#ایام_محسنیه
#افراط_تفریط
💢تاریخ دقیق شهادت (سقط شدن) فرزند حضرت زهرا(س) مشخص نیست، چگونه عده ای از 28 صفر تا هشتم ربیع را، آغاز #ایام_محسنیه میدانند؟
#دلایل_را_بخوانید
شهادت حضرت محسن و هجوم به بیت وحی از #قطعیات است ولی اینکه این اتفاق در چه زمانی افتاده است، مورد بحث است، مشهور شده که بلافاصله بعد از رحلت پیامبر(ص) ایام محسنیه یا دهه محسنیه بر پا می کنند.
✅دلایلی است که شهادت حضرت محسن را بلافاصله بعد از رحلت پیامبر(ص) زیر سوال می برد و این دلایل حاکی از آن است که اقلا بعد از یکماه پس از رحلت پیامبر(ص) و هجوم به خانه #وحی اتفاق افتاده است
از آنجا که چند هجوم به خانه وحی صورت گرفته و در حمله آخر منجر به #شهادت محسن(ع) و ضرب و شتم حضرت زهرا(س)شده، بعضی هجوم نهایی را با هجوم اول خلط کرده اند
✅به دلایل زیر در هجوم اول محسن(ع) #شهید نشده و پس از یک ماه این اتفاق افتاده است
دلیل اول: با توجه به حدیث امام صادق(ع) که حضرت زهرا(س) پس از مضروب شدن دچار #مریضی شدید شدند نشان از آن دارد که بعضی از تحرکات اجتماعی حضرت زهرا(س) قبل از #مضروب شدن اتفاق افتاده است.
بنابراین خطبه #فدکیه حضرت زهرا(س)قبل از هجومی بوده که منجر به شهادت حضرت محسن(ع) شده است چون نحوه حرکت ایشان به مسجد نشان از عدم بیماری ایشان دارد.
✅ابن ابی الحدید در توصيف چگونگي آمدن حضرت فاطمه(س) به مسجد براي ايراد خطبه فدكيه آورده است كه آن حضرت با پوشش كامل در ميان جمعي از زنان در حالي كه #چادرش بر اثر بلندي به زير پاهايش ميرفت و همچون رسول خدا(ص) راه ميرفت، به مسجد آمد. با توجه به اين تعبير كه: «ما تخرم من مشيه رسولالله؛ راه رفتنش هيچ تفاوتي با راه رفتن رسول خدا(ص) نداشت»، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا هنگام ايراد خطبه، هنوز هجمهاي به خانه حضرت فاطمه(س) صورت نگرفته بود، زيرا در صورت حمله و مضروب شدنِ آن حضرت، نوعِ حركت او نميتواند معمولي باشد تا راوي آن را به راه رفتنِ رسول خدا(ص) #تشبيه كند.
✅مسئله بعدی رفتن حضرت زهرا(س) به خانه مهاجر و انصار برای جذب نیروست. بنا بر نقل سلمان فارسي، پس از غصب خلافت و فدك، اميرالمؤمنين(ع) همراه حضرت فاطمه(س) و حسنين شب هنگام به درِ خانه مهاجران و #انصار رفته و آنان را به همراهي براي بازپسگيري حق خويش فرا خواندند. از آنجا كه بنا بر روايت سلمان، پس از حمله مهاجمان به خانه حضرت فاطمه(س) و واقعه سقط جنين، آن حضرت به طور مداوم و پيوسته بستري بود
تا به #شهادت رسيد، ميتوان چنين نتيجه گرفت كه تا زمان ملاقاتهاي شبانه آن حضرت با مهاجر و انصار، هنوز حملهاي به خانه او صورت نگرفته بود؛ زيرا در صورتِ وقوع حمله، آن #حضرت ديگر توان رفتن به در خانة تعداد زيادِ مهاجران و انصار(حتي فقط اهل بدر) را نداشت.
✅دلیل دوم :اعزام #سپاه اسامه است، طبق برخي شواهد هجوم به خانه حضرت فاطمه(س) بعد از برگشت سپاه اسامه صورت گرفته است.
✅حضور #شخصی به نام بریده بن حصیب اسلمی که در جریان هجوم به منزل حضرت زهرا(س) نامش آمده و در سپاه اسامه نیز بوده است، گویای این مطلب است که این اتفاق نمی تواند در روزهای اول ماه #ربیع افتاده باشد چون سپاه اسامه تقریبا بیش از یک ماه بعداز رحلت پیامبر(ص) به مدینه باز گشت. بریده در این جریانات طرفدار حضرت علی(ع) بوده است.
