🌷ولادت حضرت زینب و روز پرستار
السَّلامُ علیکِ یا بِنتَ سَیِّدِ الأَنبیاء السَّلامُ علیکِ یا بنتَ صاحِبَ الحَوضِ واللِّواءِ
السَّلامُ علیکِ یا بِنتَ عَلیٍّ المُرتَضی السَّلامُ علیکِ یا بِنتَ فاطِمَةَ الزَّهراءِ
السَّلامُ علیکِ أَیَّتُهَاالفاضِلَةُ الرَّشیدَة السَّلامُ عَلَیکِ أَیَّتُهَا الکامِلَةُ العالِمَةِ العامِلَةُالسَّلامُ عَلیکِ أَیَّتُها الکَریمَةُ النَّبیلة السَّلامُ علیکِ أَیَّتها التَّقِیةُ النَّقِیَّةُ
السَّلامُ عَلیکِ یا أُمُّ المَصائِبِ یا زَینَب وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ
🔘شعر
تو کیستی؟ حقیقت زهرای اطهری
زیـن ابـی و زینـت آغـوش مـادری
قـرآن روی سینـۀ پـاک پیامبر
خیـر کثیـر دامـن پـر مهـر کوثـری
روی تو مصحف است و زبان تو ذوالفقار
حق را زبـان و خـون خدا را پیمبری
از آنچـه دیدهانـد و ندیدنـد، خوبتـر
وز آنچـه گفتهانـد و نگفتنـد، برتـری
در آسمان وحـی خدا ماهپارهای
بین دو آفتـاب ولایت ستارهای
تکبیـر بـا صـدای تـو تکبیر میشود
قرآن به خطبههای تو تفسیر میشود
بـر قلـب دشمنـان قسم خوردۀ خدا
نطق تو و بیـان تو شمشیر میشـود
در کاخ شامِ شـوم، کنار سر حسین
شام بلا به نطق تو تسخیر میشود
بانو! بخوان خطابه که بر منطقت یقین
هجـده سـر بریـده بگوینـد آفـرین!
بیتو ریاض سرخ شهادت ثمـر نداشت
تـا صبـح حشر، پیکـر ایثار، سر نداشت
جـز سینـۀ مطهـر تـو در مسیـر شـام
قرآن بـه پیش تیر حوادث سپر نداشت
بر حفظ دین خویش پس از کشتن حسین
پروردگـار از تـو کسی خوبتر نداشت
از کودکـی نمــاز شـب روحپــرورت
یــادآور نوافــل شبهــای مــادرت
گویی هنوز جای تو محراب فاطمه است
گویی هنـوز چـادر زهـراست بر سرت
تسخیر کرد نطق تو چون شهر کوفه را
لبخنـد فتــح زد ســر پـاک بـرادرت
بانو! بخوان خطابه؛ بخوان کز فراز نی
رأس حسین، گوش شـده پای منبرت
با خطبـۀ تو پـردۀ دشمن دریده شد
از حنجرت صدای محمّد شنیده شد
چون گل شکفت زخم حسین از شکفتنت
از صبـر و پایـداری و شکرانـه گفتنت
ای جن و انس، یکسره خاک در شما
دست خـدا همیشـه بـود بر سر شما
تا صبح روز حشر به جسم و به روحتان
بــادا ســـلام از احـــد داور شمـا
در راه شام، پای فشردید همچو کوه
زیـرا کـه بـود دسـت خدا یاور شما(1)
🔶تولد و نامگذاری(س)
هنگامى زینب(سلام الله علیها) متولد شد، مادرش حضرت زهرا(س ) به امیرالمؤمنین(ع ) گفتند: نام این دختر را چه بگذاریم نام این نوزاد را تعیین کنید.
