🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️
#خطبه_فدکیه
نقش بی بدیل حضرت صدیقه(س) در دفاع از ولایت
پس از رحلت رسول خدا(ص) امیرالمومنین(ع) تنها ماند. حضرت زهرا(س) در این موقعیت دشوار یک تنه هم #ذوالفقار، هم #زره و هم #سپر امیرالمومنین(ع) شد و با تمام وجود از امام زمان خود #دفاع کرد.
بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص) با گریهها و اشکهای بی امان، با نوحهسرایی بر سر مزار حمزه سیدالشهدا و خطبههای شان از امیرالمومنین علی(ع) به عنوان #جانشین_رسول_خدا(ص) دفاع کرد.
خطبه فدکیه حضرت فاطمه(س) در واقع #جهاد_تبیین این بانوی گرامی بود تا #حقیقت_ولایت امیرالمومنین(ع) را برای #مردم_تبیین کنند.
هرچند وجود نازنین حضرت زهرا(س) در راه #دفاع_از_ولایت_فدا شد ولی #جهاد_تبیین آن حضرت هم #شخص و هم #شخصیت امیرالمومنین(ع) را نجات داد و همچنین جریان #ولایت را برای آینده شیعیان حفظ کرد.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#قسمت_اول
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
بندی از فرازهای #خطبه_فدکیه
حضرت زهرا سلام الله علیها در بیان حق خویش، به مطلبی بسیار روشن می پردازد؛ مطلبی که به عمد و یا سهو مورد غفلت واقع شده است؛ می فرماید:
«إعلَمُوا أنِّی فَاطِمَهُ»؛
بدانید که من فاطمهام.
این مهمترین وجه معرفی آن حضرت است و خود مبنایی برای معرفی سایر اهل کسا می باشد که پدر فاطمه، همسر فاطمه و پسران فاطمهاند. این خطاب در «خطبه فدکیه» در کنار مضامین عالی دیگر، بیانگر #مقام_فاطمی در همه ابعاد انسانی است.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#قسمت_دوم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
سخنرانی حضرت زهرا (سلام الله علیها)
مقدمات قبل از سخنرانی
در سند این خطبه راوی قبل از پرداختن به بیانات حضرت، به چگونگی حضور ایشان در مسجد و نوع پوشش حضرت زهرا (سلام الله علیها) و مشی ایشان هنگام حرکت اشاره می کند.
رفتن به مسجد
«لاثَت خِمارَها عَلی رَأسِها». حضرت زهرا (سلام الله علیها) برخاستند و خمار را بستند.
«لاثَ» به معنی پیچیده است. مثلاً میگوییم «لاثَ العمامه علی رأسه، ای شدّها و ربطها». یعنی عمامه را به سرش پیچید. اما #خِمار چیزی بوده است #بزرگتر_از_روسریهای_فعلیِ_زنها، به صورتی که سر و سینه و گردن را میپوشانده است و همان است که در آیه شریفه آمده است: «وَلیَضرِبنَ بِخُمُرِهِنَّ علی جُیُوبِهِنَّ». #روسریهایشان را طوری روی سر بیندازند که سینه را بپوشاند. خُمُر جمع خِمار است. از لفظ خمار هم معلوم میشود که حضرت طوری آن روسری را به کار برده بودند که روی گردن و سینه ایشان پوشیده شده بود.
«وَاشْتَمَلَتْ بِجِلْبابِها». و #جلباب را بر سر افکندند.
#جلباب_نوعی_پوشش_سراسری بوده که روی لباسها میپوشیدهاند. شاید چیزی شبیه عبای امروز یا پیراهن بلند عربی. حضرت آن #پوشش_سراسری را هم طوری بر سر افکندند که محیط بر تمام بدن ایشان بود.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت سوم
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
تَطَاُ ذُيُولَها
يعنی حضرت در راه رفتن پا روی پايين لباسش می گذاشت. يا بر اثر ناراحتی با شتاب حركت می كرد. در اينجا به طور مسلّم منظور اين است كه #لباس_ايشان_آنقدر_بلند بود كه گاه #زير_پا_قرار می گرفت و چون ممكن است از اين عبارت استشمام شود كه حضرت در راه رفتن عجله داشتند در ادامه آمده است:
* ما تَخْرِمُ مِشْيَتُهٰا مِشيَةَ رَسُولِ اللّه صلوات الله علیه و آله
يعنی#راه_رفتن حضرت هيچ كم از #راه_رفتن_پيغمبر اكرم صلوات الله علیه و آله نداشت.
