#سید_الکریم #عبدالعظیم #عبدالعظیم_حسنی #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🔻نکتهی بسیار روشنی که در احوالات حضرت عبدالعظیم«علیهالسلام» وجود دارد، این است که
دین خود را بر امام زمان خودشان، امام هادی«علیهالسلام»، عرضه کردند.
🔹خودشان میفرمایند: زمانی بر مولای خود، امام دهم«علیهالسلام»، وارد شدم، حضرت پساز خوشآمدگویی فرمودند:
«أَنْتَ وَلِيُّنَا حَقّاً»؛ یعنی تو ولیّ ما هستی.
🔸آنوقت به حضرت عرض کردم: آقا، من مایلم دین خودم را خدمت شما عرضه کنم که اگر پسندیده است، بر آن ثابت بمانم تا وقتی که از دنیا بروم.
(اجمالا عرض میکنم که به وحدانیت خدا شهادت داد و بعضی صفات پروردگار را گفت. بعد شهادت داد پیامبر«صلیاللهعلیهوآله» عبد و رسول خدا و خاتم انبیا هستند و امام بعد از پیامبر اسلام«صلیاللهعلیهوآله»، امیرالمومنین، علیبنابیطالب«علیهالسلام» هستند و بعد امام حسن و امام حسین«علیهماالسلام»، سپس علیبنالحسین، محمدبنعلی، جعفربنمحمد، موسیبنجعفر، علیبنموسی، محمدبنعلی و پس از آن شما مولای من هستید.)
🔸آن وقت امام دهم«علیهالسلام» فرمودند: بعد از من امام حسن«علیهالسلام»، فرزندم، هست و بعد فرمودند: «فَكَيْفَ لِلنَّاسِ بِالْخَلَفِ مِنْ بَعْدِهِ»؛ یعنی مردم نسبت به جانشین حسن چه خواهند کرد؟
🔹گفتم «وَ كَيْفَ ذَلِكَ؟»؛ یعنی چطور یا مولای؟ مگر چه اتفاقی میافتد؟
🔸امام دهم«علیهالسلام» فرمودند: زمانی میآید که شخص، امام زمان را نمیبیند و نمیتواند نامشان را به زبان جاری کنند تا غیبت طولانی تمام شود. بعد امام ظاهر شوند و زمین را پر از عدالت کنند.
ادامه دارد . . .
@abolhasanmahdavi
. . . ادامه مطلب قبل
🔻حضرت عبدالعظیم«علیهالسلام» به امام هادی«علیهالسلام» عرض کردند: من به همۀ اینها اقرار میکنم و میگویم: ولیّ این چهارده معصوم«علیهمالسلام» ولیّ خداست و کسیکه با آنها دشمن باشد، با خدا دشمن است.
🔹اطاعت از این چهارده نفر اطاعت از خداست و معصیت اینها، معصیت خداست و شهادت میدهم که معراج حق است و سوال در قبر و بهشت و آتش جهنم و صراط و میزان و قیامت حق است و مردم پساز مردن دو مرتبه مبعوث میشوند.
🔸همچنین شهادت داد که اولین واجب ولایت است، بعد از ولایت، نماز، زکات، روزه، حج و جهاد و امربهمعروف و نهیازمنکر از واجبات هستند.
👈 اینجا بود که امام فرمودند: به خدا قسم این همان دینی است که خداوند برای بندگانش پسندیده است و بر همین دین ثابت باش. بعد هم دعا کردند که خداوند تو را بر این قول ثابت در زندگانی دنیا و در آخرت ثابت بدارد.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🗳 رهبر انقلاب با اشاره به فرارسیدن زمان ثبتنام انتخابات مجلس تاکید کردند:
👈 اگر توان مدیریتی ندارید، مسئولیت نپذیرید
🔻 حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز، پیش از آغاز جلسه درس خارج فقه ضمن شرح حدیثی درباره شرط پذیرش مسئولیّت:
🔹️ پیامبر (ص) به ابیذر فرمودند: من هر چه برای خودم دوست میدارم، برای تو هم دوست میدارم. من جنابعالی را در #مدیریت، ضعیف میبینم. خیلی آدم خوبی هستی اما حالا که آدم ضعیفی هستی، مواظب باش بر دو نفر هم ریاست نکنی و تولیت مال یتیم را قبول نکنی.