حضرت علی فرمود: من از رسول خدا(ص ) در این امر سبقت نمیگیرم؛ در این ایام پیامبر اکرم (ص) به مسافرت رفته بودند، اما بعد از بازگشت ایشان، امیرالمؤمنین(ع) به پیامبر(ص ) عرض کردند که نامی را برای این فرزند انتخاب کنید، پیامبر(ص) فرمودند: من نیز در نامگذاری این نوزاد بر خداوند متعال سبقت نمیگیرم، سپس جبرئیل(علیه السلام) فرود آمده و سلام خداوند را به پیامبر(ص) ابلاغ کرد و گفت: نام این نوزاد را زینب بگذارید چه این نام را در لوح محفوظ نوشته ام.(2)
شخصیت حضرت زینب(س)
حضرت زینب (س) به اعتراف همه تاریخنویسان، آراسته به همه فضایل و خصلتهای والای اخلاقی و الهی بودند. زینب کبری (س) در وقار و شخصیت مانند جدهاش خدیجه (س) در حیا و عفّت همچون مادرش فاطمه (س)، در رسایی و شیوایی بیان، مانند پدرش علی (ع)، در حلم و بردباری چون امام حسن (ع) و در شجاعت و قوّت قلب، مانند برادرش حسین بود.
زینب کبری (س) تحت تربیت پدر و مادری همچون حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و با شایستگی و استعداد ذاتی که از آن بهرهمند بود به مراتب عالی از فضائل و کمالات انسانی دست یافت. او همانند پدر و مادرش جامع همه کمالات و صفات پسندیده بود. سخنرانیهای او در کوفه و شام خاطره خطبههای پدرش امیرمؤمنان (ع) را در یادها زنده کرد
عبدالله بن عباس، شاگرد برجسته حضرت علی (ع) و مفسر قرآن کریم، خطبه فدک حضرت زهرا (س) را از زینب نقل میکند و از آن بانوی بزرگ با عنوان «عقیلتنا؛ عاقل و دانای ما» یاد میکند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔷عبادت و کرامات زینب(س)
زینب (س) از جنبه عبادت در حدّی بود که حضرت سیدالشهدا (ع) در وداع آخر در روز عاشورا به او فرمودند: «یا اختاه لا تنسینی فی نافله الیل» بانوی بهشت در دوران اسارت و سختترین شرایط جسمی و روحی که ممکن است برای یک انسان پیش آید، شبزندهداری و نماز شبش ترک نگردید، در حالی که در شرایطی به مراتب آسانتر و سهلتر از آن انسانهای معمولی قادر به حفظ برنامههای عادی و معمولی زندگی خود نیستند. عبادت و اطاعت خدا، حضرت زینب (س) را از مصادیق روشن و بارز این حدیث قدسی قرار داده بود که خداوند متعال میفرماید: «یابن آدم، انا اقول للشیء کن فیکون، اطعنی فیما امرتک اجعلک تقول للشیء کن فیکون؛ ای فرزند آدم! من به هر چه بگویم باش، موجود میشود، در آنچه به تو دستور دادهام از من اطاعت کن تا تو را آنگونه قرار دهم که هر چیز بگویی باش، موجود شود! » حضرت زینب (س) نیز بر اثر عبادت و اطاعت خدا به مقامی رسیده بود که از ولایت تکوینی برخوردار بود. روایت شده که آن حضرت پیش از سخنرانی خود در کوفه به مردم اشاره کرد، با آن اشاره نفسها در سینهها حبس شد و زنگها از صدا باز ایستاد و در یک کلام حضرت زینب (س) به حق، زینت پدر، آن شخصیت یگانه تاریخ بود، همچنان که خداوند این نام را برای وی برگزید.
