💠 چهار نكته درباره #هديه
🔸1. برترى دادن فرزندى بر فرزند ديگر در هديه دادن #كراهت دارد. (1)
🔹2. اگر يكى از فرزندان داراى #خصوصيتى باشد كه سزاوار برترى است، چنانچه باعث #فتنه و فساد نشود برترى دادن او در هديه #خوب است. (2)
🔸3. اگر هديه دادن به فرزندى موجب #حسادت و #كينه و #فتنه شود #حرام است. (3)
🔹4. كودك نمىتواند به صورت #مستقل چيزى را به ديگران ببخشد. (4)
---------------
📚 پی نوشت:
1. تحريرالوسيله، ج 2، ص 61، م 22.
2. تحريرالوسيله، ج 2، ص 61، م 22.
3. همان.
4. همان، ص 56، م 1 و ج 2، ص 12، م 1.
📚 #احکام_دین
@ayeha313
زمان زیارت اربعین
💠 سؤال:
با توجه به جمعیت و ازدحام شدید عزاداران حسینی در روز اربعین و حتی قبل و بعد از آن در کربلای معلی، آیا زیارت اربعین چند روز قبل یا بعد از روز اربعین، همان ثواب را دارد؟
✅ جواب: انجام زیارت سید الشهداء (علیه السلام) در هر زمانی، مستحب و دارای ثواب عظیم است؛ ولی ثواب زیارت زمان خاص، مختص به انجام زیارت در همان زمان است؛ البته زیارت کردن قبل یا بعد از آن، به امید رسیدن به آن ثواب مخصوص، مانعی ندارد.
@ayeha313
پاسخ به شبهات علی دشتی (قسمت دوم)
هموطن اگر از اخوند و اخونديسم خسته شده اي راه حل بسيار ساده است ... فقط از او اين ٧ سوال را بپرس...
❌ شبهه
در اروپا و ساير كشورهاي توسعه يافته اگر كسي با دختري ازدواج كند كه سن اين دختر حتي يك روز كمتر از ١٨ سال باشد ان فرد جنايتكار و مجرم شناخته مي شود. با اين استدلال كه اين فرد هنوز به بلوغ عقلي براي تصميم گيري نرسيده و كار شما مصداق فريب و اغفال كودكان است ولي در ايين اسلام پيامبر اسلام با دختر بچه ٧ الي ٨ ساله ازدواج مي كند ( ازدواج با عايشه به نقل از همه منابع موثق تاريخ اسلام) و حتي خميني در كتاب تحريرالوسيله ازدواج با طفل شيرخواره رابا اذن پدر جايز مي داند در قرآن هم وعده دختر بچه داده شده ... (خلاصه شده)
✅ پاسخ
🔹 این شبهه از چند بخش تشکیل شده است: یک: جواز ازدواج با دختر بچه. دو. ازدواج خود پیامبر با دختر 7 ساله (عایشه) سه. وعده ازدواج با دختربچه در قرآن
پاسخ بخش اول:
همانطور که گذشت عرف یک جامعه را نمی توان ملاک قانونگذاری در سایر جوامع دانست. آنچه مهم است بلوغ فکری، جسمی است انسان است، چه این حقیقت در 18 سالگی اتفاق بیفتد چه کمتر یا بیشتر. بنابراین اگر کسی غرب زده نباشد، ملاک 18 سال را مطرح نمی کند، بلکه در صورت دلسوزی واقعی بر بلوغ تاکید می کند. مضافا اینکه افزایش سن قانونی ازدواج در غرب متاثر از عوامل دیگری مانند رواج تفکر فرد گرایی و دوری از خانوده محوری نیز می باشد.
اما بلوغ نیز تنها ملاک ازدواج نیست. عوامل دیگری نیز در این خصوص تاثیرگذار است. مانند مصلحت فردی و اجتماعی.
