فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
اگر کسی از خدا فاصله گرفت و راه گناه را طی کرد، حلال و حرام برای او فرق نکرد، زشت و زیبا برای او فرق نکرد، هیچ چیزی او را امان نمیدهد.
#بازنشر
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقبت مستمر
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«شهوت و غضب، اين دو سگ، شبانهروز حمله میکنند، مگر اينها می خوابند؟! گفتند اين از هر سگی بدتر است؛ چون هر سگی اگر شما يک تکه نان به او بدهی يا يک تکه گوشت بدهی، دو ـ سه ساعتی شما را رها ميکند؛ اما اين شهوت و اين غضب، اين نامحرم را نگاه کن، حالا که نگاه کرد مگر آرام میشود؟! اين را نگاه کن، آن را نگاه کن! اين روميزی آن زيرميزی، مگر آرام میگيرد؟! از هر سگی بدتر است، از هر گرگی بدتر است. به هر حال اين گرگها را آدم ميپروراند، اين سگها را آدم ميپروراند. وقتی يک تکه گوشت جلوی اين سگ گذاشتی به هر حال يک ساعت شما را رها ميکند؛ اما اينکه يکبار گفت نامحرم را ببين و ديد، اين تيزتر میشود و يک قدم جلوتر میآید ؛
اين مراقبت مستمر 24 ساعت میخواهد.»
۹۶/٩/١٨
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
امام حسین (سلام الله علیه) پیش از حرکت به سوی کربلا، چند شب پیاپی به زيارت مزار پيامبر گرامی (صلی الله عليه و آله و سلم) رفت و با آن حضرت چنين نجوا كردند: درود بر تو ای پيامبر خدا! من حسين، فرزند تو و فرزند زاده توأم. اين مردم جايگاه مرا نشناختند و حق مرا ضايع نمودند و حرمت مرا نگاه نداشتند. اين است شكوه من به پيشگاه تو تا به ديدارت بشتابم؛ «أنا الحسين بن فاطمة، أنا فرخك و ابن فرختك... إنّهم قد خذلونى و ضيّعونى و إنّهم لم يحفظونى و هذا شكواى إليك حتّی ألقاك»[۱].
شب بعد، از خداوند خواستند تا وظيفه ايشان را به آن حضرت (عليه السلام) بنماياند: خدايا! من معروف را دوست دارم و از منكر بيزارم. به احترام اين مزار و كسی كه در آن است، از تو مي خواهم راهی پيش رويم نهی كه خشنودي تو در آن است؛ «و أنا اَسألك يا ذا الجلال و الإكرام بحقّ هذا القبر و من فيه ما اخترت من أمرى هذا ما هو لك رضي». آنگاه در حالت مناميه پيامبر گرامی (صلي الله عليه و آله و سلم) را ديدند كه به او فرمودند: اكنون، پدر و مادر و برادرت در كنار من هستند. همه ما مشتاق ديدار تو هستيم و تو را در بهشت درجاتی است كه جز با شهادت به آن نمي رسي.[۲]
[۱]بحار الانوار ج۴۴ ص۳۳۷
[۲]بحار الانوار ج۴۴ ص۳۲۸
شکوفايی عقل در پرتو نهضت حسينی ص۲۰۳،۲۰۴
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#دفترمرجعیتشهرری
🆔 @ayatollahjavadiamoli
جلال و شکوه ولایی حضرت زینب سلام الله علیها
آیت الله العظمی جوادی آملی:
عظمت وجود مبارك حضرت زینب کبرا سلام الله علیها در سفر کربلا مشخص شد زیرا از يك سو مسئولیت حفظ کودکان و تدبیر و اداره زنان را بر عهده داشت و از سوی دیگر، قافله سالاری و رهبری اهل بیت علیهم السلام از کربلا تا مدینه و از سوی سوم، پیام رسانی نهضت عظیم عاشورا را، از این رو از قوی ترین عناصر و ارکان سیاسی و اساسی کربلا بود بعد از روز یازدهم جلال و شکوه فاطمی آن حضرت جلوه بیشتری یافت و مقام آن بانو به مرتبه ای است که چنانکه گذشت حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه از او خواست در نماز شب خود آن حضرت را فراموش نکند: يا أختاه لا تنسيني في نافلة الليل.
