پرخاشگری نوجوان🧑🏻 را با این راهکارها کنترل کنید.
1.باج ندهیم؛
نوجوان نباید برای حذف مانع، از پرخاشگری، سروصدا، حرف زشت زدن، در را محکم کوبیدن، به درودیوار مشتزدن🤛🏻 و مسائل این چنینی استفاده کند. ریشه این رفتار به این دلیل است که نوجوان فهمیده است که من هرچه میخواهم اول خانواده با آن مخالفت میکند و من صدایم را بالا میبرم و دادوبیداد میکنم و چون خانواده حوصله دادوبیداد ندارند، میگویند ما خسته هستیم، برو هر کاری میخواهی بکن. یا نوجوان به طریقی میخواهد، دل والدین را بسوزاند؛ مثلاً میگوید شما چه پدر و مادری هستید، مردم پدر و مادر دارند، ماهم پدر و مادر داریم، کاشکی شما پدر و مادر من نبودید، وقتی این حرفها را میزند پدر 🧔🏻و مادر 🧕🏻حس بدی پیدا میکنند و برای اینکه این حس بد را از بین ببرند و بگویند من آدم خوبی هستم، راضی به انجام آن عمل میشوند و نوجوان را به پرخاشگری مجدد تشویق میکنند و در برابر سلاح پرخاشگری او، تسلیم میشوند.
#نوجوان
@ayeha313
🟡 شبهه
اگر دین ما حق است، چرا کشورهای غربی و کفار پیشرفته ترند و کشورهای مسلمان عقب مانده؟
🟢 پاسخ
🔹برای مقایسه وضعیت کفار و مسلمانان، تنها نباید وضعیت فعلی را ملاک قضاوت قرار داد. پس از ظهور اسلام، تمدن بلامنازع و بی رقیب عالم، تمدن اسلامی بود و همین غرب در آن زمان عقب ماندهٔ علمی، صنعتی و اقتصادی به شمار می رفت.
🔹 موفقیت در هر زمینه ای منوط به وجود عواملی است که #کمترین سهم را ایمان یا حقانیت اعتقاد به خود اختصاص میدهد. خدای سبحان در قرآن میفرماید هم مومنان را و هم کفار را برای رسیدن به اهدافشان مدد میرساند؛ (كُلًّا نُمِدُّ هَؤُلَاءِ وَهَؤُلَاءِ مِنْ عَطَاءِ رَبِّكَ وَمَا كَانَ عَطَاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا؛ اسراء/20)
🔹 پیشرفت و توسعه هم دلایل متعددی دارد که برخی از آنها ذاتاً و برخی با آموزش های فرهنگی در مغرب زمین بیشتر وجود دارد.
برخی از این عوامل که طبق قرآن، امداد الهی را صرف نظر از اعتقادات در پی دارد عبارت است:
1⃣ تلاش و پشتکار:
وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى (نجم/39)
2⃣ کار گروهی: (ید اللّه مع الجماعة)
آیات متعددی مومنان را به تشکیل گروه و جمعیت دعوت کرده؛ ولتکن منکم #امة...، فلولا نفر من کل فرقة #طائفة...، قوموا لله #مثنی و فرادی...، عباداتی مانند نماز جماعت، جمعه، حج و... در راستای تقویت جمع گرایی است. این در حالیست که شرقی ها بخصوص ما ایرانیها، ذاتا یا به دلایل فرهنگی و تاریخی به کار انفرادی علاقه بیشتری داریم و لذا نتیجه کمتری میگیریم.(موفقیتهای ورزشی در رشته های انفرادی موید این مدعاست)
3⃣ خطرپذیری و صبر در برابر مشکلات؛ در آیات متعددی این قانون که خدا همراه و مددکار صابران است ؛ (إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ) تکرارشده است.
👈جالب آنکه حتی قرآن کریم پس از آنکه مومنان را به استمداد از نماز و صبر دعوت میکند، امداد و همراهی را در خصوص #صابران ذکر میکند:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ (بقره/153)
♦️نکته
❇️مفهوم صبر عبارت است از نهراسیدن از مشکلات که معادل واژه #ریسک در زبان انگلیسی است. آنها بسیار ریسک پذیرند در حالی که ما ایرانیان حاضریم سود اندک ولی مطمئن بانک را داشته باشیم اما از مشکلات سرمایه گذاری در فعالیتهای تولیدی و اشتغالزا در امان باشیم
✅خلاصه آنکه حقانیت اعتقاد چندان در موفقیت دخالت ندارد و عوامل موفقیت از نظر عقل و شرع اموری هستند که به دلایل متعدد تاریخی، فرهنگی، سیاسی، استعمار و..... امروزه در حد بایسته ای در جامعه ما یافت نمیشود. هر چند از این نظر نسبت به قبل، وضعیت بهتر شده است.