توضیح اینکه در گذشته موسسات رسیدگی به امور کودکان بی سرپرست وجود نداشته است از این رو رسیدگی به امور یتیمان به شکلی غیر از اشکال امروزی انجام می شده است. از سوی دیگر این امکان وجود داشته که برخی از اطفال (مخصوصا دختران) سرپرست یا سرپرست شایسته ای نداشته باشند. تکلیف آنها چیست؟ شارع اجازه داده تا در صورت وجود مصلحت و عدم مفسده و ضرر، ولیّ قانونی طفل، او را به ازدواج فرد ذی صلاحی درآورد. مجددا تکرار و تاکید می شود همانطور که مفصلا در احکام فقهی آمده است شرط اینکه ولیّ طفل او را به ازدواج کسی درآورد، وجود مصلحت و عدم وجود ضرر و مفسده بوده است. در غیر این صورت این ازدواج جائز نبوده و باطل خواهد بود. همچنین این کار تنها یک راهکار برای مواقع لازم و اضطراری است که با صلاحدید ولی او انجام می شود. بنابراین لازم نیست امثال علی دشتی یا شخص دیگری «دایه دلسوزتر از مادر» شوند و غصه این طفل را بخورند. هم ولیّ طفل (که معمولاً پدر او یا جد اوست) دلسوزی لازم نسبت خیر و صلاح فرزند خود را دارند و هم شارع مقدس صحت عمل آنها را مقید به مصلحت کرده است.
🔹اما قسمت دوم یعنی ازدواج پیامبر با عایشه: در نوشته های قبلی گفته ایم که ازدواج ایشان با عایشه طبق نقل صحیح در حدود 18 سالگی اتفاق افتاده است و شبهه افکن معمولاً نقل های غیرمعتبر را ملاک قرار می دهند. با این وجود بر فرض صحت ازدواج در سن 7-8 سالگی، زناشویی ایشان با عایشه پس از رسیدن به سن بلوغ بوده و همانگونه که قبلاً گفته شد، عرف کنونی که مثلاً دختر 9 ساله را دارای بلوغ لازم نمی داند را نباید ملاک قضاوت درباره عملکرد عرف چندین قرن پیش در منطقه ای متفاوت از جهان قرار داد. (شاهد سخن اینکه در بسیاری از مناطق کنونی دنیا نه تنها چند همسری قبحی ندارد، چه بسا تک همسری ناپسند باشد و خود همسر اول به دنبال پیدا کردن همسر دوم برای مرد خود باشد در حالیکه در جوامعی مانند اکثر نقاط کشور خودمان زنان معمولاً از داشتن هوو ناراضی هستند)
🔹 اما آنچه درباره ازدواج با دختربچه در بهشت گفته میشود نیز درست نیست زیرا اولا کلمهای که بدان استناد میشود به معنای جوان است نه بچه.
ثانیاً اساسا در بهشت ازدواج به معنای دنیوی مطرح نیست. چون جنسیت متفاوت یعنی مذکر و مونث مخصوص دنیا است و انسان در بهشت فارغ از جنسیت و بر اساس انسانیت مشترک بین زن و مرد زندگی میکنند، یعنی زن و مرد در قیامت فقط انسان هستند. بنابراین وعدههایی مانند حورالعین که در انتظار بهشتیان است، اولا مشترک بین زن و مرد است، ثانیاً نوعی نعمت برای لذت بردن از زندگی بهشتی است که حقیقت آن بر ما که اسیر ذهن دنیوی هستیم، چندان روشن نیست، فقط از تعبیرات قرآنی میتوان فهمید که شباهتی با لذت نهفته در ازدواج دارد.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #اجاره_نشین_خیابان_الامین نویسنده: #علی_اصغر_عزتی_پاک ناشر: معارف
کتاب «اجارهنشین خیابان الامین» اثری رمان گونه و دراماتیک اما کاملا مستند به قلم علی اصغر عزتی پاک است. این کتاب روایت زندگی شخصیتی شگفت انگیز به نام «جمال فیضاللهی» است که کرامتی از حضرت رقیه (س) وی را متحول و مجاور حرم خویش می کند بعدها با شروع نا آرامی های سوریه و ظهور داعش وی عضو هسته اولیه مدافعین حرم میشود
@ayeha313
🔴 آیا موقع دعا کردن برای مریض ها باید نام تک تک آن ها را ببریم؟
📒وقتی ما برای دیگران دعا میکنیم همینکه به صورت جمع میگیم :
خدایا همه مریض ها رو شفا بده،گرفتاری گرفتارها رو رفع کن و.... این خودش کامل و کافی هست.
🔅اما اگر گاهی میخوایم برای شخص خاصی هم دعا کنیم میتونیم اینجوری بگیم که:
خدایا همه مریض هارو شفا بده مخصوصا فلانی رو،
گرفتارها رو نجات بده مخصوصا فلانی رو...
✅این میشه تاکید بیشتر برای دعا و خب تاثیر هم داره...
