سوال 👇👇👇
❔چرا به امام صادق ، #صادق می گویند مگر بقیه امامان معاذ الله کاذب بوده اند که ایشان صادق شده اند
✅ پاسخ
از آنجایی که تمام امامان ما نور واحدی هستند ، ویژگی ها و صفاتی که لازمه امامت است ، از یکدیگر ارث می برند و همه آنان حائر #کمالات یکدیگر هستند .
❕پیامبر گرامی فرمود:
ٌ« تمام امامان در فضل و #منزلت نزد خداوند یکسان هستند »
📚اثباه الهداه ج 2 ص237
🔹و فرمود ؛
« اولین ما مانند اخرین ما و اخرین ما مانند اولین ما هستند »
📚بحار الانوار ج 25 ص360
❕اگر هر یک از امامان به لقبی خاص خوانده می شوند ، به این معنا نیست که سایر امامان ، از آن صفت و لقب #کمالی بی بهره بوده اند ، بلکه این نامگذاری ها از آن جهت است که صفتی خاص از میان صفات یکی از امامان در جامعه ظهور و بروز خاصی داشته است و جامعه را تحت تاثیر قرار داده است لذا آن امام به همان صفت خوانده می شده است ، اگر چه بقیه امامان نیز آن صفت را به نحو کامل دارا بوده اند .
❕در رابطه با لقب امام ششم به صادق علیه السلام نیز همین #ضابطه بوده است .
🔹ابن خلكان از علمای مطرح اهل سنت می نویسد ؛
« جعفر بن محمد صادق يكى از امامان دوازده گانه مذهب شيعه است، او از بزرگان اهل بيت عليهم السّلام بوده و از جهت راستى در #گفتارش ملقب به صادق گرديده است »
📚وفیات الاعیان ج 1 ص 327
❕گفته شده است كه منصور دوانيقى كه خود از كينه توزترين دشمنان امام صادق عليه السّلام است، اين لقب را به او نسبت داده است. در بيان سبب اين مطلب آورده اند كه ابو #مسلم خراسانى از امام صادق عليه السّلام خواست كه او را به قبر جدّش امير المؤمنين عليه السّلام كه در آن زمان مخفى بود، راهنمايى كند. امّا امام صادق عليه السّلام از اين كار خوددارى كرده و به او خبر داد كه قبر امام امير المؤمنين عليه السّلام در ايّام حكومت مردى كه او را ابو جعفر منصور مى نامند ظاهر خواهد شد.
👌ابو مسلم به منصور اين خبر را در ايّام حكومتش داد. در آن زمان منصور در رصّافه بغداد ساكن بود. او از شنيدن اين خبر #خوشحال شد و گفت ، اين همان شخص راستگوست .
📚موسوعه الامام الصادق ج 1 ص 22
❕بلکه اساسا این لقب توسط پیامبر گرامی به امام ششم علیه السلام اطلاق گردیده است .
🔹از حضرت امام زين العابدين عليه السّلام پرسيدند كه امام بعد از تو كيست؟
فرمود: محمّد باقر كه علم را مى شكافد شكافتنى. پرسيدند كه: بعد از او امام كه خواهد بود؟ فرمود: جعفر كه نام او نزد اهل آسمانها صادق است.