♦️نکته مهم (نقش ایمان)
❇️پس از رعایت شرایط فوق، خدای متعال به عملکرد مومنان برکت مضاعف خواهد بخشید اما در صورتی که اصلا فعالیتی نباشد، امدادی هم نخواهد بود؛
«از تو حرکت، از خدا برکت»
@ayeha313
#دین_گریزی
💢دین ناقص یا دینداران پر مدعا
اینکه #آمارها (تجاوز، خودکشی، فقر، طلاق...) را کنار هم بگذاریم بعد به این نتیجه برسیم مردم از #دین خیری ندیده اند و یا اساسا دین توانایی پاسخ نیازهای جامعه مدرن را ندارد خطاست.
خطای بزرگتر آنجاست که اصل دین را ناقص و مردم را دین گریز بدانیم
انسان بنا به #فطرت خود نمیتواند دین گریز باشد.
اما باید #قبول کرد دینداران پر مدعا مردم را از دین فراری میدهند.
پس عیب از دین نیست، از دیندارانی است که دین را فدای منافع خود میکنند.
اگر برای مردم #حدیثی بخوانیم که فی المثل #ساده_زیست باشید اما خودمان به آن حدیث #عمل نکنیم تبدیل به دیندارانی شده ایم که تیشه به ریشه دین زده ایم.
کمتر حرف بزنیم، بیشتر عمل کنیم.
@ayeha313
#کودک
راستگویی را تقویت کنید👇
✍️ محدودیت های منطقی اعمال کنید. انتظارات غیر واقعی نداشته باشید.
✍️ کارآگاه بازی درنیاورید. پرسشهای فشرده فراوان، محرک دروغگویی است.
✍️ برای راستگویی امنیت ایجاد کنید. تنبیه و سرکوفت، راست گویی را به مخاطره می اندازد.
✍️ از فرزندتان توقع درستکاری داشته باشید. شرایط را طوری پیش نبرید که مچ گیری کنید.
✍️ راستگویی را تحسین کنید.
👇👇👇
@ayeha313
خدایا
دراین سه شنبه زیبای بهـاری🍃
دستی به زندگی همه عزيزانم بکش
🌸الهی
کانون
خانواده دوستانم گرم باشه
🌸🍃ازصداقت
🌸🍃پاکی
🌸🍃درستی
🌸🍃محبت وصمیمیت
آمیـن...🙏
@ayeha313
امیرالمومنین ؛ امام علی علیه السلام :
فَمِنْهُمُ الْمُنْكِرُ لِلْمُنْكَرِ بِيَدِهِ وَ لِسَانِهِ وَ قَلْبِهِ ، فَذَلِكَ الْمُسْتَكْمِلُ لِخِصَالِ الْخَيْرِ...!
گروهى ، منكَر را با دست و زبان و قلب انكار مى كنند ، آنان تمامى خصلت هاى نيكو را در خود گرد آورده اند...!
منبع : 👇
کتاب شریف نهج البلاغه ؛ حکمت ۳۷۴
@ayeha313
💠معیار اصلی انتخاب همسر💠
☘تنها معیار ازدواج کفویت و همتایی است. برای اینکه انسان همتای خود را انتخاب کند، باید اهلیت ها را در نظر بگیرد. مهمترین اهلیت، اهلیت ایمانی است. یعنی ببیند اگر خودش اهل ایمان و انس با خدا است و هدف اش این است که به رنگ خدا زندگی کند، همسری انتخاب کند که او هم در همین مسیر باشد.
👌همتایی و اهلیت ها عبارتند از:
1- اهلیت در دین.
2- اهلیت در مذهب.
3- همتایی در فرهنگ و زبان و سواد.
4- اهلیت در کشور و شهر.
5- همتایی در دیدگاه سیاسی.
6- همتایی خانوادگی در طبقه اقتصادی و اجتماعی.
7- همتایی در مقدار سن و سال.
8- همتایی در زیبایی ظاهری.
☘معیار اصلی #ازدواج اهلیت در ایمان، یعنی دین و مذهب است، ولی اهلیت ها و همتایی های دیگر هم مهم است و به هر مقدار که بیشتر این گونه اهلیت ها رعایت شود، افراد خانواده ای که می خواهد تشکیل شود اعم از زن و شوهر و فرزندان بیشتر به هم نزدیک هستند، به هنجارتراند، با هم انس بیشتری می گیرند، نسبت به هم درک و تفاهم بهتری دارند و در نتیجه زندگی برایشان شیرین تر و آمیخته با خوشبختی بیشتر است.