کوثر کربلا ص۲۹۷
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
امام باقر سلام الله علیه فرمودند:
«چهار هزار فرشته ژولیده موی پریشان حال و غبار آلود، تا قیامت بر امام حسین سلام الله علیه گریه میکنند، زائری برای آن حضرت نمی آید جز آن که به استقبالش می روند، به هنگام مریضی عیادتش میکنند و آنگاه که مرد بر بالینش حاضر میشوند»
بحار الانوار ج۴۵ ص۲۲۳
ادب فنای مقربان ج۱ ص۱۳۵
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين كه سفارش فراوان به اشك ريختن و عزاداری كردن نموده اند برای آن است كه اشك بر شهيد اشتياق به #شهادت را به همراه دارد، خوی حماسه را در انسان زنده و طعم شهادت را در جان او گوارا می گرداند. چون اشك رنگ كسی را می گيرد كه برای او ريخته می شود و همين رنگ را به صاحب اشك نيز می دهد.»
حماسه و عرفان ص۳۱۱،۳۱۲
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
39.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
...خدا عمرسعد را لعنت كند، از صبح دستور داد اين تيراندازها در آن فضا از هر طرف تيراندازی ميكردند، فشاری هم به اين خاندان آوردند، طبق دستور ابنزياد ملعون گفتند «جعجع بالحسين».شما مسافرت كرديد همه مسافرها را هم ديده ايد، در اردويی كه زن و بچه همراه آدم است اين نهر وسيع است آنجا چادر ميزند نه در فاصله دور،نگذاشتند حضرت كنار فرات چادر بزند
دستور كوفه اين بود كه «جعجع بالحسين» جايي او را وادار كن چادر بزند كه نه كمك طبيعی باشد نه كمك مردمی، فاصله زياد بود؛ ولي بالأخره هر قافلهای وقتی ميخواهد چادر بزند كنار نهر چادر ميزند. در اين فضا كه از هر طرف تير ميآمد وجود مبارك سيّدالشهداء فرمود: مبادا حرفی بزنيد كه از عظمت ما بكاهد « لا تشکوا و لا تقولوا بألسنتكم ما ينقص قدركم»[۱]
افتخار ما اين است كه روضه اين خاندان را روی منبر ميخوانيم، اين عزيزان ما كه افتخار آنها اين است كه روضه این خاندان را در مداحی ميخوانند، وظيفه همه ما اين است كه از عظمت، جلال و شكوه اينها چيزی كم نياوريم.
[۱]موسوعة كلمات الامام الحسين(عليه السلام)، ص۵۹۲
درس اخلاق ۹۳/١/٢٨
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
از حضرت امام باقر(سلام الله علیه) پرسيدند: مگر همه شما قائم به حق نيستيد؟ فرمود: آری. گفتند: پس چرا تنها دوازدهمين شما به اين نام، ناميده شد؟
فرمود: آن هنگام كه جدّمان حسين(سلام الله علیه) به شهادت رسيد، فرشتگان با اشك و آه، ضجه زنان گفتند: ای اله و ای سيد ما! آيا نمینگری كه با بنده برگزيده و فرزند برگزيده تو چه میکنند؟
خداوند به آنان چنين وحی كرد: ای فرشتگان من آرام باشيد! به عزّت و جلالم سوگند! حتماً از آن ها انتقام خواهم گرفت، هرچند مدت ها بگذرد؛ آن گاه پرده را كنار زد و امامان پس از حسين(سلام الله علیه) را به فرشتگان نماياند؛ در ميان آنان يكی ايستاده بود و نماز ميخواند، پس خداوند به فرشتگان فرمود: با اين شخص ايستاده (قائم) از آن ها انتقام می گيرم.