🔶علمِ الهیِ زینب (س)
از شیخ صدوق روایت شده است که زینب به جهت علم و دانش زیادی که داشتند، از سوی امام حسین (علیهالسّلام) نیابت خاص داشت و مردم در مسائل شرعی (حلال و حرام) به ایشان رجوع میکردند و از جمله القاب آن مخدره نائبة الحسین است. وی دارای نیابت خاص از جانب امام حسین (علیهالسّلام) بود و مردم درباره حلال و حرام به ایشان مراجعه میکردند. (3)
ابنحجر در الاصابه مینویسد: بانوی خردمند زینب همان کسی است که در مدرسه باب مدینه العلم درس خواند و امام علی بن الحسین (علیهالسّلام) ایشان را عالمه غیر معلمه خواند(4)
زینب دانای اسرار بوده و سخنان او خطاب به یزید و پیشگوییهایش شاهد این مدّعاست. فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا فَواللَّهِ لاتَمْحُو ذِکْرنَا، وَ لاتُمیتُ وَحْینَا، وَ لاتُدْرِکُ امَدنا، وَ لاتَرْحِضُ عَنْکَ عارَها، وَ هل رَایُکَ الّا فَنَدٌ، وَ ایَّامُکَ الّاعَدَدٌ، وَ جَمْعُکَ الّابَدَدٌ؛ به خدا سوگند هر چه کنی نمیتوانی نام و نشان ما را محو کنی، و سروش ما را بمیرانی و به حد ما نتوانی رسید و ننگ این اعمال ننگین و ستمها را نتوانی شست و بدانکه رای و تدبیرت سست و روزگارت اندک و انگشتشمار و جمعیتت رو به پراکندگی است...» (5)
🔷زینب(س) و پاسداری از ارزشها
حجاب و عفاف زینب به گونهای بوده است که علامه مامقانی در اینباره میگوید: «و هی فی الحجاب فَرِیدَةٌ لم یرَ شخصُها اَحَدٌ من الرجال فی زمانِ ابیها و اخویْها الی یوم الطَّفِ؛ زینب در حجاب و عفاف یگانه روزگار بوده است، کسی از مردان، در زمان پدر او و برادرانش تا روز عاشورا، او را ندیده بود(6)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
⇦زینب کبری با حفظ عفت خویش در تمام عمر، حتی در سختترین لحاظ و شرایط کربلا، حماسهای از حجاب و حیا را در عین انقلاب بر علیه طواغیت به نمایش گذاشت. وی در دوران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام سخت بر عفت خویش پای میفشرد.
⇦مورخین نوشتهاند: «وَهِیَ تَسْتُرُ وَجـْهَها بـِکَفِّها، لاَِنَّ قِناعَها قَدْ اُخِذَ مِنها؛ او صورت خود را با دستش میپوشاند چون روبنده را از او گرفته شده بود.»(7)
⇦یحیی مازنی میگوید: «من در مدینه، مدت زیادی همسایه علی (علیهالسّلام) بودم، سوگند به خداوند، در این مدت، هرگز زینب را ندیدم و صدایش را نشنیدم.» (8)
👌نکته ای که باید به توجه ویژه داشت
حضرت زینب در اوج سختی و مشکلات و مسائلی مثل نبود امکانات لازم در محل نگهداری اسرا یا گرسنگی زنان و کودکان را مورد توجه قرار نمی دهند و در این امور گلایه ای از ایشان گزارش نشده است در حالی که از زبان مقدس امام سجاد(ع)نقل شده است:« ان عمتی زینب کانت تودی صلواتها من قیام الفرائض و النوافل عند مسیرنا من الکوفة الی الشام و فی بعض المنازل کانت تصلی من جلوس لشدة الجوع و الضعف منذ ثلات لیالٍ لانها کانت تقسم ما یصیبها من الطعام علی الاطفال از شدت ضعف گرسنگی نمازهای نافله را نشسته می خواند چرا که سهم نان خود را به کودکان می داد تا آنها گرسنه نمانند »اما تنها موردی که دغدغه جدی او بود ارزشهای اخلاقی بانوان بود و ایشان لزوم رعایت حریم اخلاقی از ستر و پوشش زنان را مورد توجه قرار دادند و در این خصوص یزید را مورد سرزنش تند قرار دادند؛ «أَ مِنَ الْعَدْلِ يَابْنَ الطُّلَقاءِ! تَخْدِيرُكَ حَرائِرَكَ وَ إِمائَكَ، وَ سَوْقُكَ بَناتِ رَسُولِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم سَبايا، قَدْ هَتَكْتَ سُتُورَهُنَّ، وَ أَبْدَيْتَ وُجُوهَهُنَّ، تَحْدُو بِهِنَّ الاَْعداءُ مِنْ بَلد اِلى بَلد، يَسْتَشْرِفُهُنَّ أَهْلُ الْمَناهِلِ وَ الْمَناقِلِ، وَ يَتَصَفَّحُ وُجُوهَهُنَّ الْقَرِيبُ وَ الْبَعِيدُ، وَ الدَّنِيُّ وَ الشَّرِيفُ» اى پسر كفّار آزاد شده! آيا اين از عدالت است كه تو زنان و كنيزان خود را پشت پرده ها بنشانى، ولى دختران رسول خدا(صلى الله عليه وآله) را اسير كرده و به اين سو و آن سو بكشانى و در حالى كه پرده حرمت آنان را دريده و چهره هاى آنان را در معرض ديد مردم قرار داده اى، آنها را توسط دشمنان در شهرهاى مختلف بگردانى، تا مردم هر كوى و برزن به تماشاى آنان بنشينند و افراد دور و نزديك و پست و شريف به چهره هايشان چشم بدوزند.(9)
