فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹حَسْبَكَ اللَّهُ
خدا تو را کافیست.
انفال، ٦٢
🎙️برشی از سخنرانی مرحوم آیتالله فاطمینیا
📸 عکاس: مرتضی شهابی
🎬 سازنده کلیپ: اعظم مؤمنیان
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹یورام فان کلاورِن، همین مردی که در تصویر میبینید، یک سیاستمدار هلندی ضد اسلام بوده. روزهایی آستینهایش را بالا زده تا تمام مساجد کشورش را ببندد، قرآن و مدارس اسلامی سرزمینش را ممنوع و تعطیل کند. در میان همین تقلاها تصمیم میگیرد کتابی بر ضد اسلام بنویسد. اما خدای مهربانتر از مادر، مسیر را جور دیگری چیده بوده.
🔸یورام در طی تحقیقاتش دربارهٔ دین اسلام، جواب شبهاتش در دین مسیحیت را میگیرد و به این باور میرسد که خدا یکی است. بعدتر دربارهٔ پیامبر پژوهش میکند و تازه میفهمد، محمد مصطفی (ص) آن مرد شروری که قصهسرایان ضد اسلامی گفته بودند نیست. اما درست همینجا، وقتی میبیند هیچ دلیلی برای رد اسلام و پیامبر ندارد تحقیقاتش را متوقف میکند. اگر دوست دارید بدانید چرا با پست بعدی همراه باشید.
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
و اما آیهای که قلب یورام فان کلاورِن را زنده کرد:
فَإِنَّهَا لَا تَعْمَى الْأَبْصَارُ وَلَٰكِنْ تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِي فِي الصُّدُورِ
حقیقت این است که دیدهها کور نیست بلکه دلهایی که در سینههاست، کور است!
حج، ٤٦
پست قبل را حتما ببینید.
@ayehjaan
.
این پست یک دعوتنامهست! 💌
امسال قراره روایتها و یادداشتهای قرآنی ماه مبارک رمضان رو از بین متنهای شما انتخاب کنیم. پس اگه دوست دارید واسه آیهجان بنویسید، الان وقتشه. ❤️
🔹١. قالب روایت: شما میتونید از تجربه و مواجههٔ خودتون یا نزدیکانتون با آیات قرآن به هنگام سختیها روایت کنید. یا حتی میتونید روایتگر فعالیتهای فرهنگی و قرآنی شهر و محلهتون باشید.
🔹٢. قالب یادداشت: شما میتونید از منظر آیات قرآن به اندیشه یا تفکری، محصول فرهنگی یا مسئلهٔ اجتماعی و سیاسیای، در سطوح ملی و بینالمللی نقد داشته باشید و اون رو تحلیل یا آسیبشناسی کنید.
🎁 خبر خوش اینکه به آثار برتر هدیهٔ نقدی تقدیم میشه و در ماه مبارک رمضان، توی صفحهٔ اینستاگرام و کانالهای آیهجان منتشر خواهند شد.
🔸نکات مهم: زبان متن باید معیار (کتابی) و تعداد کلمات بین ٣٥٠ تا ٥٥٠ کلمه باشه و توی قالب word به همراه نام و نام خانوادگی و شماره تلفن همراه ارسال بشه.
📅 مدت زمان ارسال: تا پانزدهم اسفندماه
📲 آیدی ارسال در ایتا و تلگرام:
@ayehjaan_support
حالا اگه سؤالی دارید، بفرمایید بپرسید :)
@ayehjaan
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹کار برای خدا شکست نداره.
🎙️برشی از سخنرانی آقا روحالله خمینی در یازده آبان ١٣٥٨
🔸بَلَىٰ مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
🔹آرى، هر كس كه از روى اخلاص رو به خدا كند و نيكوكار بود، پاداشش را از پروردگارش خواهد گرفت و دستخوش بيم و اندوه نمىشود.
بقره، ١١٢
🎬 سازندهٔ کلیپ: اعظم مؤمنیان
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹 تو چهجوری میتونی بگی من امام زمان رو دوست دارم؟ در حالیکه...
🎙️برشی از سخنرانی آقای محمد شجاعی
عیدتون مبارک 🌱
@ayehjaan
«آیهجان»
.
🔻 چه کسی را تحریم کنیم؟
🖋️ مریم اردویی
🔹ذهنم درگیر این سؤال بود که چگونه عدم مشارکت در انتخابات میتواند در کاهش امنیت یک کشور نقش داشته باشد! استدلالی که این روزها زیاد میشنوم. سؤال را گوشهٔ ذهنم نگه داشته بودم و به دنبال برهانی برای آن میگشتم.