🔹️ این، درس برای ماها است. بعضی از ما به مجرّد اینکه یک مسندی یا خالی میشود یا ممکن است خالی بشود، فوراً چشم میدوزیم به آنجا! خب اوّل نگاه کن ببین میتوانی یا نمیتوانی.
🔹️ حالا بحث #اسمنویسی برای #انتخابات_مجلس است، گفتند شروع شده، همین طور بدون #محابا میروند! این مطلبی که عرض میکنم، در مورد خود این حقیر از همه بیشتر است و آن کسانی که مسئولیّتی دارند هم همین جور. هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر تواناییای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟ این خیلی درسِ بزرگی است.
🔹️ علّت اینکه میگویند تولیّت مال یتیم را قبول نکن، این است که نمیتوانی حقّ یتیم را به او بدهی؛ دیگران میآیند دستدرازی میکنند، جنابعالی هم آدم ضعیفی هستی، #تدبیر لازم را نداری و نمیتوانی.
🔺️ برجستگیهای نظام اسلامی و نظام ارزشهای اسلامی اینها است؛ یعنی در درجهی اوّل، من و شما خودمان مسئولیم که ببینیم این کار را میتوانیم قبول کنیم یا نه؟ این بسیار مسئلهی مهمّی است. ۹۸/۹/۱۰
🔍 متن کامل👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=44293
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13980910_35325_128k.mp3
5.17M
🎙 بشنوید | بیانات حضرت آیت الله خامنهای پیش از آغاز جلسه درس خارج فقه درباره ثبتنام افراد در #انتخابات_مجلس
#بینیازی_از_صبر_هنگام_حصول_نعمت
#صبر
🔻انسان برای داشتن هیچ نعمتی نیازمند به صبر نیست؛ بلکه در راه رسیدن به نعمت و حفظ آن، از سه جهت، به صبر و بردباری نیازمند است:
🔹۱. بهسبب تلاش و زحمتی که باید برای بهدستآوردن آن متحمل شوند؛
🔹۲. بهدلیل وظایفی که بعد از بهدستآوردن نعمت برای حفظ و کیفیت استفاده از آن بر عهدهی انسان است قرار میگیرد؛
🔹۳. برای از دستدادن اصل نعمت.
🔸البته گاهی افراد هنگام مواجهه با نعمتهای بزرگِ ناگهانی، نمیتوانند آن را تحمل کنند و از سرِ شوق فریاد میزنند و حرکتهای نامتعارفی انجام میدهند، نظیر رفتار بعضی تماشاچیان در بازیها.
👈اینگونه حرکتها بهمعنای احتیاج به صبر در هنگام رسیدن به نعمت نیست. همانطور که گفتیم، وقتی انسان به نعمتی میرسد، حصول نعمت موافق میل نفسانی اوست و نیازی به حبسکردن نفس در آن هنگام ندارد؛ اما از آنجا که گاهی نعمت از نظر کمیت و کیفیت، بزرگتر از گنجایش روحی شخص است و گویا نعمت میخواهد از ظرفیت روحی او سرریز شود، این لبریزشدن باعث آشکار شدن نعمت میشود.
✅در این هنگام، اگر شخص بخواهد جلوی سرریزشدن آن را بگیرد، به صبر احتیاج دارد؛ زیرا باید با زحمت و فشار، جلوی ریزش نعمت را بگیرد. شکی نیست که بدون داشتن صبر، به همان کارهای نامتعارف رو میآورد.
ادامه دارد....
@abolhasanmahdavi
....ادامه از قبل
🔻انسانهای کمظرفیت مانند کسانی هستند که مزاجشان با خوردن یک کشمش گرم میشود و با خوردن یک دانه برنج، سرد!
