🌺 جایگاه و مقام معنوی فاطمه سلاماللهعلیها 🌺 :
حضرت زهرا سلاماللهعلیها در سنین جوانی به جائی میرسد از لحاظ مقام معنوی که بنا بر آنچه که در بعضی از روایات است؛ فرشتگان با او سخن میگویند و حقائق را به او میآموزند و ارائه میدهند.
محدّثه است؛ یعنی کسیست که فرشتگان با او حدیث میکنند و حرف میزنند.
این مقام معنوی؛ این میدان وسیع؛ این قلّهی رفیع؛ در مقابل همهی زنهای آفرینش و عالَم است. فاطمهی زهرا در قلّهی این بلندای عظیم ایستاده و به همهی زنان عالَم خطاب میکند و آنها را دعوت میکند به پیمودن این راه.
آنهائی که در طول تاریخ - چه در جاهلیّت قدیم؛ چه در جاهلیّت قرن بیستم - سعی کردهاند که زن را تحقیر کنند؛ کوچک کنند؛ او را دلبستهی به همین زخارف و زینتهای ظاهری معرفی کنند؛ زن را پابند مُد و لباس و آرایش و طلا و زیور آلات کنند؛ زن را وسیلهای برای و دستمایهای برای خوشگذرانیهای زندگی وانمود کنند و عملاً در این راه قدم بردارند؛ منطق آنها منطقیست که مثل برف؛ مثل یخ؛ در مقابل گرمای خورشید ِ مقام معنوی فاطمهی زهرا علیهاالسلام ذوب میشود و از بین میرود.
درسهایی از سیره عملی فاطمه(س)
❶ عبادت
⇦حضرت فاطمه علیها السّلام فرمودند: مَنْ أصْعَدَ إلی اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ؛ هرکس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او تقدیر می نماید.(6)
⇦در مورد شدت عبادت آن حضرت نقل شده است که ؛ما کان فی هذه الامة اعبد من فاطمة(س) کانت تقوم حتی تورم قدماها.
در میان امت اسلام، کسی خداپرست تر از فاطمه نبود. آنقدر در نماز می ایستاد که قدم هایش ورم می کرد(7)
⇦سالت عن اباعبدالله(ع) عن فاطمة لم سمیت الزهرا؟ فقال: لانها کانت اذا قامت فی محرابها و هو نورها لاهل السماء کما تزهر - تزهو - نورالکواکب لاهل الارض.راوی می گوید:
از حضرت صادق(ع) علت نامگذاری حضرت فاطمه(س) را به - زهرا - پرسیدم. فرمود: چون وقتی که در محراب عبادتش به نماز می ایستاد فروغ نورش برای ساکنان آسمان می درخشید همانگونه که نور ستارگان آسمان برای زمینیان می درخشد.(8)
⇦امام صادق فرمود:کان لامی فاطمة صلاة تصلیها علمها جبرئیل، رکعتان تقرء فی الاولی: الحمد مرة و: انا انزلناه فی لیلة القدر، ماة مرة و فی الثانیة: الحمد مرة و ماة مرة: قل هو الله احد، فاذا سلمت سبحت تسبیح الطاهرة علیها السلام.
مادرم فاطمه(س) همواره دو رکعت نماز را می خواند که جبرئیل به او آموخته بود، در رکعت اول آن پس از حمد صد بار سوره قدر و در رکعت دوم پس از حمد صد بار سوره توحید را می خوانی، و پس از سلام نماز تسبیحات حضرتش را نیز می گویی.(9)
❷زهد
عصر حاضر، نقش الگویی حضرت زهرا علیهاالسلام درباره زهد و ساده زیستی بیش از هر زمان دیگر آشکارتر است و ما بیش از پیش به تأثیرپذیری از این الگوی مبارک نیازمندیم؛ چرا که در هیچ روزگاری به اندازه روزگار ما، انسانها در برابر انواع جاذبه های رنگارنگ دنیا و انبوه کالاهای مصرفی آن قرار نگرفته اند؛ در نتیجه، در هیچ زمانی همانند این عصر و زمان، دلهای آدمیان ـ به واسطه تعلّق به این دستاوردهای تمدّن مادّی و تکنولوژی ـ گرفتار اضطراب و دلهره و تشویش نشده است.
