⭕️ رفرنس «علمی و دانشگاهی» در تدوین سلسله مقالات «غرب و مهدویت»
✍️ مصطفی امیری
▪️ما در تدوین سلسله مقالات، تعمدا رفرنسها را از مقالات «علمی پژوهشی» و «دانشگاهی»👇، انتخاب و گزینش نمودیم تا مخاطبان فهیم بدانند، اندیشه «غربی» چگونه نقشه دینامیک بشریت را ترسیم کرده است؟
▪️به #ترتیب، مطالعه شوند:
1. «تحلیل و بازشناسی انواع صهیونیسم براساس اندیشه موعود آخرالزمان»، فصلنامه مشرق موعود.
2. «بررسی تحلیلی خاستگاه صهیونیسم فرهنگی و صهیونیسم سیاسی»، فصلنامه معرفت سیاسی.
3. «ماشیح و دولت ماشیحانی در یهودیت»، فصلنامه مشرق موعود.
4. «آخرالزمان در نگاه مکتب صهیونیسم مسیحی»، فصلنامه مشرق موعود.
5. «اسطوره صهیونیست مسیحی و انگاره منجی گرایی»، فصلنامه مشرق موعود.
6. «نقش باورهای آخرالزمانی مسیحیت بنطیکاستی»، فصلنامه مشرق موعود.
7. «بررسی پیش گویی های عهدین درباره کشتارهای جمعی پیش از ظهور مسیح»، فصلنامه مشرق موعود.
8. «تفسیرهای مسیحی از نشانه های ظهور»، فصلنامه مشرق موعود.
9. «شرایط آخرالزمان در انجیل یوحنا»، سیزدهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت.
10. «منجی در مکاشفات یوحنا و مقایسه آن با قرآن کریم و روایات امامیه»، فصلنامه پژوهشنامه قرآن و حدیث.
11. «آخرالزمان در مکاشفات یوحنا و مقایسه آن با قرآن کریم و روایات شیعه»، پایاننامه دکتری دانشگاه آزاد تهران
12. «بررسی تطبیقی علائم آخرالزمان در مکاشفات یوحنا و روایات اسلامی»، مرجع سیویلیکا.
13. «چهار سوارکار آخرالزمان»، فصلنامه رصد.
14. «نقش پیشگوییهای آخرالزمانی در خشونتگرایی مسیحیت بنیادگرا»، فصلنامه مشرق موعود.
15. «بررسی تاثیر بینش های آخرالزمانی مسیحیان صهیونیست در تدوین راهبردهای ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه»، فصلنامه مطالعات منطقه ای.
16. «آموزه های راست مسیحی و سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا»، فصلنامه دستاوردهای نوین در مطالعات علوم انسانی.
17. «تأثیر بنیادگرایی مسیحی بر سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا»، فصلنامه معرفت سیاسی.
18. «بررسی شاخص های بنیادگرایی مسیحی در آمریکا»، فصلنامه دین و سیاست.
19. «فرا روایت بنیادگرایی مسیحی بررسی موردی رابطه دین و سیاست در آمریکا»، فصلنامه دین و سیاست.
20. «ایالات متحده آمریکا در میدان مغناطیس صهیونیسم مسیحی»، فصلنامه سیاست.
21. «الگوی حاکم بر مناسبات آمریکا و اسرائیل رژیم صهیونیستی»، فصلنامه آفاق امنیت.
22. «بحران سازی تمدن غرب و آینده سازی برای طرح تمدن موعود»، یازدهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت.
23. «مسیحیت صهیونیستى و آینده جهان»، فصلنامه حصون.
24. «آسیب شناسی توقیت با تأكید بر کلیسای ادونتیسم»، سیزدهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت.
25. «ارتباط آموزه های رستاخیز رجعت و ملکوت الله با آخرالزمان در عهد جدید با تکیه بر کارکردها و آسیب ها»، فصلنامه مشرق موعود.
26. «جهان پس از ظهور منجی از منظر عهد جدید»، فصلنامه پژوهشهای مهدوی.
27. «مفهوم جایگاه و بازتاب انتظار و اهداف بازگشت مسیح در میان مسیحیان کاتولیک»، فصلنامه مشرق موعود.
28. «مسيحيت انجيلى تشیع ایرانی و آينده بشر»، فصلنامه مشرق موعود.
29. «جریان صهیونیسم مسیحی غرب در مقابل فرهنگ تشیع»، فصلنامه پژوهشهای سیاسی جهان اسلام.
30. «بررسی تطبیقی تأثیر فرا روایت موعودگرایی شیعی و مسیحی بر سیاست ایران و آمریکا»، فصلنامه پژوهشهای سیاسی.
31. «تقابل آینده گرایی ایرانی و آمریکایی»، فصلنامه مشرق موعود.
32. «همگرايی مهدويت باورانه در مصاف واگرايی طرح خاورميانه بزرگ»، فصلنامه مشرق موعود.
33. «تقابل تمدنی مهدویت در اندیشۀ مذاهب اسلامی با آیندهنگری در اندیشۀ مدرن»، فصلنامه صراط.
34. «رویکرد پایگاه های اطلاع رسانی غرب درباره موعود شیعه»، فصلنامه سپیده سحر.
35. «تیپ شناسی و واکاوی استراتژی های غرب در ستیزش با آموزه مهدویت»، فصلنامه انتظار موعود.
36. «بررسی و نقد نظرات ضد مسیح اسلامی و اسلام، ردای ضد مسیح در تطبیق ضد مسیح بر منجی اسلامی»، فصلنامه انتظار موعود.
37. «مهدى، مسيح، ضدمسيح، عدالت و خشونت مقدس»، فصلنامه پژوهشهای مهدوی.
38. «بررسی تطبیقی پیشگویی های آخرالزمان در اسلام، یهودیت و مسیحیت»، فصلنامه مشرق موعود.
39. «بررسی پیشگوییهای جنگها و آشوبهای آخرالزمان در کتاب مقدس»، دوازدهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت.
40. «بررسی تطبیقی پیشگویی های آخرالزمان از دیدگاه یهودیت مسیحیت و اسلام»، فصلنامه پژوهشهای مهدوی.
41. «مقایسه پیشگویی شیعه امامیه و مسیحیت صهیونیسم درباره عصر ظهور»، سیزدهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت.
✅ نکته پایانی
▪️در تدوین سلسله مقالات «چرایی حمایت غرب از اسرائیل»، همه این مقالات علمی و دانشگاهی (بیش از 40 مقاله و رفرنس علمی)، توسط نگارنده، مطالعه گردید و ساعت ها، وقت صرف شده است.
▪️ان شاء الله قدر بدانید و با دقت مطالعه بفرمائید.
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ ابهامات و سوالات در مکان« قیام یمانی» از «یمن»
✍️مصطفی امیری
▪️یمانی، به خویشتن دعوت نمیکند، بلکه شیعه را به امام عصر، فرا میخواند (یدعو الی صاحبکم) و اما در عصر غیبت، تمسک به مرجعیت اصیل شیعه و نائبان عام امام عصر، راه نجات شیعه برای در امان ماندن از فتنههای مدعیان دروغین مهدویت همچون احمداسماعیل بصری، خواهد بود.
✅ سه سوال از مدافعین «خروج یمانی از یمن»
▪️یمانی از کدام کشور قیام میکند؟ اگر یمانی از یمن قیام میکند، با چندین ابهام و سوال اساسی روبرو است:
✅ سوال اول
▪️نظامیان آلبنیفلان حاکم بر عربستان که «جوان شیعه مومن» در «مدینه» را به قتل رساندهاند[1]، سپس «نفس زکیه»، آخرین نشانه حتمی ظهور، را «پانزده روز» قبل از قیام امام[2]، در «مکه» به شهادت میرسانند[3]؛ حال سوال این است: اگر کشور عربستان، توسط یمانی، تصرف شده است و یمانی حاکم حجاز خواهد شد، پس چرا پانزده روز قبل از قیام امام عصر، شهادت نفسزکیه توسط نظامیان خاندان بنیفلان حاکم بر مکه، انجام میشود؟ پس این امر، نشان میدهد که یمانی، بر منطقه حجاز و کشور عربستان، مسلط نخواهد شد؛ حداقل احادیث صراحت دارند که بنیفلان، حاکم مکه و مدینه میباشند. و همانطور که میدانید قتل نفس زکیه #بعد از قیام یمانی، میباشد.