📚طبری دلائل الامامة.صفحه 134
📚 ابنابي الحديد، 263
📚 سليمبن قيس الهلالی153
📚تلخيص الشافي صفحه 50 تا 78
معبودا
🌸در شروع هفته
⚪️با سبدی پر از تمنا به سویت می آیم
🌸تا با سبدی پر از رحمتت بازگردم
⚪️و از تو می خواهم
🌸دلی آگاه و قلبی شاکر
⚪️و ذهن و افکاری پر از آرامش
🌸به من و عزیزان و دوستانم
⚪️عطا فرمایی
آمین یا رَبَّ الْعالَمین 🙏
ای پروردگار جهانیان 🙏
@ayeha313
سه نشانه کافر کدام است
1076 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: يا عَلِىُّ (عليه السلام ) لِلْكافِرِ ثَلاثُ عَلاماتٍ: أَلشَّكُّ فِى دِينِ اللَّهِ، وَ الْبُغْضُ لِعِبادِ اللَّهِ، وَ الْغَفْلَةُ فِى طاعَةِ اللَّهِ
اى على (عليه السلام ) انسان كافر سه نشانه دارد.(اگر چه در ظاهر ادعای مسلمانی کند)
1 - در دين خدا شك دارد.
2 - با بندگان خدا دشمنى دارد.
3 - و در طاعت خدا غفلت مى ورزد.
کتاب احادیث الطلاب ص 330
@ayeha313
سلام علیکم خدمت همراهان کانال
همونطور که در جریانید در ایام محرم ما بخشی رو باعنوان آشنایی با یاران امام حسین (ع) در کانال اجرا کردیم
از امروز بناداریم بخشی رو تحت عنوان #آشنایی_با_اصحاب_پیامبر(ص) رو داشته باشیم
که شرح مختصری از زندگی نامه اصحاب بزرگوار ایشون هستش
ان شالله که مورد استفاده دوستان قرار بگیره
التماس دعا 🙏
#آشنایی_با_اصحاب_پیامبر_ص
🔰محمد_بن_مسلمه
🌱محمد بن مسلمه (به عربی: محمد بن مسلمة الأنصاری؛ حدود ۵۸۸ یا ۵۹۱ - حدود ۶۶۳ یا ۶۶۶ میلادی) از اصحاب محمد پیامبر اسلام بود.
او به «شهسوار رسولالله» شهرت داشت.کنیه او ابوعبدالله یا ابوعبدالرحمن بود. ابن مسلمه پیش از هجرت حضرت محمد (ص) اسلام آورد.
🐎⚔او در همه جنگها و غزوههای پیامبر به جز غزوه تبوک حضور داشت چرا که در غزوه تبوک به عنوان والی و جانشین محمد در شهر مدینه منصوب شد.
در دوران خلافت راشدین، ابن مسلمه در فتح مصر توسط مسلمانان که به رهبری زبیر بن عوام بود شرکت داشت. در دوران خلافت عمر بن خطاب، وی به عنوان کارگزار شخصی عمر برای نظارت بر والیانش مسئولیت یافت.
⚔این محمد بن مسلمه بود که در نبرد خیبر (ژوئیه سال ۶۲۸ میلادی) بهترین مکان را برای اردو زدن مسلمانان انتخاب نمود. در روز نخست جنگ، برادرش محمود در حالی که در سایه قلعه نعیم نشسته بود، مجروح شد. ظاهراً مرحب جنگجوی یهودی در داخل قلعه سنگ آسیابی را به بر سر محمود انداخته و او پس از سه روز بر اثر همان جراحت مرد، در این مدت ابن مسلمه به محمود برادرش قول داد که از دختران او نگهداری کند.
در همان روز، ابن مسلمه با کشتن قاتل برادرش که یک جنگجوی یهودی به نام مرحب بود، انتقام برادرش را گرفت، در یک نبرد سخت میان مرحب یهودی و ابن مسلمه مسلمان که شدت آن به حدی بود که درختان خرما در باغ بیرون از دیوار قلعه، بهطور کامل بریده شدند. نبرد در حالی پایان یافت که ابن مسلمه موفق شد یکی از پای مرحب را قطع کند. در این زمان علی بن ابی طالب به طمع غنیمت پیش دستی کرده و سر مرحب را برید. این باعث شد که علی بتواند غنایم را برای خود بگیرد، که پس از آن ابن مسلمه به نزد محمد رفت تا از علی به پیامبر شکایت کند چون غنایم پاداش کشتن مرحب سهم او بود نه علی.
(حضرت علی"ع" فقط سر مرحب یهودی را برید در حالی که ابن مسلمه بود که با او جنگیده و او را شکست داده بود) و پس از آنکه آنها اختلاف خود را به حضرت محمد پیامبر اسلام ارجاع دادند، پیامبر اسلام حق را به ابن مسلمه داد و شمشیر، سپر، کلاه و زره مرحب را به ابن مسلمه تحویل داد. لازم به ذکر است که این داستان مورد تایید شیعیان نیست. چرا که قول مشهور کشته شدن مرحب به دست علی بن ابیطالب است و همچنین این داستان با رویه علی بن ابیطالب در دوری گزینی از مادیات سازگار نست. همچنین محمد بن مسلمه قبلا در سریه ي «کعب بن اشرف » او از ترس، سه شبانه روز آب و غذا نخورد و به وحشت وى پیامبر اعتراض کرد.