از نظر ما طلبه ها مشية بر وزن فعله نوع و هيئت فعل را می رساند. يعنی روش راه رفتن حضرت هيچ از روش راه رفتن پدرشان كم نداشت يعنی با همان #متانت و #وقار رسول اكرم صلوات الله علیه و آله حركت می كرد و آن عظمت و وقار و متانت در راه رفتن او بود و همۀ آنچه را كه #شايستۀ_يك_زن است رعايت كرده بود. در اين عبارت دو نكته وجود دارد: اوّل آنكه رفع اين شبهه است كه چرا حضرت تند می رفت و عجله داشت كه پاسخ می گويد مشی او مثل پدرش رسول اكرم صلوات الله علیه و آله بود يعنی با همان متانت و وقار، و دوّم اين كه شايد به دليل بلند بودن، لباس قهراً زير پا قرار می گرفته است.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت پنجم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
آغاز سخن
در مقدمه خطبه آمده است حضرت زهرا (سلام الله علیها) قبل از #آغاز_سخن_ناله ای کرد و نالهاش آنچنان #جانسوز بود که تمام مهـاجرین و انصار و زن و مردی که در مسجد بودند شروع کردند به #گریه_کردن اما گریـه ای که معمـولی و #عادی_نبود. (ص ۲۷)
#حمد_الهی و #شکر_نعمتها
حضرت با این کلام خطبه را آغاز کردند:
«فَقالتَ: اَلْحمد للهّ علی ما أنعْم و لهَ الشّکْرُ علی ما ألَهم.» ستایش خداوند را بر آنچه انعام فرمـود و شـکر خـدای را بـر آنچـه کـه بـه انسانها الهام کرد.
#حمد، ستایش نسبت به #کمال است و شکر عبارت از #قدردانی نسبت به فعل است. شکر یا به این معنا است که یا انسان در خود #نعمت، #مُنعِم را #شهود میکند و یا اینکه از #نعمـت بـه مـنعم راه مییابد و لـذا در ابعـاد وجـودی انسان آثار مختلفی دارد.
#اثر_شکر در #قلب بـه صـورت #خضـوع، #خشـوع، #محبت، #خشیت و امثال این صفات #ظهور مـی کنـد .
# شـکر در زبـان بـه شـکل #ثنـا و حمـد وستایش خود را نشان می دهد و در #اعمال و #افعال قالبیه انسان بـه صـورت #اطاعـت و به #کارگیری_نعمت در راه #رضای_مُنعِم و…
بنابراین حمد و شکر از نظر #بروز و #ظهور بـه اصـطلاح زبـانی نسبت به خداوند یکی است. اما اگر مثلاً از ملکه #جود سـتایش شـود #حمـد صـورت گرفتـه زیرا #حمد_ستایش از #صفت است اما #شـکر_قـدردانی از #فعـل اسـت کـه فعـل خـود ناشـی از صفت است. پس دایره شکر محدودتر از حمد است.
کتاب ایت الله مجتبی تهرانی (ص ۳۱)
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت ششم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
در اینجا منظور از #الهام آن #معرفت و#شعور_درونی اسـت کـه خداونـد بـه انسان عنایت فرموده است. #وحی_اعم از #الهام است زیرا وحـی نسـبت بـه #جمیـع_موجـودات اطلاق می شود؛ حتی حیواناتی مثل #زنبور_عسل و… اما #الهام_دایره اش_محدودتر است. شاید در قرآن اصلاً #الهام را نسبت به #غیر_انسان به کار #نبسته است. پس یـک الهـام عمـومی نسبت به انسـانها داریـم کـه حضرت(سلام الله علیها) فرمودند:
«و لهَ الشّکْرُ علی ما ألَهم»؛
از این #الهام آنچه که عمومی اسـت و به اصطلاح عقل عملی می گویند یعنی #ادراک_خوبیها و #بدیها که هر انسانی از نظر #خلقت به این #ادراک و #شعور_مرموز_درونی مفطور است
و #زیبایی امور مثل عدل و زشتی امـوری مثل ظلم را هر انسانی از نظر درون درک میکند. خدا خود این را به انسـان یـاد داده و به همه #الهام کرده است.