🔹وقتی به چنین افراد کمظرفیت نعمت بزرگی میرسد، باید صبر پیشه کنند تا هیجان آنها از ظرفیت روحیشان فراتر نرود.
🔸در مقابل، افراد باظرفیت در برابر نعمتها از خود باخته نمیشوند؛ لذا بهراحتی نعمت را در خود نگه میدارند و در این زمینهی خاص، به صبر نیاز ندارند.
🔹اگر کسی بهدلیل ظرفیت روحی اندکش، در حصول نعمت به صبر نیاز دارد، دلیل نمیشود که بگوییم همه هنگام حصول نعمت به صبر نیاز دارند.
❓پرسش ما این است:
👈اگر همین نعمت به شخص دیگری داده شود که ظرفیت روحی وسیعش، متناسب با اندازهی آن نعمت یا بزرگتر از نعمت است، آیا هیچگونه اثری در رفتار ظاهری او مشاهده میشود؟
✍پاسخ این است که به طور مسلّم، خیر. اولیای الهی که از الطاف و عنایات بسیاری برخوردارند نیز چنیناند؛ اما در بین جامعه، آنچنان مخفی و خموشاند که هیچکس باور نمیکند که آنها چه درجه و مقامی نزد پروردگارشان دارند.
@abolhasanmahdavi
#صبر_در_کلام_حضرت_علی_علیهالسلام
🔻حضرت مولیالموحدین امیرالمومنین«علیهالسلام» در بیان معنای صبر میفرمایند:
«الصَبرُ أن یَتَحَمَّلَ الرَّجُلُ ما یَنُوبُهُ وَ یَکظِمُ ما یَغضِبُهُ»؛ صبر آن است که انسان آنچه به او میرسد، تحمل کند و در مقابلِ آنچه او را به زبان میآورد، خشم خود را فرو برد.
🔹واضح است که مراد حضرت در این روایت، از «صبر در برابر آنچه به او میرسد»، صبر بر خوبیها و ملایمات نیست؛ بلکه منظور صبر بر سختیها و ناملایمات است.
🔸قرینهی آن نیز جملهی بعدی است که فرمودهاند: «صبر این است که آنچه انسان را بهغضب درمیآورد، فرو بنشاند.»
👈تردیدی نداریم که سختی و ناراحتی است که انسان را به غضب وامیدارد، نه نعمت و گشایش.
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
#عکس_نوشته #صبر #شماره۸ @abolhasanmahdavi
#علت_صابر_بودن_اهل_باطل
🔻خدای سبحان دربارهی صبر و مقاومت مشرکان میفرماید:
«وَ انطَلَقَ المَلَأُ مِنهُم أنِ امشُوا وَ اصبرُوا علی ءالِهَتِکُم»؛ و اَشراف و سران آنها [قریش و مشرکان از اجتماعشان علیه پیامبر«صلیاللهعلیهوآله»] بیرون آمدند [و به یکدیگر میگفتند] که بروید و بر معبودهای خود ایستادگی کنید.
🔹رمز صبر مشترکان در راه باطل آن است که اگر صبر نداشته باشند، بطلانشان خیلی زود آشکار میشود و از بین میروند؛ بنابراین، آنان بقای خود را در صبر و استقامت میدانند، نه داشتن دلیل بر مدعای خود.
این درست خلاف اهل حق است که بقای خود را در داشتن دلیل و صبر میبینند.
🔸رهبر معظم انقلاب نیز دربارهی حرکت و فعالیت فراوان افراد مخالف و اندکبودن فعالیت خودیها مطالبی به این مضمون فرمودهاند:
👈علت آن این است که آنها خود را بین مرگ و حیات میبینند و میدانند که اگر حرکتی نکنند، از بین میروند؛ لذا جِدّیت زیاد و حرکت فراوانی دارند. بهخلاف خودیها که بر حقاند و زیرپایشان محکم است؛ زیرا حق دلیل دارد و به همین سبب، اهل حق یک مقدار خاطرشان جمع است که از بین نخواهند رفت.
