سال دقیق تولد آمنه در دست نیست. مؤلف ریاض العلماء، که همزمان با وی میزیستهاست، از او با عنوان فاضله، عالمه، صالحه و متقیه، یاد کردهاست
در مورد ازدواج وی با ملا محمدصالح مازندرانی که از شاگردان برجسته مکتب علامه مجلسی بود؛ گفته شده وقتی وی با پیشنهاد پدرش مبنی بر ازدواج با ملا محمدصالح مازندرانی که در اوج فقر و تنگی معیشت بود روبرو شد؛ آمنه بیگم با بیان اینکه «فقر و تنگدستی عیب مردان نیست» موافقتش را با ازدواج اعلام داشت. شب ازدواج، ملا محمدصالح سخت روی مسئلهای دینی کار میکرد. فردا صبح که ملا محمدصالح از خانه بیرون رفت، آمنه پاسخ مسئله را نوشت و در میان کتاب گذاشت. شب داماد آن را یافت و سجده شکر کرد که چنین همسری دارد
آمنه در اوقات فراغتش به دعاوی مردم میرسید و پرسشها و مشکلات دینی و اجتماعی آنان را پاسخ میگفت و از محبوبترین زنان دوره خود بود.
آمنه بیگم از همسرش ملا محمدصالح مازندرانی شش فرزند داشت از جمله محمدسعید اشرف مازندرانی، محمدهادی اصفهانی، نورالدین محمد، محمدسعید متخلص به اشرف، حسنعلی، عبدالباقی، محمدحسین و احتمالاً یکی از دخترانش زکیه است که او نیز دارای علم فقاهت بود. دختر دیگرش به همسری میر ابوالمعالی درآمد. بزرگان اسلامی مانند محمدباقر وحیدبهبهانی، سید محمدمهدی بحرالعلوم، سید علی طباطبایی (صاحب ریاض)، سید محمدحسین شهرستانی و سید حسین طباطبایی بروجردی از نوادگان دختری آمنه بیگم مجلسی هستند و خاندانهای طباطبایی، بروجردی، شهرستانی (آل شهرستانی)، وحید اصفهانی، بحرالعلوم از نوادگان آمنه بودند
آمنه بیگم عمری بلند داشت و در اصفهان درگذشت. مدفنش درمسجد جامع اصفهان نزدیک مدفن پدر و پدربزرگش است
سال درگذشت او نیز مشخص نیست و در کتب تراجم نیامده است. برخی کتب به اشتباه و گویا با استناد به یکدیگر، محل دفن او را در تخت فولاد اصفهان نوشته و عنوان کردهاند که بعضی از اشعار آمنه بیگم نیز بر روی قبرش نوشته شدهاست. سید مصلح الدین مهدوی، که در باب خاندان مجلسی جستجوهای بسیاری انجام دادهاست مینویسد «در تخت فولاد، قبر صاحب عنوان (آمنه بیگم) معروف نیست بلکه مظنون آن است که قبر مشارٌالیها و خواهرانشان در بقعه، یا حوالی مجلسی در جنب مسجد جامع اصفهان است».
بنابراین مدفن آمنه و خواهرانش به احتمال زیاد در بقعه پدرشان محمدتقی مجلسی و محل آرامگاه کنونی محمدباقر مجلسی است. در قسمت شمال غربی بقعه علامه مجلسی، تا چند سال پیش آثار قبر چند زن وجود داشت که یکی از آنها مشهور به آمنه بیگم بود ولی در تعمیرات اخیر اطراف بقعه، آثار آنها از بین رفت
آثار آمنه بیگم مجلسی عبارتند از:
دیوان شعر
تفسیر برخی عبارات کتاب قواعد الاحکام علامه حلی
شرح الفیه ابن مالک
شرح شواهد سیوطی کتابی در فقه تا باب عبادت
کمک به برادرش محمدباقر مجلسی در گردآوری اخبار بعضی جلدهای بحارالانوار
@ayeha313
خدایا🙏
در آخرین روز هـفته
تمنا دارم
شفا عنایت کنے مریض ها را
امید ببخشی نا امیدان را
در رحمت بگشاے برنیازمندان
گره بازکنے از گرفتاران و
آرامش هدیه دهے به تمام خانه ها🌹
آمیـن ای فرمانروای حق و آشکار🌹🙏
@ayeha313
#تا_عید_غدیر
💢شیعیانی که با نام اهل بیت #نان میخورند و آبرو کسب میکنند...
✅امام صادق(ع):
شیعیان سه گروهاند؛ گروهى که خود را با انتساب به ما #آبرو و زینت میدهند؛ گروهى که از طریق منسوب کردن خویش به ما امرار #معاش مینمایند؛ و گروهى از ما هستند و کارشان براى ما است، به امن ما در اماناند، و به ترس ما ترساناند، زیادهگو و افشاکننده اسرار نبوده، و تهى و #خودنما نیستند.
مشکاة الأنوار صفحه ۶۳
@ayeha313
#خانواده
با همسر بدبین چه باید کرد؟
☸️ همیشه سعی کنید در هر موضوعی با همسر خود صادق باشید. ریشه بسیاری از بدبینیها عدم صداقت در ابتدای زندگی است. زن یا مرد رازی را در زندگی دارد که میکوشد آن را از همسرش پنهان کند که البته در بیشتر مواقع موفق نمیشود و خود این پنهانکاری نقطه شروع بدبینیها میشود.