(ص ۳۳)
به هر حال #الهام همان #القاء است که از #ناحیه_خداست و #عمومیـت دارد
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت هفتم
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
ثنای الهی و هدف از خلقت
حضرت در ادامه با جملاتی آسمانی به ثنای حق تعالی و به اقرار #توحید می پردازند و سپس ایشان پس از بیان اینکه خداوند موجودات را خلق کرد بدون آنکه محتاج به آنان باشد یا سودی از این کار برای او حاصل شود به #هدف_خلقت اشاره می کند:
خداوند موجودات را برای #تثبیت_حکمتش_خلق کرد. #حکمت به معنـای قـدرت بـریک شی ء است اما بر طبق #مصلحت. در اینجا حضرت می فرمایند
#حکمت_الهی به یک معنا #اقتضاء_خلقت می کند و البته فضل خداوند و #فیاضیتش هـم از طـرف دیگـر اقتضـاء خلقـت می کند.(ص ۴۷)
و نیز این خلقت برای #آگاه_سازی انسانها است برای #اطاعت_خداوند.
در حقیقت حضرت می فرمایند که #اطاعت امری #تحمیلی نیست بلکه انسان مفطور به اطاعـت اسـت و این #نافرمانی_خداست که #امـری_تحمیلـی اسـت. (ص ۴۸)
و نیز برای آن است که #قدرتش را #ظاهر کند تا او را #بشناسند. (ص ۴۹)
و برای این است که او را #پرستش کنند.در #حقیقت_ظهور_قدرت_خداوند نتیجه اش این است که مخلوقات او بی چون و چرا او را کرنش می کنند(ص ۵۰)
این #خلقت و نظام آفرینش #بهترین_پشیبان و پشتوانه دعوت انبیا به سوی #حق است.
به تعبیر دیگر #خلقت و #احتیاج_مخلوق به #حق_تعـالی بزرگتـرین #پشـتوانه بـرای #تثبیت و #تقویت_دعوت_انبیاء است. (ص ۵۱)
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت هشتم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
شهادت به #مقام_عبودیت و #رسالت_پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله و سلم)
سپس ضمن #تبیین_فلسفه_ثواب و #عقاب_الهی، حضرت به #مقام_عبودیت و #رسالت_پدر_بزرگوارشان شهادت می دهد و به انتخاب رسول گرامی اسلام از طرف خداوند قبل از #عینیت_یافتن دیگر موجودات اشاره می فرمایند و در #تبیین این موضوع می فرمایند: از آنجا که خداوند به #نظامِ_وجود #علـم دارد و بـر #آینـده ی همـه امـور از ازل تـا ابـد #آگاهی و به #موقعیت_مقدورات_شناخت دارد، پـس گـل سرسـبد ایـن #آفـرینش و #انسـان_کامـل را هـم می شناخت و او را که اشرف مخلوقات است از میان همه انسانها برای خـود برگزیـد.
و اشاره می فرمایند به #موقعیت_اسفبار مردم قبل از بعثت پیامبر خاتم (صل الله علیه و آله و سلم) و #نعمت_وجود_ایشان و #نجات_دادن امت از #هلاکت.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت نهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
روی سخن حضرت زهرا س با حاضران
تکلیف امت بعد از پیامبر
(صل الله علیه و آله و سلم)
به مردم یادآور شد که مورد امر و نهی خدا هستند و بخاطر درک پیامبر خاتم، برای آیندگان #تابلو هستند و دیگران در آینده آنها را محور #احکام_الهی قرار می دهند.
سپس حضرت به آنها #اعتراض کرد و آنها را مورد عتاب قرار داد که به #تاریخ_بشریت خیانت کردند و #مسیر_دین_خدا را بعد از پیامبر منحرف کردند. حضرت برای اثبات این اتهام به #اهمیت_قرآن و دستورات آن اشاره فرمودند که مهمترین آنها عبارت است از:
#حجت و #برهانهای قرآن آشکار است یعنی در آن پیچیـدگی ای وجود ندارد.
#پیروان_قرآن مورد #غبطه و #حسرت امتهای دیگرند. و منظور از پیروان کسانی هستند که به #قرآن_عمل می کنند.
به واسطه قرآن، آدمی به حجتهای نورانی خدا دست پیدا می کند. و منظور از این حجت های نورانی، سنت و عترت است.