بنابراین چنین شجاعتی از وی در کشتن مرحب بعید است.
بعدها ابن مسلمه یک قهرمان یهودی دیگر به نام یوسر را نیز کشت و همچنین در گروه کسانی که هنگام محاصره قلعه الصعب بن، سپر حضرت محمد را سپر کردند شرکت کرد. معاذ. پس از جنگ، کنانه بن ربیع توسط زبیر بن عوام شکنجه شد، به این امید که او بگوید گنجینه خاندان ابوالحقایق را در کجا پنهان کرده و جای آن گنج را به محمد نشان دهد. پس از شکنجههای فراوان هنگامی که کنانه دیگر قادر به صحبت نبود، محمد به زبیر دستور داد که او را به ابن مسلمه بسپارد. به ابن مسلمه اجازه داده شد که سر کنانه را ببرد.
#ادامه_دارد
@ayeha313
#پاسخ_به_شبهات
بخشی از نامه ی امیرالمؤمنین علی علیه السلام به مالک اشتر:
وقتی مردم برای اعتراض و گرفتن حق خودشان به سوی تو آمدند، نظامیانت را مرخص کن تا مبادا مردم با دیدن آنها بترسند و به لکنت زبان بیافتند. من بارها از پیامبر شنیدم که هیچ جامعه ای مقدس و پاک نخواهد شد مگر آنکه مردمانش بدون ترس حق خود را مطالبه کنند.
نامه ۵۳ نهجالبلاغه
پاسخ
اولاً باید بین اعتراض و اغتشاش و به هم ریختن، تفاوت قائل شد.
🔰ثانیاً باید دید حضرت علی علیه السلام در مقابل اغتشاشات مانند اعتراضات، یکسان برخورد می کرد یا حساب اعتراض را از اغتشاش جدا می فرمود!.
اعتراض با اغتشاش چه تفاوتی دارد؟؟
اعتراض، ظاهرا اینگونه است که
1⃣ افراد قصد رسیدن به حق خودشان را دارند و تلاش دارند به طور مسالمت آمیز برخود کنند.
2⃣برای حکومت هزینه ی اضافه تولید نکنند
3⃣و در صورت همراهی حکومت، نهایت همکاری را با مجریان حکومت دارند
4⃣ و برای رسیدن به حق خودشان، خودشان نیز وسط کار هستند و کمک حکومت می کنند.
اگر مردم اینگونه وارد میدان شوند طبق صحبت حضرت امیر علیه السلام باید به آنها اجازه ی حرف زدن داد.
اما در اغتشاش،
1⃣افرادی دنبال رسیدن به حق و حقوقی نیستند
2⃣ بلکه آن حق را بهانه می کنند تا برای حکومت هزینه ایجاد کنند
3⃣ و فکر مردم را منحرف کنند
4⃣و اجازه ندهند حکومت راه خودش را ادمه دهد!.
5⃣در اغتشاش، مطالبه ی به حقی بهانه می شود و از افراد صاحب حق نیز جهت گول زدن افکار عمومی استفاده می شود.
طبیعتا با این افراد نباید مسالمت آمیز برخورد کرد چون این افراد دنبال حق خود نیستند!.
✅در حکومت علوی نیز حضرت علی علیه السلام با این گونه افراد برخورد می کرد و اجازه خودنمایی به آنها نمی داد
حضرت سخت ترین برخوردها را با ابوسفیان ها و خوارج ها و ... داشت و اجازه حرف زدن به آنها نمی داد.
⏮ ابن ابی الحدید میگوید: علی یارانش را برای نبرد با خوارج آماده ساخت و فرمود: بر آنها هجوم برید! پیروزی با شماست. به خدا سوگند از جمع شما ده نفر کشته نخواهد شد و از آنان نیز کمتر از ده نفر زنده نخواهند بود». پیشگویی حضرت درست از کار درآمد و از سپاه امام علی ۹ نفر شهید واز سپاه خوارج فقط هشت نفر از جنگ سالم گریختند.!( شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۲، ص ۲۷۳.)
به علی(ع) خبر رسید که تعدادی از دشمنان در خانه خواهر حضرت «ام هانی» پناهنده و مشغول توطئه هستند. حضرت لباس رزم پوشیده و به صورت ناشناخته به در خانه خواهر رفت و در خانه را کوبید! ام هانی درب را باز کرد. علی(ع) گفت: آنهایی که در این خانه پناهنده شدند را بیرون کن!