بحار الانوار ج۴۵ ص۲۲۱
امام مهدی "عجل الله تعالی فرجه الشریف" موجود موعود ص۹۶
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
از رسول خدا (صلی الله عليه و آله و سلم) نقل شده است: علی (عليه السلام) از من است و من از علی؛ «علىّ منّى و أنا من على»[۱]. نيز رسيده است: حسين (عليه السلام) از من است و من از حسين (عليه السلام)؛ «حسين منّى و أنا من حسين»[۲].
راز روايات ياد شده، اين است كه امامت، چون جانشينی نبوت است، از آن مقام منيع جدا نيست؛ چنان كه نبوت بی امامت سودی ندارد.
[۱]بحار الانوار ج۲۶ ص۳
[۲]بحار الانوار ج۴۳ ص۲۶۱
شکوفايی عقل در پرتو نهضت حسينی ص۱۶۹
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
#حدیث_روز
مردی خدمت #امام_حسین سلام الله علیه آمد و گفت:میخواهم گناه نکنم ولی نمیتوانم. موعظه کن (تا مانع صدور گناه از من شود). امام سلام الله علیه فرمود:پنج کار را بکن و آن گاه هر چه خواستی گناه کن(وگرنه دست از گناه بکش)؛ جاء رجل الی الحسین (سلام الله علیه) و قال أنا رجل عاصٍ و لا أصبر عن المعصیة، فعظنی به موعظة فقال (سلام الله علیه): «افعل خمسة أشیاء و اذنب ما شئت»
۱-روزی خدا را نخور و هر چه خواستی گناه کن؛ «فأوّل ذلک:لا تأکل رزق الله و اذنب ما شئت»
۲- از ولایت خدا خارج شو و هر چه خواستی گناه کن؛ «والثانی:اخرج من ولایة الله و اذنب ما شئت»
۳-جایی پیدا کن تا خدا تو را نبیند و هر چه خواستی گناه کن؛ «والثالث:اُطلب موضعا لایراک الله و اذنب ما شئت»
۴-آن گاه که ملک الموت برای قبض روح تو می آید اگر توانایی دفع او را داری و میتوانی از دست وی نجات پیدا کنی، هر چه می خواهی گناه کن؛ «والرابع:اذا جاء ملک الموت لیقبض روحک فادفعه عن نفسک و اذنب ما شئت»
۵-وقتی مأمور جهنم خواست تو را وارد جهنم کند اگر میتوانی داخل نشو و هر چه میخواهی گناه کن؛«والخامس:اذا ادخلک مالک فی النار فلاتدخل فی النار و اذنب ما شئت»
بحار الانوار ج۷۵ ص۱۲۶
حماسه و عرفان ص۲۵۲،۲۵۳
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
هدایت شده از مسیر خودشناسی
🎙سوال: چرا میدونیم ولی توجه نمیکنیم و تقریبا عمل هم نمیکنیم؟
✅ جواب: چون موانع مسلطی بر اثر سوء رفتار مثل عادات غلط، امیال و خلقیات در ما ایجاد شده و میان علم و عمل ما فاصله ایجاد میکنه
میدانیم ولی نمیتوانیم به علم خود عمل کنیم.
گاهی حتی توجه به علم هم پیدا نمیکنیم چون موانع بسیار قوی شدن.
#پرسمان
#مرسلعزیزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«مبارزه علنی دودمان ننگین اموی با دین»
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«حضرت در كنار قتلگاه به فرزندش سكينه(سلام الله عليهما) طبق اين سفارش معروف فرمود: به آنها بگو «أَو سَمِعتُم بِغَرِيبٍ أو شَهِيد فَاندبُونی»؛[۱] اگر شما شهيد داشتيد، مقتولی داشتيد، كسی از دست داديد، مجلسی تشكيل دهيد و به بهانه او برای من گريه كنيد، نه مرا بهانه قرار دهيد، برای او گريه كنيد...»