🔹میان همین جستجوها به سرگذشت کشوری برخوردم که مردمش در سال ١٩٩٧ دست به تحریم انتخابات زدند؛ کشور یوگسلاوی. مردم فکر میکردند با تحریم انتخابات راه درست اعتراض را در پیش گرفتهاند. اما از پیامی که این تحریم به جوامع بینالمللی میداد، غافل بودند. کمتر از دوسال بعد، ناتو با حملهٔ نظامی به پیامشان پاسخ داد. پاسخی که ٢٥٠٠ کشته، از جمله ٨٠ کودک و ١٠٠ میلیارد دلار خسارت روی دستشان گذاشت. بمبهای حاوی اورانیوم ضعیف شده، هدیهٔ آمریکا به مردم یوگسلاوی بود که سلامتی ٦٠ نسل آینده را متأثر از تشعشعات این مهمات ممنوعه کرد.
🔹راز ارتباط بین تحریم انتخابات و مهمات ممنوعه را کتاب «us foreign policy in perspective» یا «چشمانداز سیاست خارجی آمریکا» به روشنی بیان کرده است. کتابی که در مورد سیاستهای کلیدی آمریکا صحبت میکند که در طول صد سال گذشته به طور قابل توجهی پایدار بودهاند. بر اساس دادههای این کتاب کشورها یا با آمریکا دشمناند یا وابسته و آویزان. چارتی که در صفحهٔ ١٨٣ کتاب ترسیم شده از سیاست خارجی آمریکا در قبال دیگر کشورها پرده برمیدارد.
🔹طبق این چارت اگر کشوری که دشمن آمریکا محسوب میشود دارای مقبولیت بینالمللی نباشد، گزینهٔ روی میز آمریکا «دخالت خصمانهٔ آشکار» است. به نظرم همین یک بند برای شرح این راز کافی است. چراکه نظامهای سیاسی در سطح بینالملل با تکیه بر آراء مردم است که مشروعیت پیدا میکنند. حالا اگر طبق این چارتبندی، آمریکا بتواند در جوامع بینالمللی عدم مقبولیت مردمی یک کشور را اثبات کند دستش برای ناامن کردن آن کشور بازتر میشود.
🔹به یاد آیهٔ «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة/انفال ٦٠» میافتم که مسلمانان را مأمور کرده تا هر نیرویی در توان دارند براى مقابله با دشمنان به کار گیرند. به روایتی برمیخورم که یکی از مصداقهاى قوه را «الْخَضابُ بِالسَّوادِ» تفسیر کرده، یعنی موهاى سفید را با رنگ، سیاه کردن. به زیبایی دینی فکر میکنم که حتی برای عقب نشاندن دشمن، رنگ موها را که به سپاه اسلام چهرهٔ جوانترى مىدهد از نظر دور نداشته است. شاید زمانی قدرتنمایی با سیاه کردن موی سفید حاصل میشد و امروز با انگشت رنگ شده با آبیِ استامپ.
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔻درگیری مالی، گرفتاری مالی، مشکل داری؟ کمبود داری؟ بگو أَسْتَغْفِرُ ٱللَّٰهَ رَبِّي وَأَتُوبُ إِلَيْهِ
🔹 اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا، يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا
🔸از پروردگارتان آمرزش بخواهيد كه او آمرزنده است، تا از آسمان برايتان پىدرپى باران فرستد.
نوح، ١٠-١١
🎙️ برشی از سخنرانی آقای محمد شجاعی
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔻 افکار منفی و ناامیدکننده داری؟
💠 این رو بدون که:
🔸 الشَّيْطَانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَيَأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشَاءِ ۖ
🔹 شیطان شما را وعده فقر و بیچیزی دهد و به کارهای زشت و بخل وادار کند.
بقره، ٢٦٨
🎙️ برشی از سخنرانی مرحوم آیتالله فاطمینیا
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♥️ گذشتهت هر چی بوده و هرچی شده، این ماه میتونی تمومش رو جبران کنی. فقط کافیه دستت رو سمت خدا دراز کنی...
✨حلول ماه مبارک رمضان مبارکمون✨
@ayehjaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔻از پیامبر (ص) روایت داریم «هرکسى که در ماه مبارک رمضان یک آیه قرآن بخواند پاداش او همانند کسى است که قرآن را در ماههاى دیگر ختم کرده است.» و از امام رضا (ع) حدیث داریم که «آن مقدار قرآن بخوانيد كه در آن خشوع قلب و صفای باطن و نشاط روحانی و معنوی باشد.»
🔻 پس چه بهتر که حتی اگر یک آیه میخوانیم همراه با تدبر، فهم معنا و مضمونش باشد؛ چرا که قرآن دوای تمام دردهای زندگی است.
🎙️ برشی از سخنرانی سید علی خامنهای
@ayehjaan
«آیهجان»
چراغِ خانهی برفگرفته
خانهی کودکی ما در نزدیکی جاده، موقعیت موحشی بود که احتمالاً کمتر کودکی در جهان میتوانست با آن کنار بیاید. یک خانه در انتهای محلهای مجاور به دشت که زوزهی سگها با صدای کامیونها، افکت بیرحم شبهایش بود.
پدرمان هم در ماه، سه هفته را به خاطر کار یا تهران بود یا ماهشهر یا خیلی دورتر از ما، بیرون کشور.
تنها نقطهی گرمی که باعث میشد آن روزها برایمان شیرین شود مادر بود. شبها چه میکرد که راحت خوابمان میبرد؟ خودش کی میخوابید؟ نمیترسید؟ این سوالها در عالم کودکی، به فاصلهی یک سوره خواندن مادر بالای سرمان به خواب میرفتند.
اولین ماه رمضان آن خانه، زمستانی پربرف بود. ما فرزندان که روزه نمیگرفتیم ولی ضیافت هر شب به مناسبت تمام شدن گرسنگی مادر تنها را دوست داشتیم.
از قبل ماه، مادر خانمهای محل را برای جلسهی قرآن دعوت کرده بود. شب اول دو ساعت بعد تمیز کردن خانه، بالاخره همسایهای اهل دزفول با یک ظرف آش در زد. خواست حتی داخل نیاید ولی به دعوت مادر، آمد. چند دقیقهای قرآن خواندند و رفت.
شب دوم خانم دزفولی با خودش خانم دیگری هم آورده بود. با خیالی راحت از موفقیت در شب دوم، با فرزند آن خانم مشغول بازی شدیم.
شب چهارم دو خانم دیگر هم آمدند. شبهای پنجم و ششم و دهم و بیستم، پشت هم آمدند و هر کدام، با خود زنان و کودکانی را گرد قرآن نشاندند. در هال خانه، مادران قرآن زمزمه میکردند و در اتاقها ما بچهها در حد مرگ، بازی میکردیم و شبها را راحتتر از هر وقت دیگری، میخوابیدیم.
شب آخر، مادر آمد در اتاق بازی ما بچهها و گفت وقت دعا کردن است. شما هم میآیید که با هم از خدا چیزهای خوب بگیریم؟
نشستیم. به نوبت، ما بچهها هم دعا کردیم. از عروس شدن و خلبان شدن تا قهرمانی ایتالیا در جام جهانی را در دعاها از خدا خواستیم. وقت دعای مادر شد. زنی که سی شب ساکنان محلهی غربت را دور قرآن جمع کرده بود، در انتهای ضیافتش از خدا چه میخواست؟ یادم هست که گفت «خدایا در این روزگار تاریک، بین ما و کتابت جدایی ننداز»
و آخرش را بغض کرد؛ سرش را زیر انداخت و دور چشمانش مهیای اشک شد. لحظهی باشکوه سکوت را خانم سالخوردهی رشتی با «الهی آمین» شادی شکست. مهمانها دوباره همهمه کردند و عید فطر را به هم تبریک گفتند. مادر چایی آورد و زنها بعد از خوشوبش و حلالیت، خاطرات چند هفتهایشان را با خود میان برفها بردند و مادر، چراغهای بیرون در را خاموش کرد.
در روزهایِ سردی و غربت، خوش دارم که دوباره خودم را به کتابِ محکم بچسبانم و چراغی را در دل زنده نگه دارم. که فرمود:
قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ *
يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ *
و مادر، این را خوب فهمیده بود.
*قطعاً براى شما از جانب خدا روشنايى و كتابى روشنگر آمده است. خدا به وسیلهی آن [نور و کتاب] کسانی را که از خشنودی او پیروی کنند به راههای سلامت راهنمایی میکند.
مائده، ١٥_١٦
✒️ نویسنده: شهاب منضود
@ayehjaan
«آیهجان»
ما تروریستیم!
مسلمانان! به ما میگویند تروریست. مدتهاست ما را چنین خطاب میکنند. پیامبرمان را خشن و دینش را خشونتزا نامیدهاند. به ماها گفتند شما آدمکشید. زن و بچه و آدم بیگناه میکشید.