✅از این رو، تلاششان کمتر است؛ و الّا هر وقت کسی احساس کند که اگر تلاش نکند از بین میرود، آن وقت خواهید دید که چگونه بلند میشود و با انگیزهی قوی برای دادزدن و حملهکردن اقدام میکند و این چیزها حقیقتاً نکتهی مهمی است.
@abolhasanmahdavi
#ارتباط_صبر_و_اِحقاق_حق
🔻این مبحث را برای پاسخ به این پرسش تدوین کردهایم:
❓آیا صبوریکردن، با اِحقاق حق منافات دارد؟ بهبیان دیگر، آیا کسیکه میخواهد صبور باشد، باید در مواجهه با ظلم دیگران، سکوت و صبر کند از حق خود بگذرد؟ آیا چنین شخصی اگر خواست با گرفتن حقش مانع ظالم ظالم شود، دیگر صبور نیست؟
✍در پاسخ به این پرسش، باید دانست که هیچگاه صبرکردن مانع گرفتن حق نیست و این دو هیچ منافاتی ندارند.
🔹گفتنی است حقوقی که از انسان ضایع میشود، دوگونه است:
👈یا حقی است که شخص وظیفه دارد آن را زنده کند و با تمام وجود آن را پس بگیرد. در این صورت، بهسبب زحمتهایی که برای گرفتن حق خود میکِشد، باید صبر کند؛ مثل اینکه ظالمِ غاصب را از وطن خویش بیرون میکند.
👈یا از حقوقی است که به دلایلی، مدتی نباید برای گرفتن آن اقدامی کند یا از نظر اخلاقی، باید به کلی از حق خود بگذرد. برای نمونه، در ارتباط میان زن و شوهر حقوقی وجود دارد که هر یک از آن دو از نظر شرعی، میتوانند این حقوق را مطالبه کنند؛ مثل اینکه زن در مقابل کارکردن در منزل میتواند طبق نظر بعضی مراجع، از همسر خود اُجرت بگیرد.
✅اما همان دین اسلامی که بین زوجین حقوقی قرار داده که از نظر شرعی، دو طرف را مجاز به گرفتن آن حق کرده، از نظر اخلاقی نیز قوانینی وضع کرده است تا انسانها با رعایت آن قوانین، زندگی شیرین و پابرجایی داشته باشند.
@abolhasanmahdavi
بهداشت جسم؛ جلسه22.mp3
7.39M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۲۲
📆۴شنبه، ۱۳ آذر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۳۰دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
#چرایی_تقدم_حکم_اخلاقی_بر_حکم
🔻در بسیاری مواقع، بین حکم شرعی (حکم فقهی) و حکم اخلاقی تعارض ایجاد میشود؛ زیرا حکم شرعی گرفتن حق شخصی را اجازه میدهد و حکم اخلاقی، گذشت از حق شخصی را ترجیح میدهد.
🔹در این مواقع، معمولاً حکم اخلاقی بر حکم شرعی مقدم است؛ زیرا اثر حکم اخلاقی، نائلشدن به درجه و مقام در بهشت است؛ اما اثر گرفتن حق، همان فائدهی دنیوی است که فانی و زودگذر است.
🔸بر این اساس، همین دین که از نظر شرعی به زن اجازه داده است در مقابل کارکردن در منزل همسرش، از او مزد بگیرد، از نظر اخلاقی چنین اجازهای نمیدهد؛ زیرا اگر بحث دریافت اُجرت مطرح شود، علاقه و محبت بین زن و شوهر کم میشود و این بیعلاقگی به مرور زمان، مشکلات بسیاری برای آنها ایجاد میکند.
🔹قرآن کریم نیز به موقعیتهایی که عفوِ حقوق از نظر اخلاقی پسندیده است، به صراحت توصیه کرده است: «وَ أَن تَعفُوا أقرَبُ لِلتّقوی»؛ اگر عفو کنید و بگذرید، به تقوا نزدیکتر است.
ادامه دارد.....
