هدایت شده از روحانیت امروز
☑️نزاع بر سر دو گفتمان؛ منورالفکرهای مستبد و روحانیت انقلابی
🔻اختصاصی | محمدصابر صادقی، طلبه درس خارج و دانشجوی دکتری فقه روابط بین الملل:
🔸جامعه ایرانی از یک جای تاریخ بصورت واضح و روشنی دارای دو گفتمان متضاد شد و این تضاد را در عرصه های مختلفی تجربه کرد؛ تضاد در چگونگی و چیستی اقتصاد، توسعه، سیاست داخلی، سیاست خارجی، فرهنگ، سبک زندگی و مفاهیمی چون عدالت، جمهوریت، آزادی، استقلال، پیشرفت، اسلام و هر آنچه بر صحنه عمومی جامعه اثرگذارست. جریان روحانیت انقلابی در کشاکش جامعه و حکومت، صحنه عمومی و سیاست را در نقطه تاریخی ۵۷ از آن خود کرد و قانون اساسی را مطابق با غایات گفتمانی خود و با آرای مردم، پایه جامعهداری خود ساخت؛ اما جریان رقیب ـ منورالفکرها ـ اگرچه بعد ۵۳ سال حکومتداری در دوران پهلوی شکست را متحمل شد، اما خود را در صورتهای دیگر بازسازی کرد و توانست بر مقدرات جامعه ایران تاثیر بگذارد.
🔸گفتمان منورالفکری، عالم را مدرن ادراک میکند و مقوله آزادی را نیز اگر از قرآن بازگو کند، حمل بر فهم و ادراک مدرن کرده و آن را در عالم غربی بازسازی کرده و تقابل و تضادی بین آن دو نمیبیند، بلکه گاه این همانی میبیند! در مقابل، گفتمان روحانیت انقلابی، مفاهیم را نه تنها به عالم مدرن ـ که بر او سیطره جغرافیایی و تاریخی پیدا کرده و در تلاش برای سیطره جهان معنا نیز هست ـ قرض نمیدهد، بلکه درصدد نزع مفاهیم از این دوره و سیر به عصر نزول و تخاطب شارع است؛ این امر روحانیت انقلابی را در یک فاصله تاریخی با عالم امروز قرار داده و خواصی را توانسته با خود به سیر تاریخی برده و با گذر از جهان معنای عصر تخاطب شارع، به زیست معنوی و شریعت مدار در دوره حاضر معتقد سازد و انسان انقلاب اسلامی را بزاید.
🔸اما یکی از عمدهترین معضلات گفتمان روحانیت انقلابی، در بازسازی مفاهیم متناسب با جهان معانی امروز است، این گفتمان عقب ماندگی بسیار دارد و نتوانسته به اندازه نقطه تاریخی ۲۲ بهمن ۵۷ تولید مفاهیم جدید کند تا از رقیبش قد بلندتر گردد و عبور کند! در واقع جریان روحانیت انقلابی تاکنون بصورت عمده از سرمایه ۴۳ سال پیش خود استفاده کرده و صرفا رهبر انقلابی به تنهایی جهان معنای امروز را به دوش میکشد و راهبری میکند! الباقی شدهاند ارث خوران تنبل بر سر مفاهیم ۵۷ و یا مکرر گویان تکراری ایدهها و معانی تولیدی رهبر انقلابی، بدون امتداد و کمک!
🔸حادثه اخیر یک پیام مهم برای گفتمان روحانیت انقلابی داشت، گفتمان منورالفکرها توانسته است بصورت فزایندهای با توان فنی و ابزارها بر نسل جوان و نوجوان اثر بگذارد و ذهن و روح او را با جهان معانی خود همراه کند! و گفتمان روحانیت انقلابی به دلیل تنبلی و تکرار نتوانسته است برای نسل جدید جهان معنای امروزی تولید و بازسازی کند و به نوستالوژیها اکتفا کرده و بیشتر خاطرهبازی میکند!
🔸گفتمان روحانیت انقلابی اگرچه توانسته است در جامعه ایرانی رکوردهای انسانی، اخلاقی و الهی بزند و محیر العقول به اعجازهایی چون حججی و سلیمانی برسد، ـ در زمانهای که چنین رکوردهایی در هیچ جا یافت نمیشود و گویا گرد مرگ پاشیدهاند ـ لکن اگر میخواهد صحنه عمومی و عامه را در اختیار داشته باشد بایست به فکر تولید ابزارهای گفتمانی خود و بازسازی مفاهیم برای دوره امروز باشد و فریب کوتاه آمدنها را نخورد!