ما از همهجا بیخبر، توی چاردیواریهایمان نشسته بودیم که سرمان ریختند و گفتند خاک آباء و اجدادیمان را صاحب شدهاید. تهدیدمان کردند به مرگ، به نسلکشی. به اخراج از وطن.
زمین و آشیانههایمان را غصب کردند. دورمان را حصاری نامرئی کشیدند. مشتمان را از زیتون خالی و با قلوهسنگ پر کردند.
مردانمان را جلوی ما عذاب دادند و به ضرب گلوله کشتند. دختران و پسران و اطفالمان را با ترس، شوک، تروما، بینانی و بیآبی شکنجهی روحی و جسمی کردند. سرمان بمب و موشک ریختند و خانههایمان را خاکستر و تن عزیزنمان را صدپاره کردند. زنانمان را پیش چشم مردان و فرزندان برهنه کردند و هزار بار کشتند و زنده کردند.
مسلمانان، ما را تروریست مینامند! من، تو، همهی ما که دل در گرو محبت محمد مصطفی داریم را آدمکش مینامند. نمیخواهید کاری بکنید؟ یادتان رفته پیامبرمان را که با بنیقریظه چه کرد؟ یادتان رفته رحمتش برای مومنان بود و خشمش برای کفار؟
مگر قرآن نگفته:
با كسانى از اهل كتاب كه به خدا و روز قيامت ايمان نمىآورند و چيزهايى را كه خدا و پيامبرش حرام كرده است بر خود حرام نمىكنند و دين حق را نمىپذيرند جنگ كنيد، تا آنگاه كه به دست خود در عين مذلت جزيه بدهند.
توبه، ٢٩
مسلمانان! پس چرا کاری نمیکنید؟!
@ayehjaan
«آیهجان»
شب قدر از خدا چی بخوایم؟
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ. شب قدر بهتر است از هزار ماه. میدونید یعنی چی؟ هزار ماه یعنی هشتاد سال. یعنی یه عمر. پس چه بهتر، از این شبها بیشترین بهره رو ببریم. چطوری؟ اینجا رو بخون 👇🏻
🔸 بالاترین عبادت تفکره. اول فکر کنیم. از شب قدر پارسال تا الان چه کردیم؟ چه قولی داده بودیم؟ بهشون عمل کردیم؟ خودمونو بهتر شناختیم؟ واسه امام زمان (عج) قدمی برداشتیم؟ خلاصه یه محاسبهی اساسی داشته باشیم تا بتونیم نقشهی راه درستوحسابیای برای سال بعد آماده کنیم. برنامهای که امام زمان (عج) با لبخند امضاءش کنن.
🔹 توبه کنیم. با تموم وجودمون استغفار کنیم و تصمیم جدی برای ترک گناهان بگیریم. باید یه قول درستوحسابی به خدا بدیم.
🔸اگه حقالناسی به گردن داریم یا دلی رو رنجوندیم، رفع و رجوعش کنیم.
🔹بعدش دلمون رو بتکونیم. اگه از کسی ناراحتیم یا کینهای به دل گرفتیم، اگه حسادتی ریشه زده و ناراحتیای کهنه شده، همه رو ببخشیم و دور بریزیم. دل که پاک بشه، عشق خدا برمیگرده.
🔸از صمیم قلب، ظهور امام زمان (عج) و سربازی قبل و بعد فرجشون رو بخوایم. اگه توی مسیر امام باشیم، غمها و مصیبتهای دنیا به چشممون حقیر میاد. اینو بدونیم که تا فرج مولا حاصل نشه، مشکلات دنیا به راهه. غزه، جنگ، فقر، بیماری و...
🔹قدر و اندازهی خودمون رو پیدا کنیم. چیزهای کوچیک و سطحی نخوایم. قیمتمون اندازهی خواستههای مادی دنیا نباشه. بریم بالاتر از دنیا. اینجا فقط یه پُله.
🔸 عافیت بخوایم از خدا. بیماری، فرزند ناصالح، فقر و گرفتاری، بیآبرویی و هرچیز بدی، ضد عافیته.
🔹برای هم دعا کنیم و باور داشته باشیم که دعاهامون مستجاب میشه. کی از خدا قدرتمندتر؟
🔸جوشن کبیر، دعای افتتاح و ابوحمزه ثمالی بخونیم و به معناشون توجه کنیم تا عشق و محبت خدا رو با تموم وجود لمس کنیم.
🔹دست آخر سعادت دنیا و آخرت رو بخوایم. به خدا بگیم هرچی خیره نصیبمون کن و هرچی شره، ازمون دور کن.
🎙️برشی از سخنرانی آقای محمد شجاعی
@ayehjaan