ام هانی گفت من دختر عموی پیامبر و خواهر علی هستم و نباید با من اینگونه برخورد کنی!
علی(ع) گفت: اینها دشمنان پیامبرند و سپس لباس رزم از خود برگرفت و ام هانی فهمید که او برادرش علی بن ابیطالب است؛ آنگاه دشمنان را از خانه بیرون کرد!. (ارشاد شیخ مفید، ص ۷۲، به نقل از الگوهای رفتاری علی(ع)، ج ۲، محمد دشتی، ص ۱۶۰.)
✅ همواره حساب اعتراض و اغتشاش را باید از هم جدا کرد...
@ayeha313
آغاز گر جنگ هشت ساله ایران بود یا عراق!
❌ پاسخ به شبهات
در سال های گذشته برخی به استناد بیانیه #امام_خمینی به مناسبت شهادت #آیت_الله_صدر که سربازان و افسران عراقی را به قیام علیه رژیم #صدام دعوت کرده بودند نتیجه می گیرند که جنگ هشت ساله نه از سوی صدام که ایران شروع شده بود.
✅ پاسخ
قبل از آغاز سال 1359 صدام سه شرط برای صلح با ایران مقرر کرده بود : « تخلیه جزایر ایرانی خلیج فارس که عراق آنها را عربی می داند ، بازگرداندن دنباله اروند رود به قبل از قرارداد 1975 و به رسمیت شناختن نام عربستان برای خوزستان ایران ! »
در ضمن از اولین روز پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان شهریور 1359 رژیم عراق هر روز به روستاهای مرزی و شهرهای مرزی ایران حمله می کرد.
به موارد زیر که در روزنامه ها و بولتن های #خبرگزاری_پارس در سال 1359 منتشر شده است توجه کنید ؛
✅ 7فروردین : تاکید صدام بر حمایت از به اصطلاح مبارزه اقلیت های قومی ایران ضد جمهوری اسلامی !
✅ 12 فروردین : صدام رئیس جمهور وقت عراق آمادگی کشورش را برای جنگ با ایران اعلام کرد .
✅ 13 فروردین : ترور نافرجام طارق عزیز معاون نخست وزیر عراق در بغداد ؛ دولت عراق بدون ارائه سند ایران را به این اقدام متهم کرد.
✅ 18 فروردین : همزمان با قطع رابطه آمریکا و ایران، صدام خواهان واگذاری جزایر ایرانی تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی به عراق شد .
✅ 5 اردیبهشت 1359 : نخستین حمله عراق به تاسیسات نفتی ایران در دهلران ؛ تا آغاز رسمی جنگ 13 نوبت دیگر به تاسیسات مختلف نفتی ایران از سوی عراق حمله شد.
این اخبار به خوبی نشون می داد که #صدام از قبل آماده جنگ بود تا از ضعف پیش آمده و طبیعی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نهایت استفاده را ببرد.
جالب آن که تحرکات مرزی رژیم عراق از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی شروع شده و حتی در مواردی در بهار 1358 به بمباران روستاهای مرزی ایران منتهی شده بود.
این امر چنان بدیهی است که #رادیو_فردا در گزارشی تاکید می کند : « در واقع ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ که مصادف با بمباران فرودگاه مهرآباد و حملات هوایی و زمینی ارتش عراق به استان خوزستان بود نقطه ارتقای درگیری ایران و عراق از جنگ محدود مرزی و نقطه به نقطه به یک رویارویی نظامی تمام عیار است.»
در بخش دیگری از گزارش رادیو فردا می خوانیم : « درگیریهای مرزی ایران و عراق تقریباً از اسفند ۱۳۵۷ شروع میشود. البته در اواخر عمر رژیم شاه نیز درگیریهای پراکندهای در مرزهای غربی کشور وجود داشت.»
✅ آغاز حملات به نقاط مرزی از آبان 1357 !
#سیدمحمود_دعایی اولین سفیر ایران در عراق بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز میگوید عراق از آبان ۱۳۵۷ همزمان با آغاز شمارش معکوس برای سقوط حکومت محمدرضا شاه پهلوی حمله به نقاط مرزی ایران را با هدف الغای قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر شروع کرد. او چنین میگوید: «حقیقت این است که جنگ ایران و عراق از آبان ۵۷ شروع شد. یعنی وقتی که صدام تشخیص داد رژیم شاه در حال فروپاشی و نهادهای امنیتی و نظامی شاه در حال فرو ریختن است و ساواک نیز در آستانه انحلال قرار دارد و به همین صورت ارتش نیز در حال تصفیه نیروهاست. صدام، عقده فروخوردهای را از زمان انعقاد قرارداد الجزایر در سینه داشت، به این سبب که این قرارداد به عراق تحمیل شده بود و عراق برخی مسائل در این قرارداد را از موضع ضعف پذیرفته بود و همیشه مترصد بود در یک فرصتی انتقام بگیرد و وقتی که شرایط کشور را در آن وضعیت مشاهده کرد، برای یک حمله انتقامجویانه برنامهریزی کرد. نیروهای ارتش بعث صدام قرارگاه خودشان را در بصره احداث کردند و عدنان تکریتی به عنوان فرمانده آن قرارگاه منصوب شد و در حقیقت میتوان گفت که آغاز جنگ از آبان ۵۷ یعنی چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بود.»