خداوند ایمان را قرار داد برای پاکی شما از شرک؛ نماز شما را #منزهّ می کند از #کبر؛ زکات را قرار داد تا نفس از آلودگی پاک شود و روزی وسعت یابـد؛ روزه را برای #تثبیت_اخلاص قرار داد؛ حج را برای #رفعت_دین قرار داد؛ عدالت را قرار داد برای اینکه دلها به هم وابسته و با هم هماهنگ شود؛ #اطاعت_ما_اهل_بیت را واجب کرد زیرا موجب نظم شریعت و ملتّ می شود؛ امامت ما را محوری برای جلوگیری از #تفرقه قرار داد. (ص ۷۳-۷۵)
و در ادامه تذکر نسبت به دستورات قرآن به جهاد، بردباری، امر به معروف، نیکی به پدر و مادر، صله رحم، قصاص وفای به نذر وفا درکیل، نهی از شراب، دوری از نسبت زشت دادن به دیگران، ترک دزدی، حرام کردن شرک به خدا اشاره می فرمایند و توصیههایی به مردم برای #اطاعت از #فرامین_الهی می فرمایند.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت دهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
حضرت زهرا(سلام الله علیها) خود را معرفی می کند
حضرت برای جلب توجه مردم نسبت به مسائل مهمی که می خواهند مطرح کنند خود را معرفی می کند که:
«ای مردم بدانید من فاطمه ام و پدرم محمد (صل الله علیه و آله و سلم) است و هیچگـاه در #گفتـارم_اشـتباه نـدارم و کارهایی که انجام می دهم بر #خلاف_حقّ نیست. اگر #مراجعه کنید به نسب پیغمبر اکرم(صل الله علیه و آله و سلم) و او را بشناسید می فهمید کـه او پـدر مـن است نه #پدر_زنهای شما و او #برادر_پسرعموی_من اسـت نـه #بـرادر_مـردان شـما. و چه سعادتمند است کسی که به او نسبت داده شـود.»
حضرت به زیبایی بـدون اینکه اسم علی(سلام الله علیه) را ببرد می گوید پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) خدا برادر پسـرعموی مـن اسـت و بـدین ترتیـب اشاره می کند به ماجرای عقد اخوّت. (ص ۷۹)
حضرت در ادامه به آغاز رسالت پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره می فرمایند و #خدماتی که ایشان به #امت کردند و از #وضعیت_اسفبار_جاهلیت که دچار #ضعف_معنوی، #ضعف_اجتماعی، #ضعف_مادی و #ضعف_روحی بودند، آنها را به #فضای_ایمان وارد کرد.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت یازدهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#وضع گروههای مختلف مردم
حضرت می فرمایند در آن زمان مردم سه دسته بودند: منتظرین شکست اسلام، بی تفاوت ها، آنها که در صحنه بودند اما به محض خطر خود را کنار می کشیدند. سپس رو به مردم حاضر، آنها را در زمره این سه دسته برمی شمارند. گـویی حضـرت مـی فرمایـد: ای منافقهـا، ای بی تفاوتها، ای بزدلها، ای فرصت طلبها، شما کسانی هستید که قبلا #اهل_عافیت_طلبی بودید و حال که دور دسـت شـما افتـاده بـر خـلاف دسـتور پیغمبر (صل الله علیه و آله و سلم)، #خلیفه تراشی میکنید و #خلیفه_خدا_را_کنار میگذارید.
👇#کمالات حضرت علی(سلام الله علیه)
در ادامه حضرت زهرا (سلام الله علیها) به ویژگی های #برجسته علی (سلام الله علیه) اشاره می کنند:
#سخت در #راه_خدا_مبارزه کرد و در انجام دستورات الهی #سختکوش و #تلاشگر بود.
#نزدیکترین_اشخاص به رسول خدا(صل الله علیه و آله و سلم) بود.
او آقا، #سرآمد، سرور و سالار اولیای خدا بود.
مهیای #خیرخواهی بود و در این راه #جدّیت و #فعالیت داشت .
#سرزنش_سرزنش_کنندگان هم در او که در راه خدا #کوشش میکرد اثر نداشت. (ص ۹۰-۹۱)
حضرت(سلام الله علیها) پس از این که بیان کرد زمانی که حضرت علی(سلام الله علیه) در کوران #حـوادث و #خطرات بود شما در امنیت و رفاه بودید و پس از اشاره بـه ایـن کـه همسـر ایشـان در فکـر #راحت و #آسـایش_نبـود و بـه #فکـر_دفـاع از #حـق بـود و شـما بـر عکـس در سـایه اسـلام بـه #خوشگذرانی مشغول شـدید، بـه بیـان وضـع گروههـای مختلـف از همـین مـردم در مقابـل می پردازد.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت دوازدهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
نقش علی(سلام الله علیه) در #مبارزه_با_فتنه_ها
حضرت می فرمایند که این #تحول_در_جامعه با #فداکاری_های بسیار به دست آمد و در اینجاست که به #نقش_علی (سلام الله علیه) اشاره می کند که:
«پیامبر هرگاه #شاخ_شیطان_ظاهر می شد یا هرگاه #دهان_بازکننده ای_از_مشرکین دهان باز میکرد و می خواستند #علیه_مسلمین_فتنه به راه اندازند، برادرش را در #دهان_حوادث می انداخت.» (ص ۸۹)
می فرماید که پدرم #گرههایی مثل #ابوسـفیانها، #عمـربن_عبـدودهاو… را توسط #علی(سلام الله علیه) #باز_کرد و از سر راه برداشت و الا شما که همواره خود را از #حوادث_دور_نگاه می داشتید، فقط علی(سلام الله علیه) بود که به #میدانهای_سخت_می رفت و #تاریخ_گواه بر ایـن #مطلب است.