❔گفتند: چرا به خصوص او را #صادق مى نامند و حال آن كه همه شماها صادق و راستگوييد؟
🔹فرمود ؛ « خبر داد مرا پدرم از پدرش رسول خدا كه آن حضرت فرمود ؛
« چون متولّد شود فرزند من جعفر بن محمّد بن علىّ بن الحسين عليهم السّلام او را صادق ناميد، زيرا كه پنجم از فرزندان او جعفر نام خواهد داشت و دعوى امامت خواهد كرد به دروغ از روى افتراء، و او نزد خدا #جعفر كذّاب افتراكننده بر خدا است، پس حضرت امام زين العابدين عليه السّلام گريست و فرمود كه: گويا مى بينم جعفر كذّاب را كه برانگيخته است خليفه جور زمان خود را بر تفتيش و تفحّص امام پنهان »
📚دلائل الامامه ص 112_ بحار الانوار ج 46 ص 230
❕شیخ صدوق نیز در معانی الاخبار چنین می آورد ؛
« او به صادق نامیده شد تا از جعفر کذاب که به دروغ ادعای امامت می کند #متمیز شود»
📚معانی الاخبار ص65
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا در میان شاگردان امام باقر و امام صادق علیهما السلام از زنان هم کسی بوده است؟
✍️پاسخ:
✅در ميان خيل عظيم شاگردان امام باقر و امام صادق (عليهماالسلام) زنانی به چشم ميخورند،که به محضر معصومين(عليهمالسلام) رسيده و از سخنان آنان استفاده کرده و اندوختههاي خود را به ديگران منتقل ميکردهاند. در ادامه به برخي از شاگردان و راويان امام صادق (عليهماالسلام) در ميان زنان اشاره می کنیم.
یکی از این شاگردان «حُبابه والبیّه» است.
حبابه بانویی مومن و دانشمند بود که خداوند عمری طولانی به او عطا کرد. حبابه محضر چندین امام را درک کرد و از دریای علمشان استفاده فراوان کرد. حبابه سال ها به زنان شیعه درس دین می داد و به سوالات شرعی شان پاسخ می گفت.
در ضمن او بسیار نکته سنج و دقیق بود. از داوود رقّی روایت شده که: «روزی به همراه چند نفر در خدمت امام صادق(ع) بودیم که حبابه وارد شد و مسائل مختلفی از حلال و حرام از حضرت پرسید.
ما از سوالات ظریف و دقیق او تعجب کردیم. حضرت فرمود: آیا تا به حال از این مسائل که حبابه پرسید، سوالات بهتر و دقیقتری شنیده بودید؟ عرض کردیم: فدایت شویم به درستی که چشم و دل ما روشن شد…»
از دیگر بانوان شاگرد امام جعفرصادق(ع) دو خواهر به نام «سعیده» و «مَنّت» دختران ابی عمیر بودند. این دو بانوی بسیار مومن و پرهیزگار سال ها از محضر امام استفاده کرده و دانش فراوانی کسب کرده بودند. هر دو جزء راویان حدیث و معلم بانوان هم عصر خود بودند. روایت شده که سعیده بنت ابی عمیر زیاد به مسجد النبی میرفت و بر پیامبر(ص) درود می فرستاد.
در واقع بانوان تربیت شده در محضر امام خود تبدیل به رسانه ای برای انتقال مفاهیم عمیق شیعی به سایر بانوان مسلمان بودند و اینچنین معارف شیعه در میان امت رسول الله تا به امروز باقی مانده است…
📚منابع:
۱-«محدثات شیعه»، تالیف دکتر نهلا غروی نائینی، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، چاپ اول ۱۳۷۵٫ش، صفحات ۲۰۶ و ۲۷۶
۲-«اصحاب امام صادق(ع)»، نوشته علی محدث زاده، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول ۱۳۷۳٫ش، صفحات ۱۴۰، ۱۴۳ و ۲۲۷
۳-«آشنایی با حوزه های علمیه شیعه در طول تاریخ»، نوشته سید حجت موحدابطحی، انتشارات نشاط(اصفهان)، چاپ اول ۱۳۶۵٫ش، ص ۱۸۸.
@ayeha313
⭕️ چرا مذهب شیعه را مذهب جعفری می گویند؟
برای بسیاری این سؤال وجود دارد که چرا امام جعفر صادق (علیه السلام) را به عنوان رئیس مذهب تشیع می شناسیم؟ چرا امامان قبل از ایشان بویژه اولین امام شیعیان حضرت علی (علیه السلام) به عنوان رئیس مذهب شناخته نمی شود.