🔸خشونت، قانون گریزی، بی ادبی، سه مفهوم پربسامد این روزهاست و رواداری، قانون و ادب مفاهیم پایه پیشرفت هر جامعهای است، بنظر میرسد در این منازعه آن گفتمانی پیروز خواهد شد که بتواند نظام و جهان معنای این مفاهیم پایه را خوانش کرده و به نام خود سند بزند. در واقع روایت رواداری، قانونمداری و ادب در هر یک از این دو گفتمان میتواند مختصات خود را داشته باشد، اما غلبه وجودی هواداران ملتزم به مفاهیم، پیروزی هر یک از دو گفتمان را مشخص خواهد ساخت و آینده از آن اوست.
@rohaniyatemrooz_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #برش_دیدار | رهبر انقلاب در دیدار اخیر: عزیزان من! مطمئن باشید اگر من وظیفهی خودم را انجام بدهم، شما وظیفهی خودتان را انجام بدهید، دستگاههای مختلف وظایف خودشان را انجام بدهند، هر کدام هر جا هستیم، هر جا ایستادهایم، وظیفهی خودمان را بشناسیم و انجام بدهیم، تمام مشکلات کشور برطرف خواهد شد و کشور به آن آرزوی نهایی خودش خواهد رسید.
📥 فیلم کامل👇
https://khl.ink/f/51252
هدایت شده از باسواد رسانهای
17.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
هدایت شده از ایستگاه خبر // غرب وحشی
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیا عمامه این آخونده رو بزنیم
🔹دوربین مخفی دیدنی در بین فراخوانها و واکنشهای جالب مردم در برابر عمامه پرانی
✅ آخرین خبر:
🇮🇷 @akharin_khbr
هدایت شده از KHAMENEI.IR
-1050468607_1027030480.mp3
1.25M
🎙 بشنوید | رهبر انقلاب صبح امروز: پیشرفت جمهوری اسلامی برای استکبار و غرب غیر قابل تحمل است
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از رسانامه
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این چندثانیه از وداع فرزند شهید مهدی اثنی عشری که در اغتشاشات بوکان به شهادت رسید را ببینید؛ انگار دارد با همین قد و قواره فکر میکند حالا بعد از رفتن پدر، چطور باید مرد خانه باشد و راهش را ادامه دهد...
@FarhikhteganOnline2
هدایت شده از استاد مؤیدی
اگر اغتشاشگران خواستند بکشندمان.mp3
471.7K
اگر اغتشاشگران خواستند ما را بکُشند
https://eitaa.com/OstadMoayyedi/885
هدایت شده از روحانیت امروز
☑️تأملی درباره عمامهپرانی
🔻اختصاصی | وحید نجفی، نویسنده و پژوهشگر:
🔸بعد از نماز صبح در خیابانهای شهرک غرب مشغول راه رفتن بودم که احساس کردم سرنشینان یک خودرو، قصد آزار و اذیت دارند، به سمت کوچه رفتم و حواسم به پشت سر و متوجه صدای پا بودم، وقتی خوب نزدیک شد، یکدفعه برگشتم. مردی قویهیکل و قمه به دست نبود، دختری کشف حجاب کرده بود. سلام کردم، گفت میخواهم عمامهات را بندازم! عمامه را درآوردم و به او دادم و گفتم اگر خوشحال میشوی، برای تو! با تعجب گفت واقعاً میبرم! گفتم ببر! بعد سرم را پایین انداختم و به مسیرم ادامه دادم. کمی جلوتر با ماشین سراغم آمدند و با احترام عمامه را پس دادند!
🔸این یک نمونه از ماجراهای عمامهپرانی بود که برای یکی از دوستان در همین چند روز گذشته رخداده است. ماجراهایی که نظایرش قابلکشف است که ماجرا با نوعی از شوخی یا نصیحت ختم به خیر شده است! نه هتک حرمت صدق کرده، نه نیازی به دستگیری داشته؛ بلکه یک شیطنت بچهگانه بهنوعی تنبه و تخلیه هیجان تبدیلشده است.