@abolhasanmahdavi
.....ادامه از قبل
🔻اگر برای کسی بحث احقاقِ حق پیش آمد، باید ابتدا وظیفهی خود را تشخیص دهد و ببیند که آیا شایسته است این حق را زنده کند یا نه؛ مثل جایی که کار زن و شوهر به طلاق کشیده شده است.
🔹بعد از مرحلهی تشخیص وظیفه است که جایگاه صبر پیش میآید؛ یعنی شخص باید در همان وظیفهای که تشخیص داده است، صبورانه پیش برود.
🔸با این تفاسیر، اگر بنا شد حق خود را زنده کند، باید تمام مشکلات و سختیهای این راه را تحمل کند؛ مثل تشکیل جلسه، تنظیم شکایت، مراجعه به محاکم قضایی و... . اما اگر بنا شد حق خود را ببخشد، باز هم باید صبورانه، با سختیِ انصراف نفس از فایدهای دنیایی، دستوپنجه نرم کند.
👈توجه داشته باشید که پسندیدهبودن صفت صبر، هیچ ترجیحی برای گذشتن از حق یا گرفتن حق ایجاد نمیکند و شخص نمیتواند صبر را ملاک انتخاب خود قرار دهد و مثلاً بگوید: «چون میخواهم صبر کنم از حق خود میگذرم»؛ بلکه گام اول، تشخیص وظیفه و گام دوم صبوری در انجام آن است.
@abolhasanmahdavi
🔻امام عسکری«علیهالسلام» فرمودند: «نَحنُ حُجَجُ اللهِ» (ما [امامان] حجتهای الهی [بر مردم] هستیم) و « جَدَّتُنا فاطمةُ حُجَّةٌ عَلَینا» (جدّۀ ما فاطمه«علیهاالسلام» بر ما حجت است.)
❓پرسش:
👈حال چرا خداوند از همان ابتدا ولایت کلیه را به حضرت فاطمه«سلاماللهعلیها» داد و به همه جهانیان حتی انبیاء گفت اطاعت از ایشان واجب است؟
✍پاسخ:
چون خدای متعال حضرت فاطمه«سلاماللهعلیها» را قبل از خلقتشان امتحان کرده بود، امتحان علمی «إصطَفَاکُم بِعِلمِهِ» نه عملی؛ پس «فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ بِهِ صَابِرَة»؛ یعنی ایشان را صابر یافته بود؛ چون صبر پشتوانۀ عصمت و پشتوانۀ تمام اعمال صالح است.
🔸قرآن هم در آیۀ ۲۴ سجده میفرماید:
«وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمَّا صَبَرُوا وَ كانُوا بِآياتِنا يُوقِنُون»؛ و چون شكيبايى كردند و به آيات ما يقين داشتند، برخى از آنان را پيشوايانى قرار داديم كه به فرمان ما [مردم را] هدايت میكردند.
@abolhasanmahdavi
شرح حکمت215نهجالبلاغه؛ قسمت1.mp3
12.13M
🔻 #شرح_حکمت ۲۱۵ نهجالبلاغه؛ قسمت۱
📆 ۵شنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۴۹دقیقه
🔸حسینیه جوادالائمه«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
#عکس_نوشته #صبر #شماره۹ @abolhasanmahdavi
#صبر_امیرالمؤمنین_علیه_السلام_برای_اِحیای_حقشان
#صبر
🔻از نمونههای حقیقی گذشت از حق برای بقای دین اسلام، گذشتی بود که جانشین رسول گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله»، امیرالمؤمنین«علیهالسلام»، دربارهی خلافت اِعمال کردند.
🔹حضرت در مقابل غاصبان خلافت توانایی مقابله داشتند و میتوانستند به زورِ شمشیر، حقشان را بگیرند؛ اما میدانستند که این کار مفاسد فراوان دارد و آتش فتنه و نزاعهای قومی قبیلهای را میافروزد. در آن صورت، اصل و اساس اسلام به مرور زمان از بین میرفت.