طبق گزارش وزارت خارجه کشورمان ، ارتش عراق در دوره ۱۹ ماهه قبل جنگ ۳۹۷ بار به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی ایران حمله کرده بود.
⏹ منبع: وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، تحلیلی بر جنگ تحمیلی، نقل از پارسا دوست، ما و عراق از گذشتههای دور تا امروز، همان، ص ۵۰۵)
با وجود همه این شواهد افرادی چون #شاهد_علوی از سر خیانت و گروهی دیگر از سر ساده اندیشی ایران اسلامی را دلیل و مسبب آغاز جنگ می دانند و می خوانند که مستندات خلاف آن را نشان می دهد
/منبع: مطبوعات قدیمی
@ayeha313
در کانادا یه نفر با ایده جالبی یک خانه سالمندان را با یک پرورشگاه ادغام کرد، نتیجه این ایده خیلی بهتر از اونی شد که انتظار داشت، سالمندان دارای نوه و نتیجههایی شدند که هر روز در کنارشان بودند و دیگر هیچوقت احساسِ تنهأیی و کنار گذاشتهشدگی نمیکردند!
+ 1 اکتبر، 9 مهر روز جهانی سالمندان
@ayeha313
💑 آیا قوانین خونه پدری با زندگی جدید جور درمیاد؟
🔸درسته که تازه خونه پدری رو ترک کردین، اما اونا زندگی خودشون رو دارن و شما زندگی مستقل خودتونو دارید. پس قبل از وارد کردن الگوهای زندگی خونه پدری در زندگی تازهتون کمی فکر کنید.
🔸آیا فکر میکنید قانون خونه پدری برای مرتب کردن تختخواب بعداز بیدار شدن درسته؟ و شبها حتما باید شام مفصل بخورید؟ واقعیت اینه که قانونهای خونه پدری کاملا اشتباه یا دقیقا درست نیستن، مثلا میتونید رختخواب رو سریع مرتب کنید اما اگر کسی این کار رو نیم ساعت بعد انجام بده آسمون به زمین نمیاد.
🔸مسئله اینجاست که «درست» و «غلط» روی زندگی ما سایه انداخته. هیچ چیز بدتر از این نیست که شما یا همسرتون فکر کنید چیزی که درست میدونید باید از نظر همسرتون هم درست باشه.
🔸راز داشتن زندگی خوب انعطافپذیری به جاست. دو طرف باید بتونن تا حد معقول و منطقی عادتها و الگوهاشون رو تغییر بدن و کمی قوانین زندگیشون رو عوض کنن.
@ayeha313
⭕️ ۶ هزار و ۴۲۸ زن در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند که حدود ۵٠٠ نفر از آنان رزمنده بودند.
۵ هزار و ۷۳۵ زن جانباز و ۱۷۱ آزاده...
نامهایی که کمتر شنیدیم
عکسهایی که کمتر دیدیم
یادتان جاودان 🇮🇷♥🇮🇷
@ayeha313
#ایرج_افشار_یزدی
(پدر_کتاب_شناسی_ایران)
زاده: ۱۶مهر ۱۳۰۴
تهران
درگذشته: ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ (۸۵ سال)
تهران، بیمارستان جم
آرامگاه: آرامگاه شماره ۳۰۰؛ بهشت زهرا
پیشه: محقق، ایرانشناس،کتابشناس و نسخهپژوه
ملیت : ایرانی
همسر(ها): شایسته افشاریه ۱۳۷۴–۱۳۲۴
فرزند(ان): بابک، بهرام، کوشیار، آرشپدر
افشار سابقهٔ تدریس در دانشگاههای داخل و خارج کشور از جمله: دانشگاه برن (سوئیس)، دانشگاه ساپورو (ژاپن) ودانشگاه تهران را داشت.
وی پایهگذار کتابخانهٔ مرکزی دانشگاه تهران و معروف به «پدر کتابشناسی ایران» است.
محمود افشار یزدی پدر اوست.