🔸البته برخی روحانیون درگیر شیطنتی قویتر بودهاند که مجالی برای تنبه نیافتهاند و ترجیح دادهاند سرشان را به زیر بیندازند و مسیر را ادامه دهند که در این موارد هتاکی محقق شده و شاید بعد از دستگیری تنبه حاصل شود! یا حتی ترس از دستگیری، مجالی برای اندیشیدن بسازد و بعداً تنبه حاصل شود. اما برخی روحانیون ازنظر بنیه و موقعیت مجال داشتهاند که درصحنه مچ فرد مترصد هتاکی را بگیرند! که در این موقعیت باید توجه کرد که:
🔸۱. بله در کنار بچههای بازیگوش یا جو زده، برخی آموزشدیدهها هستند، اما آنها با قمه و اسلحه میآیند و قصدشان انداختن سر است نه عمامه! حتی اگر آموزشدیدهای نهایت قصدش انداختن عمامه باشد، بهتر است رهایش کنید و به مردم درصحنه یا پیگیریهای بعدی بسپارید تا غرض آموزشدهندهها محقق نشود.
🔸۲. عمامه مقدس است! اما نباید فلسفه تقدس اش را از یاد برد و به خود پارچه اصالت داد. عمامه مقدس است چون نماد دینی، رحمه للعالمین است! نماد سلوکی پیامبری است که متعرضان را با برخورد کریمانه ادب میکرد. پس حتی باید مراقبت کرد که مردم درصحنه، قاصد هتاکی را به شکل سخت متنبه نسازند!
🔸البته عده بسیاری از روحانیون در هیچکدام از موقعیتهای فوق نبودهاند چون ماجراهای این روزها، بیش از آنکه در واقعیت باشد در رسانهها ساخته میشود؛ این طیف شاید در تمنای چنین موقعیتی باشند که یا ثواب بیشتری از مرارتهای ترویج دین در کارنامه اعمالشان ثبت شود؛ یا آنکه بتوانند غفلت زدهای را بیدار کنند و هر آنچه هست، خوش به حال گروهی که راه رفتن او در خیابانهای شهر نیز خیر دنیا و آخرت را دارد.
@rohaniyatemrooz_ir
هدایت شده از فلسفه نظری
🔹سروده افشین علاء برای تیم ملی ایران
بعد از دو ماه خون جگر خوردن
در عصر سرد جمعهی آذر ماه
لبخند بر لبان وطن گل کرد
با عزم تان به عرصهی میدانگاه
بسیار طعنه ها که ز نامردان
دیدید و بغض خویش نهان کردید
شیطان هزار وسوسه کرد اما
وجدان هر آنچه گفت همان کردید
در اشتیاق گلشن بیگانه
خود را به منجنیق نیفکندید
وقتی وطن در آتش و خون می سوخت
هیزم در این حریق نیفکندید
جرم شما چه بود: چرا خواندید
با هم سرود ملی ایران را؟!
یا این که روی دوش چرا بردید
با خود، درفش خاک دلیران را؟!
از دست نارفیق نمک نشناس
خنجر ز پشت گرچه بسی خوردید
نوکیسه بود و باخت در این میدان
اما در این قمار شما بردید
کاری که در زمین قطر کردید
مرهم به جان زخمی میهن شد
بدخواه تان شکار نگون بختی
در تور پاره پارهی دشمن شد
افشین علا
آذر ۱۴۰۱
𖤓┅┅┅┅┅┅┅┅┄┄
💠فلسفه نظری
⌜@falsafeh_nazari⌟
از کرامات شیخ ما این است
شیره را خورد و گفت شیرین است
تأکید فراوان رهبر معظم انقلابمدظلهالعالی در خصوص تکیه بر ظرفیتهای درونی و استفاده از آنها چیزی است که بر کمتر کسی پوشیده است. واژگانی همچون «ظرفیت درونزا»، «توجه به درون»، «ظرفیت درونی»، «ظرفیت داخلی» و «ظرفیت ملی» همواره از ابتدای رهبری ایشان تا به امروز به صورت متراکم مورد استفادهی معظمله قرار گرفته است. بیشترین تأکید ایشان بر این مسأله در دو دورهی ریاست جمهوری جناب آقای روحانی اتفاق افتاده است. به گونهای که ایشان در 34 سخنرانی مختلف بر روی استفاده از ظرفیتهای درونی کشور اصرار میورزند. و این تراکم واژگانی در هیچیک از دورههای قبلی رؤسای جمهور رخ نداده است و این آمار خود حکایت از اهتمام ویژهی ایشان بر این امر است. اما منشأ این اهتمام را باید در جای دیگر جستوجو کرد. دقیقا در همین بازهی زمانی بیشتری فشار برای برقراری ارتباط با آمریکا و اروپا توسط مسئولین اجرایی کشور وارد شد و رهآورد آن همان برجامی شد که محصولش به اعتراف رئیس وقت بانک مرکزی «تقریبا هیچ» بود.