⇦از سلمان فارسی چنین نقل شده است که می گوید: «روزی حضرت فاطمه علیهاالسلام را دیدم که چادری وصله دار و ساده بر سر داشت. در شگفتی ماندم و گفتم: عجبا! دختران پادشاهان ایران و قیصر روم بر تختهای طلا می نشینند و پارچه های زربافت به تن می کنند؛ وه که این دختر رسول خداست! نه چادرهای گران قیمت بر سر دارد و نه لباسهای زیبا!
فاطمه علیهاالسلام پاسخ داد: «ای سلمان! خداوند بزرگ، لباسهای زینتی وتختهای طلا را برای ما در روز قیامت ذخیره کرده است.»
حضرت زهرا علیهاالسلام سپس خدمت پدر رفت و شگفتی سلمان را مطرح کرد و فرمود: «ای رسول خدا! سلمان از سادگی لباس من تعجب نمود. سوگند به خدایی که تو را مبعوث فرمود، مدت پنج سال است فرش خانه ما پوست گوسفندی است که روزها بر روی آن شترمان علف می خورد و شبها بر روی آن می خوابیم. و بالش ما چرمی است که از لیف خرما پر شده است.»
🔹ناگفته نماند که گرچه در عصر حاضر نمی توان همانند حضرت زهرا علیهاالسلام زندگی کرد و ساختار ساده زیستی را براساس ساده زیستی ایشان پی ریزی نمود، اما در این زمان نیز می توان ساده زیستی را متناسب با مقتضیات روز تبیین نمود و براساس آن، زندگی پاکیزه ای بنا کرد؛ زندگی ای که در آن از زیاده روی در مصرف و انباشتن کالاهای غیر ضروری و پرورش نیازهای کاذب خبری نیست و تنها براساس نیازمندیهای راستین انسان استوار است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
❸کمک به فقرا در حد ایثار
یکی از جلوه های کمال فاطمی توجه ایشان به رفع مشکل نیازمندان بود که آن حضرت در این راستا ایثار می کردند تا جایی که طبق تفسیر شیعه و سنی آیاتی از قرآن کریم در این موضوع نازل شده است.
درباره شأن نزول سوره انسان از امام باقر (ع) روایت شده است که امام حسن و امام حسین (ع) در دوران کودکی بیمار شدند پیامبر (ص) از آنها عیادت کرد و به امام علی (ع) فرمودند: ای ابالحسن اگر برای فرزندانت نذری کنی خداوند به ایشان عافیت میبخشد.
امام علی(ع)، فاطمه (س) و فضه(خدمتکارشان) نذر کردند که سه روز روزه بگیرند تا بیماری حسنین شفا یابد. بچهها بهبود یافتند در روز اول هنگام افطار مسکینی به در خانه آمد و تقاضای غذا کرد. ایشان غذای خود را به او دادند. روز دوم هنگام افطار یتیم و در روز سوم اسیری به در خانه آمدند و آنها غذای خود را به آنها دادند و خود با آب افطار نمودند روز بیست و پنجم ماه ذیالحجه جبرئیل بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد و عرض کرد: ای رسول خدا (ص) آن چه خداوند متعال درباره اهل بیت تو عنایت کرده است، بنگر. فرمود: چه چیزی را بنگرم!
جبرئیل امین این سوره را که در شأن فداکاری حضرت (ع) و همسرش فاطمه زهرا (س) و فرزندانش حسن و حسین علیهماالسلام نازل شد، بر آن حضرت قرائت کرد: ««هَل اَتی عَلَی الاِنسانِ حینٌ مِنَ الدَّهرِ... اِنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ اللهِ لانُریدُ مِنکُم جَزائاً وَ لاشَکوراً...».
بنا به روایتی در آن روز برای اهل بیت فداکار پیامبر (ص)غذایی از آسمان فرود آمد و آن را تا هفت روز تناول کردند.(10)
💠داستان
در حکایت است که عرب تازه مسلمان نیازمندی در مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله اظهار نیاز کرد. سلمان فارسی که خود هیچ نداشت، او را به در خانه سرچشمه نیکیها، فاطمه زهرا علیهاالسلام برد. حضرت فرمود: «ای سلمان! به خدا سوگند سه روز است غذا نخورده ایم و فرزندانم گرسنه اند؛ ولی نیکی و نیکوکاری را که درِ خانه مرا کوبیده است، رد نمی کنم.» آن گاه پیراهن خود را به سلمان داد تا در مغازه شمعون یهودی گرو بگذارد و مقداری خرما و جو قرض بگیرد. وقتی سلمان این کار را کرد، مقداری از همان خرما و جو را به منزل فاطمه علیهاالسلام برد؛ ولی آن حضرت فرمود: ای سلمان! این کار را فقط برای خدای بزرگ انجام داده ام و هرگز چیزی از این غذاها برنمی دارم.»