⭕️ جواب👇
بر اساس بررسی های بعمل آمده در تاریخ اسلام به این نکته بر می خوریم که بحث شیعه و سنی از ابتدا به شکل امروزی مطرح نبود و به طرفداران و پیروان حضرت علی (علیه السلام)شیعیان و علویان می گفتند و اما کلمه سنی و اهل تسنن به شکل امروزی تا عصر امام صادق (علیه السلام) متداول نبود و در مقابل شیعیان همانگونه که در تاریخ می خوانیم عناوین امویان ، عباسیان . ... مطرح بوده است تا اهل تسنن .
اما همانگونه که تاریخ بیان می کند مذاهب چهارگانه ( حنفی ، مالکی ، شافعی و حنبلی ) در اهل تسنن در عصر امام صادق (علیه السلام) و بعد از آن شکل گرفته است .هر یک از مذاهب چهارگانه به نام رئیس و مؤسس آن نامگذاری شده است و در مقابل این چهار مذهب اهل تسنن نام مذهب جعفری با توجه به اینکه بزرگ و پیشوای این مذهب در این زمان حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) بودند برای مذهب شیعه متداول گشت.حال چرا نام گذاری این مذاهب در این زمان اتفاق افتاد.محققان به دو موضوع مهم در این باره اشاره می کنند که به اختصار به توضیح آن می پردازیم:
🔴 نقل حدیث در زمان خلیفه دوم ( عمر) ممنوع شد و هیچ کس حق نداشت از پیامبر (صلی الله علیه و آله) حدیث نقل کند و یا بنویسد و منتشر کند که در جای خود نیاز به بحث و تفسیر دارد.این ممنوعیت تا زمان عمر بن عبد العزیز که در سال 99 (ه.ق) به خلافت رسید ادامه داشت و به دستور وی ممنوعیت نقل حدیث لغو شد.در این زمان دستیابی شیعیان به احادیث پیامبر و امامان گذشته با وجود امام معصوم در بینشان که احادیث و سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) نسل به نسل منتقل شده بود بسیار آسان بود و بالعکس چون صحابه زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله) از دنیا رفته بودند و با توجه به ممنوعیت نقل حدیث نسلهای بعدی هم به آن دسترسی نداشتند احادیث رسیده از زمان رسول خدا توسط غیر شیعیان بسیار اندک بود و بسیاری از احادیث هم جعلی بود که در زمان معاویه برای مبارزه با علویان جعل گردیده بود.از این رو تنها منبع موثق امامان شیعه بودند و چون لغو ممنوعیت نقل حدیث در زمان امام باقر و امام صادق علیهما السلام انجام شد در اغلب کتب حدیث ما بیشترین احادیث را به نقل از این دو بزرگوار می بینیم و بیشترین احادیثی که مبنای مسائل و احکام فقهی می باشند از این دو امام بویژه امام صادق (عليه السلام ) نقل شده است .
🔴 عامل دومی که به عامل اول برای به بار نشستن کامل کمک کرد ایجاد فضای سیاسی خاص در زمان امام صادق (علیه السلام) بود که به علت درگیریهای بنی امیه و بنی عباس بر سر تصرف خلافت بوجود آمد و این زمان دقیقا مصادف شده بود با زمان امامت امام ششم ( 114 تا 148 زمان امامت امام ششم و سال 132 سال انقراض سلسله اموی بوده است ) .
امام از این دو فرصت به دست آمده نهایت استفاده را برای تبلیغ مذهب تشیع و بیان احکام فقهی اسلام را با تشکیل کلاسهای درس که تعداد دانشجویان ایشان را در مدت امامتشان بالغ بر 4000 نفر می دانند اقدام نمودند و حتی دو نفر از رؤسای مذاهب اهل تسنن یعنی ابو حنیفه و مالک بن انس در نزد ایشان درس می خواندند .و شافعی و احمدبن حنبل هم از شاگردان شاگردان ایشان محسوب می شوند .
لذا با توجه به مطالب فوق و اوج گسترش معارف اسلامی و فقه و احکام اسلام بخصوص شیعه در زمان حضرت امام صادق (علیه السلام) ، مذهب شیعه از آن زمان به بعد به عنوان مذهب جعفری نامیده شد.