🔸بالاخره پس از اینکه حضرت مصلحت را گذشتن از حق خود دیدند، در این گذشت، صبر و تحمل را پیشه خود ساختند و فرمودند: «همچون کسیکه استخوان در گلو و خار در چشم داشته باشد، ۲۵ سال سکوت کردم.»
🔹به هر حال، این مدت طولانی گذشت و بعد از آن، حضرت علی«علیهالسلام» به حکومت ظاهری رسیدند. در حدود پنج سالِ حکومت نیز صبورانه وظایف خود را انجام دادند و جنگها و مشکلاتِ سر راهشان را تحمل کردند.
✅پس بحث صبر با گرفتن یا نگرفتن حق هیچ ارتباطی ندارد و با صرفنظر از بحث صبر، باید دید که آیا از نظر شرعی و اخلاقی، اولویت در این است که شخص برای احقاق حقوق اقدام کند یا خیر.
👈سپس، اگر گرفتن حق درست بود، در این راه صبر کند و اگر وظیفهاش صرفِنظرکردن از حق بود، باز هم باید صبر کند. بنابراین، در هیچ جایگاهی، صبر مانع احقاق حق انسان نیست.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
💠 شرح صحیفه سجادیه
🔸با بیان آیت الله مهدوی حفظهالله
🔹امشب از نماز مغرب و عشاء
🔻خیابان کاوه، میدان ۲۵ آبان، مسجد و حسینیه امام سجاد علیهالسلام
@abolhasanmahdavi
شرح دعای25؛ جلسه3.mp3
15.38M
💠 #شرح_صحیفه_سجادیه
🔸شرح دعای۲۵؛ جلسه۳
📆 ۱۵ آذر ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۶۳دقیقه
🔻مسجد امام سجاد«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
#حکم_فقهی_مقابله_به_مثل #صبر
🔻مطالبی که در خصوص چشمپوشی از حقوق شخصی خود و تحمل ناحقّیِ دیگران بیان کردیم، همه از نظر اخلاقی است؛ اما از نظر فقهی، همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، انسان حق دارد که اگر کسی ضربهای به او وارد کرد، مثلاً دست او را زخمی کرد، به همان اندازه، دست او را زخمی کند.
🔹البته در حکومت اسلامی، باید این کار با مُجوّز قاضی انجام شود؛ یعنی او به قصاص یا گرفتن دیه حکم کند.
🔸دین اسلام از نظر فقهی، از تضییع حقوق مردم پیشگیری کرده است و آن را حرام میداند و در صورت تضییعِ حق، اجازه میدهد که آن را طبق شروط شرعی جبران کند و در همان حال از نظر اخلاقی، عفوکردن را بهتر میداند.
🔹امیرالمومنین«علیهالسلام» فرمودند:
«العَفوُ مَعَ القُدرَةِ جُنَّةٌ مِن عَذَابِ الله»؛ عفوکردن در عین داشتن قدرت برای انتقام، سپری در برابر آتش جهنم است.
@abolhasanmahdavi
🔻گزارش تصویری از حضور آیتالله مهدوی در آیین اجلاسیهی منطقهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد و گردهمایی نخبگان حوزه علمیه اصفهان با حضور آیتالله محمد یزدی«حفظهالله»
📆آذرماه۱۳۹۸
@abolhasanmahdavi
🔻امامصادق«علیهالسلام» فرمودند: «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَكَّةُ»؛ یعنی خداوند حرمی دارد و حرم پروردگار مکه است و «وَ لِرَسُولِهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِينَةُ»؛ برای رسول خدا هم حرمی است و آن شهر مدینه است و «وَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ حَرَماً وَ هُوَ الْكُوفَةُ»؛ کوفه حرم امیرالمؤمنین«علیهالسلام» است.
🔹بعد حضرت فرمودند: «وَ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ»؛ ما هم حرمی داریم که آن، شهر قم است و «وَ سَتُدْفَنُ فِيهِ امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي تُسَمَّى فَاطِمَةَ مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ»؛ یعنی حضرت بشارت دادند که در آینده بناست دختری از فرزندم موسیبنجعفر»علیهماالسلام» آنجا دفن شود. اسمش را هم فرمودند که «فاطمه» است. بشارت حضرت این است که فرمودند: «مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ»؛ یعنی کسیکه برود ایشان را زیارت بکند، بهشت بر او واجب میشود.