ایرج افشار نزدیک به ۶۵ سال کوششهای پژوهشی بیش از ۳۰۰ کتاب و ۳۰۰۰ مقاله در زمینههای کتابشناسی، کتابداری، تاریخ،جغرافیا، جغرافیای تاریخی، فرهنگ مردم و موضوعهای دیگر تألیف، تصنیف و تصحیح کردهاست. کتابخانهٔ بزرگ و گرانبهای ایرج افشار در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی محفوظ است.
ایرج افشار یزدی محقق شناخته شده کتاب، ادبیات و فرهنگ ایران در روز ۱۶ مهر ۱۳۰۴ در تهران متولد شد. با اطمینان بالایی میتوان ایرج افشار را پرکارترین نویسنده در زمنیه فرهنگ و ایرانشناسی دانست. شفیعی کدکنی در یادداشتی که در سال ۱۳۹۰ برای ایرج افشار مینویسد، درباره وی چنین میگوید « در مراکز علمی جهان و در حوزههای ایرانشناسی دانشگاههای کره زمین، هیچکس از معاصران ما، اعتبار و حرمت ایرج افشار را ندارد. البته، در کنارِ او، یارشاطر را هم به یاد میآورم. در غربالی که ذهنِ من از مردانِ بزرگ قرن بیستم ایران، در عرصه فرهنگ کرده است ایرج افشار یکی از دانههای دُرشتی است که در کنار علّامة قزوینی، سیّدحسنِ تقیزاده، محمدعلی فروغی، علیاصغرِ حکمت، ابراهیم پورداود، علّامه شیخ آقابزرگ تهرانی، بدیعالزمان فروزانفر، سیداحمد کسروی، اقبال آشتیانی، پرویز ناتلخانلری، غلامحسین مصاحب، علیاکبر دهخدا، صادق هدایت، ملکالشعراء بهار و نیما یوشیج قرار میگیرد،بیآنکه وَجهِ مشابهتِ خاصّی با هیچ کدام ایشان داشته باشد و یا تکرار یکی از آنها بشمار آید.» وی اضافه میکند: «او ایرج افشار است و بس، رها از هر عنوان و لقبی. پژوهشگرانِ عرصه ایرانشناسیِ جهان، در حوزههای تاریخ، مردمشناسی، ادبیّات فارسی، باستانشناسی، کتابشناسی و کتابداری و اطّلاعرسانی، همواره، در آثار خویش وامدار ایرج افشار بودهاند و خواهند بود. بزرگا مردا که او بود و دریغا و بسیار بار دریغا که به پنجاه چهره ممتاز هم نمیتوان جای خالیِ آن یگانه را پُر کرد.»
پدرش دکتر محمود افشار از چهرههای شناخته شده زمانه خود بود؛ پدر ایرج در اولین دهه ۱۳۰۰ شمسی مجلهای به نام آینده را تهیه و منتشر میکرد و به عبارتی موجز و مختصر فعال فرهنگی و مدنی بود. به همین سبب ایرج، از همان بدو کودکی با بزرگانی که به خانه آنها رفت و آمد داشتند آشنا بود و این موقعیت خانوادگی سبب شد وی از همان روزهای نخست خوب و بد روزگار و فرهنگ را تشخیص دهد و نسبت به اهمیت مطالعه فرهنگ آگاه گردد.
مدارس و معلمان نامدار علاوه بر موقعیت خانوادگی که در شکلگیری شخصیت و اندیشههای ایرج افشار موثر بودهاند؛ ایرج مقطع دبیرستان را در مدرسهای مشهور به نام «فیروز بهرام» گذرانید. او در این دوران شاگرد اساتید بنامی چون ناتل خانلری، ذبیح الله صفا، جواد تربتی، ابراهیم کوکلان، عبدالله رهنما بود که هریک به تنها برای تربیت نسلی کاربلد و پژوهشگر کافی بودند. وی در همین دبیرستان با انجمن ایرانشناسی وارد شد.انجمنی که افرادی همچون هانری کربن، محمد معین، محمد جواد مشکور در آن رفت و آمد داشتند و روشن است ایرج جوان نیز با این افراد همنشینی داشت و شنونده دیدگاهها و مباحث آنها بود؛ ایرج افشار در خاطرات خود میگوید علیرغم آنکه سن زیادی نداشت اما در جلساتی که در خانه برخی از اعضاء ایران شناسی برگزار میشد هم دعوت بود و شرکت میکرد
ایرج افشار در سال ۱۳۲۴ دیپلم رشته ادبی گرفت و وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد که همین سال با شایسته افشاریه ازدواج میکند. افشار از ورود به دانشگاه تا سال ۱۳۲۸ که لیسانس میگیرد به طور مدام با نشریات وقت ارتباط دارد و برای آنها یادداشت و مطلب مینویسد. از نقاط عجیب زندگی او، بیمیلی وی به وکالت و پیگیری رشته حقوق است. افشار پس از اتمام تحصیل حقوق، ترجیح داد کتابدار کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران بشود. محمدتقی دانشپژوه ایرج را شخصیتی موثر در کیفیت منابع این کتابخانه میداند و درباره اقدامات وی در کتابخانه دانشکده حقوق اینطور مینویسد: «با آمدن ایرج من یک پشتیبان معنوی پیدا کرده بودم، به خصوص که من کارهای عیجبی از ایشان دیدم که شبیه معجزه بود، ایشان در عرض دو هفته به شناختن کتابهای کتابخانه مشغول شد و همه آن را از نظر گذراند و دانست که جای هر کتابی کجاست. چون در آن موقع استفاده از فیش و فیشیهدان در میان استادان و دانشجویان چندان معمول نبود، ناچار خودمان کتابها را به دانشجویان و استادان معرفی میکردیم. وجود ایشان باعث شد که کتابخانه پیشرفت کند و کتابهای زیادی خریداری شود.»