@ayeha313
#پرسش_کاربران
سلام، در کلام امام خمینی هم تعبیر مذهب جعفری به کار رفته است چطور میگویید مذهب جعفری نداریم
✅ پاسخ
، سلام
اگرچه در تعبیر امام راحل، اشاره به مذهب جعفری شده، (و نه اینکه امام صادق علیهالسلام را رئیس مذهب جعفری بخوانند) اما با توضیح خود ایشان، معلوم میشود که منظور ایشان فقه جعفری است چون اکثر روایات فقهی از امام صادق علیهالسلام است تسامحاً میتوان از فقه شیعه به عنوان فقه جعفری نام برد
ایشان در وصیتنامه الهی سیاسی خود، میفرمایند:
ما مفتخریم که پیرو مذهبی هستیم که رسول خدا# مؤسس آن به امر خداوند تعالی بوده، و امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب، این بنده رها شده از تمام قیود، مأمور رها کردن بشر از تمام اغلال و بردگیها است.
@ayeha313
🛑افراد در برزخ به چند دسته تقسیم میشن؟
✍دسته اول:
بهشتیان برزخ که در عالم برزخ توی بهشتن و بهشتشون سطحش پایینه نسبت به قیامت عالیه نسبت به دنیا
و مدام از خدا میخوان قیامت برپا بشه که برن توی خونه هاو نعمت های بهشتی و سطح بالاترشون.
✍دسته دوم کفار برزخین که:
دقیقا برعکس بهشتیا هستن و صبح و شب عذاب قیامت بهشون عرضه میشه اما داخلش نمیشن(عذاب های برزخیشونو دارن)
🔥اما جایگاهشون و آتش جهنم رو صبح و شب بهشون نشون میدن و شکنجه روحی میدن و روز قیامت هم میگن: حالا وارد جایگاهتون بشید!
⚫️اونا توی برزخ مدام دعاشون اینه: خدایا قیامت رو برپا نکن و وعده ی عذابی که دادی رو محقق نکن!
✍دسته سوم برزخ هم:
کسانین که برزخ براشون مثل حالت خواب میگذره چون کسانین که در دنیا جاهایی زندگی میکردن که اسمی از دین به گوششون نخورده بوده یا دیوانه و بچه بودن و اعمال خوب و بد براشون ثبت نشده...
📕از بیانات حجت الاسلام محمدی
@ayeha313
بسم الله الرحمن الرحیم
یک روز دیگـر
یک برڪت دیگر
وفرصت دیگربراے زندگے
خداے مهربانم تورا سپاس
بخاطر روزے دیگرو آغازے نو
سلام صبحتان به زیبایے الطاف الهی
@ayeha313
مولی الموحدین ؛ امیرالمومنین امام علی علیه السلام :
هرگاه کسی به نماز می ایستد ؛
شیطان حسودانه به او می نگرد ؛
به خاطر آن که می بیند رحمت خدا او را فرا گرفته است...!
منبع : 👇
کتاب بحارالانوار،ج۸۲،ص۲۰۷
@ayeha313
کفویت ظاهری
⚠️در ازدواج نباید خودِ ازدواج رو فراموش کرد. ملاکهای ما در ازدواج، باید متناسب با هدف ازدواج باشد.
✅ توقّع ما از ازدواج چیست؟ انتخاب همسری که با هم در ادامۀ زندگی، مسیر بندگی و عبودیت را در پیش بگیریم و از دو روزۀ دنیا، توشهای را برای آخرت جمع کنیم.
✳️ لازمۀ رسیدن به این هدف، کفویتی است که در بارۀ آن صحبت کردیم. با کمی دقّت و تفکّر و دور شدن از احساسات سطحی، میتوان فهمید که قیافه تا چه اندازه در کفویت مؤثّر است.