@abolhasanmahdavi
#توصیهی_امام_صادق_به_عُنوان_بَصری
#صبر
🔻امام صادق(علیهالسلام) در «حدیث عُنوان بَصری»، معارف ارزشمندی را خاطرنشان کردهاند که برای طالبان سیر و سلوک معنوی، بسیار راهگشا و مفید است.
🔹در این حدیث، نُه مطلب را به عُنوان تعلیم فرمودند. از این نُه مطلب، سه خصلت آن به حِلم مربوط است:
🔸[اول اینکه] اگر کسی به شما گفت: «یکی بگویی، دَه تا میشنوی»، در پاسخ بگو: «اگر ده تا گفتی، یکی هم نمیشنوی»؛
🔸[دوم اینکه] هرکس به تو اهانت کرد، بگو: «اگر راست میگویی، از خداوند میخواهم مرا بیامرزد و اگر دروغ میگویی، از خداوند میخواهم تو را رحمت کند»؛
🔸[سوم اینکه] هرکس تو را تهدید کرد، تو او را اندرز بده و برایش دعا کن.
✅در حقیقت، انسان نباید به گناه دیگران کمک کند، بلکه باید کَفِّ نفس، یعنی خویشتنداری، داشته باشد و توجه کند که با خویشتنداری، نفس بهشدت آزرده میشود، اما باید نفس خود را از انتقام و مقابله به مثل حفظ کند.
👈پوشیده نیست که اجرای صحیح این احکام و قوانین زیبایی دین، به صفت صبر بسیار وابسته است.
@abolhasanmahdavi
غیبت؛ جلسه3.mp3
1.95M
🔻 #غیبت؛ جلسه۳
📆شنبه، ۱۶ آذر ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۷دقیقه
🔸نمازخانه هلال احمر اصفهان
@abolhasanmahdavi
#استثنائات #صبر
🔻بنابر آنچه بیان شد، قانون به ما میگوید: از نظر اخلاقی بهتر است شخص از حق خویش بگذرد و عفو بکند؛ اما چند مسئله از این قانون استثنا میشود و فرد نباید به ظاهر، از حق خود بگذرد:
🔹یکی جایی است که اگر شخص چیزی به شخص توهین کننده نگوید و از حق خویش گذشت کند، جسارت او بیشتر میشود و گناهش را تکرار میکند.
👈در این صورت، شخص ناچار است برای ممانعت از تکرار گناه و جسورشدن انسان خطاکار، در همان مرتبهی اول که توهین میشنود، با کوچکترین اقدام ممکن، او را سرجایش بنشاند. این کار همان دفع کار زشت بهترین حالت است؛ یعنی همان«ادفَع بِالَّتی هِیَ أَحسَن».
🔹دیگر آنکه وقتی کسی مشغول سرقت اموال فرد است، اگر مالک اموال بخواهد ساکت بنشیند و از حق خود بگذرد، سارق تمام اموالش را به یغما میبرد؛
👈لذا ناچار است از خود دفاع کند و جلوی این خسارت را بگیرد.
🔹نمونهی سوم نیز در خصوص کسی است که به انسان تهمتی میزند و انسان میتواند خود را از تهمت مبرا کند.
👈در این صورت، انسان باید خود را از اتهام عمدی و نیز از سوءظن سهوی دیگران برهاند؛ مانند حضرت یوسف«علیهالسلام» که خود را از اتهام عمدی زلیخا و سوءظن سهوی عزیز مصر مبرا کرد.
✅حاصل آنکه در صورتیکه شرّ جاهل دفن نمیشود، مگر به اینکه انسان حرکتی انجام دهد و مقابله کند، در همان حد دفاع اشکالی ندارد.
@abolhasanmahdavi