(ص ۸۹)
ذکر این نکته ضروری است که از شواهد معلوم است که زمانی که حضرت زهرا(سلام الله علیها) این #خطبه را در #مسجد_ایراد می کند حضرت علی(سلام الله علیه) در خانه است و دائماً نگران است کـه #همسـرش_فاطمـه(سلام الله علیها) کی از مسجد برمی گردد.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت سیزدهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#اعتراض_به_غصب_خلافت
حضرت در این بخش از سخنان خود که #محور اصلی بیانات ایشان است به #نفاق مردم بعد از رحلت پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله و سلم) پرداختند و حالات ایشان را چنین توصیف کردند:
#دشمنی_نفاق در شما ظاهر شد.
#لباس_دین بین شما #کهنه شد.
در نتیجه آن #گمراهان که #ساکت بودند #زبان درآوردند و #ناطق شدند
افراد #فرومایه_گمنام در صحنه #ظاهر شدند.
یک نوع افراد بی باک از گروه #باطل به صدا درآمدهاند.»
(یعنی همان کفاّر و مشرکینی که در زمان حیات پیغمبر(صل الله علیه و آله و سلم) #ساکت شده بودند و تا پیامبر زنده بـود جـرأت حـرف زدن نداشتند حالا به سخن درآمدهاند.)
همینها در جمع شما مشغول #تحرک اند و دمشان را مـی جنباننـد .
شیطان هم سرش را از #مخفی_گاه بیرون کشید و شما را صـدا زد . پس شما را دید که دعوت او را اجابت میکنید. و آن گاه #شیطان از شما خواست برخیزید پس دریافـت کـرد کـه شـما #آدمهـای_سـبکی هستید. و شیطان شما را تحریک کرد پس دید شما #غضبناک شدید.» (ص ۹۵-۹۹)
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت چهاردهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
مداحی آنلاین - چگونه کوثر شویم - استاد قرائتی.mp3
4.76M
🌸 #میلاد_حضرت_زهرا(س)
♨️چگونه کوثر شویم؟
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #قرائتی
#ویژه_استقبال_میلاد_بانو
#میلاد_حضرت_زهرا سلام الله علیها
#روز_مادر
#لبیک_یا_خامنه_ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🔴 بهتــــرین فرد اهل زمیــــن
🔵 پيامبر اكرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
🌕 إنَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِي خَيْرُ أَهْلِ الْأَرْضِ عُنْصُراً وَ شَرَفاً وَ كَرَماً
🌹 دخترم فاطمه (سلام الله علیها) بهترین فرد اهل زمین از لحاظ عنصر وجودی، شرافت و بزرگواری است.
📚 غاية المرام، بحرانی ج ۵ص۳۴
🟢 فرا رسیدن میلاد با سعادت ام الائمه حضرت زهرا سلام الله علیها بر وجود نازنین امام زمان ارواحنا فداه و همه منتظران مبارک باد.