💫همتایی و اهلیت، یعنی ببینی با چه کسی می خواهی انس بگیری و الفت برقرار کنی، جهت زندگی برای #انتخاب_همسر خیلی مهم است. با کسی که جهت زندگی اش مخالف تو است، نمی توانی انس بگیری. زن و شوهر باید هر دو همسفر یک جاده باشند و به سمت یک هدف حرکت کنند تا بتوانند با هم مانوس بشوند و همدیگر را درک کنند.
💫دو #همسر اگر در دو جهت مقابل در حرکت باشند، ممکن است بدن های شان با هم باشد و ظاهرا در زیر یک سقف زندگی کنند، ولی روح ها و دل های شان با هم فاصله دارد و به جایگاه های متفاوتی تعلق دارد.
☘قرآن کریم برای بیان کفویت و همتایی می فرماید: مومنان برای مومنان و کافران برای کافران هستند، یعنی اهلیت ایمانی برای ازدواج لازم است. دلیل آن هم روشن است. روح مومن با مومن انس دارد و روح کافر با کافر.
مومن، یعنی کسی که ماورای ماده و خداوند را قبول دارد و باور کرده است که سعادت انسان از طریق انس با خدا و قرب به او تامین می شود، انبیا برای این آمده اند که انسان را با خدا آشنا کنند و راه انس به خدا را به او بیاموزند.
و کافر یعنی کسی که این فرایند را قبون ندارد و سعادت خود را در انس به دنیا و بهره مندی از مواهب و لذت های دنیوی می داند، به ماورای ماده اعتقادی ندارد و از آن رو با دین نیز آشنایی ندارد و از آن بهره نمی برد.
☘اگر مردی در مسیر انس با خدا باشد و همسرش در مسیر انس به دنیا و یا بالعکس، بدترین نوع عدم هماهنگی و نبود همتایی اتفاق افتاده است. در چنین خانواده ای ناهنجارترین فرزندان پرورش می یابند، حتی بدتر از اینکه هر دو اهل دنیا باشند.
▫️بهترین و به هنجارین حالت این است که هر دو مومن و به رنگ خدا باشند، ولی همتایی آنقدر موثر است که حتی اگر هر دو اهل دنیا و کافر باشند، ممکن است نسبت به خانواده ای که زن و مرد همتایی در ایمان ندارند، فرزندان بهتری داشته باشند، چون با هم هماهنگ اند و هر دو نوع تربیت خاصی را با هماهنگی اجرا می کنند، ولی در صورتی که این همتایی وجود نداشته باشد، وضعیت بسیار نابهنجار می شود و فرزندانی که از این خانواده تحویل جامعه می شود، شخصیت های ضعیف و متزلزلی دارند، چون نمی دانند اهل کجا هستند، به راهی بروند که پدرشان پیشنهاد می کند، یا به حرف مادرشان گوش بکنند و با او همراه شوند.
این گونه فرزندان برای انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل و همسر با دشواری های بسیاری در گزینش روبرو هستند و همواره با دو نظر و دیدگاه متفاوت و متقابل والدین خود مواجه اند و نمی توانند تصمیم بگیرند.
@ayeha313
"گوش دادن" مهمترین مهارت ارتباطی است که میتواند باعث ایجاد و تداوم احساس صمیمیت شود.زمانی که خوب گوش میدهید، همسرتان را بهتر درک میکنید، دقیقا با وی همساز میشوید، از رابطهی زناشوییتان بیشتر لذت میبرید و بدون ذهنخوانی کردن، دلیل گفتار و رفتار همسرتان را میفهمید.گوش دادن، تعهدی برای درک و همدلی، کنار گذاشتن علایق، نیازها و پیش داوریهای خود، به منظور دیدن مسائل از نگاه همسرتان است.گوش 👂🏻دادن به نوعی تحسین همسرتان نیز بهحساب میآید چرا که در بر دارندهی این پیام است: «من به تو توجه دارم و میخواهم بدانم که فکر، احساس و خواسته تو چیست»
#همسرداری
@ayeha313
8.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️حکم انواع رقص😎
⁉️حکم رقص در اسلام چیست؟چه زمانی رقصیدن مجاز است؟🤔
🔻رقص زن به تنهایی و بدون موسیقی چه حکمی دارد؟🧐
#ستاد_ترویج_احکام
💠 #استاد_محمدی
#احکام_رقص
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━