#پاسخ_شبهات
💢 در اسلام #علت بوجود آمدن رعد و برق #تازیانه و شلاق #فرشتگان است!! که به دستور خدا به ابرها میزنند!
در حدیث آمده که امام صادق به اصحاب گفت: رعد و برق صدای #شلاق فرشته ها بر ابرهاست!؟
این خرافات را باور کنیم؟
📚من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 525
#پاسخ
✅نکته اول
پیش از تحلیل و فهم هر جمله یا حدیث باید #سندیت و اعتبار آن مورد بررسی قرار گیرد:
در #روایتی مُرسل چنین آمده است: ابوبصیر از امام صادق(ع) در مورد صداى رعد پرسید؟ آنحضرت فرمود: «آواى رعد همچون #فریادى است که چوپانان و شتربانان براى راندن و بازداشتن شتران به صورت "هاى هاى" از گلو خارج میکنند»، ابوبصیر پرسید: فدایت گردم برق چه حالتى دارد؟ فرمود: «برق به منزله تسمه و دوال #فرشتگان است که با آن ابرها را میزنند و میرانند به جایى که خداوند عزّ و جلّ مقدّر فرموده تا باران در آنجا فرو بارد».
#روایات دیگری نیز شبیه این روایات به صورت «رُوِیَ» و مرفوع درباره صدای رعد و برق #نقل شده است.
همچنین مشابه این روایات در منابع تفسیری و روایی #اهل_سنت از رسول خدا(ص) نیز نقل شده است.
در نتیجه از #جهت_اعتبار روایی این حدیث محل بحث است.
📚الجامع لأحکام القرآن، ج 1، ص 217
✅نکته دوم
در صورتی که از مبحث سندی و روایی آن صرف نظر کنیم:
در اینگونه #روایات، ظاهر آنچه گفته شد مراد نیست، بلکه تنها از باب مثال و تشبیه است. به عبارت دیگر، در جامعه آن روز که هیچ #آگاهی نسبت به عوامل و اسباب طبیعی و غیر طبیعی رعد و برق وجود نداشت، امامان(ع) با این تعابیر خواستهاند از نیروهای ناپیدا و ناشناخته خبر دهند و #قدرت خدا را به رخ مردم بکشند.
✅نتیجه گیری:
با این وجود، نسبت دادن بسیاری از امور #طبیعی به امور ماورائی، نافی عوامل طبیعی آن نیست؛ چنانکه در احادیث فراوان از #نگاهبانان و فرشتگان شب و روز و فرشته #مرگ و فرستادگانى که براى یارى رساندن به مؤمنان گسیل و سبب آرامش خاطر آنان میشوند، سخن رفته است.
@ayeha313
🔴چرا باید بعد از عطسه،"الحمدالله"بگوییم؟!
(بادلایل علمی و بسیار جالب)
✅ از حضرت موسى بن جعفر عليه السلام درباره ی عطسه پرسیدن،فرمود:
🌺خداوند برای بنده اش نعمت هایى در سلامت بدن و اعضای او قرار می دهد و بنده، متوجّه این موارد نیست و خداوند را از یاد می برد.
🌼 لذا خداوند به بادی دستور می دهد که از بدن بنده عبور کند و از بینی اش خارج شود. در این هنگام، بنده، حمد خدا را به جا می آورد و با گفتن الحمدُ لله، در واقع شکر نعمت هایی را به جا آورده که فراموش کرده است.
📚در طب سنتی آمدن عطسه را دلیل بر رطوبت بیش از اندازه و مورد نیاز مغز تلقی می کنند که با عطسه که کل بدن را نیز درگیر می کند این رطوبت از مغز خارج می شود.
🌹امام صادق (علیه السلام)،
تا سه عطسه در روز را نشانه سلامتی
و بیش از سه عطسه در روز را نشانه درد و بیماری دانستهاند
🌻و در روایتی فرمودند: عطسه از بینی بیرون نمیآید، بلکه از همه بدن میآید همان سان که نطفه از بدن، سرچشمه گرفته و از آلت بیرون میآید، نمیبینید که انسان عطسه میکند تمام بدنش تکان میخورد؟
🌀عطسه در (روایات)
🌹پیامبر خداصلی الله علیه و آله:
عطسه کردن برای بیمار؛نشان بهبود وراحت بدن است.
🌹امام صادق(علیه السلام):
عطسه فراوان شخص را از پنج چیز ایمن میبخشد:
⚡نخستین آنها جذام است؛
⚡دوم بادهای بدخیمی که در سروصورت جای میگرند،
⚡سوم آنکه مایه ایمنی از ریزش آب درچشم میشود؛
⚡چهارم آنکه ازسختی حفره های بینی مصونیت میدهد
⚡وپنجم آنکه از بیرون آمدن مو درچشم ایمنی میدهد.
🌻امام رضا علیه السلام:
بدان که علت عطسه آن است که خداوند چون بنده ای را نعمتی دهد و او سپاس آن نعمت قرار میدهد. همچنین هیچکس عطسه نمی کند؛ مگر این که غذایش گوارا می شود.
🌻امام صادق (علیه السلام) فرمود:هر عطسه ای برای بدن سودمند است؛تازمانی که شمار آنها از سه بیشتر نشده است؛
اماچون از سه تا بیشتر شود درد و بیماری است.
📒الكافي، ج۲، ص۶۵۴
@ayeha313
✨ حدیث شمارهء ۱۸۴۳ نهج الفصاحه✨
🌸 نبی مکرم اسلام فرموده اند:
با خویشان دوستی کنید و همسایهء ایشان مشوید که همسایگی میان شما کینه پدید می آورد.
(البته قطعا نه در همهء موارد.