💠داستان
درباره ایثار آن حضرت چنین نقل می کنند که مرد گرسنه ای در مسجد مدینه بپا خاست و گفت: ای مسلمانان! از گرسنگی به تنگ آمده ام، مرا مهمان کنید!
پیامبر اسلام علیهاالسلام فرمود: چه کسی این مرد را امشب مهمان می کند؟ حضرت علی علیه السلام فرمود: من یا رسول اللّه!
حضرت، اندکی بعد وارد منزل شد و از فاطمه زهرا علیهاالسلام پرسید: آیا غذایی در منزل داریم؟ مهمان گرسنه آورده ام. حضرت زهرا علیهاالسلام ایثارگرانه فرمود: «ما عِنْدَنا اِلاَّ قُوت الصَّبِیَّةِ وَلکِنّا نُؤْثِرُ بِهِ ضَیْفَنا؛ در خانه ما غذایی نیست مگر به اندازه خوراک دختر بچه؛ اما [امشب ایثار می نماییم و گرسنگی را تحمل می کنیم، و] همین مقدار غذا را به مهمان می بخشیم.»
🔹شعر
به خلق آسایش آرد، خویش را رنج
که جوید در خراب خویشتن گنج
همه راحت بوَد بر خلق، بی رنج
وجودش خلق را شادیست چون گنج
بکوش ای جان که بر بیگانه و خویش
وجودت نوش شاید بود بی نیش
چو بتوان شد دوای دردمندان
نشاید گشت درد مستمندان
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
❹حیا
یکی از ویژگیهای آشکار حضرت زهرا علیهاالسلام ، حیا و آزرم بوده است. در حقیقت، اهتمام فوق العاده ایشان به پوشش و حجاب در برابر نامحرمان، ریشه در حیامندی آن حضرت داشت، تا آنجا که در این باره نقل می کنند:
⇦«مردی نابینا پس از اجازه گرفتن، وارد منزل امام علی علیه السلام شد. پیامبر صلی الله علیه و آله مشاهده فرمود که حضرت زهرا علیهاالسلام برخاست. فرمود: دخترم! این مرد نابینا است. پاسخ داد: «اِنْ لَمْ یَکُنْ یَرَانِی فَاِنِّی اَرَاهُ وَهُوَ یَشُمُّ الرِّیحَ؛ اگر او مرا نمی بیند، من او را می نگرم! [اگرچه او نمی بیند] و او بو[ی زن] را استشمام می کند. رسول خدا صلی الله علیه و آله پس از شنیدن سخنان دخترش فرمود: شهادت می دهم که تو پاره تن من هستی.»
⇦اسماء بنت عمیس می گوید: «روزهای آخر زندگانی حضرت زهرا علیهاالسلام با او بودم. روزی مرا به یاد چگونگی حمل جنازه توسط مردم انداخت و ابراز نگرانی کرد که: چرا جنازه زن را روی تخته ای می گذارند و بالای دست مردان حمل می کنند؟!
آنگاه فرمود: «اِنِّی قَدِ اسْتَقْبَحْتُ مَا یُصْنَعُ بِالنِّسَاءِ اَنَّهُ یُطْرَحُ عَلَی الْمَرْأَةِ الثَّوْبُ فَیَصِفُهَا لِمَنْ رَأی فَلاَ تَحْمِلِینِی عَلَی سَرِیرٍ ظَاهِرٍ اُسْتُرْنِی سَتَرَکَ اللّهُ مِنَ النَّارِ؛ من بسیار زشت می دانم که [جنازه] زنان را [پس از مرگ] بر روی تابوت رو باز گذاشته و بر روی آن پارچه ای می افکنند که حجم بدن را برای بینندگان آشکار می سازد. مرا بر روی تابوتی آن چنانی مگذار و بدن مرا بپوشان! خداوند ترا از آتش جهنم محفوظ بدارد.»
نقل می کنند وقتی این درخواست فاطمه زهرا به حضرت علی گفته شد و ایشان دستور داد تابوت مناسب تهیه شود هنگامی که فاطمه زهرا تابوت را دید تبسم کرد در حالی که بعد از رحلت پیامبر خنده ای از ایشان مشاهده نشده بود اما اینجا که از مستور بودن پیکر مقدسش خیالش راحت شد تبسم فرمود.