🔰ممکن است کسی بگوید: «در ازدواج، باید به نگاه مردم هم توجّه کرد. هر چه باشد، بناست این جوان با همسر خود در میان اقوام و خویشان خود حضور یابد. پس باید قیافۀ همسر او به گونهای باشد که بتواند در میان مردم سر بلند کند».
❌سطح این نگاه، به قدری پایین است که فکر نمیکنم نیازی به پاسخ داشته باشد؛ امّا همین اندازه باید گفت که اگر کسی در ازدواج، نوع نگاه مردم را ملاک قضاوت قرار دهد، هیچ گاه نمیتواند انتخاب موفّقی داشته باشد؛ زیرا به قدری عقاید مردم با هم تفاوت دارد که نمیشود انتخابی همهپسند انجام داد.
✨ حبیب خدا، رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
کسی که زنی را به حلال و از مال حلال به ازدواج خود در بیاورد، در حالی که مقصود او از این ازدواج فخر فروشی و خودنمایی باشد، خداوند به وسیلۀ این ازدواج، جز بر ذلّت و خواری او نخواهد افزود و در قیامت به اندازۀ بهرۀ او از این زن، وی را بر لبۀ جهنّم نگاه خواهد داشت... .
📚نیمه دیگرم، کتاب اول،ص۱۶۷
@ayeha313
💠 بازی های رایانه ای
💬 سوال:
آیا انجام بازی های رایانه ای جایز است؟
✍🏻 پاسخ:
به طور کلی استفاده از بازی هایی که برخی از خصوصیات زیر را دارد، جایز نیست:
۱. صحنه های محرک شهوت دارد.
۲. نمادها و مطالب باطل و ضد اسلامی مانند شیطان پرستی، صهیونیسم و امثال آن را ترویج می کند.
۳. درآن به نمادهای اسلامی یا مسلمانان توهین می شود.
۴. از بازنده چیزی که ارزش مادی دارد گرفته و به برنده داده می شود.
۵. غیر قانونی و خلاف مقررات است.
💢 سایت آیت الله خامنه ای/ کانال فقه و احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
🔻عوارض تردمیل بیش ازحد !
▫️ساییدگی زانو
▫️شل شدن عضلات بدن
▫️کمر درد
▫️واریس
▫️ریزش صورت
+ از دویدن طولانی مدت بر روی شیب های بالاتر از 6-7 خودداری کنید و حتما بعد از حدود 5 دقیقه شیب را کاهش دهید تا از فشار مضاعف بر روی کمر و زانوها خودداری کنید.
@ayeha313
🟡 شبهه
گفتم امام جعفر صادق كه بود؟ گفت: بنيانگذار فقه شيعه و از عالم ترين امامان شيعه.
گفتم خب اگر ايشان خیلی علم داشته اند، آيا كتابی كه نگارش ايشان باشد و ميزان علم وی را آشكار سازد موجود هست؟
گفت: نه، خودشان كتابی ننوشته اند، ولی بيش از شش هزار دانشجو داشته اند.
گفتم پس چرا كتابی ننوشته اند؟
از ارسطو كه بيش از دو هزار سال پيش می زيسته كتاب ارغنون، و از افلاطون كتاب ١٢جلدی جمهوريت به جا مانده كه ميزان علم آنها را آشكار می سازد. چطور در مورد ايشان اينگونه نيست؟
گفت: خلفای ظالم وقت اجازه ی نگارش به ايشان نمی داده اند.
گفتم پس با اين جو اختناق چگونه شش هزار دانشجو داشته اند؟
گفت: نمی دانم، ولی از ايشان احاديث بسياری به جا مانده است.
گفتم در كجا آمده؟
گفت: در كتاب بحارالانوار مجلسی و چند كتاب ديگر.
گفتم مجلسی در چه قرنی می زيسته؟
گفت: حدودا ٤ قرن پيش.
گفتم او از كجا به علم اين امام رسيد، در حالی كه حدود ٩ قرن بينشان فاصله بوده و كتابی از امام هم در دسترس نبوده؟ گفت: زياد كنجكاوی نكن.