ایرج افشار بعد از ده سال کار در کتابخانه دانشکده حقوق از این کتابخانه دل برید. البته انگار این دل کندن از کتابخانه دانشکده حقوق ریشه در اختلافات او با دکتر موسی عمید بر سر ماموریتها و سفرهای ایرج بوده است. به هر حال او در سال ۱۳۴۰ رئیس کتابخانه دانشسرای عالی میشود. وی برای یک سال مسئول کتابخانه دانشسرای عالی بود تا اینکه مسئولیت کتابخانه ملی به وی واگذار میگردد. ایرج افشار به محض ورود به کتابخانه ملی، شعبه ایرانشناسی را تاسیس میکند و مقدمات لازم برای کتابشناسی ایران و آغاز فهرستنگاری نسخ خطی را بنیان میگذازد اما خیلی زود عذر ایرج افشار را خواستند و او مجبور شد کتابخانه ملی را هم ترک کند و به قول جمالزاده «دماغ شما را سوزاندند و دل دوستان سوخت. (۱۳۴۱/۱۲/۲۵)»
افشار برای ایرانشانسی آرام و قرار نداشت؛ هرچند به دلیل ترک زودهنگام کتابخانه ملی نتوانست ثمره تاسیس مرکز ایرانشناسی در این کتابخانه ببیند اما وقتی به دانشگاه تهران دعوت شد ریاست مرکز تحقیقات کتابشناسی دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۲ را برعهده گرفت اما او خیلی زود ماموریت فهرستنگاری کتابهای چاپی فارسی دانشگاه هاروارد را قبول کرد. وی در سال ۱۳۴۴ ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران را بر عهده گرفت. افشار در. دهه ۴۰ حدود ۶۶ کتاب چاپ کرد.
سراسر عمر ایرج افشار با کتاب، کتابشناسی و شوق او برای ایران شناسی و حفظ نسخ خطی گره خورده است. بدون تردید زحمات او در حفظ میراث و پیشرفت علم کتابداری در ایران غیرقابل کتمان است. وی تا پایان عمر به تالیف و حفظ نسخ خطی و میراث فرهنگی ایران مشغول بود که به جهت طولانی شدن متن، از ذکر آن در این گزارش خودداری شده است؛ بیش از ۳۵۰ عنوان تصحیح، گردآوری و نگارش کتاب و بعلاوه صدها مقاله به نام ایرج افشار ثبت شده است.
تمامی مسئولیتهای ایرج افشار فرهنگی و دانشگاهی بود. به تعبیر شفیعی کدکنی او به سیاست کاری نداشت. شفیعی در یادداشتی کوتاه به این موضوع اشاره میکند و مینویسد: «حدود نیم قرن با او زندگی کردم در کوه و دشت، در سفر و حضر، در وطن و سرزمینهای بیگانه، و یک جمله سیاسی از او نشنیدم. او روزنامه نمیخواند و در منزلش رادیو و تلویزیون نداشت..»
ایرج افشار در نهایت در سال ۱۳۸۹ در سن ۸۵ سالگی در تهران چشم از جهان فرو بست.
ایرج افشار در طول عمر فرهنگی خود با مجله و نشریات معتبری همکاری کرد و نوشتههایش در آنها چاپ شد، همچنین وی سردبیر و صاحب امتیاز چند مجله در دورههای مختلف بود.
نخستین کتابشناسی ملی ایران توسط ایرج افشار منتشر شد. افشار مقالههای پارسی را در زمینه ایرانشناسی در ۶ جلد به چاپ رساندهاست. این شش جلد بالغ بر چهل سال از زندگی وی را دربر گرفتهاست.
مجموعه مقالاتی که ایرج افشار در مجلات و یادنامهها به چاپ رساندهاست، در حدود دوهزار مقالهاست. کتابهایی که افشار در زمینه فرهنگ، تاریخ و ادب ایران انتشار دادهاند بالغ بر سیصد جلد میشود.