⚫️مقدمه روضه
این توجه ویژه به حیا در حضرت زهرا حتی در شهادتشان در ماجرای تلخ و مصیبت بار در و دیوار شان نیز جلوه گر شده است .مطلبی از سُلیم بن قیس هلالی نقل شده است که علامه کمپانی در قصیده عربی خود آن را نقل می کند.
قال سليمٌ قُلتُ يا سَلمانُ
هَل دَخَلوا وَلَم يَكُ إستِأذانُ
فَقالَ إي وَعزةِ الجَبّارِ
فَما عَلى الزَّهراءِ مِن خِمار
فَمُذ رَأَوها عَصَروُها عَصرا
كادَت بِنَفسي أن تَموتَ حَسرا
لكِنَّها لاذَت وَراءَ البابِ
رِعايةً لِلسِّترِ والحِجابِ
نادَت أيا فِضَّةُ أسنِديني
فَقَد وَ رَبي أسقَطُو جَنيني
سلیم می گوید به سلمان گفتم من که در جریان امور نبودم حوادث را از تو سؤال می کنم آیا درسته که حمله کردند و بدون اجازه وارد شدند؟!
جواب داد : به خدا بدون اجازه وارد شدند در حالی که زهرا پوشش نداشت. «لیس علی الزهراء من خمارِ» «لکنها لاذت وراء البابِ» دید اینها اومدن اومد پشت در، چرا «رعایة للسَتر و الحجابِ »بخاطر حجاب پشت در رفت و سپس فریاد برآورد که فضه مرا بگیر که به خدا قسم جنین م را کشتند.
ـــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
1..میرجهانی، جنة العاصمة، ۱۳۸۴ش، ص۲۸۳و۲۸۴؛
2. عوالم ج 11، ص 78
3.عوالم، ج 11، ص 190؛ دلائل الامامة، ص 28
4. بحارالأنوار،ج 37، ص95
5. بحار الانوار،ج40،ص77
6. تنبیه الخواطر، ص ۱۰۸
7.مناقب، ج 3: ص 341.
8.علل الشرایع، ج 1: ص 215.
9.جمال الاسبوع:173.
10مناقب آل ابی طالب، ج3، ص149
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
نریمانی-ولادت-حضرت-زینب-سرود9705.mp3
21.49M
دومین علت نزول کوثر ...
سرود ویژه ی ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
آقا امام سجاد علیه السلام:
عمه جان ، خدا را شکر که تو دانشمندی هستی که ، بدون استاد به این مقام نائل شدی و تو فهمیده ای هستی که به ذات خود در این فضل برتری داری
منبع: بحارالانوار،ج۴۵،ص۶۷
eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
امّ الأئمَّةِ فاطِمَة - مادر امامان، فاطمه
أسماءُ فاطِمَةِ
🌷نامهاى حضرت فاطمه (س)
✅شمارش اسم های حضرت فاطمه
v الإمامِ الصادِق عليه السلام : لِفاطِمَةَ سَلامُ اللهِ عَلَيها تِسعَةُ أسماء عِندَ اللَّهِعزّ و عجل : فَاطِمَةُ وَالصِّديقَةُ والمُبارِكَةُ والطّاهِرَةُ و الزَّكيَّةُ والرَّضيَّةُ والمَرضيَّةُ والُمحَدِّثَةُ والزَّهراءُ .
امام صادق عليه السلام : فاطمه عليها السلام، در نزدخداوند عزّ و جل نُه اسم دارد : فاطمه ، صدّيقه ، مباركه ، طاهره ، زكيّه ، رضيّه ، مرضيّه ، مُحدَّثه ، و زهراء .
🌷علت ها
v رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله : إنَّما سُمِّيَت ابنَتي فاطِمَةُ لأنَّ اللَّهَعزّ و عجل فَطَمَها وفَطَمَ مَن أحَبَّها مِنَ النَّارِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : دخترم به اين دليل فاطمه ناميده شده است كه خداوند عزّ و جل او و دوستدارانش را از آتش (دوزخ) به دور داشته است .
v عَمَّارَةُ : سَألتُ أبا عَبدِ اللهِ عليه السلام عَن فاطِمَةَ لِمَ سُمِّيَت زَهراء ؟ فَقال : لأنَّها كانَت اذا قامَت في مِحرابِها زَهَر نورُها لأهلِ السَّماءِ كَما يَزهَر نورُ الكواكبِ لأهلِ الأرضِ .