[۱]المصباح (للکفعمی)، ص۷۴۱
درس اخلاق ٩٣/١١/٢
#بازنشر
#دفترمرجعیتشهرری
🆔 @ayatollahjavadiamoli
🔻 حملات تکفیریها علیه شیعیان در پاراچنار؛ ۲۰۰ نفر شهید و زخمی شدند
🔹 پنج روز درگیری مسلحانه در منطقه پاراچنار در نزدیکی مرز پاکستان با افغانستان، ۴۴ نفر شهید و بیش از ۱۶۰ مجروح برجا گذاشت. گروه های شیعه پاکستانی میگویند عناصر تکفیری با همدستی تروریستها به بهانه منازعات بر سر زمین و مزارع ساکنان شیعه این منطقه را هدف قرار میدهند. گفته میشود برخی از شاخه های تندرو تشکیلات طالبان افغانستان نیز در این درگیری شرکت داشتهاند.
🔹 ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که تعدادی از تکفیریها، چند تن از اهالی منطقه شیعه نشین پاراچنار را سر بریدهاند!
🔹 منابع نزدیک به طوایف وهابی و قبایل تکفیری پاکستان، علت حملات خود به منطقه پاراچنار را تربیت و اعزام نیروهای مدافع حرم در قالب زینبیون به سوریه و عراق جهت مقابله با اهداف وهابیون و داعش عنوان کردهاند.
🔹 شایان ذکر است منطقه پاراچنار از گذشته شاهد درگیریهای خونین میان قبایل و گروه های مذهبی و همچنین درگیری های فرقهای و حملات تکفیریها علیه شیعیان بوده است.
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
🏴 يا اَبَا الْحَسَنِ، يا عَلِىَّ بْنَ الْحُسَيْنِ، يَا زَيْنَ الْعابِدِينَ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ
◾️سالروز شهادت حضرت زین العابدین، امام سجاد علیه السلام تسلیت باد.
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
🔶إِنَّا لِلّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
🔸وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ.
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه:
خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود میدانیم
رژیم صهیونیستی زمینه مجازات سخت را برای خود فراهم ساخت
🔹️در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت شهادت این رهبر شجاع و مجاهد برجسته به امت اسلامی و جبهه مقاومت و ملت سرافراز فلسطین تاکید کردند: رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست با این اقدام زمینهی مجازات سختی را برای خود فراهم ساخت و خونخواهی او را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید، وظیفه خود میدانیم.
✏️ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
✏️ رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
✏️ شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
✏️ اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
پیام تسلیت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی شهادت رادمرد مقاوم اسماعیل هنیه
▫️
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در پی شهادت جناب اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی پیام تسلیتی صادر نمودند. ◀️ متن کامل پیام معظم له بدین شرح است: بسم الله الرحمن الرحيم انا لله وانا اليه راجعون نداى آسمانى قرآن حكيم هماره از خيانت صهيونيسم و جنايت اسرائيل سخن مى گويد آيه آسمانى ﴿وَلَا تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَىٰ خَائِنَةٍ مِنْهُمْ﴾ هشدارى است به جامعه بين الملل كه اسرائيل، درنده رها شده اى است كه هيچ عهدى را به رسميت نمى شناسد . شهادت راد مرد مقاوم جناب اسماعيل هنيه را كه در حرم ضيافت و حريم جمهورى اسلامى ايران به دست اسرائيل خائن به شهادت رسيد به عقل محوران و عدل مداران و رادمردان تسليت و آزادى قدس شريف را از خداى سبحان مسئلت و صبر جميل و اجر جزيل را براى همه سانحه ديدگان از خدای سبحان درخواست می نمایم. دهم مرداد 1403 جوادى آملى #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام 📚 پیام تسلیت تاریخ: 1403/05/10 🌐 http://esra.ir #دفترمرجعیتشهرری 🆔@ayatollahjavadiamoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«آنچه را که شما الان در فلسطین میبینید، کودکان را که در رسانه های گروهی میبینید، منتهی بزرگان اهل معرفت از چند قرن قبل گفتند خون شهید هدر نمیرود، این خون ها جمع میشود موسی زمانی پدید می آید...»
٨١/۵/۴
#غزه
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
امام باقر(عليه السلام) فرمود:
«امام حسين(عليه السلام) صاحب وادی بلا، مظلومانه و در حال سختی و تشنگی به شهادت رسيد؛ از اينرو خداوند اينگونه مقرر كرد كه هيچ عطشان و خستهای به سوی حسين(عليهالسلام) حركت نكند و هيچ گنهكار و غمگينی و هيچ انسان تشنه و هيچ انسانی كه رنج به او روی آورده در كنار قبر حسين(عليهالسلام) دست به دعا برندارد، مگر اينكه خداوند سختی و مشكلات را از او زدوده و نيازش را پاسخ گفته و گناهش را آمرزيده و در عمر و بسط روزی او توسعه داده. ای صاحبان خرد و بصيرت! عبرت بگيريد.»
بحار الانوار ج۹۸ ص۴۶
فلسفه زيارت ص ۱۵۴
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«بر زنده بودن شهيدان، آثاری حقيقی مترتّب است كه نشاط و نعمت سرشار و بی زوال كه آنان را دربر گرفته است، يكی از آن هاست. خون شهيد نيز آثاری عملی دارد و همان گونه كه وی در زندگی اش برای نجات ديگران می كوشيد، آثار و بركات خون او نيز سبب می شود گروه بيشتری هدايت شوند و راه شهيد را در پيش گيرند.
شهيد، با هوش و با آثار عملی از اين دنيا به نشئه ديگر می رود، از اين رو به امور دنيا آگاه است و از دنيا خبر مسرّت بخش می گيرد. او مستمر استبشار می كند؛ يعنی نشاط از راه بشارت می طلبد تا مسرور گردد و خداوند يا مدبّران الهی، حال مؤمنان سالك و رهپويان ملحق نشده را به شهدا مژده می دهند و آن ها خوشحال می شوند.
گزارش اين صحنه، عامل تشويق و تحريك #رزمندگان و #راهيان_كوی_شهادت است و ذكر استبشار شهيد در اين گزارش، تحميد حال وی و بيانگر عظمت مقام اوست كه بعد از ارتحال نيز همچون قبل از آن به فكر #نجات ديگران و نگران آنان است.»
تسنیم ج۱۶ ص۲۷۸
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در توقیعی که با خط مبارکش در پاسخ به پرسش های اسحاق بن یعقوب قمی نوشته شده و محمد بن عثمان عمری به حضرت رسانده است، فرمود : أَمَّا وَجْهُ الِانْتِفَاعِ بِي فِي غَيْبَتِي فَكَالانْتِفَاعِ بِالشَّمْسِ إِذَا غَيَّبَتْهَا عَنِ الْأَبْصَارِ السَّحَابُ و إنّي لَأمانٌ لأهلِ الأرضِ كما أنّ النُّجومَ أمانٌ لأهلِ السَّماءِ. اما چگونگی بهرهمندی مردم از من در غیبتم، مانند بهرهمندی از نور خورشید است،زمانی که ابرها آن را از چشمان مردم پوشانده است و من امان اهل زمینم، همانگونه که ستارگان امان آسمانیان اند.
تشبیه غیبت امام زمان (عج) به خورشید پس ابر نکاتی دربر دارد: اولاً به جایگاه محوری امام زمان(عج) در نظام هستی اشاره دارد؛ یعنی همان گونه که در علوم طبیعی و فلکیات خورشید مرکز منظومه شمسی و جاذبه اش حافظ زمین است و آن را از سقوط نگه میدارد و دور خود می چرخاند و حرارتش سبب حيات حیوانات و رویش گیاهان و انسانها و نورش روشنی بخش زمین است، وجود مقدس امام عصر (عج) نیز سبب بقای جهان هستی و تداوم فیض هدایت و نور معرفت به دیگر انسانهاست؛ ثانیاً همان گونه که در وضعیت پوشیدگی آفتاب در زیر ابر مردم بیرون آمدن خورشید را به انتظار مینشینند تا بیشتر از آن سود برند در ایام غیبت نیز شیعیان هر لحظه به انتظار طلوع خورشید ظهور به سر می برند؛ ثالثاً همان طور که انکار خورشید پذیرفته نیست انکار وجود مقدس امام عصر(عج) نیز با این همه آثار و نشانه ها، تلاشی نامعقول و بی نتیجه است.
ادب فنای مقربان جلد ١۰ ص۶٧
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
حجاب و عفاف
بخشی از پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به همایش صدفی برای مروارید(حجاب و عفاف):
«انسان عفيف، حيثيت ارجمند خود را امانت خدا می داند و با صيانت از آن امين الله می شود.»
«براساس "تفسير انسان به انسان" ، بی حجابی يا بدحجابی، هر چند آثار شومی به بار می آورد؛ ليكن بدترين اثر آن، آسيبی است كه به حريم هُويّتِ انسان می رسد.»
«عفاف، حصن رصينی است كه [انسان را] از گزند گناه حفظ می كند؛ به طوری كه انسانِ عفيف، از تيررس شيطان مصون است...امام صادق (سلام الله علیه) فرمود: نگاه نامحرمانه تير مسموم ابليس است؛ "النَّظْرَةُ سَهْم مِنْ سِهَامِ اِبْلِيسَ مَسْمُوم وَ كَمْ مِنْ نَظْرَةٍ اوْرَثَتْ حَسْرَةً طَوِيلَة»[۱]
[۱]وسائل الشیعه ج۲۰ ص۱۹۰
اردیبهشت ۸۶
#دفترمرجعیتشهرری
🆔@ayatollahjavadiamoli
عظمت سعید بن عبدالله از شهدای کربلا
هنگام نماز ظهر عاشورا، اوحدی از صحابه آن حضرت (عليهالسلام)، به مقام منيع سپر قرارگرفتن مشرف شدند. يكی از آن چهره های شيدای شهادت «سعيد بن عبد الله حنفی» بود كه به عرض امام زمان خود(عليهالسلام) رساند: حدود هزار و دويست فرسخ راه را در شرايطی ناامن پيمودم تا زمينه اين نهضت فراهم گردد، زيرا وی يكی از رجال مذهبی كوفه و از راقمان نامه و پيك رسمی مجاهدان بود. فاصله كوفه تا مكه از راهی كه تردّد مي شد، سيصد فرسنگ بود و او يعنی سعيد بن عبدالله، بار اول به منظور ابلاغ دعوتنامه از كوفه به مكه رفت و بار دوم در جريان اعزام مسلم بن عقيل از مكه به كوفه بازگشت و بار سوم برای گزارش و كسب تكليف نهايی از كوفه به مكه رفت، و بار چهارم در پای ركاب امام حسين(عليهالسلام) از مكّه به كربلا كه در محدوده كوفه است برگشت. حضرت سيّد الشهدا(عليهالسلام) به او اجازه ايستادن در برابر تير مهاجمان را داد تا نماز آن حضرت تمام شود. آخرين رمقی كه از اين سعيد شهيد مانده بود، عرض كرد: «آيا به عهدم وفا كردم». امام حسين(عليهالسلام) فرمود: آری تو در بهشت پيش منی.[۱]
[۱]اللهوف ص۱۰۸
سروش هدایت ج۲ ص۲۱۱
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#دفترمرجعیتشهرری
🆔 @ayatollahjavadiamoli