از بیانات استاد محمدی شاهرودی
#اربعین #محرم
#امام_حسین علیه السلام #ماه_صفر
🔴آیا کسی میتونه بگه من از سهم بیت المالم راضی نیستم کسی استفاده کنه و #اربعین بره؟
✍اربعین بزرگترین و باشکوه ترین راهپیمایی هست که باعث ناراحتی و خشم #شیاطین جنی و انسی میشه.
🔥اینه که برای کمرنگ کردن و جلوگیری از این حرکت تا بتونن میخوان سنگ اندازی کنن..
💠اما اولا:
کسی که اربعین میره با هزینه خودشه،خود مردم به هم کمک میکنن برای این سفر..
💠ثانیا اگر دولت هم کمکی بکنه مثل مثلا قرار دادن اتوبوس در اختیار زائرین و...داره پول بلیطش رو از مردم میگیره،مجانی نمیده که!
💠ثالثا وقتی یک دولتی روی کار میاد قانونا حق داره #بیت_المال رو هرجا برای خدمت به مردم لازم هست،استفاده و خرج کنه.
✅اینجوری نیست که همه بخوان نظر بدن! وگرنه یکی میگه:
اینجا جاده نساز من راضی نیستم! اون یکی میگه: پارک نسازه شهرداری من سهم خودم راضی نیستم و...خب سنگ روی سنگ بند نمیشد که!
🔘پس اصلا اینجوری نیست و به حرفهای معاندین و کسانی که بغض نسبت به اهل بیت در قلبهاشون هست اهمیتی ندید...
از بیانات استاد محمدی شاهرودی
#اربعین #ماه_صفر #امام_زمان #صفر #پیاده_روی
سـلام 🌷🍃
امـروزتـان زیبـا و
روزهای زندگیتون
شیـرین❣
قلبتون روشن از مهربانی
خانه امیـدتون
فقط خدا ♡
و نگاه حق همیشه
همـراهتان باشــه🌷🌾
سلام صبح دوشنبه تون بخیر 🌺
@ayeha313
🌸 امام علی (ع) میفرمایند:
🍁 صَمتٌ يُعقِبُکَ السَّلَامَةَ خَيرٌ مِن نُطقٍ يُعقِبُکَ المَلَامَةَ
سكوتى كه سلامت در پى دارد، بهتر از سخنى است كه سرزنش در پى آورد!
📚 غررالحکم ح 5865
@ayeha313
#خواستگاری، محرمانه
مراسم خواستگاری اولیه، در حد ممکن، باید خصوصی و محرمانه باشد.
به این معنی که غیر از دو خانواده پسر و دختر، افراد دیگری، نباید از موضوع خواستگاری مطلع شوند .
از ابتدا قضیة خواستگاری را بر سر زبانها نیندازند، تا اگر - به هر دلیلی - توافقی حاصل نشد، یا طرفین همدیگر را نپسندیدند و ازدواج پا نگرفت، افراد به گمانه زدنهای بیمورد و بیدلیل نپردازند.
زیرا گاهی با مطرح شدن احتمالات بی اساس و غیرواقعی و تهمت زدنهای مختلف، زمینه کاهش اعتبار فردی و خانوادگی یکی از دو طرف به وجود می آید و باعث لطمه زدن به آبروی اجتماعی افراد و خانواده ها میشود.
مثلاً میگویند: لابد در دختر یا پسر عیبی بوده که او را نپسندیده اند و ازدواج سر نگرفته است و با تبدیل کردن کاه به کوه و بزرگنمایی موضوعی فرعی آینده یکی از دو طرف را خراب میکنند و چه بسا شایعه سازیهای دیگری را به دنبال داشته باشد و زمینة توافقهای موارد بعدی را نیز از بین ببرد و به طور کلی، به اعتبار و آبروی حداقل یکی از دو خانواده، لطمه وارد میشود.
هنگام خواستگاری فقط پدر و مادر و پسر با هم بروند.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢ماریه، از طایفه عبد القیس: ماریه، زنى شیعه است که در جوّ نامناسب بصره -
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا
💢همسر و مادر شهید:
این زن فداکار، پس از آن که شوهرش عمرو بن جُناده در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، فرزند جوانش را به میدان فرستاد. بخشى از نقل خوارزمى، چنین است:
پس از شهادت عمرو بن جُناده مادر به او گفت: فرزند عزیزم! به میدان برو و پیشِ روى فرزند پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله بجنگ تا کشته شوى. او گفت: چنین مىکنم! حسین علیه السلام فرمود: «این، جوانى است که پدرش شهید شده است. شاید مادرش از به میدان آمدنش [براى نبرد]، خشنود نباشد». آن جوان گفت: اى فرزند پیامبر خدا! مادرم به من فرمان داده است [که به میدان بیایم]... در ادامه نقل هم آمده که چون سر پسرش را به سوى او افکندند، آن را به سوى دشمن افکند و سپس خود نیز عمودى در دست گرفت و به دشمن حمله نمود. خوارزمى در آخر، آورده است: حسین علیه السلام فرمان داد تا او را [از میدانْ] بازگردانند و آنگاه برایش دعا کرد.