عماره : از حضرت امام صادق عليه السلام پرسيدم چرا فاطمه را زهراء (درخشان) ناميدهاند ؟ فرمود : چون وقتى در محرابش به نماز مىايستاد ، نور او براى اهل آسمان چنان مىدرخشيد كه نور ستارگان براى اهل زمين مىدرخشد .
✅ فضائل حضرت حضرت فاطمه (س)
فاطمةُ بَضعةٌ مِن النّبيِ
فاطمه پاره تن پيامبر
v رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله : فاطمةُ بَضْعَةٌ مِنّي ، مَن سَرَّها فقد سَرَّني ومَن ساءها فقد ساءني ، فاطمةُ أعزُّ النّاسِ علَيَّ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : فاطمه پاره تن من است، هركه او را شاد سازد مرا شاد كرده و هر كه او را غمين كند مرا غمزده كردهاست . فاطمه عزيزترين فرد براى من است .
v عنه صلى الله عليه وآله : إنّ فاطمةَ بَضْعةٌ مِنّي ، وهي نورُ عَيْني ، وثَمَرةُ فُؤادي ، يَسوؤني ما ساءها ، ويَسُرُّني ما سَرَّها ، وإنّها أوّلُ مَن يَلْحَقُني مِن أهلِ بيتي .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : همانا فاطمه پاره تن من است . او نور ديده و ميوه دل من است . آنچه او را غمين كند ، مرا نيز غمزده مىكند و آنچه او را شاد سازد ، مرا شاد مىكند . او نخستين فرد از خاندان من است كه به من مى پيوندد .
فاطمةُ سيّدةُ نساءِ العالَمينَ
فاطمه سرور زنان عالم
v رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله : ابنَتي فاطمةُ سيّدةُ نِساءِ العالَمينَ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : دخترم فاطمه سرور زنان عالم است .
v عنه صلى الله عليه وآله : فاطِمَةُ سَيِّدَةُ نِساءِ أهلِ الجَنَّةِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : فاطمه ، سرور زنان اهل بهشت است .
v عنه صلى الله عليه وآله : أمّا ابنَتي فاطمةُ فهِيَ سيّدةُ نِساءِالعالَمينَ مِن الأوّلِينَ والآخِرِينَ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : واما دخترم فاطمه ، او سرور زنان عالم ، از آغاز تا به انجام است .
غضبُ اللَّهِ لغضبِ فاطمةَ
خشم گرفتن خدا براى خشم فاطمه
v رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله - لِفاطمةَ عليها السلام - : إنّ اللَّهَ يَغضَبُ لِغَضَبِكِ ، ويَرضى لِرِضاكِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله - به فاطمه عليها السلام - : خداوند با خشم تو به خشم مىآيد و با خشنودى تو خشنود مى شود .
🚩 علت احیای فاطمیه چیست؟ 🚩
❕و چه سودی برای ما دارد❕
پاسـ☑️ـخ:
قطعاً تمام آثار و برکاتی که در رابطه با
برپایی مجالس عزادرای اهل بیت عصمت
و طهارت علیهم السلام وجود دارد
در برپایی مجالس عزای سیدة النساء العالمین
حضرت زهرای اطهر سلام الله علیها نیز
وجود دارد
ما با شرکت در این مراسمات یا برگزاری آنها
خود را به اهل بیت پیامبر نزدیکتر میکنیم
مناقب و کمالات آنها را بیشتر میشناسیم
و وظیفه خود در محبت اهل بیت علیهم
السلام را انجام میدهیم
【قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى】
بگو من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم
درخواست نمیكنم جز دوست داشتن
نزدیكانم [اهل بیتم]
↲سوره شوری، آیه۲۳
⬅️ این مجالس مجالسی است که معارف
دینی را نشر میدهد و انسان را در پیمودن
مسیر الهی کمک میکند
خصوصاً که تضرع و گریه در مصائب
اهل بیت پلیدیهای دل را میشوید
و اثر گناهان در ایجاد قساوت را رفع میکند
و حضور در این مراسمات خود نشانهای
از تقوا است↯
【مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ】
هر كس شعائر الهى را بزرگ دارد
