انجام
♨️ ارائه:
دکتر فرشته روحافزا
📅 زمان: پنجشنبه ۱۸ اسفند
🕰 ساعت ۱۶
📡 پخش زنده در کانال ایتا
|@asrezanan_ir|
📌در صورت تمایل برای شرکت حضوری در نشست، به آیدی زیر پیام دهید.
@asrezanan_admin
♦️ پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان