🔥عزای عمومی برای شاعر هرزهسُرا❗️
🔻چند سال بعد از حادثه عاشورا فساد و فحشا مدینه و مکه را چنان فرا گرفت که محل نزول وحی و شهر پیامبر، تبدیل به مرکز رقاصه ها و آوازه خوانان و عشرتکدهها شد.
🔻تا جایی که وقتی یکی از شعرای مشهور و فاسد هرزهسرا مُرد؛ مکه و مدینه در عزا و ماتم فرو رفتند و مردمان فقیر و غنی با چشمان اشکبار در فراق او می گریستند!!
🔻این هرزگی فرهنگی جامعه اسلامی، در کنار تهی شدن افکار مردمان آن عصر از اندیشههای واقعی اسلامی تا جایی پیش رفت که اصل نبوت پیامبر هم مورد تمسخر و اهانت قرار می گرفت! تا جاییکه بعضی می گفتند چون جانشینی از پیامرسانی مهمتر است پس چون خلیفه، خلیفه الله است جایگاهش از پیامبر که رسول الله است بالاتر است!!
🔻علاوه بر اینها خشونت سهمگین بنی امیه در جریان شهادت امام حسین، واقعه هولناک حَرّه، سرکوب کامل قیام توابین، شهادت مختار و ... فضای وحشتناکی را ایجاد کرده بود.
🔻امام سجاد(ع) در چنین شرایطی پرچم امامت را به دوش گرفت. شرایطی که از دوران همه ائمه قبل و بعد ایشان سختتر و تلختر بود.
🔻اما امام سجاد(ع) در طول بیش از سه دهه، با تدبیر و مجاهدت، چنان جامعه اسلامی را از نو ساخت که تعداد یاران انگشت شمار اهلبیت بعد از حادثه عاشورا تبدیل به سیل شیعیان اهلبیت گردید و محبوبیت عمیق امام سجاد میان همه گروههای گوناگون اجتماعی و مذهبی به طور عجیبی گسترش یافت به طوری که امام باقر (ع) در حلقه بزرگ شیعیان قرار گرفت و آن نهضت بزرگ علمی را ایجاد کرد.
🔻بنابراین باید تصویر امام «بیمار» و گوشه گیر و منفعلی که ظالمانه یا جاهلانه برای امام زینت پرستشگران ساخته شده است در اذهان اصلاح شود.
🔻برای معرفی شخصیت و دوران امام سجاد دهها فیلم و سریال جذاب می توان ساخت که سریال جاودانه مختار گوشهای کوچک از وقایع آن زمان است.
🔻البته کم کاری هنری و رسانهای ما در این زمینه واقعا نابخشودنی است!
@ayeha313
🔴هنگام قرار گرفتن در موقعیت های گناه،چیکار کنیم؟!
✅آیتالله العظمی آسید ابوالحسن اصفهانی فرموده بودند:
🔆 گاهی خدا برای امتحان کردن بندگانش، راههای گناه را هم به وسیله شیطان،جلوی آنها قرار میدهد.
💥و اتفاقاً آنها که میخواهند به اخلاص برسند،
✅باید بدانند که پروردگار عالم آنها را به راههایی مبتلا میکند که در آن راهها امکان ورود به گناه است و اگر دوری کردند آن وقت است که به اخلاص میرسند.
✅آیتالله سلطانآبادی فرمودند:
💥اجتناب از گناه این نیست که پروردگار عالم میخواهد بگوید: در مقابل گناه قرار نگیری!
❗️برعکس!!
یکدفعه میبینید یک معامله شیرین برایتان پیش میآید، هیچ کسی هم از آن معامله شیرین خبر ندارد و میتوانید راحت هم در آن معامله لقماتی را به دست بیاورید که صورت ظاهرش هم قانونی و حلال است اما خودتان میدانید که این لقمه، لقمه حرام🔥 است.
☄پس آیا اجتناب یعنی اینکه گناه را برای شما برمی دارند؟!
🔷 خیر، برعکس گناه در مقابل شما قرار میگیرد و شما نباید انجام دهید، اگر موفق شدید بدین ترتیب به درجه اخلاص و کم کم به مراتب عالی می رسید.