این كار نشانه تقواى دلهاست
↲سوره حج، آیه۳۲
⬅️ همچنین باید به اثر عظیم این مجالس
در تبلیغ حق توجه داشت تمام مصائبی که
حضرت زهرا سلام الله علیها تحمل نمودند
در جهت احیای مسیر صحیح توحید بود
مسیری که بعد از پیامبر ﷺ عدهای آن را
به انحراف کشاندند
اما حضرت زهرا سلام الله علیها با
ایستادگی خود و نثار جانش کوشید تا
چراغی در تاریخ روشن کند که تمام
جویندگان حقیقت آن را بیابند
از همین رو میبینیم که باطل پیشگان
چقدر از برپایی این مراسمات خشمگین
میشوند و سعی در بی رونق کردن آن
میکنند و در این راه از انواع ترفندها مثل
شبهه پراکنی و ... استفاده میکنند
آنها سعی میکنند چراغ مسیر هدایت را
خاموش کنند تا کفر و نفاق مسیر انحراف
پوشیده ماند، اما خدای متعال اراده کرده
است که نور حقیقت همه جا را فرا گیرد↯
【یُریدُونَ أَنْ یُطْفِؤُا نُورَ اللهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ
یَأْبَى اللهَ إِلاَّ أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ】
آنها میخواهند نور خدا را با دهان خود
خاموش كنند ولى خدا جز این نمیخواهد
که نور خود را كامل كند هر چند كافران
ناخشنود باشند
↲سوره توبه، آیه۳۲
⬅️ حضرت آیت الله وحید خراسانی در
رابطه با بزرگداشت ایام فاطمیه میفرماید:
از آنجا که رسول اکرم ﷺ واسطه تربیت
تکوینی و تشریعی رب العالمین نسبت به
ماست و بر هر مسلمانى حق حیات ابد دارد
به مقتضاى ادراک عقل به وجوب شکر منعم
و حکم شرع به لزوم مودّت ذى القربى↯
【قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُربى】
و اینکه فاطمه احبّ و اَقرب خلق به رسول
خداست، وظیفه ما این است که در این
مصیبت کبرى که ناموس خدا و بضعه
خاتم انبیاء و کفو سید اوصیاء و مادر ائمه
هدى نیمه شب غریبانه دفن شد و قبر او
که گنجینه اسرار خداست مخفى ماند
☑️ بپاخیزیم و آنچه در توان داریم در
تعظیم شعائر روز شهادت او انجام دهیم
چون شهادت آن حضرت سند احقاق حق
اول المظلومین است
«وَ لَمْ أَرَ مِثْلَهُ حَقًّا أُضِیعا»
°❀°▪️°❀°▪️°❀°▪️°❀°
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
☑️ ⇦ کــانال احـادیـث
چـهــارده مـعـصــوم علیـهالسـلام
کلیــڪ ڪنید ⇩⇩⇩
➯ @ahadis14masuom
💢↶ حکمت تعداد اذکار تسبیحات
حضرت زهرا سلام الله علیها
وقتی تسبیحات حضرت زهرا سلام الله
«۳۴» الله اکبر دارد
نباید یکی کمتر یا بیشتر بگوئید
چون دیگر آن خاصیتی که دارد را از دست میدهد
حکمتی که این اذکار دارد در همان
تعدادی است که گفتند نه کمتر و نه بیشتر
لذا وقتی ذکر را میگوئید
در تعدادش خیلی دقت کنید
⬅️ آیا میدانید چرا تسبیحات
حضرت زهرا سلام الله علیها دارای
«۳۴» الله اکبر
«۳۳» الحمدلله
و «۳۳» سبحان الله است؟
زمان ازدواج دختر پیامبر اسلام حضرت
فاطمه سلام الله علیها که فرا رسید
در عرض کمتر از یک هفته تعداد
خواستگارانش بسیار زیاد بود که
از ثروتمندان و رجال عرب رسید
در این زمان حضرت جبرئیل از جانب خداوند
متعال نازل گشت و به پیامبر عرض کرد
که فاطمه را به آن کسی تزویج کن که ستاره
زهره در شب جمعه به خانهاش فرود میآید
وقتی این خبر به اصحاب پیامبر ﷺ رسید
آنها خانههای خود را زینت دادند
و برای نزول ستاره زهره مهیا گشتند
تا اینکه شب جمعه فرا رسید و پیامبر ﷺ
بر پشت بام رفت و منتظر نزول ستاره شد
حضرت زهرا سلام الله علیها نیز پشت سر
آن حضرت نشستند تا شاهد فرود ستاره
زهره باشند
تا اینکه نیمه شب شد و ناگهان ستاره فرود
آمد و شب تاریک و ظلمانی همچون روز
روشن شد
وقتی حضرت فاطمه سلام الله علیها