صلواتخاصهحضرت زهرا(س)۩حسینحقیقی.mp3
1.72M
📿 صلوات خاصه حضرت زهرا (س)
☀️ بسمِ اللَّهِ الرَّحمَنِ الرَّحِيم ☀️
❇️ اللَّهُمَّصَلِّعَلَىالصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ
🔶 حبِيبَةِحَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ
❇️ و أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصفِيَائِكَ
🔶 الَّتِي انتَجَبتَهَا وَ فَضَّلتَهَا
❇️ و اختَرتَهَا عَلَى نِسَاءِ العَالَمِينَ
🔶 اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّن ظَلَمَهَا
❇️ و استَخَفَّ بِحَقِّهَا
🔶 و كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَولاَدِهَا
❇️ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الهُدَى
🔶 و حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ
❇️ و الكَرِيمَةَ عِندَ المَلَإِ الأَعلَى
🔶 فصَلِّ عَلَيهَا وَ عَلَى أُمِّهَا
❇️ صلاَةً تُكرِمُ بِهَا وَجهَ أَبِيهَا
🔶 محَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ
❇️ و تُقِرُّ بِهَا أَعيُنَ ذُرِّيَّتِهَا
🔶 و أَبلِغهُم عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ
❇️ أفضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلاَمِ
🎙 با نوای حسین حقیقی
#لبیک_یا_خامنه_ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#فتنه_انگیری_به_بهانه_جلوگیری_از_فتنه
حضرت در این بخش از خطبه خود به بهانه واهی اهل سقیفه برای تعیین خلیفه مسلمین اشاره میکند و می فرماید:
«با #عجله_اقدام کردید و خیال کردید که اگر این کار را نکنید #فتنه_ای_روی_میدهد بدانید که با این کار شما در #فتنه_سقوط کردید.» (ص ۱۰۱-۱۰۲)
حضرت در حقیقت دست ایشان را رو میکند که #چه_فتنه_ای_از_این_بـالاتر کـه شـما #مسـیراسلام_حقیقی_را_منحرف کردید، آیا شما می خواستید جلوی اختلاف را بگیریـد؟ شـما کـه خود ایجاد اختلاف کردید و یا با این عمل #بذر_اختلاف و #فتنه را کاشتید. و در ادامه با اشاره به آیه قرآن #سردمداران_سقیفه را #مصداق_کفر تلقی می کنند و مهاجرین و انصار را مورد عتاب قرار می دهند که :
«این کار از شما دور بود و چه شده است شما را که چنین کردید، با این که از جریانات آگاه بودید و حال آن که #کتاب_خدا_بین_پشتهای شما بود.» (ص ۱۰۲-۱۰۳)
شاید منظور حضرت این است که چرا مردم گول عده معدود و محـدودی را خوردنـد و از مسیر #حق_منحرف شدند؟ و نیز به ایشان یادآور می شود که شـما قـبلاً از #قرآن_محافظـت مـیکردیـد و دسـتورالعمل از قرآن میگرفتید پس چه شد که قرآن را #رها_کردید؟ منظور حضرت این است که قرآن در مورد#امامت و #رهبری شرایط کلّی را بیان کرده است. (ص ۱۰۳-۱۰۴)
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت پانزرهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
عجله در غصب خلافت
حضرت (سلام الله علیها) در ادامه خطاب به غاصبین خلافت، نقشه ایشان برای این خیانت را از قبل طراحی شده می داند و دلیل آن را عجله ایشان برای پیاده کردن برنامه خود بعد از رحلت پیامبر می دانند، لذا می فرمایند:
« شما صبر نکردید مگر به اندازه ای که این مرکب خلافت ساکت و آرام شود. و به مقداری که شتر آرام گیرد و افسار آن در اختیار شما قـرار گیـرد.» (ص ۱۰۷)
حضرت(سلام الله علیها) فتنه زمان خلافت را به شتر تشبیه کردند یعنـی شما با عجله و بدون اطلاع اهل بیت و گروه کثیری از مهاجرین و انصار در سـقیفه تشـکیل جلسه دادید و خلیفه تراشی کردید.
سپس به دامنه وسیع فتنه ای که ایجاد کردند اشاره می فرماید که شما آتشی که ایجاد کردید فقط به غصب خلافت ختم نشد بلکـه آتش ظلم اوّلیه را گسترش دادید و فدک را غصب کردید و بعد به خانـه اهـل بیـت پیغمبر (صل الله علیه و آله و سلم)ریختید و به بیت آن حضرت(صل الله علیه و آله و سلم) تعرض کردید.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت شانزدهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#پاسخ_به_ندای_شیطان
ایشان #عمل_غاصبین را #پیروی از شیطان می دانند یعنی حرکت آنان در سقیفه شیطانی و پیروی از #هوای_نفس بود و به خاطر #قدرت_طلبی و #ریاست_طلبی_از_شیطان پیروی کردند. و این پیروی پیامدهای ناگواری برای اسلام و مسلمین داشت از جمله:
«#انوار_دین_خدا را که #روشن بود #خاموش کردند؛
#سنن_پیامبر_برگزیده_خدا را #خاموش کردند؛
به تدریج #منفعت_خلافت_را_آشامیدند.»
(ص ۱۰۹-۱۱۰)
(یعنی آنان در ظـاهر عنـوان کردند کـه میخواهند مسئله خلافت عقب نیفتد و به اسلام لطمه نخورد و #فتنه نشود و از این حرفها،
《اما در باطن جنبشی خزنده》داشتند و میخواستند #خلافت را تا همیشـه تـاریخ از #اهـل_بیـت_دور کنند.)
«به صورت مخفی بر علیه اهلبیت و فرزندان پیغمبر(صل الله علیه و آله و سلم) قدم برداشتند»(ص ۱۱۲)
حضرت ضمن تاکید بر برنامه های #شیطانی ایشان و اینکه از همه آنها #آگاه می باشند اما می فرمایند #ما_اهل_بیت_چاره_ای_جز_صبر برای #حفظ و #بقای_اسلام نداریم.
🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺◾️🔺
قسمت هفدهم
📚کتاب شرحی بر خطبه فدکیه
📝حاج آقا مجتبی تهرانی
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🏴 #روضه حضرت #فاطمه زهرا سلاماللهعلیها 😭
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: نقل شده است كه اوايل ناراحتيها و مصائب در باطن اين خانم خيلي نفوذ نكرده بود. روشنتر بگويم اين آسيبهايي كه اينطور بر بدن وارد ميشود، اگر زياد باشد، بدن قدرت اينكه اين آسيبها را از بين ببرد و جبران كند ندارد. قهراً عفونت پيدا ميشود و قهراً استخوان شكسته سياه ميشود، قهراً به آن مقداري كه روز اول و دوم ميتوانست دستش را تكان بدهد، ديگر نميتواند تكان بدهد.
✅ در روايت داريم که چهل روز كه از آن حادثه گذشت، حضرت ديگر از پا افتاد. تا پيش از چهل روز شبها اميرالمؤمنين صلواتاللهعليه اين خانم را سوار ميكرد و نيمه شب به در خانه انصار ميبرد. بعد از نيمه شب در ميزد. صاحب منزل بيرون ميآمد. حضرت ميفرمود: من را ميشناسي؟ ميگفتند: بله. شما عليبنابيطالب هستید. حضرت ميپرسيد که اين كیست؟ ميگفتند: اين هم دختر پيامبر فاطمه سلاماللهعليها است. حضرت ميفرمود: چرا رفتيد و به كساني رأي داديد كه وضعيت ما اينطور بشود؟ با اينكه خودتان از پيامبر شنيديد كه ما شايسته خلافتيم. جواب دادند: اگر زودتر ميآمديد به شما رأي ميداديم، چون شما دير آمديد، به شما رأي نداديم و به آنها رأي داديم. حضرت فرمود: توقع داشتيد كه من جنازه پيامبر را روي زمين بگذارم و دوره بيفتم و بگويم كه اين حكومت و اين خلافت براي من است.
✅ چهل روز كه شد، حضرت ديگر از پا افتاد و اين خانم ديگر قدرت اينكه سوارش كنند و او را بگردانند نداشت. تا ميتوانست ناراحتيهاي خودش را از آقا پنهان ميكرد. به اميرالمؤمنين صلواتاللهعليه نفرمود که آقاجان، پسر عمو، ديگر دستهايم قدرت حركت ندارد. حضرت كي فهميدند؟ آنوقتي كه آن دو نفر اصرار كردند و با اجازه به عيادت آمدند. سلام كردند، ولی اين خانم جواب نداد و رويش را برگرداند. بار دوم رفتند و آنطرف نشستند. خواستند صحبت كنند، حال اين خانم طوري بود که ديگر نميتوانست صورتش را برگرداند. اين دست توان اينكه اين ملحفه را روي صورت بكشد كه چشمش به اين دو ظالم نيفتد نداشت. فرمود: يكي بيايد اين ملحفه را روي صورت من بكشد.
✅ آثار اين جنايات را بر آقاي خودش مخفي ميكرد، چون ميدانست كه اين آقا در آينده چقدر مصيبت ميبيند و ميخواست كه خودش مصيبت آقا را زياد نكند. برحسب نقلی، وقتي که آماده مرگ و لقاء حقتعالي شد، به آن كسي كه ملازم و خادمش بود گفت که من آماده هستم. آقا را خبر كردند و آمد ديد خانم پاهايش را سمت قبله است. آقا اين روپوش را كنار زد و دو سه تا صدا زد. يكوقت اشكهاي حضرت روي صورت این خانم بريزد و چشمها باز بشود. آقا سر خانم را به دامن گرفت. اين خانم به آقا فرمود: آقاجان، وصيتهاي من را قبول ميكني يا به ديگري وصيت كنم؟ آقا از اين حرف آتش گرفت. فرمود: خانم كي من با شما مخالفتي كردهام و يا از شما ناروايي ديدهام؟ هرچه بگويي من اطاعت ميكنم.