☸️ نسبت به قول و قرار خود با همسرتان خیلی حساس باشید این موضوع برای مردها باید بیشتر رعایت شود، چرا که خانمها هر نوع تأخیر را در رسیدن به قرار مثبت نگاه نمیکنند و طبیعتاً افکار منفی در آنها شکل میگیرد.
☸️ در مراودات اجتماعی خود خیلی مراقب باشید بهویژه اگر طرف شما جنس مخالف باشد. هر نوع صحبت غیرکاری، تماسهای بیمورد و روابط آزاد در محیطهای کاری نتیجهای شوم در بردارد که اگر شما هم فکری در سر نداشته باشید، همسرتان جور دیگری برداشت میکند.
@ayeha313
✨شناخت خواستگار با این سه روش!👌 👇👇👇
❇️-هر کدام از ما برای #ازدواج معیارها و ملاک هایی داریم که سعی می کنیم انها را در وجود فرد مقابل جستجو کنیم. فهمیدن این که کسی واجد شرایط ما هست یا نقش بازی می کند، کار دشواری است. اما با دقت و تلاش و تحقیق، مشورت گرفتن و بررسی عمیق می توانید تا حد زیادی طرف مقابل را بشناسید.
❇️-چطور می توانیم به وجود معیارهایمان در طرف مقابل پی ببریم؟
-از این سه روش:
🌟۱. ~گفت وگوها~
باید چند جلسه در منزل یكدیگر (بیشتر در خانه دختر) و چند جلسه در مكان های عمومی، بیرون از خانه های آنها صورت گیرد. درباره آینده، شغل، روابط با والدین، استقلال از #خانواده ها و حساسیت های كاری و اجتماعی گفت وگو كنید و سعی کنید احساسات را در این آشنایی و شناخت دخالت ندهید.
در جلسات #خواستگاری تنها به آخرین اخبار زندگی فرد مقابل بسنده نکنید. در مواردی فردی که شما را پسندیده است، ممکن است تحت تأثیر هیجانات و احساسات عاشقانه و دوست داشتن، تغییراتی در خود احساس کند که با دیدگاه شما همسو است، اما این یک امر پایدار نیست.
بنابراین شما باید از ویژگی های ثابت شخصیت فرد آگاهی پیدا کنید که بخشی از آن در گفت و گوهای دو نفره مشخص می شود و بخشی در تحقیقاتی که باید انجام دهید. از فرد بخواهید خودش را توصیف کند. از زبان خودش ویژگی هایش را بشنوید و در تحقیقات بعدی در پی این باشید که صحت ادعای او را کشف کنید.
🌟۲. ~آزمون های روان شناختی~
برخی ویژگی ها برای تشکیل #زندگی_مشترک اهمیت زیادی دارد در حالی که برخی دیگر تنها به این بستگی دارد که خود شما چه روحیه ای دارید. شناخت این ویژگی ها و قضاوت کردن درباره این ها، کار یک آدم آگاه، با تجربه و بی طرف است. یعنی یک مشاور یا روانشناس.
یك روان شناس بالینی باتجربه با آزمون های شخصیتی(حداقل سه آزمون معتبر) و همگرایی نتایج آنها می توانید خودتان و طرف مقابل را بهتر بشناسید و در عین حال، چشم اندازی از زندگی مشترکتان به دست بیاورید که مشکلات شما در آینده چه خواهد بود و آیا ازدواج شما به صلاح هست یا نه.
🌟۳. ~ تحقیق از افراد آگاه~
باید درباره خانواده، رفتار، اخلاق، اعتقادات، فعالیت ها و روابط اجتماعی فرد تحقیق کنید. از او بخواهید دوستانش را به شما معرفی کند. هر کسی با افرادی دوستی می کند که به آن ها شبیه است و از سوی دیگر دوستان تأثیر زیادی بر شخصیت فرد می گذارند؛ بر این اساس شناخت دوستان طرف مقابل، اطلاعات خوبی در اختیار شما می گذارد.
معمولا بهتر است حوادث زندگی فرد را از نوجوانی به بعد بررسی کرده و از خویشاوندان، معلمان، استادان، دوستان، همكاران و همسایه ها با حوصله و دقت اطلاعات لازم را جویا شوید. پیشنهاد می کنیم یافته های تحقیق ، گفت وگو و هر نوع تردید و نگرانی را با مشاور ازدواج در میان بگذارید تا او كه فردی آگاه، باتجربه و بی نظر است با تطبیق یافته های هر سه منبع (گفت وگوها، آزمون ها و تحقیقات) به ارزیابی آنها بپردازد.
@ayeha313
💠#کجا_نماز_واجب_نیست؟
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
🔹 بعضی از مردم وقتی توی شرایط سخت، مثل مریضی، سفر، سرما، خطر، جو نامناسب، جنابت و... قرار میگیرن، دیگه نماز نمیخونن.
درحالیکه اصلاً این درست نیست.
🔹 از وقتی به سن تکلیف رسیدیم تا وقتی عقل و هوش به کله داریم، نماز بههیچوجه تعطیل نمیشه. کم میشه، سبک میشه، آسون میشه؛ اما حذف نمیشه.
〽️ مگر اینکه خانم باشی و دوره عادت ماهیانه یا نفاس باشه.
🔺 ویکی فقه.
📚 #احکام_دین
@ayeha313