أما با وجود چنین تجربهای برخی همچون سید محمد خاتمی در نامهی خود به رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی همچنان بر این طبل کوبیده و اصرار بر القاء این مطلب دارند که بخشی از حوادث اخیر را باید در نوع روابط ایران و آمریکا دنبال کرد.
بنابراین واکنش رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی کاملا خردمندانه و مبتنی بر تجربهگرائی است و هرگز به دنبال این نبودهاند که این درخواست را به عنوان یک درخواست عمومی مورد نقد قراردهند بلکه صرفا از باب تنبّه به درخواست این اقلیت واکنش نشان دادهاند.
در این میان اما آشفتگی روزنامهی هممیهن در بخشی از متن تحریریهی خود نسبت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی حکایت جالبی است که نیازمند قدری تأمل است.
این روزنامه در تحریریه خود به نقد بیانات معظمله پرداخته و معتقد است که مسألهی ارتباط با آمریکا یک مسألهی فرعی بوده و الآن باید منشأ مشکلات را در داخل کنکاش نمود. و در اعترافی ناخودآگاه بیان میدارد که: «در ۴۳ سال گذشته فاقد رابطه با ایالات متحده آمریکا بودهایم، ولی در تمام این دوران شرایط بسیار متفاوتی در کشور وجود داشته است، که نشانگر تاثیر عوامل دیگر بر سرنوشت و رفاه جامعه و مردم است. این عوامل بهویژه در حوزه داخلی برجسته هستند.» این اعتراف ضمنی همان چیزی است که رهبر معظم در دوران رهبری خود همواره بر آن تأکید و اصرار داشتهاند و در بیشتر موارد مورد غفلت و بیتوجهی مسئولان وقت قرار گرفته است. اکنون که بیشترین تلاش نسبت به رفع نقایص داخل کشور و اهتمام ویژه نسبت به استفادهی حداکثری از ظرفیتهای درونی کشور توسط رؤسای سه قوه در حال رقم خوردن است، به یکباره روزنامهی هممیهن به یادش آمده است که برقراری ارتباط با آمریکا فرع است و مسألهی اصلی کشور پرداختن به مشکلات داخلی است. و این رفتار مصداق بارز ضرب المثل قدیمی «نعل وارونه زدن» است. هنگامی که رهبری معظم بارها توجه به داخل را با صدای بلند و رسا فریاد میزدند برخی جریانات فکری و سیاسی به فکر بستن با کدخدا بودند و اکنون که بحمدالله این توجه بیش از پیش اتفاق افتاده است و کشور در مسیر پیشرفت مبتنی بر این استعدادها قرار گرفته است، یادشان افتاده است که تعامل با آمریکا فرع است و مسئولان باید به مسائل اصلی بپردازند. و جالبتر آن که مصادیقی را که به عنوان مشکلات داخلی و اصلی برشمردهاند همگی مشکلاتی است که در طول دوران مدیریتی همفکران سیاسی ایشان به شدیدترین شکل ممکن در بدنه دولت قابل مشاهده بوده است و اگر این مشکلات اصالت دارد، این اصالت منوط و متوقف بر امر زمان نیست که گفته شود امروز این مشکلات باید مورد اهتمام رهبری و مسئولین امر قرار بگیرد ولی دیروز این اهتمام و توجه لزوم و کاربردی نداشته است.
#یادداشت
#روزنامههممیهن
#نقد
#شهروزخواه
#قیامانقلابی
🆔@gheyame_enghelaby
@atraf_man