@ayeha313
#بوعلی_سینا
زادهٔ: ۱ شهریور ۳۵۹
روستای افشنه در بخارا(پایتخت سامانیان)، درازبکستان کنونی
درگذشت: ۳۱ خرداد ۴۱۶ (در سن ۵۷ سالگی)
همدان، ایران
آرامگاه: آرامگاه بوعلی همدان
ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، مشهور بهابوعلیِ سینا، ابن سینا، پورسینا و شیخ الرئیس (زادهٔ ۳۵۹ ه.ش – درگذشتهٔ ۲ تیر ۴۱۶، ۹۸۰–۱۰۳۷ میلادی «۳۷۰ ،۴۲۸ ه قمری» همهچیزدان،پزشک، ریاضیدان،اخترشناس، فیزیکدان، شیمیدان، جغرافیدان، زمینشناس،شاعر، منطقدان، فیلسوف، موسیقیدان و دولتمردایرانی و از مشهورترین و تأثیرگذارترینِ فیلسوفان ودانشمندان ایرانزمین و جهان است که به ویژه به دلیل آثارش در زمینه فلسفه و پزشکی اهمیت دارد. آثار اصلی او دو دانشنامه علمی و فلسفی جامع به نامهای کتاب شفا و دانشنامهٔ علائی، و همچنین القانون فی الطب به عنوان یکی از معروفترین آثار تاریخ پزشکی است
وی در کودکی نبوغ شایانی از خود بروز داد و در جوانی از جمله دانشمندان و پزشکان خاص دربار امیر نوح سامانی دربخارا بود. سپس با زوال سامانیان و نزدیک شدن خطر سپاهسلطان محمود غزنوی از بخارا به گرگانج خوارزم رفت و از آنجا به گرگان نزد امیران آل زیار پناه برد. سپس، در خدمتمجدالدوله رستم امیر آل بویه در ری رسید و پس از آن درهمدان وزیر شمسالدوله دیلمی بود. پس از مرگ امیر، وی را زندانی کردند تا اینکه از آنجا گریخت و نزد علاء الدوله، حاکماصفهان از آل کاکویه رفت و در خدمت او بود تا نهایتاً در همین منصب در سفر به همدان درگذشت.
در
در حوزه دانش منطق ابن سینا با ابداع دو نظریه «قیاس اقترانی شرطی» و «موجهات زمانی» از منطق ارسطویی پا فراتر نهاد در طرح نوینی از منطق موسوم به منطق سینوی را در تمدن اسلامی پی نهاد که پس از وی تا زمان خواجه نصیرالدین طوسی تکمیل گردید.در حوزه فلسفه وی کوشید تا فلسفه مشائی را با دین سازگار سازد. در این جهت علاوه بر اثبات وجود خداوند بمثابه واجب الوجود فلسفی، به حل عقلی مسائلی از قبیل صدور کثرت از وحدت، علم خداوند به جزئیات، پیوند حادث و قدیم، رابطه ذات و صفات خدا پرداخت. در حوزه نفس نیز بحث تجرد و خلود را طرح میکند. وی معقول ثانی و اولی را تفکیک میکند و در موضوع شرور تقریر نوینی ارائه میدهد.
وی ۴۵۰ کتاب در زمینههای گوناگون نوشتهاست که شمار زیادی از آنها در مورد پزشکی و فلسفه است. جرج سارتن در کتاب تاریخ علم، وی را یکی از بزرگترین اندیشمندان و دانشمندان پزشکی میداند.همچنین وی او را مشهورترین دانشمند دیار ایران میداند که یکی از معروفترینها در همهٔ زمانها و مکانها و نژادها است.همچنین وی در زمرهٔ فیلسوفان بزرگ جهان قرار دارد. دانشنامهٔ فلسفهٔ دانشگاه تنسی ابن سینا را تأثیرگذارترین فیلسوف جهان پیش از دوران مدرن معرفی میکند.تقریرهای فلسفی وی بسیار بر فلاسفه بزرگ بعدی از جمله ملاصدرا، توماس آکوئیناس و دکارت مؤثر بودهاست و علاوه بر مکتب سینوی در جهان اسلام که همچنان استمرار دارد، مکتب سینوی در فلسفه قرون وسطی اروپا نیز پدید میآید. تجرید الاعتقاد خواجه نصیرالدین طوسی، کلام شیعه را به رنگ فلسفه سینوی درمیآورد. در مخالفت با وی از یک سو محمد غزالی و فخر رازی از موضع کلام اشعری و از سوی دیگر ابن رشد اندلسی از موضع فلسفه ارسطویی کتاب مینویسند.
نام ابنسینا، حسین و نام پدرش عبدالله که فرزند حسن و حسن فرزند علی و علی فرزند سینا بود؛ بنابراین به ابنسینا یا ابوعلی سینا ملقب شد. عبدالله پدر ابنسینا اهل بلخ بود و در زمان سلطنت نوح دوم سامانی از پادشاهان سامانی از بلخ بهبخارا آمد و کارمند دارایی روستایی بنام خرمیثن شد و از ده نزدیکی بنام افشنه با دختری بنام ستاره ازدواج کرد و اولین فرزندش را حسین نام گذاشت که همان ابنسیناست. پدر و برادر ابن سینا مجذوب تبلیغات اسماعیلیه شده بودند، اما ابنسینا از آن دو پیروی نکرد. وی حافظه و هوشی خارقالعاده داشت. بهطوریکه در ۱۴ سالگی از آموزگار خود پیشی گرفت.
زادروز او در ایران، یعنی ۱ شهریور، روز پزشک نام گرفتهاست.
آرامگاه بوعلیسینا در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان
واقع شده
میگویند ابن سینا در سفر به همدان مبتلا به قولنج شد که پیشتر هم به آن مبتلا شده بود و در اثر آن در روز ۲ تیر ۴۱۶ هجری شمسی درگذشت و در همدان به خاک سپرده شد. اما علت اصلی مرگ ابن سینا مشخص نیست. میدانیم که او مدتها از یک بیماری رنج میبردهاست. حدس زده میشود که علت مرگ او شاید سرطان روده بزرگ، آمیبیاز و … بوده باشد.
ابن سینا در همان محل مرگ، یعنی همدان به خاک سپرده شد وآرامگاه بوعلیسینا هماکنون در این شهر قرار دارد.آرامگاه پورسینا یکی از میدانهای اصلی شهر است در امتداد ضلع شمالی و جنوبی این میدان دو خیابان بوعلی سینای شمالی و جنوبی و در امتداد ضلعهای شرقی بلوار آیتالله مدنی و غربی آن بلوار خواجه رشید قرار دارند، این آرامگاه در سال ۱۳۲۷ خورشیدی بر اساس طرح برنده مسابقه، هوشنگ سیحون، ساخته شد.
همچنین مدفن شاعر مشهور عارف قزوینی در مجاورت بنای این آرامگاه است.
ابن سینا و ازدواج
در منابع تاریخی هیچ گزارش جدی دربارهٔ ازدواج ابن سینا مطرح نشدهاست، جز اینکه برخی گفتهاند با دختری به نام یاسمین که کنیز فراری خلیفه بغداد بود، ازدواج کرد، که آن هم دیری نپایید.
جایزه ابن سینا یونسکو
سازمان یونسکو هر دو سال یک بار جایزهای به نام ابن سینا را از میان افرادی که در فلسفه اخلاق و علم پیشرو هستند اهدا میکند.
جایزه ابن سینا آلمان
در سال ۲۰۰۵ میلادی دکتر «یاشار بیلگین»ترک تبار (عضو حزب راستگرای اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان) با همکاری چند فرد دیگر، کانونی عامالمنفعه به نام "آویسنا پرایز" (Avicenna-Preis e.V) در شهر فرانکفورت آلمان بنیان نهاد تا سالانه به انتخاب هیئت داوران «جایزه ابن سینا»را به افراد یا سازمانهایی که در راه تفاهم فرهنگی ملتها کوشا بودهاند اعطاء کند. مبلغ سقفی این جایزه تا یکصد هزار یورو تعیین شده که از طرف شخصیتهای حقوقی و حقیقی مختلف مهیا میشود.
@ayeha313
خـدایـا🙏
در اولین چهارشنبه شهریور
عافیت و تندرستی
موفقیت و کامیابی
بخشش و آرامش
را به دوستانم عطا کن🌺
و ناخوشی و بیماری
غم و اندوه
را از آنها دورگردان🌺
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢چگونه آماده مرگ شویم
از امام علی (ع)پرسیدند:
چگونه آمادهی #مرگ شویم؟
امیرالمومنین امام علی(ع) فرمودند:
با انجام واجبات، ترك محرّمات،
و دارا بودن اخلاق خوب.
در این صورت، چنين فردى برايش فرقی ندارد كه او بهسراغ #مرگ رود يا مرگ به سراغ او بيايد.
قسم به خدا كه براي علی، فرقى ندارد كه او به سراغ #مرگ رود يا مرگ به سراغ او بيايد.
📚ترجمه عيون أخبار الرضا،جلد ۱،صفحه ۶۰۲
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام 💢یکی از آن ۷۲ نفر 🔰#جُونِ_بن_حُوَی 📣📢🔉🔊📣بیایید دینی پیدا ک
#آشنایی_با_یاران_امام_حسین_علیه_السلام
💢یکی از آن ۷۲ نفر
🔰#سعید_بن_عبد_الله_حنفی
📿شهید نماز ظهر عاشورا "سعید بن عبدالله حنفی"
✉️سعید بن عبدالله حنفی از افراد سرشناس کوفه بود. جوانمردی عابد و زاهد و شجاع که نامه مسلم بن عقیل را به امام حسین (علیه السلام) رساند...
🕌🏹روز عاشورا وقت نماز ظهر، سعید به همراه چند تن دیگر از اصحاب امام علی (علیه السلام) مقابل تیر اندازان لشکر عمر سعد ایستادند و خود را سپر نمازگزاران کردند. امام حسین (علیه السلام) و یارانش به نماز خوف ایستادند و سعید آن قدر تیر باران شد که به محض پایان نماز بر زمین افتاد..
🥀امام حسین (علیه السلام) خود را به بالین او رسانید.سعید گفت: ای فرزند رسول خدا! آیا به پیمانم وفا کردم؟ امام حسین (علیه السلام) فرمودند: آری و تو پیشاپیش من در بهشت هستی.. و او شهید شد.. او در لحظه شهادت ۱۳ تیر بر بدن داشت.
#ادامه_دارد
@ayeha313
🔺 یکی از بدترین اعتیادها ، فکر و خیال کردن است !
بیش از حد فکر کردن ، شما را نابود می کند !
🌸 موقعیتی که در آن قرار دارید را پیچیده تر می کند ، شرایط را به هم گره می زند ، باعث نگرانیتان می شود و همه چیز را از آنچه که در واقعیت است ، بدتر می کند !
🌸 مثلا بعضیا یه مهمونی که میرن میان خونه هی فکر میکنن چرا اینو گفتم ، چرا اینو نگفتم . منظور فلانی از اون حرفش کی بود ، چی بود ؟ و این دست افکار ...
🌸 یه نوع وسواس فکری ، می بینی طرف معمولاً سرش پایینه و تو فکر و خیاله ...
🌸 یکی از بهترین راه حل ها اینه که زندگیتونو اونقدر با ( فکر خوب و کار خوب پر کنید ) که دیگر فرصتی برای فکر بد و کار بد باقی نماند !
🌸 وقتی بیکاری و کار مفید انجام نمیدی خب معلومه ذهنت صد جا میره ... ذهن یه در بازاست ، که کلیدش باید دست خودت باشه !
@ayeha313
#اطلاعات_فرهنگی
پیشوند/پسوند، به معنی "پسرِ فلانی" در زبان های مختلف:
فارسی: علی+«پور»
ترکی: علی+«اوغلو»
ایرلندی: «مک»+براید
اسپانیایی: فرناند+«ز»
پرتغالی: فرناند+«س»
اوکراینی: یوشچن+«کو»
لهستانی: کوال+«سکی»
ایتالیایی: «دی»+استفانو
عربی/عبری: «بن»+علی
روسی: ایوان+«ف»/«ویچ»
انگلیسی/آلمانی/اسکاندیناوی: پیتر«سن»
@ayeha313
🔰در یکی از اذکار میخوانیم: «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی» اینکه امام مهدی(عج) ما را هلاک کند و یا نکند معنایش چیست؟!
✍️پاسخ:
✅ابتدا باید گفت که عبارت مذکور «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی»، در منابع روایی وارد نشده است بلکه گفته شده که یکی از بزرگان، در تشرف خود این ذکر را آموخته است.
🔹به هر حال، در اینباره باید گفت:
🔸امام زمان(عج) خلیفه خدا است و طبق حدیث ثقلین، همطراز قرآن است. همانطور که خدا هادی و مضلّ است (هم هدایت کننده و هم گمراه کننده) و همانطور که قرآن موجب هدایت اهل تقوا است، عامل گمراهی افراد فاسق و ظالم است، به همین صورت، امام زمان نیز عامل هدایت مؤمنان و گمراهی و هلاکت دنیاطلبان است؛ یعنی برخی از مردم به دلیل سرپیچی و مخالفت با قرآن و اهل بیت و امام زمان خود، به ورطه هلاکت و شقاوت میافتند.
🔹 بنابراین، معنای این جمله این نیست که امام زمان افراد صالح و درستکار را هلاک میکند، بلکه همانگونه که قرآن در صورت بیتوجهی و مخالفت، موجب هلاکت عدهای میشود، مخالفت با امام نیز میتواند به هلاکت افرادی بیانجامد و افراد باایمان در این ذکر، دست به دعا برمیدارند که چنین چیزی رخ ندهد.
📎 #مهدویت
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
در هیچ جای قرآن، برای کسی که حجاب را رعایت نمیکند، مجازات تعیین نشده است همان طور که برای غیبت کردن تعیین نشده، چون اینها اصل اخلاقی اند و در اصول اخلاقی اجبار نمیشود....
اینکه مدام تاکید میشود موی زن، پای زن، بدن زن پیدا نشود، این باعث میشود تا به زن نه نگاه انسانی بلکه نگاه جنسیتی شود، باید با عدم تاکید بر این امور اجازه دهیم به زن نگاه انسانی شود نه جنسیتی. (خلاصه شده)
✅ پاسخ
🔹 اولا این منطق که فقط چیزهایی که در قرآن آمده قبول داریم، منطق کسانی است که برای غصب خلافت گفتند نیاز به اهل بیت علیهم السلام نیست و هرچه بخواهیم در قرآن هست (حسبنا کتاب الله) درحالیکه اگر شیعه باشیم که اساس اعتقاد ما این است که آنها مفسران قرآن هستند و برای فهم دین، در کنار ثقل اکبر یعنی قرآن، باید به ثقل اصغر یعنی روایات اهل بیت مراجعه نمود. اگر هم شیعه نباشیم این خود قرآن است که میفرماید؛
وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ (نحل ۴۴)
یعنی پیامبر وظیفه دارد که قرآن را برای مردم تبیین کند و نمیتوان بدون تبیین ایشان به فهم خودمان از قرآن اکتفا کنیم.
🔹 ثانیاً اینکه خانم دکتر میگوید اصول اخلاقی قابل اجبار نیست، نشانه بی اطلاعی ایشان از علم حقوق است. زیرا اصول اخلاقی وقتی نمود اجتماعی پیدا کند، در همهی نظام های حقوقی دنیا مورد قانونگذاری قرار میگیرند. مثلاً عفت کلام هم از اصول اخلاقی است؛ آیا میتوان به این بهانه از جرم انگاری توهین و ناسزاگویی به دیگران خودداری کرد؟ هرگز. چون این اصل اخلاقی نمود اجتماعی دارد. قانون گذاری در مورد لزوم حجاب هم به دلیل نمود اجتماعی آن، صلاحیت دارد تا مورد قانونگذاری قرار گیرد. اما ببینید، نماز نخواندن چون نمود اجتماعی ندارد، اجبار و مجازاتی هم در موردش نیست، اما در مقابل روزه علی رغم اینکه عبادتی فردی است و هیچ گونه نمودی حتی فردی هم ندارد، اما مقابل آن یعنی روزه خواری در ملأ عام، رفتار اجتماعی محسوب میشود، جرم انگاری شده است.
🔻 بعضی هم میگن شما یه مورد بگید که در زمان حکومت پیامبر به یه بیحجاب، تذکری داده شده باشد؛ به نظرم همین آیه قرآن کافی است:
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ (59 احزاب)
حتما بودند کسانی که حجاب را رعایت نمی کردند و قرآن به پیامبر می گوید که به زنان دستور دهد حجاب خود را رعایت کنند.
در لحن آیه هم دقت کنید؛ خطاب آیه به خود زنان هم نیست تا زنان بگوید خدا به ما گفته و به کسی هم مربوط نیست که ما رعایت می کنیم یا نه، بلکه به حاکم و رهبر جامعه می گوید که به آنها دستور دهد تا حجاب را رعایت کنند (يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ...)
🔹 اما اینکه اگر بر حفظ حجاب تاکید نشود، نگاه به زن انسانی میشود، عجیب و ادعای کاملا خلاف واقع است. چون اتفاقا یکی از دلایل حجاب همین است که زن از وسیله لذت جویی خارج شود و به دیده یک انسان به اونگاه شود.
آیا واقعاً میتوان از واقعیت چشم پوشید و غریزه نیرومندی به نام غریزه جنسی را انکار کرد و گفت اگر بر حجاب تاکید و قانونگذاری نشود، کسی نگاه جنسی و شهوت آلود به زن نگاه نمیکند؟
@ayeha313
👈 اگر #دختر یا #پسر به اصطلاح دم بخت هستید قبل از خواستگاری لطفا" به چند توصیه ای که در این خصوص نوشته شده دقت کنید....
👌 توصیه هایی که به زوج های جوانی که در شروع اشنایی هستند می توان کرد، این است که سعی کنید به جای اینکه به امور تشریفاتی و ظاهری این دوران، مثل: گل آوردن، حرف های شیرین، شیک پوشی وخلاصه، آراستگی های ظاهری طرف توجه کنید، بیشتر به طرز تفکر، هدف ها، آرا و عقاید طرف مقابل توجه نمایید که پایه و اساس، و تفاهم زندگی آینده شما را این عوامل تعیین می کنند.
▫️ همان طور که همیشه بزرگترها توصیه میکنند،در #خواستگاری اگر دو چشم دارید، دو چشم دیگر هم قرض کنید و همه چیز را در زیر «ذره بین شناخت» بگذارید تا بتوانید « خود واقعی اش» را بشناسید. چون بعد از #ازدواج، شما با این «خود واقعی» زندگی می کنید؛ نه با گل آوردن و آراستگی دوره نامزدی و ...!
❌ اجازه ندهید « خواستن » و مورد « تأیید » قرار گرفتن، فرصت اندیشه و آینده نگری را از شما بگیرد. رویایی فکر نکنید؛ دقت و تامل را با « وسواس » در انتخاب #خواستگار یا دختر مورد علاقه خود اشتباه نگیرید؛ اولی لازم، ولی دومی غیرضروری است.
🔗 ملاک انتخاب را تماماً روی ظاهر افراد نگذارید که نتایج خوبی در بر ندارد. سیرت زیبا، تفکر صحیح و... بر آراستگی ظاهری ترجیح دارد. هرگز دختری را فقط به خاطر « زیبایی » اش انتخاب نکنید. هرگز مردی را فقط به خاطر قد و بالا و زلف آشفته اش انتخاب نکنید. صدور فرمان این گونه انتخاب ها از ناحیه ستاد فرماندهی عقل و اندیشه نیست! وقتی تو صندلی راحت اتومبیل شیک خواستگارتان لم داده اید! به جای این که با کبر و افاده، به اطراف چشم بیندازید، از خود بپرسید: «پول این اتومبیل را چه کسی پرداخته است؟ پدر پولدار خواستگارتان، یا خود خواستگارتان با دسترنج خود؟ »
👌 اگر خوب به این نکات مهم و برجسته توجه کردید، آن گاه است که سر عقل آمده اید و خواستگار بدون ماشین اما هدفمند خود را ندیده نمی گیرید و در گزینش او، قادرید تا دست به انتخاب اصلح بزنید.
🔑 داشتن شغل مناسب، اولین امتیاز یک خواستگار است. اگر مسکن هم داشت، چه بهتر! ولی نداشتن مسکن و اتومبیل، به شرط داشتن شغل مناسب و آتیه دار، از ارزش و اعتبار یک خواستگار نمی کاهد. جوانی که هدف دارد به همه چیز از جمله، مسکن خوب و اتومبیل و سایر مایحتاج می رسد. به ثروت پدر زن آینده تان فکر نکنید که اگر همسر آینده شما قابلیت های لازم را داشته باشد شما را به همه جا می رساند.
⚠️ تکرار می کنیم، تا زمانی که به قابلیت های طرف مقابل تان از هر جهت اطمینان پیدا نکرده اید، تا زمانی که به توانایی های او واقف نشده اید، جلوی احساس خود را بگیرید و اجازه ندهید عواطف و هیجانات قبل از ازدواج، مانع دیدن واقعیت ها شوند. پس از این که از هر نظر اطمینان شما کاملاً جلب شد، آن گاه عنان احساس را با احتیاط و نه افسار گسیخته رها سازید تا خود سیر طبیعی خویش را طی کند. اگر پس از مدتی معاشرت، متوجه شدید که از نظر عاطفی هم به طرف مقابل تمایل دارید، آن گاه می توانید قرار و مدار ازدواج را با خیال راحت بگذارید.
❕ در هر صورت یادتان باشد که عجله نکنید و به توصیه دیگران و مخصوصاً پافشاری آن ها وقعی ننهید. اگر تردیدهایی دارید، اشکالی ندارد که با محرم رازی که حتماً باید از شما تجربه بیشتری داشته باشد، ضمیر دل و ندای باطن تان را در میان بگذارید؛ یا با مشاوری کارکشته و با تجربه، به شور و مشورت بنشینید؛ ولی مشاوره با افراد با تجربه، با وسواسی فکر کردن و بیش از حد «کمال گرا» بودن فرق دارد. کمال مطلق و وجود بی عیب و نقص، در هیچ جایی پیدا نمی شود. مگر نشنیده اید که می گویند: «گل بی خار، خداست»! پس بیشتر به واقعیت ها بیندیشید که #زندگی هیچ کس کامل نیست.
@ayeha313
#مختار_ثقفی
💢 امام صادق(ع) #مختار را اهل دوزخ میدانند! آیا صحت دارد؟
✅روایاتی که درباره مختار در کتب حدیثی آمده بر دو دسته اند.
بعضی او را #ستایش می کنند و بعضی در نکوهش وی سخن گفته اند. عالمان علم حدیث و رجال در برخورد با احادیث جناب مختار اکثرا #روایات مدح را برگزیده و راجع به روایات مقابل آن نظریاتی را مطرح نموده اند.
✅مجلسی (ره) روایت (نجات مختار) را وجه جمعی برای سایر روایات مدح و ذم مختار می داند، که او به جهت عقیده اش ابتدا اهل دوزخ بوده، اما #عاقبت با کمک امام حسین (ع) از عذاب الاهی نجات می یابد. اما آیت الله خویی (ره) #سند این روایت را #ضعیف می دانند.
✅مختار از #دیدگاه علمای حدیث
روایاتی که در مذمّت مختار سخن گفته اند، از نظر سند در نهایت ضعف اند. کشی (ره) در این باره می گوید: به نظر می رسد این روایات مورد #جعل و وضع اهل سنت قرار گرفته است
📚معجم الرجال، ج 18، ص 97.
احتمال می رود این نوع احادیث از روی تقیه و جهت در امان ماندن امام و بنی هاشم از شر حاکمان ستمکار، از ایشان صادر شده باشد
روایاتی که فرقه کیسانیه را به مختار نسبت داده و گویای کذاب بودن مختار است، نیز به عقیده عالمان علم رجال از تهمت های اهل سنت به وی بوده؛ چرا که محمد بن حنفیه هرگز ادعای امامت نداشته تا مختار مردم را به سوی او فرا خواند، بلکه کیسانیه بعد از وفات محمد بن حنفیه تشکیل شد
📚معجم الرجال، ج 18، ص100.
@ayeha313