@ayeha313
✨خداوندا...
🍁حال که منت نهادی و در بامدادی دگر
🍂 بیدارم ساختی،
🍁و جانی دوباره ام بخشیدی،
🍂 تا ببینم ، بشنوم ، بگویم و بدانم ،
🍁باز منت گذار و یاریم ده تا ببینم تمام
🍂 زیبائی ها و خوبی ها را.
🍁بشنوم فریاد سکوت بی پناهان را
🍂و بر زبان برانم آنچه تو را خشنود می سازد
✨خدایا ...
🍁برای خوب شدن و خوب ماندن
🍂اراده کرده ام
🍁پس یاریم ده تا همانی باشم
🍂که تو میخواهی ...
آمین ...🙏
@ayeha313
پیامبر اعظم (ص) می فرمایند:
لا تَكرَهُوا الفِتنَه فِي آخِرالزَّمانِ فَاِنَّها تُبير المُنافِقين
در آخرالزمان از فتنه بدتان نیاید، زیرا آن فتنه ها منافقان را (رسوا) و نابود می کند.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_اصحاب_پیامبر_ص 🔰محمد_بن_مسلمه 🌱محمد بن مسلمه (به عربی: محمد بن مسلمة الأنصاری؛ حدود ۵۸۸
#آشنایی_با_اصحاب_پیامبر_ص
🔰حمزه_بن_ابومطلب
معرفی اجمالی
🌴حمزه، فرزند عبدالمطلب و عموى رسول خدا می باشد.
🍂جناب حمزه در نبرد احُد به شهادت رسید و عنوان برترین شهید آن جنگ را از آنِ خود ساخت.
🥀پیکر پاک حمزه و تعدادى دیگر از شهدا در محل کارزار احد دفن گردیدند.
🌺کنیه حمزه
کنیه حمزه ابوعُماره و ابویَعْلی بود.
🧕مادر حمزه
مادر ایشان، هاله بنت اُهَیْب(وُهَیْب) بن عبد مَنافبن زُهره بود.
🌼اختلاف سنی حمزه با پیامبر
اینکه ثُوَیْبه، کنیز ابولهب، به پیامبر اکرم و حمزه شیر داده است و تأکید پیامبر بر اینکه حمزه برادر رضاعی اوست، حاکی از حداکثر دو سال اختلاف سنی بین آنهاست.
📙این اختلاف سنی چهار سال هم دانسته شدهاست که باتوجه به تردید بعضی در مورد شیر دادن ثویبه به پیامبر، ممکن است بیشتر هم باشد.
🌻تاریخ ولادت
وی احتمالا دو تا چهار سال پیش از عامالفیل (سال تولد پیامبر اکرم) متولد شده است.
🏕محل تولد
خانه محل تولد وی در مکه در محلی به نام بازان و گویا تا قرن نهم پا برجا بوده است.
⚔حضور حمزه در جنگ فجار و حلف الفصول
بنابر روایتی، پیامبر در بیست سالگی همراه عموهایش در جنگهای فِجار و در حِلفالفضول شرکت داشته و حمزه نیز در آنها حضور داشته است.
💐حضور حمزه در مجلس خواستگاری پیامبر
حمزه با ابوطالب و دیگر عموهای پیامبر در خواستگاری خدیجه حاضر بود، اما با وجود فاصله سنی کم او با پیامبر و خواندن خطبه ازدواج از سوی ابوطالب، برخی منابع فقط از حمزه نام بردهاند.
پذیرش سرپرستی جعفر توسط حمزه
در پی پیشنهاد پیامبر برای کمک به ابوطالب، به سبب عیالمندیاش، حمزه سرپرستی جعفر را بهعهده گرفت
📗طبری بهجای حمزه از عباس نام برده است.
🗄دخالت حمزه در امور سیاسی مکه
در روزگار جاهلیت، حمزه از جمله فرزندان عبدالمطلب بود که در قریش ریاست یافتند.
📒با این حال، زریاب خویی دخالت حمزه در امور سیاسی مکه و توجه او به دین جدید (اسلام) را منتفی دانسته است.
🔺به هر روی، حمزه در دوره پیش از اسلام چنان جایگاهی داشت که بعضی با او پیمان میبستند.
🏹حمزه شکارچی و همدم (ندیم) عبداللّه بن سائب بود
@ayeha313
کاری که استرس با بدن میکنه!
▫️عدم تمرکز
▫️ریزش مو
▫️کمبود انرژی
▫️افزاش ضربان قلب
▫️کاهش میل جنسی
▫️اختلال در خواب
▫️حملات پانیک
▫️ضعف عضلانی
▫️درد قفسه سینه
▫️رفلکس اسید معده
@ayeha313