🔹شعر
ای آینۀ تمام زهرا
ای شخص تو را مقام زهرا
بر جان و تنت درود احمد
بر نام خوشت سلام زهرا
در حنجره ات صدای حیدر
در زمزمه ات پیام زهرا
تو عصمت ذات کبریایی
مرآت تمام انبیایی
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔰بنام خدا 👈طبق تقسيم بندی بقيه 14 معصوم عليهم السلام بدين ترتيب انشاء الله اين برنامه تنظيم می گردد. 1️⃣ - شناسه و خلاصه زندگانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck/9 2️⃣ - همسر و فرزندان حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليهم https://eitaa.com/avahdjxck/30 3️⃣ - فضايل خاص حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck/21 4️⃣ - ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck/32 5️⃣ - کنيزان خادمان دوستداران حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck/42 https://eitaa.com/avahdjxck/55 6️⃣ - دوستی و محبت فاطمه (س) https://eitaa.com/avahdjxck/44 7️⃣ -سخنان حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck/52 خطبه فدکيه حضرت فاطمه زهرا (س) https://eitaa.com/Kolbe_Andishe_Farhang/1248 8️⃣ _وصيت نامه و وفات و شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck/46 9️⃣ - محل دفن زيارت و تسبيحات حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها https://eitaa.com/avahdjxck
☀️ حدیث روز (۵۴۲)☀️
🍀احترام به نام فاطمه علیها السلام
💥امام صادق علیه السلام به شخصی که نام دخترش را فاطمه گذاشته بود، فرمود:
☘️«… اذا سمیتها فاطمه فلا تسبها و لاتلعنها ولاتضربها»
🌿«...حالا که نام او را فاطمه گذاشته ای، پس دشنامش مده، نفرینش مکن و کتکش مزن .»
📚کافی، ج 6، 48
@sofrehasemany
✨﷽✨
✅گریه جبرائیل بر مصائب حضرت زینب(س)
✍️روایت شده است که پس از ولادت حضرت زینب(س) ، امام حسین(ع) که در آن هنگام کودک سه چهار ساله بود، به محضر رسول خدا(ص) آمد و عرض کرد: خداوند به من خواهرى عطا کرده است . پیامبر(ص) با شنیدن این سخن ، منقلب و اندوهگین شد و اشک از دیده فرو ریخت. حسین(ع) پرسید: براى چه اندوهگین و گریان شدى ؟
پیامبر(ص) فرمود: اى نور چشمم ، راز آن به زودى برایت آشکار شود. تا اینکه روزى جبرائیل نزد رسول خدا(ص) آمد، در حالى که گریه مى کرد، رسول خدا(ص) از علت گریه او پرسید، جبرائیل عرض کرد: این دختر (زینب) از آغاز زندگى تا پایان عمر همواره با بلا و رنج و اندوه دست به گریبان خواهد بود؛ گاهى به درد مصیبت فراق تو مبتلا شود، زمانى دستخوش ماتم مادرش و سپس پدرش امیر مومنان و سپس ماتم مصیبت جانسوز برادرش امام حسن(ع) گردد و از این مصایب دردناک تر و افزون تر اینکه به مصایب جانسوز کربلا گرفتار شود، به طورى که قامتش خمیده شود و موى سرش سفید گردد. پیامبر (ص) گریان شد و صورت پر اشکش را بر صورت زینب(س) نهاد و گریه سختى کرد، زهرا(س) از علت آن پرسید. پیامبر(ص) بخشى از بلاها و مصایبى را که بر زینب(س) وارد مى شود، براى زهرا(س) بیان کرد.
💥حضرت زهرا(س) پرسید: اى پدر! پاداش کسى که بر مصایب دخترم زینب(س) گریه کند چیست؟ پیامبر اکرم(ص) فرمود: پاداش او همچون پاداش کسى است که براى مصایب حسن و حسین (ع) گریه مى کند.