@ayeha313
📚 قرارداد سرمایه گذاری همراه با سود معین
💠 سؤال: فردی می خواهد برای کار خود (که خدماتی و تبلیغاتی است نه تجاری)، از دیگران پول بگیرد و به آنها سود بدهد، در قالب چه قرارداد شرعی می تواند این کار را بکند؟
✅ جواب: می تواند در قالب عقد وکالت، قرارداد منعقد کند؛ به این صورت که صاحب سرمایه به او وکالت دهد که با پول او، فعالیت اقتصادی مد نظر را انجام دهد و ماهیانه یا در پایان قرارداد، مقدار معینی (طبق توافق) از سودهای حاصل شده را به او بدهد و بقیه را به عنوان اجرت وکالت برای خود بردارد.
#احکام_دین
@ayeha313
🔹 درباره ماه #صفر
ماه صفر دومین ماه قمری است که برای نامگذاری آن دو دلیل ذکر می شود:
نخست این که از صُفْرَة به معنای زردی گرفته شده، زیرا زمان انتخاب نام با فصل پاییز و زرد شدن برگ درختان مقارن بوده است.
دلیل دوم این که از صِفْر به معنای خالی گرفته شده است، چرا که با پایان یافتن ماه های حرام(رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم) قبایل بار دیگر وارد جنگ می شدند و شهرها خالی می شد.
ماه صفر به دلیل وقایعی همچون رحلت پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)، و نیز آغاز جنگ صفین در نخستین روز آن، ماه حزن و اندوه است و به #صدقه دادن در آن تاکید زیادی شده است.
همچنین در این ماه با رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام، وحی قطع شد که حضرت علی(ع) در این مورد فرموده است: با رحلت پیامبر(ص) چیزی قطع شد که با فوت هیچ احدی قطع نشد. (نهجالبلاغه)
🔹دعای ویژه ماه صفر (هر روز 10 مرتبه)
یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ.
روز بیستم این ماه نیز #اربعین حسینی است که زیارت سیدالشهداء علیه السلام در آن از نشانه های ایمان است.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا ام البنین (س) در حادثه عاشورا حضور نداشت؟ اما حضرت زینب (س) و رباب (س)با فرزند شش ماهه اش بودند ؟در حالیکه ام البنین (س) هم مانند آنها در مدینه حضور داشت چرا امام حسین (ع)را همراهی نکرد؟
✍️پاسخ:
✅همراه امام حسین (ع)بودن بستگی به چند امر دارد:
۱ - توان جسمی و روحی:
بدیهی است که طی سفرهای طولانی به خصوص در آن عصر نیاز به توانایی دارد. نمی دانیم که ام البنین در آن عصر از نظر توانایی در چه وضعی بوده است.
۲ - رضایت و تمایل خود طرف روشن است که اگر امام حسین (ع) مصلحت می دانست، قطعا وی همراه امام به کربلا می آمد.
۳ - موافقت و مصلحت دانستن امام حسین (ع) :
چون حضور زنان و مردان همراه حضرت نیاز به رضایت و صلاحدید امام داشت، ممکن است حضرت صلاح ندانسته که در این سفر همراهش باشد یا از نظر جسمی توانی نداشته است.
اما حضور زینب (س) که قطعا با صلاحدید امام بوده، برای پیام رسانی خون شهیدان و آگاهی بخشی به مردم کوفه و شام بود. اگر حضرت نبود،قیام امام حسین (ع) کامل نمی شد. رباب چون همسر امام بود و حضرت مصلحت می دانست او را همراه خود ببرد، فرزند شش ماهه به این جهت برده شد که رباب مادرش همراه امام حسین (ع)بود .البته شاید حکمت های دیگری نیز باشد.