▪️به عبارت دیگر، آنچه قطعی است، اینکه: نظامیان حکومت بنیفلان در حجاز، نفس زکیه را به شهادت میرسانند که نشانهای است بعد از خروج یمانی. بنابراین با توجه به دو حادثه در عربستان، یعنی «قتل غلام در مدینه» و حدیث «شهادت نفس زکیه در مکه»، توسط نظامیان «حکومت بنیفلان در عربستان»، این خاندان در عربستان، تا واپسین روزهای پایانی ظهور و قیام امام عصر (پانزده روز مانده به قیام امام عصر)، هرچند متزلزل شدهاند، اما حکومتشان باقی است و مکه و مدینه در اختیار بنی فلان میباشد و نه یمانی؛ و طبق دو حدیث فوق، یمانی، حاکم مکه و مدینه نخواهد شد.
▪️وقتی ثابت و یقینی است که نظامیان بنیفلان تا 15روز قبل از ظهور، بر مکه و مدینه مسلط هستند؛ حال باید مدافعان خروج یمانی از یمن، پاسخ بدهند: طبق دیدگاهشان که تبلیغ میکنند، یمانی مدتها پیش از شهادت نفس زکیه، وارد عربستان شده است و حاکم شده است؛ و حتی یمانی، از عربستان عبور کرده و به جنگ سفیانی در عراق نیز رفته است. حال چگونه یمانی بر مکه و مدینه، تسلط دارد اما چگونه نسبت به حفظ جان نفسزکیه و دیگر شیعیان، بیتفاوت بوده است و تمهیداتی نیاندیشیده است؟ بنابراین، یمانی، گویی اینکه اصلا در عربستان، حکومت ندارد که بتواند از نفسزکیه نماینده امام عصر در برابر نظامیان بنیفلان، دفاع کند.
✅ سوال دوم
▪️از طرفی، عربستان تا روزهای پایانی، برای امنیت امام مهدی و شیعه، مهیا نمیباشد: بعد از قتل جوان مومن شیعی در مدینه توسط نظامیان حکومت آلفلان در عربستان[4]، و نیز بعد از به شهادت رساندن سیدحسنی (نفسزکیه) توسط اهل مکه و ارسال سر مبارک وی به منطقه شام و متعاقب آن اعزام لشکر سفیانی که بیانگر توافق و همکاری حکومت آلفلان در عربستان با سفیانی حاکم شام در قتلعام شیعیان است[5]، و نیز زندانی و کشتار شیعیان مدینه توسط سفیانی[6]، حرکت امام عصر «خائفا یترقب» از مدینه به مکه[7]، و پناه بردن برخی شیعیان به حرم امن الهی[8]، همه این حوادث و وقایع، شواهد محکمی بر این مدعا که فضای عربستان تا روزهای پایانی ظهور و قیام، امنیت کامل فراهم نیست. سوال این است: یمانی به عنوان پرچم هدایت اگر در عربستان حضور دارد، آیا وظیفه حمایت از شیعه و جان امام، را بر عهده نخواهد داشت؟ و باید نظارهگر این همه حوادث فجیع باشد؟
✅ سوال سوم
▪️از لحاظ عقلی، نیز امکان خروج یمانی از یمن، بعید بنظر میرسد. طبق احادیث، در آستانه ظهور امام عصر، مرزهای عراق، از سمت غرب در اشغال سفیانی، از سمت جنوب در اختیار نظام ناصبی آلفلان عربستان، است و چگونه لشکر یمانی، میتواند از یمن خروج کرده و مسافت طولانی را طی کرده و با عبور از عربستان، وارد عراق شود تا با سفیانی در کوفه و نجف بجنگد؟ حتی یک روایت نیز وجود ندارد که از فعالیت یمانی در مکه گزارش کرده باشد. درحالیکه ثابت و یقینی است جنگهای یمانی در معیت لشکر خراسانی با سفیانی در «عراق» خواهد بود.
▪️طبق این دیدگاه، یمن محل خروج یمانی نیست. زیرا حکومت آلفلان در حجاز تا پانزده روز قبل از ظهور در عربستان حکومت میکنند و نفس زکیه را همین خاندان به قتل میرسانند؛ در حالیکه اگر یمانی، عربستان را تصرف میکرد دیگر قتلعام شیعیان مدینه و شهادت نفس زکیه رخ نمیداد و حتی حضرت «خائفا یترقب» از مدینه به مکه پناه نمیبردند.
✅ عناوین مرتبط:
▪️نقد جریان «احمداسماعیل بصری» مدعی یمانی و مهدویت:
https://eitaa.com/asrzohur110/247
✅ پینوشت:👇
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
ابهامات و سوالات در مکان «قیام یمانی» از «یمن» / بخش دوم
✅ پینوشت:
1. «یَا زُرَارَةُ لَا بُدَّ مِنْ قَتْلِ غُلَامٍ بِالْمَدِینَةِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ أَ لَیْسَ یَقْتُلُهُ جَیْشُ السُّفْیَانِیِّ قَالَ لَا وَ لَکِنْ یَقْتُلُهُ جَیْشُ آلِ بَنِی فُلَانٍ» (کلینی، الکافی، ج۱، ص۳۳۷).
2. «لَیْسَ بَیْنَ قِیَامٍ الْقَائِمِ آلِ مُحَمَّد وَ بَیْنَ قَتْلِ النَّفْسِ الزَّکِیَّةِ إِلَّا خَمْسَ عَشْرَةَ لَیْلَة» (صدوق، کمالالدین، ج۲، ص۶۴۹).
3. «أَ لَا أُخْبِرُکُمْ بِآخِرِ مُلْکِ بَنِی فُلَانٍ...قَتْلُ نَفْسٍ حَرَامٍ...فِی بَلَدٍ حَرَام...مَا لَهُمْ مُلْکٌ بَعْدَهُ غَیْرُ خَمْسَ عَشْرَةَ لَیْلَةً قُلْنَا هَلْ قَبْلَ هَذَا أَوْ بَعْدَهُ مِنْ شَیْءٍ فَقَالَ صَیْحَةٌ فِی شَهْرِ رَمَضَان» (نعمانی، الغیبۀ، ص۲۵۸).
4. «یَا زُرَارَةُ لَا بُدَّ مِنْ قَتْلِ غُلَامٍ بِالْمَدِینَةِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ أَ لَیْسَ یَقْتُلُهُ جَیْشُ السُّفْیَانِیِّ قَالَ لَا وَ لَکِنْ یَقْتُلُهُ جَیْشُ آلِ بَنِی فُلَان» (کلینی، الکافی، ج۱، ص۳۳۷).
5. «فَیَبْتَدِرُ الْحَسَنِیُّ إِلَی الْخُرُوجِ فَیَثِبُ عَلَیْهِ أَهْلُ مَکَّةَ فَیَقْتُلُونَهُ وَ یَبْعَثُونَ بِرَأْسِهِ إِلَی الشَّامِیِّ فَیَظْهَرُ عِنْدَ ذَلِکَ صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ فَیُبَایِعُهُ النَّاسُ وَ یَتَّبِعُونَهُ وَ یَبْعَثُ الشَّامِیُّ عِنْدَ ذَلِکَ جَیْشاً إِلَی الْمَدِینَةِ فَیُهْلِکُهُمُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ دُونَهَا» (کلینی، الکافی، ج۸، ص۲۲۵).
6. «السُّفْیَانِی...یَبْعَثُ بَعْثاً إِلَی الْمَدِینَةِ...وَ یُؤْخَذُ آلُ مُحَمَّدٍ صَغِیرُهُمْ وَ کَبِیرُهُمْ لَا یُتْرَکُ مِنْهُمْ أَحَدٌ إِلَّا حُبِسَ...وَ یَخْرُجُ الْمَهْدِیُّ مِنْهَا عَلَی سُنَّةِ مُوسَی خائِفاً یَتَرَقَّبُ حَتَّی یَقْدَمَ مَکَّةَ وَ یُقْبِلُ الْجَیْشُ حَتَّی إِذَا نَزَلُوا الْبَیْدَاءَ وَ هُوَ جَیْشُ الْهَمَلَات خُسِفَ بِهِم». (عیاشی، التفسیر، ج۱، ص۶۴. مجلسی، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۲۳).
7. «یَبْعَثُ السُّفْیَانِیُّ بَعْثاً إِلَی الْمَدِینَةِ فَیَنْفَرُ الْمَهْدِیُّ مِنْهَا إِلَی مَکَّةَ فَیَبْلُغُ أَمِیرَ جَیْشِ السُّفْیَانِیِّ أَنَّ الْمَهْدِیَّ قَدْ خَرَجَ إِلَی مَکَّة فَیَبْعَثُ جَیْشاً عَلَی أَثَرِهِ فَلَا یُدْرِکُهُ حَتَّی یَدْخُلَ مَکَّةَ خائِفاً یَتَرَقَّبُ عَلَی سُنَّةِ مُوسَی بْنِ عِمْرَانَ قَالَ فَیَنْزِلُ أَمِیرُ جَیْشِ السُّفْیَانِیِّ الْبَیْدَاءَ فَیُنَادِی مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ یَا بَیْدَاءُ أَبِیدِی الْقَوْمَ فَیَخْسِفُ بِهِم» (نعمانی، الغیبۀ، ص۲۸۰).
8. «وَ یَهْرُبُ یَوْمَئِذٍ مَنْ کَانَ بِالْمَدِینَةِ مِنْ وُلْدِ عَلِیٍّ إِلَی مَکَّةَ فَیَلْحَقُونَ بِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ» (کلینی، الکافی، ج۸، ص۲۲۵).
✅ برای آگاهی بیشتر:
جلال الدین علیالصغیر، رایۀ الیمانی الموعود اهدی الرایات، ص۵۳-۶۵.
جلال الدین علیالصغیر، علامات الظهور بحث فی فقه الدلالۀ و السلوک، ج۲، ص۲۹۰-۳۴۴. بویژه ص۲۹۶-۳۱۱ و ص۳۱۹ و ص۳۲۶.
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ پرسش و پاسخ درباره نقش «یمن» قبل ظهور
✍️مصطفی امیری
بعد از انتشار نوشتار «سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن»، بازتابهای مختلفی داشت.
سوال پرسیده شد: خروج یمانی از یمن، در احادیث تصریح شده است.
عبارت «یمانی من الیمن» در برخی احادیث در داخل کروشه است: [من الیمن] که بیانگر اختلاف نسخ است. و وقتی اختلاف است، نمیتوان به عنوان ادله یقینی و برهان مطرح کرد.
احادیثی وجود دارد که به خروج یمانی از صنعاء اشاره دارد
حدیث «کاسر عینیه بصنعاء»، نمیتوان بیان کرد که بر یمانی دلالت دارد. چه دلیلی بر اتحاد شخص کاسرعین با یمانی است؟
چه کسی گفته یمانی قرار است بر عربستان، مسلط شود؟
آقای کورانی نظریهپرداز اصلی خروج یمانی از یمن، نظرشون این است که یمانی بر عربستان، مسلط میشود. و اما اصلا فرض کنیم، یمانی در همان یمن میماند؛خوب چه کار میخواهد بکند؟ مگر نباید حضرت یاری و نصرت شود؟ پس آیا درست است که لشکر خراسانی در ایران بماند و فقط شعار بدهد. وقتی سفیانی به عراق حمله میکند، لشکر خراسانی برای مقابله وارد کوفه و نجف میشود. آیا یمانی بماند در کشور یمن؟ این چه اهدی الرایات بودن یمانی است؟
نقش یمن در ظهور امام عصر چه خواهد بود؟ و مگر نباید مکه برای ظهور ایشان امن باشد؟
مکه باید امن باشد اما روزهای منتهی به ظهور، امن نیست. شاهد: شهادت نفس زکیه ۱۵روز قبل ظهور.
یمانی، امنیت مکه را فراهم میکند
حتی یک روایت هم نداریم مبنی بر اینکه، یمنیها امنیت مسجدالحرام را برای ظهور، مهیا میکنند. و اما نقش یمن در مرحله قبل ظهور، لطفا هرچه احادیث معتبر است، ارسال بفرمایید تا بیشتر گفتگو شود.
یمانی واضح است یعنی از کشور یمن
مثال: سیستانی. آیا یعنی مکان قیام و خروج از منطقه سیستان؟ لازم به ذکر است اشاره برخی روایات به خروج یمانی از یمن، که آن هم برخی تعبیر میکنند که اصالت یمانی، مقصود است. یعنی یمانی، یمنیالاصل است نه اینکه الزاما باید از یمن خروج کند. همچنن گفته میشود یمانی، شخصی است که رهبری یمن را در مقابله با جبهه سفیانی در «جغرافیای ظهور»، برعهده میگیرد.
سوال پرسیده شده: آیا جایی درباره یمانی مثل خراسانی به لشگرکشی زمینی اشاره شده است؟لزومی ندارد لشکر یمانی بخواهد زمینی با عبور از عربستان، وارد عراق شود. بلکه به صورت هوایی و عملیات پهپادی نیز کافی است
قرار نیست گفته شود. اصل همین است. مثل سفیانی و خراسانی که زمینی وارد عراق میشوند نمیشود بدون دلیل، یمانی را استنثا کرد. اصولا تعبیر و عبارت حدیثی (فرسی رهان): دو اسب مسابقه، برای یمانی و سفیانی، نشانگر این است که دو لشکر در جهت رسیدن به مقصدی خاص در حال رقابت هستند و از آنجا که سفیانی، مقصدش عراق است (لایکون همه الا نحو العراق)، یمانی نیز طبیعتاً برای شکست سفیانی، در عراق حضور دارد کما اینکه لشکر خراسانی به سمت کوفه حرکت خواهد کرد (يَبْعَثُ السُّفْيَانِيُّ جَيْشاً إِلَى الْكُوفَةِ...إِذْ أَقْبَلَتْ رَايَاتٌ مِنْ قِبَلِ خُرَاسَانَ ...وَ مَعَهُمْ نَفَرٌ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِم)؛ سفیانی و خراسانی خروج میکنند، این از مشرق و آن از مغرب، همانند دو اسب مسابقه بهسوی کوفه میشتابند (یخرُجُ علیهم الخراسانیُّ و السفیانیُّ هذا من المشرِقِ و هذا من المغرِبِ، یستبقانِ الی الکوفةِ کفَرَسَیرِهانٍ). کاملا واضح است لشکرکشی در داخل خاک عراق و بویژه جنگ در کوفه و نجف، در جریان است.
لازم نیست پیروان یمانی، شیعه دوازده امامی باشند؟
دقت بفرمایید یمانی به عنوان اهدی الرایات، باید پیروانش، شیعه دوازه امامی باشند. درحالیکه یمنیها زیدی هستند. مثال: مگر میشود امام خمینی قیام کند اما پیروانش اعتقادی به امام دوازدهم نداشته باشند.
در روایت آمده: الیمانی یتولی علیاً. یعنی قائل به ولایت امام علی هستند و همین شاید کافی است.
یمانی، یدعو الی صاحبکم، این ویژگی را هم ببینید. مبداء ولایت امام علی و مقصد دعوت به امام دوازدهم درحالیکه زیدیها اینگونه نیستند. مگر میشود یمانی اهدی الرایات باشد اما پیروانش و مناطق محل زندگی پیروان یمانی، از شیعیان اثنیعشری نباشند؟
نوشتار، در قالب «سلسله مقالات» است. و در ادامه بعد بیان اقوال مختلف، «جمع بندی» نیز قلمی و مکتوب خواهد شد ان شاء الله؛ ضمن اینکه کتابی درباره «مکان قیام یمانی» در شرف تدوین است. اما آیا توقع دارید در چند نوشته کوتاه، بتوان همه مطالب را بیان کرد؟
اصلا فکر کردید چرا غربیها، جریان مدعی یمانی (احمد اسماعیل بصری) را در عراق، قرار دادند؟
چرا با اینکه یمن مساعدتر بود و به دور از مرکز تشیع و حوزه هزارساله نجف، اما با این حال در این کشور، تبلیغ نشد؟ چون میدانند جنگ یمانی با سفیانی در عراق است و سعی در بدلسازی دارند.
ان شاء الله منتظر کتاب «مکان قیام یمانی» باشید و همه ادله و اقوال مختلف، بیان خواهد شد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ حوثیهای یمن، «زیدی» هستند و نمیتواند «یمانی» باشند
✍️مصطفی امیری
1. در احادیث مبدا و مقصد یمانی، مشخص است: مبدا: «الیمانی یتولی علیا»، امام علی و دعوت به ولایت امیرالمومنین؛ مقصد: «الیمانی یدعو الی صاحبکم». امام زمان و دعوت به امامت امام دوازدهم و تشیع دوازده امامی.
2. مگر میشود یمانی، «اهدی الرایات» باشد اما مناطق محل زندگی و پیروان یمانی، از شیعیان غیر شیعه اثنیعشری باشند؟
3. مثل اینکه بگوییم امام خمینی، شیعه دوازده امامی باشد اما ایرانیها و پیروان وی، سنی یا زیدی هم باشند، کافی است یا بعدا شیعه خواهند شد.
4. در برخی راویات، از زیدیها به «شذاذ آلمحمد» تعبیر شده است که اعتقادی به امامت امام باقر و امام صادق نداشتند.
5. یمانی، اصالتا یمنی است اما لازم نیست از یمن خروج کند.
✅ عناوین مرتبط
🔹سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن:
https://eitaa.com/asrzohur110/306
🔸پرسش و پاسخ درباره نقش «یمن» قبل ظهور:
https://eitaa.com/asrzohur110/308
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ مکان قیام یمانی؛ آیا عراق، حضور لشکر خارجی را میپذیرد؟
✍️ مصطفی امیری
1. سفیانی بعد از تسلط بر سوریه، هدفی جز حمله به عراق و کشتار شیعیان در کوفه و نجف ندارد(السُّفْيَانِيُّ...لَايَكُونُ لَهُ هِمَّةٌ إِلَّا الْإِقْبَالَ نَحْوَ الْعِرَاق).
2. از طرفی در احادیث ذکر شهده است: یمانی و سفیانی همچون دو اسب مسابقه (فرسی رهان) هستند که در حال رقابت برای رسیدن به مقصد و هدف واحد هستند(الْيَمَانِيُّ وَ السُّفْيَانِيُّ كَفَرَسَيْ رِهَانٍ).
3. بنابراین یمانی و خراسانی نیز همچون سفیانی در حال رقابت برای رسیدن به کوفه و نجف است تا به وی مقابله کند و از کشتار بیشتر شیعیان عراق جلوگیری کند(يَبْعَثُ السُّفْيَانِيُّ جَيْشاً إِلَى الْكُوفَةِ...إِذْ أَقْبَلَتْ رَايَاتٌ مِنْ قِبَلِ خُرَاسَانَ...وَ مَعَهُمْ نَفَرٌ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِم).
4. و یکی از دلایل تاخیر ورود ایرانیان به عراق برای دفع لشکر سفیانی، جو نامناسب کشور عراق علیه مقاومت شیعی در فضای فتنه و غبارآلود آن زمان است.
5. حال با این توصیف، آیا مردم عراق قبول میکنند، لشکر یمانی از یمن، وارد عراق شود؟ درحالیکه «حشد الشعبی» متشکل از خود جوانان عراقی است با این حال، تشکل بسیح مردمی عراق، مورداتهام است که شما تحتتاثیر و نفوذ ایرانیها هستید تا چه رسد به حضور لشکر خارجی (لشکر یمانی از یمن).
6. البته برای ایرانیان ذکر شده است که لشکر اعزامی از خراسان، با تمام مشقتها و برچسبها، وارد عراق خواهد شد اما آیا برای یمانی در احادیث ذکر شده است که وارد عراق میشوند؟ خیر، چنین گزارشی نشده است.
7. و آیا فکر کردید چرا غربیها، جریان مدعی یمانی (احمد اسماعیل بصری) را در عراق، قرار دادند؟ چرا با اینکه یمن مساعدتر بود و به دور از مرکز تشیع و حوزه هزارساله نجف، اما با این حال در کشور یمن، تبلیغ نشد؟ چون میدانند جنگ یمانی با سفیانی در عراق است و سعی در بدلسازی دارند.
8. حال برای شما مخاطب فهیم، سوال ایجاد نمیشود که درباره مکان قیام یمانی از یمن، باید تجدیدنظر کرد و تاملی نو داشت؟
✅ عناوین مرتبط
🔹سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن:
https://eitaa.com/asrzohur110/306
🔸پرسش و پاسخ درباره نقش «یمن» قبل ظهور:
https://eitaa.com/asrzohur110/308
🔹حوثیهای یمن، «زیدی» هستند و نمیتواند «یمانی» باشند:
https://eitaa.com/asrzohur110/309
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ پرسش و پاسخ درباره نقش «یمن» قبل ظهور / مکان قیام یمانی و «فرسی رهان»
✍️ مصطفی امیری
▪️بعد از انتشار «سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن»، بازتابهای مختلفی داشت و سوالات متعددی ارسال گردید.
▪️ازجمله، اگر یمانی برای مقابله با لشکر سفیانی در عراق، متمرکز است، مخاطبین مطرح کردند: «فقط یک احتمال میتواند پیش آید، آن هدف مشخص که یمانی و سفیانی چون دو اسب مسابقه به سوی آن میتازند قطعا عراق و کوفه نیست. اگر یمانی در عراق ساکن باشد چگونه میتوان گفت که یمانی و سفیانی به سوی عراق میتازند در صورتی که خود یمانی در عراق است!».
▪️لازم گردید، بخشی از وقایع «عراق قبل ظهور»، ترسیم شود:
▪️هرچند سفیانی بعد از تسلط بر سوریه، مسیر او به سمت عراق است[1] اما حقد و کینه شیعیان را در دل دارد[2] و مقصد نهایی وی، کوفه و نجف است[3]
▪️یمانی و سفیانی دو اسب مسابقه (فرسی رهان) هستند برای رسیدن به کوفه[4]. چنانچه همپیمان یمانی یعنی لشکر خراسانی نیز در حال رقابت با سفیانی[5] برای رسیدن به کوفه است[6]
▪️اما سفیانی به دلایلی زودتر به کوفه میرسد. دلایل تاخیر یمانی و خراسانی در عراق آن زمان، متعدد است ازجمله: وجود فتنه و آشوب در عراق[7]، عدم مقبولیت لشکر خراسانی و یمانی در نزد برخی شیعیان عراق[8]، وجود جریان صاحب البرقع[9]، اختلاف جریانهای شیعی با یکدیگر نیز مزید بر علت خواهد بود[10]
▪️وقتی سفیانی به عراق حمله میکند، بعد از سقوط بغداد وارد کوفه شده و کشتار میکند[11] ذکر شده سفیانی، هیجده روز در مناطق شیعی، متمرکز است[12]
▪️از طرفی در احادیث ذکر شده شیعیان عراق بویژه کوفه و نجف اگر از فرات عبور کنند و به مناطق پایینتر، پناه ببرند از گزند حمله سفیانی در امان خواهند بود[13]
چرا از گزند حملات در امان خواهند بود؟ اگر تصویر نقشه عراق را ببینید و پایینتر از کوفه و نجف و رود فرات را در نظر بگیرید؛ از مجموع آنچه بیان گردید، شاید حشدالشعبی در کنار لشکر یمانی در عراق آن زمان، در این مناطق متمرکز میشوند تا با همپیمانی لشکر خراسانی به سفیانی، حمله کنند و دشمن را از مناطق شیعی کوفه و نجف عقب برانند و البته در این تقابل، سفیانی نیز شکست خواهد خورد.
▪️بنابراین این سوال شما که: «اگر یمانی از عراق قیام کند، چگونه میتوان گفت یمانی و سفیانی همچون دو اسب مسابقه (فرسی رهان) به سوی کوفه میتازند در صورتی که خود یمانی در عراق همچون خراسانی برای مقابله با سفیانی متمرکز است!»، با تشریح وقایع عراق در آن زمان، پاسخ داده شد.
✅پینوشت:
1. «السُّفْیَانِیُّ...لَایَکُونُ لَهُ هِمَّةٌ إِلَّا الْإِقْبَالَ نَحْوَ الْعِرَاق» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰).
2. «فَإِنَّ حَنَقَهُ وَ شَرَهَهُ إِنَّمَا هِیَ عَلَی شِیعَتِنَا» (نعمانی، الغیبة، ص۳۰۱).
3. «یَبْعَثُ السُّفْیَانِیُ جَیْشاً إِلَی الْکُوفَةِ...فَیُصِیبُونَ مِنْ أَهْلِ الْکُوفَةِ قَتْلًا وَ صُلْباً وَ سَبْیا» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰)؛ «مِنْ شِیعَةِ آلِ مُحَمَّدٍ بِالْکُوفَةِ قَتْلًا وَ صَلْباً» (عیاشی، التفسیر، ج۱، ص۶۴).
4. «الْیَمَانِیُّ وَ السُّفْیَانِیُّ کَفَرَسَیْ رِهَانٍ» (نعمانی، الغیبة، ص۳۰۵).
5. «یَبْعَثُ السُّفْیَانِیُّ جَیْشاً إِلَی الْکُوفَةِ...إِذْ أَقْبَلَتْ رَایَاتٌ مِنْ قِبَلِ خُرَاسَانَ...وَ مَعَهُمْ نَفَرٌ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِم» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰).
6. «الْخُرَاسَانِیُّ وَ السُّفْیَانِیُّ هَذَا مِنَ الْمَشْرِقِ وَ هَذَا مِنَ الْمَغْرِبِ یَسْتَبِقَانِ إِلَی الْکُوفَةِ کَفَرَسَیْ رِهَان» (نعمانی، الغیبة، ص۲۵۹).
7. «شُمُولِ أَهْلِ الْعِرَاقِ خَوْفٌ لَا یَکُونُ لَهُمْ مَعَهُ قَرَارٌ» (مفید، الارشاد، ج۲، ص۳۷۸).
8. «الْكُوفَةُ...يُقْتَلُ الرِّجَالُ...سَیُنْقِذُهُمْ أَقْوَامٌ مَا لَهُمْ عِنْدَ أَهْلِ الْکُوفَةِ یَوْمَئِذٍ قَدْر» (نیلی نجفی، سرور اهل الایمان، ص۴۵. مجلسی، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۷۱).
9. «صَاحِبِ الْبُرْقُعِ...رَجُلٌ مِنْکُمْ یَقُولُ بِقَوْلِکُمْ...فَیَعْرِفُکُمْ وَ لَا تَعْرِفُونَهُ فَیَغْمِزُ بِکُمْ رَجُلًا رَجُلًا» (طوسی، الغیبة، ص۴۵۰).
10. «الْکُوفَةَ وَ بِهَا ثَلَاثُ رَایَاتٍ قَدِ اضْطَرَبَت» (مفید، الارشاد، ج۲، ص۳۸۰).
11. «یَبْعَثُ السُّفْیَانِیُ جَیْشاً إِلَی الْکُوفَةِ...فَیُصِیبُونَ مِنْ أَهْلِ الْکُوفَةِ قَتْلًا وَ صُلْباً وَ سَبْیا» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰)؛ «مِنْ شِیعَةِ آلِ مُحَمَّدٍ بِالْکُوفَةِ قَتْلًا وَ صَلْباً» (عیاشی، التفسیر، ج۱، ص۶۴).
12. «یَمْکُثُ فِیهَا ثَمَانِیَ عَشْرَةَ لَیْلَةً» سیوطی، العرف الوردی، ص۱۲۰.
13. «الْکُوفَةُ مَا ذَا یَلْقَوْنَ یُقْتَلُ الرِّجَالُ...وَ أَحْسَنُهُمْ حَالًا مَنْ یَعْبُرُ الْفُرَاتَ وَ مَنْ لَا یَکُونُ شَاهِداً بِهَا» (نیلی نجفی، سرور اهل الایمان، ص۴۵. مجلسی، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۷۱).
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ مکان قیام «یمانی» از «عراق» یا «یمن»؟
▪️بخش اول
✍️ مصطفی امیری
▪️بعد از اینکه اثبات گردید، جریان احمداسماعیل بصری، مدعی یمانی و مهدویت، دچار تناقضات فراوان هستند[1]
▪️حال این سوال مطرح است: یمانی از کدام کشور قیام میکند؟ و بیان گردید اگر یمانی از یمن قیام میکند، با چندین ابهام و سوال اساسی روبرو است.
▪️بعد از انتشار «سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن»[2]، که بازتابهای مختلفی داشت و سوالات متعددی ارسال گردید[3]
▪️ضمن اینکه بیان گردید حوثیهای یمن، «زیدی» هستند و نمیتوانند در عین زیدی مذهب بودن، پیروان «یمانی» باشند که وی به امامت امام دوازدهم دعوت میکند[4]
▪️به این سوال بسیار مهم نیز پاسخ داده شد: «اگر یمانی برای مقابله با لشکر سفیانی در عراق، متمرکز است، فقط یک احتمال میتواند پیش آید، آن هدف مشخص که یمانی و سفیانی چون دو اسب مسابقه به سوی آن میتازند قطعا عراق و کوفه نیست. زیرا اگر یمانی در عراق ساکن باشد چگونه میتوان گفت که یمانی و سفیانی به سوی عراق میتازند در صورتی که خود یمانی در عراق است!».[5]
▪️اکنون، به اجمال «اقوال مختلف» در مکان قیام یمانی، بیان خواهد شد:
✅ دیدگاه اول: یمانی از یمن، قیام میکند.[6]
الف. یمانی من الیمن
▪️قایلین این نظریه، معتقد هستند که در احادیث تصریح شده است: «یمانی من الیمن»؛ اما باید توجه داشت این عبارت در برخی احادیث در داخل کروشه و پرانتز است: [من الیمن] که بیانگر اختلاف نسخ است و در برخی احادیث در نسخه اصلی نبوده و اضافه محققین نسخه است[7]. از اینرو، وقتی اختلاف است، نمیتوان به عنوان ادله یقینی و برهان مطرح کرد.
▪️اگر به تراث حدیثی و مهدوی شیعه مراجعه شود و عبارت «خروج السفیانی من الشام و خروج الیمانی» را جستجو کنید[8]. در کمال تعجب میبینید که در کتاب کمالالدین، عبارت «الیمانی من الیمن» ذکر شده اما کتب متعدد دیگری که از کتاب کمالالدین نقل کردند هیچکدام عبارت «من الیمن» را ذکر نکردند؟ آیا تعجب نمیکنید؟ آیا این دیدگاه تقویت نمیشود که محقق محترم کتاب کمالالدین، این عبارت را اضافه کرده است. مگر میشود عبارت «من الیمن» در «کتاب منبع» باشد و بعد در طول قرنها، مولفین «کتب مختلف شیعی»، همگی غفلت کرده باشند؟
▪️و نیز نمونه دیگر: کتاب عیونالحکم قرن ششم است که عبارت «من الیمن» را دارد که از کتاب خصال صدوق نقل کرده است. اما وقتی به کتاب منبع مراجعه میشود، عبارت فوقالذکر در این کتاب نیست. حتی همین حدیث در کتاب کمالالدین دقیقا با همان سلسله سند نیز عبارت «من الیمن» را ذکر نکرده است. مضافا براینکه، صدوق که حدیث را از پدرش خویش نقل کرده با مراجعه به کتاب او نیز در کمال تعجب این عبارت وجود ندارد[9].
ب. کاسر عینیه از صنعاء
▪️قائلین دیدگاه اول، به احادیث خروج شخصی به نام «کاسر عینیه از صنعاء» استناد میکنند اما البته آیا کاسر عین همان یمانی باشد؟ معلوم نیست. واقعا چه قرینهای وجود دارد؟[10]
ج. خروج رجل من ولد عمی زید بالیمن
▪️این حدیث که در کتاب فلاح السائل ابنطاووس نقل شده[11]، صرفا به خروج شخصی سید از نسل زید بن علی در یمن اشاره میکند. اما آیا شما در این نقل، شواهدی میبینید که به یمانی برمیگردد؟ ولو به کنایه؟
د. احادیث اهلسنت
▪️این دسته نقلها که در کتاب الفتن ابنحماد وجود دارد: «منصورُ الیمانیُّ من صنعاءَ بجنودِه»[12]، نیز برای اثبات دیدگاه مدافعین قیام یمانی از یمن، کافی نیست. زیرا برای اثبات موضوعی به عنوان اصل علامت و نشانه ظهور در مهدویت، جای اجرای قاعده تسامح در ادله سنن، نیست، اما در تفصیلات و جزئیات، میتوان به میراث حدیثی اهل سنت به عنوان موید استفاده کرد. به عبارت دیگر، برای اثبات اولیه موضوع در معارف مهدویت، باید مسیر صحیح آن یعنی وجود حدیث در کتب معتبر شیعه و به طریق و اسناد و قرائن معتبر در علم رجال و درایه حدیث، باشد تا حکم آن ثابت شود.
✅ پینوشت:
1. نقد جریان «احمداسماعیل بصری» مدعی یمانی و مهدویت:
https://eitaa.com/asrzohur110/247
2. سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن:
https://eitaa.com/asrzohur110/306
3. پرسش و پاسخ درباره نقش «یمن» قبل ظهور:
https://eitaa.com/asrzohur110/308
4. حوثیهای یمن، «زیدی» هستند:
https://eitaa.com/asrzohur110/309
5. مکان قیام یمانی و «فرسی رهان»:
https://eitaa.com/asrzohur110/311
6. کورانی، الیمانیون قادمون، ص۱۰۸-۱۳۲.
7. ر.ک: کورانی، معجم الأحاديث الإمام المهدي، ج۴، ص۳۶۲. ریشهری، دانشنامه امام مهدی، ج۷، ص۳۸۸.
8. ر.ک: نرمافزار جامعالاحادیث، جستجوی عبارت «خروج السفیانی من الشام و خروج الیمانی».
9. صدوق، الخصال ج۱، ص۳۰۳. صدوق، كمالالدين، ج۲، ص۶۴۹. ابنبابویه، الامامه و التبصره، ص۱۳۱.
10. https://www.mashreghnews.ir/news/806229
11. ابن طاووس، ص۱۷۱.
12. ابنحمّاد، الفتن، ص۱۹۹.
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ مکان قیام «یمانی» از «عراق» یا «یمن»؟
▪️بخش دوم
✍️ مصطفی امیری
✅ دیدگاه اول: یمانی از یمن، قیام میکند:
https://eitaa.com/asrzohur110/311
✅ دیدگاه دوم: یمانی از عراق است[13]
▪️وقتی ثابت و یقینی است که نظامیان بنیفلان تا پانزده روز قبل از ظهور، بر مکه و مدینه مسلط هستند؛ حال باید مدافعان خروج یمانی از یمن، پاسخ بدهند: طبق دیدگاهشان که تبلیغ میکنند، یمانی مدتها پیش از شهادت نفس زکیه، وارد عربستان شده است و حاکم شده است؛ و حتی یمانی، از عربستان عبور کرده و به جنگ سفیانی در عراق نیز رفته است. حال چگونه یمانی بر مکه و مدینه، تسلط دارد اما چگونه نسبت به حفظ جان نفسزکیه و دیگر شیعیان، بیتفاوت بوده است و تمهیداتی نیاندیشیده است؟
▪️اصولا تعبیر و عبارت حدیثی (فرسی رهان): دو اسب مسابقه، برای یمانی و سفیانی، نشانگر این است که دو لشکر در جهت رسیدن به مقصدی خاص در حال رقابت هستند و از آنجا که سفیانی، مقصدش کوفه در عراق است؛ یمانی نیز برای شکست سفیانی، در عراق متمرکز است کما اینکه لشکر خراسانی به سمت کوفه حرکت خواهد کرد. سفیانی و خراسانی خروج میکنند، این از مشرق و آن از مغرب، همانند دو اسب مسابقه بهسوی کوفه میشتابند. کاملا واضح است لشکرکشی در داخل خاک عراق و بویژه جنگ در کوفه و نجف، در جریان است.
▪️توضیح اینکه: هرچند سفیانی بعد از تسلط بر سوریه، مسیر او به سمت عراق است[14] اما حقد و کینه شیعیان را در دل دارد[15] و مقصد نهایی وی، کوفه و نجف است[16]
▪️یمانی و سفیانی دو اسب مسابقه (فرسی رهان) هستند برای رسیدن به کوفه[17]. چنانچه همپیمان یمانی یعنی لشکر خراسانی نیز در حال رقابت با سفیانی[18] برای رسیدن به کوفه است[19]
▪️*پاورقی: اگر گفته شود: مسابقه یمانی و سفیانی بر سر رسیدن به مکه هست. پاسخ: اگر یمانی و سفیانی به مقصد مکه در حال مسابقه و رقابت باشند، حادثه شهادت نفس زکیه در پانزده روز قبل ظهور، رخ نمیداد. حالا گیریم یمانی، دیرتر رسید و نفس زکیه به شهادت رسید، چرا امام عصر «خائفا یترقب» از مدینه به مکه میروند؟ پس «کارکرد یمانی»، قبل ظهور، کجا است؟
▪️*پاورقی: و این جمله مشهور که «یمانی با لشکرش از یمن به سمت مکه، حرکت میکند»؛ پاسخ: در کدام روایت و حدیث، آمده است؟ اصولا شما به کارکرد پرچمهای هدایت در «مرحله قبل ظهور»، توجه ندارید. اگر یمانی مثل خراسانی، در قبل ظهور، کارکردی نداشته باشد، دیگر چه فایده بعد از ظهور؟
✅پینوشت:
13. جلالالدین علیالصغیر، رایۀ الیمانی الموعود اهدی الرایات، ص۵۳-۶۵. جلالالدین علیالصغیر، علامات الظهور بحث فی فقه الدلالۀ و السلوک، ج۲، ص۲۹۰-۳۴۴. بویژه ص۲۹۶-۳۱۱ و ص۳۱۹ و ص۳۲۶.
14. «السُّفْیَانِیُّ...لَایَکُونُ لَهُ هِمَّةٌ إِلَّا الْإِقْبَالَ نَحْوَ الْعِرَاق» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰).
15. «فَإِنَّ حَنَقَهُ وَ شَرَهَهُ إِنَّمَا هِیَ عَلَی شِیعَتِنَا» (نعمانی، الغیبة، ص۳۰۱).
16. «یَبْعَثُ السُّفْیَانِیُ جَیْشاً إِلَی الْکُوفَةِ...فَیُصِیبُونَ مِنْ أَهْلِ الْکُوفَةِ قَتْلًا وَ صُلْباً وَ سَبْیا» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰)؛ «مِنْ شِیعَةِ آلِ مُحَمَّدٍ بِالْکُوفَةِ قَتْلًا وَ صَلْباً» (عیاشی، التفسیر، ج۱، ص۶۴).
17. «الْیَمَانِیُّ وَ السُّفْیَانِیُّ کَفَرَسَیْ رِهَانٍ» (نعمانی، الغیبة، ص۳۰۵).
18. «یَبْعَثُ السُّفْیَانِیُّ جَیْشاً إِلَی الْکُوفَةِ...إِذْ أَقْبَلَتْ رَایَاتٌ مِنْ قِبَلِ خُرَاسَانَ...وَ مَعَهُمْ نَفَرٌ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِم» (نعمانی، الغیبة، ص۲۸۰).
19. «الْخُرَاسَانِیُّ وَ السُّفْیَانِیُّ هَذَا مِنَ الْمَشْرِقِ وَ هَذَا مِنَ الْمَغْرِبِ یَسْتَبِقَانِ إِلَی الْکُوفَةِ کَفَرَسَیْ رِهَان» (نعمانی، الغیبة، ص۲۵۹).
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ مکان قیام «یمانی» از «عراق» یا «یمن»؟
▪️بخش سوم
✍️ مصطفی امیری
✅ دیدگاه اول: یمانی از یمن، قیام میکند:
https://eitaa.com/asrzohur110/312
✅ دیدگاه دوم: یمانی از عراق است:
https://eitaa.com/asrzohur110/313
✅ دیدگاه سوم: «جبهه» یمانی در «جغرافیای ظهور»[20]
▪️یمانی از همپیمانان ایرانیان زمینهساز ظهور در «جغرافیای مقاومت شیعی» است. به همین دلیل گاهی سخن از قیام یمانی از یمن است و گاهی سخن از جنگ یمانی در عراق.
▪️از اینرو، بیشتر «جبهه یمانی» (جبهه مقاومت شیعی همپیمان با ایرانیان در جغرافیای ظهور) مدنظر است تا «یک فرد» به نام یمانی و قیام وی از یمن.
▪️البته جبهه یمانی، در سال ظهور قطعا رهبر مقتدر با اسم «رمز» یمانی، نیز خواهد داشت. کما اینکه جبهه ایرانیان زمینهساز، رهبر مقتدری به نام سید خراسانی دارند.
▪️در سراسر مناطق جغرافیای ظهور، جبهه یمانی (جبهه عربی همپیمانان ایرانیان) رهبرانی دارد. در یمن رهبر دارد. در لبنان رهبر دارد. در عراق رهبر دارد.
بنابراین، یمانی، جریان «جبهه عربی» همپیمان ایرانیان در «جغرافیای ظهور» است چه در عراق و چه در یمن و چه سایر بلاد شیعی.
▪️و دیگر مهم نیست در مکان قیام یمانی به کدام دیدگاه معتقد باشیم؟ زیرا «معیار شناخت یمانی»، همپیمانی نظامی با لشکر ایرانیان در مواجهه با سفیانی در «جغرافیای ظهور» است.
▪️زیرا در احادیث شیعه، سیر حرکت و قیام یمانی و منطقه فعالیتهای یمانی، به صورت دقیق منعکس نشده است و شاید به دلیل تحفظ بر حفظ جان یمانی، چنین تدبیری اتخاذ شده باشد که مکان قیام دقیق روشن نیست. گاهی سخن از «یمن» به میان آمده است و گاهی سخن از فعالیت نظامی لشکر یمانی در «سوریه» و گاهی سخن از «عراق».
▪️در واقع، یمانی، علاوه بر حضور فعال در جبهه دمشق و سوریه برای مبارزه با جریان سفیانی، در ادامه رهبری جبهه یمن را نیز بر عهده خواهد گرفت. آنگاه و در هنگام حمله سفیانی به عراق، به همراه خراسانی در عراق، با لشکر نظامی سفیانی نیز خواهد جنگید.
✅ بهترین راه شناخت یمانی
▪️باتوجه به اینکه در مکان خرج یمانی، ابهام وجود دارد و معلوم نیست از یمن است یا عراق؟ -البته برای بنده مشخص است اما برای افرادی که تردید دارند- بهترین راه شناخت یمانی، همپیمانی وی با ایرانیان زمینهساز ظهور و جنگ با سفیانی در «جغرافیای ظهور» است.
✅ نکته پایانی
▪️مکان خروج یمانی از یمن، قابل اثبات قطعی نیست و آنچه دیدگاه مشهور بیان میکند با ابهامات جدی، روبرو است و مدافعین قیام یمانی از یمن باید سوالاتی که مطرح گردید، پاسخ دهند تا دیگران نیز قانع شوند.
▪️اما خوشبختانه محل جنگ یمانی، قطعا مشخص است و قدرمتیقن در عراق نیز با سفیانی خواهد جنگید.
▪️یمانی به خویشتن دعوت نمیکند، بلکه شیعه را به امام عصر، فرا میخواند (یدعو الی صاحبکم) و اما در عصر غیبت، تمسک به مرجعیت اصیل شیعه و نائبان عام امام عصر، راه نجات شیعه برای در امان ماندن از فتنه های مدعیان دروغین مهدویت همچون احمداسماعیل بصری خواهد بود[21]
▪️این سلسله مقالات صرفا به این لحاظ منتشر گردید که از لحاظ علمی و حدیثی، خروج یمانی از یمن، قطعی نیست و در هالهای از ابهام است و البته نمیتوان هم نفی کرد. والله العالم
▪️صرفا در حال بیان اقوال مختلف هستیم. و آنچه یقینی است، اینکه یمانی، اصالتا یمنی است.
▪️دیدگاه اصلی بنده این است. اگر فردا روزی، یمانی از یمن قیام نکرد، تعجب نمیکنیم. بلکه معیار شناخت یمانی، همپیمانی با ایرانیان زمینهساز ظهور در مواجهه با جبهه سفیانی است.
✅ پینوشت:
20. http://rajanews.com/node/305827
21. http://rajanews.com/node/222886
✅ عناوین مرتبط:
1. نقد جریان «احمداسماعیل بصری» مدعی یمانی و مهدویت:
https://eitaa.com/asrzohur110/247
2. سه سوال از مدافعین خروج یمانی از یمن:
https://eitaa.com/asrzohur110/306
3. پرسش و پاسخ درباره نقش «یمن» قبل ظهور:
https://eitaa.com/asrzohur110/308
4. حوثیهای یمن، «زیدی» هستند و نمیتواند «یمانی» باشند:
https://eitaa.com/asrzohur110/309
5. مکان قیام یمانی و «فرسی رهان»:
https://eitaa.com/asrzohur110/311
6. دیدگاه اول، یمانی از یمن، قیام میکند:
https://eitaa.com/asrzohur110/312
7. دیدگاه دوم، یمانی از عراق است:
https://eitaa.com/asrzohur110/313
8. دیدگاه سوم، «جبهه» یمانی در «جغرافیای ظهور»:
https://eitaa.com/asrzohur110/314
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
«فرایند» مکان قیام یمانی: «کرعه صعده» در یمن؟
✍️مصطفی امیری
▪️یکی دیگر از مویدات و ادله قائلین به یمنی بودن «یمانی»، زمینهسازی برای ظهور امام عصر از یمن است: «يَخْرُجُ الْمَهْدِيُّ مِنْ قَرْيَةٍ يُقَالُ لَهَا كَرْعَة»[1] ؛ البته در ادامه بیان خواهد شد تفسیرهای گوناگونی از آن وجود دارد.
▪️بیان میکنند: فرایند امر زمینهسازی و کمک و نصرت امام عصر در «جغرافیای ظهور» توسط مقاومت شیعی حاصل خواهد شد که ایران و یمن نقش اساسی دارند.
▪️ایران در دفع حمله سفیانی در عراق و یمنیها در تضعیف حکومت آلفلان در عربستان. کما اینکه در حدیثی، اشاره شده است: «الْمَهْدِيُّ...مَبْدَؤُهُ مِنْ قِبَلِ الْمَشْرِق»[2]؛ «يَكُونُ ابْتِدَاءُ أَمْرِهِ بِالْيَمَنِ»[3]
✅ آقای کورانی
▪️ایشان علاوه بر اینکه در کتاب عصرالظهور بر نقش یمن در حوادث منتهی به ظهور، تاکید مینمایند در مصاحبهای با ذکر خاطره بیان میکنند: «علی عبداللهصالح رئیسجمهور سابق یمن، از دستم عصبانی بود؛ چون در کتاب من آمده، آغاز رخدادها از روستای کرعه است و این همان روستای حوثی ها و در نزدیکی صعده یمن است. کتاب مرا به علمای زیدی نشان میدهد که نقشه حوادث در این کتاب، کشیده و نوشته شده است. وی در ادامه بیان میکند: «حوثیها، ادّعای یمانی بودن ندارند البته این حرکت در یمن ممکن است به قیام یمانی متصل شود»[4]
✅ آقا مرتضی تهرانی
▪️دیدگاه «مکان ظهور» امام زمان از «کرعه یمن» توسط مرحوم آقا مرتضی تهرانی و در قالب کلیپی از ایشان نیز منتشر شد[5] واضح است که یمن، محل ظهور امام مهدی نیست؛ بلکه متواتر بین مسلمین، مکه در کنار کعبه است[6] و علمای محترم بهتر است در حوزه تخصصی صحبت بفرمایند تا اشتباهات سهوی رخ ندهد. البته جناب آقای نجمالدین طبسی، «شبهه» ظهور امام زمان از یمن، را به تفصیل نقد کردند[7]
▪️حتی آقای کورانی که نظریهپرداز اصلی «یمانی» از یمن است[8]، روایت «کرعه یمن» را در فرض صحت، به زمینهسازی توسط یمانی، تفسیر کردند[9]
▪️ضمن اینکه حدیث مورداستناد غالبا منقول از منابع اهلسنت است و مویدی در کتب معتبر «ثلاثه مهدویت» ندارد. و حتی در فرض صحت، با توجه به «خانواده حدیثی»، برخی احتمال دادند: مقصود خروج لشکر یمانی[10] از منطقه کرعه نزدیک صعده یمن است[11]؛ یا ترجیجا مقصود حضور امام زمان بعد از ظهور در مناطق جغرافیای تشیع در کشورهای مختلف است. برای تقریب به ذهن، گویی اینکه امام زمان بعد از ظهور که آغاز آن از مکه است، سپس در کشورهای مختلف که خاستگاه مقاومت شیعی بوده، حضور مییابند.