📚کتاب ۲۰۰ داستان از فضایل ، مصائب
و کرامات حضرت زینب(ع)
↶【به ما بپیوندید 】↷
_________________
http://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
🌹 حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) در سال پنجم یا ششم هجرت در مدینه منوره به دنیا آمدند.
🔰 نامگذاری آن حضرت را به جد بزرگوارش پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهآله) واگذار نمودند و آن حضرت به واسطه پیام الهی و وحی، او را «زینب» نامیدند که به معنای درخت خوش منظر یا مرکب از دو کلمه «زین» و «اب» به معنای «زینت پدر» است.
🌸 این بانوی بزرگ از اقیانوس علمی مربیان نمونه بشریت بهره برده است و در متن رنجها و مرارتها، شخصیتی مستحکم و استوار و شکست ناپذیر یافت.
💠 امام سجاد (علیه السلام) به حضرت زینب (سلام الله علیها) فرمودند:...شما بحمدالله عالمه غیر معلمه هستید (دانشمند تعلیم ندیده) و فهیمی هستید که کسی چیزی به شما تفهیم نکرده است.
لینک مطلب 👇👇
https://btid.org/fa/news/178448#
📎 #ولادت_زینب_کبری
📎 #روز_پرستار
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید
💠 اندیشه تَشیّع 👇👇
♨️ @kalamema
خنده و گریه فاطمه سلام الله علیها
عایشه - همسر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم - اظهار میکند:
(۳/۱)
فاطمه شبیه تر از هر کسی به رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم بود. هنگامی که به حضور پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم میرسید، حضرت با آغوش باز از او استقبال میکرد و دست هایش را میگرفت و در کنار خود مینشاند، و هرگاه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بر فاطمه سلام الله علیها وارد میشد، ایشان برمی خاست و دستهای حضرت را با اشتیاق میبوسید.
آن زمان که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در بستر مرگ آرمیده بود، فاطمه سلام الله علیها را به طور خصوصی پیش خود خواند، و آهسته با وی سخن گفت، کمی بعد فاطمه سلام الله علیها را دیدم که گریه میکرد! سپس پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بار دیگر با او آهسته صحبت کرد. این بار، فاطمه سلام الله علیها خندید! با خود گفتم:
این نیز یکی از برتریهای فاطمه سلام الله علیها بر دیگران است که هنگام گریه و ناراحتی توانست بخندد.
علت را از فاطمه سلام الله علیها پرسیدم، فرمود:
- در این صورت اسرار را فاش ساختهام و فاش کردن اسرار ناپسند است.
پس از آنکه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم رحلت کرد، به فاطمه سلام الله علیها عرض کردم:
- علت گریه و سبب خنده شما در آن روز چه بود؟
در پاسخ فرمود:
- آن روز، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نخست به من خبر داد که از دنیا میرود، گریه کردم! سپس به من فرمود: تو اولین کسی هستی که از اهل بیتم به من میپیوندی، لذا شاد شدم و خندیدم!
•✾📚 @Dastan 📚✾•
☀️ موضوع : ☀️
💥دشمن فاطمه علیها السلام در دوزخ است
🌿پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
☘️«… یا فاطمه! لو ان کل نبی بعثه الله وکل ملک قربه شفعوا فی کل مبغض لک غاصب لک ما اخرجه الله من النار ابدا.
🌿 ای فاطمه! اگر تمام پیامبرانی که خدا برانگیخته و تمام فرشتگانی که مقرب درگاه خود گردانده است، برای هر کینه توزی که حق تو را غصب نموده است، شفاعت کنند، هرگز خدا او را از آتش [دوزخ] خارج نمی سازد .»
📚بحارالانوار، ج 76، ص 354
☀️ موضوع : فضائل فاطمه زهرا (س)☀️
🍀خشم و خشنودی فاطمه علیها السلام
💥پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
☘️«ان الله لیغضب لغضب فاطمه ویرضی لرضاها »
🌿بی شک خداوند با خشم فاطمه علیها السلام به خشم می آید و با خشنودی او خشنود می شود .
📚الامالی، شیخ مفید، ص 94 .