ستاره را در حال فرود دید شروع به گفتن
اللهاکبر کرد
نزول ستاره طولانی شد تا جایی که
حضرت زهرا سلام الله علیها سی و چهار
مرتبه «اللهاکبر» گفت
ستاره بر بامهای خانه اصحاب دور زد
تا بر بام خانه حضرت علی علیهالسلام
استقرار یافت و به خانهاش وارد گشت
حضرت زهرا سلام الله علیها وقتی این
واقعه را دید خداوند را شکر کرد
و سی و سه مرتبه «الحمدلله» گفت
و زمانی که به سی و سه رسید
ستاره به سوی آسمان بالا رفت
و حضرت فاطمه سلام الله علیها با مشاهده
صعود ستاره تعجب کرد و شروع به گفتن
«سبحانالله» نمود تا اینکه ستاره در آسمان
وارد گشت و تعداد سبحان الله گفتن حضرت
به سی و سه مرتبه رسید
📝منبعی که برای این موضوع در کتاب
مذکور آمده لئالی الاخبار است
خیلی جالب است و از الآن تسبیحات
حضرت زهرا را با حس و حال زیباتری
زمزمه میکنیم
°❀°▪️°❀°▪️°❀°▪️°❀°
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
☑️ ⇦ کــانال احـادیـث
چـهــارده مـعـصــوم علیـهالسـلام
کلیــڪ ڪنید ⇩⇩⇩
➯ @ahadis14masuom
#یک_سوال_یک_پاسخ فاطمیه شماره 15
⁉️ وهابیون میگویند: دلیل شرکت نکردن خلیفه اول و دوم در مراسم تشییع حضرت زهرا سلامالله علیها، وصیت خود حضرت بود تا نامحرمی در مراسم تدفین شرکت نکند!!!
📜 پاسخ:
1️⃣ اولا از متن این شبهه استفاده میشود که وصیت حضرت به دفن شبانه و امر به عدم حضور خلیفه اول و دوم، مسلم است و خود وهابیون به آن اعتراف دارند.👌
2️⃣ وهابیون میگویند علت این وصیت این است تا نامحرمی در این مراسم نباشد !
سوال میکنیم در روایات آمده است که جناب سلمان، مقداد، عمار، حذیفه، و ابوذر آن شب در تشیع جنازه و دفن حضور داشته اند.
و حضرت صدیقه شهیده سلام الله علیها را در تابوتی که پیکر مطهر ایشان مشخص نبود تشییع نمودند. (اولین تابوت در اسلام، بحارالانوار ۱۹۲/۴۳)
☑️ پس مساله محرم و نامحرم نیست.
مساله امر دیگری است که این وهابیان درصدد انکار آن هستند🤔
🔻اما واقعیت چیست⁉️
↙️ وصیتنامهء حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها خود گویای همه چیز است:
ایشان به مولا علی علیه السلام وصیت کردند:
اِنِّي اُوصيِكَ اَنْ 👈لايَلِيَ غُسْلِي وَ كَفَنِي سِواكَ وَ اِذا اَنَا مِتُّ فَادْفِنِّي لَيْلاً وَ لا تُؤذِّنَّنَ بِي اَحَداً، وَ لا تُؤذِنَنَّ بِي اَبَابَكْرِ وَ عُمَرَ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ رَسولِ اللهِ(صلی الله علیه و اله) اَنْ لا يُصَلِّيَ عَلَيَّ اَبُوبَكْرٍ وَ لا عُمَر👉؛
▪️همانا من تو را وصيت مي كنم كه غسل و كفن كردن مرا كسي غير از تو انجام ندهد و وقتي وفات كردم، مرا شب دفن كن و هيچ كس را خبر نكن و👈 ابوبكر و عمر را نيز مطّلع نساز و تو را سوگند مي دهم به حق رسول خدا(صلی الله علیه و اله) كه ابوبكر و عمر بر جنازه من نماز نخوانند👉
📗📔روضة الواعظين ذكر حديثاً في مرض فاطمه، ص 130.
📗📔كشف الغمة ، ج 2، ص 68
🔴 همچنين به اميرالمؤمنين علیه السلام فرمودند:
اُوصِيكَ اَنْ لايَشْهَدَ اَحَدٌ جِِنازَتِي مِنْ هؤلاءِ الَّذينَ ظَلَمونِي وَ اَخَذوا حَقِّي...ِ وَ لا تَتْرُكْ اَنْ يُصَلِّيَ عَلَيَّ اَحَدٌ مِنْهُمْ وَ لا مِنْ اَتْباعِهِمْ وَ ادْفِنِّي فِي الَّيْلِ اِذا هَدَأت الْعُيُونُ وَ نَامَتِ الاَبْصارُ؛
▪️تو را وصيت مي كنم👈هيچ يك از آنان كه به من ظلم روا داشتند و حق مرا غصب كردند، در تشييع جنازه من شركت نكنند... و اجازه نده كه فردي از آنها و پيروانشان بر من نماز بگزارد👉 مرا شب دفن كن، آن هنگام كه چشم ها آرام گرفته و ديده ها به خواب فرو رفته باشند.