✅ وقتي كه آقا فرمود من اطاعت ميكنم، خانم فرمود: چند تا وصيت دارم. وصيت اول من اين است كه خواهرزاده من را بگيري و با او ازدواج كني. دختر آن زينبي بود كه شهيد شد. براي اينكه اين خانم نسبت به بچههاي من خيلي مهربان است و مانند خود من نسبت به اينها عاطفه دارد.
✅ وصيت دومش اين بود که دستور بدهي براي من يك وسيلهاي براي جابهجايي بدنم تهيه كنند كه قطر بدن من محسوس و مورد مشاهده قرار نگيرد.
✅ وصيت سوم، به آقا فرمود که «غسّلنی فی اليل»؛ مرا شب غسل بده. «کفّنی فی اليل و دفّنی فی اليل». اين خانم نميخواست مردم را از خير محروم كند، ميخواهد به دنيا اعلام كند كه آن كساني كه با من دشمني كردند و من را كشتند لياقت ندارند که خليفه رسولالله باشند. آقا قبول كرد.
✅ خبر فوت رسيد. برحسب بعضي از نقلها فوت حضرت بين نماز مغرب و عشاء بوده است. آقا در مسجد تشريف دارد. اسماءبنتعميس ميگويد: خانم گفت که جاي من را در وسط اتاق رو به قبله بينداز. خودش را شستوشو كرد، لباسهاي نظيف را پوشيد. ملافه را روي صورت كشيد. پا سمت قبله، به اسماء گفت که اسماء، تو هم برو بيرون، تا دنيا بدانند دختر پيامبر اسلام ....
✅ اسماء ميگويد: طبق فرمودهاش بعد از ساعتي آمدم و دقالباب كردم. صدا زدم که «يا بنت محمد المصطفي» صدا زدم، جواب نشنيدم. صدا زدم «يا فاطمه زهرا»، جواب نشنيدم. در را باز كردم. همين كه ملافه را ...
😭😭🏴🏴🏴😭😭
🏴 #روضه
🏴 #ایام_فاطمیه
═══✼🍃🥀🍃✼══
🏴کــانال درس اخلاق🏴
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
2️⃣ روز تا شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها باقی مانده است...
سرشگ از دیده ریزم بر تو و عُمر کَمَت مادر
از فضه خادمه علیها سلام در مورد وداع حسنین علیهم السلام با مادرشان روایت شده است:
پس از غسل حضرت زهرا سلام الله علیها هنگام وداع رسید...
فَأَقْبَلَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ ع وَ هُمَا يُنَادِيَانِ وَا حَسْرَتَا لَا تَنْطَفِئُ أَبَداً مِنْ فَقْدِ جَدِّنَا مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى وَ أُمِّنَا فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ يَا أُمَّ الْحَسَنِ يَا أُمَّ الْحُسَيْنِ إِذَا لَقِيتِ جَدَّنَا مُحَمَّداً الْمُصْطَفَى فَأَقْرِئِيهِ مِنَّا السَّلَامَ وَ قُولِي لَهُ إِنَّا قَدْ بَقِينَا بَعْدَكَ يَتِيمَيْنِ فِي دَارِ الدُّنْيَا
حسنين عليهما السّلام در حالى آمدند كه فرياد ميزدند:
آه از اين حسرتى كه هيچ وقت به علت از دست دادن جدمان: پيامبر خدا و مادرمان: فاطمه زهراء از بين نخواهد رفت.
اى مادر حسن و حسين!
هنگامى كه جدّ ما: حضرت محمّد مصطفى صلى اللَّه عليه و آله و سلم را ملاقات نمودى سلام ما را به آن حضرت برسان و به آن بزرگوار بگو: ما بعد از تو در دار دنيا يتيم مانديم!
📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج43 ؛ ص179
علت دفن شبانه حضرت فاطمه سلام الله علیها
سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام لِأَيِّ عِلَّةٍ دُفِنَتْ فَاطِمَةُ بِاللَّيْلِ وَ لَمْ تُدْفَنْ بِالنَّهَارِ قَالَ لِأَنَّهَا أَوْصَتْ أَنْ لَا يُصَلِّيَ عَلَيْهَا الرَّجُلَانِ الْأَعْرَابِيَّانِ .
در علل الشرائع روايت شده از حضرت امام صادق عليه السّلام پرسیدم:
براى چه حضرت زهرا سلام الله علیها شبانه دفن شد و او را روز به خاك نسپردند؟
فرمود: به علّت اينكه آن دو نفر اعرابی به جنازه اش نماز نگذارند.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ج43 ص 207