روشن است که همراهی زنان با امام واجب نبود. کسانی که رفته اند،جزء همسران شهدا کربلا بوده یا مانند حضرت زینب با دلایل خاصی رفته اند.
@ayeha313
شبهه
❌ آیا واقعه عاشورا یک دوئل عشقی بین یزید و امام حسین(ع) بود؟
✅ پاسخ
📚 آنچه که در کتاب مجهول المولف «الامامة و السیاسة» درباره ارینب همسر عبدالله بن سلام، عشق یزید به او، نقشه معاویه برای تصاحب ارینب به نفع یزید و ممانعت امام حسین(ع) و ازدواج آن حضرت با ارینب آمده، به دلیل:
▫️بی اعتباری کتاب
▫️نامشخص بودن راویان
▫️ناهماهنگی زمانی و مکانی
▫️وجود شخصیتهای خیالی و ساختگی
▫️و...
به کلی بی اساس و از درجه اعتبار ساقط بوده و پذیرش آن دور از عقل و روش های علمی است.
@ayeha313
▪️بعدِ تو ضرب المثل شد:
"دختران بابایی اند..."
🌹جان عالم به فدای دلِ باباییِ تو...
🌷▪️صلی الله علیک یا بنت الحسین الشهید..▪️🌷
🖤ایام شهادت دختر سه سالهی حصرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بر آقا امام زمان و همه مسلمانان تسلیت...
@ayeha313
🌸پــــــروردگــــــارا...
🌾در آخــریــن روز مــرداد مــاه
🌸دوسـتـان و هـمـه عـزیـزانـمـان را
🌾از هــرگــونــه آسـیـب و گــزنـد
🌸مــحــفــوظ بـــــدار
🌾و از هـمـه نـوع خـیـر و بـرکـت
🌸بــــهـــرهمـــنـــد گــــردان
🌸زنـدگـیـمـان را بــا ســلــامــتــی و
🌾امــنــیــت بــگــذرانــیــم
🌸و بـه مـحـبـت و بــزرگــواری خـود
🌾دلــــمــــان را شـــاد گـــــردان
🌸آمـــــیــــن...🙏
🌸31 مـــرداد مــاهــتــون مــبـــارکــــــ
@ayeha313
✨وابستگی و دلبستگی در ازدواج
🔺تفاوت بین وابستگی و دلبستگی در ازدواج چیست؟ میگویند دو نفر باید دلبسته هم باشند، نه وابسته به هم!
✍ #وابستگی یعنی اینكه اگر كسی در یك رابطه احساس ترس و عدم امنیت كند و دائماً فكر از دست دادن یار خود باشد، ناخودآگاه وابسته میشود. در حقیقت وابستگی به احساسی گویند كه كسی با اسارت و بستن دست و پای خود، نفر مقابل را نیز اسیر خود می كند و به اعماق چاه میكشاند. در مقابل آدم دلبسته احساس ترس و عدم امنیت نمیکند و نیازی به اسیر کردن طرف مقابل ندارد. وابستگی به حالاتی چون، كنترل طرف مقابل و محدود كردن آزادی منجر می شود، در این وضعیت تمام ابعاد زندگی او را همچون زنجیری احاطه میكند.
🔅 همچنین باید متذکر شویم که در امر ازدواج نباید قبل از انتخاب، عاشق و دلباختهى كسى شد، اگر این علاقه تبدیل به وابستگی شد مشكلات زیادى را دارد از جمله اینكه عشقهاى اینچنین جنبهى احساسى دارد علیرغم اینكه پایدار نیست اما موجب مىشود كه شخص نتواند فرد مورد نظر را بخوبى ارزیابی کند و جنبههاى مثبت و منفى او را شناسایى نماید، چنین عشقهایى مىتواند بطور كلى قدرت انتخاب را از انسان سلب كند بنابراین علاقههاى اولیه را باید مهار كرد و اگر بعد از تحقیقات لازم انسان به این نتیجه رسید كه مورد مناسبی است آنگاه علاقهها را تقویت كند. #دلبستگی و علاقه و محبت باید بعد از ازدواج در بین زوجین صورت گیرد.
✅ خداوند خود را قرار دهنده مودت و محبت بین زن و شوهر می داند و میفرمایند: «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا [روم/ 21] از نشانه او این است همسرانی از جنس خودتان آفریدیم تا با آنها آرام شوید.» هر چقدر فضای خانه از محبت آکنده باشد، پیوندها و دلبستگی عاطفی بین همسران بیشتر میشود.
@ayeha313