رسول گرامی اسلام با خویشاوندانشان در مدینه همسایه بودند).
@ayeha313
⁉️ سوال: 👇👇👇👇
🔰چرا پيامبر (ص) در نماز بر خود صلوات ميفرستاد؟
✍️پاسخ:
✅پيامبر اکرم (ص)داراي ابعاد مختلفي است بعد شخصي وفردي وديگري بعد اجتماعي ومسئوليت الهي که بعهده اوست بنابر اين فرستادن درود بر خود جنبه خود برتر بيني ندارد بلکه انجام تکليفي است که بعهده او گذاشته شده است. وقتي که خدا و ملائکه بر پيامبر درود مي فر ستند و مومنان هم مامور به فرستادن صلوات هستند خود پيامبر هم به اين تکليف مکلف است.
گفتني است که براي صلوات فرستادن بر پيامبر اکرم(ص) و اهل بيت ايشان روايات زيادي -در تفسير آيهي شريفهي «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً»[1] - وجود دارد. اين احاديث از طريق شيعه و سني نقل شده و در همهي آنها تأکيد شده است که بايد «آل محمد» به هنگام فرستادن صلوات ذکر شود. حتي در بعضي از اين روايات تصريح شده که اگر در صلوات، «آل محمد» ذکر نشود، آن صلوات ناقص و نا تمام است
.
2. نماز خواندن پيامبر اسلام(ص) همانگونه است که در منابع حديثي بيان شده و همهي مسلمانان موظف به آن هستند. و بايد به گونهاي خوانده شود که آنحضرت بجا ميآوردند. اين مسئله نه تنها در نماز، بلکه در ديگر احکام دين نيز چنين است و بايد مسلمانان از پيامبر اکرم(ص) پيروي کنند.
در نماز، يکي از جاهايي که بر پيامبر و اهل بيت او صلوات فرستاده ميشود، تشهد است؛ چنانکه در روايات آمده است که؛ خداوند متعال پيامبرش حضرت محمد(ص) را به معراج برد.
جبرئيل اذان گفت و نماز را به پيامبر آموخت، به همين کيفيت و شکلي که ميخوانيم. سپس در تشهد به او فرمود: بر خودت و بر اهل بيتت درود بفرست. پيامبر گفت: صَلَّى اللَّهُ عَلَيَّ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِي. (4) از اين جمله معلوم ميشود که پيامبر اسلام(ص) در تشهد بر خود و بر اهل بيت عصمت و طهارت(ع) درود ميفرستاد.
3. در روايات پيشوايان معصوم(ع)، نيز تشهد با عبارتهاي مختلفي نقل شده است که در تمامي آنها گواهى بر عبوديت و رسالت حضرت محمد مصطفي(ص) و نيز فرستادن صلوات بر آن حضرت و آل طاهرينش وجود دارد؛
مانند اينکه امام صادق(ع) کيفيت تشهد را اينگونه فرمود: «الْحَمْدُ لِلَّهِ، أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيکَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَقَبَّلْ شَفَاعَتَهُ فِي أُمَّتِهِ وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ».[6] به همين دليل؛ فقهاي شيعه، فتوا بر لزوم صلوات در تشهد دادهاند.[7]
بنابراين، پيامبر(ص) نماز و اجزاي آن (مانند تشهد) را از پيش خود ابداع نکرده و تمامي آنها (حتي چگونگي و محتواي صلوات) به دستور و راهنمايي خداي متعال بوده است.
[1]. احزاب، 56: «خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود ميفرستد اى کسانى که ايمان آوردهايد، بر او درود فرستيد و سلام گوييد و کاملاً تسليم (فرمان او) باشيد».
[2]. کلينى، محمد بن يعقوب، الکافي، محقق و مصحح: غفارى، على اکبر، ج 3، ص 486، دار الکتب الإسلامية، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.
[3]. شيخ طوسى، محمد بن حسن، تهذيب الأحکام، ج 2، ص 92، دار الکتب الإسلامية، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.
[4]. ر.ک: بحرانى، يوسف بن احمد، الحدائق الناضرة في أحکام العترة الطاهرة، محقق و مصحح: ايروانى، محمد تقى، مقرم، سيد عبد الرزاق، ج 8، 456 – 459، دفتر انتشارات اسلامي، قم، چاپ اول، 1405ق.
@ayeha313
💢خوشرویی با دوست و دشمن
✅حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعليها:
خوشرويى با مؤمن، موجب دستيابى به بهشت مىشود
و خوشرويى نسبت به دشمن، انسان را از عذاب آتش حفظ مىكند.
📚بحارالانوار، ج ۷۳، ص ۴۰۱
@ayeha313
🔴رضای خدا یا خلق خدا؟
✳️ عارفی ناشناس به نانوایی رفت و چون لباس درستی نپوشیده بود نانوا به او نان نداد و عابد رفت.
💠مردی که آنجا بود عابد را شناخت، به نانوا گفت این مرد را میشناسی؟
گفت: نه.
✨مردگفت: این فلان عابد بود که تو او را رد کردی!
🔷 نانوا گفت: من از مریدان اویم، دوید دنبالش و گفت میخواهم شاگرد شما باشم، عابد قبول نکرد.
☘نانوا گفت اگر قبول کنی من امشب تمام آبادی را طعام می دهم،
عابد قبول کرد.
🔸وقتی همه شام خوردند، نانوا گفت: آقای من دوزخ🔥یعنی چه؟
❄️عابد پاسخ داد: "دوزخ یعنی اینکه تو برای رضای خدا یک نان به بندۀ خدا ندادی،
ولی برای رضایت دل بندۀ خدا،یک آبادی را نان دادی ...!!!
📘پندهای حکیمانه
@ayeha313