📗📔بحارالانوار، ج43، ص209؛ ج78، ص253؛ ج28، ص304/روضة الواعظين ذكر حديثاً في مرض فاطمه، ص 130.
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
✋✋✋✋✋✋✋
🕯فاطمه زیباترین واژه هاست
🕯فاطمه ناموس شاه لافتی است
🕯فاطمی بودن تشیع بودن است
🕯فاطمه راه علی پیمودن است
🕯فاطمه آلاله آلاله هاست
🕯فاطمه سوز و گداز ناله هاست
🕯فاطمه گنجینه ای از خاتم است
🕯فاطمه چشم و چراغ عالم است
🕯فاطمه روح علی جان علیست
🕯فاطمه هم عهد و پیمان علیست
🕯فاطمه تفسیر یاسین است و بس
🕯باغ هستی را گل آذین است و بس
🕯فاطمه سبزینه سبزینه هاست
🕯فاطمه آوای وای سینه هاست
🕯نی توان گفتن زنی مانند اوست
🕯قلب احمد از ازل پیوند اوست
🕯فاطمه از هر پلیدی عاری است
🕯فاطمه فرهنگی از بیداری است
🕯فاطمه یعنی زمین یعنی زمان
🕯فاطمه یعنی حدیث قدسیان
🕯فاطمه یعنی ثریا تا سمک
🕯فاطمه یعنی مدینه تا فدک
🕯فاطمه دریای عصمت را در است
🕯فاطمه جامی است کزکوثرپراست
🕯فاطمه راز هزاران رازهاست
🕯فاطمه خود برترین اعجاز هاست
🕯کعبه را آیینه روی فاطمه است
🕯پنج تن را آبروی فاطمه است
🕯فاطمه یک یادبود ماندنی است
🕯فاطمه تنها سرود خواندنی است
🕯فاطمه علامه ساز مکتب است
🕯فاطمه آموزگار زینب است
🕯فاطمه رمز تماس با خداست
🕯فاطمه تاج عروسان سماست
🕯آسمان هم خاکسار فاطمه است
🕯یا علی مولا شعار فاطمه است
شهادت حضرت فاطمه س تسلیت باد 🕯⚜️🕯⚜️🕯
http://eitaa.com/joinchat/895811586C49e74b8074
☀️ حدیث روز (۵۴۹)☀️
🍀🍀بوی بهشت🍀🍀
💥پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
🌿«… فاطمه حوراء انسیه وکلما اشتقت الی رائحه الجنه شممت رائحه ابنتی فاطمه علیها السلام...
☘️فاطمه علیها السلام حوریه ای است به صورت انسان که من هر گاه مشتاق بوی بهشت می شوم، دخترم فاطمه علیه السلام را می بویم .»
📚التوحید، شیخ صدوق، ص 117 .
@sofrehasemany
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️
💬🖍توضیحات بسیار لازم در مورد
مهمترین بندهای #خطبه_فدکیه
🔺حتما با دقت بخوانید
🔳بررسی کنید ونشر دهید
⁉️جمله «و سَمَلَ جِلبابُ الدَین»، درخطبهی فدکیه به چه معنا است؟
پرسش
این عبارت در#خطبه_فدکیه به چه معنا است؟: «و سَمَلَ جِلبابُ الدِین». این مسئله در نتیجه حوادث پس از رحلت پیامبر(ص) به وجود آمد؟ یا چون جامعه چنین #معضلی داشت، آن #حوادث در آن به وجود آمد؟
پاسخ اجمالی
«و سَمَلَ جِلبابُ الدین»؛ و #لباس_دین و #معنویت_کهنه و #فرسوده شد. «جِلباب» چیزی شبیه #عبا و #چادر است که تمام بدن انسان را میپوشاند. از آن جهت به #دین «#جِلباب» گفته شده است که #تمام_زوایای زندگی فردی و اجتماعی دینداران را میپوشاند و دربر میگیرد. «سَمَلَ» یعنی کهنه شد.
📝قسمت اول
🔺◾️🔺◾️🔺◾️◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️