✅ نقل قول از آیتالله بهجت
▪️و اما انتساب برخی سخنان به بزرگان، نیز باید با راستآزمایی واعتبارسنجی همراه باشد. ازجمله شخصی از قول آیتالله بهجت نقل میکند: «مراقب اوضاع یمن باشید؛ جرقهای در یمن زده میشود که با ظهور ارتباط دارد»[12] اما چنین جملاتی در سایت معظمله وجود ندارد[13] و کتب معتبر که درباره آیتالله بهجت، نوشته شده، نیز یافت نشد[14]
✅ آقای پناهیان
▪️البته آقای پناهیان نیز به مناسبتی، در سخنانی آتشین و حماسی، چنین بیان میکنند: «آیتالله بهجت فرمودند منتظر اخبار یمن باشید. یمنیها از همه به نقطه ظهور نزدیکترند. مردم یمن زودتر از همه، خود را به یاری امام زمان خواهند رساند. منتظران ظهور، قرنهاست که منتظر قیام مردم یمن هستند»[15]
▪️البته در فرض صحت نقل، یمنیها جزو محور مقاومت بر علیه دشمن خواهند بود و شاهد بر این امر، در احادیث ذکر شده، یمنیها، «بعد ظهور» نیز در زمره «بیعتکنندگان» با امام عصر، خواهند بود[16]
▪️اما اینکه «قبل ظهور»، یمنیها زودتر از همه شیعیان، به یاری امام عصر، خواهند شتافت؛ حداقل در احادیث معتبر شیعی، چنین مطلبی یافت نشد.
▪️در «مکان» قیام یمانی، اقوال مختلفی وجود دارد که «دیدگاه سوم»، جمع بین نظریات است و البته مخاطبان فهیم با مطالعه دقیق دیدگاهها، نظر صحیح را متوجه خواهند شد[17]
✅ پینوشت:
1. خزاز رازی، کفایة الاثر، ص۱۵۰. ابنعدی، الکامل، ج۶، ص۵۱۶. ابنمقری، المعجم، ج۱، ص۵۸.
2. نعمانی، الغیبة، ص۳۰۴.
3. حلبی، تقریب المعارف، ص۴۲۸.
4. فصلنامه موعود، شماره ۱۰۸.
5. https://t.me/Monji_EmamMahdi/6982
6. ریشهری، دانشنامه امام مهدی، ج۸، ص۱۹۶.
7. https://t.me/Monji_EmamMahdi/7144
8. کورانی، الیمانیون قادمون، ص۱۰۸-۱۳۲.
9. کورانی، فرهنگ موضوعی احادیث امام مهدی، ص۷۰۹.
10. ری شهری، دانشنامه امام مهدی، ج۸، ص۱۹۹.
11. کورانی، معجم الأحاديث الإمام المهدي،ج۲، ص۵۲.
12. https://www.mashreghnews.ir/news/343400
13. https://bahjat.ir
14. ازجمله: کتاب زمزم عرفان، نشر دارالحدیث. کتاب حضرت حجت، نشر مرکز تنظیم آثار آیتالله بهجت.
15. https://t.me/Monji_EmamMahdi/6414
16. مفید، الإختصاص، ص۲۰۸.
17. eitaa.com/asrzohur110/314
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110
⭕️ «سادات فاطمی»، رهبران تشیع قبل ظهور
✍️ مصطفی امیری
▪️مولف کتاب الصراط المستقیم به نقل از کتاب ملاحم بطائنی، حدیث ارزشمندی نقل میکند که «رهبری» مقاومت شیعی در جهان اسلام در اختیار «سادات بنیهاشم» است و در زمره پرچمهای حق و عدل هستند:
▪️«رایات ولد فاطمة صوف نسجت نسجا لها أجنحة تطیر کطیران الطیر فیها الحق و العدل»[1]
▪️مرحوم ابنطاووس در مورد کتاب ملاحم بطائنی میگوید: «وهی نسخة عتیقة فی خزانة مشهد الکاظم علیهالسلام»[2]؛ اما کتاب وی، مفقود است و البته هیچ بعید نیست در نسخههای خطی کتابخانههای غربی و اروپا، نگهداری میشود.
▪️بطائنی از یاران امام صادق و امام کاظم بوده اما در دوره امام رضا، جزو سران واقفیه شد. بنابراین به احادیث دوران استقامت وی عمل میشود[3] و در زمره احادیث موثق، قلمداد میشود[4]
▪️ضمن اینکه گزاره فوق با حدیث کتاب الکافی کلینی، نیز مطابقت دارد: «لَا یَسْمَعَ مِنَّا إِلَّا مَعَ مَنِ اجْتَمَعَتْ بَنُو فَاطِمَةَ مَعَهُ فَوَ اللَّهِ مَا صَاحِبُکُمْ إِلَّا مَنِ اجْتَمَعُوا عَلَیْه»[5] بخدا قسم صاحب شما کسی است که اولاد فاطمه در حمایت از او باشند. البته واضح است که مقصود افراد معمولی از نسل سادات، نیست.
▪️در خصوص «خراسانی» نیز به صراحت ذکر شده است که وی رهبر ایران و سید است که در دفاع از شیعه عراق و برای مقابله با لشکر سفیانی وارد کوفه میشود: «تُقْبِلُ رَایَاتٌ مِنْ شَرْقِیِّ الْأَرْضِ...یَسُوقُهَا رَجُلٌ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ تَظْهَرُ بِالْمَشْرِقِ...حَتَّی یَنْزِلُوا الْکُوفَةَ طَالِبِینَ بِدِمَاءِ آبَائِهِمْ»[6]
▪️اما «یمانی»، از سادات است یا خیر؟، نص صریحی از «امامان معصوم» ذکر نشده است و محتمل است این اقدام، به خاطر تحفظ بر جان یمانی باشد.
✅ پینوشت:
1. نباطی عاملی، الصراط المستقیم، ج۲، ص۲۶۱.
2. تهرانی، الذریعه، ج۲۲، ص۸۸.
3. «عملت الطائفة بأخبار...الواقفة مثل...علی بن أبی حمزة...فیما لم یکن عندهم فیه خلافه» (طوسی، العدة فی اصول الفقه، ج۱، ص۱۵۰-۱۵۱).
4. «واعلم أنّ الأصحاب إنّما عملت بأخبارهم لکون أکثرهم نقلة الأخبار عن الاصول وکتبهم عین کتب القُدَماء...ولهذا جعلنا أخباره فی المُوَثَّقات کالصحاح» (مجلسی، روضة المتقین، ج۱۴، ص۳۹۴. مجلسی، روضة المتقین، ج۱۴، ص۴۷ و ۳۵۴).
5. کلینی، الکافی، ج۸، ص۲۶۴.
6. نیلی نجفی، سرور اهل الایمان ص۵۳. حلی، مختصر البصائر، ص۴۷۱. مجلسی، بحارالانوار، ج۵۳، ص۸۳-۸۴.
✅ عناوین مرتبط:
▪️ایران قبل از ظهور، دو رهبر خواهد داشت:
https://eitaa.com/asrzohur110/182
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @ASRZOHUR110