🟢 پاسخ
🔹 صرف نظر از اشتباهات متنی در این شبهه، باید دانست که تنها راه کشف میزان علم یک فرد نگارش کتاب نیست، بلکه میزان دانش افراد را میتوان از طرق دیگر مانند پرورش شاگردان و نیز دانشی که به طور شفاهی به نسل های بعدی منتقل شده شناسایی کرد و چه بسا این روشها مؤثرتر باشد، چون درباره کتاب، ممکن است گفته شود دیگری نوشته و به دروغ به امام صادق علیهالسلام نسبت دادهاند.
🔻با این مقدمه یادآوری میشود که اولاً برخی از کتابهای نام برده شده مانند "ارغنون" این طور نیست که مانند کتاب های امروزی توسط ارسطو به نگارش در آمده باشد، بلکه نوشتههای پراکندهای از وی بوده که توسط شاگردانش جمعآوری شده است.
ثانیاً برخی از پژوهشگران حدود ۲۴ كتاب به امام علیه السلام نسبت میدهند مانند «رسالة فی علم الصناعة و الحجر المكرم» که فردی آلمانی به نام «دكترروسكا» در سال ۱۹۲۴ میلادی آن را به زبان آلمانی ترجمه و تحت عنوان «جعفر صادق امام شیعیان، كیمیاگر عربی» در هایدبرگ به چاپ رسانده است.
🔻ثالثاً امام صادق علیه السلام شاگردانی داشته که بعضاً پدر علوم جدید محسوب میشوند مانند جابر بن حیان که پدر علم شیمی است و به تصریح خودش از شاگردان امام صادق علیه السلام بوده است. (فهرست ابن ندیم ص۴۲۰)
🔻امام به شاگردان خود مطالبی آموزش داده که نشانگر احاطه حضرت بر زیست شناسی، انسان شناسی، نجوم و ... می باشد مانند آنچه مفضل بن عمر جمع آوری کرده و امروز در کتابی تحت عنوان «توحید مفضل» چاپ شده است.
🔻از امام صادق علیهالسلام دانش فقه یادگار مانده که برخی آموزههای حقوقی و جزایی آن قرنها بعد در بشر تثبیت شد مانند اصل برائت، اصل قانونی بودن جرم و مجازات، قاعده عدم عطف قانون بماسبق و...
🔻از اینها گذشته و از تمام تعاریف بزرگان مذاهب گوناگون از امام صادق علیه السلام که بگذریم، اساساً علم و فضیلت اصلی امام صادق و بقیه پیشوایان شیعه، علم قرآن است که موجب سعادت اخروی و جاودانه انسان میشود. اما چون سطح درک افرادی مانند شبهه افکن فوق، در این حد نیست و تنها علوم مادی را علم میدانند، به این نکته بسنده میشود که طبق آیه ۴۰ سوره نمل، «کسی که قطرهای از علم قرآن را داشته باشد میتواند تخت بزرگی را در یک چشم بر هم زدن از یمن به فلسطین منتقل کند. این در حالی است که ائمهی اطهار عالِم به همهی اسرار قرآنند». همچنین طبق روایات، تمام علوم بشر تا زمان ظهور، در برابر علمی که امام زمان علیه السلام برای بشریت به ارمغان می آورد دو بیست و هفتم (کمتر از ده درصد) است. (مختصر البصائر، ص ۳۲۰)
🔹اما اینکه گفته شده احادیث امام صادق علیهالسلام در کتابهایی با فاصله ۹ قرنی به دست ما رسیده، یک ادعای جاهلانه یا مغرضانه است. احادیث ایشان ابتدا در کتابهایی با قدمت بیش از هزار و صد سال و بیشتر ثبت شده (مانند کتاب کافی) که همهی آنها "سند متصل" تا خود زمان امام صادق علیهالسلام دارد. (سند متصل یعنی میدانیم چه کسانی به طور کتبی یا شفاهی حدیث را به نسل های بعدی منتقل کرده اند و خصوصیات فردی آنها از نظر صداقت، عدالت، مذهب و... چگونه بوده است). کتاب بحارالانوار و تمام کتابهای قرون بعد، احادیث کتاب های قدیمی مانند کافی را صرفاً بازنویسی کرده و با نظم و فصل بندی جدیدی عرضه کردهاند نه اینکه مستقیماً احادیث را به امام صادق علیهالسلام و آن هم پس از ۱۰۰۰ سال نسبت دهند.
@ayeha313
🔻چرا زنان بیشتر از مردان به خواب نیاز دارند؟
◽مغز زنان به زمان بیشتری برای بازیابی نیاز دارد؛ چرا که آنها در طول روز، چندین وظیفه را با هم انجام میدهند، از این رو به خواب بیشتری احتیاج دارند.
◽ زنانی که کمبود خواب دارند بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار داشته و بیشتر خشمگین میشوند. این درحالیست که در مقابل، این مشکلات بر مردانی که از خواب خود محروم هستند، تأثیر کمتری دارد.
@ayeha313
روز جهانی ماما گرامی باد !🤰
▫️نوزاد اولین نگاه معصومانه اش را به تو هدیه می کند و تو اولین کسی هستی که گریه اش را صبوری می کنی
▫️مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی گفت: در دوره شیوع کرونا در کشور تاکنون حدود ۲۴۰ نفر از ماماهای کشور مبتلا به کرونا شدهاند که از این تعداد حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از آنها بستری شدند و سه نفر نیز در مسیر خدمت به هموطنان جان خود را از دست دادند
+ 5 مه، روز جهانی ماما 🤱
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
روز جهانی ماما گرامی باد !🤰 ▫️نوزاد اولین نگاه معصومانه اش را به تو هدیه می کند و تو اولین کسی هستی
ممنون ماما
🌸 رهبرانقلاب: جمعیت مامایی کشور با صبر، دانش و تجربه، وظیفهشناسی و احساس مسئولیت حرفهای، مهمترین نقش را در حفظ سلامت مادر و کودک ایفا میکنند. تمام مردان و زنان مرهون منت ماماها هستند. ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
به مناسبت روز گرامیداشت ماما
@ayeha313
۱۶ اردیبهشت
#سالروز_درگذشت_حسین_منزوی
(زاده ۱ مهر ۱۳۲۵ زنجان -- درگذشته ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۳ تهران) شاعرغزلسرا و ترانهسرا
او که بیشتر بهعنوان شاعری غزلسرا شناخته شده است، شعر نیمایی و شعر سپید هم میسرود و نیز به آذری هم شعر میگفت. در سال ۱۳۴۴ وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد؛ اما این رشته را رها کرد و به جامعهشناسی روی آورد و این رشته را نیز ناتمام گذاشت و بعدها در سال ۱۳۵۸ با گذراندن واحدهای باقیمانده توانست مدرک کارشناسی بگیرد.
نخستین دفتر شعرش "حنجره زخمی" در سال ۱۳۵۰ با همکاری انتشارات بامداد بهچاپ رسید و با این مجموعه به عنوان بهترین شاعر جوان دوره شعر فروغ برگزیده شد. سپس وارد رادیوتلویزیون شد و در گروه ادب امروز در کنار نادر نادرپور شروع به فعالیت کرد. در زمان فعالیتش در رادیو، مسئولیت نویسندگی و اجرای برنامههای کتاب روز، یک شعر و یک شاعر، شعر ما و شاعران ما، آیینه و ترازو، کمربند سبز و آیینه آدینه را بهعهده داشت. وی چندی نیز مسئول صفحه شعر مجله ادبی رودکی بود.
او ترانهسرا هم بود و در ترانههایش نیز به مانند اشعارش عاشقانه میسرود و بهقول خودش "عشق هویت اصلی آثارش است"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آهنگ جدید شروین حاجی پور برای آمریکا و فلسطین👌
این ویدیو رو حتما ببینید و برای دوستانتون هم بفرستید...
@ayeha313